Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Οι ελληνοποιήσεις, έφεραν νέο αίμα στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου.

Το πραγματικό πρόβλημα που θα αναδυθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα είναι η αβεβαιότητα για το αν τελικά οι πραγματικοί αυτόχθονες κάτοικοι της περιοχής θα είναι πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα.

Άντε λίγο με τη μετακίνηση γύφτων από τον καραπάνο, άντε λίγο οι αερομεταφορές, άντε και τώρα οι ελληνοποιήσεις από τα στελέχη της παράταξης καραπάνου, ίσως αποδειχτεί ότι το νέο αίμα στο δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου, θα είναι και η πλειοψηφία.

Η δημοτική παράταξη του καραπάνου "Δήμος για τα παιδιά μας" ήδη ετοιμάζει στη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να παρουσιάσει τον άρτια αφιχθέντα φύλαρχο, ο οποίος είναι έτοιμος να αναλάβει πόστο στη σημερινή διοίκηση ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη επαφή με το εκλογικό σώμα.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ κΑΡΑΠΑΝΟ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΗΧΗΡΌ ΧΑΣΤΟΎΚΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΌ.

Άντε και ένα σταυρό στο φύλαρχο παιδιά, μπας και τον εκχριστιανίσουμε




Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Επιβεβαίωση των πληροφοριών μας. Τους παραίτησε ο καραπάνος, τους δύο προέδρους του και τους εγκαταλείπει στα σαγόνια της ανθρωποφαγίας.

Σας ενημερώσαμε χθες ότι ο καραπάνος θα εγκαταλείψει τους δύο προέδρους της δημοτικής αρχής και θα τους αναγκάσει σε παραίτηση, ώστε να πει στο τέλος ότι ο ίδιος πέφτει από τα σύννεφα και ουδεμία σχέση έχει με το έγκλημα.

Ο αρχιπλιατσικολόγος του δήμου Μεσολογγίου λογικό είναι ότι θα αντιδρούσε έτσι, μιας και με τη λέξη ήθος, την έχει διαγράψει από το λεξιλόγιό του από εκείνη τη στιγμή που μας μιλούσε στα επινίκια, σε εκείνη την ανεπανάληπτη μπουρδολογία, ότι ήρθε να μας διδάξει ήθος.

Η πράξη παραίτηση ή συμπαράσταση στο ανθρώπινο δράμα, αφήνει αδιάφορο όχι μόνο αυτόν, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στην παρέαουλα που σιγά σιγά τείνει να γίνει εγκληματική οργάνωση.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να θυμηθούμε ότι οι εκπροσωπούντες το Αιτωλικό στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι τώρα ψήφισαν ότι έχει σχέση με την κατανάλωση του ακατάλληλου νερού από το Κεφαλόβρυσο, ώστε να πάρει ο καραπάνος την μίζα του... και μόνο, αψηφώντας ακόμη και την υγεία των ίδιων τους των παιδιών.

Για τέτοια ηθική μιλάμε.

Και για ενημέρωση όλων αυτών που ήρθαν να μας διδάξουν την ανωτερότητα των αξιών τους, τους ενημερώνουμε ότι ο καραπάνος διώκεται για την υπόθεση ως ηθικός αυτουργός.

Για την ώρα απολαύστε το βίντεο της εξαγγελίας για το φροντιστήριο ηθικής από τον καραπάνο και για το τέλος διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε με την παραίτηση όπως σας είπαμε χθες ότι θα ανακοίνωνε σήμερα, των δύο προέδρων, συνεργατών και συνοδοιπόρων του.




Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σε έκτακτη συνεδρίαση δημοτικών και τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα έκανε γνωστό ότι: «Κατόπιν επικοινωνίας μου με τους πληρεξούσιους δικηγόρους γνωστοποιείται ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ποινική υπόθεση, παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης τους και ταυτόχρονα παραδίδουν τις έδρες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παραιτήσεις έγιναν δεκτές».

Κατόπιν αυτών οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη εξουσιοδότησαν ομόφωνα τον Ν. Καραπάνο να προβεί άμεσα στις διαδικασίες αντικατάστασής τους, προκειμένου να συνεχιστεί απερίσπαστα το έργο της δημοτικής αρχής.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ • 29 ΙΟΥΝ 2018 10:44:25 EEST ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Έκτακτη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας καραπάνου για να νίψουν τας χείρας τους από το βούρκο που τα έχουν βουτήξει !!!



Έκτακτη σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας, με την επωνυμία " Δήμος για τα Παιδιά μας", (προφητικός ο τίτλος δεν μπορούμε να πούμε...), μετά τα τραγικά γεγονότα της σύλληψης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με τη σύζυγό του και του προέδρου της Κοινωφελούς, δηλαδή του ατόμου που διακινούσε όλα τα παραστατικά πληρωμής, όλο το χρήμα, του ιερού ... δήμου Μεσολογγίου.

Σε αυτή την  σύσκεψη, ο καραπάνος έντρομος από τις εξελίξεις και με έκδηλο τον πανικό για αυτά που θα βγουν στο φως, κάλεσε τους δημοτικούς του συμβούλους να ψηφίσουν το κάλεσμα προς τους συλληφθέντες, όπου ... θα τους ζητείται να παραιτηθούν των αξιωμάτων τους, να βγάλουν ανακοίνωση ότι οι πράξεις τους ήταν αυτόνομες και δεν χρησιμοποιήθηκε ο δημοτικός μηχανισμός ( με πλαστές βεβαιώσεις, υπογραφές κλπ) και πάνω απ΄όλα, ουδεμία σχέση στο φαγοπότι δεν είχε ο φερόμενος ως δήμαρχος Μεσολογγίου, καραπάνος.

Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η ομαλοποίηση και η αποκατάσταση της ηρεμίας στους δημότες (όπου δεν ξέρουμε, αν τελικά το ελληνικό στοιχείο αποτελεί πλειοψηφία, μετά απ΄όλα αυτά) και θα διευκολυνθεί η αντικατάστασή τους από τους επόμενους που περιμένουν στη σειρά, τα αστέρια όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο καραπάνος στη Βενετία της Δημοκρατίας δηλ. το Αιτωλικό, για να πάρουν και αυτοί με τη σειρά τους μερίδιο από τα υπερκέρδη της δημοτικής επιχείρησης "ιερός δήμαρχος καραπάνος"

Και για να μην αφήσουν ψεγάδια ή υπονοούμενα, η σύσκεψη αποφάσισε την διαγραφή των δύο δημοτικών στελεχών από την ιερή παράταξη, ώστε να καούν  μόνοι τους στα Σόδομα της φυλακή, (τα Γόμορρα τα κράτησαν για την πάρτη τους, γιατί τους θυμίζει λίγο τους εαυτούς τους, όταν ήταν απλά γομάρια).

Στο τέλος από κοινού έγραψαν και ομόφωνα ψήφισαν την ανακοίνωση που είχε έτοιμη από πριν ο καραπάνος και έχει ως εξής.

Με δήλωση του Δημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, γίνεται γνωστό ότι «οι πράξεις στις οποίες φέρεται να προέβησαν σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά τους ως αιρετοί, ούτε με υπηρεσίες που υπάγονται στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο Δήμος αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων αρχών για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».

Εδώ βλέπουμε ότι ο καραπάνος υπερτονίζει τη σχέση και την ιδιότητά των συλληφθέντων με τη δημοτική αρχή, αλλά μόνο διοικητικά, το ερώτημα παραμένει... Αν ο κοριός της ΕΥΠ έπιασε και κάτι παραπάνω με συνομιλίες δημάρχου και προέδρων, τότε τι θα πει ο καραπάνος;

Αν ανοίξουν τα στόματα μετά το ξεπούλημα και το άδειασμα καραπάνου και οι κακοί αποκαλύψουν όλο το φάσμα του παρ εμπορίου εντός του δημοτικού καταστήματος, τότε ο μπουχέσας δήμαρχος τι θα πει;

Για τα καραπανάκια δεν το συζητάμε, αυτά είναι χεσμένα έτσι και αλλιώς, από την αγανάκτηση που έχουν επικεντρώσει στο πρόσωπό τους, με την ενδοτικότητα και την οσφυοκαμψία που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να διοριστούν σε εταιρείες του δημοσίου ή συνεργαζόμενες με αυτό ή ακόμη και μέσα σε υπηρεσίες του δήμου (αξιοκρατικά πάντα)

Σε μεγαλύτερο πανικό βρίσκονται όσοι εκ των συμβούλων έπαιρναν το 500εύρω κάθε μήνα με αποδείξεις από αναλώσιμα, ώστε να μην φωνάζουν που δεν έχουν διοικητική θέση, για να κατασπαράξουν το δημοτικό κουρμπανά.

Πέρα από όλα αυτά, αυτή τη στιγμή ζούμε τις καταστάσεις που λέγαμε ότι θα έρθουν, και αφορούσε  τις αντιδράσεις του καραπάνου, όταν θα έρθει η ώρα της δικαιοσύνης.

Προειδοποιούσαμε ότι ο καραπάνος ως γνήσιο πολιτικό ρετάλι, θα ξεπουλήσει τη δύσκολη ώρα τον κάθε φτωχομπινέ σύμβουλο ή στέλεχος που αναζήτησε μια θέση στο ήλιο, όπως την εννοεί ο καθένας.
Δεν θα αναλάβει ποτέ και καμιά ευθύνη, έστω και πολιτική και θα είναι ο πρώτος ο οποίος θα ρίξει το λίθο για να σκοτώσει τον πριν λίγα λεπτά συνάδελφο, συνεργάτη ή αστέρι όπως τους αποκάλεσε.

Οι εξελίξεις είναι άσχημες και αναμένετε να ακουστούν και άλλα ονόματα μεγαλοδικηγόρων και μάλλον αντιδημάρχου της ιερής παραταξιακής αγελάδας του καραπάνου.




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Χειροπέδες και στη ΓΑΔΑ, στελέχη της Δημοτικής Αρχής καραπάνου

Χειροπέδες πέρασαν το ΟΠΚΕ, σε στελέχη της δημοτικής αρχής καραπάνου, για παράνομες ελληνοποιήσεις.

Οι ειδήσεις που ακούγονται είναι συγκεχυμένες και τα ποσά που παίζονταν από τα συγκεκριμένα δημοτικά στελέχη αρκετά μεγάλα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι είχαν πολιτικό προϊστάμενο τον καραπάνο και μένει να μάθουμε ποια θα είναι η εξέλιξη, του έτσι και αλλιώς υπόδικου δημάρχου Μεσολογγίου.

Επειδή όμως πρόκειται για συνανθρώπους μας που μέχρι σήμερα τουλάχιστον έχαιραν την εκτίμηση των συμπολιτών μας, δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους.

Καλούμε όμως να ανοίξουν τα στόματα και να βγάλουν την αλήθεια στο φως, όχι μόνο για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά για όλες τις κομπίνες που έχει στήσει ο καραπάνος στο δημοτικό κατάστημα του Μεσολογγίου.

Το ανέκδοτο καραπάνος πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Για να δούμε τώρα και την παρέμβαση του ταχυμετρητή  κουρουμπλή, τι μπορεί να διασώσει!!!  Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Η μεγαλοπρεπής παρουσία (μετά άλματος) καραπάνου στα Ριζικάρια του Αιτωλικού




Θετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσία του πολυχρονεμένου δημάρχου Μεσολογγίου στα Ριζικάρια που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης μας.

Ο καραπάνος ντυμένος  Έρως ανίκατε μάχαν, με τη βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος ογκοδεστάτων αντικειμένων , για την ασφάλεια πάνω από όλα των θεατών, επιχείρησε άλμα πάνω από τη φωτιά, ώστε να του έρθει έμπνευση και να απαγγείλει πρόρρηση, ποιος θα παντρευτεί ποια και μιας και τώρα έχουμε και το συμβόλαιο συμβίωσης της Αριστεράς και της Προόδου, η πρόρρηση  του καραπάνου, μάλλον ως αποκαλυπτήρια ομιλία ήταν.

Για όσες και όσους έφαγαν χυλόπιτα ή απόρριψη, ο καραπάνος τους ευχήθηκε του χρόνου να είναι καλά και υπομονή μέχρι την επόμενη τουλάχιστον πενταετία. 

 


Η ΓΕΚΙΑ 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

15 παράξενες αλήθειες για τα τρόφιμα που δεν γνωρίζαμε (φωτό)

Υπάρχουν πολλά πράγματα που συναντάμε κάθε μέρα και κρύβουν μυστικά που ελάχιστοι γνωρίζουν. Δείτε μερικά εκπληκτικά και παράξενα πράγματα που ανακαλύψαμε για το φαγητό.

Πιπεριές Τσίλι



Το χρώμα τους δεν αποκαλύπτει τίποτα για τη γεύση τους. Πρέπει να προσέχετε το μέγεθος. Όσο μικρότερη, τόσο πιο καυτερή θα είναι.



Είναι ένα πολύ απρόβλεπτο φρούτο.

Κάτι ακόμα για τα αβοκάντο



Ποτέ μην ταΐζεται αβοκάντο σε πουλιά, ακόμα και αν τους αρέσει. Είναι πολύ δηλητηριώδες για ... εκείνα.

Μπισκότα Oreo



Το γεωμετρικό τους σχέδιο υποτίθεται πως είναι μία παραλλαγή του λογότυπου της Nabisco. Κάποιοι όμως πιστεύουν πως μοιάζει με τον Σταυρό

της Λωρραίνης που είχαν πάνω τους οι Ιππότες Ναΐτες. Ωστόσο, κάποιοι το βλέπουν σαν ένα τετράφυλλο τριφύλλι.



Ακούγεται παράξενο, αλλά τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από ανθρώπους που κατανάλωσαν πρόσφατα μία μπανάνα. Δεν γνωρίζουμε όμως γιατί συμβαίνει αυτό.



Η βαρύτητα φαίνεται να παίζει με τα νεύρα μας όταν θέλουμε να πιούμε κάτι. Πώς να λύσουμε το πρόβλημα; Φαίνεται να μην υπάρχει κάποια λύση.

Εμφιαλωμένο νερό



Σε κάθε ένα μπουκάλι από αυτά, το νερό είναι λίγο διαφορετικό. Ποτέ δεν θα βρείτε δύο πηγές που να έχουν ακριβώς το ίδιο νερό.

Χρωστικές τροφίμων


Οι χρωστικές αυτές κάνουν τα παιδιά υπερκινητικά, ειδικά αν είναι κόκκινο ή κίτρινο χρώμα.



Οι κόκκοι του καφέ δεν είναι πραγματικά κόκκοι – αλλά μούρα.


Δεν θα πρέπει να πίνετε τσάι που δεν είναι φρέσκο. Το κρύο τσάι ερεθίζει τα τοιχώματα του στομάχου τόσο πολύ που οι Κινέζοι το θεωρούν δηλητήριο.



Το μέλι είναι αθάνατο. Το πιο παλιό βάζο με μέλι βρέθηκε το 1922 από τον Howard Carteris – στον τάφο του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμόν. Εξετάστηκεαπό βιολόγους και είδαν ότι ήταν ακόμα καλό για κατανάλωση.



Το τυρί αυτό θα πρέπει να το τρώμε όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία λήξης του αλλά ποτέ αφού λήξει.



Εάν βάλετε ένα αβγό σε ένα ποτήρι και βγει στην επιφάνεια, αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να το φάτε. Αυτό συμβαίνει επειδή δημιουργούνται αέρια

μέσα του όταν παλιώσει και έτσι επιπλέει.



Η ξινίλα του βοηθάει το σώμα να επεξεργαστεί τα λιπαρά, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος.



Εάν φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας πριν το φαγητό αυτό θα γεμίσει τοαίμα σας με γλυκόζη. Ακόμα και αν πεινάτε πολύ, αυτό θα σταματήσει τηνόρεξή σας.

Το μεγαλύτερο μυστικό του φαγητού



Το φαγητό είναι πάντα πιο γευστικό τη νύχτα. Όλα τα φαγητά. Πάντα.


http://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δεκεμβριανά 1944: Οταν κοντέψαμε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη

Το μνημείο που σεβάστηκαν ακόμη και οι Γερμανοί κατακτητές γλύτωσε παρά τρίχα από τις οδομαχίες των Δεκεμβριανών

Σαν σήμερα 70 χρόνια πριν η Ελλάδα ζει την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της, την έναρξη των Δεκεμβριανών, “προάγγελο” του εμφύλιου που στοίχισε στην χώρα περισσότερες ζωές από ότι όλες οι υπόλοιπες εμπόλεμες εμπλοκές της χώρας τον 20ο αιώνα.
Ένα από τα πιο άγνωστα κεφάλαια της περιόδου των Δεκεμβριανών είναι οι εξελίξεις που διαδραματίσθηκαν γύρω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τον χώρο των φύλασσαν οι άνδρες του ΕΛΑΣ οι οποίοι τον παρέδωσαν στους Βρετανούς μετά από πρόταση των τελευταίων. Στην συνέχεια όπως θα αποδειχθεί στόχος τους δεν ήταν η φύλαξη των αρχαιοτήτων αλλά η χρήση του υψώματος για τις οδομαχίες που θα ακολουθούσαν. Ο Dimitri Kessel, ο Ουκρανός φωτογράφος, συνεργάτης του LIFE βρέθηκε στην Αθήνα και κατέγραψε τα γεγονότα μέσα από τον φακό του (σ.σ. δικές του είναι οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται σε αυτό το άρθρο) και οποίος ανάφερε σχετικά με τα ...πρώτα επεισόδια ότι “η «πρώτη γραμμή» ήταν λίγα τετράγωνα πιο κάτω, στην πλατεία Ομονοίας. Από την άλλη πλευρά της πόλης, η περιοχή που ελεγχόταν από τους Βρετανούς και τους δεξιούς Έλληνες τέλειωνε στην Ακρόπολη”.


Από θέση ισχύος, κατέχοντας τα υψώματα της πρωτεύουσας (Ακρόπολη, Λυκαβηττό) και διαθέτοντας καλύτερο οπλισμό μεταξύ των οποίων και τανκς είχαν πετύχει σημαντικό πλήγμα στους άνδρες του ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με μία πληροφορία από την ηγετική ομάδα του ΕΑΜ δόθηκε η εντολή να χτυπηθεί η Ακρόπολη.
Μοναδική γραπτή πηγή για την πληροφορία αυτή είναι η έκδοση της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού η οποία εξέδωσε το 1973 το αρχειακό υλικό “Η απελευθέρωση της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα (Ιούλιος 1944 – Δεκέμβριος 1945). Στην σελίδα 252 αναφέρεται:
«Μετ' ολίγους μήνας, ο σύντροφος Μπαρτζώκας ανέσυρε εις το 7ον Συνέδριον του ΚΚΕ (1 έως 6 Οκτωβρίου 1945) τα εξής: «Έχουμε ακόμη τον Δεκέμβρη και τις υπερβασίες που έγιναν. Μέσα στα λάθη που έγιναν τον Δεκέμβρη, έχουμε και πολλά που αφορούν την ΚΟΑ (σ.σ.: «Κομμουνιστική Οργάνωσις Αθηνών»). Τον Δεκέμβρη σε πολλές πλευρές, μάς έφυγε η κατάσταση από τα χέρια μας.
Η Ηγεσία του ΚΚΕ, κατά την διάρκεια του Δεκεμβριανού Κινήματος δεν εδίστασε να δώσει διαταγάς διά του συντρόφου Μπαρτζώκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέως της ΚΟΑ (γνωστού υπό το ψευδώνυμο «Φάνης») εις τα τμήματα του ΕΛΑΣ διά την ανατίναξιν της Ακροπόλεως. Την διαταγήν έλαβε το υπό τον πρώην εκπαιδευτικόν Ιωάννην Λογοθέτην τμήμα, όστις ηρνήθη να την εκτελέσει. Αργότερον, το στέλεχος τούτο του ΕΛΑΣ ανεφέρθη εις το Πολιτικόν Γραφείον του ΚΚΕ, ζητών να εξετασθή, μήπως ο σύντροφος Μπαρτζώκας ήτο αντιδραστικός πράκτωρ και έδωσε την διαταγήν μόνος του. Έλαβε, όμως, την απάντησιν ότι η απόφασις Ανατινάξεως της Ακροπόλεως είχε τύχει της εγκρίσεως ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.».
Ως πηγές για τα προαναφερθέντα η έκδοση του Ελληνικού Στρατού αναφέρει τον Ριζοσπάστη της 3ης Απριλίου 1945 και την έκδοση “Σοβιετολογία” τεύχος 11-12 (σελ. 742- 764).


Η πιο πάνω περίπτωση που απευχόμαστε να έχει βάση δυστυχώς δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές του μνημείου κατά τις επόμενες δεκαετίες. Μπορεί να αποφεύχθηκε η ανατίναξη της Ακρόπολης όμως όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι οι καταστροφές του μνημείου, τόσο από τους Εγγλέζους που είχαν στρατοπεδεύσει εκεί όσο και από τα βλήματα που δέχονταν το μνημείο, είναι ολοφάνερα ακόμη και σήμερα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από ένα περίπου χρόνο ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Αρχαιολογίας Μιχαήλ Τιβέριος, στην πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, αναφέρθηκε εκτεταμένα στις καταστροφές του μνημείου κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών:


“Πρόκειται για πικρή αλήθεια, αλλά πρέπει να λεχθεί ότι ειδικά στην Ακρόπολη οι ζημιές που προκάλεσαν τα στρατεύματα του Αξονα κατά τα τρία και πλέον χρόνια της Κατοχής ήταν πολύ μικρότερης έκτασης σε σχέση με αυτές που έγιναν κατά τις περίπου 25 μέρες των Δεκεμβριανών, σημαντική ευθύνη για τις οποίες έχουν βεβαίως και οι Βρετανοί”.
Σύμφωνα με μια 8σέλιδη έκθεση του εφόρου Αρχαιοτήτων Γεωργίου Μπακαλάκη “Περί της καταστάσεως της Ακροπόλεως και του Μουσείου αυτής διά το από 4ης Σεπτεμβρίου 1944 και εξής χρονικόν διάστημα” αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “εις την είσοδον της Ακροπόλεως (πύλη Beule) εγκατεστάθη πολυβολείον... Ολμοι εξερράγησαν προ των Προπυλαίων... Ολοι οι κίονες και οι τοίχοι των Προπυλαίων έπαθαν πολλά εκ βλημάτων και όλμων... Η ανάρτησις ναρκών από του τοίχου του πύργου του ναού της Νίκης και εκείθεν βολή εναντίον του λόφου του Φιλοπάππου προκάλεσε ζημίας εις όλους τους κίονας του ναού αλλά και στη ζωφόρο”.




“Βλάβες υπέστη και ο Παρθενώνας, γιατί «είχε εγκατασταθεί πολυβολείον εις την ΒΔ γωνία του πτερού του και διότι άλλα πολυβόλα έβαλλον από τους φιγγίτες του καμπαναριού-μιναρέ... Ολμος έπεσε παρά τους ολίγους ορθοστάτας του βορείου τοίχου του σηκού... μεγάλη βλάβη υπέστη το οριζόντιο γείσο στα δυτικά του ναού... εκεί εξερράγη όλμος. Ολμος έπεσε και παρά την ΒΑ γωνίαν του Παρθενώνος... και προ της προστάσεων των Κορών [του Ερεχθείου], διότι πολυβολείον είχε εγκατασταθεί και μεταξύ των Κορών [Καρυατίδων]... Για την ασφάλεια των πολεμιστών διαλύθηκε ολόκληρος μυκηναϊκός τοίχος”.




Τα παραπάνω αντικρούουν οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ, συγκεκριμένα ο τότε Γραμματέας του Γιώργη Σιάντου στην “Έκθεση για τα Δεκεμβριανά” : “Σχετικά με την Ακρόπολη πρέπει να τονιστεί πως ο ΕΛΑΣ έλαβε κάθε μέριμνα να μην συμβεί εκεί καμμιά ζημιά. Γι αυτό έδωσε προφορικές οδηγίες στα τμήματά του να μην επιχειρήσουν εκεί . Σε καμιά Διαταγή του δεν αναφέρεται επιχείρηση για την Ακρόπολη , για να μη δώσει αφορμή στην αντίδραση με συκοφαντίες να κατηγορήσει πως έγινε αιτία καταστροφής της. Εντούτοις οι Άγγλοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία του ΕΛΑΣ και αμέσως έγιναν κύριοι της σκοπιάς αυτής όχι μόνο της Αθήνας αλλά και του μεγαλύτερου τμήματος του λεκανοπεδίου , αδιαφορούντες αν ο παγκοσμίου φήμης και ενδιαφέροντος αρχαιολογικός αυτός τόπος καταστραφεί από τα σύγχρονα όπλα. Μα ο ΕΛΑΣ και πάλι σεβάστηκε το αρχαιολογικό μνημείο και υπερήφανα καυχιέται πως μέχρι τέλους του αγώνα δεν έριξε απάνω του ούτε τουφεκιά ενώ έβλεπε από τα παρατηρητήρια του κατακάθαρα τους παρατηρητές με τα όργανά τους και τα πολυβόλα και όλμους στη δράση τους”.







news247.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ελέγξτε την υγεία σας μέσα σε ένα λεπτό! (φωτό)

Το να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας μας είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά η αλήθεια είναι πως λίγοι θέλουν να επισκέπτονται τους γιατρούς...

Σήμερα θα μάθετε έναν τρόπο να ελέγξετε την υγεία σας χωρίς να εγκαταλείψετε την ηρεμία του σπιτιού σας. ...


-Πάρτε ένα συνηθισμένο κουτάλι και ξύστε το στην επιφάνεια της γλώσσας, γεμίζοντάς το με άφθονο σάλιο.

-Βάλτε το κουτάλι σε μια διαφανή πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το κάτω από ένα λαμπρό φως: τον ήλιο ή έναν λαμπτήρα γραφείου.

-Περιμένετε 1 λεπτό και ελέγξτε το κουτάλι. Ένα καθαρό κουτάλι χωρίς λεκέδες ή δυσάρεστες οσμές, σημαίνει ότι δεν έχετε προβλήματα με την υγεία των εσωτερικών οργάνων σας.

Αν υπάρχει οσμή:

-Έντονη: προβλήματα με τους πνεύμονες ή το στομάχι.

-Γλυκιά: μπορεί να είναι διαβήτης.

-Πικρή: προβλήματα με τα νεφρά.

Εάν υπάρχουν λεκέδες:

-Λευκό ή κίτρινο με παχιά επικάλυψη: δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

-Μωβ: βρογχίτιδα, κακή κυκλοφορία του αίματος, υψηλό επίπεδο χοληστερόλης.

-Λευκό: Αναπνευστική λοίμωξη.

-Πορτοκαλί: Νεφρική νόσος.

Να θυμάστε ότι αυτή η μέθοδος προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τις εξετάσεις και τις συμβουλές του γιατρού.


http://www.pronews.gr/ygeia/572287_elegxte-tin-ygeia-sas-mesa-se-ena-lepto-foto
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Γκόμπεκλι Τεπέ.Ναός αφιερωμένος στο Σείριο;Ο κήπος της Εδέμ; Ατλάντειος - πολιτισμός;;

Το Γκόμπεκλι Τεπέ (Göbekli Tepe) είναι μια τοποθεσία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Συρία και απέχει 15 χιλιόμετρα από την πόλη Ούρφα .



Στο φως ναοί 11.500 ετών. Οι λίθοι είναι 5.500 χρόνια αρχαιότεροι από τις πρώτες πόλεις της Μεσοποταμίας

...
Στη "Μυστική Δοξασία" I-323, 324 γράφει η Έλενα Μπλαβάτσκυ: "Ιερογλυφικά, αριθμοί και εσωτερικά σύμβολα βρίσκονται στην Αίγυπτο, στο περού, στο Μεξικό, στα νησιά του Πάσχα, στην ινδία, στη Χαλδαία και στην κεντρική Ασία. Σταυρωμένοι άνθρωποι και σύμβολα εξέλιξης των φυλών από τους θεούς, και όμως η Επιστήμη εξακολουθεί να απορρίπτει την ιδέα μιας ανθρώπινης φυλής άλλης από εκείνη που φτιάχτηκε με τη δική μας εικόνα, η θεολογία προσκολλάται στα 6.000 χρόνια της Δημιουργίας, η ανθρωπολογία διδάσκει την προέλευσή μας από τον πίθηκο και ο Κλήρος την ανάγει στον Αδάμ 4.004 χρόνια π.Χ.!!"



..."Η διήγηση της Βίβλου δεν αρχίζει με τη δημιουργία, όπως συνήθως πιστεύεται, αλλά με τη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας, εκατομμύρια χρόνια μετά το σχηματισμό του πλανήτη μας. ...Μπορεί να υπήρξαν όχι μία, αλλά είκοσι διαφορετικές φυλές πάνω στη γη πριν από την εποχή του Αδάμ, ακριβώς όπως μπορεί να υπάρχουν είκοσι διαφορετικές φυλές ανθρώπων σε άλλους κόσμους".

Ανασκαφές 
Οι πρώτες ανασκαφές έγιναν το 1964 από την Αμερικανό αρχαιολόγο Πήτερ Μπένεκτιτ ο οποίος προσδιόρισε μόνο ότι στην περιοχή υπήρχε δραστηριότητα την νεολιθική εποχή. Το 1994 τις ανασκαφές συνέχισαν Τούρκοι αρχαιολόγοι του Γερμανικού αρχαιολογικού ινστιτούτου υπό την διεύθυνση του αρχαιολόγου Κλάους Σμιτ του Πανεπιστήμιου της Χαϊδελβέργης. Μέχρι τότε τον λόφο χρησιμοποιούσαν γεωργοί καλλιεργώντας τον και συχνά μετακινούσαν μεγάλες πέτρες σε αρμακάδες. Οι πρώτες έρευνες των αρχαιολόγων έδειξαν ότι δεν πρόκειται για φυσικό λόφο και αργότερα ανακάλυψαν τους πρώτους μεγάλιθους σε σχήμα Τ.

          

Όταν ο Κλάους Σμιτ, ανακάλυψε τους ναούς είπε: «Αυτός ο τόπος είναι σουπερνόβα. Από το πρώτο λεπτό που το είδα ήξερα ότι είχα δύο επιλογές: να φύγω και να μην πω τίποτα σε κανέναν ή να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου δουλεύοντας εδώ».
    





Ο αρχαιολογικός χώρος 


Ανακαλύφθηκαν στρώματα πολλών χιλιετιών δραστηριότητας . Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τελετές γονιμότητας και πιστεύουν οι μεγάλιθοι στο κέντρο των κύκλων συμβολίζουν την γυναίκα.

Οι απεικονίσεις δεν διαθέτουν, όμως, τα σχετικά με τη γονιμότητα μοτίβα, που συναντούμε σε άλλους νεολιθικούς οικισμούς, ενώ οι ανθρωπόμορφοι μονόλιθοι, σε σχήμα Τ, δεν έχουν ενδείξεις φύλου. «Είναι επεξεργασμένο, είναι σύνθετο και ανήκει στην καλλιεργητική περίοδο. Αυτό από μόνο του κάνει το μνημείο ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε ενώπιον των πρώτων απεικονίσεων του Θεού. Δεν έχουν μάτια, στόματα, ούτε και πρόσωπα. Εχουν, όμως, χέρια. Είναι δημιουργοί. Κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι που δημιούργησαν τα αγάλματα αυτά έθεταν θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης. Τι είναι αυτό το σύμπαν; Γιατί βρισκόμαστε εδώ;», λέει ο δρ. Σμιτ.






Το αρχαιότερο στρώμα πιστεύεται ότι ίσως φτάνει και στην Μεσολιθική εποχή και περιλαμβάνει μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα , τον χώρο περιβάλει χτιστός πέτρινος τοίχος. Το δεύτερο στρώμα χρονολογείται στην προ-Β Κεραμική Νεολιθική απεκάλυψε πολλά παρακείμενα ορθογώνια δωμάτια . Το πιο πρόσφατο στρώμα αποτελείται από ιζήματα, ως το αποτέλεσμα της διάβρωσης και της γεωργικής δραστηριότητας.



                                         
      Αρχιτεκτονική 


  

Οι ναοί περιλαμβάνουν μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 30 μέτρα, οι πέτρινοι στύλοι έχουν σχήμα Τ και επάνω τους έχουν χαραχθεί ανάγλυφες μορφές ζώων όπως αλεπούδες, σκορπιοί, φίδια κ.α., στο κέντρο κάθε κύκλου υπάρχουν δύο μεγάλιθοι. 

  

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από ακατέργαστη ξηρή πέτρα ενώ το δάπεδο από ασβεστολιθικές πέτρες. Πολύ κοντά στον χώρο βρέθηκε και το λατομείο εξόρυξης των μεγάλιθων, εκεί έχουν βρεθεί μισοτελειωμένοι μεγάλιθοι. 



   


Στο χώρο βρέθηκαν εργαλεία από γυαλί και οστά ζώων . Παρόλα αυτά απόδειξη κατοικιών και οικισμού δεν υπάρχει , καθώς δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη οικόσιτων φυτών και ζώων, και η ερμηνεία που έχει δοθεί στα κτίρια είναι ότι ήταν ναοί.

   



Χρονολογικό πλαίσιο 

Όλες οι δηλώσεις σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικές, αφού μόνο το 1,5% του χώρου της συνολικής έκτασης έχουν ανασκαφεί μέχρι το 2008. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μέχρι σήμερα πολύ λίγα στοιχεία για οικιστική χρήση. Μέσω της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα 14, το τέλος του στρώματος ΙΙΙ θα μπορούσε να προσδιορίζεται περίπου στο 9000 π.Χ. . Το στρώμα Ι εκτιμάται στο 11.000 π.Χ. ή και νωρίτερα. Το II στρώμα χρονολογείται περίπου στο 8.000 π.Χ.. Έτσι, το σύμπλεγμα δημιουργήθηκε, πριν τη λεγόμενη Νεολιθική επανάσταση, δηλαδή την αρχή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η οποία θεωρείται ότι άρχισε μετά το 9000 π.Χ.. 

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και 500 άτομα για εξάγουν τους μεγάλιθους (κάποιοι από αυτούς ζυγίζουν και 50 τόνους) από τα γύρω λατομεία και να τους μεταφέρουν σε απόσταση 100 έως 500 μέτρα . Στις αρχές της 8ης χιλιετίας η περιοχή έχασε την σημασία της και με την πάροδο του χρόνου ξεχάστηκε. Άγνωστο παραμένει ο λόγος που έγινε η σκόπιμη κάλυψη όλου του χώρου με 300 έως 500 κυβικά χώμα.

-------------------------------------------------------------------------------------
Ναός αφιερωμένος στο Σείριο-11.000 π.Χ.;;;

Η αρχαία δομή έλαβε από τους αρχαιολόγους την ονομασία ‘Göbekli’-Tepe, από το ασυνήθιστο περίγραμμά της ‘κυκλοειδές’ ύψωμα.

    


Αν και οι επιστήμονες, μέχρι τώρα έχουν φέρει στο φως τέσσερις τέτοιους κυκλοτερείς ναούς, υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός τους φθάνει τους είκοσι.

Για άγνωστους λόγους, οι απόγονοι των αρχαίων κατασκευαστών, γέμισαν τους ναούς αυτούς και τους κάλυψαν με άμμο, πριν από 8.000 χρόνια.

Μία απάντηση στο μυστήριο της λατρείας των ναών αυτών έδωσε ο Giulo Magli του Πολυτεχνείου του Μιλάνου (Politecnico di Milano), ο οποίος εξειδικεύεται στην Αρχαιο-αστρονομία. Ο Magli μελετώντας τις αρχαίες αυτές δομές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ναοί είχαν αντικείμενο λατρείας το αστέρι Σείριος.



Ο Ιταλός καθηγητής είπε ότι το αστέρι αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον γήινο ουρανό πριν από περίπου 11.300 χρόνια.

Η φωτεινότητά του, στο νυχτερινό ουρανό, κατείχε την τέταρτη σειρά μετά τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Δία. Έτσι η εμφάνιση του Σείριου, ενδέχεται, να προκάλεσε ισχυρή εντύπωση στους ανθρώπους της νεολιθικής εποχής.


Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις σε υπολογιστή, οι επιστήμονες έχουν καθορίσει την κίνηση του Σείριου από την εμφάνιση του στον ουρανό και στη συνέχεια συνέκριναν τα δεδομένα που προκύπτουν με τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Γκομπεκλί Τεπέ.

Αποδείχθηκε ότι, υπάρχει μια νοητή ευθεία γραμμή μεταξύ του αστεριού και του κεντρικού σημείου του κάθε ναού, όταν ο Σείριος εμφανίζεται στον ορίζοντα. Αυτό συνέβη σε κάθε ιερό στις σχετικές ημερομηνίες πριν 9100, 8750 και 8300 χρόνια.
----------------------------------------------------------------------------------


ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΜΠΕΚΛΙ ΤΕΠΕ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ http://www.phorum.gr/viewtopic.php ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ:

------------------------------------------------------------------------------
Κάποιοι μιλούν για το λίκνο του πολιτισμού, άλλοι για τον κήπο της Εδέμ – ή για έναν αρχαίο πολιτισμό που ζούσε σε αρμονία με την φύση πριν την πτώση.

Όμως όπως βλέπει κανείς πιο κάτω, η τοποθεσία(συντεταγμένες) του Gopekli Tepe φαίνεται να ταιριάζουν τέλεια με τον τόπο γεννήσεως του Ιησού Χριστού – Βηθλεέμ, αλλά και την Ναζαρέτ. Έτσι η απόσταση της Βηθλεέμ από το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι ακριβώς 700 χιλιόμετρα ενώ η η απόσταση της Ναζαρέτ από το Γκόμπεκλι Τεπέ είναι ακριβώς 600 χιλιόμετρα. Έτσι οδηγούμαστε σε γωνίες 6,3 και 5,4 μοίρες αντίστοιχα της μέσης περιφέρειας της γης: 





















Όλα αυτά μας κάνει να σκεφθούμε τους ογκόλιθους τοποθετημένους σε σχήμα ταύ Τ. Το σχήμα αυτό είναι στην πραγματικότητα το σχήμα του σταυρού καθώς στην σταύρωση το ύψος της κεφαλής είναι σημαντικά μικρότερο από το μήκος των χεριών και του σώματος μετά των ποδιών. Στην πράξη λοιπόν αντί για + έχουμε T. Μήπως λοιπόν τα σύμβολα αυτά από τον Βιβλικό κήπο της Εδέμ είναι προφητικά για την γέννεση – την σταύρωση – και την ανάσταση του Ιησού Χριστού; Όλα τα στοιχεία προς τα εκεί οδηγούν. 
Κάτι που παρατήρησα είναι ότι το άστρο Βέγας – το πέμπτο πιο λαμπερό άστρο του ουρανού – στην εποχή που ανεγέρθηκαν τα πρώτα χτίσματα στο Γκόμπεκλι Τεπέ – εποχή που ταυτίζεται με την Ατλαντίδα του Πλάτωνα – βρίσκεται κοντά το ουράνιο Βόρειο Πόλο. 
Για την ακρίβεια αν ήταν να εξισώσουμε το μέγιστο ύψος(transit) του άστρου όπως το παρατηρούσε κανείς από το Γκόμπεκλι Τεπέ με την κλίση κάθε μιας από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζα θα οδηγούνταν στις εξής εποχές:

9681 π.Χ. - Μυκερίνος
9552 π.Χ. - Χέοψ
9326 π.Χ. - Χεφρήν


Κάτι άλλο που δεν φαίνεται να έχει παρατηρήσει κανείς είναι ότι το σχήμα του αστερισμού της Λύρας – μέλος της οποίας είναι και ο Βέγας – έχει σχήμα Τ (τουλάχιστον ένα τμήμα της). Θα μπορούσαν λοιπόν τα Ντολμέν σχήματος T να αντιπροσωπεύουν τον αστερισμό της Λύρας;

Επίσης στο Γκόμπεκλι Τεπέ φαίνεται ότι οι μονόλιθοι έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μη είναι ακριβώς κάθετοι:
  

Η συσχέτιση πυραμίδας – Βέγα - Γκόμπεκλι Τεπέ – 9552 π.Χ.:


























Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΕΣΤΙ = 1525

[Η Λύρα του Απόλλωνα ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Όμως κάτι άλλο σημαντικό είναι ότι το άστρο Βέγας στην αρχαία Ελλάδα λεγόταν Λύρα από τον αστερισμό στην οποίο βρίσκεται. προσέχουμε επίσης ότι:

ΑΠΟΛΛΩΝ = 1061
ΑΠΟΛΛΩΝ/2 = 1061/2 = 530,5

ΛΥΡΑ = 531

Ο Απόλλωνας όμως λατρευόταν στους Δελφούς. Οι Δελφοί χτίστηκαν στους πρόποδες του Παρνασσού του ιερού βουνού του Απόλλωνα. Γιατί λοιπόν ο Απόλλωνας λέγεται και Υπερβόρειος; Μα γιατί η Λύρα - Βέγας ήταν άστρο που κατά την αρχαιότητα έδειχνε τον ουράνιο Βορρά.

Οι Ασσύριοι ονόμαζαν τον Βέγα Dayan-same ή αλλιώς "κριτή του ουρανού" ή αν θέλετε "κριτή του Παραδείσου", ενώ οι Ακκάδιοι τον λέγαν Tir-anna, που σημαίνει "Παραδείσια Ζωή" ή "Ουράνια Ζωή". Προσέχουμε ότι το πρώτο γράμμα του Tir-anna είναι το Τ που σαν σχήμα μας θυμίζει τις λίθινες κατασκευές στο Gobekli Tepe(κήπος της Εδέμ).]


-------------------------------------------------------------------------------

Μήπως ο απίστευτος - από το πουθενά Ατλάντειος - πολιτισμός του Γκομεκλί Τεπέ μας παρέχει μια κωδικοποίηση για το τι πρόκειται να συμβεί σύντομα, για το τέλος του κόσμου, για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια πυρηνική καταστροφή;
Η ώρα του Αντίχριστου

Έλευση του Διαβόλου - Δράκοντα - Όφη, πυρηνικός πόλεμος και τέλος του κόσμου, Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. 







Γεωδαιτικά συζευγμένη με την Βηθλεέμ και την Ναζαρέτ.

Πως; Ακριβώς 600 χιλιόμετρα από την Ναζαρέτ, ακριβώς 700 χμ από την Βηθλεέμ.

Αποκάλυψη Κεφάλαιο 12:

9 καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων ὁ μέγας, ὁ ὄφις ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην— ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ’ αὐτοῦ ἐβλήθησαν.

13 Καὶ ὅτε εἶδεν ὁ δράκων ὅτι ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, ἐδίωξεν τὴν γυναῖκα ἥτις ἔτεκεν τὸν ἄρσενα. καὶ ἐδόθησαν τῇ γυναικὶ αἱ δύο πτέρυγες τοῦ ἀετοῦ τοῦ μεγάλου, ἵνα πέτηται εἰς τὴν ἔρημον εἰς τὸν τόπον αὐτῆς, ὅπου τρέφεται ἐκεῖ καιρὸν καὶ καιροὺς καὶ ἥμισυ καιροῦ ἀπὸ προσώπου τοῦ ὄφεως.

Γεωδαιτικά συζευγμένη με την γέννηση του Ιησού Χριστού.


Πως;

  



































Όταν ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στην Βηθλεέμ , ακριβώς 700 χιλιόμετρα μακριά στα θαμμένα μεσολιθικά ερείπια του Γκομπεκλί Τεπέ - Ατλαντίδος -το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Δράκοντα - το γάμμα Δράκοντα ή αλλιώς Ελτανίν - ευθυγραμμιζόταν τέλεια με τον ορίζοντα στον Βορρά στο κατώτερο τμήμα της κυκλικής του τροχιάς -όντας αειφανές. Έτσι η τοποθεσία Γκομπεκλί Τεπέ σχετίζεται με τον Διάβολο - τους πεσμένους αγγέλους - τον Εωσφόρο.


Το Γκομπεκλί Τεπέ όντας στο Κουρδιστάν της Τουρκίας 53 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας θυμίζει τα γεωστρατηγικά σχέδια για ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Η Τουρκία για άλλη μία φορά, μαζί με τον Ερντογάν τον σημαδεμένο με το αριθμό του θηρίου είναι κάτω από τις εντολές του πονηρού...

BAΡAK OBAMA = 2 + 1 + 100 + 1 + 20 + 70 + 2 + 1 + 40 + 1 = 238U

Μήπως ο απίστευτος - από το πουθενά Ατλάντειος - πολιτισμός του Γκομεκλί Τεπέ μας παρέχει μια κωδικοποίηση για το τι πρόκειται να συμβεί σύντομα, για το τέλος του κόσμου, για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για μια πυρηνική καταστροφή; Είναι πραγματικά προειδοποίηση ή είναι απλώς παράθεση γνώσης και απόδειξη ότι ακόμα και αν οι ηγέτες των εμπλεκόμενων προειδοποιηθούν δεν πρόκειται να ακούσουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα παρανοϊκά τους σχέδια. Μήπως λοιπόν πρόκειται για γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί, απλώς δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα; Και τι συμβαίνει με ταξίδια στο χρόνο ή στο χωροχρόνο - ή από άλλους πλανήτες; Τί συμβαίνει με αντικείμενα ή πολιτισμούς εκτός πλαισίου;

Οι διπλοί κεντρικοί "κίονες" του συγκροτήματος D, το αρχαιότερο "ναό;" στο Γκομπεκλί Τεπέ, ευθυγραμμίζεται με αζιμούθιο 352 μοίρες (ή 172 + 180 μοίρες). Δείτε το άρθρο:

"Sirius and the project of the megalithic enclosures at Gobekli Tepe" by Giulio Magli

μία απεικόνιση του σχεδίου:


















Όμως όπως βλέπουμε εδώ:







Την εποχή μας (έχω χρησιμοποιήσει την ημερομηνία 11 Σεπ. 2013) όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς από το σημείο αυτό του Γκομπεκλί Τεπέ, μπορεί να το ελέγξει οποιοσδήποτε αρχαιολόγος κάνει έρευνες εκεί, το άστρο γάμμα Δράκοντα - το στόμα του Δράκοντα συμβολικά - δεν είναι αειφανής, και δύει σε 352 μοίρες. Με άλλα λόγια 8 μοίρες Δυτικά του Βορρά. Ο σχεδιασμός των μεγαλιθικών μνημείων του συγκροτήματος αυτού (D) με τους κεντρικούς ογκόλιθους και έναν απ΄ ότι φαίνεται σημείο εστίασης με τρύπα, εστιάζει στην δύση του άστρου του Δράκοντα. Τα κτίσματα αυτά φτιάχτηκαν με μεγάλο κόπο και ακρίβεια για να μας πούνε ότι πράγματι η εποχή είναι τώρα. Τώρα έχουμε την ευθυγράμμιση, τώρα εμφανίστηκε ο αντίχριστος με την ανακάλυψη του μποζονίου Χίγκς.

Τι μας λένε οι λεξάριθμοι;

ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΝΕΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ = ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ = 4045

29 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο είναι 11 Σεπτεμβρίου με το νέο.


Ο πόλεμος της Συρίας και Δράκοντας


Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο όλος σχεδιασμών των ογκολίθων στο Γκομπεκλί Τεπέ κωδικοποιεί αστρονομικά δεδομένα που αφορούν τον Χριστιανισμό και όχι μόνο δεν αφορούν μόνο μία εποχή. Ίσως λοιπόν με τον τρόπο αυτό να μπορούμε να χρονολογήσουμε την Δευτέρα Παρουσία. Με την ιδέα ότι θα έχει κωδικοποιηθεί ακριβώς το άστρο του Υιού οδηγούμαστε στο 2136 μ.Χ.. Έτσι έχουμε ένα περιθώριο 123 χρόνων μέχρι τότε. Και επειδή δεν γνωρίζουμε το αζιμούθιο της ευθυγράμμισης των ογκολίθων με ακρίβεια, η σχέση που παρέθεσα με τον Δράκοντα που ισχύει τώρα θα ισχύει και τότε. Όμως με βάση τις γραφές αλλά και τα γραφόμενα στην Αποκάλυψη, φαίνεται ότι αντίχριστος έχει ήδη εμφανιστεί, όμως μπορεί η βασιλεία του να είναι μακροχρόνια. Προσέξτε επίσης:

ΓΑΜΜΑ ΔΡΑΚΟΝΤΑ = ΘΑΝΑΤΟΣ = 631


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάξε τον Δικό Σου Φούρνο από Πηλό με Λιγότερα από 20 Ευρώ

Λίγα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά και απαραίτητα για την απόλαυση της ζωής όσο ένας πραγματικός φούρνος από χώμα στην αυλή έξω από το σπίτι μας. Όσοι έχουν δοκιμάσει ψωμί και φαγητά ψημένα στην εστία του καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Ίσως κάποιοι σκέφτονται πως το να φτιάξουν κάτι τέτοιο στον υπαίθριο χώρο τους, είναι ένα ρομαντικό όνειρο, αλλά κάνουν λάθος. Ο πήλινος φούρνος δεν απαιτεί ιδιαίτερους σχεδιασμούς και γνώσεις για να γίνει. Η κατασκευή του είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη, ενώ δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, παρά μόνο μερικά ευρώ για τα φθηνά υλικά του, που είναι διαθέσιμα παντού. Αν συντηρηθεί σωστά, θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα σας ανταμείψει με το παραπάνω.

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί κατασκευής που μπορούν να σας βοηθήσουν και σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε και εμείς έναν τρόπο για να ...τον κατασκευάσετε. Κάντε τις εργασίες το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός για να ψηθεί σωστά και για να μην σας χαλάσει τα σχέδια μια ξαφνική μπόρα.

Αρχικά, θα πρέπει να μάθετε να φτιάχνετε το υλικό κατασκευής, που ονομάζεται κομπ (cob) και αποτελείται από αργιλώδες χώμα, άμμο και άχυρα.

Πως θα φτιάξετε το υλικό κατασκευής, κομπ
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι αργιλώδες χώμα, άμμο, άχυρα και νερό.

Το αργιλώδες χώμα είναι το χώμα που δεν στραγγίζει εύκολα, που είναι αρκετά συνεκτικό και αν το βρέξουμε και το ψηλαφίσουμε στα χέρια σχηματίζει μικρούς σβόλους που είναι εύθρυπτοι. Κάποια χώματα έχουν την κατάλληλη αναλογία αργίλου και άμμου και χρειάζονται μόνο άχυρο για να γίνουν κομπ. Αν όμως το χώμα σας είναι πολύ βαρύ και αργιλώδες θα πρέπει να το αναμίξετε και με άμμο. Αφαιρέστε τυχόν πέτρες που υπάρχουν στο χώμα που μαζέψατε και προσέξτε να μην περιέχει οργανικά υλικά σε αποσύνθεση.

Ανοίξτε έναν μουσαμά στο έδαφος ή ένα μεγάλο πανί και ρίξτε το χώμα και την άμμο σε αναλογία 1:3 (για κάθε μια ποσότητα χώματος, 3 ισόποσες ποσότητες άμμου). Ρίχνετε σταδιακά μικρές ποσότητες νερού στο μείγμα καθώς ανακατεύετε πατώντας το με τα πόδια σας. Κατά διαστήματα αναποδογυρίστε τον πηλό καθώς σχηματίζεται, αναδιπλώνοντάς το τραβώντας το μουσαμά. Προσθέστε σιγά-σιγά νερό σταδιακά μέχρι να νιώσετε πως ο πηλός είναι αρκετά εύπλαστος για να κάνετε τις εργασίες σας.

Μόλις ο πηλός είναι έτοιμος, προσθέστε τα άχυρα ανακατεύοντας τον πατώντας κι πάλι με τα πόδια. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα αχύρων που θα πρέπει να ρίξετε. Προσθέστε τόσο όσο πιάνοντας τον πηλό καταλαβαίνετε ότι θα κρατήσει την συνοχή του.
Πώς θα χτίσετε τον υπαίθριο φούρνο με τον πηλό κομπ
Η βάση
Θα χρειαστείτε τον πηλό κομπ που φτιάξατε στο προηγούμενο βήμα, τσιμεντόλιθους, τούβλα, ασβεστόλιθους και άδεια γυάλινα μπουκάλια μπύρας.

Αφού καταλήξετε στο σχέδιο που θα έχει ο φούρνος σας, άρχισε να βάζετε τα θεμέλια της βάσης. Τοποθετήστε κυκλικά τους τσιμεντόλιθους και από πάνω τους ασβεστόλιθους, όπως φαίνεται στην εικόνα. Η βάση εξασφαλίζει πως ο φούρνος θα είναι αρκετά υπερυψωμένος, για να μην αποσαθρωθεί από νερά που λιμνάζουν στο έδαφος και για να κάνετε πιο βολικά τις εργασίες. Μια βάση σε ύψος περίπου 1 μέτρο πάνω από το έδαφος είναι ιδανική.

Γεμίστε με κομπ τις εσοχές μεταξύ των τσιμεντόλιθων και των ασβεστόλιθων καθώς και το εσωτερικό της βάσης μέχρι πάνω στην επιφάνειά της.



Η κατασκευή της εστίας
Πάνω από τη βάση, φτιάξτε περιφερειακά ένα δαχτυλίδι με τον πηλό κόμπ, έτσι ώστε να σχηματίσετε τον χώρο που θα τοποθετήσετε τα άδεια γυάλινα μπουκάλια. Τα μπουκάλια θα λειτουργήσουν σαν μονωτικό υλικό για να μην χάνετε η θερμότητα της εστίας προς τα κάτω. Αφού τοποθετήσετε τα μπουκάλια το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάστε τα με τον πηλό κόμπ.

Ισοπεδώστε προσεκτικά την επιφάνεια της βάσης για να κάτσει επάνω της η εστία, στην οποία θα ψήνετε το ψωμί και τα φαγητά σας. Η εστία αποτελείται από πυρότουβλα και θα πρέπει να είναι έτοιμη και κατασκευασμένη από πριν. Τοποθετήστε την προσεκτικά πάνω στην επιφάνεια του κομπ για να είναι σταθερή και να κάθετε καλά.

Με την τοποθέτηση της εστίας, αποφασίστε την διάμετρο του θόλου και φτιάξτε πάνω της ένα πρόχειρο σχέδιο των τοιχωμάτων του. Η διάμετρος εξαρτάται από τις ανάγκες σας και από το αρχικό προγραμματισμό που κάνατε πριν ξεκινήσετε την κατασκευή.

Φτιάχνοντας το τόξο της πόρτας και τον θόλο
Πριν κατασκευάσετε τον θόλο, φτιάξτε το τόξο της πόρτας με πυρότουβλα, τσιμέντο και χώμα. Προσέξτε η διάμετρος του τόξου να είναι κατάλληλη για να χωρά τα φαγητά που θέλετε να ψήσετε. Μόλις ετοιμάσετε την τοξωτή πόρτα, στήστε την στο σημείο που θέλετε να είναι.

Για την κατασκευή του θόλου τοποθετούμε άμμο προσεκτικά μέσα στον κύκλο που σχηματίσαμε πάνω από την εστία στο προηγούμενο βήμα. Αφού πάρει το σχήμα που θέλουμε, την καλύπτουμε με υγρές εφημερίδες από πάνω μέχρι την τοξωτή πόρτα. Ο ρόλος των εφημερίδων είναι να μην κολλήσει το κομπ που θα στρώσουμε από πάνω, για τα τοιχώματα του θόλου, με την άμμο που χρησιμοποιούμε για καλούπι.



Η κατασκευή των τοιχωμάτων του θόλου
Πάνω από την εφημερίδα στρώνουμε πηλό κομπ 5 εκατοστά σε πάχος και από πάνω άλλο στρώμα 5 εκατοστών με περισσότερα άχυρα και πριονίδια για μόνωση. Τελειώνουμε με ένα ακόμα τρίτο στρώμα 5 εκατοστών με πηλό κομπ.



Αυτά είναι όσα χρειάζεται να ξέρετε για την κατασκευή του πήλινου φούρνου. Μπορείτε να αρχίσετε να τον κατασκευάσετε την άνοιξη και το καλοκαίρι σε μέρες με αίθριο και ξηρό καιρό για να στεγνώσει γρήγορα.


http://share24.gr/ftiaxe-ton-diko-sou-fourno-apo-pilo-ligotera-apo-20-evro/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Βίντεο: Οι έρωτες του Δία στην μυθολογία των Ελλήνων

Επεισόδιο της γαλλικής σειράς "Les grands mythes" αφιερωμένης στην ελληνική μυθολογία και οι έρωτες του Δία στο επίκεντρο:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...