Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΑΡΘΡΟ 75 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Συνεχίζουμε σήμερα την πολύ ενδιαφέρουσα περιήγησή μας, στο άρθρο 75 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, όπως αυτός ισχύει για τους άλλους Δήμους αυτής της χώρας.
11. Η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση αποθηκευτικών χώρων υγρών καυσίμων.
Εδώ εννοεί ο νομοθέτης, ότι ο κάθε Δήμος μπορεί να έχει δικές του αποθήκες καυσίμων, να αγοράζει καύσιμα σε τιμές χονδρικής για τα οχήματά του, και έτσι να κάνει εξοικονόμηση πόρων.
Τώρα βέβαια θα μου πείτε, αυτοί δεν έχουνε αφήσει λεφτά στο ταμείο ούτε για να αγοράσουνε χαρτομάντιλα, έτσι και τους έρθει κανένα ξαφνικό μπούκωμα, για καύσιμα θα έχουνε;
Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π. 0
12. Η διαχείριση, η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση της δημοτικής και κοινοτικής περιουσίας και η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση δημοτικών και κοινοτικών κτιρίων...........
Περίπτωση 1. Εξέδρας, όπου δεν έχουνε καταφέρει εδώ και χρόνια να εισπράξουνε ούτε μια δραχμή από τον μπανανά. Αλήθεια εδώ γιατί δεν είσαι αυστηρός νίκο σαμαντά; Γιατί τα άλλα καταστήματα έχουνε υποχρεώσεις που δεν τις έχει το δημοτικό κατάστημα;
2. Περίπτωση παλαιών σφαγείων.
3. Περίπτωση Πόρου, πελάδας Πόρου, παλαιού ελαιοτριβείου στον κεντρικό δρόμο (απέναντι από την αστυνομία) και φυσικά του σπουδαιότερου από όλα του Μουσείου μας, του Μουσείου «Βάσω Κατράκη» το σημαντικότερο μουσείο χαρακτικής της Ευρώπης.
Και οπωσδήποτε δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ίδιο το δημαρχείο και την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Για να μην πούμε για το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου.
Ναι, ναι μην σας κάνει εντύπωση, τα σχολεία είναι δημοτικά κτίρια.
Τώρα εδώ πείτε μου εσείς, τι βαθμολογία να βάλουμε;
Φτάνει ένα απλό 0;
13. Η εκμετάλλευση δημοτικών και κοινοτικών δασών.
Ευτυχώς για τα δάση, είμαστε παραλίμνια περιοχή.
14. Η διαχείριση και εκμετάλλευση δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, καθώς και αποκαλυπτόμενων καλλιεργητικών εκτάσεων που τους παραχωρούνται από το Δημόσιο.
Τι βαθμό βάζεις εδώ, όταν ζητάς από κάποιον να διαχειριστεί κάτι, τη στιγμή που δεν ξέρει τι σημαίνει αυτή η λέξη;

Εδώ τελειώνει ο τομέας (α) Ανάπτυξης, (γέλια) που είδαμε και βαθμολογήσαμε τις εκπληκτικές επιδόσεις της δημοτικής μας αρχής και αρχίζουμε με τον τομέα
β) Περιβάλλοντος, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως:
1. Η εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών.
Για να ξέρεις ποιες είναι οι ευρωπαϊκές πολιτικές, πρέπει να ξέρεις να ανοίξεις τον υπολογιστή σου, να ξέρεις να συνδεθείς στο διαδίκτυο και έτσι να ξεστραβωθείς να μάθεις 5 πράγματα.
Η βαθμολογία των Μ.Ε.Π. (επιεικώς) 0
2. Η προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία του εδάφους και των εσωτερικών υδάτων από την αλιεία (λιμνοθάλασσες, λίμνες, ιχθυοτροφεία, ποταμοί) και η καταπολέμηση της ρύπανσης στην περιφέρειά τους.
Περιπτώσεις Αμάλθειας και σφαγείων.
Βαθμολογήστε εσείς, εγώ δεν το αντέχω.
3. Η ίδρυση και λειτουργία δημοτικών και κοινοτικών εργαστηρίων.
Σας βάζουμε ανάμεσα και κανένα ανέκδοτο, για να μην κουράζεστε.
4. Η καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής τους περιφέρειας, (ανατρέξτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας) η αποκομιδή και διαχείριση (πάλι η ίδια άγνωστη λέξη) των αποβλήτων, καθώς και η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση συστημάτων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού (κι άλλο ανέκδοτο καπάκι) και η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των χώρων διάθεσης απορριμμάτων από εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την κείμενη σχετική νομοθεσία.
Καλά, θα πεθάνουμε από τα γέλια.
Βαθμολογήστε μόνοι σας, ούτε αυτό το αντέχω.
5. Η παροχή συνδρομής στην αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτουν, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ιδίως σε περιοχές που έχουν δασικό χαρακτήρα.
Τι σημαίνει συνδρομή και πρόσφορο μέσο.
Καταλάβατε τώρα τι παθαίνει ο δήμαρχούλης μας; Έχει απλώς, πολλές άγνωστες λέξεις
Βαθμολογήστε μόνοι σας, ούτε αυτό το αντέχω.
6. Η ίδρυση και λειτουργία σφαγείων.
Καλά τώρα μας υποχρεώσανε. (Δεν σας βάζω links,κουνήστε το χεράκι σας να ψάξετε μόνοι σας παλαιότερες αναρτήσεις).
7. Η μελέτη, διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων οικιστικής και πολεοδομικής ανάπτυξης.
Πάει , θα πεθάνω από τα γέλια απόψε.
8. Η λήψη μέτρων για την αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών της περιφέρειάς τους, κυρίως σε περιοχές όπου αναπτύσσεται εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και εγκαθίστανται μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων.
Περιπτώσεις των δύο γυψάδικων και του παράνομου;; νταμαριού, ακριβώς στη διασταύρωση της Μπούζας, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.
Η βαθμολογία των Μ.ΕΠ. (επιεικώς) 0
9. Η συμμετοχή τους σε θέματα πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης, όπως αυτή προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Εδώ, είχανε σκοπό να τα κάνουνε αυτά, αλλά κόλλησαν στις λέξεις «κείμενη νομοθεσία», επειδή γενικώς δεν έχουνε και τις καλύτερες σχέσεις μαζί της.
Η βαθμολογία των Μ.ΕΠ. (επιεικώς) 0
10. Ο καθορισμός των χώρων για τη δημιουργία κοιμητηρίων και η παροχή γνώμης για τον καθορισμό χώρων αποτέφρωσης νεκρών.
Ευτυχώς που πέρασαν και άλλοι δήμαρχοι από αυτόν το τόπο, και έχουμε έστω νεκροταφείο.
Για τη δε πρόταση «καθορισμό χώρων αποτέφρωσης νεκρών», δεν έχουν μάθει ακόμα ότι έχει επιτραπεί και στην Ελλάδα. (είναι αυτό το πρόβλημα με τους υπολογιστές που σας είπα)


Ο Δημοσιογράφος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η παροχή συνδρομής στην αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτουν, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ιδίως σε περιοχές που έχουν δασικό χαρακτήρα"

Έτος 2006 τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις πυρκαγιές Ν Φραγκούλης σχολάει νωρίς την Παρασκευή και φεύγει για Αγρίνιο. Η χωματερή στην Αγία Παρασκευή αρπάζει φωτιά η οποία καίει για τρείς ημέρες χωρίς να νοιάζεται κανείς. Η φωτιά επεκτάθηκε στον λόφο της Αγίας Παρασκευής. Τελικά έρχεται ελικόπτερο και πραγματοποιεί την κατάσβεση. Μετά απο τις απαραίτητες ανακρίσεις η πυροσβεστική καταλογίζει αμέλεια στον Δήμο και ορίζει πρόστιμο - έξοδα ελικοπτέρου - στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν Φραγκούλη 6.000 ευρώ. Ο Φραγκούλης πλήρωσε το πρόστιμο απο την τσέπη του άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Μα πώς ήταν δυνατόν να έχει άμεση εποπτεία άρα και άμεση δράση ο καημένος αφού δε μένει στο Αιτωλικό. Εκτός αυτού η γνώμη για τους Αιτωλικιώτες δεν είναι και η καλλίτερη, γιατί να νοιαστεί γι αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

...Τα έβαλε από την τσέπη του;;;
'Υστερα από ένα χρόνο παρά ένα μήνα (12-5-2007)βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο, εκλάπη το χρηματοκιβώτιο στο Δήμο,αφού φρόντισε να βάλει σ' αυτό και τα 15000€ περίπου -που δεν τα έβαλε-της πολιτικής προστασίας στέλνοντας τον ταμία του Δήμου να τα εκταμιεύσει την Παρασκευή από το δημόσιο ταμείο ενώ μεσολαβούσε Σαβατοκύριακο.Μήπως ήταν τα 6000€ που έπρεπε να καταβάλει και βιάζονταν για την εκταμίευση??? Αργότερα ακούσαμε και το άλλο το κουφό δια στόματος Ν.Σαμαντά: Χούλιγκαν διέρηξαν το Δημαρχείο γιατί δεν ήθελαν τη δεύτερη εκλογή του Γαλάνη !!!