Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

δΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ 2

Είχαμε διαβάσει στο forum του etoliko.gr ένα άρθρο, στο οποίο ένας συμπολίτης μας, περιέγραφε τις εντυπώσεις του από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί μεταξύ άλλων διαβάσαμε ότι συζητήθηκε και το θέμα των τσιγγάνων και μια συναλλαγή μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά για το ίδιο θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι με την συναίνεση όλων θα πρέπει να απομακρυνθούν οι τσιγγάνοι. Έλα μου όμως ντε, που αυτό έφτασε στα αυτιά των τσιγγάνων. Έλα μου όμως ντε, που οι τσιγγάνοι με την ανοχή αυτής της άθλιας δημοτικής αρχής, έχουν φτιάξει εδώ τα σπιτικά τους και έχουν μάθει να μην τους ενοχλεί και να τους μιλάει κανείς. Μια και δυό, στο μεγάλο κτήριο της πλατείας για να διαμαρτυρηθούν. Βρίσκουν τον νικολέωντα, εκθέτουν τα παραπονά τους, και αυτός τι τους απαντάει;...... Τι τους υπόσχεται; Οτι θα αγοράσει όλη την περιοχή μαζί με τον ελαιώνα πίσω από τα σφαγεία, θα τον μοιράσει σε οικόπεδα και θα τους τον ΧΑΡΙΣΕΙ για να εγκατασταθούν εκεί. ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ, ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ (τέλος πάντων το σορτσάκι του), να τους πει, ότι αυτό αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο και ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί. Απλά χρησιμοποίησε την γνωστή του τακτική που είναι το ψέμα και το παραμύθι για να γλιτώσει για μια ακόμα φορά.
Που πας ρε καραμήτρο, τι θα αγοράσεις; Εσείς δεν έχετε αφήσει λεφτά στο ταμείο, ούτε για χαρτομάντηλα. Και το κολόχαρτο το φέρνετε από το σπίτι σας, γιατί ούτε για αυτό δεν έχετε πίστωση πιά.
Αλλά δεν φταις μόνο εσύ, φταίει και εκείνος ο ύπνος ο σταράμος, που κάθεται και συζητάει μαζί σου και δεν σου τραβάει δυο μπινελίκια στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όταν του ζητάς να μην εκμεταλλευθεί το θέμα ψηφοθηρικά.
Ουστ ρεζίλιδες. Τα ξέρουν ρε ρεζίλι τα κατορθώματα σου οι δίκοι σου σύμβουλοι; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ούτε σε αυτούς δεν τόλμησες να τα πείς.
Δεν με πιστεύεται; Προσπαθεί ο νικολέων να με διαψεύσει; Απλό, κάντε μια βόλτα στον ανατολικό οικισμό και ρωτήστε σχετικά τους τσιγγάνους. Όχι έναν ή δύο, ΟΛΟΥΣ. θα σας το επιβεβαιώσουν.
Για το θέμα των τσιγγάνων θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα δούμε πως και γιατί έχουνε ρεύμα. Θα δούμε ποιός και γιατί τους το παραχώρησε. Θα δούμε ποιός και γιατί κάνει σήμερα ότι θα τους εκδιώξει με διοικητική απόφαση, τους έδινε ρεύμα πριν τις εκλογές και δεν συναινούσε με τις υπηρεσίες του την ΔΕΗ, όταν πήγε να το κόψει. Να κόψει το ρεύμα που τους άφησαν να κλέβουν, και όχι μόνο τους άφησαν, αλλά τους βοήθησαν κιόλας. ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Από το δημοτικό ρεύμα, από αυτό που πληρώνουμε εσείς και εγώ.
Ε! άει σιχτίρ πιά, ξεφτίλες
Αλλά είσαι τυχερός, που οι τσιγγάνοι μεσα στη φτώχια και στην απελπισία τους, είναι έτοιμοι να πιστέψουν το οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε τυχάρπαστο. Αλλά ξέρεις τι θα γίνει, μόλις πάρουν χαμπάρι ότι τους κοροιδεύεις;


Τειρεσίας

Στην ωραία φωτό μας, (paparazzi), ο νικολέων, επιδεικνύει χαρούμενος με το ιδιαίτερα σπινθηροβόλο βλέμμα του, το ανάστημα και την αποφασιστηκότητα του, φορώντας ένα πολύ ταιριαστό σύνολο με σορτσάκι, γιατί για παντελόνι, θέλει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: