Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τι κάνουν οι Γερμανοί για να μη δώσουν τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα;

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία άρθρο ενός δημοσιογράφου ο οποίος αναφέρεται στις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα και παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας.


Αρχίζοντας, αναφέρει πως αν και δεν επικροτεί τους χαρακτηρισμούς Ναζί για τη Μέρκελ και το Σόϊμπλε από μέρος του ελληνικού λαού, εντούτοις τους καταλαβαίνει. Και αυτό γιατί, ενώ οι Γερμανοί οφείλουν πάρα πολλά στην Ελλάδα, αρνούνται να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις στους Έλληνες, οι οποίες μάλιστα φτάνουν ένα τριψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων...

Συνεχίζει λέγοντας ότι τελευταία χρόνια έχουν επινοήσει κάθε είδους τέχνασμα ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν τις αποζημιώσεις για τον πόλεμο στους Έλληνες και πως η λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας είναι ... αδιανόητη και πρέπει να σταματήσει. Τονίζει επίσης πως οι Γερμανοί έχουν επινοήσει τη «διάσωση των τραπεζών» ως μέτρο βοήθειας προς τη χώρα μας έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να καταβάλλουν ποτέ το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου του και έκκληση προς τη χώρα του, τη Γερμανία, είναι το εξής: «Δείξτε αλληλεγγύη και σταματήστε τη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχει η δική μας γενιά τη δυνατότητα να κάνει κάτι, να διορθώσουμε έστω ένα μέρος από τη συμφορά που έσπειρε στην Ελλάδα η ναζιστική Γερμανία. Όπως και αν έχουν τα χρέη, σκεφτείτε τους ανθρώπους. Αυτούς που υποφέρουν και έχουν άμεση ανάγκη τη συμπαράσταση μας!»

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/12/blog-post_730.html#.VmmkQMuLS70

Δεν υπάρχουν σχόλια: