Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Το έξυπνο κόλπο των βαρώνων να πετάξουν μισό εκατομμύριο αντιφρονούντες στα σκουπίδια.


Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, τώρα που θα περαστούν τα πλέον θηριώδη μέτρα για την Ελληνική κοινωνία, να καταλάβουν ακόμα και οι πιο ανυποψίαστοι την σκοπιμότητα διόγκωσης της “Χρυσής Αυγής” με δόλιο τρόπο από τους βαρώνους των ΜΜ”Ε”. Όπως σε κάθε μεγάλο στοίχημα, το κόλπο φαίνεται στο ταμείο.
Έτσι σήμερα είναι ξεκάθαρη η στρατηγική διόγκωσης ενός κόμματος που το 2009 από το 0,29% έφτασε να πάρει μισό εκατομμύριο ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Μισό εκατομμύριο ψήφοι αντίδρασης, λαϊκοί ψήφοι με διάθεση τιμωρίας, βρέθηκαν στα σκουπίδια. Ο προδομένος ψηφοφόρος του “Λεφτά υπάρχουν” παρέα με αυτόν του “όλοι ίδιοι είναι” οδηγήθηκε για άλλη μία φορά ως πρόβατο σε ένα μαντρί που δεν τον ήθελε καν για άρμεγμα αλλά για εξαφάνιση.
Τι λέει το ταμείο; Ότι οι εκπρόσωποι αυτού του μισού εκατομμυρίου Ελλήνων .... εξαφανίζονται απο το κοινοβούλιο, προς όφελος της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αυτή την στιγμή μπορεί να νομοθετήσει ρημάζοντας τις σάρκες τις κοινωνίας με πλασματικά αυξημένη πλειοψηφία. Αυτό όμως έπρεπε να το γνωρίζουν αυτοί που για ακόμα μία φορά πιάστηκαν κορόιδα από τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς. Η παρουσία του “Μπάμπη του σουγιά” ως αντίβαρο στο μνημονιακό πυροβολικό, το μόνο που καταφέρνει είναι να δώσει την αφορμή για ανηλεή βομβαρδισμό.
Τα χαστούκια του Κασιδιάρη που τόσους (και τόσες) μάγεψαν στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογών, έμειναν “παραδόξως” ατιμώρητα για να γεμίσουν με ψήφους την μαύρη σακούλα που νομοτελειακά πετάχτηκε γεμάτη στα σκουπίδια. ΜΕΤΑ τις εκλογές.Ο Θέμος που “δεν ήξερε” ότι η γιαγιά στο ΑΤΜ ήταν συγγενής του φωτογραφιζόμενου υποψηφίου και την πρόβαλλε “κατα λαθος”.
Οι απίστευτες αβάντες στους επίορκους που παρέδωσαν δημόσιο πλούτο δεν ήταν απλώς στο επίπεδο του ΚΚΕ όπου υποστήριζε ότι “δεν φταίει ο Παπανδρέου, φταίει ο καπιταλισμός”. Έτσι το “δεν φταίει ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Προβόπουλος, φταίνε οι Εβραίοι” επικυρώθηκε με απίστευτες αβάντες όπως αυτή κατά το ξεπούλημα της Αγροτικής, όπου τα εκατομμύρια του Πανταλάκη δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον εισαγγελέα ή τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά για επιχείρημα υπέρ του Προβόπουλου κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου!
Υπάρχουν όμως και τα χειρότερα, τα βαθύτερα: Η πατριδοκαπηλεία της γυαλισμένης μπότας, οδηγεί στην ποινικοποίηση του γνήσιου πατριωτισμού του Κολοκοτρωνη και του Άρη. Του πατριωτισμού που όντως τρέμουν οι υπερεθνικοί οικονομικοί δολοφόνοι και τα ντόπια ανδρείκελα τους. Η τερατολογία του “αόρατου εχθρού” και οι φορείς του πάντα λειτουργούσαν υπέρ του κατακτητή.
Εάν ο Κολοκοτρώνης πίστευε λ.χ. ότι πίσω από τους τσέτες κρύβονται εξωγήινοι τερατομάχοι, σήμερα απλά, δεν θα υπήρχαμε.
Ουδείς βέβαια έχει στηλιτεύσει τον ρόλο του Σημίτη στην σημερινή κατάσταση, αφού επι των ημερών του σε κάθε έκθεση βιβλίου έβιρσκες σε δέκα περίπτερα τα αναγνώσματα των μνημονιακών “πατριωτών” που μας διαβεβαίωναν ότι “οι γερμανοί είναι φίλοι μας και ο Χίτλερ λάτρευε την Ελλάδα”, την ώρα που ο “εκσυγχρονιστής” και η συμμορία του υποδούλωνε την Ελλάδα στους Γερμανούς.
Και το σοφό αντίβαρο; Το περιβόητο άλλο άκρο, που επίσης υμνούσε ρατσιστικές συμμορίες Γερμανών που όμως έσφαζαν με τον μανδύα της άκρας αριστεράς, τους ίδιους που έσφαζαν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Επειδή οι ημέρες που έρχονται είναι ακόμα πιο δύσκολες, ας αναλογιστούμε ότι η Ελευθερία εκτός από αρετή και τόλμη, θέλει ΚΑΙ γνώση. Γνώση ιστορική, γνώση του αντιπάλου, γνώση της πραγματικότητας και όχι φανταστικούς εχθρούς σε μυθικές διαστάσεις.
Αυτό που γράφαμε από το 2009 όταν αποκαλύπταμε το επερχόμενο έγκλημα, την ώρα που όλοι διέψευδαν την έλευση του ΔΝΤ. Ένα ευρύ πατριωτικό μέτωπο που θα σαρώσει τα κομματικά μαντριά και θα βασίζεται αποκλειστικα στην αειφόρο μήτρα του Ελληνισμού. Αυτό το πυρηνικό οπλοστάσιο που δίνει απαντήσεις στα πάντα με βάση το δίκαιο και τον ανθρωπισμό. Αυτή την μήτρα που προσπαθούν να τσιμεντώσουν με την εισαγωγή του γερμανικού γύψου από όπου προέρχονται όλες οι διχαστικές, ολέθριες αηδιολογίες που κρατούν δέσμιους και κατακερματισμένους τους λαούς. Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί κομμουνιστές αποθέωναν τον αδόλφο αποδεικνύοντας ότι τα σαπάκια τα έχουν μόνο για εξαγωγή, ας σταματήσουμε να ψωνίζουμε το μίσος τους. Ας τους το στείλουμε πεσκέσι, μαζί με τους φορείς τους.


Γ.Α.
http://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ! “ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΑΛΛΑ O…”

ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΣΟΚ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.
Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβει πριν από λίγο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, όπου υπό την προεδρία Γιώργου Βλάχου έγινε πραγματική εξέγερση για την αίσχιστη τροπολογία που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στη νομιμοποίηση της μίζας και του μαύρου χρήματος μέσω “αγοράς” μετοχών από εφοπλιστές!
Υπό το βάρος του σφυροκοπήματος για το “ποιούς επιχειρούν να ξεπλύνουν οι εμπνευστές της τροπολογίας”, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προέβη σε μία αποκάλυψη που εάν ισχύει τότε έχουν καταρρεύσει τα πάντα στην χώρα. Συγκεκριμένα, απουσία του κυρίου Στουρνάρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης “ομολόγησε” τον εμπνευστή του ανοσιουργήματος: “Όχι, δεν μπορώ να σας απαντήσω, διότι δεν το εισηγήθηκα ούτε εγώ, ούτε ο Στουρνάρας, αλλά ο κύριος…Αθανασίου! Ο υπουργός δικαιοσύνης!!!”
Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένου να κληθεί ο υπουργός δικαιοσύνης και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, κυρίως όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτός είναι όντως ο εμπνευστής του νοσηρού αποκυήματος. Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια, εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ, να επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.
Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρότατη, με δεδομένο ότι ο κύριος Αθανασίου σπάνια θα έκανε κάτι ερήμην του πρωθυπουργού. Ειδικά, κάτι τέτοιο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
Αναμένουμε να δούμε την περιποίηση που θα του επιφυλάξουν κατά την εμφάνιση του στην επιτροπή. Αυτό το πράγμα πάντως αποκλείεται να περάσει, καθώς όποιος το ψηφίσει θα φέρει πάντα την ρετσινιά του εγκληματία.
Θα το παρακολουθήσουμε στενά, είναι άλλο ένα θέμα που αποκάλυψε το Ολυμπία και εμπόδισε την πραγματοποίηση του.


http://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Δελαστίκ: "EE, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία"

O γνωστός δημοσιογράφος και ακτιβιστής της Αριστεράς Γιώργος Δελαστίκ με άρθρο του στο Έθνος επιχειρεί μια ορθολογική ανάλυση για το συμβάν της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: ''Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου'', ακριβώς όπως και στην υπόθεση της Marfin, και συνεχίζει λέγοντας τα εξής: ''Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους''.

"Επιπροσθέτως, μετά τη δολοφονία, η σύγχρονη εκδοχή της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των γερμανόδουλων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλεται ως … «εγγύηση για την αποτροπή του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των δύο άκρων»! «Θείο δώρο» για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο η δολοφονία από πολιτική σκοπιά! Σαν όρνια όρμησαν να...εκμεταλλευθούν πολιτικά τη δολοφονία".

"Πρέπει να σημειώσουμε ότι εμάς μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος. Διέπραξε εν ψυχρώ το φόνο στο κέντρο της Αμφιάλης, με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να προσπαθήσει έστω και με ένα κράνος μοτοσικλετιστή να καλύψει κάπως το πρόσωπό του. Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όλα αυτά ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη και επίσης πασίγνωστη η πολιτική του ταυτότητα."

"Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί με ισόβια και να μπει φυλακή για πολλά χρόνια. Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί και στον πολιτικό του χώρο, τη Χρυσή Αυγή. Δεν παριστάνουμε τον επιθεωρητή Κλουζό, αλλά αυτή η στάση ταιριάζει πολύ περισσότερο σε δολοφόνο που εκτελεί εντολές, παρά σε ένα κτήνος που δρα εξ ιδίας πρωτοβουλίας".

"Τι μας είπε ο πρωθυπουργός διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος φυσικά δεν θα τολμούσε ποτέ να διακηρύξει τέτοιες πολιτικές θέσεις χωρίς την έγκριση του Αντώνη Σαμαρά; Ότι η δολοφονία αποδεικνύει πως …ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»! Αυτή είναι η θέση του Σαμαρά! Τι μας είπε ο Βενιζέλος; Ότι «το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάγαλμα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού τόξου» συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως δήθεν νεοριζοσπαστικές», όπως δήλωσε στο Βήμα FM! Με άλλα λόγια, αφού και ο δολοφόνος και το θύμα ήταν αντιμνημονιακοί, το κατά Βενιζέλο πρόβλημα είναι ότι …οι «αντιμνημονιακοί σφάζουν ο ένας τον άλλον»".

Ο Δελαστίκ καταλήγει ως εξής: ''Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά - Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες - μέχρι στιγμής, τουλάχιστον - αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν.''


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ω τι σύμπτωση! Η Κένυα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα νερού στην Αφρική. Γρήγορα να εξισλαμισθεί!

Εξαιρετική σύμπτωση, δεν βρίσκετε; Πριν από λίγες ημέρες, η Κένυα ανακοίνωσε την ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος νερού στην Αφρική. Ικανό από μόνο του σύμφωνα με το BBC, να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της χώρας, για τα επόμενα 70 χρόνια!
Κάπου εκεί ήλθε το κάλεσμα του Αλλάχ στους “πιστούς” για να...παρέμβουν. Ο λευκός χρυσός δεν μπορεί να μείνει κτήμα του λαού, αφού ανήκει στον “Αλλάχ” και τους εκλεκτούς του, τοκογλύφους. Έτσι, τα μαντρόσκυλα των τοκογλύφων έπιασαν δουλειά. Failed State, εσωτερικό χάος, “επέμβαση” και ανάληψη του φυσικού πλούτου από τους χορηγούς των σφαγέων. Ίδια ιστορία, διαφορετική χώρα.
Σύντομα και στην γειτονιά σας.

             
                           Έρχεται το πετρέλαιο.


http://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «Νομοθετούμε εκτός Συντάγματος!»ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! (ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)
ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ, ΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ, ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΕΙ.
«Νομοθετούμε εκτός Συντάγματος!»

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός

Ηλεκτρονική αλληλογραφία-φωτιά η οποία εμφανίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και ποινικά ελεγχόμενο για τον χειρισμό της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να ομολογεί την παράδοση του ελληνικού Συντάγματος στους...δανειστές, αποκαλύπτει το e-reportaz.gr. Πρόκειται για e-mail το οποίο απέστειλε ο πρώην υπουργός στο τότε οικονομικό επιτελείο τον Μάρτιο του 2011, μια μόλις ημέρα μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξηγεί στα επιτελικά στελέχη του ΥΠΟΙΚ τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στο Συμβούλιο κορυφής και απροκάλυπτα εξαγγέλλει τη νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών κανόνων «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!

Το έγγραφο-ντοκουμέντο αποτελεί αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχεία για τον τρόπο άσκηση της εξουσίας και τη χάραξη της οικονομική πολιτικής, τσαλαπατώντας Σύνταγμα, Νόμους και εργασιακά δικαιώματα. Με κυνικό τρόπο ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας δείχνει το «δρόμο» στους συνεργάτες του. Ένας δρόμος ο οποίος «γκρεμίζει» το θεμελιώδη Νόμο του ελληνικού Κράτους, το ελληνικό Σύνταγμα.

Το email

To μεσημέρι της 12 Μαρτίου 2011 από το προσωπικό email του κ. Παπακωνσταντίνου αποστέλλεται ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Αποδέκτες του μηνύματος είναι τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δημήτρης Κουσελάς, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Τάσος Μπάνος, κλπ. Στο email ο κ. Παπακωνσταντίνου εξηγεί στους συνεργάτες του τα αποτελέσματα της συνεδρίασης -την 11η Μαρτίου- του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. που εξέτασε το θέμα της επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Ο πρώην υπουργός διαχωρίζει «τι πήραμε» και «τι δώσαμε».

Αφού πρώτα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει «πολύ καλό το αποτέλεσμα» στη συνέχεια αναλύει το τι πήραμε όπως: την επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου κατά μια μονάδα, δέσμευση για φόρο χρηματοπιστωτικού τομέα, δυνατότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα απευθείας στην πρωτογενή αγορά, κ.α.

Στη συνέχεια του μηνύματος ο πρώην «τσάρος» και βασικός εμπλεκόμενος της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ εξηγεί και το «τι δώσαμε» κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και αναφέρει ανερυθρίαστα ότι στο συγκεκριμένο πλαίσιο η ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την κατάλυση του ελληνικού Συντάγματος!

Στην κατηγορία «δώσαμε» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα νομοθετήσουμε δημοσιονομικούς κανόνες «όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα στο Σύνταγμα»!

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αποτελεί τη συνέχεια παλαιότερης εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΟΙΚ όπου αποκαλύπτονταν οι λόγοι για τους οποίους το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της άμεσης συνέργειας των ελληνικών τραπεζών στον έλεγχο των καταθέσεων του εξωτερικού ξέμεινε από καύσιμα! Πρόκειται για email του Φεβρουαρίου του 2011 όπου καταγραφόταν ο τρόπος που δεν συμπεριλήφθηκαν -την τελευταία στιγμή- σε φορολογικό νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούσαν τη διαβίβαση στοιχείων από τις τράπεζες προς την ΓΓΠΣ για τους καταθέτες του εξωτερικού. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που απέστειλε ο τότε διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλης, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εκφράζοντας την απογοήτευσή για το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν διατάξεις που θα επέτρεπαν αληθινούς ελέγχους στα ελληνικά κεφάλαια του εξωτερικού.



Παραγραφή αδικημάτων; ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ!

Τη στιγμή, λοιπόν, που από την εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν οι απερίγραπτες πολιτικές που ακολουθήθηκαν προκειμένου αφενός να «προστατευτούν» οι φοροφυγάδες του εξωτερικού και αφετέρου να καταλυθεί το ελληνικό Σύνταγμα, η δικαστική εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας που απεστάλη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο πλέον καλείται να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενο για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα. Η δικογραφία βρίσκεται στον εμπειρότατο δικαστικό λειτουργό, κ. Ιωσηφ Τσαλαγανιδη, ειδικό ανακριτή ο οποίος καλείται να διενεργήσει την ανάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες η διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων για τα οποία ελέγχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.

Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, αναφέρουν ότι σε δικαστικό επίπεδο επικρατεί σκεπτικισμός κατά πόσο έχουν παραγραφεί η όχι τα αδικήματα που βαραίνουν βάσει της πρότασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, τον πρώην υπουργό. Μετά την νομική σκέψη που θα εκφράσει ο κ. Τσαλαγανιδης σε ότι αφορά την παραγραφή η όχι των αδικημάτων ο φάκελος Παπακωνσταντίνου θα ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου πάγου, κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο ο οποίος και θα καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου πάγου. Το αρμόδιο συμβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο για την ποινική τύχη του πρώην υπουργού.

Την ίδια στιγμή με…αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση των καταθετών της διαβήτης λίστας. Το βασικό πρόβλημα των Αρχών είναι ο όγκος των δεδομένων. Ωστόσο η κωλυσιεργία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα. Για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στους συγγενείς του πρώην υπουργού.


http://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Asmussen να “μαγειρέψει”τα στοιχεία για το έλλειμα!

Και ακόμα υπάρχουν “παράγοντες” που τολμούν να προωθουν το κουκούλωμα του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ! Φανταστείτε τι έκαναν με τον “δικό τους” τον Γεωργίου, για να φτάνουν στο σημείο να το ζητούν και παραέξω!
Είναι αδιανόητο αυτό που γράφει η γερμανική Die Zeit για τον Βενιζέλο, που αν το περιστατικό που περιγράφει είναι αληθινό, τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα, που αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες..
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως μεταδίδει το CNBC, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ Γιορκ Άσμουνσεν στην Αθήνα, είχε συνάντηση και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τι φέρεται να του είπε ο Βενιζέλος και παραλίγο θα οδηγούσε τον Άσμουνσεν να είναι ένα με το πάτωμα; Αν γίνεται να μαγειρέψουν τα στοιχεία για το έλλειμμα, προκειμένου να φαίνεται μικρότερο ή ακόμα και να το εξαφανίσουν!
Το CNBC πάντως, αναφέρει ότι...ο εκπρόσωπος του Ε. Βενιζέλου το διέψευσε.


Τι λέει το επίμαχο σημείο του άρθρου; (Μετάφραση): «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».


http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

20/9/1942: Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Η αντιστασιακή ανατίναξη του κτιρίου της φιλοναζιστικής ΕΣΠΟ

Μία από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις κατά των Γερμανών κατακτητών και των Ελλήνων συνεργατών τους ήταν η πολύνεκρη ανατίναξη του κτιρίου της ναζιστικής «Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης» (ΕΣΠΟ) στη γωνία των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος. Το εγχείρημα έφερε σε πέρας στις 20 Σεπτεμβριου 1942 μια ομάδα αποφασισμένων ανδρών και γυναικών της αντιστασιακής οργάνωσης «Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων» (ΠΕΑΝ).

Την εποχή εκείνη η ΕΣΠΟ, με αρχηγό τον γιατρό Σπύρο Στεροδήμο, προκαλούσε τους υπόδουλους Έλληνες, επειδή προσπαθούσε να στρατολογήσει νέους για να συγκροτήσουν την «Ελληνική Λεγεώνα», που θα πολεμούσε στο πλευρό της Βέρμαχτ στο ανατολικό μέτωπο. Η ΠΕΑΝ ήταν μια μικρή αντιστασιακή οργάνωση με αρχηγό τον δημοκρατικό αξιωματικό της Αεροπορίας Κώστα Περρίκο, που είχε αποταχθεί από την κυβερνηση Μεταξά.

Πολλά από τα μέλη της οργάνωσης συμπαθούσαν πολιτικά τον....Παναγιώτη Κανελλόπουλο και βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή μαζί του. Ιδεολογικά κινούνταν μεταξύ φιλελευθερισμού και σοσιαλδημοκρατίας. Η ΠΕΑΝ προέτρεπε τους Έλληνες σε αντίσταση με κάθε μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταπολεμική θέση της χώρας και οι εθνικές διεκδικήσεις και καλούσε σε ενότητα όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις. Ήταν δημοφιλής στη μορφωμένη νεολαία των αστικών κέντρων, αλλά οι σχέσεις της με το ΕΑΜ ήταν ψυχρές.

Το χτύπημα εναντίον της ΕΣΠΟ προετοιμάστηκε προσεκτικά και αποφασίστηκε να γίνει το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Στην επιχείρηση πήραν μέρος τέσσερα άτομα: Ο Περρίκος, ο τεχνικός τηλεπικοινωνιών Αντώνης Μυτιληναίος, ο φοιτητής Νομικής Σπύρος Γαλάτης και η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα. Η βόμβα συναρμολογήθηκε στο σπίτι της Μπίμπα και μεταφέρθηκε από την ίδια και τον Μυτιληναίο με μεγάλη προσοχή έξω από τα γραφεία της ΕΣΠΟ.

Ο Μυτιληναίος και ο Γαλάτης εισχώρησαν στο κτίριο από μια αφύλαχτη πόρτα της οδού Γλάδστωνος και τοποθέτησαν τη βόμβα σ' ένα άδειο γραφείο στον ημιώροφο. Στον πρώτο όροφο στεγάζονταν τα γραφεία της ΕΣΠΟ και στους υπόλοιπους γερμανικές υπηρεσίες. Ο Γαλάτης άναψε το φιτίλι και αμέσως μαζί με τον Μυτιληναίο απομακρύνθηκαν. Ο Περρίκος και η Μπίμπα παρακολουθούσαν την επιχείρηση από κοντινό ζαχαροπλαστείο, έτοιμοι για κάθε βοήθεια.



ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ - ΙΟΥΛΙΑ ΜΠΙΜΠΑ: ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Ήταν ακριβώς 12:03 το μεσημέρι, όταν ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη και πυκνός μαύρος καπνός σκέπασε την Πατησίων. Επικράτησε μεγάλη σύγχυση και πανικός, ώστε οι Γερμανοί σήμαναν συναγερμό, νομίζοντας ότι επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή. Το εσωτερικό του κτιρίου κατέρρευσε και πήρε φωτιά. Η πυροσβεστική ξέθαβε νεκρούς από τα ερείπια: 29 μέλη της ΕΣΠΟ και 48 Γερμανοί αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους. Ο αρχηγός της ΕΣΠΟ Σπύρος Στεροδήμος ανασύρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος και εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα. Η ναζιστική οργάνωση, μετά το πλήγμα, διαλύθηκε.

Σχεδόν αμέσως, η Γκεστάπο εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης. Χρειάστηκαν τη συνδρομή ενός προδότη υπαξιωματικού της Χωροφυλακής, του Πολύκαρπου Νταλιάνη, για να εξαρθρώσουν στις 11 Νοεμβριου 1942 τον επιχειρησιακό πυρήνα της ΠΕΑΝ. Περρίκος, Μπίμπα, Μυτιληναίος και Γαλάτης συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στα ανακριτικά γραφεία της Γκεστάπο στον Πειραιά. Παρότι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, δεν λύγισαν και δεν μίλησαν. Μάλιστα, ο Αντώνης Μυτιληναίος κατόρθωσε να δραπετεύσει και να διαφύγει στη Μέση Ανατολή.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης πέρασαν από γερμανικό στρατοδικείο και καταδικάσθηκαν στην εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός της ΠΕΑΝ Κώστας Περρίκος τρις εις θάνατον και 15 χρόνια δεσμά και η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα δις εις θάνατον και 15 χρόνια δεσμά. Ο Γαλάτης καταδικάσθηκε σε θάνατο και 5 χρόνια δεσμά, αλλά τελικά του δόθηκε χάρη, αφού η οικογένειά του πλήρωσε 1.000 λίρες και μεταφέρθηκε σε φυλακές στη Γερμανία. Στις 4 Φεβρουαριου 1943, ο 37χρονος υποσμηναγός Κώστας Περρίκος εκτελέστηκε στην Καισαριανή, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. Η Ιουλία Μπίμπα μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία και καρατομήθηκε δια πελέκεως. Ο προδότης Νταλιάνης σκοτώθηκε αργότερα από αντιστασιακούς.

Η είδηση της ανατίναξης του κτιρίου της ΕΣΠΟ πέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λονδίνου και Μόσχας μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη.



Αξίζει να σημειωθεί η στάση που είχε κρατήσει τότε το ΕΑΜ απέναντι σε αυτή την κορυφαία πράξη αντίστασης ενάντια στον Γερμανό κατακτητή.

Στις 5 Οκτωβρίου 1942 το ΚΚΕ κατήγγειλε την ανατίναξη του κτιρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλοναζιστική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» από την οργάνωση «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσης Αγωνιζόμενων Νέων) στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων και τα εξής :

«Η κομμουνιστική οργάνωση Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία»… «Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήση του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού»… «Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια, που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα». Μάλιστα είχαν φτάσει μέχρι του σημείου να αποκαλέσουν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή»

Πηγή sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η θεωρία των δύο άκρων στην υπηρεσία της σάπιας ολιγαρχίας.

Η παρασιτική ολιγαρχία, η οποία έφερε τη χώρα και το λαό στη σημερινή ελεεινή κατάσταση, διαμόρφωσε και έριξε στην πολιτική αγορά τη θεωρία των δύο άκρων, με μοναδικό στόχο να μείνει η ίδια αλώβητη και νικήτρια.

Η θεωρία αυτή, η οποία στην ουσία επιχειρεί να ενοχοποιήσει όλους τους αντιμνηνιακούς ψηφοφόρους, μας λέει ότι στο ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή μαζί με όλα τα ακροδεξιά στοιχεία και τους υποστηρικτές τους και στο άλλο άκρο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα ακροαριστερά στοιχεία, με τους δικούς τους υποστηρικτές Υπονοεί ακόμα ότι η σύγκρουση αυτών των δύο άκρων θα θέσουν σε κίνδυνο την πορεία της χώρας και θα είναι απόλυτα υπεύθυνα γι’ αυτό.

Πιστεύουμε πως η θεωρία αυτή, αφενός αποπροσανατολίζει, δηλαδή αποσπά την προσοχή των πολιτών από τις ευθύνες του μνημονιακού (συνταγματικού) τόξου, αφετέρου στοχεύει να μεταφέρει τη σύγκρουση στη βάση της κοινωνίας, ώστε να μείνουν οι ελίτ στο απυρόβλητο, συνεχίζοντας μάλιστα τη νομή της κοινωνίας.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όλοι μας. Οι εχθροί δεν είναι στη βάση της κοινωνίας, μεταξύ προκατασκευασμένων άκρων. Δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας, όλοι εμείς που βιώνουμε μια κρίση για την οποία δεν...ευθυνόμαστε. Προσωπική μας άποψη είναι ότι η πολιτική σύγκρουση δεν πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνική βάση, αλλά να είναι μεταξύ κοινωνικής βάσης και παρασιτικής κοινωνικής κορυφής. Της κοινωνικής βάσης από τη μια και μιας κοινωνικής ολιγαρχίας από την άλλη, η οποία, μόλις ξέσπασε η κρίση που η ίδια δημιούργησε, πρόδωσε την κοινωνική βάση και έσπευσε (όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κοτζιάς) να ζητήσει την προστασία των ξένων, ξεπουλώντας χώρα και λαό, για να αποφύγει την τιμωρία της και να διατηρήσει τα κέρδη της..

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως ούτε οι φασισμοί ούτε οι κομμουνισμοί θα λύσουν τα προβλήματά μας. Η λύση είναι η επιλογή που εμείς οι ίδιοι θα κάνουμε μεταξύ δημοκρατίας και ολιγαρχίας.

Αυτή την πολιτική σύγκρουση θέλει να αποφύγει η κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία.

Δεν θα την αποφύγει. Το ψάρι αυτή τη φορά πιάστηκε στο αγκίστρι.

Πέτρος Χασάπης
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν οι Τούρκοι «σφάζαν τους Έλληνες» στη Σμύρνη-BINTEO

Οι αναμνήσεις της Ελένης Καραντώνη από το Μπουνάρμπασι, έντεκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης. Μια από τις πολλές αυθεντικές μαρτυρίες τις οποίες συγκέντρωσε το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

«... Άρχισε ο στρατός μας να φεύγει. Χτυπούσαν τις πόρτες μας και ζητούσαν ρούχα για να βγάλουν το χακί από πάνω τους. Πόσους δεν ντύσαμε! Οι μεγάλοι οι δικοί μας ξεκουμπίστηκαν και φύγανε κι αφήσαν τον κόσμο στο έλεος του Θεού. Εφταναν οι στρατιώτες ξυπόλυτοι, γυμνοί, κουρελιασμένοι, πρησμένοι, νηστικοί. Οι Τούρκοι κατεβαίναν και σφάζαν τους Ελληνες. Το ίδιο έκαναν και οι δικοί μας. Παντού φωτιά και μαχαίρι άκουες και έβλεπες. Από τους κατοίκους του Μπουνάρμπασι έμειναν καμιά δεκαριά οικογένειες...Μερικοί κατάφεραν να φύγουν, σέρνοντας με την κοιλιά προς το Σικλάρι και από κει στη Σμύρνη.

Τους άλλους όλους τους ατιμάσανε, τους σφάξανε, τους κρεμάσανε, τους κάψανε. Κι εκείνους που κατάφεραν από το Σικλάρι να φτάσουν στη Σμύρνη, όταν ήρθε ο Κεμάλ, τους έπιασε και τους έσφαξε.Εμείς βρισκόμασταν στη Σμύρνη. Πλημμύρα οι μαχαλάδες στο αίμα. Βάλανε φωτιά οι Τούρκοι, μια ώρα μακριά. «Μη φοβάστε είναι μακριά», μας είπε ο νοικοκύρης του σπιτιού που μέναμε. Σ' ένα τέταρτο η φωτιά είχε έρθει σε μας. Ρίχνανε βενζίνη και προχωρούσε. Βγήκαμε στο δρόμο. Φωτιά από τη μια, θάλασσα από την άλλη. Βρισκόμασταν στη μέση.

Και οι Τσέτες (σ.τ.σ. οι άτακτοι Τούρκοι) βρίσκονταν στη μέση, και σφάζαν και σκοτώναν. Τη νύχτα οι Τσέτες έκαναν επίθεση ν' αρπάξουν, να σφάξουν, ν' ατιμάσουν. «Βοήθεια! Βοήθεια!», φώναζε ο κόσμος. Τα εγγλέζικα πλοία ήταν απέναντι. Εριχναν τους προβολείς. Σταματούσαν για λίγο. Τη νύχτα θέλαμε να πάμε προς νερού μας. Πήγαμε λίγο πιο έξω, φρίκη! Βρεθήκαμε σε μια χαβούζα (σ.τ.σ. μεγάλο ανοιχτό λάκκο).

Γύρω γύρω, στα χείλια της χαβούζας σπαρταρούσαν κορμιά, και μέσα η χαβούζα ήταν γεμάτη κεφάλια. Επαιρναν όποιον έπιαναν, τον πήγαιναν στην άκρια της χαβούζας, έκοβαν το κεφάλι και το έριχναν μέσα στη χαβούζα και τα κορμιά τα άφηναν να σπαρταρούν γύρω γύρω. Ηταν φοβερό. Οσοι το είδαν τρελάθηκαν.

Το τρελοκομείο γέμισε από τρελούς σαν ήρθαμε. Εκεί σ' αυτό το μέρος χάσαμε και τον πατέρα μου. Τον αδελφό μου τον έσφαξαν στο χωριό. Εβγαλαν, μετά, ιταλικά και ελληνικά πλοία και μας πήραν. Πόσους; Ούτε ένα είκοσι τοις εκατό δεν επήραν. Τέτοια καταστροφή δεν είδαν τα μάτια μου!».

(defencenet)


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας από τους Τούρκους

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Την πρωτοβουλία είχαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μικρασιατική καταγωγή, ο Γιάννης Καψής, ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο Γιάννης Χαραλάμπους, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση νόμου στις 12 Μαϊου 1997.

Στην εισηγητική έκθεση ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι:«Η κατάρρευση των ελληνικών δυνάμεων το 1922 στη Μικρά Ασία, οι σφαγές, λεηλασίες και η προσφυγιά που ακολούθησαν, αποτελούν το αποκορύφωμα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικρά Ασίας, που έβαλε τέρμα στην τρισχιλιετή παρουσία του στην πέραν του Αιγαίου Ελλάδα, μια περιοχή όπου αναπτύχθηκε η ωριμότερη φάση του ελληνικού πολιτισμού […] την τερατώδη αυτή γερμανική σύλληψη πρώτοι οι Νεότουρκοι ανέλαβαν να κάνουν πράξη.

Και κοντά στις βάρβαρες ασιατικές μεθόδους του βίαιου εξισλαμισμού, του γενιτσαρισμού και των κατά τακτά διαστήματα φυλετικών εκκαθαρίσεων ήρθε να προστεθεί η τευτονική ψυχρή μεθοδικότητα με τη λειτουργία των περίφημων ταγμάτων εργασίας».

Πηγή sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το Μυστήριο του Κτιρίου 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου






Από τους Αρχιτέκτονες και Μηχανικούς για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001


http://www.prisonplanet.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρωτοπαλίκαρο Benito, του ΠΑΣΟΚ και χανουμάκι του προέδρου Obama σε νέες περισταλτικές περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Μιλτο τρως…




http://asimonis.wordpress.com/2013/09/03/%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CF%89%CF%82/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ - Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)

Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
Ελ. Πολιορκημένων 45
30 200 Ι. Π. Μεσολογγίου
http://1elmeait.blogspot.gr
e-mail: 1elme.ait@gmail.com
Πληρ.: Κατσαρός Κώστας
Τηλ.: 6972609767






 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσης για την ερχόμενη εβδομάδα
9 έως 13 / 9/ 2013.
Δευτέρα 9-9-2013
• Συμμετοχή στη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και κατάθεση της α-
πόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης. Την Ένωσή μας θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος Κώστας
Κατσαρός.
Τρίτη 10-9-2013
• Επίσκεψη του Προεδρείου σε σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου ώστε να ενημερωθούν σχε-
τικά με τις αποφάσεις της Συνέλευσης Προέδρων. Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι - μέλη του ΔΣ
στην Ναύπακτο, ενημερώνουν τους συναδέλφους στα σχολεία της περιοχής τους.
Τετάρτη 11-9-2013
• Το πρωί: Επίσκεψη του Προεδρείου σε σχολεία της περιοχής και ανάγνωση επιστολής κατά τον
αγιασμό. Παρέμβαση στα ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και Κατοχής.
• Ώρα 7:00 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. Στη συνέντευξη καλού-
νται όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αιτωλοακαρνανίας.
• Ώρα 8:30 μ.μ.: Ενημερωτική παρέμβαση από το Προεδρείο της Ένωσής μας στην προβολή ται-
νίας «Μάθε παιδί μου γράμματα» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι. Την προ-
βολή οργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.
Πέμπτη 12-9-2013
• Το πρωί: Επίσκεψη του Προεδρείου σε σχολεία της περιοχής Αστακού και Οινιαδών.
• Ώρα 7:00 μ.μ.: Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. Κάλεσμα φορέων και συλλόγων εργαζομένων
για συντονισμό δράσεων στο πλαίσιο και της εβδομάδας δράσεων της ΑΔΕΔΥ.
Παρασκευή 13-9-2013
• Επίσκεψη σε σχολεία της περιοχής Αιτωλικού και Οινιαδών.


Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας
Κατσαρός Κώστας                                                Κούστας Κώστας
ΙΠ Μεσολογγίου, 07-9-2013
Αρ.Πρωτ.: 155
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

«Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»

Αφιερωμένη σε όλους αυτούς που σήμερα εκτελούν πάλι την Ελληνίδα μάνα και την οικογένεια. Τους Γερμανοτσολιάδες της Siemens, του μνημονίου, της εκποίησης Εθνικής κυριαρχίας που κάποιοι σαν την Λέλα κέρδισαν με αίμα. Να την θυμάστε καλά.

Χαράματα 8 Σεπτέμβρη 1944, η εκτέλεση της Λέλας Καραγιάνη…

H μεγάλη ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα της Eθνικής Aντίσταση παράδειγμα στίς μέρες μας, αλλά και μέτρο σύγκρισης…
Aπό τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα


Γεννήθηκε στην Λίμνη Ευβοίας το 1898. Ήταν η ψυχή τής της αντιστάσεως, την περίοδο
της Γερμανικής κατοχής. Με κέντρο ένα σπίτι στην οδό Φυλής και το φαρμακείο τού άνδρα της, στην Πατησίων, αρχικά οργάνωσε ένα δίκτυο για την απόκρυψη, περίθαλψη και φυγάδευση Άγγλων στρατιωτικών. Αργότερα, με κέντρο την Μονή τού Αγίου Ιεροθέου στα Μέγαρα, συγκρότησε την παράνομη οργάνωση «Μπουμπουλίνα», με πρώτα μέλη τον συζυγό της και τα 7 παιδιά της…
Η οργάνωση σε συνεργασία της με το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Άγγελο Έβερτ, καθώς και διάφορους αντιφασίστες και…
αντιναζιστές που υπηρετούσαν μέσα στις υπηρεσίες των στρατευμάτων των κατακτητών είχε χαρακτήρα κατασκοπευτικό και αποστολής πληροφοριών. Με τη δράση της βυθίστηκαν πολλά πλοία, ανατινάχτηκε το αεροδρόμιο του Τατοϊου και κάηκαν αποθέματα βενζίνης και πυρομαχικών.
Στις 11 Ιουλίου 1944, οι Γερμανοί πληροφορούνται, από τον ‘Εφιάλτη¨ , – Ριζόπουλος λέγονταν, για την δράση της και την συλλαμβάνουν. Την οδηγούν στα κολαστήρια των S.S., στην οδό Μέρλιν, και την βασανίζουν για να ομολογήσει την δράση της. Η Λέλα υποβάλλεται σε φοβερά βασανιστήρια ώς καί απειλές εκτέλεσης των τέκνων της μπροστά στα μάτια της…. Ακλόνητη και ατάραχη με αυταπάρνηση και περιφρόνηση προς τους δημίους της αποκρίνεται: «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»
Τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, οδηγήθηκε μαζί με άλλους πατριώτες στο Δαφνί, όπου εκτελέσθηκε ψάλλοντας με γενναιότητα τον Εθνικό Ύμνο .
Αποσπάσματα από το χρονικό :
“ Ενας Γερμανός, ονόματι Λίντερ, συνεργαζόταν μέ τήν Καραγιάννη καί είχαν καταφέρει νά σώσουν πολλούς πατριώτες. Τόν Λίντερ τόν τουφέκισαν τά ΕΣ-ΕΣ, τό Γενάρη του ’44. Αλλος Γερμανός, ο Μάρκοβιτς τής έδωσε τά σχέδια του αεροδρομίου στό Τατόϊ. Η Λέλα έστειλε τά σχέδια στό Κάϊρο, και η RAF κατέστρεψε τό αεροδρόμιο. Η Λέλα, συνεχίζοντας τή δράση της, στρατολόγησε μία δακτυλογράφο του Γερμανικού Ναυαρχείου καί από πληροφορίες της, έστελνε τά ακριβή δρομολόγια των νηοπομπών στούς Συμμάχους, οι οποίοι τίς περίμεναν καί τίς κατεβύθιζαν “
“ Η Λέλα τουφεκίστηκε ένα μήνα πρίν τήν απελευθέρωση. Είχε συλληφθεί, αυτή μέ τέσσερα από τά παιδιά της, από τήν κατάθεση του συνεργάτη της Ριζόπουλου. Τήν ανάκριση τήν ανέλαβε ο αιμοβόρος Γερμανός ανακριτής Μπαίκε. Οταν ο Ριζόπουλος επανέλαβε τίς κατηγορίες μπροστά της αυτή τόν έφτυσε. Οταν ο Μπέκε τήν κτύπησε του ανταπέδωσε τό κτύπημα, όταν τήν απείλησε ότι θά σκοτώσει τά παιδιά της, του απάντησε ότι δέν είναι δικά της τά παιδιά, αλλά παιδιά της Ελλάδος “
H μεγάλη ηρωΐδα πολύτεκνη μητέρα της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης.H δράση και η εκτέλεσή της όπως την περιέγραψε ο γυιός της Bύρων KαραγιάννηςΑρθρογράφος: Βύρων Καραγιάννης, τέκνο Λέλας Καραγιάννη
Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα… Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.

Με βαθιά συγκίνηση σας γνωρίζω ότι η πρώτη που οργάνωσε μια τέτοια ομάδα αντίστασης ήταν η αξέχαστη μάνα μας, η Λέλα Καραγιάννη. Είχε επτά παιδιά να φροντίσει, να θρέψει, να μεγαλώσει. Όμως ήταν τόση η αγάπη της για την πατρίδα που έβαλε την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα. Υπεράνω όλων η Πατρίδα! Ακριβώς όπως δίδασκαν οι πρόγονοί μας.

Την οργάνωση ονόμασε «Μπουμπουλίνα» και την απετέλεσαν λίγοι στην αρχή, αποφασισμένοι πατριώτες, και τα μεγαλύτερα απ’ τα παιδιά της.

Άρχισε να προκαλεί σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών και ήρθε σε επαφή με το συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, όπου διεβίβαζε πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού. Oι Γερμανοί προσπαθούσαν να την ανακαλύψουν, αλλά δεν το κατόρθωναν.
Και ενώ πια ροδοχάραζε η ελευθερία πάνω απ’ την τυραννισμένη χώρα, η Λέλα Καραγιάννη, ύστερα από προδοσία, συλλαμβάνεται μαζί με τα 5 μεγαλύτερα παιδιά της. Στα χέρια των Ες-Ες μαρτύρησε, αλλά δεν πτοήθηκε. Δεν απεκάλυψε κανένα συναγωνιστή ούτε όταν βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αντίθετα, βρήκε τον θάνατο, ψέλνοντας τον Εθνικό μας Ύμνο, τον ύμνο προς την Ελευθερία για την οποία θυσιάστηκε.

Oι γονείς μου, Νικόλαος και Λέλα Καραγιάννη, απέκτησαν επτά (7) παιδιά. Εγώ είμαι το τέταρτο στη σειρά. Όλα μεγαλώσαμε μέσα σ’ ένα χριστιανικό περιβάλλον, με τις παραδόσεις της φυλής μας, όπου η φιλοπατρία ήταν ανωτέρα στην ιεράρχηση των καθηκόντων. Είχαμε πάθος για την πατρίδα μας, που μας το ενέπνευσαν οι γονείς μας και προπάντων η μητέρα μας.

Με την κήρυξη του πολέμου

Όταν κηρύχθηκε ο Ιταλοελληνικός πόλεμος, η μητέρα, αλλά και εμείς, τ’ αγόρια, λυπηθήκαμε που ήμασταν μικροί και δεν είχαμε την ηλικία για να πολεμήσουμε στην πρώτη γραμμή για τα πάτρια. Το μόνο που απέμενε ήταν να καταταχθούμε στις τάξεις του Ερυθρού Σταυρού και αυτό κάναμε. Τα τέσσερα απ’ τα μεγαλύτερα αδέλφια, αγόρια και κορίτσια, ύστερα από μια σύντομη εκπαίδευση, γίναμε τραυματιοφορείς του Ερυθρού Σταυρού, η δε αδελφή μου Ιωάννα υπηρέτησε ως αδελφή τραυματιοφορέας στους συρμούς, στην μεταφορά των τραυματιών απ’ το μέτωπο. O στρατός μας νικούσε τους Ιταλούς, παρά την μεγάλη αριθμητική υπεροχή τους, και εμείς ζούσαμε σε μια εθνική έξαρση. Αλίμονο όμως, γιατί εκεί που νικούσαμε τους εισβολείς, ξαφνικά μας επετέθησαν οι Γερμανοί, για να σώσουν τους Ιταλούς συμμάχους τους, που εμείς οι Έλληνες είχαμε πάρει στο κυνήγι. Επόμενο ήταν η Ελλάδα να υποκύψει στον Χιτλερικό οδοστρωτήρα και από νικήτρια να βρεθεί σκλαβωμένη από δύο στρατούς. Η πατρίδα μας ήταν απ’ τον Απρίλιο του 1941 κάτω από διπλή κατοχή.

Μ’ αυτές τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά, με τα οποία γαλουχηθήκαμε, δεν ήταν δυνατόν να αδιαφορήσουμε γι’ αυτήν την Κατοχή και να περιμένουμε τους συμμάχους να νικήσουν και να μας ελευθερώσουν. Θυμάμαι τη μητέρα μας που έλεγε το αρχαίο ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», δηλαδή ότι έπρεπε ο κάθε Έλληνας να ξεσηκωθεί, να αγωνισθεί για την ελευθερία του και όχι να περιμένει τους συμμάχους να τον ελευθερώσουν. Και αυτό ακριβώς έκανε εκείνη. Ξεσηκώθηκε και αγωνίσθηκε.

Η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση

Όλα άρχισαν απλά, αυθόρμητα απ’ τα βάθη της καρδιάς μας. Απ’ τις πρώτες ημέρες που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα τα στρατεύματα κατοχής, άρχισε από μόνη της την πατριωτική της δράση και δημιούργησε ομάδα αντίστασης, η οποία αρχικά απετελείτο απ’ τα μέλη της οικογένειάς μας και μερικούς φίλους μας πατριώτες. Άρχισε να αγωνίζεται ακούραστα με όλη την δύναμη της ψυχής της και καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής μέχρι το τέλος, την ημέρα που συνελήφθη.

Βέβαια, στην αρχή δεν ήξερε τι να κάνει, ούτε είχε συγκεκριμένα σχέδια, πήγαινε ψαχουλευτά, την καθοδηγούσε η καρδιά της, που ήταν γεμάτη Ελλάδα, και γρήγορα βρήκε το δρόμο της, στην Αντίσταση. Στην αρχή ασχολήθηκε με την περίθαλψη και φυγάδευση των συμμάχων μας, με αυτούς που δεν τα κατάφεραν να φύγουν μαζί με το εκστρατευτικό σώμα και είχαν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα. Έλεγε ότι ήταν χρέος και καθήκον ημών των Ελλήνων, να συντρέξουμε τους συμμάχους και συμπολεμιστές μας, που είχαν έλθει απ’ τα πέρατα της γης, για να μας βοηθήσουν, και ότι τώρα που βρίσκονταν σε τραγική θέση, σκόρπιοι σε όλη την Ελλάδα, κυνηγημένοι, πεινασμένοι, και έτρεχαν να κρυφτούν, είχαν απόλυτη ανάγκη απ’ την βοήθειά μας. Εμείς τους βοηθήσαμε με όλη μας την ψυχή, παρά την απειλή του θανάτου και πέρα απ’ τις δυνάμεις μας, και πολλούς απ’ αυτούς τους φυγαδεύσαμε στη Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ η δράση της μητέρας μπήκε σε άλλο δρόμο. Βρήκε μονοπάτια, που οδηγούσαν στην κατασκοπεία και στις δολιοφθορές κατά του εχθρού. Βρήκε τον τρόπο να κατασκοπεύει τις κυριότερες υπηρεσίες του εχθρού. Oργάνωσε πιο καλά τα σχέδιά της, και χρειαζόταν ικανά στελέχη για να την βοηθήσουν. Μάζεψε γύρω της και άλλους ένθερμους πατριώτες. Έτσι η ομάδα της πλουτίσθηκε με πολλά δυναμικά στελέχη και μεταβλήθηκε, μετά την στελέχωση αυτή, σε αντιστασιακή οργάνωση, την οποία η μητέρα ονόμασε «Μπουμπουλίνα» (απ’ το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη).

Ένας μικρός στρατός

Η οργάνωση ήταν ένας μικρός στρατός που εκινείτο αθόρυβα, σιωπηλά μέσα στο σκοτάδι, με σκοπό να προκαλέσει όσο πιο πολύ κακό μπορούσε στον εχθρό. Ήταν ένας αγώνας ζωής και θανάτου, για την επιβίωσή μας, ως Έθνος και λαός. Η μητέρα ρίχτηκε με ορμή σ’ αυτόν τον ιερό αγώνα μαζί με τα παιδιά της. Όσο μεγάλη και αν ήταν η αγάπη της για μας, δεν μπόρεσε να την κάνει να ξεχάσει ότι πάνω απ’ όλα και από μας ήταν η πατρίδα.Και εμείς, τα έξι απ’ τα επτά πιδιά της, την βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε με όλον τον ενθουσιασμό της νεανικής ψυχής μας. Αξιόλογο είναι να τονισθεί εδώ ότι στη οργάνωσή της προστέθηκαν και μερικοί Γερμανοί και Αυστριακοί, αντιναζιστές, αλλά και Ιταλοί, οι οποίοι της παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες. Παράλληλα, η «Μπουμπουλίνα» βοηθούσε και τις αντάρτικες ομάδες της υπαίθρου με πολεμοφόδια, που προέρχονταν από αποθήκες των στρατευμάτων κατοχής, και που οι ηρωικές μορφές, για να τα αποκτήσουν, πολλές φορές έδωσαν τη ζωή τους. Ακόμη τις τροφοδοτούσαμε και με φαρμακευτικό υλικό, ένα μέρος του οποίου προερχόταν απ’ την φαρμακαποθήκη του πατέρα μας, διότι εκτός απ’ την αρωματοποιΐα διατηρούσε και φαρμακείο και φαρμακαποθήκη.

Ευθύνες και καθήκοντα

Όλοι είχαμε αναλάβει ορισμένες ευθύνες και καθήκοντα και την βοηθούσαμε, ακόμα και η Νεφέλη που ήταν πολύ μικρή. Πόσες φορές δεν μετέφερα μηνύματά της. Η μητέρα με χρησιμοποίησε πολλές φορές σε επικίνδυνες αποστολές, όπως η μεταφορά σακιδίων γεμάτων με πυρομαχικά και οπλισμό, τα οποία κρύβαμε στο κατάστημα του πατέρα, αλλά και αλλού. Πολλά πυρομαχικά, όπλα και άλλα συναφή, μας έφερνε ο Ζήσιμος Παρρίδος, βασικό στέλεχος της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» και ο οποίος δεν δίστασε να καταταγεί στον γερμανικό στρατό, μόλις του το ζήτησε η μητέρα, σαν μάχιμος διερμηνέας του Τάγματος Χόλμαν, της Μεραρχίας Βραδεμβούργου, σκοπός της οποίας ήταν η δίωξη και εξολόθρευση των αντάρτικων ομάδων στην Στερεά Ελλάδα και αλλού. Αυτό το παλικάρι δέχτηκε να παίξει αυτόν τον άχαρο και επικίνδυνο ρόλο, προσφέροντας εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες. Πληροφορούσε την μητέρα για τις κινήσεις και τα σχέδια του Τάγματος Χόλμαν.

Ανθρωποκυνηγητό

Ήταν αρχές του 1944. Oι νίκες και τα αλλεπάλληλα πλήγματα που κατάφεραν οι σύμμαχοι στους Γερμανούς, στα διάφορα μέτωπα, έδωσαν καινούργιες ελπίδες και κουράγιο στους Έλληνες, τους αναπτέρωσαν το ηθικό, και άρχισαν να βλέπουν ότι πλησιάζει η ώρα της λευτεριάς. Τώρα οι όροι της πολεμικής κατάστασης είχαν αντιστραφεί. Oι Γερμανοί, που έβλεπαν να χάνουν τον πόλεμο, ξεσπούσαν με λύσσα πάνω στους αγωνιστές που έπεφταν στα χέρια τους. Έβλεπαν να διαρρέουν τα μυστικά τους και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό. Με πληροφοριοδότες τους κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους αρχηγούς ορισμένων οργανώσεων. Μερικοί δεν άντεξαν τα φρικτά μαρτύρια, στα οποία τους υπέβαλαν, και μίλησαν και έτσι οι Γερμανοί κατόρθωσαν να ανακαλύψουν την ύπαρξη ορισμένων οργανώσεων. Η μητέρα υπό την πίεση των καθηκόντων είχε κουρασθεί ψυχικώς και σωματικώς και αυτό μας ανησύχησε. Oι ιατροί και συνεργάτες της Μιχαήλ Σαρακηνός και Παύλος Βακατάτσης, μας συμβούλεψαν να την βάλουμε στο νοσοκομείο. Με δυσκολία την πείσαμε να δεχθεί.

Συλλήψεις και βασανιστήρια

Τον Ιούνιο του 1944 έγιναν οι πρώτες συλλήψεις και στελεχών της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα». Αυτές οι συλλήψεις την ανησύχησαν και βγήκε, πολλές φορές, κρυφά απ’ το νοσοκομείο για να ειδοποιήσει τους συνεργάτες της να εξαφανισθούν. Τότε η μητέρα πληροφορήθηκε από άνθρωπο μέσα απ’ τα Ες-Ες, ότι επέκειτο και η δική της σύλληψη. O γαμβρός μου ο Σπύρος έστειλε άνθρωπο να την πάρει και να την κρύψει. Eπίσης ο Άγγλος Έβερτ την παρακάλεσε να την κρύψει αυτός ο ίδιος. Εκείνη όμως ήταν αμετάπειστη και δήλωσε σε όλους ότι θεωρούσε λιποταξία να τρέξει να κρυφτεί για να σωθεί εκείνη και να εγκαταλείψει σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή τους συνεργάτες της, μερικοί απ’ τους οποίους ήταν ήδη στα χέρια των Ες-Ες. Πίστευε ότι με τη δική της σύλληψη και επωμιζόμενη τις ευθύνες της θα σταματούσε την έκταση του κακού και τις συλλήψεις και ότι έτσι θα έσωζε και εμάς τα παιδιά. «Αν ποτέ σας πιάσουν οι Γερμανοί, μας είπε, να δείξετε γενναιότητα και να μην λυγίσετε, γιατί έτσι θα επιβαρύνετε περισσότερο την θέση σας. Προσέξτε καλά, δεν ξέρετε τίποτα για το τι έκανα, έτσι μόνο θα γλυτώσετε, και δεν θέλω να κλάψετε ή να πενθήσετε γαι μένα, μόνο να σκέπτεστε, ότι ό,τι κάναμε το κάναμε για την πατρίδα και αυτό θα σας ανακουφίζει». Μας έλεγε ακόμη ότι πίστευε στον Θεό και στην βοήθειά του για να σωθούμε εμείς, τα παιδιά της.

Ύστερα, ήλθαν στο δικό μου κλουβί και με ανέβασαν πάλι στον ανακριτή Μπέκε. Αυτήν την φορά είδα με έκπληξη την μητέρα μου και τον αδελφό μου Νέλσωνα στο ανακριτικό γραφείο του Μπέκε. Η μητέρα, προφανώς για να μην λυγίσω, ή για να μην δουν οι Γερμανοί μητρική αδυναμία και στοργή για μας και τα εκμεταλλευτούν, με κοίταξε αυστηρά, κάνοντάς μου νεύρα με το βλέμμα, που σήμαινε να σταθώ στο ύψος μου και να φερθώ γενναία. Μια μόνο λέξη μου είπε επιτακτικά: «Πρόσεχε». Βέβαια είχε δει τα χάλια μου, τα καμένα πόδια μου, το ματωμένο πουκάμισό μου και τα παράλυτα χέρια μου. Αυτή η στάση της, απέναντί μου, έκανε τον Μπέκε να καταλάβει, ότι η Λέλα Καραγιάννη δεν είναι εύκολη λεία, και θα ήταν αδύνατον να της πάρει λέξη. O Μπέκε με άρπαξε και βίαια με γύρισε και με κόλλησε με το πρόσωπο στον τοίχο, το ίδιο έκανε και στον αδελφό μου. Έβγαλε το περίστροφο απ’ την θήκη του, το κόλλησε στο κεφάλι του Νέλσωνα, και κοιτάζοντας το ρολόι του χεριού του και μέσω διερμηνέα είπε στην μητέρα, με ύφος αποφασισμένο να εκτελέσει την απειλή του: «Λέλα Καραγιάννη, πρόσεξε καλά, σου δίνω δυο λεπτά προθεσμία, για να μου απαντήσεις σ’ αυτά που σ’ ερωτώ, διαφορετικά θα εκτελέσω, τώρα εδώ μπροστά σου, ένα – ένα τα παιδιά σου, αρχίζοντας από αυτόν εδώ. Λέγε, γιατί θα πιέσω την σκανδάλη, πού έχεις τον πομπό σου, ποιος τον χειρίζεται, με ποιους συνεργάζεσαι, ποιες είναι οι πηγές απ’ τις οποίες παίρνεις τις πληροφορίες για τις κινήσεις μας, ποιοι είναι οι συνεργάτες σου, πού βρίσκεται ο καπετάνιος Χρυσίνης με το καΐκι του». Το περίστροφο του Μπέκε έσπρωχνε το κεφάλι του Νέλσωνα, και το έκανε να γέρνει, ήταν αγριεμένος και φαινόταν αποφασισμένος να εκτελέσει την απειλή του. Τότε άκουσα την μητέρα να λέει, με σταθερή και ήρεμη φωνή: «Τα παιδιά μου, εγώ τα γέννησα, δικά μου είναι, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι πρωτίστως ανήκουν στην πατρίδα μας. Πρόσεξε καλά, και πάλι σου λέω ότι αυτά δεν ξέρουν τίποτα και άδικα θα τα σκοτώσεις». Η ψυχή της έτρεμε καθώς τα έλεγε αυτά, η φωνή της ηχούσε παράξενα, επίσημα και κατηγορηματικά, ο Νέλσων και εγώ κοιταχτήκαμε έντρομοι με λοξή ματιά, ο Μπέκε έμεινε άναυδος, αμήχανος. Τελικά τράβηξε το πιστόλι απ’ τον κρόταφο του Νέλσωνα και βάζοντάς το μέσα στην πέτσινη θήκη που κρεμόταν απ’ την ζώνη του, είπε τρέμοντας από οργή: «Τα παιδιά σου τα χρειάζομαι προς το παρόν, και μόλις τελειώσω μ’ αυτά, υπόσχομαι να τα στείλω στο εκτελεστικό απόσπασμα, να μην αμφιβάλλεις γι’ αυτό».

Παίρνουν τη Μάνα…

Το σούρουπο της 7ης Σεπτεμβρίου διεδόθη αστραπιαία στο στρατόπεδο, ότι ήλθαν οι κλούβες με τη συνοδεία αποσπάσματος. O Νέλσων και εγώ σκαρφαλώσαμε στα δυο μικρά παραθυράκια του υπόγειου και είδαμε τις κλούβες, σταματημένες μπροστά στο κτίριο Νο 15. Έβγαζαν απ’ το κτίριο άνδρες κρατουμένους και τους παρέτασσαν εφ’ ενός ζυγού, με μέτωπο προς το κτίριο Νο 4. Είδαμε επίσης να βγάζουν απ’ το κτίριο Νο 14, όπου ήταν η αυστηρή απομόνωση γυναικών, γυναίκες τις οποίες παρέτασσαν κατά τον ίδιο τρόπο. Άκουσα τον αδελφό μου, απ’ το άλλο παράθυρο, να μου φωνάζει: «Βύρων, παίρνουν και την μαμά». Εγώ έντρομος, κοιτώντας προσεκτικά τις γυναίκες, διαπίστωσα ότι η πρώτη της σειράς ήταν η μητέρα μου. Στο γκρουπ των ανδρών ξεχώρισα μερικούς συνεργάτες της μητέρας, καθώς και μέλη της οργάνωσής της. Είδα το Γιαννάκη Χούπη, τον ταγματάρχη Σούλη και άλλους, καθώς και τον Ιωάννη Ριζόπουλο. Στο γκρουπ των γυναικών, εκτός απ’ την μητέρα μου, διέκρινα και μερικές συνεργάτιδές της. Κοντά στην μητέρα στεκόταν ο Γεώργιος Ριζόπουλος. Σε κάποια στιγμή τον είδα να μετακινείται απ’ την θέση του, να παίρνει την θέση του πρώτου, να πλησιάζει την μητέρα, να γονατίζει μπροστά της και να φιλάει το χέρι της. Προφανώς της ζητούσε συγχώρεση γι’ αυτό που είχε κάνει εξ αιτίας του φόβου του για τα μαρτύρια και την ζωή του. Είδαμε την μητέρα να σκύβει προς το μέρος του, σαν να τον συγχωρούσε. Μετά τους έβαλαν όλους στις κλούβες με ένοπλη συνοδεία. Ξεκίνησαν προς άγνωστη κατεύθυνση για μας. Κοίταζα το καμιόνι, που έπαιρνε την μητέρα μου, μέχρι που βγήκε απ’ την πύλη του στρατοπέδου και εξαφανίσθηκε. Εκείνη την στιγμή είδα να έρχεται προς το κτίριό μας ο στρατοπεδάρχης Ραφαήλ Παρίσης, και του φώναξα αν ξέρει πού τους πήγαιναν. Εκείνος για να αποκρύψει την τραγική αλήθεια μου είπε: «Μην ανησυχείς Βύρωνα τους πάνε για όμηρους στα τρένα, και όταν φτάσουν στα σύνορα θα τους αφήσουν ελεύθερους, για να τους αντικαταστήσουν με όμηρους Γιουγκοσλάβους». Παρ’ όλο που μέσα μου ήξερα πολύ καλά ότι δεν θα ξανάβλεπα την μητέρα μου γιατί η κατηγορία ήταν βαρύτατη: «Αρχηγός οργάνωσης, κατασκοπεία σε βάρος των Γερμανών, σαμποτάζ», ήλπιζα μέσα στην απελπισία μου σε κάποιο θαύμα.

Εδώ σταματάει η συγκλονιστική περιγραφή του γιού, του Βύρωνα Καραγιάννη, που μέσα στην απελπισία του περίμενε κάποιο θαύμα!

Όμως το θαύμα δεν έγινε, αλλά η θυσία της Μάνας για την Πατρίδα! Η Λέλα Καραγιάννη, η ηρωίδα Πολύτεκνη Μάνα, εκτελέστηκε από «τους σιδηρόφραχτους και θηριώδεις» Ναζί του Χίτλερ, πριν προλάβει να την στεφανώσει η Λευτεριά.

Με τη θυσία της σφράγισε τον τίμιο κι ένδοξο αγώνα της για την Πατρίδα. Με το αίμα της έγραψε τον ωραιότερο τίτλο τιμής: Μια Πολύτεκνη Μάνα θυσιάστηκε για την Ελλάδα!

Κι ήρθε το Φως της Λευτεριάς να την υψώσει στα Oυράνια!….


aspe
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...