Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ......ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ !!!


Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών νε προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε.....ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα. Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι "οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους. Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η «Βαριοπούλα». Οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού. Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας.
Το θέμα είναι τεράστιο, αφού για πρώτη φορά έρχεται επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Ελλάδα το 2003. Μάλιστα αφήνονται υπονοούμενα ότι "Είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν και πάλι τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό Στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση"! Περισσότερες πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών.

patrinaki.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_5308.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ: Διεργασίες για ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου!


Το κλίμα στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ είναι βαρύ και ασήκωτο εδώ και πολύ καιρό. Άρση εθνικής κυριαρχίας (επισήμως υπογεγραμμένη στη Δανειακή Σύμβαση), συμμαχία με Ισραήλ, ξεπούλημα Παλαιστίνης - Κύπρου (και ίσως Θράκης και Μακεδονίας), αμερικανοκρατία, τρόικα, ΔΝΤ, περιορισμός πτήσεων ελληνικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο και τώρα, η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι: συνδιαχείριση του Αιγαίου με ......
τους Τούρκους!...
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, "η κατοχική κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να παραχωρήσει σε αλλότρια συμφέροντα και ξένες δυνάμεις όσα περισσότερα μπορεί" και σε συνεργασία με τους ντόπιους "δωσίλογους συνεργάτες της", δηλαδή Ντόρα, Καρατζαφέρη, Κουβέλη, μεθοδεύει την ολοκληρωτική υποδούλωση της πατρίδας και του λαού. "Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα να τους σταματήσουμε" επιμένουν και μιλάνε πλέον ανοιχτά για "δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, εκτός ΠΑΣΟΚ, που θα πρωταγωνιστήσει στην ανατροπή και θα διασώσει την τιμή της δημοκρατικής παράταξης".
Οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να (ξανα)συνεργαστούν με δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς αφού θεωρούν ότι ο χώρος αυτός α) δεν έχει πατριωτικές περγαμηνές και β) αποτελεί περιθώριο στην ελληνική κοινωνία που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα διαχρονικά. Και ακόμα, ότι "έχουν να λύσουν πολλά υπαρξιακά εκεί μέσα, είναι βυθισμένοι σε μίζερη εσωστρέφεια και ακατάσχετη αριστερίστικη μπουρδολογία που δεν αφορά το λαό και την πατρίδα". Οι ίδιες πηγές μιλάνε ξεκάθαρα για σύσταση πολιτικής οργάνωσης που να προέρχεται από τα σπλάχνα του Αριστερού Σοσιαλιστικού Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικά αφοσιωμένης στη διακήρυξη - πυξίδα της 3ης Σεπτέμβρη και, δίχως να αποκλείουν τίποτα, δεν συνυπολογίζουν προς το παρόν στις δυνάμεις τους Δημαρά και Β. Οικονόμου, οι οποίοι επίσης κινούνται τις τελευταίες ημέρες -ανεξάρτητα- για δημιουργία νέου κόμματος.
Οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες προβλέπονται ραγδαίες ενώ, όπως μαθαίνουμε, έχουν γίνει και επαφές με κύκλους και προσωπικότητες της ομογένειας που επιθυμούν να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις πατριωτικές και δημοκρατικές για να αναχαιτιστεί η εθνική προδοσία και να προχωρήσει η χώρα σε νέα μεταπολίτευση. Σύντομα θα έχουμε να σας πούμε περισσότερα...

http://blogpress-gr.blogspot.com/


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_1244.html
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η επιμήκυνση είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας Παπανδρέου


Επιμήκυνση 11 ετών!

Ένα σύνθετο παιχνίδι εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες. Το Σάββατο το Reuters ενημέρωνε ό,τι ο κ. «blue eyes” Πώλ Τόμπσεν, εφέρετο να δηλώνει πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου που χορήγησε το ΔΝΤ προς τη χώρα μας. Μια επιμήκυνση που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11 χρόνια! (να διευκρινίσουμε ο κ. Τόμπσεν αναφέρεται μόνο για το ποσοστό συμμετοχής του ΔΝΤ και όχι για το σύνολο του δανείου). Χθες, το θέμα που άνοιξε ο κ. Τόμπσεν έγινε είδηση παντού (http://www.antinews.gr/?p=73591).

Υστερα, βγήκαν οι γνωστοί κονδυλοφόροι του συστήματος και λίγο – πολύ μας εμφανίζουν το σενάριο της επιμήκυνσης ως «επίτευγμα του κ. Παπανδρέου»! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία Παπανδρέου

Με την επέκταση της κρίσης και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καταρρίπτεται το βασικό πολιτικό επιχείρημα του κ. Παπανδρέου ότι η κρίση ήταν ελληνική.

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και έχοντας μια ασθενή οικονομία, χτυπήθηκε έντονα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις γνωστές ανεύθυνες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και των υπουργών του και τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την ελληνική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και το πρώτο πεντάμηνο του 2010.Μην τα επαναλάβουμε, είναι γνωστά.

Το άλλο επιχείρημα του κ. Παπανδρέου ήταν ότι την κρίση δημιούργησαν οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις! Η Πορτογαλία και η Ισπανία (η τελευταία με το θηριώδες ποσοστό ανεργίας στο 20%) σοσιαλιστικές κυβερνήσεις έχουν!

Το τρίτο επιχείρημα του κ. Παπανδρέου ήταν ότι θα μας «έβγαζε» από την κρίση το 2013! Τώρα θα πανηγυρίζουν που θα είμαστε υπό ομηρία μέχρι το 2020!Η επιμήκυνση είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας

Κατ’ αρχήν η συζήτηση για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου (που αυτομάτως συνεπάγεται αύξηση του επιτοκίου και παράταση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας) αποτελεί ομολογία ότι το σημερινό χρονοδιάγραμμα απέτυχε.

Και απέτυχε επειδή:

α) οι στόχοι του ήταν εξ υπαρχής ανέφικτοι.

β) τα ληφθέντα μέτρα ήταν προς την λάθος κατεύθυνση

γ) η κυβέρνηση μας απεδείχθη ανίκανη να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις που ανέλαβε.

Είτε επειδή συνέβησαν όλα αυτά μαζί, που είναι και η πιθανότερη εξήγηση!

Ποιοι είναι υπέρ;

Θιασώτης της επιμήκυνσης είναι ο κ. Στρός Κάν. Λογικό. Από τη στιγμή που προβάλλει ως φαβορί για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν θέλει να χρεωθεί την αποτυχία της Ελλάδος. Θα τσαλάκωνε το προφίλ του!

Προφανώς την επιμήκυνση επιθυμεί και ο κ. Παπανδρέου γιατί ξέρει ( αν δεν ξέρει, θα του το έχουν πεί) ό, τι τα νούμερα δεν βγαίνουν και τα μέτρα που πρέπει να λάβει τα επόμενα χρόνια θα αποξενώσουν το ΠΑΣΟΚ από τον σκληρό κομματικό του πυρήνα. Η κατάσταση και στο εσωτερικό του Κινήματος και κυρίως στην κοινωνία είναι εκρηκτική.

Δεν θα έλεγε όχι ούτε η πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη, για να διευκολύνει έναν πιστό της φίλο.

Ποιοι αντιδρούν;

Κατ’ αρχήν φαίνεται να αντιδρά η κα Μέρκελ.

Ο προφανής λόγος είναι ότι αν αρχίσουν τις εκπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα «χαλαρώσει» και το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης πιθανότατα θα εκτροχιαστεί.

Δεύτερον, γιατί νομίζει ότι θα σταλούν λάθος μηνύματα και στις άλλες χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με δημοσιονομικά ελλείμματα.

Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που δεν τον ομολογούν: μάλλον δεν θέλουν να έχουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα το ΔΝΤ στην αυλή της Ευρώπης.

Ποιος θα κερδίσει;

Σε πρώτη φάση φαίνεται να κερδίζει η ευρωπαϊκή πλευρά, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Όμως, μια περαιτέρω δραματική επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της Ελλάδος, την οποία κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει, (ήδη μιλάνε για ένα εκατομμύριο ανέργους το 2011) θα τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα και θα προκαλέσει βίαιες κοινωνικές εκρήξεις που πιθανότατα θα επεκταθούν και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα λιτότητας. Αυτό δεν το θέλει κανένας!

Η κα. Μέρκελ, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την τήρηση του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος. Ξέρει, όμως ότι αυτό είναι αδύνατο. Απλώς, όπως και την Ανοιξη, πρέπει να δικαιολογηθεί και στο εσωτερικό της χώρας της.

Τελικά, εύκολα ή δύσκολα θα συναινέσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, (σε πρώτη φάση μόνο για το ποσό της συμμετοχής του ΔΝΤ).

Όμως, το Μνημόνιο θα παραμένει, όπως και οι έλεγχοι της τροϊκας.

Επιμήκυνση και εκλογές:

Η επιμήκυνση, λοιπόν, θα γίνει. Το θέμα είναι πότε; Γιατί με το πότε συναρτώνται και πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Παπανδρέου, παράλληλα, ζητάει παρασκηνιακά και κάποια τροποποίηση (χαλάρωση) των στόχων του Μνημονίου, χωρίς προς το παρόν να βρίσκει ανταπόκριση.

Γιατί; Γιατί προφανώς θέλει να αξιοποιήσει την επιμήκυνση για να προσφύγει σε εκλογές. Τι εννοώ; Ο πρωθυπουργός, όταν συμφωνηθεί η επιμήκυνση, θα επιχειρήσει, με μια επικοινωνιακή αντεπίθεση, να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα που θα στρώσει το έδαφος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Βλέποντας την προθυμία με την οποία συντάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης και χώρες της ευρωζώνης, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: μήπως τελικά το παιχνίδι ήταν στημένο;

Εθεσαν την τριετία ως απώτερη προθεσμία αποπληρωμής του δανείου (γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν πρακτικά αδύνατον) για να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου;

Και τώρα που τα μέτρα επεβλήθησαν μας «χρυσώσουν το χάπι» παρατείνοντας την διάρκεια αποπληρωμής, αλλά ουσιαστικά διατηρώντας τον έλεγχο επί της χώρας;

Το ερώτημα είναι αν σ’ αυτό το παιχνίδι συναίνεσε, εκών – άκων, ο κ. Παπανδρέου;

http://www.antinews.gr/?p=73683

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Wikileaks

Παρακολουθήστε το βίντεο που αναφέρετε στις αποκαλύψεις του Wikileaks. Δώστε προσοχή στο μεγαλοδημοσιογράφο του mega πόσο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον Ιγνατίου και τους τηλεθεατές ώστε να ρίξουν το βάρος σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ουσία της υπόθεσης.


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks και ξερό ψωμί.


Έρχονται αποκαλύψεις λέει από τo Wikileaks , τι λέει μωρέ παιδάκι μου; Είναι αποκαλύψεις λέει που αγγίζουν θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ λέει! Όλες οι πρεσβείες των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, λόγο της διαρροής αυτών των εγγράφων λέει! Θα κλονιστούν οι σχέσεις κρατών, ακόμη και παραδοσιακών φίλων όπως ΗΠΑ – Ισραήλ λέει!
Πω- πω και τώρα τι κάνουμε αγαπητέ καλικρατικέ μου συμπολίτη; Τα βάφουμε μαύρα; Πάμε κατευθείαν στο νεκροταφείο περιμένοντας το τέλος; Αρχίζουμε να πίνουμε νερό από τη βρύση του σπιτιού μας; (όχι αυτό θα είναι επίπονο τέλος). Βάφουμε τα αυγά κόκκινα περιμένοντας το Πάσχα; Ή καλύτερο θα ήταν να ανακηρύξουμε τον Καραμανλή το νεότερο το γνωστό μπουχέσα ως εθνικό σούπερ-μαν;
Το παιχνίδι είναι στημένο και κάποιοι αποφάσισαν να τελειώνουν με κάποιους και με κάτι, αυτό το κάτι μπορεί να είναι η κατάρρευση των ίδιων των θεσμών.
Αν σας λέει κάτι το σύνθημα το οποίο χρησιμοποιεί και υπερασπίζετε ο ΓΑΠ σε κάθε ευκαιρία ΄΄Παγκόσμια Διακυβέρνηση΄΄ τότε δεν χρειάζεται να σκοτίζεστε και πολύ. Με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσε να εγκατασταθεί μια λειτουργική Παγκόσμια Διακυβέρνηση χωρίς την κατάρρευση του ήδη υπάρχοντος συστήματος, οικονομικού πολιτικού και πολιτισμικού;
Εμείς χαιρετίζουμε αυτή τη προσπάθεια των αρρωστημένων εγκεφάλων της παγκοσμιοποίησης και τους στέλνουμε το μήνυμα. Το μήνυμά μας είναι απλό, γι’ αυτό και δυσκολονόητο για τους σκοταδιστές.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε ότι Εμείς στο τέλος θα νικήσουμε.



Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επιχείρηση Καθαρά Χέρια

Αλιεύσαμε την παρακάτω ανάρτηση στο Σταλίκι, η οποία προέρχεται από άρθρο της Καθημερινής. Σε αυτό το άρθρο η εφημερίδα, αφήνει υπονοούμενα στους έτσι και αλλιώς, σκοτεινούς διαδρόμους προέλευσης χρήματος κάποιων συνδυασμών που πήραν μέρος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Είναι συνδυασμοί που δεν εφάρμοσαν τον νόμο και δεν δήλωσαν το ύψος των εσόδων και των εξόδων τους ή παρουσίασαν διαφορά στα έσοδα από τα έξοδα. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι και του νεοεκλεγέντος Κατσούλη.
Τι τα θέλετε βρε παιδιά, το παιχνίδι ήταν χαμένο εξ αρχής. Αν μπορούσαμε να εκφράσουμε άποψη για το μέγα σκάνδαλο όπως παρουσιάζετε θα λέγαμε το αυτονόητο. Δεν πρέπει να ασκηθεί καμιά δίωξη στους συνδυασμούς που δεν δήλωσαν τα σωστά ποσά, ούτε καν σε αυτούς που δεν δήλωσαν απολύτως τίποτα. Η δίωξη πρέπει να ασκηθεί σε όλους αυτούς που δήλωσαν σκανδαλώδη μικρά ποσά για την προεκλογική τους εκστρατεία. Παράδειγμα στο περιφέρεια της Αθήνας, ο Σγουρός φέρεται να δαπάνησε 239.975 ευρώ, ενώ ο Κικίλιας 94.692 ευρώ. Στον Δήμο Αθηναίων ο Κακλαμάνης δηλώνει ότι ξόδεψε 314.754 ευρώ, ενώ ο Καμίνης 193.440 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη ο μεν Γκιουλέκας ξόδεψε 180.555 ευρώ ,τα αντίστοιχα του Γ. Μπουτάρη ήταν 139.697 ευρώ.
Αν αγαπητοί κύριοι εσείς ξοδέψατε τόσα χρήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τότε εμείς στον ‘‘Ιερό Δήμο Μεσολογγίου’’,κάθε συνδυασμός αναλογικά, θα πρέπει να έχει ξοδέψει γύρω στα 150 έως 200 ευρώ. Και καλά τα γενικά έξοδα, το κόστος για παράδειγμα της πνευματικής σαγήνευσης, των ιδεολόγων της γυφτιάς θα πρέπει να κοστολογηθεί στο 1 ευρώ το κεφάλι, όσο για τα ταξί, τα λεωφορεία και τα ΙΧ τις δύο Κυριακές των εκλογών πρέπει να υπολογίσουμε μόνο τα σάντουιτς, τους καφέδες και τα νερά που πίνανε οι επιβάτες καθώς αμπόνανε αυτά τα οχήματα μέχρι τον προορισμό τους. Με τέτοιο προϋπολογισμό θα ήταν αδύνατο να βάλουνε έστω και τις αναθυμιάσεις του καυσίμου. Όσο για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, αυτές θα πρέπει να είχαν ξεμείνει κάποιες ντουντούκες στα γραφεία των κομμάτων από όπου προέρχονταν οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Επιτέλους κύριοι νομικοί κατασκευαστές, τι άλλο ζητάτε; Διασκεδάσατε με το θέατρο του παραλόγου που στήσατε (Καλλικράτης), καταφέρατε να νομιμοποιήσετε την μειοψηφία ως νόμιμη πλειοψηφούσα διοίκηση, καταφέρατε τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία μετρά περικοπές, εσείς να μετράτε αυξήσεις στου
ς μισθούς και στις συντάξεις σας, έλεος πια, μην παίζετε και με την αντοχή μας.

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ


Το άρθρο της Καθημερινής μπορείτε να το διαβάστε εδώ.

ΣΤΑΛΙΚΙ
Κάποιοι δήμαρχοι θα ..."ψάχνονται" ή όχι?
Δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Καθημερινή μια είδηση που θα κάνει οκτώ εκλεγμένους Δημάρχους να "ψαχτούν". Ανάμεσα σ' αυτούς και ο Πάνος Κατσούλης. Η είδηση αναφέρει εν ολίγοις ότι οι πώην υποψήφιοι και νυν εκλεγμένοι δήμαρχοι παραβίασαν τους κανόνες του συστήματος "Διαφάνεια" του Υπουργείου Εσωτερικών αφού δεν ανάρτησαν ως όφειλαν τα έσοδα και τα έξοδα των συνδυασμών τους για τις Δημοτικές Εκλογές.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:
"Για να αντιληφθεί ο καθένας τη σοβαρότητα της παράβασης στην οποία έχουν υποπέσει οι οκτώ δήμαρχοι, αρκεί και μόνον η επισήμανση ότι είναι οι μόνοι εκ των περίπου 1.100 «συνυποψηφίων» τους δημάρχων που απουσιάζουν από την ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι εν λόγω εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, για τους οποίους προφανώς ο κ. Ραγκούσης οφείλει μιαν απάντηση αν αντιμετωπίζουν ακόμη και την απειλή της έκπτωσης, είναι ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης (υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους), ο νέος δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος (ΠΑΣΟΚ), Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ), Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (εξελέγη με λιγότερες από 20 ψήφους διαφορά από τον γαλάζιο κ. Χρ. Βούλγαρη), Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος (ΠΑΣΟΚ), Νέας Ζίχνης (Κεντρική Μακεδονία) κ. Αν. Δαϊρετζής (ΠΑΣΟΚ), Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας (Στερεά Ελλάδα) κ. Αν. Ψαρρός (Ν.Δ.), και Ερμιόνης κ. Δημ. Καμιζής (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)."
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Quiz..


Τι βλέπει ο Γιώργος Παπανδρέου στον καθρέφτη την στιγμή που γυαλίζεται;;; Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό..

















Μα φυσικά τον Αντώνη Σαμαρά.. Οι δυο πολιτικοί μας εκτός απο τις σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, έχουν και τον ίδιο πολιτικό λόγο.. Για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο!!





























http://trelokouneli.blogspot.com/2010/11/quiz_27.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αλλο οι δημοσιογράφοι ...και άλλο οι δημοσιογραφικές γλάστρες -ντουντούκες της Ελλάδος

Δείτε πως αντέδρασε κορυφαίος δημοσιογράφος στην Ιρλανδία ...στην έλευση του ΔΝΤ στη χώρα
Vincent Browne (δημοσιογράφος στις εφημερίδες "The Irish Times" και "The Sunday Bussines Post" και παρουσιαστής της εκπομπής "Tonight with Vincent Browne" στο κανάλι TV3 ):"...γιατί κανείς δεν σας πιστεύει, και επίσης ο κόσμος γνωρίζει πως εσείς είστε αυτός που είναι ο κύριος υπεύθυνος για το χάος που έχει προκληθεί ...δεν μας χρωστάτε, στους Ιρλανδούς, ως κίνηση πατριωτισμού, να φύγετε τώρα;"

Αυτός είναι δημοσιογράφος και οχι "γλάστρος" ...δείτε και το Βίντεο


http://papatzides.blogspot.com/2010/11/blog-post_6520.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚ, ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ


ΓΙΑΤΙ:

1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)
3. Έκοψα το......
αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

Αποτέλεσμα...:
Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!!

Είδατε ???? ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα !!!!!

Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;;;

πυθαγορας ο σαμιος

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_3372.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η φτώχια κι η λατέρνα είναι ομοφυλόφιλες...


Το σύνδρομο της Πολυάννας...
thumb
Της Τζένης Κ.

Καλά κάνει ο Θόδωρος Πάγκαλος και φοράει τα κόκκινα γυαλιά. Ταιριάζουν και με την υπέρτασή του.
Καλά κάνει και την έχει δει Πολυάννα.
Ο πολυαννισμός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μακροζωία, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της ανάλυσης του αίματος και των ούρων του καθενός. Και στο κάτω- κάτω άδικο έχει ο Πολυθόδωρος;
Βεβαίως και είναι ευτυχία το Μνημόνιο για τον τόπο. Βεβαίως και η Κρίση αποτελεί ευκαιρία. Το άγχος μπορεί να...
γίνει δημιουργικό. Η ανασφάλεια ενίοτε επιφέρει εγρήγορση. Λιγότερος ύπνος το βράδυ σημαίνει περισσότερες ώρες συνειδητής ύπαρξης. Λιγότερη δραστηριότητα συνεπάγεται και λιγότερες δεσμεύσεις.Η φτώχια κι η λατέρνα είναι ομοφυλόφιλες μανάδες του φιλότιμου. Η ανεργία σου δίνει το χρόνο να γίνεις φιλόσοφος. Πρίμουμ βίβερε, ντέιντε φιλοζοφάρε. Το σκέτο βίβερε φτάνει και περισσεύει ως πρόδρομο στάδιο του φιλοζοφάρε. Με φουλ τάιμ ωράριο ουδείς διεύρυνε το πνεύμα του. Το πολύ να διεύρυνε εκεί πέρα τα οπίσθιά του μπροστά στον υπολογιστή ή το βιοτικό του επίπεδο. Κατά τα λοιπά…, εξέλιξη μηδέν.
Κι είναι και το άλλο. Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αλλά και ό,τι σε σκοτώνει σε απαλλάσσει από το φυσικό σώμα και τις έγνοιες του. Τα κουφάρια είναι οργανικά, βιοδιασπώμενα και φιλικά στο περιβάλλον. Ρωτήστε τους γεωλόγους, τους γεωπόνους και τους σατανιστές να σας πουν πόσο εύφορο γίνεται το έδαφος πλησίον των ομαδικών τάφων. Παρά τα οικολογικά οφέλη του ωστόσο, η θάνατος δεν είναι ανάγκη να θεωρείται το έσχατο στάδιο του φιλελευθερισμού.
Υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Ο ζωντανός άνθρωπος, διαχωρισθείς εις τα εξ ων συνετέθη, δύναται να φανεί πολύ χρήσιμος στο σύστημα. Όπως ακριβώς η κατσίκα μας δίνει εν ζωή το γάλα της (ενώ εν θανάτω μόνο το κρέας της) ο άνθρωπος μπορεί να μας δώσει το υποδόριο λίπος του να το κάνουμε σαπούνι, τα δόντια του να τα κάνουμε κουμπιά, τα κόκαλά του να τα κάνουμε χαϊμαλιά για τους τουρίστες. Ουδέν κακόν αμιγές ανάπτυξης.
Εφόσον η Ευτυχία δηλαδή το Μνημόνιο θα φέρει την ανάπτυξη, ευτυχισμένες ας είναι και οι παράπλευρες απώλειες. Κανείς δε γυρίζει ανάποδα την επιτυχία να δει τι έχει από κάτω. Και η χώρα οδεύει προς την επιτυχία. Η επιτυχία φέρνει ευτυχία. Πάλι στα λόγια του Θόδωρου ερχόμαστε…
"Το Ποντίκι"

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/11/blog-post_9312.html


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

νέο ιστολόγιο

ο ψηλός με το πούρο, ανοίγει πανιά στο διαδίκτυο και στέλνει ένα...

μήνυμα στο μπουκάλι

καλώς μας ήρθε και καλοτάξιδος


ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πώς οι Εβραίοι της Wall Street διέλυσαν την Ελλάδα


Ο κορυφαίος οικονομικός αναλυτής του BBC και του «Αλ Τζαζίρα» Max Keiser εξηγεί πώς οι Εβραίοι της Goldman Sachs και των λοιπών χρηματιστηριακών εταιρειών της Wall Street οδήγησαν σε κατάρρευση την Ελληνική Οικονομία και στέλνουν την Ελλάδα στον τάφο..

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/wall-street-video.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σουρεάλ βίντεο...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/11/blog-post_6129.html Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους...


“Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους”
(Θ. Κολοκοτρώνης)

Γράφει ο Δευκαλίων

Στις 25 Νοεμβρίου 1942, ενωμένες ανταρτικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα, με την συνεργασία Βρετανών σαμποτέρ, ανατίναξαν την γέφυρα του Γοργοποτάμου.
Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη. Επέτειος ένδοξη και ταυτόχρονα θλιβερή αφού σηματοδοτεί στην μνήμη όλων μας τον μετέπειτα αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο και διχασμό. Όμως, ακόμα και έτσι η ιστορική της αξία είναι τεράστια και τα προηγούμενα χρόνια είτε εορτάζονταν πανηγυρικά, είτε σε συνθήκες παρανομίας, σημάδευε κάθε χρονιά την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.
Βέβαια, στην επέτειο του 2010, δεν θα συμβεί τίποτε από αυτά. Το πολύ-πολύ να γίνει κάποια τυπική τελετή και εκεί θα τελειώσουν όλα. Έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρότερα ζητήματα σαν λαός…
Όντως, πριν από λίγες ημέρες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος αποκάλεσε σε δημόσια ομιλία του τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας «αντιπαραγωγικούς» και μόλις εχθές έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ "πατριωτισμού" αποκαλώντας το περιβόητο μνημόνιο «ευτυχία για την χώρα».Η Ελληνική Ιστορία διδάσκει σεβασμό στην αρχή της Εθνικής Ανεξαρτησίας, τιμή στους ανθρώπους που διακινδυνεύουν και θυσιάζουν την ζωής τους για την...
Πατρίδα.
Τι μπορεί, λοιπόν, να πει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος άνθρωπος σε όσους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να ακούνε αδιαμαρτύρητα, στην Βουλή των Ελλήνων τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, να αγορεύει και να τοποθετείται για τα θέματα που αφορούν την πρόοδο του Έθνους.
Το γκρίζο πολιτικό σύστημα, που κυβερνά την χώρα συνεχώς από το 1996 και μετά, κινείται μεταξύ των συγκοινωνούντων δοχείων της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Μισεί την Ελληνική Ιστορία και προσπαθεί με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο να στερήσει από τους νέους την ιστορική γνώση και την αντίστοιχη συμπεριφορά και κώδικα τιμής. Φοβάται και τρέμει την ιστορική μνήμη και προσπαθεί να αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την σύγκριση του ενδόξου χθες με το δικό τους δημιούργημα το θλιβερό σήμερα.
Σε αυτή όμως την χώρα γεννιούνται κάθε ημέρα παιδιά που πρέπει να διδαχθούν την Ελληνική Ιστορία.
Αυτά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Στην πατρίδα τους δόθηκε η πρώτη θεατρική παράσταση, γράφτηκαν τα πρώτα φιλοσοφικά και φιλολογικά κείμενα, θεμελιώθηκαν τα σύγχρονα μαθηματικά και ιδρύθηκε η πρώτη Δημοκρατική Πολιτεία.
2. Οι πρόγονοι τους ήταν οι περισσότεροι άσημοι φτωχοί και ρακένδυτοι, αλλά ταυτόχρονα άνδρες έντιμοι και γενναίοι, που έχυσαν το αίμα τους στα πεδία των μαχών για την πατρίδα και την δημοκρατία, νικώντας εχθρούς πανίσχυρους και τρομερούς.
3. Ότι οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους, ρημαγμένοι από τους ξένους κατακτητές, τον εμφύλιο πόλεμο και τον διχασμό, αγωνίστηκαν σκληρά εναντίον της φτώχειας της μιζέριας του αναλφαβητισμού, της καθυστέρησης, και νίκησαν.
4. Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα όπως είναι σήμερα γονατισμένη και ταπεινωμένη. Υπήρξαν ένδοξες εποχές και παλαιότερα και πρόσφατα, που ολόκληρος ο κόσμος θαύμαζε τους Έλληνες και έπαιρνε παράδειγμα ζωής από αυτούς.5. Η Ελλάδα είναι όμορφος και γλυκός τόπος. Όλους τους χωράει και όλους τους αγκαλιάζει. Ακόμα και τους κατακτητές, όταν αυτοί ηττηθούν και μετανιωμένοι ζητήσουν βοήθεια και συγχώρεση. Όμως ταυτόχρονα είναι τόπος σκληρός και αφιλόξενος και δεν συγχωρεί ποτέ όσους την προδίδουν.
Το είπε άλλωστε πολύ εύστοχα και το υλοποίησε αταλάντευτα με σιδερένια θέληση και πυγμή ένας πολύ μεγάλος Έλληνας. Ένας Έλληνας που όλοι εμείς του χρωστάμε πάρα πολλά...
Ο Γενναίος Στρατηγός της Ανεξαρτησίας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους»!

















http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/11/blog-post_3241.html Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα...


Ο πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και ......
αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

1ον) πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα !!

2ον) πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες !!

3ον) και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου.
(Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefour, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ...

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος.
Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα.
Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα.
Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση:

Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες). (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ !!!)

Tο 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.

Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

Έχουμε 3 δεδομένα:

Mας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια !!!

Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει, παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών, τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.

Ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:

Ο Καραμανλής ΕΚΑΝΕ το πιο σωστό πράγμα, που έκανε στην ζωή του !!!
Ηταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.


Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.

Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;

Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

(Καταλάβατε τώρα, γιατί των υποστηρίζω θερμά αυτών των έξυπνο πολίτικο !!!!!)

ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!
(ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ''ΦΑΓΑΝΕ'' !!!)

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν, που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέας.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

Ο μαλάκας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης.
Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον.
Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική;
τι είπε με τον Κλίντον;
με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε;
Διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...

Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ !!! http://www.greekza.de/extrasmilies/angry.gif

Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του, που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες.
Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ- ΝΔ –ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds.
Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε.
Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο

Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β/ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη.
Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει.
Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου.
Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν;
Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

http://e-dromos.gr/index.php?option=...7-32&Itemid=51

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS...jet_id=1116394

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου, που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχός της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν", ζητώντας επενδυτές, ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα.
Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση.

Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: Δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS (σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)

Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)

Από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα.
Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που Ώ!
Τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ, η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ, κτλ κτλ...
Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...


http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=10202891

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα, που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νέο Έλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς, σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, εμείς θα εξαφανιζόμαστε.
Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει…

Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο.......και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα...

Φοβούνται την άχνα...

πηγές

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...03/2010_392630

http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=03/03/2010

http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=03/03/2010

http://e-dromos.gr/index.php?option=...7-32&Itemid=51

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=10276863


http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=25925173

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS...jet_id=1116394

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=10202891

Από τα ντοκιμαντέρ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου,

Και φυσικά τα πάρα πολλά βίντεο στο knossopolis channel (youtube)

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ;;;; ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ !!!!

DIMITRIS RONIOTIS

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_2347.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο μυαλό του Παπακωνσταντίνου...



Γιατί κοιτάζει με τόση χαρά το usb του προϋπολογισμού της χώρας, ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;;; Τι να έχει άραγε στο μυαλό του που τον κάνει να κρυφογελάει;;; Δείτε την απάντηση!!Είναι περήφανος που συμβάλει και αυτός με τις δυνάμεις του, στην λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη που μας είχε τάξει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ... Τέτοια ανάπτυξη εννοούσαν!!! Με την ευγενική χορηγία του ΔΝΤ φυσικά.. Καλή μας όρεξη!!

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/11/blog-post_7627.html


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΞΥΠΝΑ.... !!!!!!

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Γιατί μας επιβάλανε το σχέδιο Καλλικράτης;

Παίρνοντας αφορμή από κάποιο σχόλιο σε ανάρτηση, θα θελα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η θέση μας για το σχέδιο Καλλικράτης ήταν από τη πρώτη στιγμή ξεκάθαρη.
Αυτό το σχέδιο είναι ο δούρειος ίππος κάποιων κέντρων εξωθεσμικών, τα οποία κυβερνούν στην πραγματικότητα την Ελλάδα. Με αυτό το σχέδιο επιχειρείται η νομιμοποίησή τους και γιατί όχι και η πολιτική τους εκπροσώπηση. Είχαμε εκφράσει κατά καιρούς την άποψη, ότι η Ελλάδα σαν εικόνα σαν κοινωνική συνοχή σαν οντότητα είναι απλά ένα εμπόδιο το οποίο πρέπει να συντριβεί. Τα λόγια του Κίσινγκερ που έλεγε τι πρέπει να γίνει, για να κατακτήσουν την Ελλάδα, δεν είναι τυχαία. Τα πρόσωπα που επελέγησαν για να στελεχώσουν την σημερινή κυβέρνηση, ούτε αυτά είναι τυχαία. Το προφίλ ενός πρωθυπουργού που συνειδητά προβάλει ένα ηλίθιο και άβουλο πλάσμα, είναι κάτι ανάλογο με αυτό της ξανθιάς τηλεπαρουσιάστριας η οποία πλουτίζει, με το να γίνεται πρώτο θέμα για τις βλακώδεις ατάκες που εκσφενδονίζει. Είναι η απόλυτη επιτυχία του επιτελείου της επικοινωνίας του πρωθυπουργού ώστε ο πολίτης ....να ασχολείται με το μέγεθος της ηλιθιότητας του και όχι με τα μέτρα που παίρνει και προωθεί. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σαστιμάρα του λαού και την αναμονή ότι κάποιος στο τέλος, θα καλέσει τον ψυχίατρο να τον μαζέψει. Δεν είναι δυνατόν όταν η παγκόσμια οικονομία έχει μετατραπεί σε μια απέραντη φούσκα, όταν όλοι μιλούν πλέον για παγκόσμια διακυβέρνηση και τα χρηματιστήρια όλων των οικονομιών ανεβοκατεβαίνουν, όχι για λόγους οικονομικούς και παραγωγικούς αλλά για λόγους έξω από κάθε φαντασία, όπως ασθένησε από γρίπη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παραπάτησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στη μπανιέρα του κλπ, η Ελλάδα να μένει έξω από αυτό το παγκόσμιο σχεδιασμό.
Το σχέδιο Καλλικράτης λοιπόν είναι μέρος αυτού του σχεδιασμού. Είναι αυτό που θα φέρει το διαμελισμό της Ελλάδας και μάλιστα αμαχητί, είναι αυτό που θα στρέψει τους κατοίκους της, ακόμη και σε εμφύλιες διενέξεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι τα παραλέμε. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι έτσι. Ας πάρουμε το Δήμο Μεσολογγίου, η κακή αρχή έγινε, κάποιοι αμέσως έσπευσαν να τον ονομάσουν «Δήμος Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου». Δηλαδή όλοι οι πρώην δήμοι και κοινότητες αφανίστηκαν ξαφνικά από τον πολιτικό χάρτη της χώρας και ενσωματώθηκαν στην Ιερά Πόλη. Αυτό σήμερα έχει σαν αποτέλεσμα οι δημότες του Αιτωλικού να αισθάνονται υποτελείς απέναντι σε μια δύναμη κατοχής, που τους επιβάλει ακόμη και την επωνυμία τους. Είναι θέμα χρόνου, πότε θα έρθουν στη επιφάνεια τα ακραία στοιχεία τα οποία θα ζητήσουν ευθύνες, θα μιλήσουν για προδοσία, για υποδουλωμένα εδάφη για χαμένες πατρίδες και άλλα. Ο σπινθήρας θα δοθεί όταν η Καλλικρατική αυτοδιοίκηση θα ζητήσει έσοδα, μιας και η κεντρική εξουσία πλέον θα είναι επικουρική. Είναι γνωστό ότι το σχέδιο Καλλικράτης έγινε με απώτερο σκοπό την απαλλαγή της κεντρικής εξουσίας από τις ευθύνες. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του blog που σε κάποιο σημείο λέει, λευτεριά στο Βόρειο Μεσολόγγι. Όπου πέρα από το γέλιο που προκαλεί, θα έπρεπε συγχρόνως να μας προβληματίσει. Τι θα κάνει ο απλός πολίτης όταν κάτι θα τον ενοχλεί στο νέο Δήμο; Η απάντηση είναι μία, ο Αιτωλικιώτης θα τα ρίχνει στους Μεσολογγίτες, οι δε Μεσολογγίτες στους Αγρινιώτες και τους Ναυπάκτιους που τους απέσπασαν εδάφη από το νέο Δήμο, οι δε Αιτωλοακαρνάνες στους Πελοποννήσιους που τους πήραν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ούτω καθ εξής. Η επέμβαση της κεντρικής κυβέρνησης προς κατευνασμό των παθών θα είναι αναγκαία και σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει, καλούμαι την δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ την FRONTEX, η οποία ήδη φυλάει τα σύνορά μας στον Έβρο. Όσο εμείς θα ασχολούμαστε με τα χαμένα εδάφη και την τιμή του τόπου μας η κεντρική κυβέρνηση θα ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο, θα μοιράζει το Αιγαίο και στο όνομα του χρέους θα δίνει νησιά ώστε να είναι φερέγγυα στα διεθνή οικονομικά κέντρα. Αν όλα αυτά θυμίζουν κάποιο καταστροφολόγο το κατανοώ, πείτε μου όμως τι εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε ότι καλύτερο θα ήταν να χάσουμε ένα κομμάτι από την εδαφική κυριαρχία μας , από το να χάσουμε τον ύπνο μας; Τότε γελάσαμε όλοι, σήμερα το είπαν οι Γερμανοί και μας πείραξε, αύριο; Αφού είναι αποδεδειγμένα βλαμμένο το πρωθυπουργό μας, πως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι υπέρμαχος της παγκόσμιας κυβέρνησης; Ήταν τυχαίες οι δηλώσεις Μπενάκη για συρρίκνωση της δημοκρατίας και των συνόρων μας;
Σε όλα αυτά θα αναφερθούμε αργότερα με αποκαλύψεις. Όσο αφορά την οικονομική διάσταση του θέματος, πιστεύω ότι υποτιμά τον εαυτό του όταν κάποιος προσπαθήσει έστω, να βρει κάποιο ατού. Μας είπαν ότι το σχέδιο Καλλικράτης γίνεται, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και πρώτα απ όλα, θα καταργηθούν οι θέσεις Δημάρχων, αντιδημάρχων και συμβούλων. Αφού πρώτα μας πέρασαν από το σχέδιο Καποδίστριας διόγκωσαν τα έξοδα και τις έμμισθες θέσεις (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και πρόεδροι επιτροπών) μας είπαν ότι το σχέδιο απέτυχε και πάνω στο πτώμα του νεκρού Καποδίστρια χτίζουν το νέο σχέδιο Καλλικράτης. Δηλαδή δημιούργησαν μια τεχνητή εντύπωση στις μάζες περί οικονομίας και συμμαζέματος, με απώτερο σκοπό την αποδοχή ή την σιωπή του. Ο άλλος μύθος είναι αυτός που λέει ότι τώρα που θα γίνουμε περισσότεροι, τα κονδύλια και οι χρηματοδοτήσεις, όχι μόνο θα είναι ευκολότερες, αλλά και επιβεβλημένες. Αν κάποιος αναζητήσει τα κριτήρια χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων ή προγραμμάτων θα ανακαλύψει ότι ουδεμία σχέση έχουν με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Παράδειγμα, το leader Αλιείας στη περιοχή μας, εγκρίθηκε μόνο για το ΔΔ Ναυπάκτου, ΔΔ Μεσολογγίου και ΔΔ Αιτωλικού. Η Σταμνά, ο Αι Λιάς και το Χρυσοβέρι δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής διότι δεν βρέχονται από θάλασσα, παρότι ανήκουν στο ενιαίο Δήμο Αιτωλικού. Σε άλλες περιπτώσεις, λαμβάνετε υπόψη το υψόμετρο στο οποίο βρίσκετε η επένδυση, σε άλλες η δραστηριότητα ή ακόμη και το φύλο (γυναικεία επιχειρηματικότητα). Η μόνη περίπτωση που λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός, είναι τα αστικά κέντρα και αυτό έχει να κάνει με έργα υποδομής. Σε καμιά περίπτωση στη περιοχή μας δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά που ισχύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), για την κατασκευή δρόμου γέφυρας ή κάτι άλλου. Κάποιοι πάλι θα πουν ότι με στοιχεία αποδεικνύεται ότι από την εφαρμογή του Καποδίστρια και μετά, τα κονδύλια που διαχειρίζονται οι δήμοι είναι πολλαπλάσια από τα προηγούμενα. Εδώ πρόκειται για αλχημεία στην οποία ο μάγειρας μετέφερε τα κονδύλια που διαχειρίζονταν πριν η κεντρική εξουσία στους δήμους, με αποτέλεσμα θεωρητικά να αυξάνονται τα έσοδα στο Δήμο, απόρροια του οποίου είναι οι γνωστές κακοτεχνίες, μιας και ο Δήμαρχος με το επιτελείο του έπρεπε να πάρουν το μερίδιό τους. Είναι γνωστή η μέθοδος και ο γαλάνης (για τους ψαγμένους είναι ο δήμαρχος Αιτωλικού) με τα τσιράκια του ξέρουν τι λέω. Αρκεί να πάει κάποιος να μετρήσει πχ ένα δρόμο που τον παρέδωσαν πρόσφατα, θα διαπιστώσει ότι εκτός του ότι του λείπουν κάποιοι πόντοι ασφάλτου τα παραδοθέντα μέτρα δεν συμφωνούν με τα εντεταλμένα της μελέτης. Εφόσον λοιπόν οι κύριοι που φιλοτέχνησαν το σχέδιο Καποδίστριας διαπίστωσαν ότι μόνο καταστροφή φέρνει, το χρησιμοποίησαν σαν δικαιολογία ώστε να κάνουν ακόμη ποιο χαώδη την κατάσταση και μάλιστα με τις ίδιες δικαιολογίες.
Πέντε δις θα στοιχήσει η εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, σε μια περίοδο όπου κόβονται μισθοί, συντάξεις, κλείνουν νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον ένα δις ευρώ. Αν θέλανε να κάνουν συνενώσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και υπηρεσιών γιατί δεν το έπραξαν; Τι τους εμπόδιζε; Το όνομα του διαφορετικού δήμου; Ή τα σύνορα μεταξύ των πόλεων και των χωριών;
Αν λοιπόν δεν ισχύουν ότι έγραψα στην αρχή πείτε μου εσείς σας παρακαλώ τι ισχύει.
Η Ελλάδα αν επέζησε στους αιώνες είναι γιατί πάντα σε κάποια ραχούλα υπήρχε ένας βοσκός, σε μια λίμνη μια βάρκα με ένα ψαρά, σε ένα ξερονήσι μια σημαία. Αυτά κράτησαν την Ελλάδα όρθια, αυτά τροφοδοτούσαν την επανάσταση του 21, την Εθνική Αντίσταση το 40, αυτά τροφοδοτούν σήμερα και τα παιδιά των 500 ευρώ μιας και η δήθεν ανάπτυξη του σχεδίου Καποδίστριας πριν και του Καλλικράτη τώρα, τα έχει οδηγήσει στα αστικά κέντρα.
Μήπως τελικά αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος;


Ο ΠΑΝΟΠΤΗΣ Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κωδική ονομασία Ibrahim project


Από της 18 Φεβρουαρίου 2009 το blog ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ έγραφε για το μυστικό σχέδιο Ibrahim project που εκτυλίχθηκε αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, σχεδόν δυο χρόνια μετά μπορούμε να πούμε ότι αυτά που έγραφε τότε (και πολλοί από εμάς δεν πιστεύαμε) δεν ήταν ....
υπερβολές ενός blogger όπως συνηθίζουν να λένε οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών.
Διαβάστε λοιπόν τι έγραφε σχεδόν δυο χρόνια πριν...
Αποκάλυψη ΣΟΚ!
Πριν λίγες μέρες αναρωτηθήκαμε μέσα από το ιστολόγιό μας, γιατί επιλέχτηκαν οι στάχτες της Μερόπης Μεσσηνίας να εγκατασταθούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες Αφγανοί και Πακιστανοί αμέσως μετά τη φονική πυρκαγιά που κατ' έκαψε το χωριό τον Αύγουστο του 2007, αφού στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα φτωχό γεροντοχώρι χωρίς καμιά πιθανότητα εξεύρεσης εργασίας, τονίζοντας το πλιάτσικο και τις λεηλασίες στις οποίες προβαίνουν καθημερινά.
Την απάντηση την πήραμε και είναι άκρως σοκαριστική!
Τόσο οι πυρκαγιές του 2007 όσο και η μαζική εγκατάσταση των μουσουλμάνων στη περιοχή, είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου από εξ ανατολών ισλαμικών κέντρων συνεργαζόμενων με μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και με εκτελεστικά όργανα τους αντεξουσιαστές...Το επιχειρησιακό σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία "Ibrahim project" λόγω της ίδιας καταστροφής, στην ίδια περιοχή (Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία), από τον Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου το καλοκαίρι του 1827 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης, και του σχεδίου του να μεταφέρει Σλάβους μετοίκους για έλλειψη κοινωνικής συνοχής. Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη, έκανε πρώτος ο ιστότοπος serbianna (9-12-2008), και ακολούθως το πλέον έγκυρο και έγκριτο περιοδικό σε θέματα εθνικής ασφάλειας "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" (τεύχος Φεβρουαρίου 2009) στο οποίο θα βρείτε τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας. Η στενή συνεργασία του αντεξουσιαστικού χώρου και της άκρα αριστεράς με ισλαμικά κέντρα για κοινό μέτωπο δεν είναι καινούργιο "φρούτο".
Οι Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποκάλυψαν το 2006 οτι οι ανωτέρω ομάδες της Ιταλίας είχαν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συνεργασίας με ισλαμιστές εξτρεμιστές για "κοινό αγώνα". Την είδηση δημοσίευσαν οι Ιταλικές εφημερίδες. Στο Παρίσι, στο εμπορικό κέντρο printemps στις 14 του Δεκέμβρη αποκαλύφτηκαν εκρηκτικά, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε ομάδα Αφγανών.
Τις ίδιες μέρες στην Αθήνα κατά τα επεισόδια, οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν Αφγανοί και Πακιστανοί λαθρομετανάστες και ας θυμηθούμε τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα όταν μίλησε για "Ταλιμπάν κουκουλοφόρους".
Οι καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού του 2007, οι ορδές των λαθρομεταναστών που κατά κύματα μας καταφτάνουν καθημερινά, τα έκτροπα του Δεκέμβρη του 2008 και η συνέχεια που αναμένουμε, είναι ζήτημα πολιτικό, και απαιτούνται ευφυείς κινήσεις από πολιτικούς ηγήτορες όλων των κομματικών αποχρώσεων που διατελούν σε παρατεταμένη περίοδο αφασίας...

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ στο ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/ibrahim-project.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα- Κατεχόμενη γη!

Ένα ενδιαφέρον βίντεο που λέει πολλά και αγγίζει πολλά, μπορεί να διαφωνούμε σε ορισμένα σημεία του, αλλά είναι μια εξαίρετη δουλειά η οποία καταδεικνύει το γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.



http://antidimos.blogspot.com/2010/11/blog-post_948.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανογερμανικός πόλεμος με εμπροσθοφυλακή τον ….ΓΑΠ


Και ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου μας εμφανίζεται … Γερμανοφάγος και τα χώνει στη Μέρκελ, συναντάται μαζί της και διαφωνούν, της λέει ότι η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις σα να μην είναι η χώρα μας υπό κατοχή, αλλά η Γερμανία.

Ξαφνικά, επίσης, ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει παρέμβαση για την ελληνική οικονομία και λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ελληνικό πρόβλημα διαλύει το αμερικανικό χρηματιστήριο και δεν αφήνει την οικονομία των ΗΠΑ να αναπτυχθεί. Διαβάστε τι είπε από τη Λισαβόνα:

«Η γενική εκτίμηση είναι ότι η καμπύλη της ανάπτυξης των ΗΠΑ κινείτο με ταχύτερο ρυθμό πριν ανακύψει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Η ελληνική οικονομία ουσιαστικά «τορπίλισε» την προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας αφού έριξε το χρηματιστήριο και μπλόκαρε σημαντικές επενδύσεις λόγω αβεβαιότητας».

Με λίγα λόγια έχουμε δύο διαφορετικά πράγματα που όμως έρχονται να συνδεθούν. Από τη μια ο Παπανδρέου εμφανίζει «ηγετική» φυσιογνωμία κι από την άλλη ο Ομπάμα λέει ότι η Ελλάδα καταστρέφει τις ΗΠΑ.Μήπως, λοιπόν, «έκανε η μύγα … κι …. τον κόσμο όλο;». Μήπως η Ελλαδίτσα παρά τη χρεοκοπία της δείχνει τόσο μεγάλη που ακόμη και οι ΗΠΑ τρέμουν ενώ οι Γερμανοί έχουν μείνει άφωνοι από την αποφασιστικότητα και τη σκληρή στάση της κυβέρνησης;

Ας γελάσουμε δυνατά διότι πραγματικά αλλιώς θα τρελαθούμε. Ολο το σκηνικό που στήνεται στα υπόγεια των χωρών έχει μια κοινή συνισταμένη.

Η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου μπαίνει μπροστά και εκτελεί εντολές των αφεντικών της από τις ΗΠΑ. Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

• Ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να κάνει πόλεμο με τη Μέρκελ δεν είναι γιατί ξαφνικά το αφεντικό τρελάθηκε. Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν βάλει το δικό τους παιδί να παίξει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής των ΗΠΑ κατά της προσπάθειας της Μερκελ για την εγκαθίδρυση «οικονομικού Ράιχ» στην Ευρώπη. Πρόκειται καθαρά για μάχη αυτοκρατοριών οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν μπροστά τα… γυναικόπαιδα.

• Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε και ο Στρος Καν δεν επιτίθεται στην Ελλάδα, αντιθέτως αποθεώνει τις ελληνικές προσπάθειες. Το ΔΝΤ βρίσκεται στις ΗΠΑ, εξυπηρετούν τις ΗΠΑ ενώ και ο επικεφαλής της παίζει το ρόλο του αφού φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος. Ετσι, δένει και το γλυκό. Ομπάμα και ΔΝΤ έχουν βάλει μπροστά στον Γ. Παπανδρέου, να φάει τις πρώτες σφαλιάρες, να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και μετά να αναλάβουν αυτοί να σώσουν την παγκόσμια οικονομία.

• Ούτε είναι τυχαίο ότι μέχρι και ημερομηνία χρεοκοπίας της Ελλάδας έβγαλαν οι FT σε μια προσπάθεια να πιέσουν και να εκβιάσουν τώρα ακόμη περισσότερο τη χώρα να πάει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.

• Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ξεχνούν ότι από το παρελθόν οι… σύμμαχοι δεν είχαν ποτέ μπέσα. Ετσι και τώρα, υπόσχονται στον Γ. Παπανδρέου ένα ξεροκόμματο αλλά στο τέλος θα τον πουλήσουν, όπως και ολόκληρη την Ελλάδα. Μόλις λύσουν τις διαφορές τους με το «οικονομικό Ράιχ» της Μέρκελ τότε θα πετάξουν την Ελλάδα στα σκουπίδια, ήτοι στις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δανείζεται με επιτόκια υπέρογκα όταν θα τελειώσουν τα χρήματα του δανείου. Και ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν τις αγορές; Μα κατά κύριο λόγο είναι οι Αμερικανοί με τους διεθνείς οίκους τους, τους θεσμικούς που αγοράζουν και πουλάνε ομόλογα και χρέος και οι οποίοι κερδίζουν από τη δυστυχία των άλλων. Αυτό θα κάνουν και στην περίπτωση της Ελλάδας. Θα τη στίψουν σα λεμονόκουπα προτού την ξαποστείλουν.

Ας μη χαίρονται λοιπόν κάποιοι όταν ακούνε ρεπορτάζ ότι συναντήθηκε ο Παπανδρέου με τη Μέρκελ και μόνο που δεν τις έριξε χαστούκια. Ας ψυλλιαστεί ο κόσμος όταν ο Παπανδρέου βγαίνει από τη Λισαβώνα και αποθεώνει την πολιτική του ΝΑΤΟ και τη νέα δομή του. Και φυσικά ας σκεφτούμε όλοι καλά γιατί ο Ομπάμα ξαφνικά θυμήθηκε να μας πει ότι η Ελλάδα φταίει για την παγκόσμια κρίση.

Πρόκειται για ένα ευρύτερο σενάριο που θα το δούμε να εκτυλίσσεται σύντομα. Αμερικανογερμανικός πόλεμος με εμπροσθοφυλακή την Ελλάδα, μέχρι να τα βρουν κάπου στη μέση Ουάσιγκτον και Βερολίνο και πετάξουν τους γιωτάδες στον Καιάδα.

http://www.antinews.gr/?p=72444


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Το Αιτωλικό»
Αιτωλικό 19 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελία
Προς το ιστολόγιο: Μη ενεργοί πολίτες
Σε σχόλιο που υπάρχει στην ανάρτηση του ιστολογίου σας με τίτλο «νέος ηγέτης πια» της 15ης του τρέχοντος μηνός, (4.40μμ το οποίο υπογράφετε ως Μη ενεργοί πολίτες) αναφέρεσθε με προσβλητικό τρόπο στον Σύλλογό μας.
Βλέπουμε ότι στη κατασυκοφάντηση των πάντων εκ’ μέρους σας, ήρθε η σειρά των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Τα σχετικά με τον Σύλλογό μας γραφόμενά σας, για όλους - συμπολίτες μας και μη – που γνωρίζουν, είναι πέρα για πέρα αναληθή, μια και δεν έχουμε κάνει καμία κατάληψη σε κανένα χώρο.
Η αίθουσα που χρησιμοποιεί ο Σύλλογός μας για τις δραστηριότητες του, μας έχει παραχωρηθεί με την ομόφωνη απόφαση 90/1995 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιτωλικού στην συνεδρίασή του της 15ης Μαΐου 1995 (αρ. πρακτικού 8/1995) και έχουμε προσφέρει προσωπική εργασία και χρήματα για να είναι στη σημερινή του μορφή.
Σημειώστε εδώ ότι με την παραπάνω απόφαση, μας έχουν παραχωρηθεί, ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΧΩΡΟΙ και αίθουσες του παλαιού 2ου Δημοτικού σχολείου. Στη συνέχεια λόγω των αυξημένων αναγκών του Δήμου μας για τις υπηρεσίες «βοήθεια στο σπίτι» και άλλα κοινωνικά προγράμματα, ο Σύλλογός μας συναίνεσε στην... ΠΡΟΣΩΡΙΝΉ διάθεση χώρων αυτού.
Είμαστε από τους λίγους Συλλόγους και φορείς που καταθέτουμε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ότι προβλέπει ο νόμος στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και υπηρεσίες.
Όσο για τους τουλάχιστον απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σας, δείχνουν το ποιόν σας και ενδεχομένως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Εκείνο που μας χαροποιεί, επιβεβαιώνει την κοινωνική μας προσφορά και μας δίνει δύναμη, είναι ότι πάνω από εκατό οικογένειες μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους που συμμετέχουν στις Πολιτιστικές μας δραστηριότητες
ΕΠΩΝΥΜΑ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα γραφόμενά σας ως ανυπόστατα, προσβλητικά για τον Σύλλογό μας και για τον κάθε έναν από εμάς προσωπικά.
Επίσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προσπάθειά σας να επιφέρετε σκοταδισμό και μηδενισμό των πάντων στην τοπική μας κοινωνία, πίσω από την ανωνυμία σας.

Τα μέλη του Δ. Σ.
Πρόεδρος: Γιώργος Κομζιάς
Αντιπρόεδρος - ταμίας: Γιώργος Σφυρής
Γραμματέας: Κατερίνα Καραγιάννη
Μέλη: Μαριγώ Τσίντζου
Νίκος Μουρίκης
Μαρία Μαντέλου
Κατερίνα Κοτσόργιου

Σε αναμονή, με το αίτημα της ανάρτησης αυτής μας της καταγγελίας.
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ http://pmsaitoliko.blogspot.com/ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ email: pmsaitoliko@in.gr

η απάντηση των Μη Ενεργών Πολιτών στην παραπάνω καταγγελία
κατ' αρχήν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για ένα σκωπτικό σχόλιο από μέρους μας, εν είδει πικρής απάντησης, στο προηγούμενο σχόλιο που αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις δράσεις του. Εάν αυτό δεν έγινε σαφές, (που από ότι φαίνεται αυτό συνέβη) οφείλεται ίσως στην έλλειψη χρήσης από μέρους μας, των σωστών σημείων στίξης, που θα έκαναν σαφέστερη την σκωπτικότητα του σχολίου,
Η απόδοση λοιπόν του σχολίου απάντησης μας στον προηγούμενο σχολιασμό εννοεί πολύ απλά το εξής: ιδού κύριοι και κυρίες μου του Πολιτιστικού Συλλόγου, η απάντηση των συνεργατών - στελεχών του νέου Δήμαρχου, του οποίου υπήρξατε υποστηρικτές φανεροί και αφανείς. Δεν υπήρχαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου στον συνδυασμό Κατσούλη; ΝΑΙ, δεν στηρίξανε φανερά σημαίνοντα στελέχη του Συλλόγου τον συνδυασμό Κατσούλη; ΝΑΙ
Και η ανταμοιβή τους, την επομένη των εκλογών, ήταν το σχόλιο στο οποίο απαντήσαμε, αδειάστε μας την αίθουσά σας. Ένα θέμα - αίτημα της σημερινής δημοτικής αρχής, που κρατάει χρόνια. Ποιός ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ, αυτής της ΑΘΛΙΑΣ δημοτικής αρχής την εκπροσωπεί στην από 1 Ιαναουρίου 2011 ΝΕΑ δημοτική αρχή. Ο καραδήμας!!!!! Και αντί ο Πολιτιστικός Σύλλογος να εγκαλέσει τον "κύριο" που τους απαιτεί την παράδοση της αίθουσάς τους, με το σκεπτικό "από δω και πέρα" (δηλαδή εάν αυτό δεν υπονοεί, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ πως αλλιώς να το εκλάβει κανείς), εγκαλεί εμάς.
Εμείς όμως επειδή ΔΕΝ θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο θέμα, θεωρούμε ότι έγινε εκ' παραδρομής, που οφείλεται στην δική μας λανθασμένη χρήση των απαραίτητων ίσως "εισαγωγικών".
Εμείς στηρίξαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όταν προέκυψε το θέμα της απαίτησης της αίθουσας, στηρίξαμε με δημοσιεύσεις μας την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάση των γαλάνη, καραδήμα και σία, στον παραλογισμό τους να μην τους δίνουν το θέατρο το προηγούμενο καλοκαίρι και ήταν πάντα σαφείς οι θέσεις μας, απέναντι στο παραγόμενο από αυτόν τον Σύλλογο έργο.
Εάν όμως, αυτή τη φορά, η απάντηση μας, στο σχόλιο που προσπαθεί με σκωπτικό επαναλαμβάνω τρόπο να απαντήσει θεωρήθηκε προσβλητική, είμαστε και διατεθειμένοι ακόμα και συγγνώμη να ζητήσουμε, ξεκαθαρίζοντας όμως για μια ακόμα φορά, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΊΑ ΠΡΟΘΕΣΗ, να κατηγορηθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος
Και αφού (νομίζω) ότι έγινε σαφής η πρόθεση του δικού μας σχολίου, θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο να κάνουμε ένα δυο παρατηρήσεις
Μαθαίνουμε από την παραπάνω επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου, ότι τους έχουν παραχωρηθεί ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ του παλιού 2ου δημοτικού σχολείου.
Και ρωτάμε, εφόσον αυτό είναι αληθές (που δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε), γιατί όταν τους έστειλαν εκείνη την απαράδεκτη αίτηση - έγγραφο, για να παραδώσουν την αίθουσα τους, αντί να διαμαρτύρονται, δεν απαίτησαν εξωδίκως και την αίθουσα που χρησιμοποιεί ο δήμος, ώστε να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Προφανώς οι παλιές φιλίες, είναι δύσκολο να ξεχαστούν.
Η δεύτερη παρατήρησή μου αφορά τις λέξεις της επιστολής του Πολιτιστικού Συλλόγου "να επιφέρετε σκοταδισμό και μηδενισμό των πάντων στην τοπική μας κοινωνία".
Ε όχι δα!!! Ε όχι σκοταδισμό και μηδενισμό οι Μη Ενεργοί Πολίτες, που τα έβαλαν με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με κάθε κακό κείμενο της πόλης μας.
Ε όχι δα, σκοταδιστές και μηδενιστές, οι Μη Ενεργοί Πολίτες, που πολέμησαν με τον δικό τους τρόπο αυτά ακριβώς , τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ και το ΣΚΟΤΑΔΙ.
Η επόμενη παρατήρησή μου αφορά την αρχή της επιστολής, όπου γράφει "στη κατασυκοφάντηση των πάντων", πράγμα που το θεωρούμε το λιγότερο ατυχές, γιατί αυτό ακριβώς, μέχρι σήμερα. αποτελεί το μοτό της δημοτικής αρχής γαλάνη.
Ήταν κατασυκοφάντηση των πάντων η οικοδομή στον Πόρο, η μη γενόμενη ανακύκλωση, η μόλυνση της λιμνοθάλασσας, η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, το ξεπούλημα συνειδήσεων, οι εξαγορές δημοτικών συμβούλων, τα χαμένα χρήματα, η κακοδιαχείριση των δημοτικών χρημάτων και η απαξίωση του Μουσείου "Βάσω Κατράκη" και τόσα άλλα θέματα που καταπιαστήκαμε και αποκαλύψαμε;
Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, πάλι όμως εμείς θα θεωρήσουμε, ότι η επιστολή που λάβαμε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, γράφτηκε βιαστικά και ίσως σε κάποια σύγχυση και δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω.

Και κλείνω με το εξής, στην ανάρτησή μας, ευχαριστήριο του πτέραρχου και του συνδυασμού του υπάρχει άλλο ένα ανώνυμο ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ σχόλιο για μέλος του Συλλόγου, για το οποίο σχόλιο, ΔΕΝ επέδειξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος την ίδια σπουδή. Άραγε αυτό έχει να κάνει με το ότι το μέλος αυτό δεν έχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού όλοι θυμόμαστε ότι έχει παραιτηθεί και ως εκ τούτου ΔΕΝ χρήζει "προστασίας"; Άραγε ένας Σύλλογος "θίγεται" μόνο όταν υπάρχουν αναφορές στο Δ.Σ. του και όχι όταν διάφορα ανυπόστατα όπως τα προηγούμενα αφορούν απλά μέλη, που όμως από ότι φαίνεται, διατηρούν ενεργό ρόλο στην λειτουργία του;





Οι Μη Ενεργοί Πολίτες, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ βρίσκονται απέναντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της πόλης.
Αντιθέτως αναγνωρίζουν και χειροκροτούν την παραγωγή του έργου τους και χαρακτηρίζουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο, σαν το ΜΟΝΟ φωτεινό μονοπάτι Πολιτισμού, που υπάρχει και δρα στην πόλη μας. Εξ άλλου, είναι πολύ πιθανό μια από τις πλέον των εκατό οικογενειών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Σύλλογο αυτόν, να είναι και οι δικές μας!!!!!!

για την συντακτική ομάδα των
Μη Ενεργών Πολιτών Αιτωλικού
ο Γραμματοσυλλέκτης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Διδακτική ιστορία..


Ένα σκάφος ελλιμενίζεται σε ένα μικρό ελληνικό νησί. Ένας τουρίστας συγχάρηκε τους ντόπιους αλιείς σχετικά με την ποιότητα των ψαριών τους τους ρώτησε πόσο καιρό τους πήρε να τα πιάσουν.
«Όχι πολύ καιρό." απάντησαν με μια φωνή.
"Γιατί να μην μένετε έξω περισσότερο και ψαρεύετε περισσότερα;"
Οι αλιείς του εξήγησαν ότι τα μικρά τα αλιεύματά τους ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους και των οικογενειών τους.
"Μα τι κάνετε με τον υπόλοιπο χρόνο σας;"
"Εμείς κοιμόμαστε αργά, ψαρεύουμε λίγο, παίζουμε με τα παιδιά μας, και κάνουμε βόλτες με τις συζύγους μας. Τα απογεύματα έχουμε ένα σνακ στην παραλία ή πηγαίνουμε στο χωριό για να δούμε τους φίλους μας...στο καφενείο, να πιούμε μερικά ποτά και να παίξουμε τάβλι.Τα βράδια πηγαίνουμε σε μια ταβέρνα παίζουμε μπουζούκι και τραγουδάμε μερικά τραγούδια.Έχουμε μια γεμάτη ζωή.
"Έχω ένα MBA από το Harvard και μπορώ να σας βοηθήσω!Θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να ψαρεύετε περισσότερο κάθε μέρα. Μπορείτε να πουλήσετε τότε τα επιπλέον ψάρια που πιάνετε.Με τα πρόσθετα έσοδα, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο σκάφος."
"Με τα επιπλέον χρήματα θα έρθει το μεγαλύτερο πλοίο, μπορείτε να αγοράσετε ένα δεύτερο και ένα τρίτο και ούτω καθεξής μέχρι να έχετε έναν ολόκληρο στόλο από μηχανότρατες. Αντί να πωλούν τα ψάρια σας σε μεσάζοντα,μπορείτε να διαπραγματεύεστε άμεσα με τις μονάδες επεξεργασίας και ίσως ακόμη και να ανοίξετε τη δική σας μονάδα. Μπορείτε να αφήσετε τότε αυτό το μικρό χωριό και να κινηθείτε προς την Αθήνα ή ακόμα και το Λονδίνο!Από εκεί μπορείτε να διευθύνετε την τεράστια νέα επιχείρησή σας.
"Πόσο καιρό θα πάρει αυτό;"
"Είκοσι, ίσως και είκοσι πέντε χρόνια." απάντησε ο τουρίστας.
"Και μετά;"
"Μετά; Λοιπόν φίλε μου, μετά είναι που γίνεται πραγματικά ενδιαφέρον," απάντησε ο τουρίστας, γελώντας. «Όταν η επιχείρησή σας είναι πραγματικά μεγάλη, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε και να πουλάτε μετοχές και κάνετε εκατομμύρια!"
«Εκατομμύρια; Αλήθεια; Και μετά από αυτό;" Ρώτησε ένας από τους αλιείς."
Μετά από αυτό θα είστε σε θέση να συνταξιοδοτηθείτε, να ζήσετε σε ένα μικρό χωριό κοντά στην ακτή, να κοιμάστε αργά, να παίζετε με τα παιδιά σας, να πιάνετε κανένα ψάρι, να κάνετε βόλτες με τη σύζυγό σας και να περνάτε τα βράδια σας πίνοντας και απολαμβάνοντας με τους φίλους σας."
"Με όλο το σεβασμό κύριε, αλλά αυτό, είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε τώρα. Ποιος ο λόγος λοιπόν να σπαταλήσουμε είκοσι πέντε χρόνια;" ρώτησαν οι έλληνες αλιείς;

Ηθικό δίδαγμα: να ξέρετε που πηγαίνετε στη ζωή..Μπορεί να βρίσκεστε ήδη εκεί..

Πηγή: αναγνώστης (Χρήστος)

http://mauripena.blogspot.com/2010/11/blog-post_13.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"



ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΑΡΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ BBC ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ! Καταρχήν,ξεκαθαρίζουμε πως θα θέλαμε την ίδια επιθετική στάση ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Αρχηγούς κομμάτων,πολιτικούς κλπ. Με καίριες,κοφτές ερωτήσεις που κάνουν τις πολιτικάντικες...παρλαπίπες να φαίνονται γελοίες. Και όχι με...αγιογραφίες και "πάσες".....
προπαγάνδας,όπως κάνουν τα εγχώρια "μαρκούτσια" και ιδιαίτερα τα καταπράσινα παπαγαλάκια! Ρωτάει λοιπόν ο Άγγλος δημοσιογράφος αν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο ο Τζέφρυ:Η απάντηση,η γνωστή αρλουμπολογία,


ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ! ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ",ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ BBC,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ; Επίσης,θα τόλμαγε κανείς "φωστήρας των 8" να ρωτήσει τον Γιωργάκη ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;; Ας τα βλέπουν αυτά τα φερέφωνα του Πασοκ-ΔΝΤ-Εξαπτέρυγων και ας μαθαίνουν πώς γίνεται η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Έννοιες δηλαδή,που έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/11/bbc.html





Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

έχει κάποια απάντηση ο γίγαντας της πράσινης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος θάνος μωραϊτης;

το θέμα και οι φωτό,
προέρχονται από το 7ο τεύχος του περιοδικού "πράσινο - μπλε" της Ναυπάκτου
Συνεχίζεται η καταστροφή του ποταμού Ευήνου.
Οι αμμοληψίες « καλά κρατούν » και οι δικαστές του συμβουλίου επικρατείας μάλλον «σιωπούν ». Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ξεκινά ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής του Τρίκορφου Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι αφού έζησαν σκηνές απείρου κάλους , με τα φορτηγά βαρέου τύπου γεμάτα αμμοχάλικο από τον Εύηνο, να παίρνουν ανεξέλεγκτα μέσα από το χωριό τους και να το καταστρέφουν, προσέφυγαν στο συμβούλιο επικρατείας καταθέτοντας τον φάκελο τον Δεκέμβριο του 2009. „ Έκτοτε σιγή ιχθύος και μάλιστα ποταμίσιου‟. Όπως ενημερωνόμαστε και ενώ οι αμμοληψίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, το θέμα πέρασε από το συμβούλιο επικρατείας τον Ιούνιο του 2010. Απόφαση πάρθηκε αλλά δεν δημοσιεύτηκε για να έχει ισχύ. Ο εισηγητής δικαστής κος... Βασιλόπουλος από μέρα σε μέρα την δημοσιεύει από τον Ιούνιο. Οι κάτοικοι ρωτούν εύλογα τα εξής :
εάν ή απόφαση είναι κατά των κατοίκων, γιατί δεν δημοσιεύεται ώστε να γίνεται αμμοληψία νόμιμα;
Εάν είναι υπέρ, τότε γιατί καθυστερούν και η αμμοληψία συνεχίζεται;

Μήπως δημοσιευτεί όταν θα έχει πλέον παρθεί αρκετό αμμοχάλικο από το ποτάμι; Έχουν δικαίωμα να σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι και εάν πράγματι επαληθευτούν οι λόγοι, πια θα είναι η θέση της Δικαιοσύνης στα μάτια των κατοίκων; Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετές αξιόλογες επιχειρήσεις τις οποίες το ίδιο το κράτος επιδότησε, για να ανεπτύχθη ο αγροτουρισμός στην περιοχή και φυσικά όλες αυτές στηρίζουν την λειτουργία τους, στο ποτάμι και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Σι απαντούν και τι θέση παίρνουν σε όλα αυτά οι φορείς , Δήμος , Νομαρχία, Περιφέρεια, Υπουργεία κοκ ; Ας σημειωθεί ότι ο υδροβιότοπος του Μεσολογγίου - Αιτωλικού, μαζί με το Δέλτα του Αχελώου και του Εύηνου ή Ύδαρη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου και μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές RAMSAR της χώρας μας. Βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της Ρούμελης, στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
διαβάστε "Λαταμεία τα Ελληνικά ποτάμια"






Μέσος Μαύρος Δάχτυλος



ένα ερώτημα πλανάται στην "περιρρέουσα" ατμόσφαιρα
η υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων για να δοθεί άδεια για τις αμμοληψίες, έχει καμία σχέση με τις εκλογές που μόλις ολοκληρώθηκαν;
οι φήμες, ότι υπήρξαν συνδυασμοί του Νομού μας, (που στηρίζονταν από το πασοκ, στις δημοτικές εκλογές) , που έτυχαν "οικονομικής διευκόλυνσης" από την τεχνική εταιρεία που ΑΦΑΝΙΖΕΙ τον Εύηνο, άραγε ισχύουν;
τι απαντάει ο γίγαντας του Ελληνικού Κοινοβουλίου θάνος;

στο ίδιο τεύχος του περιοδικού διαβάστε ακόμα στη σελίδα 5 για την ανακύκλωση του Δήμου Αγρινίου και στη σελίδα 13 για το πρόγραμμα Natura 2000 ή δείτε εδώ, τον διαδραστικό χάρτη του προγράμματος για όλη την Ευρώπη
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση: Περί της Αμερικανικής Βάσης στο Άκτιο

Στις 17 Ιουνίου του 1982 ένας άντρας φτάνει στη βάση του Ελληνικού με ειδική πτήση, προερχόμενος από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Τον συνοδεύουν δεκαοκτώ ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες εκτός από τους συμβούλους του. Δύο υψηλόβαθμοι πράκτορες της DIA (μυστική υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ) και ο αρχηγός του κλιμακίου της NSA στην Αθήνα υποδέχονται τον αρχηγό της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) ναύαρχο Ρόμπερτ Ίνμαν. Επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και κατευθύνεται προς το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας....
Οι άντρες ασφαλείας που τον συνοδεύουν, καθώς και διάφοροι άλλοι που βρίσκονται εκεί, τον ακολουθούν σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή. Τριάντα λεπτά περίπου αργότερα, σταματούν μπροστά στον αριθμό 71 της οδού Βασ. Σοφίας, όπου στεγάζεται η Αμερικανική πρεσβεία, οι σταθμάρχες της CIA, της DIA και ο αρχηγός της JUSSMAG στην Αθήνα.
Θέμα της επίσκεψης του αρχηγού της NSA ήταν η εγκατάσταση της αμερικανικής βάσης στο Άκτιο της Πρέβεζας. Ο Μπόμπη Ίνμαν είχε διατυπώσει στον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, τη σφοδρή του επιθυμία να παγίωση το καθεστώς της βάσης στο Άκτιο πριν την ανάληψη της αρχηγίας της υπηρεσίας από τον διάδοχο του Λινκολν Ντ. Φάουερ. Γι΄ αυτό είχε μιλήσει πολλές φορές τηλεφωνικά μαζί του, ενώ για το ίδιο ζήτημα είχαν συζητήσει και οι σύμβουλοι απεσταλμένοι του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τον αρχηγό τους.


Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου διακατέχετο από δικαιολογημένες εσωτερικές ωδίνες, επειδή διακήρυσσε με πάθος μέγα και πατριωτισμό πρωτόγνωρο: ¨Έξω οι βάσεις...¨Αυτή ήταν η οδύνη του και οι... οδύνες του.

Πως λοιπόν θα δικαιολογούσε στον ελληνικό λαό μια τέτοια ενέργεια τι στιγμή που ο ίδιος είχε... ορκιστεί στην απομάκρυνση των κακών αμερικανικών βάσεων; Ωστόσο οι καλοί (;) Αμερικάνοι βρήκαν τη φόρμουλα: ολόκληρη η επιχείρηση θα χαρακτηριζόταν ¨άκρως Απόρρητη¨ τα ΜΜΕ δε θα άγγιζαν το θέμα και όποιοι περίεργοι αναρωτιόνταν για τα έργα στη νέα βάση, θα έπαιρναν την κοφτή απάντηση: Η περιοχή ανήκει στον (ελληνικό) στρατό... Έτσι μάλιστα... Ο ενθουσιώδης Ανδρέας Παπανδρέου είχε συμφωνήσει και η νέα βάση να εγκατασταθεί και ο ίδιος να έχει την αμερικανική άδεια να κραυγάζει: Έξω οι βάσεις.

Ποιος θα τολμούσε να αντισταθεί στον τρομερό αρχηγό της διεθνώς πανίσχυρης NSA; Έτσι το Νοέμβριο του 1985 ήρθαν στην Ελλάδα τα αεροπλάνα AWACS και εγκαταστάθηκαν στο Άκτιο της Πρέβεζας, όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα .Το Άκτιο έγινε τμήμα της αλυσίδας των βάσεων AWACS στην Ευρώπη. Το ’Άκτιο επίσης αποτελεί πυρηνικό στόχο Νο 1, διότι μπορεί να μη διαθέτη πυρηνικά αλλά από εκεί κατευθύνονται.

Tα AWACS είναι πολύ αθώα Μπόινγκ 707, με μια μικρή προσθήκη: εκείνη την στρογγυλή κεραία στην ουρά σχεδόν του αεροπλάνου, που σε πλήρη ισχύ εκπέμπει 1.000.000 vat...

Εσωτερικά διαθέτη κομπιούτερ, συστήματα επικοινωνιών, οκτώ οθόνες, ραντάρ, δηλαδή εξοπλισμό αξίας εκατόν είκοσι εκατομμυρίων. Οι δυνατότητες αυτού του συστήματος είναι εκπληκτικές. Η ακτίνα δράσης του ιπτάμενου αυτού παρατηρητή και κατασκόπου είναι επτακόσια χιλιόμετρα δηλαδή ελέγχει περιοχή διαμέτρου 1.400 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας ραντάρ ταυτόχρονα σε εκατό στόχους, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν ακόμη και τον αριθμό κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου σε κλειστό ή ανοικτό χώρο.

Ο εντοπισμός όμως ενός εχθρικού στόχου που γίνεται με ακτίνες λέιζερ, δεν είναι η μόνη δυνατότητα. Τα στοιχεία που συλλέγονται αποστέλλονται κρυπτογραφημένα στο επιχειρησιακό κέντρο που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κέντρο (NSA) αφού εκτιμήσει τα στοιχεία δίνει εντολή στα AWACS, τα οποία, μόνα τους πλέον μπορούν να κατευθύνουν το σύμμαχο πυροβολικό υποδεικνύοντας στόχους. Οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες των AWACS δε σταματούν εδώ.

Μπορούν να τυφλώσουν κάθε επίγειο ραντάρ, αποπροσανατολίζουν τα εχθρικά (και φιλικά) αεροπλάνα, αχρηστεύουν την ασύρματη επικοινωνία, (Με AWACS έγινε η τύφλωση του αιγυπτιακού αεροπλάνου που μετέφερε τους πειρατές του ΑΚΙΛΕ ΛΑΟΥΡΟ), το οποίο τελικά οδηγήθηκε στη Σικελία εκεί δηλαδή που ήθελαν οι αμερικάνοι. Με αχρήστευση των ηλεκτρονικών οργάνων έριξαν στο βυθό της θάλασσας του Αιγαίου από το ’Άκτιο τη μοιραία νύχτα του Ιανουαρίου του 1996, το ελληνικό ελικόπτερο, κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης των Ύμμια, όπου σκοτώθηκαν τρεις έλληνες στρατιωτικοί. Η αμερικανική διαταγή ήταν να μην πλησίαση ελληνικό ελικόπτερο στην περιοχή αλλιώς θα καταρριφθεί. Και οι «σύμμαχοι» αμερικάνοι το κατέρριψαν.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


* Μέσα στη βάση του Ακτίου υπάρχει ένας τεράστιος τσιμεντένιος τρούλος με εσωτερική ατσάλινη θωράκιση, σαν μεγάλη καμπάνα προσαρμοσμένος στο έδαφος. Ποιος Έλληνας επίσημος μπορεί να μας πληροφορήσει για το τι υπάρχει εκεί; Μπορεί να μας διαβεβαιώσει αυτή τη στιγμή ότι αυτό που υπάρχει εκεί δε στρέφεται εναντίων της εθνικής μας ασφάλειας;
* Ποιος μπορεί να αποτρέψει την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συζητήσεων του πρωθυπουργού της Ελλάδας;
* Πού και πόσες φορές σε ημερήσια βάση φωτογραφίζουν τον πρωθυπουργό ,τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων;
* Σε ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία ποιο ρόλο θα παίξει η βάση του Ακτίου; Ποιους θα τυφλώσει; Τους Έλληνες ή τους Τούρκους;
*
* Πηγή: mistikoskosmos


http://sarakaimara.blogspot.com/2010/11/blog-post_7338.html


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...