Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Και κάπως έτσι περνά η ζωή στο Ελλαδιστάν !!!

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

Ο άνθρωπος που λήστεψε την εθνική οικονομία βγάζοντας 66 δις σε αξίες 2000, ήτοι 143 δις σήμερα, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ* ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ Η ΖΗΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002! Και ο υπουργός του, Γιαννίτσης, αρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, για το ύψος των αποθεματικών που είχε παίξει ο Σημίτης και η συμμορία του στο χρηματιστήριο!

Ο άνθρωπος που καταχρεώσει την Ελλάδα με 10 δισεκατομμύρια € για τους ολυμπιακούς της υπερτιμολόγησης και της ρεμούλας.

Υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων! Τα πληρώναμε ευρωπαϊκά και τα έφτιαχναν με παράνομους μετανάστες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς εισφορές, με Μπόμπολες και Καλογρίτσες. Αξία, ανεκτίμητη.

Το πανηγύρι των εξοπλιστικών.61 δισεκατομμύρια € μετά το ελεεινό, προδοτικό στήσιμο των Ιμίων. Εγκληματική οργάνωση.

Τα περιβόητα Swaps τα οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε σε όλο το εύρος τους! Τουλάχιστον 3,6 δις καθαρή ζημιά.

Είσοδος στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία για να γίνει το πλιάτσικο των τραπεζών και ευκολότερη η έξοδος των κλοπιμαίων στην Ελβετία. Πρωτοφανής υποτίμηση, απώλεια κολοσσιαίου ποσοστού του δημόσιου πλούτου το οποίο ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί.

Και η λίστα, δεν έχει τέλος. Η καταστροφή της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο. Κώστας Σημίτης.

Του Γιώργου Δ.*

Αυτό ανέφερε στις 13 Ιουνίου 2001, σε απάντηση που υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός,Κυρ. Σπυριούνης και Παν. Κουρουμπλής, αποκαλύφθηκε δηλαδήότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έχασαν από τις τοποθετήσεις των αποθεματικών τους, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια μέσα σε 12 μήνες, από το τέλος του ...1999 μέχρι το τέλος του 2000 , το μεγάλο ποσό των 513 δις. δρχ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βουλευτές της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιαννίτσης, είχε αρνηθεί να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία, τα οποία τελικά έδωσε μόνο μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!
[ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΔ:]
[-ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ;

-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ.
–ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ;
-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ» ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ ΜΑΣ;
-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΤΟΥΣ «ΜΕΤΑΤΑΞΕΙ» Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΚΟΛΠΟΥΣ» ΤΗΣ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.]

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πως ζημιώθηκαν τα ταμεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Πέμπτη 30-6-2011, σελ. 19

Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

Μπορεί ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης να υπεραμύνθηκε της φοροεισπρακτικής πολιτικής που εφάρμοζε, λέγοντας την περίφημη φράση«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιρλανδία» στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ωστόσο τα δημοσιονομικά προβλήματα άρχιζαν να εμφανίζονται. Και αυτό παρά την υψηλή φορολογία που είχε επιβληθεί!Παράλληλα ο δανεισμός με την έκδοση πολυετών ομολόγων συνεχιζόταν. Όσον φορά τις δυσμενείς εξελίξεις στο σκέλος των δαπανών στις 8 Ιουνίου του 2001έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, το 2001 θα σημειωνόταν υπέρβαση των δαπανών που θα έφτανε στο 1,1 τρισ. δρχ., καθώς οι δαπάνες που θα έπρεπε να πληρωθούν εκτιμήθηκε ότι θα αυξάνονταν κατά 700 δις. δρχ., ενώ τα έσοδα, παρά την υψηλή φορολογία, θα είχαν υστέρηση περί τα 400 δις. δρχ.

513 δις. δρχ. έχασαν τα ταμεία στο ΧΑΑ!

Στο μεταξύ, στις 13 Ιουνίου 2001, από απάντηση που υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παν. Κρητικός, Κυρ. Σπυριούνης και Παν. Κουρουμπλής, αποκαλύφθηκε ότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, έχασαν από τις τοποθετήσεις των αποθεματικών τους, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια μέσα σε 12 μήνες, από το τέλος του 1999 μέχρι το τέλος του 2000 , το μεγάλο ποσό των 513 δις. δρχ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανάλογες ερωτήσεις που είχαν υποβάλλει προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων βουλευτές της Ν.Δ., ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιαννίτσης, είχε αρνηθεί να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία , τα οποία τελικά έδωσε μόνο μετά τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ! Εν πάση περιπτώσει όμως, έστω και με αυτόν τον τρόπο, ήλθε στη δημοσιότητα η μεγάλη ζημιά που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να «στηρίξουν» το Χρηματιστήριο, που ήταν η επίσημη πολιτική της Κυβέρνησης Σημίτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πίνακα που περιλαμβανόταν στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αξία των μετοχών, των αμοιβαίων κεφαλαίων, των εντόκων γραμματίων, των ομολόγων, των ομολογιών και των προμετόχων που είχαν στην κατοχή τους όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προέκυπτε η ακόλουθη εικόνα:

Πώς ζημιώθηκαν τα ταμεία.

. Στις 31-12-1999 το ύψος της αξίας των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.799.827.453.000 δρχ.( 1,8 τρισεκατ. Δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων , τα οποία ήταν μετοχικά, ανέρχονταν σε 250.071.077.000 δρχ. (250 δις. δρχ.).

. Στις 31-12-2000 , δηλαδή μετά από 12 μήνες, το ύψος της αξίας των μετοχών είχε συρρικνωθεί στα 1.332.498.089.874δρχ. ( 1,3 τρις δρχ.), ενώ η αξία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είχε διαμορφωθεί στα 204.761.589.874 δρχ.( 204,7 δις δρχ.).

Από την διαφορά των προαναφερθέντων ποσών προέκυπτε ότι από τις αρχές του 2000 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους οι διορισμένες από την Κυβέρνηση Σημίτη διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων πειθαρχώντας στην επίσημη πολιτική της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στήριξης του Χρηματιστηρίου, εν όψει των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000,ζημίωσαν τα ταμεία κατά το ποσό των 513 δις. δρχ.!

Από τα 513 δις. τα 464,5 χάθηκαν προεκλογικά!

Ωστόσο από τον σχετικό πίνακα που είχε περιληφθεί στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προέκυπτε ότι τα πολλά χρήματα των ταμείων χάθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2000! Τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που αποδείκνυαν το μεγάλο παιχνίδι που είχε στήσει η Κυβέρνηση Σημίτη με την τεχνητή στήριξη του γενικού δείκτη προεκλογικά με χρήματα του Δημοσίου μέσω της ΔΕΚΑ και των κρατικών τραπεζών, αλλά και μέσω των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, προέκυπταν από τα εξής ποσά:

.Στις 31.12. 1999 η συνολική αξία των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.799.827.453.000 δρχ.( 1,8 τρισεκατ. Δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων , τα οποία ήταν μετοχικά, ανέρχονταν σε 250.071.077.000 δρχ. (250 δις. δρχ.).

.Στις 30-6-2000, δηλαδή στους πρώτους 6 μήνες του 2000, όπου και η προεκλογική περίοδος των εκλογών της 9ηςΑπριλίου) η συνολική αξία των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονταν σε 1.335.235.723.180 δρχ.( 1,33 τρισεκατ. δρχ. περίπου) και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ανέρχονταν σε 259.657.509.366 δρχ. (259,6 δις. δρχ.).

Δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία στο Α εξάμηνο του 2000, οπότε και χρειαζόταν η Κυβέρνηση Σημίτη να στηρίξει τεχνητά το χρηματιστήριο, έχασαν 464.591.729.820δρχ. ( 464,6 δις δρχ.) «ζεστό χρήμα» ενώ από τα αμοιβαία κεφάλαια κέρδισαν 9,6 περίπου δις. δρχ.

Η Κυβέρνηση Σημίτη δικαιολόγησε την διασπάθιση!

Ενώ λοιπόν από τα στοιχεία αυτά αναδεικνυόταν ανάγλυφα η τεράστια πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης Σημίτη στην χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου,τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο του 2000, στην απάντηση προς τους προαναφερθέντες τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν και τα ακόλουθα:«Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι αυτόνομοι οργανισμοί, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικούμενοι Δημόσιοι Οργανισμοί (!) που επενδύουν τα αποθεματικά τους με αποφάσεις των Δ.Σ. τους και μόνον τα κατά νόμον αρμοδίων και υπεύθυνων οργάνων για τη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας τους» και ότι «η πτώση των τιμών των μετοχών, στη συνέχεια, περιόρισε αναμφίβολα τις υπεραξίες του Χαρτοφυλακίου των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως άλλωστε συνέβη κατά γενική ομολογία και στα χαρτοφυλάκια και των άλλων θεσμικών επενδυτών, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι περιόρισε και τα κεφάλαια αυτών»!
Η απάντηση αυτή ήταν προφανώς ένα τεράστιο μνημείο υποκρισίας, αφού τα Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν διορισθεί από την Κυβέρνηση και αποτελούντο από κομματικά και πειθήνια στις κυβερνητικές εντολές στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Ενώ ο ισχυρισμός ότι ανάλογες ζημιές υπέστησαν και άλλοι «θεσμικοί επενδυτές» ήταν απλά μια δικαιολογία, για να καλυφθούν από τις ευθύνες τους τα διορισμένα από την κυβέρνηση Διοικητικά Συμβούλια τον Ταμείων που απαρτίζονταν από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα οποία είχαν ενεργήσει καταστροφικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική στο Χρηματιστήριο! Άλλωστε καμία διοίκηση ασφαλιστικού ταμείου από εκείνα που έχασαν τεράστια ποσά με την καθοδηγούμενη αγορά μετοχών, δεν έδωσε πουθενά λόγο!

Αξία Μετοχών-Αμοιβαίων των ασφαλιστικών Ταμείων 1999-2000

( σε δρχ.)


https://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Π. Σκουρλέτης: «Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ όσο όσο»

Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ «όσο όσο», αν επικρατήσει η θέση των δανειστών, ο διαγωνισμός για την πώληση είναι στημένος, στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία, είναι μερικές από τις «ατάκες-φωτιά» του υπουργού Εσωτερικών....
Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος όμως τελικά διευκρίνισε ότι θα πειθαρχήσει στην όποια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματος γιατί έχει γαλουχηθεί με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι στην Αριστερά για να κάνει προσωπική καριέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε ότι όσα δήλωσε για το θέμα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ότι αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, τον καλύπτουν απόλυτα και ενημέρωσε ότι και χθες στην Βουλή και ιδιαιτέρως έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

«Το ερώτημα δεν είναι μόνο ατομικό για το αν θα ψηφίσω. Εχω γαλουχηθεί εντελώς στην λογική των συλλογικών αποφάσεων, δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο, είμαστε το πιο δημοκρατικό κόμμα, το έχουμε κατακτήσει αυτό», είπε ο κύριος Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως έχει βγει στα ...«κεραμίδια» - τηλεοπτικά κανάλια προσπαθώντας «να λειάνει την τελική απόφαση».

Στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΗ είναι στημένος. «Στην α' αξιολόγηση εμείς συμφωνήσαμε ότι αυτή την τριετία που θα γίνεται η διαδικασία, εμείς έπρεπε να βάλουμε σε εφαρμογή το σχέδιο των συμπράξεων, αντί να πουλήσει, να συνεργαστεί με εταιρείες. Αυτό το σχέδιο δεν μας το επιτρέπουν, μας έβαλαν όρο ότι απαγορεύεται η ΔΕΗ να συμπράξει και το σχέδιο αυτό δεν το πίστεψε ούτε η διοίκηση της ΔΕΗ», είπε.

Εγώ αυτό το σχέδιο το είχα επεξεργαστεί και είχα έρθει και σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρία, να μπει ως μέτοχος και όχι αγοραστής, πρόσθεσε ο κύριος Σκουρλέτης, καταλήγοντας: «Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε όσο - όσο».

Τα υδροηλεκτρικά, παρά την πίεση, εξ' όσων γνωρίζω, έχουν μέινει απέξω, είπε, αλλά πρόσθεσε: «Δεν αμφιβάλλω ότι θα μπουν αργότερα. Γιατί σας λέω ότι όσα είχαμε συμφωνήσει στην πρώτη αξιολόγηση τώρα τα παίρνουν πίσω».

«Δεν είμαι δογματικός, ναι μπορεί και να πουλήσεις όταν έχεις σχέδιο ανάπτυξης, όλες οι εταιρίες μπορεί να το κάνουν, μέσα από δικό τους σχεδιασμό, όχι επιβαλλόμενο», είπε ακόμα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συνέβαλε στα σχέδια αυτά: «Ακολουθήθηκε πολιτική απαξίωση για να πωληθεί όσο-όσο, είναι ιδεόληπτοι οι άνθρωποι. Πρόκειται για ιδεοληψία και δογματισμό».

Η υπόθεση της ΔΕΗ είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο λόγω των ημερών, αλλά από τη δεκαετία του '50 έχει παρακολουθήσει όλο το μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, επιχειρώντας να εξηγήσει την θέση του.

Ο κύριος Σκουρλέτης επισήμανε πάντως πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ και στην ενέργεια και πως έχουμε ανεπιστρεπτί αφήσει πίσω τη δεκαετία του '70 και του '80. «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί σήμερα μονοπωλειακή αγορά όπως τότε», είπε, αλλά αναρωτήθηκε εάν «είναι όμως τελικά αυτή η διαδικασία βίαιη έφοδος στην περιουσία της ΔΕΗ ή το αφήνουμε αυτό να εξελιχθεί με φυσιολογικό τρόπο»;



http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2017/03/blog-post_758.html#.WNvtim-LS9J
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η Επιτροπή Αγώνα του Αιτωλικού για την δημοπράτηση του έργου της Πηγής του Κεφαλοβρύσου

Ακάθεκτος ο δήμαρχος προχώρησε στην δημοπράτηση της πηγής Κεφαλοβρύσου και των φίλτρων άνθρακα




Σε μια κίνηση που δείχνει μια ακόμη φορά την αλαζονεία με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή, το κρίσιμο θέμα του νερού στην πόλη μας, προχώρησε ο δήμαρχος και η ΔΕΥΑΜ τις προηγούμενες μέρες.

Προσπαθώντας να προλάβει το οποιοδήποτε πόρισμα από το ΙΓΜΕ, προχώρησε την διαδικασία (23/02 πρώτη ανακοίνωση και 03/03/2017 στην Διαύγεια) δημοπράτησης μια εβδομάδα μετά την πρώτη συνάντηση που υπήρξε στην Αθήνα και πριν καν συνεδριάσουν τα τεχνικά κλιμάκια για το πρόβλημα ( η συνάντηση είχε οριστεί για 06/03/2017).

Η δημοπράτηση γίνεται για τις βελτιώσεις στην πηγή Κεφαλοβρύσου, τα φίλτρα άνθρακα, και την εγκατάσταση συστημάτων αυτόματου ελέγχου.

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος είχε κατ’επανάληψη τονίσει ότι εγκαταλείπει την πηγή Κεφαλοβρύσου γιατί “ακολουθεί αυτό που ζητάει η πόλη”.

Επίσης σημασία έχει το δεύτερο ψέμα που αποκαλύπτεται, ότι δεν μπορούν να ...χωριστούν τα έργα. Μας έλεγαν λοιπόν ότι αν δεν πάνε μαζί τα δύο υποέργα (Πηγή -φίλτρα και αλλαγή δικτύου στον σταθμό Αιτωλικού) θα ακυρωθεί και θα καθυστερήσει το έργο. Τώρα δημοπρατεί μόνο το ένα υποέργο χωρίς πρόβλημα και μάλιστα αφήνοντας το πιό κρίσιμο που είναι η αλλαγή του δικτύου για αργότερα.

Πόσα ψέματα να μετρήσουμε πλέον.
Οι προσφορές για το έργο λήγουν στις 13/04 και όπως καταλαβαίνετε αν δεν το παρακολουθούσαμε συνεχώς θα βλέπαμε τις μπουλντόζες στο Κεφαλόβρυσο και θα αναρωτιόνταν ο κόσμος τι είναι;

Αυτή είναι η δημοκρατική δημοτική αρχή μας.


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΗΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ_signed

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ_signed


https://sosetoliko.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητικές παρελάσεις: Πασαρέλα, εξύψωση ηθικού ή όλα αυτά μαζί;

Κάποτε οι μαθητικές παρελάσεις δίδασκαν εθνικό φρόνημα και αναπτέρωναν το ηθικό του κόσμου για την εθνική υπερηφάνεια και εθνική κυριαρχία τώρα όμως έχουν γίνει ένα είδος πασαρέλας και πολύ επιτυχημένης θα λέγαμε.

Κάποιος θα πει τα γνωστά για τη νεολαία, ότι εχει καταπέσει, ότι δεν έχει ιδανικά κ.λ.π.

Δεν είναι έτσι. Τα κορίτσια αυτά μεγάλωσαν με την τηλεόραση που το ελληνικό κράτος επέτρεψε να υπάρχει και από μάνες με παρόμοιες επιδιώξεις. Άλλωστε η Ελληνίδα στο DNA της έχει τον γονότυπο της Αφροδίτης

Θέλει να είναι όμορφη για τον εαυτό της και να αποτελεί αντικέιμενο θαυμασμού. Ακόμα και έτσι αν και το παρακάνουν προσπαθούν να τιμήσουν τις εθνικές εορτές. Όσοι τα κατακρίνουν ας δουν τι έκαναν λάθος οι ίδιοι πρώτα ...








Τώρα που κολάνε οι μουσουλμαικές μαντίλες είναι ένα άλλο ζήτημα




http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Αν θέλετε πλέρια ενημέρωση και μια εφημερίδα που μιλά μόνο τη γλώσσα της αλήθειας, διαβάστε ΑΙΧΜΗ του Μεσολογγίου

Αιτωλικό. Πρόσω ολοταχώς για καινούργιο νερό
Παρελθόν η πηγή Κεφαλοβρύσου
ΑΙΧΜΗ    Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/01/2017

Ακόμη και φωτογραφίες προσκόμισε η φυλλάδα του Μεσολογγίου, ώστε να πείσει τους δημότες του Αιτωλικού ότι η γεώτρηση έχει ήδη αρχίσει.

Τους ξέφυγαν λίγο τα κοντομάνικα των εργαζομένων στη γεώτρηση, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία για τους εκπροσωπούντες τον καραπάνο στα ΜΜΕ.

Μας πληροφορεί μάλιστα ότι μόνο τα διαδικαστικά έμειναν για να αρχίσει το σκάψιμο.

Καλά αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, όμως... κάποιος εισαγγελέας δεν υπάρχει που να διαβάζει αυτή τη φυλλάδα;

===========================================================================================================================================================

Στα Τσαγκρινέϊκα βρίσκεται τεχνικός γεωτρήσεων που ήδη έχει εντοπίσει πηγή
Τρέχει µε τη γραφειοκρατία ο δήµος για να ξεκινήσουν οι εργασίες



Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 19/01/2017



Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται να ανήκει η πηγή του Κεφαλόβρυσου στο Αιτωλικό, καθώς η δημοτική αρχή πήρε την πολιτική απόφαση να την θέσει εκτός λειτουργίας, μετά βέβαια και τις πιέσεις των κατοίκων.

Σε ότι αφορά το έργα των φίλτρων ενεργού άνθρακα και της αντικατάστασης του δικτύου, θα προχωρήσουν κανονικά, αφού, σύμφωνα με το δήμαρχο και τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΜ, είναι... απαραίτητα για την καλή επεξεργασία του νερού απ’ όπου και αν προέλθει.

http://www.aixmi-news.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Όποιος πίστεψε τον καραπάνο ότι θα εγκαταλειφθεί η πηγή του Κεφαλοβρύσου, ο δήμαρχος του έχει μια έκπληξη



Όχι μόνο δεν σταμάτησε την επένδυση για την πηγή του Κεφαλοβρύσου ο δήμαρχος του Μεσολογγίου, αλλά την επιτάχυνε ώστε να προλάβει τυχόν εξελίξεις από το Υπουργείο και το ΙΓΜΕ.

Έβγαλε στη δημοπράτηση το έργο που είχε υποσχεθεί ότι δεν θα ξεκινήσει και άφησε στους ευκολόπιστους να πιστεύουν ότι το Αιτωλικό θα πίνει νερό από τα Τσαγκρινέικα.

Έκανε και κάτι άλλο, το οποίο ξεπερνά σε ατιμία ακόμη και τον γαλάνη.

Στο ερώτημα γιατί δεν κάνει τροποποίηση της μελέτης, ώστε την όποια επένδυση, να την κάνει στη νέα πηγή (γεώτρηση στα Τσαγκρινέικα); αυτός απαντούσε ότι αυτό είναι αδύνατο, γιατί το έργο της πηγής είναι συνδεδεμένο με την αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης του Ανατολικού οικισμού και δεν έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε τη μελέτη σε δύο μέρη.

Σήμερα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο ίδιος σπάει το έργο σε δύο μέρη και δημοπρατεί αυτό που βρίσκεται σε αμφισβήτηση, δηλ. το έργο της πηγής. Το έργο της αλλαγής των σωλήνων του Ανατολικού οικισμού το οποίο τυγχάνει και την αποδοχή όλων, μετατίθεται για ... άλλη ημερομηνία και άλλους καιρούς.

Ακόμη μια φορά τα καραπανάκια (δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης καραπάνου) του Αιτωλικού δηλώνουν απόντες, συντάσσονται με τον ψωμοδότη τους και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την Υγεία των συμπολιτών τους, με αντάλλαγμα το μηνιαίο μισθό που εισπράττουν οι ίδιοι ή οικογενειακά τους πρόσωπα.

Είναι Ντροπή το Αιτωλικό να έχει τέτοιους εκπροσώπους, απαιτούμε την εδώ και τώρα παραίτησή τους 

Για τον μπανιέρα, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις, ξένος ήταν ξένος θα φύγει και ευτυχώς ως αξίωμα φέρει τον τίτλο του δημάρχου Μεσολογγίου. 


ΟΥΣΤ ΡΕΜΑΛΙΑ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η Υποκρισία ... το μεγάλο ατού του δημαρχίσκου του Μεσολογγίου

Την παρέμβαση της Κονιόρδου ζήτησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για τις μονάδες βιομάζας

Σε ανάλογη περίπτωση και όταν είχε έρθει ο Υπουργός τότε των Εσωτερικών, ο καραπάνος δεν του είχε θέσει ούτε μισό αίτημα για το Αιτωλικό, έστω για την ύδρευση του Αιτωλικού.

Όταν όμως ρωτήθηκε το γιατί, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος Υπουργός δεν ήταν αρμόδιος.

Και εμείς ρωτάμε τον υποτιθέμενο δημαρχίσκο... Τι σχέση έχει η Κονιόρδου ρε μπανιέρα με την επένδυση των εργοστασίων βιομάζας; Δεν πληροφορήθηκες ότι αυτή είναι Υπουργός Πολιτισμού;

Τι να σου κάνει η Κονιόρδου, σε μια επένδυση που εσύ ο ίδιος αδειοδότησες; Δηλαδή γάτος γ...μη - γάτος σκούζει; Αν και στη δική σου περίπτωση η λέξη έννοια Μπούφος θα πήγαινε γάντι!

==============================================================================================================================================================================================

«Η ανάπτυξη στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δεν θα έλθει μέσα από τη βιομάζα»
Την παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού ζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων του Δήμου, με χρήση βιομάζας.

Απευθυνόμενος προς την κυρία Κονιόρδου ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως είναι απαραίτητο η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο εφαρμογής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το οποίο να είναι σύμφωνο με το χαρακτήρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου. «Η ανάπτυξη στο Δήμο μας, δεν θα έλθει μέσα από τη χρήση βιομάζας. Τη φανταζόμαστε και τη σχεδιάζουμε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και αντίληψη» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σημειώνοντας παράλληλα πως κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου στον οποίο σχεδιάζεται. Ειδικά δε όταν αυτός διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία που αφορούν είτε το φυσικό του περιβάλλον, είτε την ιστορικότητά του.

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα επιχειρήματα του Νίκου Καραπάνου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αν. Σκαρμούτσος, Γ. Κοντογιάννης και Δημ. Μπουσμπουρέλης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμ. Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσ. Παπαγεωργίου καθώς και ο π. Πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και νυν συνεργάτης της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου Ευάγγελος – Πολίτης Στεργίου.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τώρα φτάσαμε και σε σημαιοφόρους με μαντίλες…



http://resaltomag.blogspot.gr/
Μαθήτρια από το Αφγανιστάν με μαντίλα μετέφερε την Σημαία στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα!
Το συμβάν πέρασε σχεδόν απαρατήρητο…
Πριν από μερικά χρόνια γύρω από τέτοιες προκλήσεις υπήρχε αντίδραση. Τώρα δεν μας κάνει καμία αίσθηση…
Μας συνήθισαν να καταπίνουμε τα πάντα και να δεχόμαστε τα πάντα, όπως μας συνηθίζει ο Χειμώνας στο κρύο… Παλιότερα σε κάθε εθνική επέτειο, τα μεγάλα λαρύγγια του καθεστώτος και οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού, κάθε απόχρωσης, ούρλιαζαν εναντίον των εθνικών παρελάσεων, της σημαίας κλπ.

Μια καταιγιστική πλύση εγκεφάλου προλείαινε ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος για τους απώτερους στρατηγικούς στόχους της ΥΠΕΡ-εθνικής ελίτ: Την ολική ισοπέδωση και κατάργηση θεσμών, εθίμων, συμβόλων που αποτελούν συνεκτικούς ιστούς ιστορικότητας και σηματοδοτούν συλλογικά βιώματα κοινωνικής συνείδησης, αγωνιστικής μνήμης και εθνικής ταυτότητας.

Η ελληνική σημαία ήταν ένα από αυτά τα ιστορικά σύμβολα υπό διωγμό. Η απαξίωσή της περνούσε και μέσα από τη βαθμοθηρική χρησιμοποίησή της στις εθνικές επετείους, όπως και μέσα από την επιλογή αλλοδαπών σημαιοφόρων…

Επιλογή ξένων και κυρίως ισλαμιστών αλλοδαπών για να κρατάνε την ελληνική σημαία σε εθνικές παρελάσεις και ιδιαίτερα σε εκείνες των επετείων της Επανάστασης του 1821…

Σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο στόχος επετεύχθη…

Σήμερα η εθνική επέτειος έχει γίνει ένα πολυπολιτισμικό σώου με σημαιοφόρους προσαρμοσμένους πλήρως στα «ιδανικά» και τις «αξίες» της πολυπολιτισμικής ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ (Νέα Τάξη).

Σήμερα έχουμε και σημαιοφόρους με μαντίλες!!!

Το σχετικό ρεπορτάζ εδώ:
http://www.press-gr.com/2017/03/blog-post_8903.html

Αυτά τα ζητήματα τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά παλιότερα. Ενδεικτικά θα δημοσιεύσουμε το παρακάτω κείμενο, γραμμένο τον Μάρτιο του 2009.
Μαζί με άλλα σχετικά βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3188

Οι αντιεθνικιστικές υστερίες για τη σημαία



Εσκεµµένα, µεθοδευµένα και συστηµατικά, οι εθνικές επέτειοι χρησιµοποιούνται από τα κόµµατα, τα ΜΜΕ και τους ποικιλόµορφους προπαγανδιστές των ιδεολογηµάτων της Νέας Τάξης ως ευκαιρίες απαράδεκτων επιθέσεων κατά των Ελλήνων μαθητών, των τοπικών κοινωνιών και του ελληνικού λαού γενικότερα.

Στην εποχή του σημιτισμού αυτές οι «αντιεθνικιστικές επιχειρήσεις» είχαν πάρει τις διαστάσεις επιδημίας και υστερίας. Σε κάθε επέτειο ξεσπούσε μια κατακλυσμιαία νεροποντή με δύο αντιφατικά σκέλη: από τη μια ακατάπαυστη προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου στο να γίνονται σημαιοφόροι οι αλλοδαποί και από την άλλη, εξίσου άγρια πλύση εγκεφάλου εναντίον της ελληνικής σημαίας και των εθνικών παρελάσεων!!!
Αυτοί που αφήνιαζαν εναντίον των εθνικών παρελάσεων και των ιστορικών συμβόλων ταυτόχρονα ωρύονταν στο να κρατάνε αυτά τα εθνικά σύμβολα (που απέρριπταν) οι αλλοδαποί μαθητές!!!

Όταν ανέβηκε στην κυβερνητική εξουσία η Ν.Δ. κόπασαν για ένα διάστημα αυτές οι «αντιεθνικιστικές επιχειρήσεις», στις επετείους. Μετά τα πρώτα χρόνια, άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται ξανά τα αντιεθνικιστικά σώου. Σήμερα, που η και Ν.Δ. «εκσυγχρονίστηκε» (πασοκοποιήθηκε εντελώς) αρχίζουν τα νέα χειμαρρώδη και υστερικά «αντιεθνικιστικά» παραληρήματα. Αρχίζουν πάλι μεθοδευμένα και σκόπιμα, στις εθνικές επετείους, οι ίδιες παλιές επιθέσεις κατά των εθνικών συμβόλων και μέσω αυτών, εναντίον των τοπικών κοινωνιών και του ελληνικού λαού.

Ισοπέδωση της πολιτικής σκέψης

Είναι τέτοια η τροµοκρατική νεροποντή αυτών των επιθέσεων, που ζούμε τον ακόλουθο παραλογισµό: Ότι αυτοί που πολεµούν το ρατσισµό και τον εθνικισµό είναι τα πολιτικά, δηµοσιογραφικά και πνευµατικά φερέφωνα της Νέας Τάξης και αυτοί που τον παράγουν είναι οι µαθητές και οι τοπικές κοινωνίες που δεν παραιτούνται (όπως τους ζητούν) να υπερασπίζονται την εθνική και ιστορική τους ταυτότητα που συµβολίζει η ελληνική σηµαία.
Με άλλα λόγια το κατεστηµένο (οικονοµικό, ιδεολογικό, πολιτικό) είναι κατά του ρατσισµού και του εθνικισµού ενώ η νεολαία και γενικότερα ο ελληνικός λαός που αντιστέκεται σε αυτή τη χειραγώγηση της εξουσίας είναι ο ρατσισµός(!) και ο εθνικισµός!!!
Τέτοια ισοπέδωση της πολιτικής σκέψης και των κοινωνικών επιστηµών και τέτοιο αναποδογύρισµα της πραγµατικότητας δύσκολα συναντά κανείς µέσα στην Ιστορία. Και όµως µπροστά σε αυτόν τον ακραίο παραλογισµό, το σκοταδιστικό αυτό νεοταξικό θεώρηµα, οι δήθεν αριστερές δυνάµεις αντί να το κατεδαφίσουν του παρέχουν το «αριστερό» άλλοθι.
Ξεχνούν ότι ο εθνικισµός και ο ρατσισµός, όπως και ο αντιεθνικισµός και αντιρατσισµός είναι ιδεολογίες της κυρίαρχης αστικής τάξης που χρησιµοποιούνται ανάλογα µε τα συµφέροντά της. Ποτέ οι λαϊκές µάζες, ιδιαίτερα η νεολαία, δεν αποτελούν τους φορείς, τα ιστορικά υποκείµενα, τέτοιων ιδεολογιών. Την εξαθλίωση τους, τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και την οργή τους που τα προκαλεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστηµα, µπορεί να τα αξιοποιήσει κάτω από δοσµένες ιστορικές συνθήκες (και όταν φυσικά η Αριστερά είναι τυφλή και δεν λειτουργεί) ο εθνικισµός και ο ρατσισµός. Αυτό έγινε στο παρελθόν στην εποχή των εθνικών ιµπεριαλισµών.

Σήμερα αυτή η οργή και αγανάκτηση των λαϊκών µαζών που προκαλεί ο εφιάλτης της παγκοσµιοποίησης και η βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισµού δεν µπορούν να διοχετευτούν στις ιδεολογίες του εθνικισµού και του ρατσισµού. Δεν υπάρχουν αστικές δυνάµεις που να βολεύονται µε τέτοια ιδεολογήµατα. Σήµερα τα υπερεθνικά µονοπώλια που κυριαρχούν στην παγκόσµια αγορά προωθούν, για τα συµφέροντά τους, τα ιδεολογήµατα του αντιεθνικισµού και του αντιρατσισµού. Και το βλέπουµε καθαρά στην Ελλάδα. Όλες οι δυνάµεις του οικονοµικού, πολιτικού και πνευµατικού κατεστηµένου προωθούν, λυσσωδώς, τα ιδεολογήµατα του αντιρατσισµού και αντιεθνικισµού για να στιγµατίσουν κάθε λαϊκή αντίσταση και διαµαρτυρία σαν ρατσιστική και εθνικιστική.

Περιφρόνηση της ιστορικής μνήμης

Η μόρφωση και ο πολιτισμός ενός λαού είναι όλα τα σύμβολα ταυτότητας και μαζικής μνήμης:οι μαρτυρίες αυτού που είμαστε, οι προφητείες της φαντασίας, οι καταγγελίες ενάντια σ’αυτό που μας εμποδίζει να είμαστε και να υπάρχουμε.
Η ελληνική σηµαία είναι ένα σύµβολο της ιστορικής και εθνικής µας ταυτότητας. Δεν είναι ένα παράσηµο βράβευσης έτσι όπως το χρησιµοποίησε και το χρησιµοποιεί η άρχουσα τάξη και οι εξουσίες της. Η ιστορία των λαών και τα εθνικά τους σύµβολα δεν πωλούνται και δεν δωρίζονται µε νοµοθετήµατα του κράτους. Πολύ περισσότερο δεν µπορεί να χρησιµοποιηθούν για βαθµοθηρίες µέσα στα σχολεία. Το να δίνεται η σηµαία στον πρώτο µαθητή αυτό εξευτελίζει και την έννoια του συµβόλου και την πραγµατική µάθηση. Γιατί η πραγµατική µάθηση δεν είναι αυτό το απάνθρωπο βαθµοθηρικό σύστηµα της καπιταλιστικής εκπαίδευσης που είναι απόλυτα προσαρµοσµένο στις απαιτήσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου. Και είναι να απορεί κανείς πως κάποιοι αριστεροί που καταγγέλλουν στα λόγια το άκρως ανταγωνιστικό, αντιπαιδαγωγικό και βάρβαρο καπιταλιστικό εκπαιδευτικό σύστηµα, που ισοπεδώνει τη γνώση και ακρωτηριάζει τη σκέψη, το νοµιµοποιούν στην πράξη µε το να δέχονται τη λογική του. Να δίνεται δηλαδή η ελληνική σηµαία στον πρώτο µαθητή!!!

Έξω, όμως, από αυτή τη βαθμοθηρική «πώληση» του εθνικού συμβόλου, εδώ επικαλύπτεται και κάτι άλλο: Ότι ένα το κράτος και το εκπαιδευτικό του σύστημα που ισοπεδώνουν κάθε τι το εθνικό και υποτάσσουν βάρβαρα την Παιδεία στις «ιδέες» και τις «αξίες» της πλανητικής Νέας Εποχής, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ (κράτος και οι εκπαιδευτικοί βαρώνοι του) για τη σημαία: Ένα σύμβολο ιστορικών εθνικών αγώνων και μνήμης.

Με πιο απλά λόγια και σχηματικά για να τα καταλάβουν και οι βλάκες: Αυτοί που δεν πιστεύουν στα εθνικά σύμβολα και στην αγωνιστική μας εθνική ιστορία, αντίθετα κάνουν τα πάντα να τα αφανίσουν, αυτοί λοιπόν οι «εχθροί» ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για το ποιος θα κρατάει τη σημαία στις εθνικές παρελάσεις.
Να, γιατί, με τα τεχνάσματα της βαθμοθηρίας, ουρλιάζουν στο να κρατούν τη σημαία οι αλλοδαποί. Και μάλιστα οι αλλοδαποί εκείνοι που πάνω από κάθε τι έχουν την αυτοκρατορική σημαία των ΗΠΑ.
Ο στόχος όλου αυτού του θορύβου που σηκώνεται σε κάθε εθνική επέτειο είναι ένας και μοναδικός: Η εθνική αποστείρωση της ελληνικής νεολαίας, η κωμωδικοποίηση και η εξάτμιση της ιστορικής μας μνήμης, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση των εθνικών μας συμβόλων, συνακόλουθα και η ολοκληρωτική «απόσυρσή» τους…


Το ποιος θα κρατάει την ελληνική σηµαία αυτό θα πρέπει να το αποφασίζουν οι ίδιοι οι µαθητές και οι τοπικές κοινωνίες και όχι οι µηχανισµοί εξουσίας και τα νοµοθετήµατα του υπουργείου Παιδείας. Μόνο µε όρους κινηµατικούς και αγωνιστικούς µπορεί να τεθούν ζητήµατα που αφορούν την ιστορική µας ταυτότητα, ακριβώς γιατί αυτά τα ζητήµατα είναι κατακτήσεις των ιστορικών αγώνων ενός λαού.
Όσοι φοβούνται τη κρίση των µαθητών και των τοπικών κοινωνικών επιχειρούν να τους τιθασεύουν µε νοµοθετήµατα. Και όταν αυτοί δεν τιθασεύονται εξαπολύουν πάνω τους όλη τη λεκτική τους βαρβαρότητα, επενδυµένη µε προοδευτικές σάλτσες κατά του ρατσισµού και του εθνικισµού. Όλοι αυτοί οι κήρυκες της προόδου, που τυχαίνει να είναι η ιδεολογική αστυνομία της Νέας Τάξης, οι απολογητές και οι κήρυκες των «αξιών» της παγκοσµιοποιηµένης βαρβαρότητας θέλουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του υπάκουο και πειθαρχηµένο που να δέχεται αδιαµαρτύρητα τις κατηχήσεις και τα διατάγµατα της εξουσίας.
Κατά τα άλλα µιλούν για δηµοκρατία! ! !


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η Αποσιωποιημένη Αλήθεια για «ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ»

«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη». Έρασμος

«Τω αγνώστω θεώ»

Η ιστορία αυτή φαντάζει αθώα. Πολύ απλή. Κατανοητή και ευκολοχώνευτη, ακόμα κι από παιδιά. Μας λέει πως όταν ο Απόστολος Παύλος πήγε να διδάξει στην Αθήνα τον λόγο του ενός «αληθινού» και μοναδικού θεού (ο οποίος όμως ήταν ταυτοχρόνως και τρεις σ’ έναν: ο Χριστός, ο πατέρας του και το άγιο πνεύμα), είδε μνημείο με επιγραφή που έλεγε «τω αγνώστω θεώ».

Σύμφωνα δε με την χριστιανική αντίληψη, από την πληροφορία αυτή συνεπάγονται τα εξής συμπεράσματα: ...


– Πρώτον, οι Αθηναίοι γνώριζαν κατά βάθος ότι οι θεοί στους οποίους πίστευαν ήταν ψεύτικοι. Κοντολογίς ότι ήσαν ειδωλολάτρες.

– Δεύτερον, επειδή μάλλον υπολόγιζαν ότι ο θεός ήταν ένας και μοναδικός, καλού κακού, του ανήγειραν μνημείο, για να τον τιμούν, παρ’ όλο που δεν τον είχαν ανακαλύψει ακόμα. Δηλαδή ήσαν μεν στραμμένοι προς την αλήθεια του μοναδικού και αληθινού θεού των Ιουδαίων αλλά με κλειστά τα μάτια. Έπρεπε λοιπόν κάποιος να τους τα ανοίξει. Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Το δε όνομα του οφθαλμίατρου; Απόστολος των εθνών Παύλος.

Όταν ο πρώην διώκτης αυτός του αληθινού θεού πίστεψε και άνοιξαν τα μάτια του, πόσο μάλλον θα πίστευαν αυτοί οι οποίοι τον αναζητούσαν και δεν τον έβρισκαν. Για να καταπιεί κανείς το «ιστορικό» αυτό χάπι, το νερό μέσα στο ποτήρι του έπρεπε να λέγεται άγνοια και απάτη. Όταν δε η ιστορία ρίχνεται στην πυρά ή διαστρεβλώνεται, τότε το χάπι καταπίνεται άνευ υποβοηθήματος. Έτσι. με ξερό λαρύγγι.

Κανένα άλλο ψεύδος ίσως δεν δηλητηρίασε τόσο θανάσιμα τις ψυχές των Ελλήνων όσο αυτό περί της δήθεν ειδωλολατρίας των προγόνων τους, σε συνδυασμό με το ψεύδος για τα όσα αφορούν στο μνημείο το αφιερωμένο στον άγνωστο θεό. Στις εγκύκλιες σπουδές του Νεοελληνικού κρατιδίου το δηλητήριο αυτό παρέχεται σε άφθονες ποσότητες από το δημοτικό σχολείο ακόμα.

Ποια όμως είναι η αλήθεια; Ας την πληροφορηθούμε από δύο επιφανείς χριστιανούς.

Ο Έρασμος λοιπόν στο απολαυστικό βιβλίο του «Μωρίας Εγκώμιον», εκδ. ΗΡΙΔΑΝΟΣ 1972 Κεφ. 64 σελ. 145, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη», σχόλ. στις πράξεις των Αποστόλων (17,23).

Προσέξτε παρακαλώ περί τι είδους αλλαγής πρόκειται:

«Παράλειψε τις λέξεις που μπορεί να έβλαπταν την υπόθεσή του και κράτησε μόνο τις δύο τελευταίες – αγνώστω θεώ – και πάλι τις άλλαξε κομμάτι, γιατί ολόκληρη η επιγραφή έλεγε:

ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΟΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΣ».

Και συνεχίζει:

«Φαίνεται πως αυτό το παράδειγμα πιάσανε ν’ ακολουθούν τα παιδιά οι θεολόγοι. Ψαρεύουν απ’ εδώ κι απ’ εκεί τέσσερις-πέντε λέξεις, στην ανάγκη τις αλλάζουν το νόημα και το ταιριάζουν όπως τους βολεύει και στα κομμάτια αν αυτό που έρχεται πριν ή μετά δεν έχει καμμιά σχέση με το θέμα ή πάει κι αντίθετα. Και το κάνουν αυτό με τόσο πετυχημένη ξεδιαντροπιά που τους ζηλεύουν ακόμη κι οι νομικοί» μετάφρ. Στρατή Τσίρκα.

Εάν ο Έρασμος κοίταζε τους σημερινούς απόγονους των θεολόγων της εποχής του θα καταλάβαινε ότι η περιγραφή του αυτή καθόλου πλέον δεν επαρκεί, για να περιγράψει ούτε καν την μισή αλήθεια, για την επίδοσή τους στην απάτη.

Ποια αλήθεια λοιπόν καταδιαστρέβλωσαν «τα παιδιά οι θεολόγοι»: Οι Αθηναίοι τιμούν τους θεούς τους, τιμούν του θεούς των γειτόνων τους, όσους φυσικά γνωρίζουν, αλλά δεν τους αρκεί αυτό. Στήνουν μνημείο ακόμα και για όλους τους θεούς των τριών ηπείρων τους οποίους ούτε καν γνωρίζουν, για να δείξουν τον σεβασμό τους προς την παγκόσμια κοινότητα.

Τον υπερευγενικό αυτό σεβασμό προς τους αλλότριους θεούς, γνωστών και αγνώστων, έρχεται ο ξεδιάντροπος (τουλάχιστον κατ’ Έρασμο) Παύλος και τον αποκαλεί «τω αγνώστω θεώ» = Γιαχβέ (έτσι αποκαλείται ο θεός των Ιουδαίων στα ιερά βιβλία τους).

Μ’ αυτό το ελεεινό ψέμα διαπαιδαγωγούνται μέχρι την σήμερον, ποιος ξέρει και μέχρι πότε, όλα τα Ελληνόπουλα, σε συνδυασμό με το δίδυμο αδελφάκι του την δήθεν ειδωλολατρία.

Γι’ αυτό το τελευταίο αυτό αδελφάκι είναι καιρός ν’ ακούσουμε έναν άλλο τίμιο χριστιανό, τον Νικόλαο Τωμαδάκη, καθηγητή της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο έργο του «Εισαγωγή εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν» τόμ. Α΄τεύχ. Α΄ έκδ. Β΄ Αθήναι 1956, μας λέει τα εξής:

«Ο χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριον λόγον του Ελληνισμού, ως ζωής και σκέψεως… Η μεγαλυτέρα διαβολή την οποίαν ενήργησε κατά του κλασσικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού. Λατρείαν των ειδώλων, δι’ ήν κατηγορούν τα συναξάρια τους μη χριστιανούς συχνότατα, δεν εγνώρισαν οι Έλληνες, εν τούτοις το όνομα Έλλην ταχύτατα συνέπεσε με την έννοια του ειδωλολάτρης».

Ας δούμε δε στο σημείο αυτό τα παθήματα των «ειδωλολατρών», κατά χριστιανούς, Ελλήνων, μέσα από το βιβλίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» εκδ. «Ψυχογιός» 1988, της Πρυτάνεως στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ, η οποία θεωρείται ένα από τα ιερά τέρατα της βυζαντινολογίας. Από την σελ. 17 διαβάζουμε:

«… Εναντίον των ειδωλολατρών (διάβαζε Ελλήνων) εφαρμόσθηκαν μέτρα, που συχνά πήραν το χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει, οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύθηκαν. Τα ιερά λεηλατήθηκαν από τους χριστιανούς… οι ιερείς υποχρεώθηκαν – να σιγήσουν ή να αποθάνουν – όπως γράφει ο Λιβάνιος…»
Και παρ’όλο που η αλήθεια είναι ότι κατά πολύ περισσότερο καταστράφηκαν οι Έλληνες και ο Ελληνισμός από τους χριστιανούς, οι τελευταίοι αυτοί έχουν το θράσος να ομιλούν ακόμα ανενόχλητοι περί Ελληνοχριστιανισμού. Ας μη απορεί όμως κανείς και τόσο για την κατάσταση αυτή.

Ο ίδιος αυτός ξεδιάντροπος Παύλος, μας περιγράφει με εντυπωσιακή γλαφυρότητα ποιους κάλεσε ο θεός του για εκλεκτό ποίμνιό του:

«Παρατηρήσατε αδελφοί, ποιοι είσθε σεις που ο θεός κάλεσε. Δεν υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί σοφοί κατ’ άνθρωπο, ούτε πολλοί δυνατοί, ούτε πολλοί ευγενείς την καταγωγήν (κανένας άνθρωπος ποτέ στην οικουμένη των ανθρώπων δεν αποπειράθηκε να διαβάλλει την ευγένεια, του οποιουδήποτε είδους, με θρησκευτικό τρόπο, πλην του ανάγωγου αυτού Παύλου), αλλά εκείνους που ο κόσμος θεωρεί μωρούς εδιάλεξε ο θεός δια να καταισχύνη τους σοφούς, και τους αδύνατους κατά κόσμον αδιάλεξε ο θεός, δια να καταισχύνη του δυνατούς, και ανθρώπους που έχουν ταπεινή καταγωγή κατά κόσμον και τους περιφρονημένους εδιάλεξε ο θεός, ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν».

«Ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν».
Ιδού η πεμπτουσία του χριστιανικού δόγματος. Του ξέφυγε του αθεόφοβου ολόκληρη η αλήθεια του. Ο σκοπός του ήταν να καταργήσει οτιδήποτε υπαρκτό, χάριν ανύπαρκτων (Γιαχβέ) πραγμάτων, όπως ομολογεί τουλάχιστον ευθέως ο ίδιος.

Ίσως στην τελευταία αυτή ομολογία να κρύβεται το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας του χριστιανισμού του Παύλου. Οι απελπισμένοι δούλοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μόνο σε ανύπαρκτα πράγματα μπορούσαν να ελπίζουν, αφού τα υπαρκτά γι’ αυτούς ήσαν μαύρα κι άραχνα.

Κι όταν στα μυαλά και τις ψυχές απελπισμένων ανθρώπων φωλιάσουν για τα καλά πράγματα ανύπαρκτα, τα οποία τους τρέφουν ανέφικτες ελπίδες, τότε είναι αδύνατο να τα αποσπάσει κανείς όσο κι αν προσπαθήσει. Ο αγώνας αυτός απαιτεί υπεράνθρωπες προσπάθειες για ελάχιστα αποτελέσματα.

Σε μια χώρα δε με Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ανεξίτηλο αίσχος απέναντι στην ανθρωπότητα) η Ελληνική επανάσταση φαντάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός.


Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΑΥΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Χρήστος Γιανναράς-π.Φιλόθεος Φάρος Περί Ερωτος. ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ





https://hellasforce.com/2017/03/01/23245/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

30 αλλόκοτες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα

Tα πιο παράξενα κι ενδιαφέροντα facts για το ανθρώπινο σώμα που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε τις… υπεράνθρωπες δυνατότητές του.

Ξέρατε πόσες διαφορετικές μυρωδιές «πιάνει» η μύτη σας και πόσες… πισίνες σάλιου παράγετε; Γιατί το σώμα μας τιμάται 150€ και σε τι χρησιμεύει το μικρό μας δαχτυλάκι; Πόσα χιλιόμετρα αγγεία διατρέχουν το σώμα μας και τι υπάρχει μέσα μας που θα μπορούσε να φτάσει ως την άκρη του γαλαξία και να γυρίσει πίσω; Ιδού τριάντα παράξενες κι όμως αληθινές πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα, για να γνωρίσετε (και να εκτιμήσετε) λίγο καλύτερα τις δυνατότητές του.

Η μύτη μας μπορεί να θυμάται ως και 50.000 διαφορετικές μυρωδιές.

Κάθε ώρα, ξεφορτωνόμαστε περίπου 600.000 σωματίδια της επιδερμίδας μας.

Το σώμα ενός ενήλικα αποτελείται από περίπου… 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000 άτομα.

Όταν είμαστε βρέφη, έχουμε περί τα 60 οστά περισσότερα σε σχέση με το ενήλικο σώμα μας.

Το σώμα μας διατρέχουν αγγεία συνολικού μήκους 160 χιλιόμετρων.

Ο μέσος άνθρωπος εκκρίνει στη ζωή του τόσο σάλιο, που φτάνει για να γεμίσει ...δύο πισίνες.

Έχουμε τόσο σίδηρο στον οργανισμό μας, που αν τον συγκεντρώναμε θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα μεταλλικό καρφί 8 εκατοστών.

Ο ιδρώτας από μόνος του δεν έχει καμία μυρωδιά. Αυτό που τον κάνει να μυρίζει άσχημα είναι τα βακτήρια που βρίσκονται στην εφιδρωμένη περιοχή.

Η αυξημένη τριχοφυΐα συνδέεται και με αυξημένη ευφυΐα.

Τα αυτιά και η μύτη μας δεν σταματούν ποτέ να μεγαλώνουν κατά την διάρκεια της ζωής μας.

Εκτός από μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα, όλοι έχουμε και μοναδικό αποτύπωμα… γλώσσας.

Ο εγκέφαλός μας, όταν είμαστε ξύπνιοι, παράγει αρκετό ηλεκτρισμό για να τροφοδοτήσει έναν ηλεκτρικό λαμπτήρα.

Αν έχετε γαλάζια μάτια, έχετε και περισσότερη αντοχή στο αλκοόλ.

Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει ως και 10 εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις.

Το βλεφάρισμα των ματιών μας καταλαμβάνει το 10% του χρόνου μας. Με άλλα λόγια, όσο το 10% των «ξύπνιων» ωρών μας, έχουμε τα μάτια μας κλειστά.

Αν το μάτι μας ήταν ψηφιακή κάμερα, θα είχε 576 megapixels.

Τα βακτήρια που ζουν στο σώμα μας ζυγίζουν συνολικά περί τα 1,8 κιλά.

Κάθε μέρα, παράγουμε κατά μέσο όρο… ένα λίτρο μύξας.

Όταν ακούμε μουσική, ο ρυθμός της καρδιάς μας προσαρμόζεται στον ρυθμό του τραγουδιού και τον «μιμείται».

Υπάρχουν ανά πάσα στιγμή περισσότερα βακτήρια στο στόμα μας, απ’ ό,τι άνθρωποι πάνω στη Γη.

Αν συγκεντρώναμε την ενέργεια που δημιουργεί η καρδιά μας για μία μέρα, θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε ένα φορτηγό για να οδηγήσει 32 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Αν ξεδιπλώναμε τις έλικες του DNA που υπάρχουν συνολικά στο σώμα μας, θα έφταναν μέχρι τον πλανήτη Πλούτωνα και πάλι πίσω στη Γη.

Το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης κάτω από το κρεβάτι μας, είναι τα ίδια μας τα νεκρά κύτταρα.

Αν φορτώναμε δεξαμενές με το αίμα που αντλούσε η καρδιά μας κατά την διάρκεια της ζωής μας, θα γεμίζαμε 200 από αυτές.

Για να κάνουμε ένα βήμα, αξιοποιούμε 200 μύες.

Τα χημικά στοιχεία που συναποτελούν το ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς, στοιχίζουν περί τα 150€ συνολικά.

Ο υψηλότερος πυρετός που καταγράφηκε ποτέ ήταν 46,5 βαθμοί Κελσίου.

Οι γευστικοί μας κάλυκες ανανεώνονται κάθε 10 μέρες.

Χωρίς το μικρό δαχτυλάκι, το χέρι μας θα είχε 50% λιγότερη δύναμη.

https://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε πολύ σημαντικά πράγματα που διαισθάνονται οι σκύλοι προτού συμβούν!

Ο σκύλος είναι ο πιο ενστικτώδης τετράποδος φίλος του ανθρώπου. Έχει την ικανότητα να νιώσει πότε ο ιδιοκτήτης του είναι λυπημένος ή ακόμα μπορεί να διαισθανθεί τον θάνατο πριν συμβεί.

Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα πιο απίστευτα πράγματα που οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν. ...


1. Σεισμοί

Πληροφορίες από τα αρχαία χρόνια της Ελλάδας, μας λένε πως οι σκύλοι εγκατέλειψαν μαζικά την πόλη της Ελίκης πριν από έναν καταστροφικό σεισμό. Στην Κίνα, επίσης, έχουν γραφτεί ιστορίες που μας πληροφορούν ότι οι σκύλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση απελπισίας πριν από κάθε σεισμική δραστηριότητα. Κάποιοι επιστήμονες αποδίδουν αυτήν την προαίσθηση στο ότι η ακοή τους είναι πολύ ευαίσθητη, τόσο που μπορούν να ακούσουν τους βράχους να θρυμματίζονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Από την άλλη πλευρά, οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι οι σκύλοι νιώθουν τη σεισμική δραστηριότητα μέσω των πελμάτων τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αν ένας σκύλος σε μια σεισμογενή περιοχή αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα, τότε ίσως κάτι πρόκειται να συμβεί.

2. Καταιγίδες

Όπως και με τους σεισμούς, οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν ότι κάτι έρχεται στον ορίζοντα! Οι καταιγίδες δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που οι σκύλοι αντιλαμβάνονται πριν η θύελλα ξεκινήσει. Επίσης, χρησιμοποιώντας την απίστευτη αίσθηση ακοής, είναι πιθανό να ακούν την βροντή από πολλά χιλιόμετρα μακριά. Τέλος, η αίσθηση της όσφρησής τους είναι 100 φορές πιο δυνατή από αυτή του ανθρώπου και γι΄αυτό μπορούν να μυρίσουν και να νιώσουν την ηλεκτρικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

3. Παθήσεις (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου)

Οι άνθρωποι εκλύουν οσμές της πάθησης που νοσούν, όπως κάποιες μορφές καρκίνου ή του διαβήτη. Πολύ δύσκολο να εντοπιστεί από έναν άλλον άνθρωπο, αλλά με την απίστευτη αίσθηση όσφρησης που έχουν τα σκυλάκια μας, μπορούν να μυρίσουν κάτι δυσάρεστο να έρχεται. Αν ο σκύλος σας μυρίζει διαρκώς και με μανία μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας προληπτικά.

4. Κρίσεις επιληψίας

Κάποιοι σκύλοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να ειδοποιούν για τις κρίσεις επιληψίας πριν αυτές συμβούν. Αυτά τα σκυλάκια έχουν μάθει να ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους ότι έρχεται μία ακόμα κρίση και έτσι ξαπλώνουν πάνω τους κατά τη διάρκεια που πραγματοποιείται η κρίση επιληψίας και “ζητούν” βοήθεια με τον τρόπο τους όταν μπορούν. Δεν είναι όλα τα σκυλάκια εκπαιδευμένα στο να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας επικείμενης κρίσης επιληψίας. Ενστικτωδώς ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο το αισθάνονται.

5. Γέννα

Έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου σκύλοι προέβλεψαν την έναρξη της γέννας εγκύων γυναικών. Ιστορίες σκύλων οι οποίοι γίνονται σκιά της εγκύου ιδιοκτήτη τους μια μέρα πριν ή την ίδια μέρα που ξεκίνησε η γέννα, είναι μια από τις κυριότερες αποδείξεις στο ότι οι σκύλοι αισθάνονται τον ερχομό του μωρού. Οι υποθέσεις για το πώς οι σκύλοι αισθάνονται τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας, κυμαίνονται από την αίσθηση της σωματικής αλλαγής που συμβαίνει κατά την εγκυμοσύνη και την γέννα, μέχρι την μυρωδιά που εκλύει η ετοιμόγεννη.


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σέλας και Κοίλη Γη

Αν παρατηρήσετε πολύ προσεκτικά το video,

θα δείτε πως το όμορφο θέαμα δείχνει να προέρχονται από μια οπή στην ήπειρο της Ανταρκτικής.

Υπάρχουν άλλωστε δύο ανοίγματα στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο που οδηγούν στην Κοίλη Γη ή αλλιώς στα Τάρταρα.










http://www.el.gr/index.php/paraxena/122-paraxena/29694-selas-kai-koilh-gh
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017