Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΙΜΙΑ 31-1-1996. Ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

«Βόμβα μεγατόνων»: Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ «κάρφωσε» τον Σημίτη για τα Ίμια – Τι αποκάλυψε για την επαίσχυντη συμφωνία με τον Χόλμπρουκ

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάρφωσε τον Κ. Σημίτη για τον ύποπτο ρόλο που έπαιξε στα Ιμια και μας θύμισε την επαίσχυντη συμφωνία που είχε κάνει με τον Χολμπρουκ.



Είναι νύχτα 30-31 Ιανουαρίου 1996, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την Ελλάδα, (είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και ο νέος Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν είχε πάρει καν ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή), πραγματοποίησε στρατιωτική απόβαση επί αφύλαχτου ελληνικού εδάφους και κατέλαβε μια από τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Και στη συνέχεια, εφηύρε την καινοφανή θεωρία των «γκρίζων ζωνών», δηλαδή περιοχών, νησίδων, βραχονησίδων και νησιών του Αιγαίου, που είναι αδιευκρίνιστης εθνικής κυριαρχίας!

Στην ουσία, η Τουρκία μετά τα Ίμια και μέχρι σήμερα, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, σε δεκάδες Ελληνικά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.

Το κόστος, εκείνης της θυελλώδους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, νύχτας των Ιμίων, αποδείχτηκε πολύ βαρύ για την Ελλάδα. Τη νύχτα εκείνη η Ελλάδα πόνεσε, μάτωσε, διασύρθηκε, προδόθηκε, μίκρυνε!


Τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού οι Χ. Καραθανάσης, Ε. Γιαλοψός, Π. Βλαχάκος, θα χάσουν τη ζωή τους. Είναι το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που εκτέλεσε αποστολή αναγνώρισης στα Ίμια και κατά την επιστροφή του, θα ...συντριβεί στη θάλασσα.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε, για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, να υποστείλει την ελληνική σημαία από τμήμα της ελληνικής επικράτειας, τα ΙΜΙΑ.

Όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έδωσε εντολή στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Χρ. Λυμπέρη να στείλει καταδρομείς και να υποστείλουν την Ελληνική σημαία από τα ΙΜΙΑ, ο Α/ ΓΕΕΘΑ του απάντησε, ότι αυτό δεν γίνεται, διότι εξευτελίζονται οι Ε.Δ. και θα είναι ντροπή να το μάθει ο ελληνικό λαός.

Τότε επενέβη ο ΥΠΕΞ Θ. Πάγκαλος και είπε «Θα πούμε Αρχηγέ, ότι ο αέρας πήρε την ελληνική σημαία και τη χάσαμε»!!!

Επίσης, τα γεγονότα στα Ίμια κλόνισαν την εμπιστοσύνη του Λαού , αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας στην αξιοπιστία της κυβέρνησης, ειδικά όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς, για τον καταλυτικό τους ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Αναμφίβολα, δύο είναι οι βασικές πτυχές των γεγονότων των Ιμίων: η στρατιωτική και η πολιτική.

Το γεγονός ότι οι Τούρκοι κατόρθωσαν να αποβιβάσουν στρατιωτική ομάδα στη μία των βραχονησίδων Ίμια συνιστά σοβαρή αποτυχία της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Πρόκειται για σφάλμα τακτικής του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Χρ. Λυμπέρη.

Και ακόμη, το γεγονός ότι η ελληνική στρατιωτική ηγεσία έμαθε την κατάληψη της βραχονησίδας από την τηλεόραση, συνιστά παταγώδη αποτυχία των δυνάμεων επιτήρησης της περιοχής, αλλά και των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Παραθέτουμε όμως το εξής ενδιαφέρον περιστατικό.

Ο αείμνηστος Ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλακόπουλος, τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, είχε μεταβεί στη Βουλή και ζητούσε να ενημερώσει επειγόντως τον πρωθυπουργό, για μια πολύ σοβαρή πληροφορία, σχετικά με τα ΙΜΙΑ.

Ο Κ.Σημίτης δεν του επέτρεψε να μπει στην Αίθουσα και τον παρέπεμψε, να ενημερώσει τον Τ. Μαντέλη, ο οποίος του είπε, αργότερα, διότι ήταν ότι είναι πολύ απασχολημένος!



Την ίδια στγμή, ο πρώην Πρωθυπουργός, κάνει παρέμβαση και για το Σκοπιανό!

Ο Κ. Σημίτης επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να γίνει σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση καθώς και αντιπαράθεση στον εθνικολαϊκισμό.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης αναφέρει:

«Προϋπόθεση ευημερίας της Ελλάδας είναι η καλή της επικοινωνία με τον βαλκανικό της περίγυρο. Αυτό λέει η Ιστορία. Το εθνικό συμφέρον επομένως, επιτάσσει μια λύση στο εκκρεμές πρόβλημα που βαραίνει τη σχέση μας με την ΠΓΔΜ. Η συγκυρία ανοίγει την πιθανότητα επιτυχίας, εφόσον υπάρξει μια σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, έχοντας ως βάση την ενδιάμεση συμφωνία. Στον εθνικολαϊκισμό πρέπει να αντιτάξουμε την πολιτική βούληση, την ευθύνη και τον ενσυνείδητο πατριωτισμό».

Παρέμβαση έκανε και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίοις ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξύβρισε τοτς συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια, ενώ εμμέσως στήριξε ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις.

Η διπλή γλώσσα της κυβέρνησης στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων και η τυχοδιωκτική επιλογή της να επιχειρήσει να μεταφέρει τη διαφωνία από το εσωτερικό της, στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, είχε ως αποτέλεσμα, στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υποκατάστασης των θεσμών κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, τονίζει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είναι άλλο η διαδήλωση του αισθήματος ή του φρονήματος των πολιτών και άλλο η αξίωση μιας έστω μεγάλης συγκέντρωσης να υποκαταστήσει τις συνταγματικά προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι διαφορετικό να ασκείται κριτική ακόμη και απαξιωτική σε κόμματα, πρόσωπα, επιλογές και άλλο να χρησιμοποιείται η ευαισθησία όσων προσήλθαν αυθόρμητα σε μια συγκέντρωση, χωρίς να αποτελούν τον σκληρό οργανωτικό της πυρήνα, ως ευκαιρία για να διαμορφωθούν νέα κομματικά σχήματα ή να οικοδομηθούν προσωπικές πολιτικές σταδιοδρομίες δεύτερης ευκαιρίας», τονίζει.

«Ως ζητούμενο δεν τέθηκε η ευρύτερη συναίνεση γύρω από μια ενδεχόμενη συμφωνία, αλλά η διευκόλυνση της κυβέρνησης να παραμείνει στην εξουσία και να διατυπώνει, δια των δυο κυβερνητικών εταίρων, διπλό λόγο, λέγοντας τα μεν σε ένα ακροατήριο και τα απολύτως αντίθετα σε ένα άλλο ακροατήριο. Το αποτέλεσμα είναι να οργανωθεί ταχύτατα μια επιχείρηση υποκατάστασης των πολιτικών κομμάτων και μέσω αυτών των ίδιων των θεσμών της αντιπροσωπευτικής και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, από κύκλους που φάνηκαν να διαθέτουν ετοιμότητα και επαρκή μέσα. Όχι για να οργανώσουν μια εντυπωσιακή συγκέντρωση καθώς αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει αυθόρμητη συμμετοχή, αλλά προκειμένου να δοθεί επικοινωνιακά το στίγμα που ήθελαν. Αυτό έγινε με την επιλογή των ομιλητών, το περιεχόμενο μίας κυρίως ομιλίας και το ύφος του «ψηφίσματος». Είναι διαφορετικό ζήτημα η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τα αρμόδια συνταγματικά όργανα, και πρωτίστως τη Βουλή και την κυβέρνηση και άλλο η αξίωση υποκατάστασης από μια συγκέντρωση των οργάνων που έχουν τη βαρειά ευθύνη άσκησης της εξωτερικής πολιτικής και στάθμισης πλήθους παραμέτρων που συγκροτούν το εθνικό συμφέρον όχι μόνο συγκυριακά αλλά και ιστορικά», προσθέτει.

Τι σημαίνουν αυτές οι παρεμβάσεις; Πως πολύ απλά, βγήκαν οι πολιτικοί σκελετοί από τις ντουλάπες για να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, ότι και να μας λένε οι ΑΝΕΛ, υποβόσκει μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΣΥ, με τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός.

https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ο αντιπλημμυρικός καραπάνος, μοιράζει ψυγεία στους Εσκιμώους του Μεσολογγίου ...

«Η Κοινωνία Μπροστά»: Τίποτε στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Αρκεί να υπάρχουν… τα ζιζάνια!

Έτσι μοιράζει ο καραπάνος τα χρήματα που πήρε από την κυβέρνηση για να επουλώσει τις πληγές από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ , σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με σκοπιμότητα αεριτζίδικη.

Για όσους δεν θα  καταλάβουν το υπονοούμενο του Παπαδόπουλου, το Γ.Τ είναι ο γιος του Τέγα ( ο κύριος με την απαστράπτουσα καράφλα, δεξιά και πίσω του Παπαδόπουλου στη φωτό), που υποτίθεται ότι βρίσκετε στην αντιπολίτευση του δήμου, αλλά όλος τυχαία ψήφισε και με τα δυο του χέρια τον προϋπολογισμό που έφερε ο καραπάνος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το νέο έτος.

25 χιλιαρικάκια περίπου θα ενθυλακώσει ο υιός Τέγας, ώστε να μας απαλλάξει από τα χορτάρια που φυτρώνουν στα ρέματα της περιοχής μας, ώστε να μην ξαναπλημμυρίσουμε.   

Δηλαδή ρε φιλαράκια, εάν ο καραπάνος αποφάσιζε να φυτέψει και καλαμιές κατά μήκος των ρεμάτων πόσα θα του δίναμε του υιού Τέγα; 

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να παρέμβει επιτέλους η πολιτεία κ. Παπαδόπουλε; 
Πόσο ακόμη θα πληρώσουμε σε καιρούς κρίσης την μισθοδοσία καραπάνου σε ημέτερους και τοπικούς παραγοντίσκους, ώστε να επανεκλεγεί; 

Αλήθεια, πότε  η κ. τριανταφύλλου θα σταματήσει να προωθεί τα χρηματικά αιτήματα καραπάνου, με απώτερο σκοπό την επανεκλογή της, σε μια ανίερη συμμαχία που δήθεν είμαστε εχθροί, αλλά στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση; 

Έρχονται αποκαλύψεις για την ίδια και τα κουμπαράκια της ( προς ναυτιλομένους επιστολή) .

Μ.Ε. Π 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Τίποτε στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Αρκεί να υπάρχουν… τα ζιζάνια!
Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Σπύρου Καρβέλη, 5, αριθ. πρωτ. 766/17-1-2018 (ΑΔΑ: 75ΡΖΩΡΖ-ΦΥ3) και στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση βλαβών από τα πλημμυρικά φαινόμενα 2017» – μετά από σχετική διαδικασία “διαπραγμάτευσης” – έγινε ανάθεση: α) Στον Ε.Λ. ύψους 39.300 ευρώ με Φ.Π.Α. του έργου «Ανακατασκευή και συντήρηση παλαιού δημοτικού σχολείου Χρυσοβεργίου» και β) Στον Γ.Τ. του έργου «Καταπολέμηση βλάστησης – ζιζανίων στα υδατορέματα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου μετά τον καθαρισμό από τα πλημμυρικά φαινόμενα» ύψους 24.304 ευρώ με Φ.Π.Α.
Η ιστορία για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνεται και ήρθε η ώρα κάποιοι να δώσουν δημόσια εξηγήσεις αντί να εγκαλούν άλλους να ζητήσουν συγνώμη, οι οποίοι αποκαλύπτουν τι ακριβώς έχει συμβεί και μάλιστα κατ’ επανάληψη.
Βλέπετε η ζωή εκτός από την ανάθεση για την καταπολέμηση των ζιζανίων, διαθέτει και πραγματικά… ζιζάνια που ανησυχούν και φέρνουν στο φως ό,τι είναι εξώφθαλμα αντιδεοντολογικό και ηθικά κατακριτέο.
ΥΓ. Όποιος αναζητεί το “φλουρί” των ζιζανίων μπορεί να το βρει στη θετική ψήφο στον προϋπολογισμό του 2018 του κ. Καραπάνου…
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Καμμία προσευχή

Ποιος θα αναγνώριζε τον σπερματεγχύτη Μπαλαούρα εάν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ;



Ποιος θα αναγνώριζε τον σπερματεγχύτη Μπαλαούρα εάν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ και ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος έβαλε πλάτη για να γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα; Ποιος θα αναγνώριζε τον πλουμιστό Μπαλαφίνιο με τις 500.000 καταθέσεις και τα αμέτρητα ακίνητα; Μα φυσικά ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του. Αντί λοιπόν οι κατσιαπλιάδες συριζαίοι να αποδίδουν τον οφειλόμενο σεβασμό στον κοσμοπολίτη Δημήτρη Καμμένο κάθε λίγο και λιγάκι αυθαδιάζουν σε βάρος των ΑΝΕΛ. Πολύ σωστά ο Δημήτρης Καμμένος αναρωτήθηκε:

–Eχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία; Αντέδρασα εγώ και είπα ένα πρωί κάτι για κάποιον; Είναι δυνατόν να βάζει χέρι στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μπαλαούρας; Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο; Τι είναι, ο δάσκαλος με τον μαθητή να μας μαλώνει; Εδώ έχουμε μια συνεργασία. Εκτός αν έχει μια κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας και θέλει να παραδώσει την Μακεδονία… » είπε ο θρυλικός πλέον βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Άμεση ήταν η απάντηση του εγκεφαλικού σπερματεγχύτη Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος επίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε πως «ο Δημήτρης Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ με δηλώσεις του».

Στη συνάχεια πήρε το λόγο ο χασομέρης Νίκος Φίλης οποίος μιλώντας στον Real fm τόνισε: «Έχει μία προδιάθεση ακροδεξιάς ο κ. Δημήτρης Καμμένος. Δεν ξέρω με ποιους συνομιλεί. Εγώ αντιμετωπίζω εν συνόλω τους ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο τον κ. Καμμένο. Πιστεύω παρά τις διαφωνίες και τις αποκλείσεις μας, έχουν μία υπεύθυνη στάση στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας»

Στη συνέχεια θα ήτο η σειρά του κηπουρού της αυλής Δημήτρη Τζανακόπουλου να επιτεθεί στον ηρωικό Δημήτρη Καμμένο:

-Θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τα όρια και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει την ευθύνη των λόγων του και την ευθύνη της στάσης του…

Ο Δημήτρης Καμμένος τώρα με το θεληματικό πηγούνι γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1966. Είναι κατά κάποιο τρόπο Απριλιανός-“Απρίλη” μου, που λέει και ο Γιώργος Τράγκας.

Όπως αναγράφεται στο βιογραφικό το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί το 2014 από τους ΑΝΕΛ, μαζί με τα υπόλοιπα βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, οι σπουδές του κ. Καμμένου είχαν ως εξής: Υποχρεωτική εκπαίδευση στο ξακουστό Δημόσιο Λύκειο Βριλησσίων (εδώ πρέπει να υπήρξε συμμαθητής της θρυλικής Σίας Κοσιώνη), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία.

«Έχει μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων. Κατείχε την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο (όμιλος-όχι παίζουμε) Εταιριών Think Big, με έδρα την Αθήνα και γραφεία σε Μάλτα, Τίρανα, Λονδίνο, Κύπρο, Ντουμπάι και Ντόχα. Ο Όμιλος με εταιρίες του όπως η Politics Global Com, η AWG TAG Athens δραστηριοποιείται στην Στρατηγική Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις/Διαφήμιση, Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων σε Ενέργεια, Υγεία, ΜΜΕ, Εξαγορές και Συγχωνεύσεις εταιριών, αναδιαρθρώσεις χρεών αλλά και στην μεταφορά χρηματοοικονομικής τεχνογνωσίας».

Προγενέστερα, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην εταιρία Lobbying, Cassidy & Associates/ Washington, DC με έδρα την Αθήνα. Έχει επίσης διατελέσει εκτελεστικός Διευθυντής στην American Express Intl ενώ έχει συνεργαστεί σε διεθνή χρηματοδοτικά έργα αλλά και την έκδοση εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών εργαλείων, με τις διεθνείς τράπεζες CALYON, BERENBERG, Standard Chartered και τον χρηματοπιστωτικό οίκο Tradition/Geneva.

Είναι διαζευγμένος και έχει μία κόρη 17 ετών την Ελένη- Ιφιγένεια (Έλεια). Επίσης, όπως αναγράφεται στο βιογραφικό, είναι έφεδρος λοχαγός των ειδικών δυνάμεων, αγαπά την μελέτη της Κβαντικής Θεωρίας και ακούει μουσική ροκ.

Εξελέγη βουλευτής Β’ Πειραιά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μία από τις καλύτερες κοινοβουλευτικά στιγμές του ήταν όταν έμπλεξε σε εμφύλιο καυγά με την διάσημη Χρυσοβελώνη με τ΄όνομα.

Αφορμή για το θερμό επεισόδιο είχε σταθεί η ανακοίνωση της κυρίας Χρυσοβελώνη πως «η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
Ο κ. Καμμένος είχε αναρτήσει φωτογραφία του στρατοπέδου του Αουσβιτς, με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη»!



Η ανακοίνωση φαίνεται πως προκάλεσε τον εκνευρισμό του βουλευτή, ο οποίος περίμενε την εκπρόσωπο του κόμματός του στα σκαλιά της εισόδου του Κοινοβουλίου. Όταν την είδε, κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, ζητώντας εξηγήσεις. Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:- Δ. Καμμένος: Να σου πω! Τι είναι αυτά που γράφεις; Ποια είσαι εσύ και τα γράφεις αυτά; Εκφράζεις το κόμμα; Είχες συνεννοηθεί με τον πρόεδρο πριν βγάλεις την ανακοίνωση; Τι έχεις κάνει εσύ για το κόμμα και για τα μνημόνια; Εχεις βολέψει όλους τους δικούς σου ανθρώπους και νομίζεις ότι αυτό είναι αντίσταση στα μνημόνια; Απάντησέ μου!
Ο βουλευτής μάλιστα ήταν φανερά εκνευρισμένος, με αποτέλεσμα να πιάσει την κυρία Χρυσοβελώνη από το πέτο του σακακιού της και να της φωνάζει: «Απάντησέ μου! Ποια νομίζεις ότι είσαι;». «Μην τολμήσεις και ξαναβάλεις το όνομά μου σε ανακοίνωσή σου!» την απείλησε ακόμη.
Σε εκείνο το σημείο η κυρία Χρυσοβελώνη του απάντησε ότι, αν δεν την αφήσει, θα φωνάξει τον φρούραρχο και σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο.
Αμέσως έσπευσαν στο σημείο δύο άτομα της φρουράς της Βουλής, με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να αποχωρήσει.


https://kourdistoportocali.com/read-this/kammia-prosefchi/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση Δανείων Ο.Ε.Κ

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του τ.ΟΕΚ από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και χήροι με προστατευόμενα μέλη.
Μεταξύ άλλων, η ρύθμιση προβλέπει:
Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€.
• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου.
• Διαγραφή των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.
• Αφαίρεση από το αρχικό ποσό δανείου των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί από τους δανειολήπτες.
• Διαγραφή των κεφαλαιοποιημένων τόκων.
• Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών.
• Επιπρόσθετη έκπτωση 10% στο ποσό που προκύπτει από την παραπάνω μείωση για τις ευάλωτες ομάδες (πχ. τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, περιπτώσεις χηρείας, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι).
• Επιπρόσθετη έκπτωση 20% στο ποσό που προκύπτει από τη μείωση του 15% για τους πολύτεκνους.
• Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά δέκα έτη.
• Ειδικά μέτρα για τους άνεργους και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής.
• Μέτρα γρήγορης αποπληρωμής.


«Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Η ρύθμιση των δανείων του τ.ΟΕΚ ήταν μία ακόμη δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση που γίνεται πράξη.»
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Πλούταρχος: «Δεν υπάρχει πιο ευτελισμένο ΕΙΔΟΣ ανθρώπου από το γένος των Κολάκων…»

Αμαρτήματα. Μόνο…. επτά;

Αμαρτήματα…. να σου πω εγώ. Πιο κοντινά μας. Μέσα στην καθημερινότητά μας. Αμαρτήματα που…. περιέργως ταλάνιζαν το ίδιο, την καθημερινότητα και των παλιών.

Για λόγους αμεσότητας θα αναφέρω τους… «αμαρτωλούς» και όχι το «αμάρτημα».

Για σήμερα:

1) Ο κόλακας, το.. ερπετό.

Δεν υπάρχει χειρότερο αμάρτημα και πιο ευτελισμένο ΕΙΔΟΣ ανθρώπου

από το γένος των Κολάκων, φάρα τόσο βρωμερή, σύμφωνα με τον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ. («Γένος ουδέν εξωλέστερον των κολάκων….μιαρόν το φύλον»).

Μέχρι εδώ…. καλά. Να δούμε όμως και την…. γλωσσική ΔΙΑΠΛΟΚΗ του πράγματος.

Θα τα πω όσο πιο ΑΠΛΑ γίνεται, σε μορφή…σχεδόν αφήγησης, παρότι….«τεχνοκρατικό» το θέμα.

Όντως διαπιστώθηκε ότι με το πέρασμα των χρόνων, η λέξη «κόλακας», άδειασε από το νόημά της.

Όσο κι αν μια κολλημένη Γλωσσική ΠΑΙΔΕΙΑ (που μπέρδευε την ΣΧΟΛΙΚΗ αίθουσα με το ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) στο παρελθόν προσπάθησε

να την «κρατήσει» αναλλοίωτη, και να την ΕΠΙΒΑΛΕΙ…., ΩΣ… ΑΚΡΙΒΩΣ έχει, μέσα στην «ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ», με Ετυμολογία, ορισμούς και κλίσεις, κανόνες και εξαιρέσεις….κλπ.

Η…. γνωστή «διδασκαλία» (!!!) του…… ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ της Ελληνικής γλώσσας (!). Και πώς εννοούσαν «διδάσκω το μεγαλείο της αρχαίας Ελληνικής»;

Θυμάστε….. «κόλαξ»= Όνομα τριτόκλιτο, συμφωνόληκτο, αφωνόληκτο, ειδικώς ουρανικόληκτο, περιττοσύλλαβο, μονόθεμο, (κρυφο)καταληκτικό (καθότι ξ=κς) , διγενές μονοκατάληκτο, κλινόμενον ως εξής: ο κόλαξ, του κόλακος, τω κόλακι….!

Θυμάστε τί…. ΝΟΜΙΖΑΝ ότι μας…. μαθαίνουν;;

Τί συνέβη λοιπόν; Χάσαμε τον….. κόλακα; Όχι βέβαια, προς θεού…!

Η λέξη άδειασε, όπως είπαμε, αλλά ο «κόλακας»… έμεινε.

Kαι όχι μόνο έμεινε,

αλλά και αβγάτισε ( ή…. αυγάτισε, για να μην πουν κάποιοι ότι αδειάζουμε και τα… «ωά», «καταργώντας» το… «φυσει και θέσει» μακρόχρονον «ω»).

Πώς όμως έγινε αυτό το θαύμα; (ή το «θάμα», για να μην πουν, αυτή την φορά…. κάποιοι άλλοι, ότι αποκλίνουμε από το «λαϊκό γλωσσικό αισθητήριο»).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τί κακό είναι αυτό μ’ εμάς; Δεν μας βρίσκεις πουθενά….!

Την απάντηση μας την δίνει ο ΟΜΗΡΟΣ. Και τί μας λέει, δηλαδή ο ερίφης:

«Οι…. λέξεις είναι υποχρεωμένες να τρέχουν…. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ (!!!) με την ζωή». Ή αλλιώς «οι λέξεις είναι το γλωσσικό ταυτόσημο της ζωής».

Σημείωση: Στον Όμηρο δεν υπάρχουν «καθηλωμένοι=ληγμένοι» Τύποι. Η κάθε λέξη και η ΜΟΡΦΗ που θα έχει, θεωρείται και λειτουργεί ως αυτόνομη ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ (!) οντότητα και όχι ως ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ «προϊόν» ΚΑΝΟΝΩΝ. («Όμηρος: Ανυπάκουος και αθυρόστομος»).

Έτσι οι «Λέξεις» (ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ή ΣΥΝΩΝΥΜΙΚΕΣ….!) και κατ’ επέκταση η ΓΛΩΣΣΑ, διασφαλίζουν την εθνική τους ΥΠΑΡΞΗ, ΣΥΝΟΧΗ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Όπως λέμε ότι «χωρίς τους ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ τους, θα είχαν ξεχαστεί και οι… ΠΡΟΓΟΝΟΙ, Ό,ΤΙ και ΟΠΟΙΟΙ κι αν ήταν….»

Αυτά μας λέει ο Όμηρος, ο εγγονός του ΟΜΥΡΗΤΟΥ…!

Πώς το λέει, αιώνες- αιώνες αργότερα (ΚΑΙ) ο ΚΟΡΑΗΣ:

«Γιατί, διά της βίας, ντε και καλά, «κωλύω» και όχι….. το συνωνυμικό «εμποδίζω, αφού αυτό μας εκφράζει πλέον»;;;;. Δικό μας και το ένα… Δικό μας και το άλλο.

ΈΤΣΙ ο λαός, ακολουθώντας τον ΔΑΣΚΑΛΟ του Όμηρο, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ δικαιωματικά να ΕΝΝΟΕΙ (!!!) αυτά που… «λέει»(η ουσία της… γλώσσας),

μετουσίωσε τον «κόλακα» (από ό,τι μπόρεσα και βρήκα) σε :

σκουλήκι / παρακοιμώμενο/ γλειφτράκι/ σφουγγοκωλάριο/ δουλοπρεπή/ δουλικό/ χαμερπή /γραικύλο /ασπόνδυλο /ερπετό/αυλικό/αυλοκόλακα/ κομματικό/ ημέτερο/ κομματόσκυλο/παρατρεχάμενο/ μαλαγάνα/ τσανακογλύφτη / κωλογλείφτη / λιβανιστήρι / τσάτσο/ γαλίφη… κλπ.

Πώς ΘΑ (!) το έλεγε σήμερα ο Κοραής: Γιατί «κόλακας» και όχι «παρατρεχάμενος», «γλειφτράκι», «ασπόνδυλο» κλπ κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγχέουμε την «κολακεία» με την «φιλοφρόνηση»,

ή τα λεγόμενα ακόμη «κατά συνθήκην ψεύδη», ΟΥΤΕ καν με ΟΜΟΘΕΜΕΣ (!) εκφράσεις, όπως λ.χ «αυτό το ντύσιμο σε κολακεύει».

Κι εδώ είναι το (πραγματικό) ΜΕΓΑΛΕΙΟ και η ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΥΝΑΜΗ της «ελεύθερης» γλώσσας:

Προστατεύει και ΔΕΝ…. καταργεί (Η γνωστή καραμέλα της αρχαιόπληκτης γλωσσικής διδασκαλίας).

του Χρυσόστομου Τσιρίδη

(εικόνα διαδικτύου)

«Δεν υπάρχει πιο ευτελισμένο ΕΙΔΟΣ ανθρώπου από το γένος των Κολάκων…» (ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ)


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πώς το γάλα βλάπτει τα κόκαλά μας

Αρκετός κόσμος, ανάμεσα τους και πολλοί vegetarians, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, παρά τις επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τα οφέλη για τον οργανισμό και υποδεικνύουν πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Ο λόγος είναι η εσφαλμένη εντύπωση ότι το ασβέστιο του γάλακτος ενισχύει τον σκελετό μας.





Είναι αλήθεια οτι το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεια των οστών μας. Άλλωστε τα οστά μας συνεχώς αναδιαμορφώνονται: το σώμα αφαιρεί μικρές ποσότητες ασβεστίου από τα οστά και τις αντικαθιστά με νέο ασβέστιο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσλαμβάνουμε αρκετό ασβέστιο, έτσι ώστε να μην μειωθεί η πυκνότητα των οστών σε αυτή τη διαδικασία ανακατασκευής. Παρόλα αυτά, αν και είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της υγείας μας, τα οφέλη από την πρόσληψη ασβεστίου παύουν υπάρχουν όταν η κατανάλωση ξεπερνά ένα ...ορισμένο όριο.



Το σημαντικότερο ίσως δεδομένο είναι ότι η πρόσληψη ασβεστίου σε επαρκείς ποσότητες (μεγαλύτερες από 600mg δηλαδή), μπορεί εύκολα να επιτευχθεί χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα ή συμπληρώματα ασβεστίου. Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ότι οι σησαμόσποροι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, το κάρδαμο, το σπανάκι, τα ρεβίθια, τα φασόλια και πολλά άλλα φυτικά προϊόντα αλλά και πολλά θαλάσσια λαχανικά όπως φύκια Νόρι, Αγάρ-Αγάρ, Κombu, Hijiki, Wakame, περιέχουν περισσότερο ασβέστιο από τα κλασικά γαλακτοκομικά προϊόντα!



Επιπλέον, όλες οι μελέτες καταλήγουν στο ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών δεν σημαίνει και πιο γερά κόκαλα όπως πιστεύαμε μέχρι πριν μερικά χρόνια. Ενδεικτικά, μια μεγάλη μελέτη του 2005 δεν εντόπισε καμία σύνδεση μεταξύ κατανάλωσης γαλακτοκομικών και γερού σκελετού.



Σε μια πιο πρόσφατη μελέτη μάλιστα, ερευνητές παρακολούθησαν τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, καθώς και τους τραυματισμούς εφήβων κοριτσιών για επτά χρόνια, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν μειώνουν τα κατάγματα. Αντιθέτως, φαίνεται να τα αυξάνουν όπως επίσης να αυξάνουν και τον κίνδυνο από άλλους θανάτους.



Ομοίως, η Harvard Nurses’ Health Study η οποία παρακολούθησε περισσότερες από 72.000 γυναίκες για 18 χρόνια, συμπέρανε ότι η αύξηση της κατανάλωσης γάλακτος δεν έδειξε καμία προστατευτική επίδραση από κατάγματα. Στο ίδιο συμπέρασμα βέβαια καταλήγουν και πολλές άλλες έρευνες, όπως, για παράδειγμα, μια μελέτη 12ετούς διάρκειας σε 77.761 γυναίκες.



Την ίδια στιγμή η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας. Από αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης μέχρι διάφορες μορφές καρκίνου και τη νόσο του Πάρκινσον.



Εξάλλου και ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει το παράδοξο του ασβεστίου. Ότι δηλαδή οι χώρες με υψηλή κατανάλωση ασβεστίου παρουσιάζουν μεγαλύτερους αριθμούς καταγμάτων σε σχέση με εκείνες που έχουν χαμηλή κατανάλωση.



Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα γαλακτοκομικά προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους και πλέον παίρνουν το ασβέστιο από φυτικές πηγές προκειμένου αυτό να απορροφάται από τον οργανισμό τους και να προστατεύει πραγματικά τον σκελετό τους.

http://www.viralnews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυμβάλειον: Το Θρυλικό Απόκρυφο Βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που Γλίτωσε από την Καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ένα από τα λίγα ερμητικά κείμενα που σώθηκαν από την πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και κατά κάποιο τρόπο θεμελίωσε τις βάσεις των διαφόρων φιλοσοφικο-εσωτερικών ρευμάτων μέχρι τις ημέρες μας, είναι το λεγόμενον Κυμβάλειον.

Εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα (το 1908) από μία ομάδα ατόμων που αποκαλούνται «οι 3 μύστες». Περιέχει τις Αρχές του Σύμπαντος, τους επτά Aρχικούς Νόμους που διοικούν τα πάντα και που μετέδωσε στους ανθρώπους σαν Υψηλή Διδασκαλία ο θεός Ερμής.

Γι’ αυτόν το λόγο το σύνολο των διαφόρων εσωτερικών Διδασκαλιών που βασίζονται σ’ αυτές τις Αρχές, από την αρχαία ελληνική εποχή ως σήμερα, λέγεται Ερμητισμός, δηλαδή η Επιστήμη του Ερμή . Όμως οι ρίζες του κειμένου αυτού δεν σταματούν στα χειρόγραφα της Αλεξάνδρειας αλλά χάνονται πιο βαθιά στην ...ομίχλη της ιστορίας.

Οι ιστορικές και φιλοσοφικές αναφορές που έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες για το κείμενο του Κυβαλείονα (έτσι τον αποδίδουν), οι Ρωμαίοι και οι μεσαιωνικοί αποκρυφιστές, κατευθύνονται στην Αίγυπτο, πριν από τις Δυναστικές Εποχές, όταν βασίλευε ο θεός Θωθ, δηλαδή ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.

Ο Ερμής έγινε γνωστός στη Δύση κατά την Αναγέννηση όταν ο Μαρσίλιο Φιτσίνο μετάφρασε στα λατινικά το (ελληνικό) κείμενο των σωζόμενων ερμητικών γραπτών, γνωστών σήμερα ως Hermetica ή Corpus Hermeticum. Το κείμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους αλχημιστές της εποχής και κρατούνταν μυστικό, οπότε η ετυμολογία της «ερμητικής γνώσης» και της λέξης «ερμητικός» προέρχεται από εδώ.

Γνωστότερο γραπτό που αποδίδεται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο είναι ο Σμαραγδένιος Πίνακας (αγγλ. Emerald Tablet). Τα γραπτά του Ερμή υποτίθεται πως διδάσκονταν στους μύστες από τους Αιγυπτίους ιερείς πολύ πριν από την εποχή του Πλάτωνα. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η ηλικία τους αλλά η απώτατη καταγωγή τους χάνεται στη φαραωνική Αίγυπτο.

Ωστόσο κατά την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή οι διδασκαλα Ερμή του Τρισμέγιστου εξελληνίστηκαν και απέκτησαν έναν λιγότερο πρακτικό και πιο φιλοσοφικό χαρακτήρα, επικεντρωμένο στο μυστικισμό και την αλχημεία ως οδό για τη θεουργία. Έτσι προέκυψε ο ερμητισμός, ως κίνημα των κατώτερων κοινωνικών τάξεων της κατεχόμενης Αιγύπτου, το οποίο διαδόθηκε ευρύτατα στη ρωμαϊκή Ανατολή κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

Οι Έλληνες που είχαν σπουδάσει στην Αίγυπτο και αλλού ήταν γνώστες των γραπτών του Ερμή του Τρισμέγιστου, αλλά δε μιλούσαν ανοικτά για αυτά τηρώντας όρκους μυστικότητας. Οι εσωτεριστές φιλόσοφοι και Σοφοί όλων των εποχών μίλησαν για τέτοιες αρχές με διαφορετικά ονόματα και Σύμβολα, που ανακεφαλαιώνονται στο Ερμητικό κείμενο του Κυμβαλείονα. Αυτοί έλεγαν ότι όποιος γνώριζε και τις εφάρμοζε πιστά θα μπορούσε να καταλάβει και να ερμηνεύσει τους Νόμους σ’ όλο το φάσμα του Σύμπαντος, στις επτά εκδηλώσεις του επειδή κατείχε το μαγικό κλειδί της Επταπλής Σοφίας.

Ας δούμε περιληπτικά ποιες είναι αυτές οι αρχές για τις οποίες μίλησαν, οι αρχαίοι Μύστες-Σοφοί και πώς εκφράζονται και λειτουργούν μέσα στο Σύμπαν μας.



Κυμβάλειον: Το Θρυλικό Απόκρυφο Βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που Γλίτωσε από την Καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας - Εικόνα1ΤΟ ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ (ΕΚΔΟΣΗ 1908, ΓΑΛΛΙΑ) Α. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

΄΄ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ, Το Σύμπαν είναι Νοητικό.΄΄

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι ΄΄ Όλα είναι Νούς. ΄΄ Εξηγεί ότι ΤΟ ΟΛΟΝ {το οποίον είναι η Ουσιαστική Αλήθεια συνεπάγεται όλων των εξωτερικών εκδηλώσεων και φαινομένων τα οποία είναι γνωστά με όρους όπως

΄΄Το Υλικό Σύμπαν΄΄, τα ΄΄Φαινόμενα της Ζωής΄΄ ΄΄Υλη΄΄ ΄΄Ενέργεια΄΄ και, κοντολογίς, όλα όσα είναι φαινόμενα των φυσικών μας αισθήσεων} είναι ΠΝΕΥΜΑ το οποίο καθαυτό είναι ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ και ΑΜΟΛΥΝΤΟ, αλλά το οποίο μπορεί να θεωρείται και να εκφράζεται σαν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΑΠΕΙΡΟ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΟΥΣ. Επίσης εξηγεί ότι όλος ο φαινόμενος κόσμος ή σύμπαν είναι απλά μια Νοητική Δημιουργία του ΤΟ ΟΛΟΝ, η οποία υπόκειται στους Νόμους των Δημιουργημένων Πραγμάτων, και ότι το σύμπαν, σαν ολότητα, και στα μέρη του ή στις μονάδες, έχει τη δική του ύπαρξη στο Νού του ΤΟ ΟΛΟΝ, στον οποίο Νού εμείς ΄΄ζούμε και κινούμαστε και έχουμε την ύπαρξή μας.

΄΄ Αυτή η Αρχή, εγκαθιστώντας τη Νοητική Φύση του Κόσμου, εύκολα εξηγεί όλη την ποικιλία των νοητικών και ψυχικών φαινομένων τα οποία απασχολούν τόσο μεγάλο τμήμα της προσοχής του κοινού, και τα οποία, χωρίς αυτή την εξήγηση, είναι ακατανόητα και χρήζουν επιστημονικής θεραπείας. Η κατανόηση αυτής της μεγάλης Ερμητικής Αρχής της Πνευματικότητας ενθαρρύνει κάποιον πρόθυμα να αδράξει τους νόμους του Πνευματικού Κόσμου, και να εφαρμόσει τους ίδιους στην ευημερία του και την πρόοδό του.

Ο Ερμητιστής Μαθητής καθίσταται ικανός να εφαρμόσει ευφυώς τους μεγάλους Πνευματικούς Νόμους, αντί να τους χρησιμοποιήσει με ευκαιριακό τρόπο. Με το Κλειδί όλων των κλειδαριών στην κατοχή του, ο μαθητής μπορεί να ξεκλειδώσει τις πολλές πόρτες του νοητικού και ψυχικού ναού της γνώσης, και να εισέλθει το ίδιο ελεύθερα και έξυπνα.

Αυτή η Αρχή εξηγεί την αληθινή φύση της Ενέργειας, Δύναμης, και Ύλης, και γιατί και πώς όλες αυτές είναι υποδεέστερες από την Κυριαρχία του Νού. Ένας από τους παλαιούς Ερμητιστές Διδασκάλους έγραψε, πολλούς αιώνες πριν ΄΄Αυτός που αρπάζει την αλήθεια της Πνευματικής Φύσης του Κόσμου είναι καλά προοδευμένος Στο Μονοπάτι για την Κυριαρχία.΄΄ Και αυτά τα λόγια είναι τόσο αληθινά σήμερα όσο και τον καιρό που είχαν πρωτογραφεί. Χωρίς αυτό το Κλειδί για όλες τις κλειδαριές, η Κυριαρχία είναι αδύνατη, και οι μαθητές χτυπούνε μάταια τις πολλές πόρτες Του Ναού.

Β. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ
΄΄Ως άνω, ούτως κάτω, ως κάτω, ούτως άνω.΄΄- – Το Κυμβάλειον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι υπάρχει πάντα Ανταπόκριση ανάμεσα στους νόμους και τα φαινόμενα των διαφόρων επιπέδων της ύπαρξης και της ζωής. Το αρχαίο Ερμητικό αξίωμα αναπτύσσεται μ’ αυτά τα λόγια ΄΄Ως άνω, ούτως κάτω, ως κάτω, ούτως άνω.΄΄ και το άρπαγμα αυτής της Αρχής δίνει σε κάποιον τα μέσα για τη λύση πολλών σκοτεινών παράδοξων, και απόκρυφων μυστικών της Φύσης. Υπάρχουν πεδία από τη γνώση μας, αλλά όταν εφαρμόζουμε την Αρχή της Ανταπόκρισης σ’ αυτά είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε κατά πολύ ότι διαφορετικά θα ήταν άγνωστο σε μας.

Αυτή η Αρχή έχει συμπαντική εφαρμογή και εκδηλώνεται, στα διαφορετικά πεδία του υλικού , νοητικού, και πνευματικού σύμπαντος – – είναι ένας Οικουμενικός Νόμος. Οι αρχαίοι Ερμητιστές θεωρούσαν αυτή την Αρχή σαν ένα από τα περισσότερο σημαντικά νοητικά εργαλεία το οποίο ο άνθρωπος ήταν ικανός να χρησιμοποιήσει για να θέσει κατά μέρος τα εμπόδια που κρύβουν τη θέα του Αγνώστου. Στη χρήση του ακόμη και η απόσπαση του Βέλου της Ίσιδας σε σημείο μια βιαστική ματιά του προσώπου της θεάς να μπορεί να ιδωθεί.

Ακριβώς όπως η γνώση των Αρχών της Γεωμετρίας καθιστούν ικανό τον άνθρωπο να μετρήσει μακρινούς ήλιους και τις κινήσεις τους, ενώ είναι καθισμένος στο παρατηρητήριό του, τοιουτοτρόπως η γνώση της Αρχής της Ανταπόκρισης ενδυναμώνει τον άνθρωπο να αιτιάται ευφυώς από το Γνωστό στο Άγνωστο. Μελετώντας τη μονάδα, αντιλαμβάνεται τον αρχάγγελο.

Γ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ

΄΄Τίποτα δεν μένει ακίνητο, όλα κινούνται, όλα δονούνται.΄΄- -Το Κυμβάλειον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι όλα είναι σε κίνηση, όλα δονούνται, τίποτα δε μένει ακίνητο, γεγονότα τα οποία η Σύγχρονη Επιστήμη επικυρώνει, και τα οποία κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη αναμένεται να επαληθεύσει. Και ακόμη αυτή η Ερμητική Αρχή είχε δηλωθεί ξεκάθαρα χιλιάδες χρόνια πρίν, από τους Διδασκάλους της Αρχαίας Αιγύπτου.

Αυτή η Αρχή εξηγεί ότι η διαφορά ανάμεσα στις διαφορετικές εκδηλώσεις της Ύλης, Ενέργειας, Νού, και ακόμα Πνεύματος, απορρέει σε μεγάλο βαθμό ποικίλες αξίες Δόνησης. Από ΤΟ ΌΛΟΝ, που είναι Αγνό Πνεύμα, μέχρι κάτω στην πιο πυκνή μορφή Ύλης, όλα είναι σε δόνηση- -όσο υψηλότερη η δόνηση, τόσο υψηλότερη η θέση στην κλίμακα. Η δόνηση του Πνεύματος είναι σε τόσο άπειρο βαθμό έντασης και ταχύτητας ώστε είναι πρακτικά ακίνητο-όπως ένας γρήγορα περιστρεφόμενος τροχός φαίνεται να είναι ακίνητος. Και στο άλλο άκρο της κλίμακας, υπάρχουν σκοτεινές μορφές ύλης οι δονήσεις των οποίων είναι τόσο χαμηλές ώστε να μοιάζουν ακίνητες.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους πόλους, υπάρχουν εκατομμύρια εκατομμυρίων διαφορετικών βαθμών δόνησης. Από τα ζωντανά κύτταρα και το ηλεκτρόνιο, το άτομο και το μόριο, τους κόσμους και τα σύμπαντα, όλα είναι σε δονούμενη δράση. Αυτό είναι επίσης αληθινό στα επίπεδα της ενέργειας και της δύναμης {αλλά οι οποίες είναι διαφορετικών βαθμών δόνησης}, και επίσης στο νοητικό επίπεδο {του οποίου οι θέσεις εξαρτώνται από τις δονήσεις},και ακόμη περισσότερο στα πνευματικά επίπεδα. Η κατανόηση αυτής της Αρχής, με τις κατάλληλες διατυπώσεις, ενδυναμώνει τον Ερμητικό μαθητή να ελέγξει τις δικές του νοητικές δονήσεις όπως επίσης και αυτές των άλλων. Οι Διδάσκαλοι επίσης εφαρμόζουν αυτή την Αρχή στην κατάκτηση των Φυσικών φαινόμενων, με ποικίλους τρόπους. ‘’Αυτός που κατανοεί την Αρχή της Δόνησης, έχει αρπάξει το σκήπτρο της δύναμης,’’ λέει ένας απ’ τους παλαιούς συγγραφείς.

Δ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ

‘’Όλα είναι Διπλά, όλα έχουν πόλους, όλα έχουν το ζεύγος τους των αντιθέτων, ίδια και ανόμοια είναι το ίδιο, αντίθετα και ολόιδια είναι φυσικό, αλλά διαφορετικά σε βαθμό, τα ακραία απαντώνται, όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες, όλα τα παράδοξα μπορούν να εναρμονισθούν.’’ – – Το Κυμβάλειον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι ‘’όλα είναι διπλά’’, ‘’όλα έχουν δύο πόλους’’, ‘’όλα έχουν το ζεύγος των αντιθέτων τους,’’ όλα των οποίων ήταν παλαιά Ερμητικά αξιώματα. Εξηγεί τα αρχαία παράδοξα, που έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ, τα οποία έχουν δηλωθεί ξεκάθαρα ως ακολούθως: ‘’Θέσις και αντίθεσις είναι όροι ταυτόσημοι στη φύση, αλλά διαφορετικοί σε βαθμό’’, ‘’ τα αντίθετα είναι τα ίδια, διαφέροντας μόνο σε βαθμό’’, ‘’τα ζεύγη των αντιθέτων μπορούν να εξισορροπηθούν’’, τα ακραία συναντώνται’’, όλα είναι και δεν είναι, την ίδια στιγμή’’, ‘’όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες’’, ‘’κάθε αλήθεια είναι μισό-ψέμα’’, ‘’υπάρχουν δύο πλευρές σε όλα,’’ κλπ., κλπ., κλπ. Εξηγεί ότι σε όλα υπάρχουν δύο πόλοι, ή δύο αντίθετες απόψεις, και ότι ‘’τα αντίθετα’’ είναι στην πραγματικότητα μόνο τα δύο άκρα του ίδιου πράγματος, με πολλούς διαφορετικούς βαθμούς ανάμεσά τους.

Για να διευκρινίσουμε: Το Θερμό και το Ψυχρό, αν και ‘’αντίθετα,’’ είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα, η διαφορά συνίσταται μερικά σε βαθμούς του ίδιου πράγματος. Κοιτάξτε το θερμόμετρό σας και διαπιστώστε αν μπορείτε να ανακαλύψετε που τελειώνει το ‘’θερμό’’ και αρχίζει το ‘’ψυχρό’’. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ‘’απόλυτη θερμότητα’’ ή ‘’απόλυτο ψυχρό’’- -οι δύο όροι ‘’θερμότητα’’ και ‘’ψύχος’’ απλά υποδηλώνουν διαφορετικές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, και αυτό το ‘’ίδιο πράγμα’’ που εκδηλώνεται σαν ‘’θερμότητα’’ και ‘’ψύχος’’ είναι μερικώς μια μορφή, ποικιλία, και βαθμός της Δόνησης.

Έτσι ‘’θερμότητα’’ και ‘’ψύχος’’ είναι απλά οι ‘’δύο πόλοι’’ αυτoύ που ονομάζουμε ‘’Θερμοκρασία’’- -και τα φαινόμενα που ακολουθούν αμέσως μετά είναι εκδηλώσεις της Αρχής της Πόλωσης. Η ίδια Αρχή εκδηλώνεται στην περίπτωση του ‘’Φωτός και του Σκότους,’’ στα οποία ισχύει το ίδιο πράγμα, η διαφορά συνίσταται στους ποικίλους βαθμούς ανάμεσα στους δύο πόλους των φαινόμενων. Που το ‘’σκοτάδι’’ σταματά, και το ‘’φώς’’ ξεκινά;

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο ‘’Μεγάλο και το Μικρό’’; Ανάμεσα στο ‘’Σκληρό και το Μαλακό’’; Ανάμεσα στο ‘’Μαύρο και το Άσπρο’’; Ανάμεσα στον ‘’Δραστήριο και στον Αδρανή’’; Ανάμεσα στον ‘’Θόρυβο και την Ησυχία’’; Ανάμεσα στο ‘’Υψηλό και το Χαμηλό’’; Ανάμεσα στο ‘’Θετικό και το Αρνητικό’’; H Αρχή της Πόλωσης εξηγεί αυτά τα παράδοξα, και καμιά άλλη Αρχή μπορεί να την αντικαταστήσει. Η ίδια Αρχή λειτουργεί στο Νοητικό Πεδίο.

Ας πάρουμε ένα θεμελιώδες και ακραίο παράδειγμα-αυτό της ‘’Αγάπης και του Μίσους,’’ δύο διανοητικές καταστάσεις προφανώς συνολικά διαφορετικές. Και όμως υπάρχουν βαθμοί Μίσους και βαθμοί Αγάπης, και ένα μέσο σημείο στο οποίο χρησιμοποιούμε τους όρους ‘’Επιθυμώ ή Αντιπαθώ,’’ οι οποίοι επισκιάζονται ο ένας με τον άλλον ώστε σταδιακά μερικές φορές είμαστε σε άγνοια εάν ‘’επιθυμούμε’’ ή ‘’αντιπαθούμε’’ ή ‘’κανένα από τα δύο.’’

Και όλα είναι απλές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, όπως θα αναγνωρίσεις αλλά εάν εξετάσεις για μια στιγμή. Και, ακόμη περισσότερο από αυτό {και θεωρείται μεγάλης σημασίας από τους Ερμητιστές}, είναι δυνατόν να αλλάξει τις δονήσεις του Μίσους σε δονήσεις της Αγάπης, κάποιος στο νού του, και στους νόες των άλλων. Πολλοί από σας, που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, είχαν προσωπικές εμπειρίες ακούσιας ταχείας μεταβολής από την Αγάπη στο Μίσος, και το αντίστροφο, στη δική σας περίπτωση και αυτή των άλλων. Και θα αντιληφθείτε επομένως την δυνατότητα αυτού να ολοκληρώνεται από τη χρήση της Θέλησης, μέσω των Ερμητικών διατυπώσεων.

‘’Το Καλό και το Κακό’’ δεν είναι παρά οι πόλοι του ίδιου πράγματος, και ο Ερμητιστής αντιλαμβάνεται την τέχνη της μετάλλαξης του Κακού σε Καλό, μέσω της εφαρμογής της Αρχής της Πόλωσης. Εν τάχει, η ‘’Τέχνη της Πόλωσης’’ καθίσταται μια φάση της ‘’Νοητικής Αλχημείας’’ γνωστή και εφαρμοσμένη από τους αρχαίους και σύγχρονους Ερμητικούς Διδασκάλους. Η κατανόηση των Αρχών θα καταστήσει ικανό κάποιον να αλλάξει την Πόλωσή του, όπως επίσης και αυτή των άλλων, εάν θα αφιερώσει το χρόνο και τη μελέτη αναγκαία για την κυριαρχία της τέχνης.

Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

‘’Όλα ρέουν, έξω και μέσα, όλα έχουν τις περιόδους των, όλα τα πράγματα έχουν άνοδο και πτώση, η αμφιταλάντευση του εκκρεμούς εκδηλώνεται σε όλα, το μέτρο της ταλάντευσης προς τα δεξιά είναι το μέτρο της ταλάντευσης προς τα αριστερά, ο ρυθμός εξισορροπεί.’’ – -Το Κυμβάλειον.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι σε όλα εκδηλώνεται ένα μερίδιο κίνησης, πρός και από, μια εισροή και εκροή, μια ταλάντευση πίσω και εμπρός, μια κίνηση-σαν το εκκρεμές, μια άμπωτης και παλίρροια, μια μεγάλη παλίρροια και μια μικρή παλίρροια, ανάμεσα στους δύο πόλους οι οποίοι υπάρχουν σε συμφωνία με την Αρχή της Πόλωσης που περιγράφηκαν πριν μια στιγμή. Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια πρόοδος και μια υποχώρηση, μια ανατολή και μια δύση. Αυτό είναι στις υποθέσεις του Σύμπαντος, ήλιοι, κόσμοι, άνθρωποι, ζώα, νούς, ενέργεια, και ύλη. Αυτός ο νόμος εκδηλώνεται στην δημιουργία και την καταστροφή των κόσμων, στην άνοδο και την πτώση εθνών, στη ζωή όλων των πραγμάτων, και τελικά στις διανοητικές καταστάσεις του ανθρώπου {και είναι με αυτόν ότι αργότερα οι Ερμητιστές βρίσκουν την κατανόηση της Αρχής περισσότερο σημαντική}. Οι Ερμητιστές έχουν αρπάξει αυτήν την Αρχή, βρίσκοντας τη συμπαντική εφαρμογή της, και έχουν επίσης ανακαλύψει κάποια μέσα για να ξεπεράσουν τα αποτελέσματά της στον εαυτό τους με τη χρήση των κατάλληλων εννοιών και μεθόδων. Εφαρμόζουν το Νοητικό Νόμο της Ουδετεροποίησης. Δεν μπορούν να ακυρώσουν την Αρχή, ή να την αναγκάσουν για να πάψει τη λειτουργία της, αλλά έχουν μάθει πώς να δραπετεύσουν τα αποτελέσματά της επάνω στον εαυτό τους ως ένα βαθμό ανάλογα με την Κυριαρχία στην Αρχή. Έχουν μάθει πώς ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντί να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ αυτον. Σε αυτή και σε παρόμοιες μεθόδους, συνίσταται η τέχνη των Ερμητιστών. Ο Κυρίαρχος των Ερμητικών πολώνεται στο σημείο στο οποίο επιθυμεί να στηριχτεί, και εξουδετερώνει έπειτα τη ρυθμική ταλάντευση του εκκρεμούς που θα έτεινε να τον φέρει στον άλλο πόλο. Όλα τα άτομα που έχουν επιτύχει οποιοδήποτε βαθμό Αυτοκυριαρχίας το κάνουν αυτό ως ένα βαθμό, λίγο πολύ ασυναίσθητα, αλλά ο Κυρίαρχος το κάνει αυτό συνειδητά, και με την χρήση της Θέλησής του, και επιτυγχάνει έναν βαθμό νηφαλιότητας-ισορροπίας και διανοητικής σταθερότητας σχεδόν αδύνατης στην πεποίθηση εκ μέρους των μαζών που ταλαντεύονται προς τα πίσω και προς τα εμπρός όπως ένα εκκρεμές. Αυτή η Αρχή και αυτή της Πολικότητας έχουν μελετηθεί προσεκτικά από τους Ερμητιστές, και οι μέθοδοι, αντίδρασης, εξουδετέρωσης, και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τες μορφοποίησαν ένα σημαντικό μέρος της Ερμητικής Διανοητικής Αλχημείας.

ΣΤ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ

«Κάθε Αιτία έχει την Επίδρασή της, κάθε Επίδραση έχει την Αιτία της, όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο η Πιθανότητα είναι μόνο ένα όνομα για το Νόμο που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν δραπετεύει το Νόμο.»– Το Κυμβάλειον.

Αυτή η αρχή εμπεριέχει το γεγονός ότι υπάρχει μια Αιτία για κάθε Επίδραση, μια Επίδραση από κάθε Αιτία. Εξηγεί ότι: «Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο», ότι τίποτα πάντα «απλά συμβαίνει» ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως την πιθανότητα, ότι ενώ υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Αιτίου και του Αιτιατού, η ανώτερη εξουσιάζει – τα χαμηλότερα επίπεδα, ακόμα τίποτα ποτέ δεν δραπετεύει εντελώς από το νόμο.

Οι Ερμητιστές αντιλαμβάνονται την τέχνη και τις μεθόδους της ανύψωσης πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο του Αιτίου και του Αιτιατού, ως ένα βαθμό, και νοητικώς ανυψούμενοι σε ένα υψηλότερο επίπεδο γίνονται Αιτίες αντί αποτελέσματα. Οι μάζες των ανθρώπων φέρονται εμπρός, υπάκουες στο περιβάλλον, οι θελήσεις και οι επιθυμίες άλλων ισχυρότερων από τους ίδιους, η κληρονομικότητα, οι εισηγήσεις, και άλλες εξωτερικές αιτίες που τους κινούν περίπου όπως τα πιόνια στη σκακιέρα της ζωής.

Αλλά οι Κυρίαρχοι, ανέρχονται στο ανώτερο επίπεδο, εξουσιάζοντας τις διαθέσεις τους, τους χαρακτήρες, τις ιδιότητες, και τις δυνάμεις, καθώς επίσης και το περιβάλλον που τους περιβάλλει, και γίνονται Εισηγητές αντί πιόνια. Βοηθούν ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, αντί να παίζεται και να κινείται από θελήσεις άλλων και του περιβάλλοντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Αρχή αντί να είναι τα εργαλεία της. Οι Κυρίαρχοι υπακούουν την Αιτιολογία των ανώτερων επιπέδων, αλλά βοηθούν ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΕΙ το επίπεδό τους.

Όλες οι Ερμητικές Αρχές έχουν αλληλεπίδραση με σχέση Αιτίου-Αποτελέσματος. Η Αιτία «έρχεται εντός και εκτός των δεσμών», με το Αποτέλεσμα. Όλες τις εκδηλώσεις είναι μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος. Η Αιτία και το Αποτελέσμα αντλεί τη φύση του από τη συνουσία της δημιουργίας. Σε αυτήν την δήλωση υπάρχει συμπυκνωμένος έναν πλούτος Ερμητικής γνώσης-αφημένης να διαβαστεί από όποιον μπορεί.

Ζ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

«Το γένος είναι σε όλα, όλα έχουν τις Αρσενικές και τις Θηλυκές τους Αρχές, το Γένος εκδηλώνεται σε όλα τα Επίπεδα. «– Το Κυμβάλειον.

Αυτή η αρχή ενσωματώνει την αλήθεια ότι υπάρχει ΓΕΝΟΣ που φανερώνεται σε όλα — οι αρσενικές και θηλυκές αρχές πάντα σε έργο. Αυτό ισχύει όχι μόνο στο Φυσικό Επίπεδο, αλλά για το Διανοητικό και ακόμη και το Πνευματικό Επίπεδο. Στο Φυσικό Επίπεδο, η Αρχή εκδηλώνεται ως φύλο, στα υψηλότερα Επίπεδα λαμβάνουν υψηλότερες μορφές, αλλά η αρχή είναι πάντα η ίδια. Καμία δημιουργία, φυσική, διανοητική ή πνευματική, δεν είναι δυνατή χωρίς αυτήν την Αρχή. Μια κατανόηση των νόμων της θα ρίξει φως σε πολλές όψεις ενός θέματος που έχει περιπλέξει τα μυαλά των ανθρώπων. Η Αρχή του Γένους λειτουργεί πάντα στην κατεύθυνση της γέννησης, της αναγέννησης, και της δημιουργίας. Όλα, και κάθε πρόσωπο, περιλαμβάνουν τα δύο Στοιχεία ή τις Αρχές, ή αυτήν την μεγάλη Αρχή, μέσα σε αυτό, αυτόν ή αυτήν.

Κάθε Αρσενικό περιέχει και το Θηλυκό Στοιχείο, όπως κάθε Θηλυκό περιέχει και την Αρσενική Αρχή. Εάν θα κατανοούσατε τη φιλοσοφία της Νοητικής και Πνευματικής Δημιουργίας, Γέννησης, και Αναγέννησης, θα πρέπει να κατανοήσετε και να μελετήσετε αυτή την Ερμητική Αρχή. Περιέχει τη λύση πολλών μυστηρίων της Ζωής. Σας προειδοποιούμε ότι αυτή η αρχή δεν έχει καμία αναφορά σε ευρεία βάση, ολέθριες και υποβαθμισμένες λάγνες θεωρίες, διδασκαλίες και πρακτικές, οι οποίες διδάσκονται υπό τους πομπώδεις τίτλους, και που είναι ευτελισμός της μεγάλης φυσικής αρχής του Γένους.

Τέτοιες αναγεννήσεις βάσεων των αρχαίων κακόφημων μορφών φαλλισμού τείνουν να καταστρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, και η ερμητική φιλοσοφία έχει ηχήσει πάντα τη σημείωση προειδοποίησης ενάντια σε αυτές τις υποβιβασμένες διδασκαλίες που τείνουν προς τη σφοδρή επιθυμία, την ακολασία, και τη διαστροφή των αρχών της Φύσης. Εάν επιδιώκετε τέτοιες διδασκαλίες, πρέπει να πάτε αλλού για αυτές — Ο Ερμητισμός δεν περιέχει τίποτα για σας σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. Στον καθαρό, όλα τα πράγματα είναι καθαρά στη βάση, όλα τα πράγματα είναι βάση.

To κυμβάλειον είναι αρχαίο κείμενο το οποίο λέγετε ότι προέρχεται από τον Ερμή τον τρισμέγιστο, μεγάλο δάσκαλο του εσωτερισμού . Λέγετε << τρισμεγιστος >> διότι σύμφωνα με τον μύθο έχει αφήσει τρεις φορές την ευτυχία και την ειρήνη των εσωτερικών κόσμων, για να ενσαρκωθεί και να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον άνθρωπο στον εσωτερικό δρόμο. Για αυτό και ταυτίζετε με τον αρχαίο Έλληνα θεό Έρμη ο οποίος ήταν και ο σύνδεσμος μεταξύ θεού και ανθρώπων [ ο αγγελιοφόρος των θεών ] Το κυμβαλειον διασώθηκε από << τρεις μύστες >> οι οποίοι ανέλαβαν αυτή η διδασκαλεία να φτάσει στους ανθρώπους . Λέγεται επίσης ότι το κυμβαλειον είναι ένα από τα λίγα χειρόγραφα τα οποία διασωθήκαν από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πριν την καταστροφή.

πηγές: https://el.wikipedia.org/wiki/ https://www.ypernoisis.gr/

http://www.esoterica.gr/

omadaorfeas μέσω Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
diadrastika.com
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Απίθανες περιπτώσεις ανθρώπων που επέζησαν μετά την… εκτέλεσή τους!

Η άποψη που ήθελε έναν άνθρωπο αν κατάφερνε να… επιβιώσει μετά την εκτέλεσή του και να… μην εκτελεστεί για δεύτερη φορά, ήταν μύθος.

Άλλωστε γι’ αυτό χρησιμοποιούνταν πολλές φορές η φράση «μέχρι να πεθάνει». Αυτό σήμαινε με άλλα λόγια, ότι οι εκτελεστές θα… έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σιγουρέψουν ότι το «ταξίδι» του καταδικασμένου είχε μόνο έναν «τελικό προορισμό»: το θάνατο.

Παρόλ’ αυτά, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Therese Oneill στο «The Week», υπήρχαν και… εξαιρέσεις! Κάποιοι κατάφερναν τελικά να… γλιτώσουν τη ζωή τους, μετά την εκτέλεσή τους!

1. The Man Franks

Ένα δολοφόνος, γνωστός ως «The Man Franks», όπως αναφέρει ένα αυστραλιανό έγγραφο του 1872, επέζησε της εκτέλεσής του χάρη στην… ανικανότητα του εκτελεστή του.

Είχε την ατυχία (ή τύχη) να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα εκτελούνταν στο προσφάτως ιδρυθέν βασίλειο των Φίτζι (τα επόμενα δύο χρόνια εξαιτίας του τεράστιου χρέους έγινε βρετανική αποικία).

Οι εκτελεστές δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και η εκτέλεση έγινε τελικά μερικές ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα, καθώς ο σερίφης δε θεωρούσε βολική εκείνη τη στιγμή. Το σχοινί βράχηκε από τη βροχή και χρειάστηκε να το βάλουν να στεγνώσει δίπλα σε μια φωτιά.

Τού πέρασαν τη θηλιά γύρω από το κεφάλι, αλλά δε μπόρεσαν να τή σφίξουν πολύ, και παρότι ο Franks έπεσε μετά από μερικά λεπτά άρχισε να κινείται και να τούς μιλάει, εκλιπαρώντας τους να τον «γλιτώσουν από τη δυστυχία του». Καθώς τα χέρια του δεν ήταν δεμένα σωστά, κατάφερε να φτάσει το σχοινί στο λαιμό του και να το βγάλει, συγχωρώντας μάλιστα όσους βρίσκονταν γύρω του για το «παιχνίδι» που έπαιξαν με την εκτέλεσή του.

Τελικά, ένας ανώτερος υπάλληλος έκοψε το σχοινί με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος, μιας και κανείς δε σκέφτηκε να τον… κατεβάσουν απαλά με τη βοήθεια του σχοινιού.

Μετά από αυτό το… θέαμα, κανείς δεν ήθελε να το ξαναπεράσει και στον Franks δόθηκε χάρη. Οι τοπικοίαξιωματούχοι και οι κάτοικοι δέχτηκαν να εξοριστεί.

2. Anne Greene

Όταν το 1650 η Anne Greene ήταν 22 ετών, εργαζόταν ως υπηρέτρια στο σπίτι του Sir Thomas Read. Τήν άφησε έγκυο ο εγγονός του, ωστόσο εκείνη ισχυριζόταν ότι δεν ήξερε ότι κυοφορούσε ένα παιδί.

Μια μέρα ενώ ανακάτευε ένα δοχείο που περιείχε βύνη ένιωσε αδιαθεσία. Απέβαλλε το έμβρυο και τρομαγμένη καθώς ήταν το έκρυψε μέσα σε στάχτες και χώμα.

Εκείνη την εποχή όμως υπήρχε ένας νόμος, που ήθελε κάθε μη παντρεμένη γυναίκα που έκρυβε μια εγκυμοσύνη ή θνησιγένεια, να κατηγορείται για βρεφοκτονία.

Παρότι οι μαίες επιβεβαίωσαν ότι το έμβρυο ήταν πολύ μικρό για να κατάφερνε να επιβιώσει, η Greene καταδικάστηκε σε κρέμασμα στην αυλή του κάστρου της Οξφόρδης.

Με τα τελευταία της λόγια καταδίκασε «την ασέλγεια της οικογένειας στην οποία ζούσε».

Το άψυχο σώμα της μεταφέρθηκε σε μια ιατρική σχολή για το μάθημα της ανατομίας. Όταν ανοίχτηκε το φέρετρο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το στήθος της ανεβοκατέβαινε. Ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες να την επαναφέρουν και… το κατάφεραν.

Ο λαός το είδε σαν θέλημα του Θεού. Η Greene πήρε το φέρετρό της μαζί της και μετακόμισε σε μια άλλη πόλη, όπου παντρεύτηκε και έκανε παιδιά.

3. Half-Hangit Maggie

Η Maggie Dickson έμεινε έγκυος ενώ ο ναυτικός άντρας της έλειπε σε ταξίδι. Το γεγονός αυτό ήταν καταστροφικό για μια γυναίκα του 1724. Προσπάθησε να κρύψει την εγκυμοσύνη της, γιατί ήταν παράνομη, όμως δεν τα κατάφερε.

Καταδικάστηκε με θάνατο στην κρεμάλα. Η οικογένειά της πήρε στη συνέχεια το πτώμα και καθώς το μετέφεραν στο νεκροταφείο, άκουσαν κάποια μικρά χτυπήματα, που προέρχονταν από το… φέρετρο.

Η Maggie επέζησε και έγινε πολύ διάσημη. Τής έδωσαν το παρατσούκλι «Half-Hangit Maggie». Έζησε ακόμη 40 χρόνια και σήμερα υπάρχει ένα εστιατόριο προς τιμήν της στον τόπο όπου… κρεμάστηκε!

4. Inetta de Balsham

Η Inetta de Balsham καταδικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματιών το 1264. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, κρεμάστηκε στις 9 το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου και έμεινε στην αγχόνη μέχρι το πρωί της επομένης.

Όταν τήν κατέβασαν ήταν ακόμη ζωντανή. Η επιβίωσή της τράβηξε την προσοχή του Βασιλιά Ενρίκου του τρίτου, ο οποίος και τής απένειμε χάρη.

5. Romell Broom

Το να καταφέρει κανείς να επιβιώσει μιας… σύγχρονης εκτέλεσης, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «θαύμα».

Οι θανατηφόρες ενέσεις είναι έτσι «σχεδιασμένες» ώστε να προκαλούν γρήγορο, ανώδυνο και… αλάνθαστο θάνατο.

Δε συνέβη το ίδιο όμως και στην περίπτωση του Romell Broom.

Το 2009 καταδικάστηκε για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επέζησε μετά από… εκτέλεση με θανατηφόρα ένεση.

Οι εκτελεστές του προσπαθούσαν επί δύο ώρες να βρουν κατάλληλη φλέβα, όμως το μόνο που κατάφερναν ήταν να «βρίσκουν» σε κόκαλο ή μύες. Κάθε φορά που «έπιαναν» φλέβα, έσπαγε.

Ο Romell επέστρεψε στο κελί του και τού δόθηκε μια εβδομάδα αναστολή.

Σε αυτό το διάστημα οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι είχε υποφέρει μια βασανιστική και επίπονη τιμωρία και ξεκίνησαν ένα κίνημα, προκειμένου να αλλάξουν οι νόμοι σχετικά με τη θανατική ποινή με ένεση στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι ότι αν σκότωναν τον Romell θα «κατέστρεφαν το μοναδικό στοιχείο που υποστήριζε την υπόθεσή τους».

Είναι ακόμη ζωντανός, περιμένοντας την εκδίκαση της έφεσης.

6. Ewan Macdonald

Το 1752 ο Ewan Macdonald μπλέχτηκε σε καυγά με τον Robert Parker. Όταν ο δεύτερος προσπάθησε να φύγει, ο Macdonald τον ακολούθησε και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και καταδικάστηκε σε κρέμασμα στο Newcastle. Το σώμα του μεταφέρθηκε σε ιατρική σχολή για να χρησιμοποιηθεί για το μάθημα της ανατομίας. Ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχαν οι γιατροί για να μελετήσουν νόμιμα ανατομία.

Προς μεγάλη έκπληξη του γιατρού, στον οποίο είχε ανατεθεί το… «πτώμα» του, όταν μπήκε στην αίθουσα όπου βρισκόταν το χειρουργικό τραπέζι, ο γιατρός βρήκε τον Macdonald να κάθεται επάνω σε αυτό.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως ο γιατρός αποφάσισε να… αποτελειώσει το έργο του εκτελεστή και… τόν χτύπησε με ένα σφυρί στο κεφάλι.

Λέγεται ότι μερικά χρόνια μετά, ο ίδιος γιατρός σκοτώθηκε όταν το άλογό του τού έδωσε μια κλωτσιά στο κεφάλι!


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Oι Γερμανοί είναι αθώοι για τα εγκλήματα του Β'ΠΠ - Οι Ναζί τα διέπραξαν! -Μια άγνωστη φυλή που... εξαερώθηκε

Στις 8 Μαΐου 1945 η Γερμανία παραδόθηκε ηττημένη. Είχε αιματοκυλίσει για δεύτερη φορά την Ευρώπη. Κι ενώ ο κόσμος περίμενε την παραδειγματική τιμωρία της, οι Σύμμαχοι της έδωσαν άφεση.

Την έσωσε ο φόβος τής τότε Σοβιετικής Ένωσης. Έπρεπε επειγόντως να ξανασταθεί στα πόδια της για να αντιμετωπιστεί από κοινού ο υποτιθέμενος κομουνιστικός κίνδυνος.

Από την επομένη της νίκης άρχισε μια τεράστια προπαγανδιστική προσπάθεια να αθωωθούν οι Γερμανοί για τα εγκλήματα που διέπραξαν.

Η φόρμουλα που βρέθηκε ήταν απλή.

Όλες οι ευθύνες για το μακελειό που προκάλεσαν φορτώθηκαν στους Ναζί. Μια μυστηριώδη, άγνωστη φυλή που εξαερώθηκε και χάθηκε αφού δολοφόνησε εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι Γερμανοί ήταν αθώοι. Όλα ο Χίτλερ τα έκανε. Οι Ναζί.

Αυτοί δεν συμμετείχαν σε μάχες, πυρπολήσεις πόλεων και χωριών, δολοφονίες αιχμαλώτων, ομαδικές εκτελέσεις αμάχων. Δεν ήξεραν για τα βασανιστήρια, τα πογκρόμ, τους ανθρωποφούρνους, τους ομαδικούς τάφους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και οι στοιχειώδεις διώξεις που επιχειρήθηκαν εναντίον των επικεφαλής του εγκληματικού ναζιστικού μηχανισμού συνάντησαν μια ...πάνδημη γερμανική εχθρότητα. Ιδίως των γερμανικών ελίτ.

Στην Ιταλία ο φασισμός του Μουσολίνι δεν είχε παρόμοια διείσδυση και αποδοχή στην κοινωνία. Οι μελανοχίτωνες ήταν μειοψηφία και οι περισσότεροι καιροσκόποι και τυχοδιώκτες. Άλλος λαός οι Ιταλοί. Αντιμετώπιζαν τον Μουσολίνι σκωπτικά και μόλις απαλλάχτηκαν τον γελοιοποίησαν εντελώς με βιβλία και ταινίες.

Αντιθέτως, σε έρευνα του 1950 με νωπό ακόμα το αίμα των θυμάτων τους, πάνω από τους μισούς Γερμανούς δήλωναν ότι ο Χίτλερ ήταν μέγιστος πολιτικός άνδρας. Ο Χίτλερ δεν ήταν τρελός. Για τον τευτονικό εθνικισμό ο Αδόλφος ήταν ο Μεσσίας που ανέμεναν για να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Γι’ αυτό τον ψήφιζαν. Γι’ αυτό τον έκαναν καγκελάριο. Δεν έγινε με τη βία.

Η ρητορική του Χίτλερ δεν ήταν εν κενώ. Απηχούσε το γερμανικό ιδεώδες. Τις βαθύτερες πεποιθήσεις και επιθυμίες. Ο γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός, είχε βρει τον απόλυτο εκφραστή του.

Η Γερμανία ως το ένα και μοναδικό κυρίαρχο έθνος (Herrennation) θα καθυπόταζε και θα ενσωμάτωνε, τους άλλους λαούς στη «Νέα Ευρώπη». Όπως λέμε σήμερα «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν ακούγεται σαν αστεϊσμός η κουβέντα του Τσόρτσιλ: «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια, κι αν δεν ξέρουν οι άλλοι τον λόγο, οι Γερμανοί τον ξέρουν».

του Διονύση Χαριτόπουλου από την lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Tι σημαίνουν όλες οι λατινικές φράσεις που ακούμε καθημερινά

Από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσουμε τη λατινική γλώσσα. Αν και πολλοί από εμάς την έχουμε διδαχθεί, σχεδόν πάντα “σκαλώνουμε” σε αυτή την φράση, που έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν θυμόμαστε τι ακριβώς σημαίνει.

Επειδή λοιπόν η λατινική γλώσσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και καθημερινότητάς μας, καλό είναι να θυμηθούμε ξανά τις πιο κοινές φράσεις και γιατί όχι να ξεκινήσουμε να τις βάζουμε περισσότερο στη ζωή μας.

Τα λατινικά είναι η γλώσσα που μιλούσαν αρχικά στην περιοχή γύρω από τη Ρώμη, το λεγόμενο Λάτιο. Έγινε πολύ σημαντική ως επίσημη γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όλες οι ρομανικές γλώσσες (γνωστές και ως λατινογενείς) προέρχονται από τα λατινικά και πολλές λατινικές λέξεις υπάρχουν στις σύγχρονες γλώσσες όπως τα αγγλικά.

Οι πιο σημαντικές φράσεις: ...

a posteriori [συμπέρασμα] μετά από εμπειρική παρατήρηση

a priori εκ των προτέρων, θεωρητικά, χωρίς παρατήρηση

ad hoc γι 'αυτό ειδικά

advocatus diaboli ο δικηγόρος του διαβόλου

alma mater τροφός μητέρα (χρήσ. για πανεπιστήμια)

alter ego ο άλλος εαυτός

altera pars η άλλη πλευρά

a cappella στην εκκλησία (μτφ., χωρίς τη συνοδεία μουσικής)

anno domini [κατά] το έτος του Κυρίου

aqua fortis νιτρικό οξύ

aqua vitae νερό της ζωής (χρησ. για αλκοολούχα ποτά)

audio, video, disco ακούω, βλέπω, μαθαίνω

aurora borealis βόρειο σέλας

ave maria χαίρε Μαρία

bona fide με καλή πίστη

bona fortuna καλή τύχη

casus belli αιτία πολέμου

corpus Christi το σώμα του Χριστού

cui bono? ποιος ωφελείται (ποιος είχε κίνητρο)

cum laude μετά επαίνου

curriculum vitae πορεία της ζωής (βιογραφικό σημείωμα)

de facto εμπράκτως εκ των πραγμάτων

de iure σύμφωνα με το νόμο δικαιωματικά

de profundis εκ βαθέων (Ψαλμοί Δαβίδ)

erga omnes έναντι όλων

ex cathedra από καθέδρας

ex libris από τη βιβλιοθήκη, από τη βιβλιογραφία

ex officio από θέσεως ισχύος

habeas corpus πρέπει να έχεις το σώμα (πρέπει να δικαιολογείς την δίκη)

habemus Papam! έχουμε Πάπα (στην αναγγελία εκλογής Πάπα)

hic et nunc εδώ και τώρα

homo erectus όρθιος άνθρωπος (ανθρωπολογικός όρος)

homo sapiens έμφρων άνθρωπος (ανθρωπολογικός όρος)

homo universalis άνθρωπος με γενικά ενδιαφέροντα και πολλές γνώσεις

honoris gratia τιμής ένεκεν

in absentia ερήμην

in extremis στα άκρα, σε ακραία περίπτωση, στην εσχάτη περίπτωση

in memoriam εις μνήμην

in nomine domini εις το όνομα του Κυρίου

in principio επί της αρχής

in promptu με ετοιμότητα, άμεσα (γρήγορα)

in situ επί τόπου, αυτοψία

in vitro στο γυαλί (μτφ. σε τεχνητές συνθήκες, στο εργαστήριο)

in vivo σε πραγματικές συνθήκες

ipso facto με βάση το γεγονός αυτό καθαυτό

lapsus calami τυπογραφικό λάθος

lapsus linguae γλωσσικό ολίσθημα

lingua franca Γαλλική γλώσσα (μτφ., οικουμενική γλώσσα)

Magna Carta μεγάλο χαρτί, η σύμβαση των δικαιωμάτων του 1215 (Αγγλία)

magna cum laude με μεγάλο έπαινο

magnum opus το μεγάλο έργο [της ζωής]

manus in mano χέρι-χέρι

mare nostrum η θάλασσά μας (η Μεσόγειος)

mea culpa λάθος μου

memorandum υπόμνημα, μνημόνιο

modus vivendi τρόπος ζωής

moratorium καθυστέρηση

mutatis mutandis μετά τις απαραίτητες αλλαγές, τηρουμένων των αναλογιών

novus ordo νέα τάξη

Opus Dei έργο του Θεού (παραθρησκευτική οργάνωση των Καθολικών)

pater familias ο πατέρας της οικογένειας

pax romana ρωμαϊκή ειρήνη

per capita κατά κεφαλήν

per cent τοις εκατό

per se καθ' ευατόν, μόνος του, μόνο του

persona non grata ανεπιθύμητο πρόσωπο

post hoc μετά από αυτό

post mortem μετά θάνατον (και αυτοψία)

primus inter pares πρώτος μεταξύ ίσων (τίτλος των Ρωμαίων αυτοκρατόρων)

pro bono [publico] για το [κοινό] καλό

pro forma για τους τύπους (τυποποιημένο έγγραφο)

pro patria υπέρ πατρίδος

quid pro quo κάτι για κάτι (κάτι σε ανταπόδοση)

quo vadis? πού πηγαίνεις;

scripta manent τα γραπτά μένουν

sine nobilitatis χωρίς ευγενική καταγωγή (προέλευση του SNOB)

sine qua non εκ των ων ουκ άνευ

status quo το κατεστημένο, η υπάρχουσα κατάσταση

sui generis ιδιότυπος, ιδιότροπος, ιδιόμορφος

summa summarum το άθροισμα των αθροισμάτων, τελικό άθροισμα

tabula rasa λευκή πλάκα, μετφ. άγραφο χαρτί, σε νέα βάση

terra incognita άγνωστη γη

veni, vidi, vici ήρθα, είδα, νίκησα

verbatim [ακριβώς] κατά λέξη

verbatim ac litteratim κατά λέξη και κατά γράμμα

vice versa και αντιστρόφως, ανάποδα

vivat ζήτω


Πηγή: bovary.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ξύδι εναντίον RoundUp: Εσύ ποιο θα διαλέξεις; (VIDEO)

Όσοι έχουν ασχοληθεί με την καλλιέργεια έστω και ερασιτεχνικά, ξέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι τα "ζιζάνια" και ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτείται κόπος και χρόνος. Εκεί έχουν πατήσει και οι εταιρείες φυτοφαρμάκων κι έχουν δημιουργήσει χημικά ζιζανιοκτόνα, δηλητήρια για τη γη, τη φύση και τον άνθρωπο.
Στους γνωστούς τρόπους οικολογικής αντιμετώπισης έρχεται να προστεθεί ένα ισχυρό όπλο, φθηνό, απλό χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση και χωρίς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Ποιο; το ταπεινό ξυδάκι.

Σύμφωνα με αναζητήσεις στο διαδίκτυο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την καταπολέμηση ενός από τα πιο επίμονα "ζιζάνια": της αγριάδας.

Το απλό ξύδι που έχουμε στο σπίτι μας, περιεκτικότητας σε οξικό οξύ 5%, μπορεί να αφανίσει τα μικρά αγριόχορτα, ενώ με ...μεγαλύτερη περιεκτικότητα 10-20% είναι πιο αποτελεσματικό (στο 80-100%), αλλά ο ψεκασμός με αυτό απαιτεί και τις απαραίτητες προφυλάξεις Το ξύδι μειώνει το ph του εδάφους, αλλά μετά από λίγες μέρες επανέρχεται στην πρότερη κατάστασή του.

(Αναζητήστε περισσότερα στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά: έρευνα Πανεπιστημίου Ιλιννόις, σελίδα του αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας).

Η βασική συνταγή
1 γαλόνι ξυδιού (περίπου 4,5 λίτρα)
30 ml σαπούνι πιάτων

(Κάποιοι ενισχύουν την παραπάνω συνταγή με αλάτι ή χυμό λεμονιού, ξινό κ.α.).

Γίνεται ψεκασμός άμεσα στα φύλλα των "ζιζανίων". Χρειάζεται να καλύψουμε την κύρια καλλιέργεια και τα φυτά που δεν θέλουμε να υποστούν κάποια βλάβη. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν έχουμε ζέστη και έντονη ηλιοφάνεια. Για την αντιμετώπιση επίμονων "ζιζανίων" όπως η αγριάδα, προτείνεται από κάποια sites, η επανάληψη του ψεκασμού μετά από λίγες μέρες ή ακόμη και το πότισμα απευθείας στο χώμα και τις ρίζες των αγριόχορτων (αναλυτικά οδηγίες εδώ).

Πολλά ελληνικά sites έχουν αναρτήσεις γι' αυτό το θέμα (ενδεικτικά κάποια: Μικρή Φάρμα Χειροποίητον και ftiaxno .gr)

Στο παρακάτω βίντεο (είναι στα αγγλικά) βλέπουμε το ξύδι μέσα σε 7 ώρες να έχει καταστρέψει τα "ζιζάνια" πολύ πιο γρήγορα, φυσικά, χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον και χωρίς να ρισκάρουμε χρήματα και κυρίως την υγεία μας με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Αν μη τι άλλο, νομίζω μια δοκιμή αξίζει!




ΠΗΓΗ: gewskwlikas.blogspot.gr μέσω enallaktikos
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δελαπατρίδης: Ο θρυλικός ρήτορας του δρόμου που διόριζε έναντι αμοιβής αγνώστους σε υπουργικές θέσεις

Το όνομα Αρμάνδος Δελαπατρίδης ήταν γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας των αρχών του 20ου αιώνα.

Ο Αρμάνδος, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τηλέμαχος Νατάλακας, γεννήθηκε το 1895 στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, γεννήθηκε στη Μικρά Ασία, αλλά η οικογένειά του πέρασε στη Μυτιλήνη όταν εκείνος ήταν πολύ μικρός.

Μεγαλώνοντας έγινε υπάλληλος συμβολαιογραφείου, αλλά μια ερωτική απογοήτευση τον έκανε να χάσει τους καλούς του τρόπους, κατά άλλους τα λογικά του και να γίνει ανεπιθύμητος στο νησί του.


Ο «Πρόεδρος»Αρμάνδος Δελαπατρίδης όπως συνήθιζε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας

Έτσι μάζεψε τα πράγματα του και αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα, όπου έφτασε το 1925.

Παρόλο που δεν είχε πολλά χρήματα, ούτε δουλειά, κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μια ...καινούρια ζωή.

Οι δημόσιοι πολιτικοί λόγοι και η δημοτικότητα του Δελαπατρίδη

Οπλισμένος με τα οράματα και τη ρομαντική – όπως αποκαλούσε ο κόσμος- τρέλα του, ο Δελαπατρίδης άρχισε να βγάζει δημόσια πολιτικούς λόγους.

Παρουσιάστηκε στον κόσμο σαν ο αρχηγός του κόμματος των κυανόλευκων και στις ομιλίες του, που εκφωνούσε συνήθως στο Σύνταγμα, έκανε προγραμματικές δηλώσεις.

Μια από τις εξαγγελίες του ήταν ότι θα ίδρυε υπουργείο έρωτος, ενώ πολλές φορές έχριζε υπουργούς του, άγνωστους ανθρώπους, που τον παρακολουθούσαν. Αρκεί βέβαια να του έδιναν δύο δραχμές ως συνδρομή για την ορκωμοσία τους.

Ο κόσμος όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία του Αρμάνδου στους δρόμους της πόλης, αλλά διασκέδαζε μαζί του και τον αποκαλούσε με ενθουσιασμό, «Πρόεδρο».

Ο Δελαπατρίδης ήταν πάντα περιποιημένος και ντυνόταν με επίσημα ρούχα της εποχής. Φορούσε διαρκώς το αγαπημένο του ψηλό καπέλο, με το οποίο ήρθε από τη Μυτιλήνη και μονόκλ στο μάτι.

Ο ποιητής Κώστας Ουράνης έγραψε ένα μόλις χρόνο μετά την άφιξη του Δελαπατρίδη: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν ποιος είναι ο υπουργός των Εσωτερικών (είμαι ένας εξ’ αυτών), αλλά κανείς ο οποίος να αγνοεί τον Α. Δελαπατρίδην.

Σε όποιο κέντρο κι αν εμβή, όπου κι αν παρουσιάζεται, ο κόσμος τον υποδέχεται με χειροκροτήματα, του βγάζει το καπέλο και τον προσφωνεί «κύριον Αρχηγόν» ή «κύριον πρόεδρον». Ήρκεσε να εμφανισθή ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού εις την πλατείαν του Συντάγματος και να εκφωνήση έναν πολιτικό λόγο, ούτε χειρότερον, ούτε καλλίτερον από εκείνους που εκφωνούνται εις την ελληνικήν Βουλήν δια να γίνη αμέσως διάσημος».

Ο διασκεδαστής των αριστοκρατών



Η δημοτικότητα του Δελαπατρίδη πήρε τέτοιες διαστάσεις, που πολλοί αριστοκράτες της εποχής, που έμεναν έξω από το κέντρο της πόλης έστελναν τα αυτοκίνητα τους για να τον παραλάβουν και να τους διασκεδάσει κατ΄ οίκον.

Πολλοί κατηγόρησαν τους αριστοκράτες ότι «χρησιμοποιούσαν» έναν τρελό για να κάνουν την πλάκα τους, ωστόσο υπήρξαν αρκετοί που του έδιναν χρήματα, ακριβά ρούχα- από δεύτερο χέρι- και άλλοι που του πλήρωναν χορταστικά γεύματα σε εστιατόρια.

Στην Αθήνα βρέθηκαν και ορισμένοι που τον κορόιδευαν και του έδιναν επίτηδες νοθευμένο κρασί για να μεθάει και να λέει δημόσια ασυναρτησίες σκορπώντας το γέλιο.

Η φάρσα σε βάρος του

Ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης περιγράφει σε άρθρο του μια κακόγουστη φάρσα εις βάρος του Δελαπατρίδη που τον οδήγησε στο να διαβεί το κατώφλι της Βουλής:

«Το 1956, όταν παραιτήθηκε ο Καραμανλής, για να προσφύγει στις κάλπες, ένας φαρσέρ παρέδωσε σημείωμα στον Δελαπατρίδη, ότι τον καλεί ο πρόεδρος της Βουλής να ορκισθεί πρωθυπουργός. Ο Αρμάνδος, έβαλε ημίψηλο και φράκο και έσπευσε μ’ ένα τσούρμο ξωπίσω του να φωνάζουν «να μας ζήσεις αρχηγέ!…»

Τη στιγμή που έδειχνε στη φρουρά της πύλης το σημείωμα, αποχωρούσε τυχαία ο πρόεδρος της Βουλής Ντίνος Ροδόπουλος. Κατάλαβε τη φάρσα και για να μην τον κακοκαρδίσει, του λέει: «Πρόεδρε, ο βασιλεύς απουσιάζει και ο αρχιεπίσκοπος είναι άρρωστος! Τι λες; Να το αναβάλλουμε;».

Ο Αρμάνδος με ικανοποίηση υποκλίθηκε και αποχώρησε.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ δημοσίευσε κάποιες δηλώσεις του Δελαπατρίδη, ο οποίος είχε προβλέψει ότι ο Κ. Καραμανλής θα κυβερνούσε τη χώρα.



«Προσωπικότητες του άλλοτε ένδοξου κόμματος του Ελευθερίου Βενιζέλου με επλησίασαν και μου εζήτησαν να αναλάβω εγώ την αρχηγία. Αρνήθηκα.

Γιατί; (τον ρωτά ο δημοσιογράφος).

Μα τι λέτε; Τρελός είμαι να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα; Αυτοί που το έβαλαν ας το βγάλουν.

Εξάλλου υπάρχει και ο Μαρκεζίνης ο μεγαλύτερος γόης φαρμακερών μάλιστα φιδιών.

Μάλλον από τέτοιες εύστοχες δηλώσεις βγήκε και η παροιμία «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια»



Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της εποχής, με τον Δελαπατρίδη να χορεύει τανγκό με μια «ψηφοφόρο» του

Η απαγόρευση των δημόσιων ομιλιών και ο εγκλεισμός σε ψυχιατρείο

Οι υπαίθριοι πολιτικοί λόγοι του Δελαπατρίδη, που συγκέντρωναν περισσότερο κόσμο και από τους λόγους των κανονικών πολιτικών, απαγορεύτηκαν κάποια στιγμή από την αστυνομία, αλλά ο οραματιστής ρήτωρ των Αθηνών, συνέχισε να τους εκφωνεί σε καφενεία και άλλα γνωστά αθηναϊκά στέκια.

Μάλιστα, η αστυνομία τον έστειλε ορισμένες φορές ακόμα και στο ψυχιατρείο, αλλά οι γιατροί τον απέλυαν ως ακίνδυνο.

Εκτός από τους δημόσιους λόγους του, ο Αρμάνδος περιέφερε σε γραφεία εφημερίδων και περιοδικών ένα χειρόγραφό του με τίτλο «η κοινωνία γελά», προσπαθώντας να το εκδώσει.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Εμπρός» είδε τη γραφική φυσιογνωμία της Αθήνας με συμπάθεια και του επέτρεψε να εργαστεί για λίγο διάστημα ως δημοσιογράφος έναντι συμβολικού ποσού.

Η αμφιλεγόμενη φήμη του Δελαπατρίδη έφτασε κάποια στιγμή στα αυτιά του πατέρα του στη Μυτιλήνη, ο οποίος έφτασε αμέσως στην Αθήνα για να διαπιστώσει αν πράγματι ο γιος του είχε τρελαθεί.

Λέγεται πως όταν έφτασε στην πόλη και είδε τον Αρμάνδο να ζει αξιοπρεπώς σε ένα ξενοδοχείο, να είναι ντυμένος με καλά ρούχα, να τρώει καθημερινά σε εστιατόριο και να τον γνωρίζει όλος ο κόσμος, επέστρεψε ικανοποιημένος στο νησί του.

Ωστόσο δύσκολα διασταυρώνονται πια αυτές οι εκδοχές της ιστορίας.

Η ζωή του Αρμάνδου Δελαπατρίδη κύλησε μεταξύ λατρείας και χλεύης από τον κόσμο.

Πέθανε μόνος στο Λαϊκό Νοσοκομείο τον Ιούνιο του 1960 και ετάφη δημοσία δαπάνη.


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε έντομο που τρώει πλαστικά

Επιστήμονες στη Βρετανία και στην Ισπανία ανακάλυψαν ένα έντομο που τρώει πλαστικά
και ελπίζουν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να «ξαλαφρώσει» τις χωματερές και τους ωκεανούς από τους τόνους των πλαστικών αποβλήτων που καταλήγουν εκεί.

Πρόκειται για την προνύμφη του κηρόσκορου (Galleria mellonella), μιας παρασιτικής πεταλούδας που αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τους έλληνες και λοιπούς ευρωπαίους μελισσοκόμους, καθώς εισχωρεί στις κυψέλες για να εναποθέσει τα αυγά της, τα οποία, όταν εκκολαφθούν και βγουν οι προνύμφες, καταστρέφουν τις κηρήθρες.

Όταν ακόμη είναι σε μορφή κάμπιας (προνύμφης), το εν λόγω έντομο αποδείχθηκε, μετά από πειράματα, ότι είναι σε θέση να τρώει όχι μόνο κηρήθρες αλλά και πολυαιθυλένιο, ένα από τα πιο ανθεκτικά και ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαστικά διεθνώς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πάολο Μπομπέλι του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", παρατήρησαν ότι περίπου 100 κάμπιες κηρόσκορου κατανάλωσαν 92 μιλιγκράμ (χιλιοστόγραμμα) πλαστικού μέσα σε 12 ώρες.

Σε λιγότερη από μια ώρα, τα έντομα αυτά είχαν ανοίξει τρύπες σε μια πλαστική σακούλα μέσα στην οποία βρίσκονταν. Ο ρυθμός αυτός είναι πολύ ταχύτερος από εκείνο ορισμένων βακτηρίων που έχουν
...ανακαλυφθεί ότι επίσης βιοδιασπούν το πλαστικό, αλλά με ταχύτητα μόνο 0,13 μιλιγκράμ τη μέρα.

«Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο, που θα μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα πλαστικά απόβλητα από πολυαιθυλένιο, τα οποία συσσωρεύονται σε χωματερές της ξηράς και στις θάλασσες» δήλωσε ο Μπομπέλι.

Το κερί της κηρήθρας είναι ένα πολυμερές, ένα είδος «φυσικού πλαστικού» με χημική δομή που μοιάζει με του πολυαιθυλενίου. Οι εν λόγω κάμπιες -που χρησιμοποιούνται ήδη ως δόλωμα από τους ερασιτέχνες αλιείς- δεν διασπούν απλώς το πλαστικό σε μικρότερα κομμάτια, αλλά μεταβάλλουν τη χημική δομή του σε γλυκόλη αιθυλενίου.

Αν οι ερευνητές εντοπίσουν ένα συγκεκριμένο ένζυμο -ή ένα βακτήριο που ζει μέσα στην κάμπια- στο οποίο οφείλεται η ικανότητα του εντόμου να τρώει πλαστικά, τότε αυτή η ουσία θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε μαζική κλίμακα με μεθόδους βιοτεχνολογίας, χωρίς να χρειάζεται να διασπείρει κανείς τα ίδια τα έντομα για να τρώνε τα απανταχού πλαστικά.

Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι παγκοσμίως παράγονται περίπου 80 εκατομμύρια τόνοι πολυαιθυλενίου, το οποίο χρησιμοποιείται σε ποικίλες χρήσεις, όπως πλαστικές σακούλες και συσκευασίες. Αποτελεί σχεδόν το 40% των πλαστικών προϊόντων που παράγονται στην Ευρώπη και χρειάζεται εκατοντάδες χρόνια για να διασπαστεί μόνο του στη φύση.

http://www.el.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...