Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μα τι κακό ειναι αυτό ρε παιδάκι μου

Δεν προλαβαίνω να γράψω κάτι και την άλλη μέρα τσουπ, βγαίνει ο πάσα ένας και γράφει κάτι σχετικό.
Μιλάω για το πάει και τελείωσε που αφορούσε τον κ. νίκο τον άχριστο, τον τρίτο της παρέας των γιατρών, και βγαίνει μετά από 20 λεπτά η Αιχμή και μου αναρτά την διακήρυξη του νέου συνδυασμού.
Διότι βεβαίως ναι, έχουμε διακήρυξη, διότι ΔΕΝ νοείται κανείς αξιοπρεπής συνδυασμός, χωρίς διακήρυξη, χωρίς λίγο όραμα, χωρίς να επισημαίνεται η ανάγκη για προσφορά.
Για να δούμε τι λέει λοιπόν αυτή η διακήρυξη και πόσο πολύ θέλει αυτός ο άχριστος συνδυασμός να προσφέρει κλπ. κλπ.

Διαβάστε (ολόκληρη η διακήρυξη, χωρίς τα δικά μου ενοχλητικά σχόλια, βρίσκεται εδώ)

Ανακοίνωσε χθες τις βασικές αρχές και το όνομα του συνδυασμού του, ενώ κατέκρινε τη σημερινή γκρίζα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος χωρίς να είναι ιδιαίτερα καυστικός (προσέξτε τι λέει, τι ωραία τοποθετείται, χωρίς να είναι καυστικός, δηλαδή, άσε να φυλάμε τα σκουριασμένα μας, μη τυχόν δεν κάνουμε τελικά ψηφοδέλτιο, και βάλω μισό εγώ, μισό ο γιάννης ο άλλος άχριστος και πάμε παρέα) απέναντι στην χειρότερη τετραετία των τελευταίων ετών. «"Το μέλλον είναι τώρα" (α! δεν ξεκινήσαμε καλά, το μέλλον είναι μετά, τώρα είναι το παρόν, πολύ μπερδευτικό είναι το όνομα του συνδυασμού και δεν μ΄ αρέσει) είναι το όνομα του συνδυασμού του ... Νίκου Μουρκούση ο οποίος χθες έκανε τη διακήρυξη αρχών και θέσεων (αρχών λέει και θέσεων, αυτά μας φάγανε, οι αρχές και οι θέσεις) του συνδυασμού του σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι τα ονόματα που θα πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. (ε κάτσε να τους βρει πρώτα)

Το μόνο που αποκάλυψε είναι ότι προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους (λογικό, τόσοι αποτυχημένοι πολιτικάντηδες υπάρχουν που δεν τους θέλουν οι άλλοι) και από όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής του τόπου. Μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα, για μια αλλαγή (αυτά είναι πασοκικά κύριε νίκο μου, μην τα μπερδεύουμε τώρα όλα, αχταρμάς έχουμε γίνει) στο γκρίζο παρόν (γκρίζο παρόν; όχι δα, να πεις μαύρο να συμφωνήσω) του δήμου και για ανατροπή (να και η ανατροπή. Βαστάτε παιδιά, ανατροπή ο ένας, ανατροπή ο άλλος, κουτρουβαλιάζουμε στον κατήφορο και δεν ξέρω που θα σταματήσουμε) του φθαρμένου και του παλιού χωρίς δεσμεύσεις (τώρα όταν λέει χωρίς δεσμεύσεις τι εννοεί; ψηφίστε με και βλέπουμε;) και δογματισμούς. Αφού έδωσε ένα γενικό πλαίσιο, (όταν ένας δημοσιογράφος περιγράφει ένα πλαίσιο "γενικό" ξέρετε τι εννοεί φαντάζομαι. Ένα μάτσο αοριστίες και μπούρδες απλώς το περιγράφει με δημοσιογραφικούς όρους) στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μια εκ των οποίων είχε σχέση με την επιμονή του να διεκδικεί το δήμο δεδομένου ότι οι δυο προηγούμενες προσπάθειές του συγκέντρωσαν σχετικά μικρά ποσοστά. (να μια ενδιαφέρουσα ερώτηση, για να δούμε τι απάντησε)
Ο κ. Μουρκούσης απάντησε ότι η επιμονή του πηγάζει από το ότι επιθυμία του είναι η προσφορά στον τόπο του (τόση ανάγκη προσφοράς στον τόπο ρε παιδί μου, από τόσους ανθρώπους κι αυτός ο τόπος πάει κατά διαόλου, πολύ περίεργο) προκειμένου αυτός να βγει από το τέλμα, (καταλάβατε τώρα φαντάζομαι, είναι ο τόπος στο τέλμα, θα πάει ο κύριος νίκος ο άχριστος, θα τον βουτήξει από μαλλιά και θα τον βγάλει απάνω) το οποίο ουσιαστικά προήλθε από την τακτική της κεντρικής εξουσίας να επιβάλλει τα πρόσωπα που θα διοικούν αυτό τον τόπο και όχι να επιλέγονται από τον κόσμο. (εδώ τα χώνει στη ν.δ που ΔΕΝ του έδωσε το χρίσμα). Παράλληλα αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο και το γεγονός ότι με τον Καλλικράτη πρέπει να ενωθούν οι τοπικές κοινωνίες, εν προκειμένω των τριών δήμων που από δω και στο εξής θα αποτελούν μια ενότητα και θα πρέπει να δημιουργήσουν το μέλλον με το οποίο θα λειτουργήσουν τις επόμενες δεκαετίες. (όλη η παραπάνω πρόταση, καταχωρίζεται στο λήμμα μπουρδολογία - αοριστολογία, προκειμένου να πούμε κάτι, μια μεγάλη πρόταση που ναι μεν δεν έχει νόημα, αλλά επειδή είναι εντελώς αόριστη, τελικά αν μας ρωτήσουν, κάτι θα βρούμε να πούμε)
Σε ότι αφορά τη στάση των δυο συμβούλων της παράταξής του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μετά την παραίτησή του ίδιου, (επειδή δεν βγήκε αυτός δήμαρχος, τα έγραψε στα τέτοια του και έφυγε, δεν μπορώ όμως να καταλάβω, αφού είχε τόση καύλα να προσφέρει γιατί δεν πρόσφερε και ως απλώς δημοτικός σύμβουλος;) οι οποίοι έδιναν ουσιαστικά το πράσινο φως στις προτάσεις της πλειοψηφίας και στο κατά πόσο ο ίδιος συμφωνούσε με αυτή την τακτική, ο κ. Μουρκούσης είπε ότι από τη στιγμή που παραιτήθηκε δεν θεώρησε δημοκρατικό να καθοδηγεί τους συμβούλους του στις απόψεις τους, ούτε να τους επιβάλλει τι στάση θα κρατήσουν στα σοβαρά θέματα της πόλης. (εν ολίγοις, μωρέ δεν πάτε να ψηφίσετε ότι θέλετε, εμένα ΝΑΑΑΑ)
Στο μεταξύ όμως εξήγησε και τους λόγους της παραίτησής του, οι οποίοι είχαν να κάνουν πρώτα με το γεγονός ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι αυτό θα παραιτηθεί σύσσωμο αν το Εφετείο δεν επανιδρυθεί στο Μεσολόγγι. (ναι, θα έδινε παραίτηση ο γιάννης ο άχριστος, τι λες ρε μάστορα, μας δουλεύεις;). Αυτό πράγματι συνέβη και ο ίδιος θεώρησε καθήκον του να παραιτηθεί. Όμως και το γεγονός ότι το επίπεδο των συνεδριάσεων και το επίπεδο του πολιτικού διάλογου ήταν πολύ χαμηλό, τον ανάγκασε να απέχει από αυτή τη διαδικασία. (χαμηλό το επίπεδο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου; τι λες ρε φίλε, θα το ξεχάσω εγώ αυτό; ή αυτό; ή μήπως αυτό; Άκου χαμηλό το επίπεδο, εγώ μαθαίνω ότι ΔΕΝ ξεκινάγατε, αν ο γιάννης ο άχριστος δεν σας διάβαζε τουλάχιστον τρία κεφάλαια Κούντερα πριν)
Ο υποψήφιος δήμαρχος τάχθηκε κατά των χρισμάτων, (επειδή ΔΕΝ το πήρε αυτός) εξηγώντας ότι τελικά αυτός ήταν και ο λόγος που αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση, (όχι αγόρι μου, παραιτήθηκες από το χρίσμα, γιατί σε δούλευαν) βλέποντας ότι το κόμμα ουσιαστικά τον ενέπαιζε.( ά μπράβο, στα λόγια μου ήρθες) Ωστόσο όμως δεν απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα να αποφασίσει το κόμμα να του προσφέρει έστω και τώρα τη στήριξή του, (οπότε αίφνης, θα είναι υπέρ των ¨χρισμάτων και φυσικά αναιρεί και αυτό που λέει ο ίδιος στην αρχή για την τακτική της κεντρικής εξουσίας να επιβάλλει τα πρόσωπα που θα διοικούν αυτό τον τόπο και όχι να επιλέγονται από τον κόσμο), προεξοφλώντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους, (καλά, καλά, ας του έδιναν και θα σου έλεγα εγώ μετά όροι και προϋποθέσεις, κολοτούμπες θα έκανε) αφού στόχος του δεν είναι να δοξάσει κάποιο κόμμα, αλλά να εργαστεί για τους συμπολίτες του.



ευχαριστούμε κ. νίκο μας που θέλεις να δουλέψεις για εμάς,
εμείς πάλι ΔΕΝ θα πάρουμε
ο

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: