Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιοι είναι οι σπόροι που αναγεννούν τους τένοντες & εξαφανίζουν τους πόνους στα γόνατα!

Οι πόνοι στα γόνατα (τένοντες) μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά σε οποιαδήποτε ηλικία, λόγω ποικίλων παραγόντων όπως τραυματισμός, παχυσαρκία, υπερβολική άσκηση, γήρανση, μεταξύ άλλων.


Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την πάθηση είναι ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, ο πόνος και η ταλαιπωρία θα γίνουν ολοένα και πιο έντονα. Σήμερα, θέλουμε να σας δείξουμε μια υπέροχη φυσική θεραπεία για τον πόνο στα γόνατα και την αναγέννηση των τενόντων.

Δείτε στη συνέχεια πώς να προετοιμάσετε αυτή τη φυσική θεραπεία, η οποία μέσα σε λίγες μέρες θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.

Στις περιπτώσεις που ο πόνος στο γόνατο προκαλείται από ατύχημα ή τραυματισμό, είναι γεγονός ότι πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ώστε να μπορέσει να σας συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Αλλά αν ο πόνος δεν προκαλείται από τραυματισμό ή ατύχημα, ο ισχυρός σπόρος που θα σας δείξουμε παρακάτω, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως τον ...πόνο στα γόνατά σας.


Πρόκειται για τους σπόρους σησαμιού, οι οποίοι έχουν εξαιρετική θρεπτική αξία, επισημαίνοντας κυρίως την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο.

Ο σπόρος του σουσαμιού είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου, είτε πρόκειται για καθαρά βιολογικό, είτε ως συμπλήρωμα διατροφής.

Μόνο μια χούφτα σουσάμι (100 γραμμάρια), ξεφλουδισμένη και αποξηραμένη, περιέχει διατροφική αξία 1200 mg ασβεστίου και 500 mg μαγνησίου.

Η τακτική κατανάλωση αυτού του θαυμάσιου σπόρου βοηθάει στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης, ειδικά στις γυναίκες.

Φυσική Θεραπεία Για Τους Πόνους Στα Γόνατα
Εδώ θα μάθετε πώς να προετοιμάσετε αυτή την ισχυρή φυσική θεραπεία, με βάση το σουσάμι.

Συστατικά:

4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 κουταλιές ζελατίνη χωρίς άρωμα
8 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος
200 γραμμάρια μέλι
40 γραμμάρια σπόρους κολοκύθας
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
Προετοιμασία:

1. Πλύνετε όλους τους σπόρους πολύ καλά.

2. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και αναμείξτε.

3. Ρίξτε το παρασκεύασμα σε ένα μπολ και φυλάξτε το στο ψυγείο.

4. Καταναλώστε μία κουταλιά της σούπας από αυτή την ισχυρή και φυσική θεραπεία πριν το πρωινό και άλλη μία πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Καθώς περνούν οι μέρες, όχι μόνο θα παρατηρήσετε πως εξαφανίζεται ο πόνος στα γόνατά σας, αλλά θα αισθανθείτε επίσης ξεκάθαρα πως ο χόνδρος και οι τένοντες γίνονται ισχυρότεροι.

Αυτή η φυσική θεραπεία είναι εξαιρετικά φυσική και ωφέλιμη για την υγεία σας, οπότε δεν θα σας βλάψει καθόλου.

Πόνοι στα γόνατα: Πιθανές αιτίες
Ένας πόνος στο γόνατο μπορεί να προκληθεί από τραυματισμούς, μηχανικά προβλήματα, αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα. Οι τραυματισμοί είναι απλός και προφανής λόγος για τον πόνο στο γόνατο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω.

Πόνοι στα γόνατα: Μηχανικά προβλήματα
Μερικά παραδείγματα τέτοιων προβλημάτων, που μπορούν να προκαλέσουν πόνους στα γόνατα, περιλαμβάνουν:

Τραυματισμός/Μικροκάταγμα. Μερικές φορές ο τραυματισμός, ή η εκφύλιση των οστών, ή του χόνδρου στο γόνατο, μπορεί να οδηγήσουν σε σπάσιμο/αποκοπή ενός πολύ μικρού κομματιού οστού, ή χόνδρου στο σημείο της άρθρωσης. Αυτό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, παρά μόνο στην περίπτωση που το αποκομμένο κομμάτι έρχεται σε επαφή και εμποδίζει την κανονική κίνηση της άρθρωσης και του ποδιού. Σε αυτή την περίπτωση το κομμάτι αυτό προκαλεί πόνο, επειδή είναι σαν ένα μολύβι που έχει κολλήσει στους μεντεσέδες μιας πόρτας και την εμποδίζει να κλείσει.

Σύνδρομο λαγονοκνημιαίου συνδέσμου. Αυτό συμβαίνει όταν το σκληρό κομμάτι ιστού (σύνδεσμος) που εκτείνεται από το εξωτερικό του ισχίου σας προς την εξωτερική πλευρά του γονάτου (λαγονοκνημιαίος σύνδεσμος) γίνεται τόσο σφιχτός, ώστε φτάνει τρίβεται πάνω στο εξωτερικό τμήμα του μηρού σας. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο σύνδρομο λαγονοκνημιαίου συνδέσμου.

Εξάρθρωση επιγονατίδας. Αυτό συμβαίνει όταν το τριγωνικό οστό (επιγονατίδα) που καλύπτει το μπροστινό μέρος του γονάτου σας βγαίνει εκτός θέσης και “γλιστρά” συνήθως προς το εξωτερικό του γονάτου σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιγονατίδα μπορεί να παραμείνει εκτοπισμένη και θα είστε σε θέση να δείτε την εξάρθρωση εξωτερικά.

Πόνος στο ισχίο ή στο πόδι. Αν έχετε πόνους στο ισχίο ή το πόδι, είναι πιθανό να αλλάξετε και τον τρόπο που βαδίζετε για να μειώσετε αυτούς τους πόνους. Αλλά αυτή ακριβώς η αλλαγή στο βάδισμα μπορεί να ρίξει μεγαλύτερο σωματικό βάρος στην άρθρωση του γονάτου σας, καθώς το σώμα ισορροπεί.

Πόνοι στα γόνατα: Αρθρίτιδα
Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας. Τα είδη που είναι πιθανότερο να επηρεάσουν το γόνατο περιλαμβάνουν:

Οστεοαρθρίτιδα. Μερικές φορές ονομάζεται και εκφυλιστική αρθρίτιδα και είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας. Είναι μια κατάσταση φθοράς που εμφανίζεται όταν ο χόνδρος στο γόνατο επιδεινώνεται με τη χρήση και το πέρασμα των ετών.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα. Είναι η πιο “εξουθενωτική” μορφή αρθρίτιδας. Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση που μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε άρθρωση στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των γονάτων σας. Παρά το γεγονός ότι η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια νόσος, τείνει να ποικίλει σε σοβαρότητα και μπορεί ακόμη και να “έρχεται και να φεύγει” ανά περιόδους.

Ουρική αρθρίτιδα. Αυτό το είδος της αρθρίτιδας συμβαίνει όταν κρύσταλλοι ουρικού οξέος συσσωρεύονται στην άρθρωση. Αν και η ουρική αρθρίτιδα συνήθως επηρεάζει το μεγάλο δάκτυλο του πέλματος, μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο γόνατο.

Ψευδοουρική αρθρίτιδα. Συχνά συγχέεται με την ουρική αρθρίτιδα, αλλά η ψευδοουρική αρθρίτιδα προκαλείται από κρυστάλλους που περιέχουν ασβέστιο και οι οποίοι αναπτύσσονται μέσα στο αρθρικό υγρό. Τα γόνατα είναι το πιο σύνηθες σημείο του σώματος που επηρεάζεται από αυτό τον τύπο αρθρίτιδας.

Σηπτική αρθρίτιδα. Μερικές φορές η άρθρωση του γονάτου σας μπορεί να μολυνθεί, κάτι που οδηγεί σε πρήξιμο, πόνο και ερυθρότητα. Η σηπτική αρθρίτιδα συχνά συνοδεύεται από πυρετό.

Άλλα προβλήματα
Το σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στον πόνο που προκύπτει μεταξύ της επιγονατίδας και του υποκείμενου μηριαίου οστού (μηρός). Είναι συχνό πρόβλημα σε αθλητές, σε νεαρούς ενήλικες, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν μια μικρή δυσπλασία της επιγονατίδας και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι συνήθως αναπτύσσουν την πάθηση ως αποτέλεσμα της αρθρίτιδας στην επιγονατίδα.


https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Tα μυστήρια της Σφίγγας και οι αρχαίοι εξωγήινοι (βίντεο)

Μπορεί η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, ένα από τα πιο μυστηριώδη μνημεία στη Γη, να κρύβει την απάντηση για την ύπαρξη εξωγήινων όντων στην αρχαιότητα;

– Τί περιέχει η Σαρκοφάγος του Όσιρη;

– Έχει σχέση η Σφίγγα με την Ατλαντίδα;


– Υπάρχει αντίστοιχη Σφίγγα στον Άρη;

Η προέλευσή της είναι άγνωστη. Τα μυστικά της παραμένουν κρυμμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ίσως και να κατέχει την αλήθεια για την ύπαρξή μας…

Μπορεί η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, ένα από τα πιο μυστηριώδη μνημεία στη Γη, να κρύβει την απάντηση για την ύπαρξη εξωγήινων όντων στην αρχαιότητα;

– Τί περιέχει η Σαρκοφάγος του Όσιρη;

– Έχει σχέση η Σφίγγα με την Ατλαντίδα;

– Υπάρχει αντίστοιχη Σφίγγα στον Άρη;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






https://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Διαβατήρια: Η αρχαία τελετή πριν από τις στρατιωτικές εκστρατείες

Διαβατήρια: Tελετή με θυσία που πρόσφερε στους θεούς ο επικεφαλής κάθε εκστρατείας, είτε όταν επρόκειτο να περάσει τα σύνορα της χώρας του, είτε όταν επρόκειτο να διασχίσει κάποιο ποτάμι. Αν τα σημάδια της θυσίας δεν ήταν ευνοϊκά, ο στρατός δεν έβγαινε από τα σύνορα της χώρας κι επέστρεφε πίσω.

Ο Θουκυδίδης αναφέρει πως ενώ οι Λακεδαιμόνιοι ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στο Άργος επέστρεψαν τελικά πίσω γιατί τα σημάδια από τις θυσίες που έκαναν για να διαβούν τα σύνορα δεν ήταν ευνοϊκά. Διαβατήρια ονομαζόταν κι η ευχαριστήρια θυσία μετά από ...κάθε επιτυχημένη διάβαση ποταμού.

Στην αρχαία Σπάρτη οι θυσίες αυτές ονομάζονταν Υπερβατήρια. Θυσία που γινόταν για εξευμενισμό των θεών, όταν ο στρατός επρόκειτο να βγει από τα σύνορα της χώρας. Στη Σπάρτη τη θυσία την έκανε ο βασιλιάς στο βωμό του Αγήτορα Δία. Αν τα σημάδια της θυσίας ήταν ευνοϊκά, ο στρατός ξεκινούσε για τα σύνορα της χώρας. Μπροστά από τα στρατεύματα πήγαινε ο πυρφόρος, ο οποίος κρατούσε μια αναμμένη δάδα με φωτιά από το βωμό που είχε γίνει η θυσία.


Όταν έφταναν στα σύνορα έκαναν και πάλι θυσία στο Δία και στην Αθηνά. Αν τα σημάδια της θυσίας ήταν αίσια ο στρατός συνέχιζε την πορεία του. Ο πυρφόρος άναβε τη δάδα από τη φωτιά της νέας θυσίας και συνέχιζε να προπορεύεται του στρατεύματος.

Υπερβατήρια γίνονταν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης του στρατού όποτε ήταν αναγκαίο. Τα ζώα που θυσιάζονταν τα μετέφεραν από την αρχή της εκστρατείας μαζί τους. Τα Υπερβατήρια γίνονταν πάντα πριν το ξημέρωμα.


https://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η πηγή όλων των ασθενειών είναι η στεναχώρια σύμφωνα με τον Ιπποκράτη - Tι υποστήριζε

Το σώμα μας το ίδιο μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι είναι ο εκφραστής της ψυχικής μας κατάστασης. Και τα δύο συνυπάρχουν με αξιοζήλευτη ισορροπία και στο σώμα μας αποτυπώνεται ότι υπάρχει μέσα στον ψυχικό μας κόσμο.

Δυσάρεστες ψυχικές καταστάσεις όπως η θλίψη, η μελαγχολία και η στεναχώρια επιδρούν με αρνητικό τρόπο στο σώμα μας και εμφανίζονται με επίπονα και πολλές φορές δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα.

Ο Ιπποκράτης , ο πατέρας της Ιατρικής, έγραψε αιώνες ολόκληρους πριν μία φράση η οποία συμπυκνώνει μέσα της μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες: ...»Η στεναχώρια είναι η πηγή όλων των ασθενειών.’’

Μελετώντας την επίδραση της στεναχώριας σε βασικά όργανα του σώματός μας μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες άσχημες συνέπειες της στεναχώριας:

Καρδιά: Η μεγάλη στεναχώρια μπορεί να επιφέρει αρρυθμία στην καρδιά, αύξηση της πίεσης, έντονη δυσφορία. Η δύναμη της στεναχώριας είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να προσκαλέσει ακόμα και έμφραγμα.

Πεπτικό σύστημα: Η στεναχώρια προκαλεί πολλές διαταραχές στο στομάχι, από έντονο κοιλόπονο και δυσκοιλιότητα, μέχρι στην πιο ακραία μορφή γαστρορραγία.

Θυρεοειδής: Η στεναχώρια χτυπά πάρα πολύ τον θυρεοειδή, τον μεγαλύτερο αδένα που υπάρχει στο σώμα μας και ρυθμίζει τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Επηρεάζοντας τη λειτουργία του , οδηγεί σε διάφορες παθήσεις.

Πνεύμονας: Η στεναχώρια χτυπάει πολύ το αναπνευστικό μας σύστημα, τους πνεύμονές μας. Έχει διαπιστωθεί ότι άτομα που εμφάνισαν αναπνευστικές παθήσεις , είχαν βιώσει άσχημες και στενάχωρες καταστάσεις.

Δέρμα: Το δέρμα αποτελεί ίσως το πιο εύκολο ‘’θύμα’’ της στεναχώριας. Η κακή διάθεση επιδρά στο δέρμα μας περισσότερο από οπουδήποτε αλλού αφού δερματικές παθήσεις , κοκκινίλες, εκζέματα και δερματίτιδες οφείλονται στο μεγαλύτερο βαθμό τους στη στεναχώρια ή το άγχος.

Μαλλιά: Τα μαλλιά μας επηρεάζονται και αυτά εξίσου πολύ από τη στεναχώρια με γνωστό σύμπτωμα την τριχόπτωση και την ελάττωση της ποιότητας.

Η στεναχώρια , πραγματικά, εξασθενεί τις άμυνες του οργανισμού μας. Έχει διαπιστωθεί ότι η καρδιακή ανακοπή και το εγκεφαλικό, συνδέεται με μεγάλη στεναχώρια τις περισσότερες φορές ( άνθρωποι που θρηνούσαν , για παράδειγμα, λόγω της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ένα από τα δύο).

Οι άσχημες διαπροσωπικές σχέσεις, οικονομικά προβλήματα, η δύσκολη καθημερινότητα και επαγγελματικές ή συναισθηματικές απογοητεύσεις, εντείνουν τη στεναχώρια μας τις περισσότερες φορές. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να προστατεύσει τον εαυτό του, τη ζωή του;

• Με το να υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής στον οποίο αποφεύγει συνήθειες οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι είναι βλαπτικές για την υγεία μας. Το κάπνισμα, το ποτό και η ανθυγιεινή διατροφή εντείνει πολλές φορές τη διόγκωση του προβλήματος. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η καλή διατροφή, η άθληση και ενασχόληση με αθλήματα και ο επαρκής ύπνος βοηθούν στο να νοιώθουμε ελκυστικοί , όμορφοι και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας.

• Με το να μην φορτωνόμαστε όλες τις επιθυμίες και τα θέλω των άλλων. Πολλές φορές η στεναχώρια απορρέει από τη διαπίστωση ότι δε μπορούμε να ικανοποιήσουμε – και είναι λογικό – τις επιθυμίες όλων και ίσως νοιώθουμε, λανθασμένα , να φοβόμαστε μήπως οι άλλοι αποσύρουν την αγάπη τους. Τα παιδιά πολλές φορές νοιώθουν στεναχώρια επειδή νοιώθουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των γονιών, ένας άνεργος μπορεί να νοιώθει στεναχώρια επειδή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Με το να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τις ανάγκες και τα δικά μας θέλω και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ευχαριστούμε τους πάντες, αποβάλλουμε από μέσα μας τη στεναχώρια και τις ενοχές που προκύπτουν από το βάρος της μη εκπλήρωσης των προσδοκιών των άλλων.

• Με το να μη μεγεθύνουμε με το μυαλό μας διάφορες καταστάσεις, χωρίς να έχουμε – όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές- επίγνωση της πραγματικότητας και όλων των γεγονότων. Με το να γνωρίζουμε την αλήθεια μίας κατάστασης, χωρίς να υπερβάλλουμε και να φτιάχνουμε σενάρια καταστροφής, μειώνουμε τη στεναχώρια.

• Με το να αποδεχτούμε ότι κάποιες καταστάσεις δεν αλλάζουν. Ένας κακός χωρισμός , μία απώλεια, μία αποτυχία στις εξετάσεις αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Η στεναχώρια για κάτι που μπορεί να μην αλλάξει, είναι και καταστροφική και περιττή. Ας αναλογιστεί ο κάθε άνθρωπος τι μπορεί να τον διδάξει μία επώδυνη κατάσταση. Η αποδοχή, πολλές φορές, είναι φάρμακο.

• Με το να απομακρυνόμαστε από τους τοξικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι που δε μας εκτιμούν, μας φθονούν ή μας βλάπτουν δεν έχουν θέση στη ζωής μας, μόνο στεναχώρια μας προσφέρουν.

• Με το να προσέχουμε την υγεία μας. Η παρακολούθηση της υγείας μας , μας προφυλάσσει και μας προστατεύει από ανυπόστατα -μερικές φορές- σενάρια.

• Με το να αρχίσουμε να εκτιμάμε τα καλά πράγματα που μας προσφέρει η ζωή. Πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα πράγματα όπως ο ήλιος, μία βόλτα με φίλους, το να δούμε μία ταινία ή το γεγονός ότι ξυπνήσαμε και γεμίζουμε στεναχώρια για όλα αυτά που δεν έχουμε. Με το να αρχίσουμε να εκτιμάμε κάθε τι στη ζωή , τότε θα διώξουμε τον αρνητισμό.
Η ψυχική μας υγεία είναι προπομπός της σωματικής.

Οφείλουμε να τη σεβόμαστε και να τη φροντίζουμε, όπως το σώμα μας. Η στεναχώρια και η θλίψη όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα, αλλά οδηγούν σε μαρασμό και ανοσοποιούν την κριτική μας ικανότητα και τα αντανακλαστικά για να ανταπεξέλθουμε με ωριμότητα και ψυχραιμία.

πηγή : healingeffect
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Χρησιμοποιείτε χλωρίνη στο καθάρισμα; Διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο υγείας…

Η τακτική χρήση απολυμαντικών προϊόντων καθαρισμού, όπως η χλωρίνη, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων πνευμονικών παθήσεων, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Συγκεκριμένα, μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (Inserm) έδειξε, ότι η χρήση τέτοιων προϊόντων (όπως η χλωρίνη) ακόμα και μόνο μία φορά την εβδομάδα θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) κατά σχεδόν 30%.

Η έρευνα περιελάμβανε στοιχεία από περισσότερες από 55.000 νοσοκόμες στις ΗΠΑ και οι επιστήμονες εξέτασαν την έκθεσή τους σε συγκεκριμένα απολυμαντικά, όπως η χλωρίνη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το αλκοόλ και χημικές ουσίες γνωστές ως τεταρτοταγείς ενώσεις αμμωνίου (quaternary ammonium compounds - quats), οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για την απολύμανση επιφανειών, όπως πατώματα, έπιπλα και ...άλλα αντικείμενα.


Όλα αυτά συνδέθηκαν με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ΧΑΠ από 24% έως 32% στην μελέτη!
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι ένας όρος που εμπεριέχει μια σειρά από καταστάσεις που επηρεάζουν τους πνεύμονες, όπως το εμφύσημα, την χρόνια βρογχίτιδα και το χρόνιο άσθμα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την έκθεση σε απολυμαντικά με προβλήματα αναπνοής όπως το άσθμα, αλλά πιστεύεται ότι αυτή η έρευνα αποτελεί το πρώτο δείγμα επιστημονικής απόδειξης για τον προσδιορισμό της σχέσης μεταξύ των απολυμαντικών, όπως η χλωρίνη, και της ΧΑΠ.

Η δρ. Orianne Dumas, ερευνήτρια του Inserm, δήλωσε: “Οι δυνητικές δυσμενείς επιπτώσεις της έκθεσης στα απολυμαντικά στην Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια έχουν λάβει πολύ λιγότερη προσοχή, αν και δύο πρόσφατες μελέτες στην Ευρώπη έδειξαν ότι η εργασία ως καθαριστής συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο ΧΑΠ (...) Από όσο γνωρίζουμε, είμαστε οι πρώτοι που βρίσκουμε μια σύνδεση μεταξύ των απολυμαντικών και της ΧΑΠ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τη διερεύνηση συγκεκριμένων χημικών ουσιών που μπορεί να αποτελούν τη βάση αυτής της σύνδεσης”.

Η δρ. Dumas θα παρουσιάσει τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης στο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας στο Μιλάνο, όπου θα επισημάνει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να αποσαφηνιστεί ο αντίκτυπος της χρήσης απολυμαντικών, όπως η κοινώς χρησιμοποιούμενη χλωρίνη, στο σπίτι.

Πρόσθεσε: “Ειδικότερα, πρέπει να διερευνήσουμε τον αντίκτυπο της χρόνιας επαγγελματικής έκθεσης σε χημικές ουσίες στην Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και να διευκρινίσουμε το ρόλο κάθε συγκεκριμένου απολυμαντικού (...) Ορισμένα από αυτά τα απολυμαντικά, όπως η χλωρίνη και τα quats, χρησιμοποιούνται συχνά στα νοικοκυριά και η πιθανή επίδραση της οικιακής χρήσης των απολυμαντικών στην ανάπτυξη της ΧΑΠ είναι άγνωστη (...) Παλαιότερες μελέτες έχουν βρει μια σύνδεση μεταξύ του άσθματος και της έκθεσης σε προϊόντα καθαρισμού και απολυμαντικών στο σπίτι, όπως τα η χλωρίνη και τα σπρέι, οπότε είναι σημαντικό να διερευνηθεί περαιτέρω αυτό”.

Πώς έγινε η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 55.185 νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στην “Μελέτη Υγείας ΙΙ” για την υγεία των νοσοκόμων, η οποία ξεκίνησε το 1989.

Εξέτασαν τις νοσοκόμες που βρίσκονταν ακόμα σε νοσηλευτική εργασία και δεν είχαν ιστορικό ΧΑΠ το 2009 και στη συνέχεια τις ακολούθησαν για περίπου οκτώ χρόνια μέχρι τον Μάιο του 2017. Κατά το διάστημα αυτό διαγνώστηκαν 663 νοσηλεύτριες με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Η έκθεση των νοσοκόμων σε απολυμαντικά αξιολογήθηκε μέσω ερωτηματολογίου και λήφθηκαν υπόψη και άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν διαστρεβλώσει τα αποτελέσματα, όπως η ηλικία, το σωματικό βάρος και η εθνικότητα των συμμετεχόντων.

iatropedia.gr

https://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Οι δέκα συμβουλές του Επίκτητου για μια καλύτερη ζωή

Ο Επίκτητος, αν και δεν άφησε κανένα γραπτό έργο, σκιαγράφησε με τη ζωή του το μονοπάτι προς την ευτυχία, την ολοκλήρωση και την ηρεμία. Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζονται κάποια αποσπάσματα της διδασκαλίας του, όπως τα κατέγραψε ο μαθητής του Φλάβιος Αρριανός

1) Ασχολήσου μόνο με τις ...δικές σου υποθέσεις

Επικέντρωσε την προσοχή σου αποκλειστικά σε αυτό που αληθινά σε αφορά, και προσπάθησε να είσαι σαφής, ότι αυτό που ανήκει στους άλλους είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και καθόλου δική σου. Αν το κάνεις αυτό, θα είσαι άτρωτος από κάθε μορφής πιέσεις και εξαναγκασμούς και δεν πρόκειται ποτέ κανείς να σου βάλει φραγμό.


2) Οι επιθυμίες και οι αποστροφές μας είναι άστατοι αφέντες

Η επιθυμία μάς προστάζει να σπεύσουμε να αποκτήσουμε αυτό που επιθυμούμε. Η αποστροφή μας προτρέπει να αποφύγουμε τα πράγματα που μας απωθούν. Τυπικά, όταν δεν αποκτάμε αυτό που θέλουμε απογοητευόμαστε, και όταν μας συμβαίνει αυτό που μας προκαλεί αποστροφή, είμαστε δυστυχισμένοι.

3) Δες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι

Οι καταστάσεις δεν ανέρχονται στο επίπεδο των προσδοκιών μας. Τα γεγονότα συμβαίνουν με τον τρόπο που συμβαίνουν. Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Αγκάλιασε αυτό που σου τυχαίνει. Άνοιξε τα μάτια σου. Δες τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, έτσι ώστε να αποφύγεις τις ψευδαισθήσεις και τον πόνο από ψευδείς προσκολλήσεις προς τα πράγματα και από καταστροφές που μπορούν να αποφευχθούν.

4) Τα γεγονότα δεν μπορούν να μας βλάψουν, αλλά οι απόψεις μας γι” αυτά μπορούν

Τα ίδια τα πράγματα δεν μας βλάπτουν ή δεν μας εμποδίζουν. Ούτε και οι άλλοι άνθρωποι μας εμποδίζουν. Το πώς βλέπουμε τα πράγματα αυτά είναι κάτι διαφορετικό. Αυτά που μας δημιουργούν το πρόβλημα είναι οι στάσεις μας και οι αντιδράσεις μας απέναντί τους. Έτσι, ακόμα και ο θάνατος από μόνος του δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Η αντίληψή μας γύρω από το θάνατο, η ιδέα μας ότι ο θάνατος είναι φοβερός, είναι αυτή που μας προκαλεί τρόμο. Μη σε τρομάζει ο θάνατος ή ο πόνος. Να σε τρομάζει ο φόβος για το θάνατο και για τον πόνο.

5) Δεν κερδίζεις τίποτα με το να κατακρίνεις τον εαυτό σου ή τους άλλους

Οι απαίδευτοι άνθρωποι από συνήθεια κατακρίνουν τους άλλους για τις δικές τους ατυχίες. Οι άνθρωποι που έχουν αρχίσει να αποκτούν κάποια παιδεία κατηγορούν τον εαυτό τους. Εκείνοι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σοφία αντιλαμβάνονται ότι η πρόθεση τού να κατηγορεί κανείς κάτι ή κάποιον είναι ανοησία, και ότι με το να κατακρίνει κανείς είτε τους άλλους είτε τον εαυτό του δεν κερδίζει τίποτα.

6) Αποδέξου τα γεγονότα όπως συμβαίνουν

Μη ζητάς ή περιμένεις να συμβούν τα γεγονότα όπως θα τα ήθελες. Αποδέξου τις καταστάσεις όπως πραγματικά συμβαίνουν. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό να υπάρξει γαλήνη.

7) Η καλή ζωή είναι η ζωή της εσωτερικής γαλήνης

Το πιο βέβαιο δείγμα μιας ανώτερης ζωής είναι η ηρεμία. Η ηθική πρόοδος έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση από την εσωτερική ταραχή. Μπορείς να σταματήσεις να δυσφορείς για τούτο και για κείνο. Είναι πολύ καλύτερα να πεθάνεις από την πείνα χωρίς να σε βαραίνουν η λύπη και ο φόβος, παρά να ζεις πλούσια γεμάτος ανησυχία, φόβο, καχυποψία και ασυγκράτητη επιθυμία.

8) Όπως σκέφτεσαι, αυτό γίνεσαι

Απόφευγε να προσδίνεις εύπιστα στα γεγονότα δύναμη και σημασίες που δεν έχουν. Παράμεινε ήρεμος. Τα πολυπράγμονα μυαλά μας πάντα προτρέχουν να βγάλουν συμπεράσματα, κατασκευάζοντας κι ερμηνεύοντας σύμβολα εκεί που δεν υπάρχουν.

9) Μείνε έξω από τις δαγκάνες της φλυαρίας

Δεν είναι ανάγκη να περιορίζεσαι σε υψηλά, ή φιλοσοφικά θέματα πάντα, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι η κοινή φλυαρία που την παίρνουν για αξιόλογη συζήτηση, έχει διαβρωτικό αποτέλεσμα πάνω στον ανώτερο σκοπό που έχεις. Όταν φλυαρούμε για μηδαμινά πράγματα, γινόμαστε οι ίδιοι μηδαμινοί, γιατί η προσοχή μας απορροφάται από μηδαμινότητες. Γίνεσαι εκείνο στο οποίο αφιερώνεις την προσοχή σου. Ειδικά, απόφευγε να κατηγορείς, να επαινείς ή να συγκρίνεις τους ανθρώπους.

10) Πρόσεχε το σώμα σου

Σεβάσου τις ανάγκες του σώματός σου. Φρόντισε το σώμα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προάγοντας την υγεία και την ευημερία σου. Δώστου το κάθε τι που του είναι απόλυτα αναγκαίο, συμπεριλαμβανομένης υγιεινής τροφής και ποτού, αξιοπρεπών ενδυμάτων και θερμής και άνετης κατοικίας. Ωστόσο, μη χρησιμοποιείς το σώμα σου σαν ευκαιρία επίδειξης ή πολυτέλειας.


https://www.pronews.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Παράγουμε ναρκωτικά, βίζιτες, λαθρεμπόριο, έχουμε δωρέαν ήλιο και θάλασσα, ελάτε να επενδύσετε!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Εβαλαν θέμα γερμανικών αποζημιώσεων


Tώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στη χώρα μου. Καλώ τους φίλους Αμερικανούς επιχειρηματίες να τοποθετήσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα.

Aπό τον Ian Ford

Ο πρωθυπουργός εξήγησε στη διάρκεια των συναντήσεων με ανυπόμονους επενδυτές που διοργάνωσαν οι Morgan Stanley, Bank of America, Merrill Lynch, τις δυνατότητες που τους παρέχει ο φυσικός πλούτος της χώρας.

–Παράγουμε ναρκωτικά, βίζιτες, λαθρεμπόριο, έχουμε δωρέαν ήλιο και θάλασσα, λιμάνια, αεροδρόμια, μεταλλεία, ενέργεια, ότι γουστάρετε στη διαθεσή σας…Επίσης σας δίνουμε την δυνατότητα να ξεπλένετε το μαύρο χρήμα επενδύοντας στον πολιτισμό και στις τέχνες. Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι το εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδας…Στη χώρα μου εσείς και οι οικογενειές σας θα απολαμβάνουν μοναδική ποιότητα ζωής…Οσο για τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, αυτή είναι υψηλή για τη μαρίδα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικότερα για τη πλέμπα που δεν μπορεί να ξεφύγει. Εσείς θα έχετε προνομιακή αντιμετώπιση…Θα σας φέρω σε επαφή με δύο υπουργούς μου, τους κ.κ. Σταθάκη και Σπίρτζη οι οποίοι θα φροντίσουν τα χρήματά σας να ...
πιάσουν τόπο χωρίς να χρειαστεί να λαδώσετε ούτε με ένα σεντ. Ο Σταθάκης και ο Σπίρτζης είναι παιδιά που μπορείτε να εμπιστευθείτε απόλυτα…Oπως επίσης και την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι πολύ φράπα η Δικαιοσύνη μας…

Πολλοί Αμερικανοί επενδυτές έδειξαν ενδιαφέρον για την πειοχή των Ζωνιανών στη Κρήτη την οποία θέλησαν να επισκεφθούν. Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα τους ξεναγήσει στα Ζωνιανά ο Παύλος Πολάκης.



Στη συνέχεια οι Αμερικανοί ρώτησαν τι θα γίνει με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Μοιάζει άσχετο να τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων σε μία συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με Αμερικανούς επενδυτές. Κι όμως δεν είναι: Oι Αμερικανοί ακολουθώντας το δόγμα Τραμπ θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη στριμώχνοντας στα σχοινιά τους Γερμανούς. Ηδη η Μέρκελ οδηγείται βιαίως στο να τα βροντήξει καθώς πλέον την αμφισβητούν ανοιχτά εντός του κόμματός της.

Εάν οι Αμερικάνοι βάλουν εκ νέοου τον ΣΥΡΙΖΑ να γαυγίζει για τις γερμανικές αποζημιώσεις πέρα από του ότι ξυπνούν μνήμες του Β΄Παγκοσμίου και του φασισμού φέρνουν τους Γερμανούς σε δύσκολη θέση. Μόνο που αυτή τη φορά πίεσαν τον Τσίπρα να αναλάβει πραγματικές και όχι πεπετζίδικες πρωτοβουλίες σ΄αυτή τη κατεύθυνση.



Ο εκλεκτός συνεργάτης μας Δημήτρης Στεργίου γράφει για την περιπέτεια των αποζημιώσεων και τυς δημαγωγούς πολιτικούς μας>

Γερμανικές αποζημιώσεις –κατοχικά δάνεια: 75 χρόνια «στρίβειν» δι΄ επιτροπών και … ομιλιών

Έως το 1964 καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση 300 δις. ευρώ, ενώ στα επόμενα χρόνια έως και σήμερα συντηρήθηκε το θέμα με επιτροπές και λεονταρισμούς

Γιατί, άραγε, κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, στελέχη κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων ξαναλένε τα ίδια που έχουν πολύ πρόσφατα ξαναπεί; Μήπως, διότι ξεχνάνε τί έχουν πει ή δηλώσει ή ανακοινώσει ή μήπως τα ξαναλένε νομίζοντας τα ξεχνάει ο «λαός» κι έτσι συντηρούν ένα «πιασάρικο» θέμα για εσωτερική κατανάλωση; Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για παράδειγμα, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές του «Μπλόκου της Κοκκινιάς» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις γερμανικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «η χώρα έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, σε διεθνή και σε ευρωπαϊκή κλίμακα, να διεκδικήσει την αλήθεια και τη μνήμη σε σχέση με την αποκατάσταση, τις επανορθώσεις, τις αποζημιώσεις, αλλά ακόμα και με τη λεηλασία των αρχαίων θησαυρών της» και ότι «αυτή η καθυστέρηση δεκαετιών λήγει μέχρι το τέλος του έτους», τονίζοντας ότι «τους δύο ερχόμενους μήνες στην Ολομέλεια της Βουλής θα έρθει προς ψήφιση το αναλυτικό και επίσημο πόρισμα, με τη βοήθεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορά το σύνολο αυτών των απαιτήσεων από την πλευρά της Ελλάδας και θα χαράξουμε και θα υλοποιήσουμε την πολιτική και τη στρατηγική της διεκδίκησης, σε διεθνές διακοινοβουλευτικό, διακρατικό και νομικό επίπεδο έτσι ώστε να υπάρξει η αποκατάσταση, έστω και μετά από τόσα χρόνια».



Έτσι, λοιπόν, με το «στρίβειν» δι΄επιτροπών και χαμαιλεονταρισμών συντηρείται επί πάνω από επτά δεκαετίες το πολύκροτο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων, διότι, μόλις έρχονται τα δύσκολα από την Μέρκελ και οποιαδήποτε Μέρκελ, το ξεχνάμε το θέμα για να το ξαναθυμηθούμε στη συνέχεια εκ του ασφαλούς ως αντιπολίτευση και ως «καυτή πατάτα» ως κυβέρνηση.

Η νέα αναφορά του κ. Βούτση στο θέμα αυτό, που διεκδικεί παγκόσμια ιδιαιτερότητα κυρίως για το «στρίβειν», μας έκανε να θυμηθώ πολλά από το πρόσφατο και το απώτερο, απώτατο παρελθόν.

-Θυμήθηκα ότι ο τότε αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθηγητής Νότης Μαριάς προσπάθησε να γίνει δεκτή στις Βρυξέλλες στις 7 Οκτωβρίου του 2014 πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών (τονίζουμε: Επιτροπή Αναφορών) δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η πρόταση (τονίζουμε: πρόταση) αυτή τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών (τονίζουμε: Επιτροπή Αναφορών) και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα (στις 24 Σεπτεμβρίου 2014) , ο κ. Μαριάς είχε υποβάλει την πρότασή του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τελικά, έχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαριάς είχε θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Ιουλίου 2014, ενώ την 1η Οκτωβρίου 2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή. Και, λοιπόν ; Σήμερα είμαστε στο 2018!

-Θυμήθηκα ότι στις 10 Μαρτίου 2015 άρχισε στη Βουλή η συζήτηση επί της προτάσεως της τότε προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την ανασύσταση και αναβάθμιση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να εκφράζει, όπως τονιζόταν σε σχετική ανακοίνωση, την ισχυρή πρόταση της κυβέρνησης να διεκδικήσει η χώρα μας τις γερμανικές οφειλές από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Και, λοιπόν; Σήμερα είμαστε στο τέλος του 2018!

-Θυμήθηκα ότι πριν από δύο περίπου χρόνια, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016, ο ίδιος ο κ. Βούτσης με τον τότε πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων Τριαντάφυλλο Μηταφίδη απέστειλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές. Τότε, στις 21 Αυγούστου 2016, ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η θετική έκβαση θα αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση». Μάλιστα, σε συνοδευτική επιστολή, οι κ.κ. Βούτσης και Μηταφίδης επεσήμαναν παράλληλα ότι το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την αμέσως προσεχή περίοδο. Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων της κατοχικής περιόδου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την ίδια επιστολή των δύο προέδρων επισυνάφθηκε προς την πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σεσίλια Ουίκστρομ, η ομιλία του Πρωθυπουργού στις 16 Αυγούστου, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της σφαγής του Κομμένου Άρτας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Και, λοιπόν;

-Θυμήθηκα ότι τον ίδιο μήνα, στα μέσα Αυγούστου του 2016, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έκανε παρέμβαση στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο «οδικό χάρτη» για τη διπλωματική και νομική οδό που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα μας για να διεκδικήσει τα 296 δισ. ευρώ. Με τίτλο «Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει» το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα». Η παρέμβαση αυτή του “Der Spiegel” μού θύμισε την ολιγωρία και απροθυμία όλων των μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων και ιδιαίτερα μετά το 1945 να προωθήσουν με αιτήματα, με εκθέσεις και με άλλα νομικά και οικονομικά επιχειρήματα τη διαδικασία είσπραξης των κατοχικών δανείων ή αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Και για το λόγο αυτό σήμερα είμαστε στο τέλος του 2018, χωρίς κανένα αποτέλεσμα!

-Θυμήθηκα τον αείμνηστο καθηγητή μου και ακαδημαϊκό Άγγελο Αγγελόπουλο, ο οποίος σε συζητήσεις μαζί του μού είχε επισημάνει ότι από το 1945 είχε θέσει, με τη δημοσίευση του βιβλίου του «Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος», με στοιχεία και αριθμούς το θέμα της πληρωμής των δανείων που είχαν πάρει στην Κατοχή οι Γερμανοί και οι Ιταλοί με τη μορφή πιστώσεων. Τότε, μού είχε πει ότι από το Σεπτέμβριο του 1947 είχε υποβάλει μελέτη στο Διεθνές Στατιστικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, στην οποία ανέλυε το θέμα αυτό και παρουσίαζε τους υπολογισμούς του ως προς τις απαιτήσεις εκ μέρους της Ελλάδος, ενώ με επανειλημμένα άρθρα του είχε επαναφέρει τα κατοχικά δάνεια και είχε προτείνει τη ρύθμιση και του προπολεμικού χρέους της χώρας μας. Και, λοιπόν; Σήμερα, ύστερα από 73 και 71 χρόνια, είμαστε στο … 2018, χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ!!!

-Θυμήθηκα ότι, όπως μού είχε πει ο Άγγελος Αγγελόπουλος, το θέμα αυτό επανήλθε με άρθρο του στο περιοδικό «Νέα Οικονομία» το Μάϊο του 1964 με τη μελαγχολική διαπίστωση ότι για τα κατοχικά δάνεια δεν είχε αναλάβει έως τότε καμιά ελληνική κυβέρνηση πρωτοβουλία για την απόδοσή τους από τους Γερμανούς.

-Θυμήθηκα ότι είχε προηγηθεί άρθρο του στην εφημερίδα «Βήμα» (17 Απριλίου 1964), όπου εκτιμούσε ότι η Γερμανία και η Ιταλία όφειλαν στην Ελλάδα 400 εκατ. δολάρια.

-Θυμήθηκα ότι στο περιοδικό «Νέα Οικονομία» (Μάϊος 1964) είχε δημοσιευθεί και επιστολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κατά την Κατοχή Σπ. Χατζηκυριάκου, στην οποία ανέφερε ότι οι Γερμανοί είχαν αποδεχθεί σε ιδιωτική συζήτηση οφειλόμενο ποσό από δάνεια 38 εκατ. χρυσών λιρών, το οποίο όμως θεωρούσε ότι ήταν πολύ μικρότερο από το πραγματικό.



https://kourdistoportocali.com/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκίνησε η κυβερνητική συνεργασία Φώφης-Κυριάκου με Μαρκογιαννάκη, Μαλέλη, Κατέλη, Ταμπάκη

Ο κρητικός αναλαμβάνει την ΕΡΤ ως αντίδοτο για το βουλευτιλίκι



Mπορεί να κάνουμε αμάν να απαλλαγούμε από τους κατσιαπλιάδες Συριζαίους αλλά η αίσθηση ότι μας περιμένει η καρακιτς δεξιά του Μητσοτάκη και τα ανεπάγγελτα ταγάρια της Γεννηματά που θεοποίησαν το βλαχομπαρόκ lifestyle του Μαλέλη είναι μια απειλητική διαπίστωση που όπως όλα δείχνουν θα γίνει πραγματικότητα.

Γράφει ο Στηβ Τζομπς

Ο Μητσοτάκης και η Φώφη ξεκίνησαν ήδη την κυβερνητική συνεργασία τους στο πρόσωπο του τιτάνα του lifestyle Σταμάτη Μαλέλη. Ο Σταμάτης είναι για την Φώφη και τον Κυριάκο ο πιο άξιος Ελληνας για να αναλάβει Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Ο δε Μαρκογιαννάκης θα τοποθετηθεί στην ΕΡΤ ώστε να οικοδομηθεί η ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που οραματίζεται ο Κυριάκος.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει υπάρξει συμφωνία χαζοΚΙΝΑΛ – ΝΔ, προκειμένου το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τον Σταμάτη Μαλέλη! Ήδη, μάλιστα, αρκετοί «γαλάζιοι» πολιτικοί παράγοντες της περιοχής ετοιμάζονται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ...δημοσιογράφου.



Και για όσους αναρωτιούνται γιατί η ΝΔ να στηρίξει υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ, όταν στην συγκεκριμένη περιφέρεια έχει δικό της άνθρωπο, δηλαδή την σημερινή περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, οι «κακές γλώσσες» λένε ότι το Μοσχάτο είναι δυσαρεστημένο από την κυρία Καλογήρου, στην οποία αποδίδουν «φιλίες» με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Μαλέλης, που είναι επί χρόνια στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, εργάζεται στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας την ευθύνη για τη δημιουργία του WebTV, ενώ παράλληλα παραμένει σύμβουλος ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και, φυσικά, γραμματέας Επικοινωνίας του χαζοΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται πράγματι για ένα συγκινητικό ξεκίνημα της κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων ΧαζοΝΔ-χαζοΚΙΝΑΛ το οποίο χαρακτηρίζεται από μεταρρυθμιστική και τεχνολογική έκρηξη.

Για τον Σταμάτη Μαλέλη ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης είχε γράψει πρόσφατα τον ύμνο που ακολουθεί>

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Σταμάτη Μαλέλη διευθυντή επικοινωνίας στο ΚΙΝΑΛ «προσγειώθηκε» ως διαπλανητική φάπα στα κεφάλια όσων προσπαθούν να ερμηνεύσουν ορθολογικά τα τεκταινόμενα στην πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Κεντροαριστερά.

Όχι βέβαια γιατί ο Σταμάτης Μαλέλης είναι ένα αντιπαθητικό πρόσωπο (αντιθέτως, είναι ένας γλυκύτατος στην καθημερινότητα άνθρωπος), αλλά γιατί ανήκει σε αυτό το είδος της δημοσιογραφίας η οποία τα τελευταία 30 χρόνια ισοπέδωσε πλήρως κάθε έννοια ορθολογισμού και αισθητικής στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας.

Ο επικεφαλής πλέον της επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ήταν αυτός που εισήγαγε πρώτος τα τηλεοπτικά παράθυρα, βάζοντας στα καθησυχασμένα μικροαστικά σαλόνια μια τεράστια κλειδαρότρυπα. Από αυτήν τη μαύρη τρύπα πέρασαν τα πάντα: Από την Τζένη Χειλουδάκη και τον ερωτοχτυπημένο εισαγγελέα Γιώργο Σακελλαρόπουλο, τον «κακοποιημένο» Τόλη Βοσκόπουλο από την Τζούλια Παπαδημητρίου, έως τον Σορίν Ματέι και τους διάφορους εθνικούς κακοποιούς, συγχωρεμένους ή μη, που έβγαζαν διαγγέλματα εθνικής εμβέλειας.

Η τηλεόραση αυτή του «κώλου» πέρασε από τη μεταφορά στην κυριολεξία ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ορθολογισμού, αξιοπρέπειας και προφανώς αντικειμενικότητας.

Αυτού του είδους η δημοσιογραφία, που ξεκίνησε χονδρικά τη δεκαετία του ’90, έκανε την πασοκική αστακομακαρονάδα ιδεολογία και την παραβατικότητα αρχέτυπο.

Οι μαχαλοέρωτες τύπου Δαλιανίδη και το σκληρό κίτρινο κατέλαβαν όλο τον ζωτικό χώρο μιας αυτοαποκαλούμενης δημόσιας σφαίρας, μετατρέποντας την κανονικότητα σε ανέκδοτο. Ο,τι δεν πουλούσε ήταν προφανώς καθυστερημένο, αναχρονιστικό και κατά συνέπεια παρασιτικό.

Αυτού του είδους η τηλεόραση επώασε στην πραγματικότητα τη χρεοκοπία, αποϊδεολογικοποίησε την ελληνική κοινωνία και νομιμοποίησε την κάθε είδους «παραβατικότητα», οδηγώντας τη χώρα στο μεγαλύτερο ηθικό φαλιμέντο μετά τον πόλεμο.

Χάνοντας την αξιοπιστία του, ο αστικός (τηλεοπτικός) κόσμος μπορεί να κονόμησε με κάθε είδους εργολαβίες, έγινε όμως ρόμπα ξεκούμπωτη, καταργώντας κάθε έννοια ηθικής, αισθητικής και προφανώς και τσίπας. Η συνταγή αυτή άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα, αφού η φιλελεύθερη αστική δημοκρατία απώλεσε κάθε έννοια αυτορύθμισης.

Οι κολοσσοί της τότε διαπλοκής, όπως ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και πολλοί άλλοι, σε οποιαδήποτε άλλη φιλελεύθερη δημοκρατία θα είχαν εγκαίρως εξουδετερωθεί πριν καταστρέψουν τη Δημοκρατία και χρεοκοπήσουν τη χώρα.
Δεν είναι τυχαία η ευκολία με την οποία τους εξολόθρευσε ο Τσίπρας: Χάνοντας το ηθικό πλεονέκτημα, ο λεγόμενος αστικός Τύπος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Πιστεύαμε ότι όλο αυτό το παρακμιακό παραδημοσιογραφικό τοπίο είχε μπει σε τροχιά αποδρομής και έδινε απλώς μάχες οπισθοφυλακής μέσα από περιθωριακά ΜΜΕ.

Το ΚΙΝΑΛ, μέσα στη σύγχυση που του προκαλεί ο κίνδυνος της συρρίκνωσης και την απειλή να γίνει μια χαψιά από τον Τσίπρα, κάνει μια βουτιά στο πουθενά πιστεύοντας ότι θα βγάλει το γκραλ μιας νέας αρχής. Στην πραγματικότητα, η ολική επαναφορά της τηλεόρασης της εργολαβίας προδίδει τη σύγχυση που βιώνει μια στενή μετα-παπανδρεϊκή γραφειοκρατία μπρος στον κίνδυνο να χάσει τα προνόμια τεσσάρων δεκαετιών.

Το παράδοξο δεν είναι ότι το ΚΙΝΑΛ διαπράττει ένα «αποκαλυπτικό» και χονδροειδές λάθος. Τα παράδοξο είναι ότι ο Μητσοτάκης, ως ηγέτης του αστικού κόσμου που θέλει να επαναφέρει την κανονικότητα, μπορεί να πιστεύει ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί ίσως έναν αυριανό αξιόπιστο συνεταίρο. Κοινώς, έπεα πτερόεντα.

Εδωσε στεγνά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δυσαρεστημένος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Στη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε το αντάλλαγμα που του προσέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.



Συγκεκριμένα, μιλώντας για τη συνάντηση που είχε στα Χανιά στις 19 Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Στο ραντεβού ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε να κάνει ανανέωση και έτσι εγώ δεν είχα θέση στο ψηφοδέλτιο… Μου πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς. Μου πρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή οποία Ανεξάρτητη Αρχή θέλω. Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση…. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα».

(Θα μπορούσε για παράδειγμα να αναλάβει την ΕΡΤ. Αρκεί να το ζητούσε από τον μεταρρυθμιστή Κυριάκο.)

Αντιλαμβάνεστε με τι είδους αξιοκρατικά κριτήρια σκέφτεται ο Μητσοτάκης να στελεχώσει το κράτος και τους διεφθαρμένους οργανισμούς του.

Μάλιστα, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως δέχτηκε πιέσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, ενώ όπως είπε την πρόταση του την έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δέχτηκα πιέσεις να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος… Δεν το δέχτηκα γιατί ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφικός… Μου το πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως έχει δεχθεί κρούσεις από άλλα κόμματα αλλά δεν συζητά με κανέναν.

https://kourdistoportocali.com/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Έλληνες μισούν τους φτωχούς gay.Aν είσαι πάμπλουτος και gay, σε βγάζουν δήμαρχο


Aν είσαι κοκάκιας πλούσιος και πεθάνεις, σε κλαίνε 3 μήνες



Tο περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια όπου έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος σχολίασε σε ανάρτησή της στο Facebook η τρανς Ελληνίδα ποιήτρια και πρωτοπόρα του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ, Πάολα Ρεβενιώτη.

Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες «μισούν τους φτωχούς gay και τους φτωχούς κλέφτες ή εξαρτημένους. Aν είσαι πάμπλουτος και gay που δεν το διεκδικείς, αλλά λες αστειάκια και χαριτωμένα πράματα και δήμαρχο σε βγάζουν».

Αναλυτικά, η ανάρτησή της: ...


«Οι Έλληνες δεν μισούν τις αδελφές τους gay, τους πούστηδες και όπως τους αποκαλούν. Ούτε μισούν τους κλεφτες και αυτούς που πίνουν ναρκωτικά.

Μισούν τους φτωχούς gay και τους φτωχούς κλέφτες ή εξαρτημένους.

Aν είσαι πάμπλουτος και gay που δεν το διεκδικείς, αλλά λες αστειάκια και χαριτωμένα πράματα και δήμαρχο σε βγάζουν.

Aν είσαι κοκάκιας πλούσιος και πεθάνεις, σε κλαίνε 3 μήνες.

Στην φτώχεια είναι ρατσιστές, άσχετα αν και αυτοί είναι φτωχομπινέδες».



https://kourdistoportocali.com/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνιος κυκλώνας 12 μποφόρ θα χτυπήσει το Ιόνιο – Προειδοποίηση Καλλιάνου: «Ισχυρότατο βαρομετρικό πλησιάζει την Ελλάδα» – Επεσαν τα πρώτα χιόνια



     Μεσογειακός κυκλώνας είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ, η προγνωσιμότητα του Medicane, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να ...
εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.

Medicane 26092018

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1.800 μέτρα υψόμετρο περίπου. Σημειώνεται πως οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν και την Πέμπτη δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται αύριο να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και στα νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες – Κρήτη).

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Ισχυρότατο βαρομετρικό πλησιάζει την Ελλάδα


Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Newsbomb.gr προειδοποιεί για το σφοδρότατο βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιοχές που θα «χτυπήσει».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει:

«Καθώς θα εξασθενούν οι άνεμοι από το πρωί της Παρασκευής για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (στη δυτική Ελλάδα θα παραμείνουν ενισχυμένοι 9-10 μποφόρ), ταυτόχρονα από το βράδυ της Παρασκευής ένα πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί από τα νότια του Ιονίου.

Το συγκεκριμένο σύστημα πολύ γρήγορα θα περάσει πάνω από την Πελοπόννησο και μέχρι το Σάββατο θα έχει βρεθεί σχεδόν πάνω από την Αττική.


Όπως είναι λογικό, στο πέρασμά του θα προκαλέσει σφοδρούς ανέμους η ένταση των οποίων θα αγγίζει τα 11-12 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες που θα προκαλέσει το συγκεκριμένο βαρομετρικό θα είναι σχεδόν ασυνήθιστες για την εποχή, μιας και το διήμερο του Σαββατοκύριακου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σχεδόν στο σύνολο της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι ο συνδυασμός των ισχυρών βροχοπτώσεων μαζί με τους πολύ θυελλώδεις ανέμους θα δημιουργήσει μια κατάσταση που σε τοπικό επίπεδο ενδεχομένως να είναι άκρως επικίνδυνη.

Σε λίγες ώρες θα σας ενημερώσω αναλυτικά για όλα όσα θα συμβούν τις επόμενες μέρες».

Σε κλοίο σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ολόκληρη η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Από την πλευρά του, ο μαθηματικός και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ευρώπη στη χώρα μας και αναλύει την πρώτη «σοβαρή» κακοκαιρία για το φετινό χειμώνα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 9 ΜΠΟΦΟΡ, ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 12°C, ΚΡΥΟ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ

Άρδην θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη με ενίσχυση των βοριάδων και λίγες τοπικές βροχές, ενώ στη συνέχεια οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και οι βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νότιου Αιγαίου.

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μέχρι και τη Δευτέρα θα σημειώνονται πολύ πιο αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή. Φαίνεται ότι σε ορισμένες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών θα ξεπεράσει ο υδράργυρος και τους 34°C καθιστώντας τις συνθήκες εκεί καθαρά καλοκαιρινές. Επίσης ο ήλιος θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Καθώς την Τρίτη θα εισέρχονται σταδιακά οι ψυχρότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση 4-5°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας πλην της δυτικής Ελλάδας που τοπικά θα αγγίξει ακόμη και τους 31-32°C σε τοπικό επίπεδο.

Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αλλά και της βόρειας Κρήτης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ: 9 ΜΠΟΦΟΡ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ίσως σε τοπικό επίπεδο οι μέγιστες ριπές τους τα ξεπεράσουν. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουμε απαγορευτικό σε πολλά λιμάνια της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

12°C ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Όπως είναι λογικό, οι σφοδροί αυτοί βοριάδες θα ρίξουν κατά πολλούς βαθμούς την θερμοκρασία. Κατά μέση τιμή, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 12°C ενώ τοπικά η πτώση θα είναι και μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και ιδιαιτέρως της βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει ακόμη και κρύο.

ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Για να καταστεί σαφές πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία, θα σας αναφέρω ορισμένα παραδείγματα :

ΑΘΗΝΑ :

Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 26°C
Τετάρτη : 22°C

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :

Δευτέρα : 32°C
Τρίτη : 25°C
Τετάρτη : 22°C

ΠΑΤΡΑ :

Δευτέρα : 29°C
Τρίτη : 29°C
Τετάρτη : 22°C

ΗΡΑΚΛΕΙΟ :

Δευτέρα : 29°C
Τρίτη : 27°C
Τετάρτη : 21°C

ΛΑΡΙΣΑ :

Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 23°C
Τετάρτη : 21°C

ΦΛΩΡΙΝΑ :

Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 18°C
Τετάρτη : 16°C (ελάχιστη 3°C)

ΤΡΙΠΟΛΗ :

Δευτέρα : 30°C
Τρίτη : 23°C
Τετάρτη : 16°C

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ :

Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 20°C
Τετάρτη : 19°C

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ – 9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένονται ιδιαίτερες βροχές την Τετάρτη. Την Πέμπτη όμως θα βρέξει σε περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, της κεντροανατολικής Στερεάς (και στην Αττική πιθανότατα), της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Καλή Κυριακή σε όλους σας!



https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Θα φάμε κουφέτα !!!???




Τρελός έρωτας έχει κάνει την εμφάνισή του στα σοκάκια του Αιτωλικού.

Το ότι είδαμε τον Σπάιντερμαν στη πόλη μας δεν ήταν και κάτι το καινούργιο, αλλά το ότι είδαμε τον υποτιθέμενο δήμαρχο Μεσολογγίου, καραπάνο, στο Αιτωλικό, εεε!!! μάλλον αυτό ξεπέρασε και τις ποιο αρρωστημένες σκέψεις μας.

Εκεί όμως που λέγαμε ότι μάλλον φταίει το εντομοκτόνο που μας ψέκασε ο καραπάνος για να πάρει τη μίζα του και πείραξε το οπτικό μας νεύρο, να σου μαθαίνουμε ότι θα φάμε και κουφέτα.

Επίσημη πρόταση για υπογραφή συμφώνου συμβίωσης επ' αόριστον, αποδέχτηκε ο καραπάνος, από τον γνωστό και επίτιμο κάτοικο του Αιτωλικού κκ Σπάιντερμαν.

Όπως ξέρουμε όλοι, ο βήχας το χρήμα και ο έρως δεν κρύβονται και ο καραπάνος σας διαβεβαιώνουμε ότι βήχα δεν είχε το τελευταίο διάστημα.

Πρόβλημα προέκυψε τη τελευταία στιγμή με την ολοκλήρωση της σχέσης, για την τοποθεσία όπου θα καταναλώσουν τα μέλια το ερωτοχτυπημένο ζευγάρι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σπάιντερμαν κακός εννόησε όταν άκουσε ότι επιθυμία του καραπάνου ήταν η Βενετία.
 Μετά όμως το πρώτο καβγαδάκι ο καραπάνος εξήγησε στον επίτιμο ότι όταν έλεγε Βενετία, εννοούσε την πραγματική Βενετία και όχι τη Βενετία της δημοκρατίας, όπως είχε αποκαλέσει το Αιτωλικό στον απαράμιλλο ψυχοτροπικό, επινίκιο λόγο του, τότε που αν θυμάστε, τον έψαχνε ο Σαμαράς στο τηλέφωνο για να του μιλήσει για την ανάπτυξη του Αιτωλικού. 

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος, διότι ακόμη και ο ίδιος το ξέρει ότι, είναι πρόθυμο σχεδόν όλο το νησί, να πάρει μερίδιο από την ολοκλήρωση του μυστηρίου.

Με διάγγελμά του ο καραπάνος, για να αποφύγει την απόκοσμη λύπη των κατοίκων του Αιτωλικού, τους έστειλε μήνυμα που υπόσχεται να κάνει ότι μπορεί για να ικανοποιήσει την επιθυμία τους.

Τους συνέστησε βέβαια λίγο υπομονή, οι εκλογές είναι κοντά και μόνο τότε Αιτωλικιώτες, θα μπορέσουν να συνευρεθούν με το δήμαρχό τους.

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Γίναμε διεθνής είδηση: Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις αράχνες του Αιτωλικού (βίντεο)

Είδηση σε διεθνή ΜΜΕ έγινε το απόκοσμο θέαμα του καλυμμένου από ιστούς αράχνης σημείου στο Αιτωλικό.


Συγκεκριμένα, το αμερικανικό δίκτυο CBS ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter βίντεο από το αραχνοσκέπαστο σημείο με τίτλο: «Αν φοβάστε τις αράχνες, αυτή η εικόνα θα σας φανεί σαν εφιάλτης».




CBS News

@CBSNews
If you aren't fond of spiders, this scene will look like a nightmare 🕷️🕷️🕷️

8:45 μ.μ. - 21 Σεπ 2018
83
76 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Επίσης, το BBC κάλυψε το φαινόμενο σε ρεπορτάζ με τίτλο «Γιγαντιαίος ιστός αράχνης καλύπτει τη γη στο Αιτωλικό»



Και, φυσικά, υπήρξαν πολλά αστεία σχετικά με πρώιμη άφιξη του Χάλογουιν…

Grecja: Gigantyczna pajęczyna oplotła miasteczko Etoliko






Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENSONHABER.COM (@ensonhaber) στις
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΙΤΩΛΙΚΟ:ΠΕΠΛΑ ΑΡΑΧΝΗΣ & ΣΜΗΝΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Το γιγάντιο πέπλο αράχνης δεν έχει καλύψει μόνο τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος μόνο 300 μέτρων στο Αιτωλικό αλλά και στα σπίτια, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά κάνοντας την ζωή των κατοίκων αφόρητη, αναφέρει σε συνέντευξή του ο Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος και Πρόεδρος των Αλιέων Αιτωλικού, Θεόδωρος Μπότας στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5.

Ο κ.Μπότας τονίζει ότι πράγματι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή, η οποία όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν προβεί έγκαιρα στον κατάλληλο ψεκασμό και πριν τα κουνούπια αναπτυχθούν και εξαπλωθούν, προαναγγέλοντας πως θα γίνουν μηνύσεις σε όσους έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση “τον Αύγουστο υπήρξε έξαρση του φαινομένου, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τα κουνούπια. 

Ο Δήμος άρχισε να ραντίζει τα πάντα με ψεκαστήρα.
 Ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φάρμακο που ήταν ...απαγορευμένο για τους δημόσιους χώρους. Ψέκασαν χωρίς να κοιτάξουν τις οδηγίες χρήσης.

 Το συγκεκριμένο φάρμακο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε υδάτινο περιβάλλον, διότι σκοτώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

 Είχαν ψεκάσει τη θάλασσα και όχι τα λιμνάζοντα νερά όπου μεγαλώνουν τα κουνούπια. Μιλάμε για ένα έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας” καταλήγει ο κ.Μπότας






https://www.agriniosite.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η επιστημονική εξήγηση πίσω από το τεράστιο «πέπλο» των ιστών αράχνης στο Αιτωλικό (βίντεο)

Οι μέτριες θερμοκρασίες του καλοκαιριού η βασική αιτία του «πέπλου» ιστου αράχνης στο Αιτωλικό.


Το δροσερό καλοκαίρι, ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βασική αιτία της εμφάνισης του πρωτόγνωρου θεάματος στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας στο Αιτωλικό, όπου ένα τεράστιο «πέπλο» από ιστούς αράχνης κάλυψε τα φυτά σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων. Οι μέτριες θερμοκρασίες συντέλεσαν στον υπερπληθυσμό σκνίπας στην περιοχή που οδήγησε και σε «έκρηξη» των πληθυσμών αράχνης.

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Φώτης Περγαντής, Βιολόγος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, εξηγεί πως φέτος υπήρχαν σε αφθονία οι σκνίπες, έντομα τα οποία δεν τσιμπάνε όπως τα κουνούπια, έγιναν πολλές διαδοχικές αναπαραγωγές και τα αυγά τους αποτέλεσαν τροφή για τις ... αράχνες.



«Μια αναπαραγωγή σκνίπας εχει ως εξής: τα αυγά τα γεννάνε στον βυθό, πάνε στον πυθμένα, μένουν λίγο στη λάσπη και όταν έρχεται η άνοιξη ή το φθινόπωρο, σε συγκεκριμένο πεδίο θερμοκρασιών τα αυγά εκκολάπτονται, βγαίνουν οι προνύμφες στο νερό, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια γίνονται νύμφες δηλαδή ωριμάζουν και η ζωή τους διαρκεί δυο τρεις ημέρες. Εκείνη την στιγμή αναπαράγονται κιόλας. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής τους. Αλλά, αν είναι επί μακρόν κατάλληλες οι θερμοκρασίες για αυτό το είδος μπορεί να γίνουν συνεχόμενες αναπαραγωγές και να έχουμε πολύ μεγάλο πληθυσμό. Φέτος, δεν έκανε πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για την παραπάνω διαδικασία. Τώρα αυτό αποτέλεσε τροφή για διάφορους θηρευτές του. Πουλιά αλλά και αραχνίδια, τα οποία τρώνε τα έντομα αυτά. Επομένως, οι αράχνες έφαγαν και μπήκαν σε έντονη αναπαραγωγή, τα παιδιά τους λόγω της αφθονίας τροφής αναπτυχθήκανε γρήγορα και παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο», αναφέρει.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον κ. Περγαντή, άρχισε να παρατηρείται πριν από περίπου ένα μήνα ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του Αιτωλικού αντικρίζουν το περίεργο αυτό θέαμα. «Μεγάλος πληθυσμός της σκνίπας εμφανίστηκε πριν δυο μήνες και πριν από περίπου ένα μήνα άρχισαν να φαίνονται οι αράχνες. Τώρα με την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις βροχές αυτή η σκνίπα θα εξαφανιστεί και θα χαθούν και οι αράχνες. Πάντως, πριν από 5 χρόνια είχε εμφανιστεί και πάλι το ίδιο. Δεν συμβαίνει πρώτη φορά», προσθέτει ο κ. Περγαντής.





https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...