Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Οι ήρωες Αγγελος και Δημήτρης και τα γεράκια της μίζας

Θα μπορούσε αυτή η χώρα να έχει μια αμυντική βιομηχανία αντίστοιχη του Ισραήλ

Τo Koυρδιστό Πορτοκάλι αισθάνεται ντροπή για την εθνικη ταπείνωση στον Εβρο με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Αγγελου και του Δημήτρη. Αισθανόμαστε ντροπή και για την απάθεια ενός ευνουχισμένου λαού. Αισθανόμαστε όμως οργή για τους μιζαδόρους που λεηλάτησαν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, φόρτωσαν χρέη δις ευρώ στους ώμους του οξυδερκούς ελληνικού λαού, χωρίς όμως να καταφέρουμε να αποκτήσουμε αμυντική βιομηχανία κάτι που πέτυχε φυσικά η Τουρκία.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Με τα δισεκατομμύρια που έχουν λεηλατήσει πάσης φύσεως κοράκια και αρπακτικά στους διαδρόμους του υπ. Αμυνας στην διάρκεια της μεταπολίτευσης θα μπορούσε αυτή η χώρα να έχει μια αμυντική βιομηχανία αντίστοιχη του Ισραήλ. Κι όμως φτάσαμε στο σημείο να ικετεύουμε τον σουλτάνο Ερντογάν που διεκδικεί τη Θράκη και το μισό Αιγαίο ενώ οι Τούρκοι θα έπρεπε να τρέμουν την αποτρεπτική δύναμη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τόσα δις που έχουμε σπαταλήσει για ...εξοπλισμούς.



Οχι δεν μπορεί να τα έφαγε μόνο ο Τσοχατζόπουλος. Γεμάτο τρωκτικά ήταν διαχρονικά οι διάδρομοι του υπ. Αμυνας-ανάμεσά τους εκδότες και δημοσιογράφοι. Αλήθεια όλα αυτά τα τρωκτικά των διαδρόμων του υπ. Αμυνας τι έχουν να πουν στον Φίλιππα Ηλιάκη, στους γονείς των ηρώων που έπεσαν στα Ιμια, στους γονείς των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα τουρκικά μπουντρούμια.

Καλούμε σ΄αυτό το σημείο, τον Aναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη, να δώσει μια λίστα με τα ποσά που δαπανήθηκαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης για εξοπλισμούς. Πόσο αίμα δώσαμε για να αγοράσουμε οπλικά συστήματα για να κάνουμε τις συγκρίσεις με τα ποσά που δαπάνησαν οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι σε σχέση με την δύναμη πυρός που διαθέτουμε σήμερα.

Την ίδια στιγμή είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως πάσης φύσεως αχυράνθρωποι Ελλήνων και ξένων ολιγαρχών οπλεμπόρων δεν κυκλοφορούν πλέον στους διαδρόμους του υπ. Αμυνας.

Είμαστε βέβαιοι πως ο Κυριακίδης (στην κεντρική φωτό) έχει εκδιώξει από το Ναό του Σολομώντα όλα τα βαλιτσάκια των εγχώριων και ξένων ολιγαρχών που πουλάνε και εμπορεύονται οπλικά συστήματα μοιράζοντας μίζες.

Είμαστε βέβαιοι πως ο Κυριακίδης δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Είμαστε βέβαιοι γι΄αυτό.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή>

Ο​​ι πολιτικοί μας δεν παύουν ποτέ να με εκπλήσσουν. Η χώρα αντιμετωπίζει δύο πολύ μεγάλες προκλήσεις: Η πρώτη είναι η Τουρκία, η οποία γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτη και ασταθής. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που σπατάλησε δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς χωρίς να αφήσουν πίσω τους σημαντική αμυντική βιομηχανία, η Τουρκία έχει έρευνα και παραγωγή. Εξοπλίζεται με ταχύ ρυθμό, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε όσους γνωρίζουν σε βάθος αυτόν τον τομέα.

Θα υπέθετε, λοιπόν, κανείς ότι ο πρωθυπουργός θα διόριζε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα θέματα ασφάλειας και θα μπορούσε να αναλάβει το κρίσιμο project της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της επεξεργασίας ενός μακροχρόνιου προγράμματος εκσυγχρονισμού τους.

Τοποθέτησε τον κ. Κουβέλη. Μοναδικό κριτήριο ήταν οι εσωκομματικές ισορροπίες και η –καταραμένη– επικοινωνιακή διαχείριση. Αντί για έναν επιστήμονα, μάνατζερ ή αξιόλογο πρώην στρατιωτικό, τοποθετήθηκε ένας πολιτικός μετά το τέλος της καριέρας του.


https://kourdistoportocali.com/read-this/iroes-angelos-ke-dimitris-ke-ta-gerakia-tis-mizas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: