Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Καταγγελία κατά Π. Κουρουμπλή από τον εφοπλιστή που κάνει απεργία πείνας: « Υποστηρίζει συγκεκριμένες ναυτιλιακές»

     
Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προχώρησε ο Γιώργος Στεφάνου, ένας εκ των ιδιοκτητών της «Golden Starr Ferries», ο οποίος πραγματοποιεί από χθες απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Πάει να μου καταστρέψει την εταιρεία γιατί υποστηρίζει άλλες ναυτιλιακές εταιρείες. Κάποια διαπλοκή υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά στην εταιρεία του, ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για «παράνομες και παράλογες προφάσεις και αιτιολογίες, για να μην υπογραφεί η πρόταση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών προκειμένου τα πλοία της εταιρείας να ξεκινήσουν δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο».

«Εγώ προσάρμοσα τα δρομολόγια, πήρα το κακό ωράριο αναχώρησης 9:30 το πρωί από Κρήτη, αλλά δεν υπογράφει ο Κουρουμπλής» εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επιχείρημα που του προβάλλεται είναι η θέση της ...Hellenic Seaways «ότι συμπίπτουμε στο λιμάνι της Σαντορίνης».

«Μετά το ΣΑΣ που λαμβάνει απόφαση, οι εταιρείες δεν πρέπει να βάζουν κανένα θέμα και να βάζουν αντιρρήσεις για τα δρομολόγια» τόνισε.

«Απευθύνω μήνυμα στον Τσίπρα που αγωνίζεται. Λυπάμαι που εδώ και δύο μήνες που αγωνίζομαι δεν έχει στείλει στο υπουργείο Ναυτιλίας άτομα να ρωτήσουν τι συμβαίνει. Ο Κουρουμπλής λέει συνέχεια ψέματα και προφάσεις για να μην υπογράψει. Το γράμμα με το οποίο έκανε παράπονα η Seaways είναι παράνομο», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

Όσον αφορά στη βραδινή εξέλιξη με την διαβεβαίωση του κ. Κουρουμπλή ότι θα λήξει το θέμα του τις επόμενες τρεις ημέρες ο κ. Στεφάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «λέει ψέματα».

«Εγώ είμαι σε απεργία πείνας γιατί θέλει να κλείσει την Golden Star Ferries. Ντροπή του. Η εταιρεία μου έχει αφήσει 75 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια», είπε κλείνοντας ο κ. Στεφάνου.



http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ

       
Το παράρτημα Μεσολογγίου-Αιτωλικού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, διαμαρτύρεται, καταδικάζει και καταγγέλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη βεβήλωση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο Αιτωλικό και τη μετατροπή του σε…μαντρί, όπως φαίνεται από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Η βεβήλωση αυτή είναι αποτέλεσμα της σημερινής πολιτικής και πνευματικής εξαχρείωσης, που έχει επιφέρει την πλήρη απαξίωση και ισοπέδωση της ιστορικής κληρονομιάς και των αξιών της κοινωνίας. Συνδέεται άμεσα με τους μηχανισμούς της αστικής εξουσίας και ειδικότερα, στην περίπτωση αυτή, με τη λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» και την προκλητική αδιαφορία κι απραξία της.

Γιατί είναι αυτή η «τοπική αυτοδιοίκηση», που έκοψε τα κάγκελα του μνημείου και που μέχρι τώρα δεν τα έχει αποκαταστήσει.

Γιατί είναι αυτή η «τοπική αυτοδιοίκηση», που παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας για τακτικό καθαρισμό, επιδιόρθωση των ζημιών κι έλεγχο κατά διαστήματα του χώρου, δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Γιατί είναι αυτή η «τοπική αυτοδιοίκηση» που, δια των αντιπροσώπων της στο Αιτωλικό, περνάει καθημερινά από το χώρο, αλλά δεν νιώθει την ανάγκη να ... σταματήσει αυτό το αίσχος.

Γνωρίζετε, κύριε Δήμαρχε, πως το συγκεκριμένο Μνημείο στήθηκε προς τιμήν των πεσόντων στην περίφημη μάχη της ανατίναξης του γερμανικού τραίνου και της απελευθέρωσης των ομήρων που μετέφεραν;


Γνωρίζετε, κύριε Δήμαρχε, πως οι συγκεκριμένοι πεσόντες ήταν νέοι άνθρωποι της περιοχής μας, από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και το Ευηνοχώρι και πέθαναν αγωνιζόμενοι ενάντια στους Ναζί και στο φασισμό;


Δεν πολέμησαν, κύριε Δήμαρχε, για συμφέροντα άλλων, ντόπιων και ξένων, για αγωγούς, πετρέλαια, φυσικά αέρια, ούτε στη Κορέα, ούτε στο Αφγανιστάν, αλλά εδώ στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενοι τη γη μας, τις πεζούλες μας, τις καλύβες μας!


Και σεις, ως ανταμοιβή για τη φιλοπατρία και τον ηρωισμό τους, αντί να τους περιβάλλετε με τις ύψιστες τιμές, μετατρέψατε το μνημείο τους σε μαντρί…!


Σας καλούμε τώρα, χωρίς καμιά χρονοτριβή, να αποκαταστήσετε και να αναβαθμίσετε το χώρο του Μνημείου, κάνοντας όλες τις απαραίτητες γι αυτό ενέργειες, καθώς επίσης να μεριμνήσετε για την καθημερινή προστασία του από κάθε πιθανή ή απίθανη, στο μέλλον, βεβήλωση και επιβουλή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΑΧΠΑΖΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΙΑΠΗΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Bόμβα! Η Εισαγγελέας Διαφθοράς είχε λοκάρει τον Κουρουμπλή

ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ, ΑΡΧΙΡΑΠΕΡ, ΤΑΧΥΜΕΤΡΗΤΗΣ

Οργίασαν επί θητείας του κάποιες φαρμακευτικές


Tην προκλητική μεθόδευση απόκρυψης και προστασίας του πρώην υπουργού Υγείας και νυν Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την υπόθεση της Novartis, την ώρα που η κυβέρνηση έριχνε βορά στην αρένα τους «10» πολιτικούς της αντιπάλους, αποδίδοντάς τους βαρύτατες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου -η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση- είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη έγγραφο με καταγγελία για «απάτη» και «τη μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016 και ειδικά για μια υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 980 που διαβιβάστηκε στον αντεισαγγελέα από την κα Ράικου ήταν μια επιστολή που ...καλούσε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς να ψάξει και όσα συνέβαιναν το 2016. Ο αποστολέας ανέφερε ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

https://kourdistoportocali.com/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η βολευτίνα του Σύριζα τριανταφύλλου μίλησε στον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό. Ρε μπας και έχει καμιά ΜΚΟ του Σόρος η συντρόφισσα ;

Η βολευτίνα του Σύριζα τριανταφύλλου,  μιλά  στον ΟΗΕ για το προσφυγικό, αφού όμως πρώτα έκανε μετανάστες τους ψαράδες του νομού που την εξέλεξε, ώστε να προωθήσει τα επιχειρηματικά σχέδια του υπόδικου κουμπάρου της και πρώην επόπτη αλιείας, που αφορούν την ιδιωτικοποίηση της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, με παράλληλο εξοβελισμό των αλιέων της περιοχής, ώστε να μην υπάρξουν αποζημιώσεις ή έννομο συμφέρον, για να αντισταθούν και να καταγγείλουν το σκληρότερο και το ποιο μαύρο σχέδιο, υφαρπαγής της μεγαλύτερης πλουτοπαραγωγικής πηγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα σχέδιο που από την εποχή των φεουδαρχών, αποτελούσε διακαή πόθο προσάρτησης στην προσωπική περιουσία κάθε μαθητευόμενου σύγχρονου φεουδάρχη.

Η κυρία αυτή μίλησε λοιπόν στον ΟΗΕ, "αν είναι δυνατόν" για το προσφυγικό, έχοντας ως προϋπηρεσία, το κατόρθωμα της προσφυγοποίησης, ολόκληρης παραγωγικής μάζας ανθρώπων από τη δουλειά τους, από τον τόπο τους, από το μέλλον τους.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα, τι θέλει ο λύκος στο μαντρί;

Τι έχει να προσφέρει η όποια τριανταφύλλου, στο δράμα που περνούν οι πρόσφυγες και μαζί με αυτούς η χώρα μας;

Για να μην φτάσουμε μετά από κάμποσο καιρό και σκάσει η φούσκα της τριανταφύλλου, όπως έσκασε με την ράνια αντωνοπούλου και για να μην πέσει κανείς από τα σύννεφα έχοντας ηλίθια γκριμάτσα ψελλίζοντας οοοοο εεεεε ηηηηηη, καλό δεν θα ήταν να ψάξουν οι συνοδοιπόροι της, αν η κυρία αυτή είναι στη λίστα μισθοδοσίας των γνωστών ΜΚΟ που διευθύνει ο Σόρος ή κάποιο άλλο ματσωμένο αφεντικό του διεθνούς δουλεμπορίου;

Εμείς πρόταση κάνουμε, την ευθύνη ας την αναλάβουν αυτοί που ακόμη την ανέχονται.


Μ.Ε.Π

===================================================================================================================================================================================
«H Ελλάδα παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς»

Στις εργασίες της παγκόσμιας κοινοβουλευτικής ακρόασης των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την ασφαλή και ομαλή μετανάστευση, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22-23 Φεβρουαρίου, πήρε μέρος ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Τριανταφύλλου.

Η κ. Τριανταφύλλου τοποθετήθηκε στις θεματικές, που αφορούσαν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και την προσπάθεια, που καταβάλλεται για ένα Παγκόσμιο Σύμφωνο, που θα αντιμετωπίζει τόσο τις αιτίες της μετανάστευσης, όσο και την ένταξη των προσφύγων στις χώρες υποδοχής.

Η βουλευτής εστίασε στην ανάγκη, να αντιμετωπιστούν οι αιτίες των προσφυγικών ροών, ήτοι οι πόλεμοι και οι οικονομικές ανισότητες. Τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετώπισε τις ...μεταναστευτικές ροές σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον ανέφερε πως η Ελλάδα δε δημιουργεί εστίες πολέμου, αλλά παρόλα αυτά κλήθηκε, βρισκόμενη στη δίνη οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσει μιαν ακραία κατάσταση λόγω της κατακόρυφης αύξησης των προσφυγικών ροών το 2015.

Στις ενότητες που αφορούσαν στην ένταξη των μεταναστών και την κοινωνική συνοχή, τόνισε τη σημασία της πρόσβασης στην Εκπαίδευση και την Υγεία καθώς και την καθιέρωση ενός συστήματος ασφαλισμένης εργασίας, ενώ ανέφερε ότι η πρόσβαση στη δημοκρατική διαδικασία και στη διαβούλευση ζητημάτων που αφορούν στους πρόσφυγες βοηθούν στην ομαλή τους ένταξη.

Τέλος, η κα Τριανταφύλλου χαιρέτισε την προσπάθεια για μια Παγκόσμια Συμφωνία για το μεταναστευτικό. Σημείωσε ωστόσο, πως επιβάλλεται, να σταματήσουν τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και να υπάρχει διεθνής συνεργασία σε ένα διεθνές πρόβλημα, όπως είναι το προσφυγικό.


http://sinidisi.gr/maria-triantafillou-diethni-akroasi-oie-nea-yorki-metanasteutiko-prosfigiko/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Αθώος κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης στη δίκη με τη Λίνα Νικολοπούλου -Στουρνάρα!

             
Καταπέλτης ο συνήγορος του Βαξεβάνη, Ιωάννης Απατσίδης που συγκρούστηκε ανοιχτά με ένα σύστημα εξουσίας το οποίο μέχρι σήμερα παρέμενε στο απυρόβλητο. Μεγάλη δικαίωση για την πραγματική, αποκαλυπτική δημοσιογραφία και όχι τα φερέφωνα επιχειρηματικών συμφερόντων που τους ρίχνεις κέρμα και συγκαλύπτουν ακόμα και τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της κοινωνίας.
Νωρίτερα, την απαλλαγή του Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε ο εισαγγελέας, λέγοντας ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του για την υπόθεση.

Η Αγόρευση του εισαγγελέα στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη.

«Δύσκολο να αποδείξει την αλήθεια ο κατηγορούμενος…
Θα μείνω στην παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης που είπε ότι μπορεί και να είναι αληθή όσα είπε ο δημοσιογράφος, οπότε θα δούμε αν υπήρχε σκοπός εξυβρίσεως.
Είναι γεγονός ότι είχε στη διάθεση του το πόρισμα των επιθεωρητών για το ΚΕΕΛΠΝΟ και από το περιεχόμενο του τού δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός ήταν διαβλητός κι έγινε για να δοθούν χρήματα στη συγκεκριμένη εταιρεία. Είχε καθήκον να προβάλει αυτό το γεγονός .

Είναι δημοσιογράφος που ερευνά σκάνδαλα, ελέγχει την εξουσία.

Διαπίστωσε κάποια γεγονότα, θα μπορούσε να είναι και οξύς και κριτικός , δεν θα μπορούσαμε να πούμε λιγότερο ήπιο, δεν είναι δικαστική απόφαση αλλά ένα δημοσίευμα που θέλει να ελέγξει τη δημόσια διοίκηση. Η κ. Στουρνάρα είναι δημόσιο πρόσωπο ,όπως ο σύζυγός της και η γυναίκα του Καίσαρα πρέπε και να φαινεται τίμια.Δεν λέω ότι έκανε κάτι η ίδια, αλλά το ΚΕΕΛΠΝΟ που την εξέθεσε. Έντονη η διατύπωση αλλά όχι μειωτική.

Δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου .Να απαλλαγεί.»

Μαντζουράνης: Η κ. Στουρνάρα ήθελε να συσκοτίσει την υπόθεση
«Για να κριθεί αν το επίδικο δημοσίευμα είναι αληθές, θα πρέπει το δικαστήριό σας να διερευνήσει αν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο του πορίσματος των ελεγκτών Υγείας» ανάφερε κατά την έναρξη της αγόρευσής του ο Γιάννης Μαντζουράνης. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη επεσήμανε πως σε ...κάθε περίπτωση το δημοσίευμα είναι αληθές και επανέλαβε εμφατικά το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Μαντζουράνης επεσήμανε το γεγονός ότι η Λίνα Νικολοπούλου δεν έκανε μήνυση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προηγούμενου τεύχους του Hot Doc στο οποίο καταγράφονταν με λεπτομέρειες τα συμπεράσματα των ελεγκτών για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις σχέσεις του με την εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά επέλεξε να κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου για μία και μόνο αναφορά, σ’ ένα τεύχος που αναφερόταν γενικά στις ρεμούλες του ΚΕΕΛΠΝΟ και στο πάρτι που γενικώς γινόταν μέσω της διαφήμισης.

Ως προς τις αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ και το γεγονός ότι «βάφτισε» κολλητικό τον καρκίνο, φράση την οποία η πλευρά της κ. Νικολοπούλου ερμηνεύει ως προσπάθεια του Βαξεβάνη να προσάψει και στην ίδια ευθύνες, ο Γιάννης Μαντζουράνης εξήγησε πως προκύπτει σαφώς ότι η λέξη «βάφτισαν» αφορά αποκλειστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο τελικώς ωφελήθηκε η εταιρία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη. Εξάλλου, ο κ. Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που η εταιρία της κ. Νικολοπούλου πήρε χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ τότε εμμέσως πλην σαφώς προκύπτει ότι πήρε χρήματα η οικογένεια Στουρνάρα.

Μιλώντας για τις περιβόητες πια διαφημίσεις για τον καρκίνο τις οποίες η εταιρία της Λίνας Νικολοπούλου είχε αναλάβει, ο Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε ότι δεν είχε καν ερωτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο παρότι αυτό ήταν αρμόδιο να πάρει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ με λεπτομέρειες παρουσίασε τα στοιχεία εκείνα που καταδεικνύουν ότι ο διαγωνισμός τον οποίο τελικά κέρδισε τελικά η εταιρία της κ. Στουρνάρα και αφορούσε τα διαφημιστικά σποτ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον καρκίνο, ήταν προβληματικός.

Είναι ενδιαφέρον ότι αναλύωντας το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο η πλευρά της Λίνας Νικολοπούλου αμφισβήτησε με το σκεπτικό ότι δεν διαπίστωσε ποινικές ευθύνες αλλά εξέφραζε αμφιβολίες, ο κ. Μαντζουράνης ξεκαθάρισε πως οι επιθεωρητές ζητούν ξεκάθαρα την παραπομπή της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για το αδίκημα της απιστίας. Διαβάζοντας το σχετικό απόσπασμα, εξήγησε ότι πράγματι στο σκεπτικό τους εκφράζουν αμφιβολία στο διατακτικό ωστόσο είναι σαφείς ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Υπογράμμισε επίσης ο Γιάννης Μαντζουράνης εκείνο που κατά την απολογία του τόνισε ο Βαξεβάνης. Ότι δηλαδή η πλευρά της Λίνας Νικολοπούλου δεν παρουσίασε τα στοιχεία εκείνα από τα οποία θα προέκυπτε ότι το διαφημιστικό της έργο ήρθε σε πέρας, παρότι από το πρώτο δικαστήριο ισχυρίζεται πως αυτά τα παραστατικά υπάρχουν. «Αν υπήρχαν στοιχεία που να αποδείκνυαν τον ισχυρισμό τους, θα τα είχαν προσκομίσει» σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης και συμπλήρωσε ότι «η κ. Στουρνάρα μπορούσε να φέρει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσα λένε οι επιθεωρητές είναι μπαρούφες, αλλά δεν τον έκανε. Και δεν το έκανε όχι για την ήθελε, αλλά γιατί δεν μπορούσε. Γιατί ήθελε να συσκοτίσει την υπόθεση».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέλυσε τη σταδιοδρομία του Γιάννη Στουρνάρα στα δημόσια πράγματα εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, εξηγώντας πως ως πρόσωπο της μόνιμης επικαιρότητας που κατέχει επιτελικές θέσεις και σήμερα είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν μπορεί παρά να δέχεται σκληρή και αυστηρή κριτική. Όπως άλλωστε και η επιχειρηματίας σύζυγός του. Ζήτησε κλείνοντας από το δικαστήριο, να κηρύξει τον Κώστα Βαξεβάνη αθώο.


https://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

«Τέλος» η Ράνια Αντωνοπούλου με απόφαση Τσίπρα – Ξηλώνει τη διάταξη για επίδομα ενοικίου. (Τώρα το πήρατε χαμπάρι κ. Τσίπρα; )

Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί και επισήμως η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της επιδότησης ενοικίου που λάμβανε η πρώτη ως εξωκοινοβουλευτική υπουργός εκτός Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού «ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, και την ευχαριστεί για την σημαντική τριετή προσφορά της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος διευκρίνιζε πως με απόφαση του Πρωθυπουργού καταργείται η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να ...λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Η «καρατόμηση» είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί, αφού ο κ. Τζανακοπουλος αποκάλυψε νωρίτερα στο Real FM ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει μαζί της εκφράζοντάς του τη δυσαρέσκειά του και τονίζοντας ότι δεν θεωρεί ορθή την χρήση του επιδόματος.

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει σειρά ενεργειών που πήρε η σημερινή κυβέρνηση στην κατεύθυνση εξορθολογισμού του συστήματος αμοιβών βουλευτών και υπουργών.

Σε ανακοίνωσή της η κα Αντωνοπούλου τόνισε στη συνέχεια πως η παραίτησή της είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που έχει λάβει εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υποβάλλει παραίτηση και πετώντας επί της ουσίας το «μπαλάκι» στο πρωθυπουργικό γραφείο.


https://www.tribune.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ήρθε η ώρα κάποιοι να τιμήσουν το φαγητό τους με την ευκαιρία της μάχης του Ντολμά.




Γιορτές Ντολμά και φέτος στη πόλη μας, ώστε να τιμήσουμε τους πεσόντες που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα που τους φιλοξενεί και για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Αυτή τη πατρίδα όμως έλαχε στις μέρες μας να την εκπροσωπούν οι ολιγοστοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του καραπάνου και των δοσίλογων δημοτικών συμβούλων του.

Αυτοί οι ολιγοστοί εκπρόσωποι, μη έχοντας ως προτεραιότητα την εκδήλωση ευγνωμοσύνης απέναντι στη θυσία των προγόνων μας και για να τιμήσουν τον χαρακτηρισμό που τους συνοδεύει, οργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις θεωρητικά για τη μάχη του Ντολμά, αλλά ουσιαστικά για να τιμήσουν την ευκαιρία που του δίνετε ώστε να γεμίσουν τις τσέπες και τις ορέξεις τους σε χρήμα και φαγοπότι.

Αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία και εκμεταλλευόμενοι τον πόθο και την χαρά των κατοίκων του Αιτωλικού, ορίζουν ως μέρα εορτής μια άσχετη ημερομηνία με την μάχη του Ντολμά και χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ως επίσημη αργία η μέρα αυτή, διοργανώνουν ένα κακέκτυπο της πομπής Εξόδου του Μεσολογγίου.

Το γνωστό, θέλουμε και εμείς αύλακα κυρ Βενιζέλε που παρουσίασαν οι Μεσολογγίτες ως αίτημα στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, ως αντιπρόταση στον αύλακα που είχε το Αιτωλικό και το είχε καταστήσει κεντρικό λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας μέχρι τη δεκαετία του 50, σήμερα αυτός ο ολιγοστός δήμαρχος με τους συνοδούς κόλακες, κατάφερε να το ανατρέψει και να κάνει πραγματικότητα το ανέκδοτο, προερχόμενο από το Μεσολόγγι, θέλουμε και εμείς Βαγίωνε, υπονοώντας βέβαια τους Αιτωλικιώτες που μέχρι σήμερα δεν αξιώθηκαν να ορίσουν έστω μια σταθερή ημερομηνία της επετείου. 

Και αν νομίζει κάποιος ότι εκεί τελειώνει το δράμα της σημερινής πραγματικότητας του τόπου μας, ας ψαχτεί καλύτερα.

Φίλοι μας αναγνώστες, μας έστειλαν τα έξοδα της παράστασης παρωδία, τα οποία και σας δίνουμε ενδεικτικά νούμερα.


806,00 ευρώ για ηχητική κάλυψη, όταν μια ολόκληρη συναυλία κορυφαίου τραγουδιστή πανελλήνιας εμβέλειας,  με έξοδα μεταφοράς ηχητικά και κλπ, στοιχίζει 5000 ευρώ.

2.400,00 ευρώ για έντυπο υλικό. όταν χίλια φύλλα Α4 για εκτύπωση, δεν υπερβαίνουν τα 3 ευρώ.
Άντε και οι χαρτοπετσέτες που θα καταναλωθούν, άντε και το χαρτί κουζίνας, συνυπολογίζοντας και την ... ποσότητα της προσωπικής κατανάλωσης του καραπάνου.
Να βάλουμε και τα κύπελλα που θα μοιραστούν μαζί με τις κορδέλες και τα εμφιαλωμένα νερά και πάλι δεν βγαίνει ο λογαρισμός.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τα έξοδα παράστασης, δηλαδή τον περίδρομο που θα καταναλώσει ο ολιγοστός δήμαρχος με τα τιμώμενα καραπανάκια, που θα έρθουν από κονδύλι διαφορετικό από αυτό που ψηφίστηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου για τις γιορτές Ντολμά.

Απολαύστε το βίντεο στη παλιά ασπρόμαυρη  Ελληνική ταινία    ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ  ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ**Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΕΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΗ ΤΟΥ ΝΑΞΙΟΥ από το 2' και 20" και θα συνειδητοποιήσετε ότι σε αυτή τη χώρα μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν.




Η ΓΕΚΙΑ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κατατέθηκε η Αναφορά για το θέμα των μονάδων βιορευστών στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το ζήτημα της καύσης βιορευστών για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εντός του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή θέμα μείζονος σημασίας για την Πρωτοβουλία μας, η οποία ασχολήθηκε εντατικότατα, μελετώντας στοιχεία και εξετάζοντας λεπτομερώς τις παράτυπες και διάτρητες διαδικασίες αδειοδότησης των συγκεκριμένων μονάδων.



Οι συνεχείς πιέσεις μας προς όλους τους υπεύθυνους, η τακτική και λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών και των φορέων του τόπου, αλλά και οι αδιάλειπτες παρεμβάσεις μας, τόσο στην τοπική όσο και στην κεντρική διοίκηση, είχαν ως έμμεσο αποτέλεσμα τη νομοθετική ρύθμιση (ΦΕΚ 170 Α΄/08-11-2017) που πλέον αυστηροποιεί το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων μονάδων βιορευστών, προστατεύοντας τη γη υψηλής παραγωγικότητας και τις περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές. Δυστυχώς, ωστόσο, η Περιφέρεια ΔΕ και η βουλευτής της πόλης μας, Μ. Τριανταφύλλου, ολιγώρησαν για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα η νομοθετική αυτή ρύθμιση να μην έχει αναδρομική ισχύ, αφήνοντας το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας εκτεθειμένο στη ρύπανση που θα προκαλέσουν οι 4 μονάδες βιορευστών.

Από την πλευρά μας, επιλέξαμε να κινητοποιηθούμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζητώντας την αρωγή των Ελλήνων ευρωβουλευτών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σ. Σακοράφα, Ν. Μαριά και Ν. Χουντή. Έχοντας, πλέον, την υποστήριξη και των τριών στον αγώνα μας, συντάχθηκε από τη Χημικό-Περιβαλλοντολόγο και πρώην Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος, Γιούλυ Καμπούρη, η Αναφορά την οποία κλήθηκαν ανοιχτά τον ...Δεκέμβριο να προσυπογράψουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μόνοι φορείς που αρνήθηκαν να την υπογράψουν ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας, παρά την ξεκάθαρη δέσμευσή επ’ αυτού των αρμόδιων εκπροσώπων τους (αντίστοιχα Αντιπεριφερειάρχες Χ. Σταρακά, Ν. Μπαλαμπάνης και Φ. Περγαντής, Ι. Σελιμάς, Σ. Χρυσόπουλος), κατά την συνάντησή τους με την Ευρωβουλευτή Σ. Σακοράφα (2.11.2017).

Καθίσταται, πλέον, ξεκάθαρο ότι – για οποιονδήποτε λόγο ο καθένας – έχουν συμφέρον να κρατήσουν ουδέτερη στάση απέναντι στην καταστροφή του τόπου που (υποτίθεται) υπηρετούν, συμβάλλοντας δραστικά στην υποβάθμισή του. Όπως φαίνεται από κοινοποίηση που λάβαμε πρόσφατα (14.02.2018), ο κ. Μπαλαμπάνης, όταν δεν κατηγορεί τις ενεργές δράσεις ευαισθητοποιημένων πολιτών, αρκείται σε απλές διαβιβάσεις επιστολών μας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και μάλιστα με καθυστερήσεις που αγγίζουν τους τρεις (3) μήνες (!!), χωρίς την παραμικρή τοποθέτηση και παραμένοντας παντελώς αμέτοχος στο θέμα.




Από την άλλη, επί τόσους μήνες, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας, δηλ. ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για τη “διοίκηση και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου” και την ”προστασία των οικοσυστημάτων” (σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του http://fdlmes.gr), παρά τις προτροπές και πιέσεις μας να θέσει το θέμα της υπογραφής της αναφοράς σε συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του, δεν φαίνεται να το θεώρησε αρκούντως σημαντικό.

Πέραν αυτών, η ανταπόκριση του κόσμου για την υπογραφή της Αναφοράς ήταν άμεση και συγκινητική και τελικά, στις 11 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κατάθεσή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αν και αναμένουμε με αγωνία την απόφαση της Επιτροπής για το παραδεκτό της αναφοράς μας, δεν μπορούμε παρά να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά και την ανακούφιση που μας γεμίζει το γεγονός ότι μια τέτοια δράση ολοκληρώθηκε, αφού, ως συλλογικότητα, κάναμε ό,τι μπορούσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, επενδύοντας όση ενέργεια και χρόνο μπορέσαμε.

Νιώθουμε, επίσης, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στη συλλογή των υπογραφών αλλά και όσους μας βοήθησαν (άμεσα ή έμμεσα) προκειμένου να υπάρξει αυτή η μαζική στήριξη της αναφοράς.

Η κατάθεση της αναφοράς είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον αγώνα διαρκείας για την προστασία του Εθνικού μας Πάρκου. Ο δίκαιος αυτός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το οριστικό κλείσιμο των μονάδων βιορευστών και σε αυτόν η τοπική κοινωνία, με την ενεργή συμμετοχή της, θα πρέπει να είναι παρούσα!

Ακολουθεί η επιβεβαίωση που λάβαμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τη Διαδικτυακή Πύλη Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποβολή της αναφοράς:

Σας ευχαριστούμε που έχετε υποβάλει μέσω της Διαδικτυακής Πύλης Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μια νέα αναφορά.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εξετάσει συνεπώς την αναφορά σας. Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη σας ότι για την εξέταση αυτή θα απαιτηθεί ενδεχομένως κάποιο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η σχετική διαδικασία αποτελείται από διάφορα στάδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις η Γραμματεία της Επιτροπής Αναφορών συντάσσει περίληψη της αναφοράς σας, η οποία μεταφράζεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόλις η επιτροπή λάβει απόφαση για το παραδεκτό της αναφοράς σας, η περίληψη αυτή θα δημοσιευτεί στην Διαδικτυακή Πύλη Αναφορών. Για την απόφαση αυτή θα ενημερωθείτε εγγράφως.
Το παρόν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στάλθηκε αυτόματα από τη Διαδικτυακή Πύλη Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

καραπάνε, πες μουσταλευριά. Ο Χρυσός τους φέρνει ποιο κοντά ... Δις ισόβια στον Θεολόγο Καλαϊτζή -στέλεχος της ΝΔ- για υπεξαίρεση 1.400.000 ευρώ

Δύο μέρες διήρκεσε η σοβαρότατη εκδίκαση υπόθεσης υπεξαίρεσης ύψους 1.400.000 ευρώ από την ΕΑΠΑΞ, δημοτική επιχείρηση της παλιάς πόλης της Ξάνθης, με κατηγορούμενο τον τότε πρόεδρό της, στέλεχος της Ν.Δ. και επίδοξο διεκδικητή αξιωμάτων Θεολόγο Καλαϊτζή δικηγόρο και τον υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης Γιώργο Δερρέ.

Το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών που συντάχθηκε, μετά από καταγγελία της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης υπό τον Χρίστο Πούλιο, έκαψε στην κυριολεξία τους κατηγορούμενους που δεν είχαν αφοπλιστικά επιχειρήματα να αντικρούσουν τα οικονομικά ανοίγματα και τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο δέχθηκε απόλυτα την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα χωρίς κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε κάθειρξη δις ισόβια στον Θεολόγο Καλαϊτζή για υπεξαίρεση και απιστία, ποινή που δέχθηκε ψύχραιμα, και ...12 χρόνια κάθειρξη με αναστολή μέχρι την έφεση και επαύξηση των περιοριστικών όρων στον Γιώργο Δερρέ με την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ συμπληρωματική του προηγούμενου ποσού που έχει ήδη καταβληθεί των 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης κάθε 15 μέρες στις αστυνομικές αρχές. Ο δεύτερος αθωώθηκε της κατηγορίας για πλαστογραφία αλλά μόνο για χρήση πλαστού εγγράφου όπως και ο κ. Καλαϊτζής για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία


Στο εφετείο Θράκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση κατέθεσαν οικονομολόγοι ως μάρτυρες, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Καλαϊτζή οι Μιχάλης Μυλαράκης και Κων. Κάλφας μίλησαν για έναν άνθρωπο που ήθελε να προσφέρει, αλλά ποτέ δεν ερχόταν ο ίδιος σε επαφή με χρήματα, κάτι που γνώριζαν αφού τα γραφεία τους ήταν δίπλα σε άλλη δημοτική εταιρία. 


Υπενθυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος, στον οποίον παράλληλα του επιβλήθηκε διαρκής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, είχε στο μητρώο του και μία άλλη μικρότερη καταδίκη για πλαστογραφία κατά την ενάσκηση του δικηγορικού του επαγγέλματος κάτι που του κόστισε στο να μην απολαύσει ευεργετήματα ελαφρυντικών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν για μια πιο μικρή ποινή οι συνήγοροι υπεράσπισης Στέργιος Γιαλάογλου από Ξάνθη και Θεοχάρης Δαλακούρας καθηγ. Νομικής από Κομοτηνή. Συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δερρέ ήταν ο δικηγόρος Καβάλας Κων. Γκρόζος.


Στην απολογία του ο κ. Καλαϊτζής επικαλέσθηκε διπλό έλεγχο όλων των οικονομικών πεπραγμένων από ΣΔΟΕ το 2007-2008, που δεν βρήκε τίποτα το επιλήψιμο. Αυτό εδραίωσε μέσα του την πεποίθηση ότι όλα έβαιναν καλώς και λειτουργούσε καλή τη πίστη.

 Η πλευρά του κατηγορουμένου προέδρου της δημοτικής επιχείρησης εξέτασε ως μάρτυρα τεχνικό σύμβουλο οικονομολόγο, τον κ. Μανώλη Εγγλεζάκη, ο οποίος έκανε παράλληλο έλεγχο με τους οικονομικούς επιθεωρητές. Αυτός αμφισβήτησε ευθέως τα πορίσματα του ελέγχου και είπε ότι «έγινε ο έλεγχος εκτός των διεθνών λογιστικών προτύπων και ότι δεν υπάρχει πραγματικό έλλειμμα στην εταιρία», κάτι που όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό.


Στο ακροατήριο του Εφετείου που παρευρισκόταν πολλοί Ξανθιώτες, κυρίως διατελέσαντες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ήταν παρούσα η μητέρα του Θεολόγου Καλαϊτζή με έκδηλη αγωνία και σε άλλη θέση η εν διαστάσει σύζυγός του, αλλά και τα τρία του παιδιά.


Η δίκη θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, αφού θα ασκηθεί έφεση. Πάντως αυτό που διαφάνηκε από την όλη διαδικασία είναι ότι καταχραστές δημόσιου δημοτικού χρήματος, και γενικά όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα θα αντιμετωπίζονται από την δικαιοσύνη όπως επιβάλλει ο νομικός μας πολιτισμός και η νομοθεσία, χωρίς να υπεισέρχονται άλλα κριτήρια.


(πηγή: Εφημερίδα Χρόνος)
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

-Αλέξη, κανείς δεν δίνει σημασία σε ένα διεφθαρμένο κράτος-ζητιάνο

Λίγο πριν τον εθνικό ακρωτηριασμό;


Kανείς ισχυρός δεν δίνει σημασία σε ένα ξοφλημένο διεφθαρμένο κράτος-ζητιάνο. Ο Ρεξ Τίλερσον (ο Αμερικανός ΥΠΕΞ) κλείστηκε 3,5 ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο με τους Ερντογάν-Τσαβούσογλου. Ο Πούτιν συμφώνησε με τον Ερντογάν να του πουλήσει S-400. To Iσραήλ έκλεισε συμφωνία με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο.

Aπό τον killbill

Η Μέρκελ πατάει επίσης σε πολλές βάρκες, είναι και με τους Σκοπιανούς αλλά και με τους Τούρκους. Οι τελευταίοι είναι πολύ καλοί πελάτες των γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών. Αίφνης όλοι παίζουν μεταξύ τους και ο ψωριάρης χώρια το ρίχνει στην ενδοσκόπηση για το ποιός από τους προηγούμενους που τον κυβερνούσαν τα πήρε από την NOVARTIS την ίδια ώρα που οι σημερινοί κυβερνώντες τα παίρνουν από αλλού.

Μάλιστα ντρέπονται να γράψουν και το όνομα του Αρχιράπερ Κουρουμπλή ο οποίος εμφανίζεται να έχει και τις πιο πρόσφατες συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Novartis άρα αν τα πήρε στην περίπτωσή του το αδίκημα είναι το μόνο που δεν ...έχει παραγραφεί.

Κανείς λοιπόν δεν παίζει με τον ψωριάρη μια και αισθάνονται εξαπατημένοι από το κράτος-αγύρτη όπως ακριβώς αισθάνθηκε ο Ντράγκι.

Η Κολομβία των Βαλκανίων βαδίζει ολαταχώς στον διασυρμό, στο εξευτελισμό και στον εθνικό ακρωτηριασμό.

Την ίδια στιγμή προκαλεί η Άγκυρα εξέδωσε νέα Νavtex δεσμεύοντας τις ίδιες περιοχές για συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων έως τις 10 Μαρτίου, αφήνοντας τους Τσίπρα και Αναστασιάδη να μιλάνε μεταξύ τους και να βαυκαλίζονται πόσο μεγάλοι πολιτικοί άνδρες είναι.

Μείνετε συντονισμένοι με το Κουρδιστό Πορτοκάλι, το Ολοκαύτωμα πλησιάζει μπας και απαλλαγεί ο πλανήτης από τους τοξικούς Ελληνες πολίτες και πολιτικούς…


https://kourdistoportocali.com/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Υπό ναυτικό αποκλεισμό η Κύπρος: Επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσίπρα και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – Η Τουρκία μας σέρνει σε πόλεμο – Αυλαία στην γεώτρηση της ΕΝΙ

Για όσους διάβαζαν ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ήξεραν τι θα συμβεί (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ). Η Τουρκία προχώρησε στην υλοποίηση του σεναρίου που άκουσον άκουσον , αιφνιδίασε Ελλάδα και Κύπρο!Ανανέωση την NAVTEX, αποχωρεί το γεωτρύπανο της ΕΝΙ και πλέον τα χαμόγελα κόπηκαν απότομα. Και δυστυχώς κάποιοι ή επίτηδες κοιμίζουν τον ελληνικό και κυπριακό λαό ή είναι αφελείς ή…. Το τελευταίο δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε.

Γιατί το λέμε αυτό. Η Κύπρος μπορούσε να βγάλει NAVTEX πριν την Τουρκία και να προχωρήσει κανονικά το γεωτρύπανο της ΕΝΙ «καταλαμβάνοντας» ουσιαστικά τον συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο. Ομως κανείς δεν το έκανε και η Τουρκία το έκανε πρώτη και προχώρησε. Γιατί; Δεν το σκέφτηκαν; Είναι ανίκανοι;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ας βγουν να πουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό και κυπριακό λαό.

Το τεμάχιο 3 εμπίπτει σύμφωνα με την Τουρκία στην υποτιθέμενη ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων.

“Η ιδιαιτερότητα του τεμαχίου 3 είναι πως βρίσκεται ακριβώς στις παρυφές περιοχής για την οποία υπέγραψε η ‘τδβκ’ με την τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO)”, “δεν έχει σημασία αν αυτά τα τεμάχια είναι νοτίως, βορείως, ανατολικά ή δυτικά του νησιού, οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα και συμφέροντα σε όλα” λένε απειλώντας Τουρκία και Κατεχόμενα.


Η Τουρκία έχει ετοιμάσει ολόκληρα σχέδια με σταδιακή, βήμα προς βήμα κλιμάκωση. Τα υπόλοιπα είναι για ...αφελείς.

Δεν είναι δυνατόν να πίστευαν ότι θα βγάλουν τέτοιο θαλάσσιο, ενεργειακό, εθνικό πλούτο τόσο απλά, τόσο εύκολα χωρίς να χυθεία αίμα.

Βλέπουμε τους Κούρδους να μάχονται χωρίς άρματα, χωρίς Ναυτικό, χωρίς Αεροπορία και μας έχουν καταντήσει περίγελο της γης.

Φαίνεται ξεκάθαρα, το λένε άλλωστε και οι ξένοι, πως η Τουρκία επέβαλλε «Ναυτικό αποκλεισμό» στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ. Φωτογραφίες του SAIPEM 12000, δείχνουν ότι παραμένει «όμηρος» των τουρκικών πολεμικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ.


Οι σχετικές φωτογραφίες από δορυφόρο απεικονίζουν και ένα από τα τουρκικά πλοία στην περιοχή, και συνοδεύονται από tweet που αναφέρει ότι η Τουρκία επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ.

Προσέξετε τι λέει η Λευκωσία και γιατί είναι τόσο κρίσιμα τα πράγματα
Ρίχνει το βάρος στην Ιταλία, μιλά για «ιταλική αδράνεια». Δυστυχώς η Ρώμη δεν έδρασε προληπτικά όπως η Γαλλία στα τέλη Ιουλίου του 2017 όταν έστειλε 2 φρεγάτες!.

Εξάλλου, η τουρκική αντίδραση πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα όχι αποκλειστικώς και μόνον της ιταλικής αδράνειας, που κατόπιν εορτής η Ρώμη απέστειλε φρεγάτα στην περιοχή, αλλά αφού η Άγκυρα είχε αποστείλει ισχυρές δυνάμεις επιφανείας του στόλου της εκεί, επιβάλοντας άτυπο αποκλεισμό του «3», αλλά και λόγω του ότι θεωρεί πως το εν λόγω τεμάχιο εμπίπτει στην υποτιθέμενη ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων.

Δυστυχώς, η Ρώμη παραγνωρίζοντας τις τουρκικές εγνωσμένες όμως προθέσεις για παρεμπόδιση του ενεργειακού προγράμματος της Λευκωσίας με κάθε κόστος, αντί να πράξει όπως η Γαλλία, η οποία στα τέλη Ιουλίου του 2017 είχε προληπτικώς αποσπάσει από την ΝΑΤΟϊκή δύναμη σκαφών της UNIFIL για το Λίβανο, δύο φρεγάτες, οι οποίες μάλιστα ναυλοχούσαν στο λιμάνι της Λάρνακας, πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης και σημαίας γύρω από το γεωτρύπανο της Total, εν τέλει απέμεινε απλός θεατής των εξελίξεων, αποστέλλοντας κατόπιν εορτής μια φρεγάτης και αφού είχε επιβληθεί ο τουρκικός αποκλεισμός στο «3» και τον στόχό «Σουπιά».

Η ιταλική ΕΝΙ, η οποία έχει αναλάβει να διενεργήσει τη γεώτρηση έχει δηλώσει πως το ζήτημα είναι διπλωματικό και ότι πλέον είναι πέρα από τον έλεγχο της, ενώ ως γνωστόν το γεωτρύπανο Saipem 12000 θα πρέπει να μετακινηθεί τέλος του μηνός στο Μαρόκο, κάτι στο οποίο η τουρκική πλευρά πόνταρε, παίζοντας με τον χρόνο.

Σημειωνεται ότι στην περιοχή του οικοπέδου «3» βρίσκονται πεντε πολεμικά πλοία της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων μια τορπιλάκατος, δύο κορβέτες, μία φρεγάτα και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης τα οποία θα συνεχίζουν να πλέουν εκεί έως και τις 10 Μαρτίου 2018.

Ολα αυτά έχουν επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα γεγονότα.

Ανανέωσαν τη Navtex οι Τούρκοι

Tρία εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή της παράτυπης Navtex στη βάση της οποίας πραγματοποιούν ασκήσεις εντός της ΑΟΖ η Τουρκία ανακοίνωσε πως ανανεώνει την δέσμευση των περιοχών για συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Μια εξέλιξη που θα προκαλέσει την αναβολή των ερευνητικών εργασιών στο γεωτρητικό στόχο «Σουπιά» και την αναχώρηση του γεωτρύπανου από την περιοχή όπου βρίσκεται αδρανοποιημένο.

Η ανανέωση της παράτυπης Navtex ουσιαστικά ρίχνει αυλαία στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου που έχει προκληθεί.

Το γεωτρύπανο σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει θα αποχωρήσει από την περιοχή λόγω προγραμματισμένων εργασιών σε άλλη περιοχή.

Στο Προεδρικό η πρέσβειρα των ΗΠΑ

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Αν Ντόχερτι, θα γίνει δεκτή την Τετάρτη το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Συμβούλιο Αρχηγών στη Λευκωσία μετά την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX: Επικοινωνία Αναστασιάδη με τον Τσίπρα

Σύσκεψη στο Προεδρικό συγκαλείται σήμερα το απόγευμα για τον χειρισμό του θέματος που προέκυψε με την ανανέωση της τουρκικής navtex στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα ξεκινήσει στις 7.15μμ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον συντονισμό των ενεργειών Λευκωσίας- Αθηνών, μετά την ανανέωση μέχρι τις 10 Μαρτίου της παράνομης τουρκικής NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, απόψε θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Αναστασιάδη αρμόδιων υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι χειρίζονται θέματα ΑΟΖ και υδρογονανθράκων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει αύριο, Τετάρτη, συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών, αντί των χωριστών συναντήσεων που είχαν ανακοινωθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30πμ στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή αφορά την εξέλιξη με την νέα παράνομη έκδοση τουρκικής NAVTEX στο τεμάχιο 3 της ΑΟΖ. Βλέπει και Ντόχερτι ο ΠτΔ Ο Πρόεδρος θα δεχθεί αύριο, 21 Φεβερουαρίου, στις 12μ, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρέσβειρα των ΗΠΑ κα Κάθλιν Ντόχερτι.

Ξεπέρασε κάθε όριο η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου
Η Άγκυρα δεσμεύει την ίδια θαλάσσια περιοχή, η οποία καλύπτει το τεμάχιο «3» της κυπριακής ΑΟΖ και το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ «Saipem 12.000» για 12η μέρα, παραμένει ακινητοποιημένο 25 ναυτικά μίλια ανοικτά της Κύπρου, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να μην του επιτρέπουν να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο «3», προκειμένου να διενεργήσει τη διερευνητική γεώτρηση.

Πριν από την έκδοση της νέας Navtex ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων και των μεγαφώνων», ενώ παράλληλα ζήτησε, παράλληλα, να υπάρξει υπομονή, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της διπλωματικής προσπάθειας θα διαφανούν.

Στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είναι η απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Δημοκρατίας και η άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.



Προκαλεί ο Ναμί: Οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα σε όλα τα τεμάχια

“Η ιδιαιτερότητα του τεμαχίου 3 είναι πως βρίσκεται ακριβώς στις παρυφές περιοχής για την οποία υπέγραψε η ‘τδβκ’ με την τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO)”, δήλωσε ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» στα κατεχόμενα Οζντίλ Ναμί, αναφέροντας παράλληλα ότι “οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα σε όλα τα τεμάχια”.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Οζντίλ Ναμί υποστήριξε ότι δεν είναι η τ/κ ή η τουρκική πλευρά που πυροδοτεί την ένταση και ότι “δεν έχει νόημα η τουρκική πλευρά να έχει αιωνίως υπομονή και να μην αντιδρά”.

Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει διαπραγμάτευση επαναλαμβάνοντας τις παλιές μεθόδους, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να επαναληφθούν μόνο εάν πρώτον, συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα από την αρχή και δεύτερον οριστεί τί θα γίνει με την Τ/κ πλευρά εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τα ‘οχι’ της ε/κ πλευράς.

Ο Οζντίλ Ναμί εξέφρασε την ελπίδα ο ΓΓ του ΟΗΕ να συναντήσει τους δύο ηγέτες και να συμφωνηθεί ένα νέο μοντέλο διαπραγματεύσεων. Κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι είναι εκείνος που αποχώρησε από το τραπέζι στην Ελβετία και τον κάλεσε να συμπεριφέρεται ψύχραιμα και να αποφεύγει βήματα που προκαλούν την αντίδραση της τουρκικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, στην συνέντευξή του στο Ανατολού, αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι “δεν έχει σημασία αν αυτά τα τεμάχια είναι νοτίως, βορείως, ανατολικά ή δυτικά του νησιού, οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα και συμφέροντα σε όλα”.

“Σε κάποια από αυτά τα τεμάχια γίνονται δραστηριότητες στο πλαίσιο συμφωνιών ‘τδβκ’ με Τουρκία.

Σε κάποια γίνονται δραστηριότητες στο πλαίσιο συμφωνιών που υπέγραψε με διεθνείς εταιρείες η ε/κ πλευρά. Εμείς είπαμε στην ε/κ πλευρά ‘ελάτε να κινηθούμε με συνεργασία σε όλα’ αλλά η ε/κ πλευρά κάνει μονομερή βήματα χωρίς να ανοίξει την πόρτα συνεργασίας με μας στο οικόπεδο 3 ή σε άλλα οικόπεδα. Εμείς αντιδρούμε σε αυτό.

Η ιδιαιτερότητα του τεμαχίου 3 είναι πως βρίσκεται ακριβώς στις παρυφές της περιοχής για την οποία υπέγραψε η ‘τδβκ’ με την τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO). Αντιστοιχεί σε μια περιοχή πέντε ναυτικών μιλίων. Αν κοιτάξουμε την ουσία του ζητήματος σε όλα έχουν δικαιώματα οι Τ/Κ και είμαστε υποχρεωμένοι να τα παρακολουθούμε αυτά”, ανέφερε.

Ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι “όσο περνάει ο καιρός και γίνονται δραστηριότητες φυσικού αερίου στην περιοχή, αυξάνεται η ένταση”, προσθέτοντας ότι “για να αρθεί αυτή η ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες σε διάφορα επίπεδα”.

“Η τουρκική πλευρά προσπαθεί ασφαλώς να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, στο πλαίσιο του διεθνούς νόμου και για να μην ανοίξει ο δρόμος για ένταση. Ποτέ δεν ήταν η τ/κ πλευρά ή η Τουρκία που πυροδότησαν την ένταση. Εμείς πάντοτε κάναμε τα βήματά μας ως αντίδραση στα βήματα της ε/κ πλευράς και αφού προηγουμένως κάναμε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις. Αλλά δεν έχει και νόημα η υπομονή μας να είναι αιώνια και να μείνουμε χωρίς αντίδραση”, ανέφερε.

Ο Οζντιλ Ναμί είπε ότι αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι να βρεθεί μια περιεκτική λύση στο κυπριακό πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι τον Ιούλιο στη Ελβετία ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης που αποχώρησε από το τραπέζι. “Γι’ αυτό τον λόγο και ο Ε/Κ ηγέτης πρέπει να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα”, ανέφερε, και απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη “να συμπεριφέρεται πιο ψύχραιμα και αποφεύγει βήματα που προκαλούν αντίδραση τουρκικής πλευράς”.

Για τη διαδικασία για το Κυπριακό, ο κ. Ναμί είπε ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να γίνει διαπραγμάτευση επαναλαμβάνοντας τις παλιές μεθόδους. “Πλέον εκείνο το τεφτέρι έκλεισε. Χρειάζεται μια νέα μεθοδολογία, μια νέα προσέγγιση”, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι πλέον οι διαδικασίες ανοιχτού τέλους δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε περιεκτική λύση.

“Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν ξανά μόνο εάν πριν ξεκινήσουν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα. Αλλά και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Στο σημείο που θα τελειώσουν θα πρέπει να οριστεί τί θα γίνει. Δηλαδή στο σημείο που θα τελειώσουν εάν η ε/κ πλευρά έρθει με ένα ‘όχι’ τότε πρέπει να ξεκαθαρίσει ενώπιον της κοινής γνώμης τί θα γίνει με την τ/κ πλευρά. Ενόσω δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μάλλον μεγάλη η πιθανότητα η ε/κ πλευρά να συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της”, υποστήριξε.

Ο Οζντίλ Ναμί εξέφρασε την ελπίδα ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να έρθει σε επαφή σύντομα με τους δύο ηγέτες και να σχηματιστεί ένα νέο μοντέλο που να το εγκρίνουν όλες οι πλευρές, ώστε να σχεδιαστεί μια νέα αποτελεσματική διαπραγματευτική διαδικασία.


https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κατά μέτωπον επίθεση Κατσούλη, ενάντια σε καραπάνο και κομιστές

Η φράση τα σύννεφα είναι βαριά, μάλλον είναι πολύ επιεικείς ώστε αντιπροσωπεύει την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο καραπάνος με όλους αυτούς που αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στον ολισθηρό δρόμο της λαμογιάς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και την επιβολή φίμωτρου , ώστε κανείς δημότης να μην μπορεί να μιλήσει.

Μετά λοιπόν τις αγωγές για εκφοβισμό ενάντια στον πρώην δήμαρχο Π. Κατσούλη, στον πρόεδρο των ψαράδων του Αιτωλικού Θ. Μπότα και στον γιατρό Β. Μπρούμα, αλλά και σε πολλού άλλους που δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία αυτή τη στιγμή, οι μηνυόμενοι γίνονται μηνυτές και αντεπιτίθενται κατά μέτωπον στην συμμορία καραπάνου.


Σήμερα έχουμε στα χέρια μας την αγωγή που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Κατσούλης, τόσο ενάντια στον καραπάνο, όσο και ενάντια στους Καρβέλη, Καραπαπά, Σκαρμούτσου, Παπαδόπουλου Γεωργίου, Σταθόπουλου, Μπουσμπουρέλη και Μπαλαμπάνη.


Οι κύριοι αυτοί είχαν καταθέσει αγωγή εναντίον του Κατσούλη και του ζητούσαν 800.000 ευρώ για μια ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο πρώτος και κατήγγειλε την κομπίνα που είχε στηθεί στην υπόθεση Χαλαζιά, για εικονικά τιμολόγια και αγορές που έγιναν μόνο στη φαντασία του καραπάνου και κατέληξαν βέβαια στην τσέπη του.

Το κλου της υπόθεσης είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη παραπέμψει για την υπόθεση Χαλαζιά, τους Καρβέλη και Μπουζμπουρέλη (δύο εκ των βαριά θιγομένων καραπανιστών) με βαρύτατες κατηγορίες, για παράβαση καθήκοντος και χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων.

Αυτό σημένει ότι ο Κατσούλης κινείτε εκ του ασφαλούς και εκτός από τα ...χρήματα που θα τους πάρει, θα φορτώσει με ποινές τους συνεργάτες του καραπάνου, όπερ και συνεπάγεται ότι θα χάσουν τη θέση τους στο δημοτικό συμβούλιο.


Το χειρότερο βέβαια θα έρθει όταν το χέρι της δικαιοσύνης απλωθεί πάνω τους για να τους στολίσει με ποινές φυλάκισης και κατασχέσεις περιουσίας.

Μάλλον τότε θα δούμε και θα ακούσουμε πως κελαηδάν οι καρδερίνες, τότε είναι που θα σημάνει και το σπάσιμο του αποστήματος που κρύβει όλες τις βρομιές και τις μίζες καραπάνου.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πάει στη ψειρού γιατί ο καραπάνος παίρνει το 25% ως μίζα από κάθε προμήθεια και έργο.


Ο λούκουμος όμως θα είναι για το τέλος και ελπίζουμε να έρθει πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές, ώστε να αποκαλυφθούν τα ιντερέσα της τριανταφύλλου του κουρουμπλή, του δημητρίου και εμμέσως του κούστα, με τον δήθεν πολιτικό ή ταξικό εχθρό, αν προτιμάτε.

Αναμένουμε ανάλογες κινήσεις και από τους άλλους δημότες που έχει θίξει ο καραπάνος με τα καραπανάκια του.

Διαβάστε την πρώτη και την τελευταία σελίδα της αγωγής Κατσούλη.




ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΤΑΓΩΓΗ

         Παναγιώτη Κατσούλη του Αλεξάνδρου, με Α.Φ.Μ. 050081400, πρώην Δημάρχου, Δημοτικού Συμβούλου Ι.Π. Μεσολογγίου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», κατοίκου Μεσολογγίου (οδός Δ. Θέμελη 18)
                                                                         ΚΑΤΑ

        Των:
  1. Καραπάνου Νικόλαου, Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,
  2. Καρβέλη Σπυρίδωνος, Αντιδημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου,
  3. Καραπαπά Γεώργιου του Χαραλάμπους, μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και προέδρου Φ.Ο.Σ.Δ.Α., 4ης γεωγρ. Περιφέρειας,
  4. Σκαρμούτσου Αναστάσιου του Ιωάννη Αντιδημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου,
  5. Παπαδόπουλου Γεώργιου του Αναστασίου, μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του δήμου,
  6. Σταθόπουλου Λάμπρου του Αθανασίου Αντιδημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.
  7. Μπουσμπουρέλη Δημήτριου, προέδρου του Πνευματικού - Κοινωνικού - Αθλητικού Κέντρου του δήμου,
  8. Μπαλαμπάνη Δημήτριου του  Γεωργίου, μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου,  κατοίκων απάντων Ι. Π. Μεσολογγίου.
*****************
ΕΠΕΙΔΗ, με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματός μου, με την παρούσα ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ στους εναγόμενους, ότι προς απάντηση-αντίκρουση-ανταπόδειξη των θεμάτων της αγωγής τους, που κατέθεσαν εναντίον μου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου την 22-12-2017 με α.α. ΤΜ 195/17  και προς απόδειξη των πραγματικών ισχυρισμών και της εν γένει παρούσης αγωγής μου θα εξετάσω: α) ενώπιον του κ. Ειρηνοδίκη Μεσολογγίου την ημέρα  Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα 22, 23 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα και ώρα 10:00 π.μ., και 11 π.μ. τον μάρτυρα Παπαδόπουλο Παναγιώτη του Ευθυμίου, Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας και Αν. Διοικητή Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας., Δημοτικό Σύμβουλο-Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κάτοικο Μεσολογγίου οδός Αρτεμίου Μίχου αρ. 14. και β) ενώπιον του κ. Ειρηνοδίκη Αθηνών την ημέρα Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα 22, 23, 26 Μαρτίου αντίστοιχα και ώρα 10:00 π.μ. και 11 π.μ. τους μάρτυρες, i) Μοσχανδρέου Χρήστου του Παναγιώτη, Ιδρυτή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ & Σ Μοσχανδρέου, Επιχειρηματία-Διαφημιστή, κάτοικο Μεσολογγίου, οδός Κων. Τρικούπη αρ. 2 και ii) Κωνσταντόπουλο Δημήτριo του Χρήστου, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗ.ΣΥ., κάτοικο Αθηνών οδός Βουλής αρ. 4, και ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι εναγόμενοι με την παρούσα να παραστούν κατά την παραπάνω εξέταση.
        ΕΠΕΙΔΗ για την κατάθεση της παρούσας προσκομίζω το υπ' αριθμ.        
                    Γραμμάτιο προκαταβολής του Δ.Σ.M.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος μου
ΖΗΤΩ
       - Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μου.
       - Να υποχρεωθεί οι εναγόμενοι για τις αιτίες, που αναφέρονται στην παρούσα, ο μεν πρώτος να μου καταβάλλει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.0000) ευρώ και έκαστος των λοιπών να μου καταβάλει το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επίδοση της παρούσας και έως την ολοσχερή εξόφληση.
         -Να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινώς εκτελεστή και
         -Να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στη δικαστική μου δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου μου.
                                               
Μεσολόγγι,  16  Φεβρουαρίου 2018
                
  Ο ενάγων                                                    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος ΚΑΡΒΕΛΗΣ και ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΕΛΗΣ. Άρχισε το ξήλωμα της παραοικονομίας στο δήμο Μεσολογγίου

ΟΙ κ.κ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ και ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΕΛΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΧΑΛΑΖΙΑ".
 ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΨΕΥΔΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση καραπάνου στον Παπαδόπουλο για την μη ένταξη στο πρόγραμμα αλλαγής δικτύων ύδρευσης - Ας μη βιάζεται να «θριαμβολογήσει» ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Τώρα κύριε Παπαδόπουλε, να πούμε ότι ο καραπάνος έχει άδικο, δεν το λες, να πούμε ότι ξέρει τι λέει, μάλλον θα πούμε ναι.

Καλό είναι να προσέχετε πίσω από την πλάτη σας, κύριε Παπαδόπουλε, για το τι σκαρώνει ο κουρουμπλής με την τριανταφύλλου σε πλήρη αρμονία με τον καραπάνο, ώστε ο καθείς να πάρει τη μερίδα από τη πίτα που μοιράζει η κυβέρνηση με τη μη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Ας μην κοροϊδευόμαστε κ. Ππαδόπουλε, ποιες είναι οι πιθανότητες επανεκλογής τριανταφύλλου; Πόσες είναι οι πιθανότητες επανεκλογής του καραπάνου; Για τον (κατ' αποκλειστικό επάγγελμα) πολιτικό  "κουρουμπλή" δεν το συζητάμε, αυτός ποτέ δεν είχε πρόβλημα επανεκλογής, σε όποιο στρατόπεδο και αν ήταν.

Αυτή η  άτυπη πολιτική και ανίερη συμμαχία, μιας και έχει το γνώθι σαυτόν και με καθοδήγηση του ακάματου κουρουμπλή, μοιράζουν κονδύλια, έργα και αναθέσεις ώστε να έχουν το μέγιστο όφελος, είτε αυτό μεταφράζεται σε χρήμα, είτε σε κοινωνική δύναμη και επιφάνεια ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής τους.

Κάτι ξέρει λοιπόν ο καραπάνος όταν σας λέει ξεκάθαρα κ. Παπαδόπουλε ότι δεν πρέπει να βιάζεστε.
Ρίξτε λίγο παραπάνω προσοχή στα υπονοούμενα που αφήνει για την ένταξή του σε Αναπτυξιακά Προγράμματα και όχι σε κάποια δυσανάγνωστα όπως το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Ας αναλογιστείτε λοιπόν κ. Παπαδόπουλε γιατί οι ίδιες μελέτες στο πρόγραμμα του Υπουργείου απορρίπτονται ως απαράδεκτες και παρόλες τις συστάσεις να γίνουν συγκεκριμένες διορθώσεις στη μελέτη ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο, η απάντηση του καραπάνου είναι η απαξίωση.

Την ίδια στιγμή με την ίδια μελέτη και το ίδιο έργο, ο καραπάνος με τη βοήθεια συγκεκριμένων κέντρων και προσώπων, καταθέτει τη μελέτη στον Αναπτυξιακό Νόμο, που υποτίθεται ότι είναι πιο αυστηρά τα πράγματα, επειδή είναι ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά ως εκ' θαύματος εκεί εγκρίνεται με τα τσαρούχια!!!

Που είναι ο έλεγχος που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο κ. Παπαδόπουλε, για οικονομικές ατασθαλίες στο δήμο Μεσολογγίου, μετά από επώνυμη καταγγελία δημοτικών συμβούλων;
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της αναβολής;

Και μη μου πείτε ότι, ο καραπάνος έχει το μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο Υπουργείο, γιατί τότε θα γελάσουν και οι γλάστρες της κεντρικής οδού του Αιτωλικού.

Μαζέψτε τα ρεμάλια που παίζουν με την τύχη του τόπου μας, με το αύριο των παιδιών μας και αφήστε τον καραπάνο στους δημότες, αυτοί θα τον περιποιηθούν όπως του αρμόζει.   

==========================================================================================================

Ας μη βιάζεται να «θριαμβολογήσει» ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Με σημερινή του ανακοίνωση ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος χρησιμοποιώντας τη συνήθη άσκοπη, ανεύθυνη και άκυρη πολιτική, αναφέρεται με ανακοίνωσή του στη ΔΕΥΑΜ και τις προοπτικές ένταξης έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πέρα από το γεγονός ότι η εν λόγω ανακοίνωση είναι ατυχέστατη ως προς το χλευαστικό και ειρωνικό της ύφος, ας πει ο ίδιος στους συνδημότες μας που και με ποιο τρόπο έχει παρέμβει για ζωτικά θέματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μέσα είτε μέσα από τις θεσμικές ιδιότητες της οποίες φέρει είτε ως κομματικό στέλεχος κυβερνητικής παράταξης την οποία σπεύδει να υπερασπιστεί κατά καιρούς και μάλιστα με ιδιαίτερη ζέση.
Καλείται δε να τοποθετηθεί άμεσα για τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα οποία όμως απαιτούν έκδυση πολιτικού «μανδύα» και τόλμη. Κάτι που προφανώς είναι αδύνατο για τον ίδιο, γιατί έως σήμερα δεν διαπιστώθηκαν αντίστοιχες κινήσεις επικρότησης επιτυχιών του Δήμου και της δημοτικής αρχής για εντάξεις μεγάλων έργων σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Όσο για την ένταξη του έργου που επικαλείται καλό θα ήταν να μην σπεύδει σε «θριαμβολογίες», δείχνοντας λίγη εγκράτεια λόγων και υπομονή…
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – Εκτός του προγράμματος για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και περιορισμού των διαρροών η ΔΕΥΑΜ

Με 88,6 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται 71 Δήμοι και ΔΕΥΑ για την «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 που στόχο έχει την διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την βελτίωση της επάρκειας αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.
Οι προτάσεις της ΔΕΥΑΜ μετά την αξιολόγηση και της εξέτασης των ενστάσεων, για την εν λόγω δράση, απορρίφθηκαν διότι δεν συγκέντρωσαν καν την απαιτούμενη συνολική βαθμολογία (ανώτερη 9,04 της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου και κατώτερη 6,16 του Δήμου Δελφών).
Η ΔΕΥΑΜ για μια ακόμα φορά επί προεδρίας του Δημάρχου κ. Καραπάνου, ουραγός και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του προγράμματος στα 88,6 εκατ. ευρώ ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων που υποβλήθηκαν.
Για την ΔΕΥΑΜ όμως, πέρα βρέχει… ή μάλλον βρέχει πρόστιμα και διαταγές πληρωμής…
Έχετε να πείτε τίποτα για τη νέα σας αυτή “επιτυχία”;   
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – 11 τουρκικά πλοία με διαταγή επέμβασης στα Ίμια – Ενισχύουμε την άμυνα σε νησιά-Βραχονησίδες – Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στο «3»

Σε εντατικές πολεμικές προετοιμασίεες προχωρά έστω και αργά η χώρα μας. Στις 14.45 oι Τούρκοι είδαν δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες να φεύγουν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Με αρμοδιότητα να κάνει επέμβαση αν χρειαστεί, βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

“Τα πολεμικά μας πλοία, οι αεροπορικές δυνάμεις μας και οι άλλες δυνάμεις ασφαλείας μας, ακολουθούν στενά αυτήν τη στιγμή τις εξελίξεις στην περιοχή, με αρμοδιότητα να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί”, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η τουρκική Hürriyet, με άρθρο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, περιγράφει ένα… πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.


Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Στο άρθρο, που έχει τίτλο «Η Ευρώπη διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας», παρατίθενται οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός κοντά στα Ίμια, ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατόπιν αυτού, η Hürriyet σχολιάζει πως μετά το πρώτο περιστατικό, το οποίο σχολίασε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ, Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του, υπήρξε και δεύτερο. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται το τουρκικό λιμενικό απέτρεψε ελληνικό πλοίο που ήθελε να πλησιάσει στα Ίμια.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Ιμια, τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης με τον κωδικό αριθμό 90 του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ακίνητο. Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για εμβολισμό, αλλά για πρόσκρουση. Δηλαδή το τουρκικό χτύπησε από πίσω το ελληνικό, σαν να θέλει να το διώξει από την περιοχή! Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στο σημείο για περιπολία και είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού περικυκλώθηκε από δύο πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία περιπολούσαν γύρω από τα Ίμια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Στο πλοίο του Λιμενικού προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στο «3»

Υποτονική είναι η στρατιωτική αντίδραση της Ιταλίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα σε σχέση με το ζήτημα του ιταλικών συμφερόντων πλωτό γεωτρύπανο Saipem 12000, το οποίο θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο σημείο όπου η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα πραγματοποιήσει την γεώτρηση στο οικόπεδο 3 εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με άρθρο της ιταλικής ιστοσελίδας rebublika.it το οποίο αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα bankingnews το Ιταλικό Ναυτικό πρόκειται να στείλει νότια της Κύπρο για την προστασία και συνοδεία του Saipem 12000, την φρεγάτα Euro (F575) κλάσης Maestrale, η οποία ανήκει στην ΝΑΤΟική δύναμη Task Group 440.03 που συμμετέχει στην επιχείρηση “Sea Guardian” (12 Φεβρ-4 Μαρτ. 2018) στην Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο.

Η φρεγάτα Euro (F575) είναι το πλησιέστερο Ιταλικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να φτάσει σύντομα στο πλωτό γεωτρύπανο. Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, ο κυβερνήτης του Ιταλικού πλοίου έχει εντολή να είναι έτοιμο να βοηθήσει και να συνοδεύσει το Saipem 12000, χωρίς όμως να προκαλέσει τα πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία και τα δύο υποβρύχια που βρίσκονται στην περιοχή.

Επιπλέον και αυτό είναι το πιο σημαντικό ο κυβερνήτης της φρεγάτας Euro (F575) έχει εντολές για να συνεργαστεί με την Ελληνική φρεγάτα Λήμνος (F451) και μια Ισπανική φρεγάτα, οι οποίες πλέουν στην περιοχή νότια της Κύπρου.

Η Ιταλική αντίδραση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στρατιωτικά υποτονική, αφού μπορεί το Euro (F575) να είναι το πλησιέστερο πλοίο του Ιταλικού Ναυτικού στην περιοχή, όμως η παλαιότητα του σκάφους το οποίο είναι 34 ετών και το οποίο πρόκειται να αποσυρθεί το 2020 δεν αποτελούν ένα δυναμικό μήνυμα προς την Άγκυρα.

Έντονο διάβημα για τα Ίμια από την Αθήνα προς την Τουρκία

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του για το επεισόδιο στα Ίμια.

Όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εξωτερικών «προχωρά σε έντονο διάβήμα διαμαρτυρίας, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία, σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων»

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται.

«Αγρίεψε» η ENI: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Μετά τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο αντιπρόεδρος του ιταλικού κολοσσού ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκλάζι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η εταιρεία από τις γεωτρήσεις.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται τέσσερις μέρες μετά την απόφαση της Τουρκίας να μπλοκάρει πλοίο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ στο τεμάχιο 3 της Κύπρου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας ο πρόεδρος της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκλάζι εξέφρασε έκπληξή για το μπλοκάρισμα των εξορύξεων μέσα στην Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τα τουρκικά πλοία, σύμφωνα με το skai.gr.

Όπως είπε, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί σε αντίστοιχη εξόρυξη μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν είχαμε καμία αντίδραση. Εκτίμησε πως η αντίδραση των Τούρκων έχει άλλα κίνητρα.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα, η διάφορα αυτή δεν αφορά εμάς αλλά την Κύπρο την Τουρκία και την ΕΕ και περιμένουμε να επιλυθεί», είπε.

Δυσαρέσκεια Αναστασιάδη για τις τουρκικές ενέργειες

Έντονη δυσαρέσκεια για την «προκλητικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως τόνισε, «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανησυχία ανάμεσα στο λαό», σημειώνοντας ότι οι χειρισμοί που γίνονται από την κυβέρνηση είναι αποτρεπτικοί της όποιας κρίσης.

Οι χειρισμοί μας, είπε, γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει ηρεμία στον τόπο και στην οικονομία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι «η Κύπρος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα όρια».

Σε ερώτηση για τη δήλωση εκπροσώπου της ΕΝΙ για την ποσότητα φυσικού αερίου στον στόχο «Καλυψώ», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευαρέσκεια. Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι έως ότου ανακοινωθούν επίσημα τα αποτελέσματα.


https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...