Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΟΣ δΉΜΑΡΧΟΣ

Τα νέα από τον Δήμο μας είναι πολλά και ραγδαία.
Αύριο ο Δήμαρχος και το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο θα καθίσει στη καρέκλα του κατηγορούμενου για τις παράνομες προσλήψεις, που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η δίκη έρχεται από την ίδια την εισαγγελία, που πήρε χαμπάρι το κόλπο της μεταφοράς της δίκης στη Λευκάδα και όχι στο Μεσολόγγι ή το πολύ στη Πάτρα όπως έπρεπε. Για όσους δεν θυμούνται, το δικαστήριο με τους απολυμένους του Δήμου είχε γίνει στη Λευκάδα παράτυπα, μιας και ήταν πλημμέλημα.
Μόνο τα κακουργήματα δικάζονται εκτός νομού. Φαίνεται το αόρατο χέρι που....... βοηθά το καλό παιδί (το Νικολάκη), τύφλωσε την τυφλή εξουσία της δικαιοσύνης και αυτή η κακομοίρα μη μπορώντας να δει κατά που πέφτει το Μεσολόγγι, τράβηξε για Λευκάδα. Οι εργαζόμενοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί, προχώρησαν το θέμα. Η εισαγγελία όταν κατάλαβε τι παίχτηκε, έκατσε στο σκαμνί το Δήμαρχό μας και την τρελοπαρέα του. Αυτά έχουν οι παράνομες προσλήψεις Δήμαρχε, μπορεί με αυτό τον τρόπο να κερδίζονται εκλογές αλλά μετά το τίμημα είναι βαρύ.
Η απάντηση του Δημάρχου βέβαια είναι καταφατική. Ναι πράγματι φταίω εγώ που θέλησα να δώσω ένα μεροκάματο σε άνεργους συμπολίτες μας.
Τι μεροκάματο βρε Δήμαρχε, η μήνυση που σου υπέβαλαν οι εργαζόμενοι είναι γιατί δεν τους έδωνες ούτε φράγκο όλο αυτό καιρό. Και να ήτανε μόνο αυτό; Να και το πρόστιμο από το ΙΚΑ που ακούγεται ότι είναι 70000 , να και η δικαίωση των παράνομα προσληφθέντων 130000, να και το Λιμεναρχείο για το σωλήνα που πέταξε με το έτσι θέλω στη θάλασσα, να και τα άδεια ταμία του Κατρακείου και του γηπέδου. Να και οι αγωγές από τους ΑΜΕΑ που δεν τους έδωσε τα χρήματα που τους όφειλε να και και και ….. δεν θα αποκαλύψουμε τώρα τις επόμενες μηνύσεις και αγωγές που θα κατατεθούν γιατί θέλουμε να προστατέψουμε αυτούς που θα τις καταθέσουν. Το ερώτημα που βγαίνει είναι και τι με νοιάζει εμένα ρε φίλε τι πρόστιμα και τι ποινές θα φάει ο Δήμαρχος, όλοι μας ξέρουμε ότι τελικά όλα χρεώνονται στο ταμείο του Δήμου, άρα τελικά την πληρώνουμε εμείς. Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, οι παράνομες προσλήψεις και όλες οι αποφάσεις που δέχτηκαν μηνύσεις και αγωγές, είναι προσωπικές αποφάσεις του Δημάρχου και του στενού του κύκλου.
Άρα το πρόστιμο αγγίζει μόνο αυτούς.
Βέβαια η προσπάθεια του Νικολάκι θα είναι να τα χρεώσει στο ταμείο του Δήμου.
Εμ΄ για αυτό φωνάζουμε ξύπνα Κωστάκη, είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες σου απέναντι στους δημότες και θα θεωρηθείς συνυπεύθυνος αν δεν πράξεις το σωστό, που είναι η καταγγελία μια τέτοιας προσπάθειας.
Εκτός όμως τον ξύπνα Κώσταμ και ανέβα απαν στου ντάτσουν, συνυπεύθυνοι είμαστε και όλοι εμείς που τον αφήνουμε να πράττει και να συμπεριφέρεται ως τσοπάνης στην στάνη του.
Ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να το θέσει ως θέμα στο Δ.Σ. και αν δεν εισακουστούμε, ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ανοικτός.
Πληροφορήθηκα ότι στον πρώην Δήμαρχο Κολτσίδα, πριν περίπου 2 μήνες, του ήρθε ένα πρόστιμο 60000 για υποθέσεις ανάλογες με τις σημερινές.
Την απόφαση αυτή, αρνήθηκε να του την παραδώσει ο Δήμαρχός μας, μάλλον γιατί ανατρίχιασε στην ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και στον ίδιο. Θα θελα να απευθύνω και μια έκκληση στη κοπελιά που διαβάζει τα γραφόμενα στο blog μας, διότι ως γνωστό ο ίδιος ούτε τα διακόπτη του ρεύματος δεν έχει καταφέρει ακόμη να λειτουργήσει, πόσο μάλλον να περιηγηθεί σε ιστοσελίδες και να πάρει πληροφορίες.
Όταν γυρίζει στο σπίτι κατάκοπος όπως πάντα, ρώτησε τον:
Έχει καταλάβει ότι ο μόνος πιστός φίλος που θα τον ακολουθεί μέχρι τα βαθιά του τα γεράματα, θα είναι μόνο ο Εισαγγελέας;


Η Γέκια

1 σχόλιο:

to keras είπε...

με λάθος παράταξη κατεβαίνει ο δήμαρχος , με τόσα σκανδαλομέτωπα ανοιχτά νομίζω οτι το μπλε θα του ταιριάζει καλύτερα... ας πάρει τον βερελάκο που ξέρει από αυτά να τον συμβουλεύσει...