Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πόλεμος τέλος, ο καραπάνος έχασε τη μάχη της βραχονησίδας του Αιτωλικού




Έληξε τελικά ο πόλεμος, που έλαβε χώρο στη βραχονησίδα του Λυκείου, μετά την ποταπή επίθεση από τα ΟΥΚ της αυτοκηρυχθείσας ανεξάρτητης δημοκρατίας του Βόρειου Μεσολογγίου (ιερού), όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες (εδώ).

Σήμερα η ειρήνη βασιλεύει και η βραχονησίδα του Λυκείου, η οποία δημιουργήθηκε από τη βροχή των τελευταίων ημερών, με τα αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα καραπάνου, τα οποία χρηματοδότησε ο κουρουμπλής με τη τριανταφύλλου του Σύριζα ... συνεχίζει να ανήκει στο Αιτωλικό.

Μετά την ήττα του ο καραπάνος, για να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που του επιβλήθηκαν από τους ανυπάκουους Γαλάτες του Αιτωλικού, εργάζεται ως γονδολιέρης στη δημοκρατία της Βενετίας όπως μας ονόμασε και μεταφέρει νεόνυμφους στην αναβαθμισμένη περιοχή του Μικρολίμανου, το οποίο έχει αναβαθμιστεί, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΟΧΕ   (εδώ) .

Η γέφυρα που βλέπετε στο βάθος είναι μια πρόχειρη κατασκευή, από τα χρήματα που έκλεψε ο καραπάνος με εργολαβία κουρουμπλή-τριανταφύλλου και χρησιμεύει για να μπορούν να περνούν οι μαθητές στη βραχονησίδα όπου στεγάζετε το Γυμνάσιο το Λύκειο και το Γυμναστήριο της πόλης.

Όταν θα πάψουν οι βροχές, η πρόχειρη κατασκευή θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή του Αιτωλικού , η οποία θα έχει μετατραπεί σε βραχονησίδα από τα μόνιμα στάσιμα νερά ή από σπασίματα του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Δεν κάνουμε λάθος διατύπωση, ούτε οικονομία μελάνης. Όποιο δίκτυο και να σπάσει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, όπως βέβαια και η ποιότητα του νερού των δυο δικτύων.

Θα επιστήσουμε όμως τη προσοχή όλων, όταν ο καλοκάγαθος γονδολιέρης, σας χτυπήσει τη πόρτα, μην ανοίξετε, είναι ξαναμμένος γιατί έπαιρνε μάτι τους νεόνυμφους,  και έχει σκοπό να σας πάει για το μήνα του μέλιτος στο αναβαθμισμένο Μικρολίμανο.

Τώρα ποια δεν έχει... δεν γνώριζα, αλλά τα ΄θελα και τα έπαθα, γιατί ήταν τα ανταλλάγματα πλούσια και γλυκά.

Εάν ανοίξετε την πόρτα σας, σε αυτόν τον γονδολιέρη, θα έρθουν κι άλλα ζώα σαν αυτόν, προσοχή λοιπόν γιατί οι εκλογές τελειώνουν την επομένη της ρίψης στη κάλπη και αυτή η άτιμη οπή της κάλπης, εξαφανίζει ταξίματα, υποσχέσεις και ανταλλάγματα από την επόμενη κιόλας μέρα.

Το μόνο που μένει, είναι η σκληρή πραγματικότητα της αναξιοπρέπειας και της υποβάθμισης στο τόπο που λατρεύουμε και ζούμε ... στο Αιτωλικό μας. 


Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κατσούλης: Την Κυριακή θα αποφασιστεί η κάθοδος στις εκλογές και το πρόσωπο που θα ηγηθεί





Η ώρα των συλλογικών αποφάσεων για τις δημοτικές εκλογές έφθασε! Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, 5.30 μμ, Ξενοδοχείο Liberty. Η συμμετοχή όλων και η έκφραση γνώμης αναγκαία.

Παναγιώτης Κατσούλης – Παντελής Καρατσόλης Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου




http://sinidisi.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , Κατάληψη σήμερα του λυκείου από τους μαθητές





Κατάληψη σήμερα στο Λύκειο από τους μαθητές, για το εθνικό ζήτημα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας, από όλες τις κυβερνήσεις, που έχουν παρελάσει από τη βουλή.

Ευκαιρία είναι όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για όλους μας να αδράξουμε τη στιγμή και να μελετήσουμε, από πότε και γιατί καταλήξαμε σε αυτή τη προδοτική και αντεθνική συμφωνία.

Ο εθνομηδενισμός που αντιπροσωπεύουν οι κύριοι που μας διοικούν, δεν είναι τυχαίος.

Κουβαλά στρατηγικούς στόχους και μια λυσσασμένη πείνα, από τους διοικούντες τον πλανήτη, να σβήσουν οτιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΈΚΤΑΚΤΟ : Επιδρομή ειδικών δυνάμεων ΟΥΚ, από το Βόριο Μεσολόγγι, προσπάθησαν να καταλάβουν βραχονησίδα εντός του Αιτωλικού





Με τις ευλογίες του κουρουμπλή και της τριανταφύλλου και υπό την εποπτεία καραπάνου, ειδικές δυνάμεις βατραχιών, από το βόρειο Μεσολόγγι, προσπάθησαν κατά τις νυχτερινές ώρες να καταλάβουν την βραχονησίδα όπου στεγάζετε το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Γυμναστήριο της πόλης μας.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, ώστε ο καραπάνος να δημιουργήσει προγεφυρώματα, για να καταλάβει το νησί, μιας και οι κάτοικοί του επέδειξαν ανυπακοή στα κελεύσματά του, για τις δημοτικές εκλογές.

Ούτε τα ταξίματα για διορισμούς, ούτε το δημοτικό χρήμα, που έχει οικειοποιηθεί ο καραπάνος και μοιράζει ασύστολα για εξαγορά ψήφων, ούτε οι υποσχέσεις για τοποθέτηση σε διοικητικές θέσεις, δεν κατάφερε να μεταπείσει τους Γαλάτες του Αιτωλικού.

Οπότε και αυτός αφού αφόπλισε το νησί, μέσω της αδράνειας της δικαιοσύνης και την αγαστή συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, επιχείρησε να καταλάβει για αρχή, τη βραχονησίδα του Λυκείου που βρίσκετε εντός του Αιτωλικού.

Βέβαια αυτή η βραχονησίδα δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες από τη βροχόπτωση, φαινόμενο σύνηθες για το Αιτωλικό, μετά και τα τερατώδη έργα ανάπτυξης που έκανε ο καραπάνος.

Σε αυτό το σημείο, ουδείς δεν μπορεί να πει κάτι κακό γι' αυτόν τον εργατοπατέρα της ανάπτυξης ... και δεν μπορεί να πει, γιατί ίσως είναι η μοναδική αλήθεια που είπε στους λόγους του, πριν οι κάτοικοι τον ψηφίσουν και με τα δυο τους χέρια.

Βενετία της δημοκρατίας μας μετονόμασε και αυτό είναι το αποτέλεσμα μετά από τη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.
Θα μας φέρει νερό και θα πίνουμε με το λάστιχο στη πλατεία είπε και έτσι έγινε. Τώρα βέβαια εάν αυτό το λάστιχο είναι από τις υδροφόρες, δεν έχει καμιά σημασία.
Από το λάστιχο πίνουμε.

Παρότι όμως οι Αιτωλικιώτες αιφνιδιάστηκαν από αυτή την άνανδρη επίθεση, της αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Μεσολογγίου, που σκοπό έχει την κατάκτηση του ελεύθερου Γαλατικού χωριού του Αιτωλικού, η βραχονησίδα αντιστάθηκε σθεναρά.





Οι μάχες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου οι απώλειες ήταν ακόμη περισσότερες από τη πλευρά καραπάνου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Τ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλικού, εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί το λαό να αντισταθεί, με όλες τους τις δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι, δεν θα κατέβουν στις εκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο, αλλά θα στηρίξουν την ανεξάρτητη πρωτοβουλία του αλέξη τσίπρα.

Αντίδραση υπήρξε και μάλιστα άμεση, από το σύνδεσμο ερωτικής αυτοϊκανοποίησης και σεξουαλικής τρανσμάνιας " Η Μαλακιά Χωματίδα " : 

Σύντροφοι κόψτε το ψλοκοπάνισμα γιατί μας πήρανε χαμπάρι.

Αυτά έχουμε για την ώρα, από το μέτωπο της βραχονησίδας του Λυκείου.

Ελπίζουμε αύριο να έχουμε νεότερα...


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Προσοχή τι εύχεστε, γιατί μπορεί να το πάθετε !!!




Μη ζητάτε άλλη αύξηση μισθού γιατί θα χάσουμε και το Καστελόριζο....😉😉
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Για να προδώσεις κάτι πρέπει να πιστεύεις σε κάτι ... Αυτά τα ρεμάλια σε τι πιστεύουν;;;



Σεληνιάστηκε λέει ο κουρουμπλής γιατί στο Αγρίνιο, τον κρεμάσανε ως αφίσα με τον επιεική χαρακτηρισμό, ως προδότη.

Ο ατσαλάκωτος όμως ταχυμετρητής, ακόμη και αυτό, προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί για να κερδίσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το έδαφος που έχασε από τις αποδοτικότατες απατεωνιές που έκανε ως υπουργός.

Επικαλέστηκε ο αθεόφοβος ακόμη και το αίμα των προγόνων του για να πείσει ότι η κατάσταση και η κατακραυγή των συμπολιτών του τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση και ζητά την στήριξη και την ευσπλαχνία των συντρόφων του, απέναντι στους κακούς δεξιούς υπερπατριώτες, που τον δυσφημούν.

Ο κύριος αυτός για ακόμη μια φορά, για να σώσει το τομάρι του, αυτοπαρουσιάζεται ως αριστερός και διχάζει την κοινωνία, όπως το έκανε το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ με τα δεξιά και αριστερά καφενεία, ώστε να πουλήσει το τομάρι του σε τιμή εκλογικής ευκαιρίας.

Το έτερο σούργελο της γνωστής παρέας τριανταφύλλου-κουρουμπλής-καραπάνος, δεν χρειάστηκε να ζητήσει βοήθεια, γιατί έχει λάβει το μήνυμα για δωρεάν εισιτήριο στον αγύριστο.
Αλλά η έρμη, η αλήθεια είναι ότι και αυτή ζήλεψε, από την ευφράδεια στην αμπελοφιλοσοφία του κουρουμπλή, αλλά τι να πει για τους προγόνους της και το αίμα που έχυναν των τότε κομμουνιστών;
Οπότε ποίησε την πάπια και έκατσε στα αυγά της.

Εμείς καταδικάζουμε χωρίς περιστροφές αυτές τις αφίσες και τα λάθος συνθήματα που κόλλησαν κάποιοι στο Αγρίνιο.

Για να προδώσεις κάτι, πρέπει να πιστεύεις σ' αυτό. Αυτοί απλά στο μόνο που πιστεύουν είναι το τομάρι τους, το οποίο έχει συγκεκριμένη αξία και η προσδοκία τους είναι να μεγαλώσουν αυτήν την αξία, πάση θυσία, ακόμη και με ακρωτηριασμό της πατρίδας, ώστε να ικανοποιήσουν τα αφεντικά, με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αν θέλετε να εξοργιστείτε, διαβάστε παρακάτω το λάγια κουρουμπλή, με ένα ερώτημα από εμάς.

Γιατί όπου υπήρχαν οι πρόγονοι κουρουμπλή, υπήρξε εθνική συμφορά ή ακρωτηριασμός ; Τόσο γκαντέμηδες ήταν ή ισχύει κάτι άλλο ;;;



«απόψε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου αναρτήθηκαν φωτογραφίες και με το δικό μου πρόσωπο ως προδότη για αυτήν τη Συμφωνία. Αφού καταδικάσω αυτά που αναφέρθηκαν εις βάρος άλλων συναδέλφων, θέλω να καλέσω αυτά τα ανδρείκελα, αυτούς τους αρουραίους, να βγουν στο δημόσιο χώρο και να μιλήσουμε και για την οικογενειακή καταγωγή του καθενός, τι έχει προσφέρει και πόσο αίμα έχει χύσει και η δική μου οικογένεια ακόμα, αφού η μακαρίτισσα η μητέρα μου ήρθε επτά χρόνων, από μια από τις πιο ευκατάστατες οικογένειες του Πόντου, με σφαγμένο τον πατέρα και τον αδερφό της, για να μην αναφέρω το αλβανικό μέτωπο. Αυτοί που πυροβολούσαν τα χέρια τους για να φύγουν από τον αλβανικό μέτωπο, είναι αυτοί. Ας βγουν, λοιπόν, να τα πουν αυτά δημόσια».

Ο Π. Κουρουμπλής τόνισε πως «εγώ τολμώ να αναγνωρίσω με συνείδηση σε όλους τους Έλληνες έναν άδολο πατριωτισμό, ακόμα αν θέλετε και στους ακραίους. Όμως, όσοι γνωρίζουν ιστορία σε αυτόν τον τόπο -γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι, θα τολμήσω να πω, είναι ανιστόρητοι- ξέρουν ότι ο άδολος πατριωτισμός χρησιμοποιήθηκε από μυστικές εχθρικές δυνάμεις εις βάρος του τόπου. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι αυτοί που έσφαζαν τους μακαριακούς, οι γριβικοί, πατριώτες ήταν, γιατί πίστευαν σε μία ιδέα, στην ένωση, πατριώτες και οι μακαριακοί. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να μπουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πατριωτισμού κάποιων. Ας μην αναφερθώ σε άλλα γεγονότα…».
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

238.000 ευρώ ξέχασε να δικαιολογήσει ο σκαρμούτσος στον Προϋπολογισμό του ιερού δήμου.



Είναι αυτοί για γέλια και εμείς για κλάματα, που τους ψηφίσαμε.

Συνέβη και αυτό το ευτράπελο στην παρουσίαση του  Προϋπολογισμού για το νέο οικονομικό έτος από την ιερή δημοτική αρχή του Μεσολογγίου.

Κάπου ανάμεσα στα νούμερα, φιγουράριζε ορφανό, ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο  ποσό, της τάξης των 238.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει επεξήγηση ούτε δικαιολόγηση αυτού του ποσού, για το σκοπό που εγγράφηκε στις σελίδες του οικονομικού θαύματος του δήμου.

Μάταια οι δημοτικοί σύμβουλοι ρωτούσαν απορημένοι να μάθουν το σκοπό αυτών των χρημάτων.

Ο σκαρμούτσος με το απλανές υποβόσκον βλέμμα της  ερωτευμένης  αγελάδος, που κοιτά τον δήμαρχο, μάλλον λόγο σχήματος, κατάφερε και ψέλλισε στους ερωτώντες, ότι θα τους απαντήσει στην επόμενη μάζωξη.
Συνέχισε όμως να κοιτά προς το μέρος του δημάρχου καιαιαι... δεν κρατήθηκε.
Του αμόλησε ένα σλόου βιρτζινικό  Σ' ΑΓΑΠΩ και ξέσπασε σε κλάματα.

Είδαν και απόειδαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για να τον συνεφέρουν.
Του υποσχέθηκαν μάλιστα ότι δεν θα ξαναρωτήσουν, για να μην σταθούν αυτοί εμπόδιο στη σχέση τους. 

Πέρα βέβαια από αυτά, η προχειρότητα και η βιασύνη να φάνε όσο το δυνατό περισσότερα από τον κουμπαρά του δήμου, τους κάνει να ξεχνούν ακόμη και τα προσχήματα.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, ακόμη και ο λογιστής που ήταν εκεί, δεν μπόρεσε να δώσει κάποια απάντηση.

Άρα το ερώτημα που μπαίνει προς όλους μας είναι:

Ποιος είναι χειρότερος, η δημοτική αρχή που είναι για γέλια ή εμείς που είμαστε για κλάματα επειδή τους ψηφίσαμε;      

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Βρήκε τη λύση η δημοτική αρχή για τη δέσμευση στο υπερταμείο του Κήπου των Ηρώων. Υπερταμείο αυτοί ... Διόδια εμείς !!!



Ο άνθρωπος που κατέστρεψε όχι μόνο το Μεσολόγγι, αλλά όλη τη περιοχή μας, βρήκε βήμα και θέμα να πιαστεί για να δείξει ότι υπάρχει και αγωνίζεται.

Ως γνωστό, μεταξύ άλλων, ο Κήπος των Ηρώων και οι αρχαιότητες της Πλευρώνας, μπήκαν ως εγγύηση στο λεγόμενο Υπερταμείο, ώστε οι δανειστές να συνεχίσουν να μας δίνουν δανικά χρήματα.
Είναι λογικό ο απλός δημότης, ο πολίτης αυτής της χώρας να επαναστατήσει και μόνο στην ιδέα.
Με μια μονοκονδυλιά, η ιστορία του, η συνείδησή του και η υπερηφάνεια του γίνονται χαρτοπόλεμος στα χέρια όχι μόνο των δανειστών, αλλά και των διαχειριστών αυτών των χρημάτων.

Όλοι μας ξέρουμε, ότι αυτά τα χρήματα θα γίνουν διορισμοί, κομματικοί στρατοί και μαύρο χρήμα για τα κοράκια του ελληνικού παρακράτους όπως ο κουρουμπλής,η τριανταφύλλου, ο σαλμάς, ο τσοχατζόπουλος κλπ.

Ανάμεσα σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα δανικά που μας έδιναν οι ξένοι, ήταν και ο καραπάνος ως δήμαρχος Μεσολογγίου.
Απορούμε αν υπάρχει στο λεξιλόγιο ποινική δίωξη, για την οποία ο καραπάνος δεν διώκεται αυτή τη στιγμή από τη δικαιοσύνη. Πλαστογραφία είναι αυτή, έργα που παρέδωσε και δεν έγιναν ποτέ; Εικονικά τιμολόγια; Δαπάνες για αναλώσιμα, που πήγαιναν στις τσέπες των συμβούλων του; Έργα που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ; Διορισμοί παράτυποι και παράνομοι;

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των δικαίων του έθνους και του τόπου.
Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μάλα, ώστε να χρεωθεί αυτή η χώρα και ο τόπος μας, για να φάει ο ίδιος και ο κομματικός του στρατός.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και ΜΜΕ που δημοσιεύουν ανακοινώσεις του και αφήνουν και ένα συναίσθημα συμπαράστασης στον κοινό απατεώνα που κατασπάραξε το δημόσιο, αλλά δανικό χρήμα.

Όχι άλλη Κολομβία στην Μπανανία του δήμου Μεσολογγίου.

Η ΓΕΚΙΑ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κολυμβήθρα, όπου ο κουρουμπλής είδε το φως του





Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις δημοτικές εκλογές και όλοι λίγο πολύ ξέρουμε, ποιος είναι με ποιον ή ποιον προτιμά για τη θέση του δημάρχου στην ιερή πόλη.

Το ακόμη ποιο ξεκάθαρο είναι ότι, το τοπικό και κρατικό παρακράτος, έχει και αυτό αποκρυσταλλώσει άποψη και αρχίζει σιγά σιγά να βγαίνει στην επιφάνεια, διεκδικώντας μερίδιο από τα έσοδα του δήμου σε έργα και ποσοστά από χρηματοδοτικά προγράμματα και τις ευρωπαϊκές επενδύσεις.

Ηγετική μορφή αυτού του παρακράτους δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον ταχυμετρητή - διορατικό και αστραπομάτι κουρουμπλή.

Ο παρακρατικός αυτός ηγετίσκος, ανδρώθηκε στα άδυτα της καμόρας του ΠΑΣΟΚ και όταν αντιλήφθηκε ότι η προσωπική του περιουσία στο Ε9 ξεπερνά την εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα, το έριξε στην αντίσταση, όπου μετά την ενόραση που είχε και την καλή ακοή που ομολογουμένως διαθέτει, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας και άλλες σελίδες, προφανώς στη φορολογική του δήλωση.

Για ακόμη μια φορά ο ηγέτης αυτός του παρακράτους, αποδείχθηκε αλάνθαστος.

Το όνομά του ακούστηκε στο σκάνδαλο Νοβάρτις, στην πετρελαιοκηλίδα που κατέστρεψε την Αττική, τα αυθαίρετα στο κατακαμένο Μάτι, όπου και θρηνήσαμε εκατοντάδες ζωές που χάθηκαν και για υποτραπέζια πάρε δώσε με εκπροσώπους της ναυτιλιακής οικογένειας.

Στη περιοχή μας ο κουρουμπλής έκανε την εμφάνισή του, έχοντας στο πλάι του και συνοδοιπόρο την βολευτίνα, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ τριανταφύλλου και έναν απρόσμενα υπάκουο και ομόκεντρο δήμαρχο... τον καραπάνο.

Τα σημεία και τέρατα που ακολούθησαν είναι πολλά, με πρώτο θύμα τη δικαιοσύνη, δεύτερο τα δημοτικά έργα και τρίτο το χρήμα που κύλησε στις τσέπες του συγκεκριμένου παρακράτους από κάθε λογής έγκριση για δαπάνη, στο δήμο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Έλα όμως που ο χρόνος τελειώνει και μαζί του τελειώνει και ο καραπάνος, έλα μου που έρχονται και οι βουλευτικές εκλογές και το παρακράτος που λειτουργεί εντός ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βγει στη επιφάνεια και να διεκδικήσει για ακόμη μια φορά την παρουσία του, για το καλό του λαού και της πατρίδας!!!

Επειδή όμως οι δημοτικές εκλογές προηγούνται, ο κουρουμπλής ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης της τοπικής ομάδας του παρακράτους δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι στηρίζει τον καραπάνο στις δημοτικές εκλογές, αποτρέποντας όπως λένε και οι ειδήσεις στο παρασκήνιο, τον Παυσανία Παπαγεωργίου, να κατέβει στις δημοτικές εκλογές.

Βέβαια ο σχεδιασμός ήταν άλλος.

Η τριανταφύλλου και ο κουρουμπλής προωθούσαν τον Παυσανία, ώστε να κατακρεουργήσουν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, ο οποίος με συνέπεια υπηρέτησε το κόμμα του στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσα στην κοινωνία.
Έλα μου όμως που αντιπαρατέθηκε στο τρίδυμο του παρακράτους, κουρουμπλής-τριανταφύλλου-καραπάνος και αυτό ήταν και η σταγόνα που έλειπε από το ποτήρι της ομάδας των ανίερων συμμάχων, ώστε να καθαρίσουν το τοπίο.

Προσέγγισαν τον Παυσανία, του έταξαν ψήφους και εξουσίες και έτσι ο Παυσανίας, πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει τον Παπαδόπουλο.

Η συνέχεια  είναι ακόμη ποιο διασκεδαστική, διότι η υποψηφιότητα Παυσανία, αφανίζει τις πιθανότητες επανεκλογής καραπάνου, μιας και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, ακόμη και νυν συμβούλων, προέρχονται από το στρατόπεδο καραπάνου.

Με αυτά τα δεδομένα, η τριανταφύλλου, παραμένει ως φανερώς υποστηριχτής του Παυσανία, ώστε να θολώσει τα νερά και να διαλύσει τις όποιες κατηγορίες την βαραίνουν.

Ο δε κουρουμπλής και εδώ είναι το ωραίο της υπόθεσης, είναι ο φανερώς υποστηρικτής της υποψηφιότητας καραπάνου.

Η κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τη δουλειά της και ο κουρουμπλής ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο στον μηχανισμό και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ την άφεση αμαρτιών που του παρείχε, με αντάλλαγμα τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ.

Ο μόνος; χαμένος αυτή τη στιγμή είναι ο Παυσανίας, ο οποίος μη έχοντας γνώση για τις δουλειές και τις μπίζνες του παρακράτους της ανίερης συμμαχίας των τριών, δήλωσε μάχιμος και ως επίδειξη δύναμης, θυσίασε τον Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν και το αγκάθι στο μαλακό υπογάστριο της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος, του παρακράτους.

Οπότε τώρα έχουμε ένα κουρουμπλή ο οποίος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξει φανερά τον καραπάνο και μια τριανταφύλλου που λέει ότι στηρίζει τον Παυσανία, μα η αλήθεια είναι ότι στηρίζει και αυτή καραπάνο, μιας και τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση της Λιμνοθάλασσας από τον κουμπάρο της δημητρίου, μόνο με τον καραπάνο μπορεί να ολοκληρωθεί.

Κάπου στο τέλος εμφανίζετε και το εξώγαμο της υπόθεσης, συμπληρώνοντας το παζλ της διαπλοκής... το στέλεχος και βολευτής της Νοβάρτης σαλμάς.

Αυτός ο ροταριανός κύριος, πάντα είχε ένα καλό λόγο για τον κουρουμπλή και πιθανότατα ήταν αυτός που οδήγησε στα κατατόπια της Νοβάρτης τον Συριζαίο προύχοντα, στο μαύρο χρήμα.

Ο σαλμάς λοιπόν δηλώνει και αυτός παρόν στον αγώνα του καραπάνου και προσπαθεί να καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ στον ευτραφή κύριο του ραδιοφωνικού μεγάρου, ευελπιστώντας ότι θα έχει και αυτός μερίδιο από το μαύρο χρήμα του δήμου της ιεράς πόλης.

Η μόνη ελπίδα βέβαια του καραπάνου είναι η λεγόμενη χωτή ψήφος, μιας και στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων διεκδικεί την τρίτη θέση από τον Παυσανία, δηλαδή με απλά λόγια, έρχεται τέταρτος και μουσκίδι στον ιδρώτα.

Αυτά τα νεότερα από το μέτωπο των δημοτικών εκλογών και από τα γεννητούρια της κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ, η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο συναρπαστική.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Πραγματικότητα: Είμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματική ψευδαίσθηση;



Tο 1982 μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Παρισιού υπό την διεύθυνση του φυσικού Alain Aspect, πραγματοποίησε ίσως το σπουδαιότερο πείραμα του 20ου αιώνα.

Οι παραπάνω ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπό κατάλληλες συνθήκες υποατομικά σωμάτια όπως τα ηλεκτρόνια, μπορούν να επικοινωνούν ακαριαία με άλλα υποατομικά σωμάτια ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει τόσο αν πρόκειται για απόσταση 5 εκατοστών ή για απόσταση 100 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, ως να ήξερε κάθε ανεξάρτητο σωμάτιο ακριβώς τι κάνουν τα άλλα.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο με δύο τρόπους: ή θεωρία του Einstein, που αποκλείει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, είναι λανθασμένη, ή μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχουν συνδέσεις που δεν έχουν μόνο τοπική σχέση μεταξύ των.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών αρνείται την δυνατότητα ύπαρξης φαινομένων που εξελίσσονται με ταχύτητες μεγαλύτερης εκείνης του φωτός αλλά το πείραμα που αναφέρεται προηγουμένως ανατρέπει το αξίωμα αυτό αποδεικνύοντας ότι ...μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχει δεσμός που δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ο διεθνούς φήμης Άγγλος φυσικός David Bohn , του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, υποστήριζε ότι οι ανακάλυψη του Aspect συνεπιφέρει την μη ύπαρξη της αντικειμενικής πραγματικότητας. Δηλαδή ότι το σύμπαν παρά την φαινομενική του στερεότητα στην πραγματικότητα είναι ένα φάντασμα, ένα γιγαντιαίο φαντασμαγορικό ολόγραμμα.

Για να αντιληφθούμε τον εκπληκτικό ισχυρισμό του Bohm ας δούμε για λίγο τι είναι ένα ολόγραμμα.

Ένα ολόγραμμα είναι μια τρισδιάστατη φωτογραφία που γίνεται με τη βοήθεια ενός Laser. Η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό ενδιαφέρον ενός ολογράμματος. Εάν το ολόγραμμα ενός αντικειμένου κοπεί στα δύο και ύστερα το φωτίσομε πάλι με φως Laser, ανακαλύπτομε ότι το κάθε μισό περιέχει ακόμη ολόκληρη την εικόνα του αντικειμένου.

Ακόμη, συνεχίζοντας να διαιρούμε τα δύο μισά θα δούμε ότι κάθε τεμάχιο από αυτά τα κομμάτια του φωτογραφικού φιλμ θα περιέχει πάντοτε μια έκδοση μικρότερη μεν αλλά ανέπαφη του αντικειμένου. Σε αντίθεση με τις κοινές φωτογραφίες κάθε μέρος του ολογράμματος περιέχει όλες τις πληροφορίες του ακέραιου αρχικά ολογράμματος.

Σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας της η δυτική επιστήμη ενεργούσε με την προϋπόθεση ότι ο καλύτερος τρόπος για την κατανόηση ενός φυσικού φαινομένου, τόσο αν επρόκειτο για ένα βάτραχο ή για ένα άτομο, είναι να το διαιρέσει και να μελετήσει τα επί μέρους τεμάχια. Τα ολογράμματα μας λένε ότι μερικά φαινόμενα είναι δυνατόν να μην ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Ο Bohn το αντιλήφθηκε, ανοίγοντας έτσι ένα δρόμο για την κατανόηση της θεωρίας του καθηγητή Aspect.

Κατά τον καθηγητή Bohn ο λόγος για τον οποίο τα υποατομικά σωμάτια διατηρούν την επαφή μεταξύ τους ανεξάρτητα της απόστασης που τα χωρίζει είναι το γεγονός ότι ο διαχωρισμός τους είναι μια ψευδαίσθηση. Ήταν πράγματι πεπεισμένος ότι, σε ένα πιο βαθύ επίπεδο πραγματικότητας, τα σωμάτια αυτά δεν είναι ίδιες οντότητες, αλλά προεκτάσεις του αυτού δομικού « οργανισμού ». Ο ίδιος αυτός καθηγητής εξηγούσε την άποψή του αυτή με το ακόλουθο εκλαϊκευμένο παράδειγμα. Ας φαντασθούμε ένα μικρό ενυδρείο μέσα στο οποίο κολυμπά ένα χρυσόψαρο.

Ας φαντασθούμε ότι το ενυδρείο αυτό δεν το βλέπουμε απ’ ευθείας αλλά με δύο τηλεκάμερες , η μία τοποθετημένη μετωπικά και η άλλη πλευρικά σε σχέση με το ενυδρείο.

Κοιτάζοντας τις δύο οθόνες τηλεοράσεως που δείχνουν το τι βλέπει η κάθε τηλεκάμερα θα μπορούσαμε να σκεφθούμε ότι τα χρυσόψαρα είναι δύο διαφορετικές οντότητες καθόσον οι δύο τηλεκάμερες που βλέπουν το ίδιο χρυσόψαρο από διαφορετικές θέσεις θα μας δείχνουν δύο εικόνες διαφορετικές. Όμως συνεχίζοντας να παρατηρούμε τα δύο ψάρια στο τέλος θα αντιληφθούμε ότι υπάρχει κάποιος δεσμός μεταξύ τους. Όταν γυρίζει το ένα και το άλλο θα κάνει το ίδιο, όταν κοιτάζει το ένα μπροστά του το άλλο θα κοιτάζει προς τα πλάγια. Αν δεν γνωρίζαμε τις συνθήκες λήψης αυτών των εικόνων θα πιστεύαμε ότι τα δυο ψάρια είναι συνεννοημένα μεταξύ τους και ότι υπάρχει κάποιος δεσμός που τα ενώνει νοητικά, άμεσα και κατά μυστηριώδη τρόπο.

Η συμπεριφορά των υποατομικών σωματίων δείχνει ότι υπάρχει ένα επίπεδο πραγματικότητας του οποίου δεν είμαστε ενήμεροι, ότι υπάρχει μια διάσταση πέραν εκείνης μέσα στην οποία ζούμε.

Τα υποατομικά σωμάτια, που αποτελούν το όλον από τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέχρι τα άστρα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο, μας φαίνονται χωρισμένα μεταξύ τους επειδή εμείς βλέπουμε μόνο ένα μέρος της πραγματικότητάς των, αυτά δεν είναι μέρη χωριστά του όλου αλλά όψεις τεμαχίων μιας βαθύτερης και βασικής ενότητας που προκύπτει τελικά εξ ίσου ολογραφική και αδιαίρετη .

Εφόσον κάθε πράγμα στην φυσική πραγματικότητα αποτελείται από αυτές τις «εικόνες» , προκύπτει ότι το σύμπαν είναι μια προβολή ενός ολογράμματος.

https://www.pronews.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Τι είναι, συμπτώματα και πώς μεταδίδεται



Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori) ή, όπως ονομάζεται είναι μερικές φορές, το “βακτήριο στομάχου”, είναι ένα σπειροειδούς σχήματος βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή του εσωτερικού βλεννογόνου του στομάχου (γαστρίτιδα) στους ανθρώπους.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού θεωρείται μια κοινή αιτία στομαχικών ελκών σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι το 90% των ατόμων με έλκη στομάχου έχουν μολυνθεί με H. Pylori. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό το βακτήριο στο μικροβίωμα του στομάχου τους και στο ανώτερο πεπτικό σύστημα, αλλά έχουν λίγα, ή ... καθόλου συμπτώματα.

Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού προκαλεί μολύνσεις στομάχου στους ανθρώπους;
Ναι, το βακτήριο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μόλυνση στο στομάχι σε ορισμένα άτομα. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι που έχουν αυτά τα βακτήρια στο πεπτικό τους σύστημα έχουν λίγα, ή καθόλου συμπτώματα, οι περισσότεροι αναπτύσσουν φλεγμονή του στομάχου (γαστρίτιδα) από την αντίδραση του οργανισμού στο ίδιο το βακτήριο και σε μια κυτταροτοξίνη, η οποία ονομάζεται Vac-Α, και είναι μία χημική ουσία που παράγει το βακτήριο.

Πιστεύεται, επίσης, ότι το γαστρικό οξύ του στομάχου διεγείρει το βακτήριο ώστε αυτό να αναπτυχθεί και να παράγει την κυτταροτοξίνη, κάτι που αυξάνει την εισβολή στο βλεννογόνου του στομάχου από βακτήρια, φλεγμονές και το σχηματισμό έλκους. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα βακτήρια και τα προϊόντα τους, που συνδέονται με μεταβολές στα επιθηλιακά κύτταρα του στομάχου, όταν μεταβάλλονται, μπορεί να συνδέονται με το στομαχικούς και άλλους καρκίνους, αν και αυτό είναι αρκετά σπάνιο να συμβεί.

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Συμπτώματα
Τα περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί με το βακτήριο H. Pylori έχουν λίγα, ή καθόλου συμπτώματα. Όταν υπάρχουν συμπτώματα, αυτά είναι:

Ήπιας μορφής γαστρίτιδα
Ρέψιμο
Φούσκωμα
Ναυτία
Έμετος
Κοιλιακή δυσφορία
Συχνά, αυτά τα συμπτώματα απλά υποχωρούν από μόνα τους. Ωστόσο, τα άτομα που έχουν μια πιο σοβαρή λοίμωξη εμφανίζουν συμπτώματα στομαχικού και δωδεκαδακτυλικού έλκους, ή σοβαρής γαστρίτιδας που περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Κοιλιακό άλγος ή/και δυσφορία που συνήθως δεν υποχωρεί
Ναυτία και εμετό μερικές φορές με αίμα που είναι κόκκινο ή έχει χρώμα σαν κατακάθι του καφέ
Σκούρα, ή σαν πίσσα κόπρανα (το μαύρο χρώμα των κοπράνων οφείλεται σε έλκη που αιμορραγούν)
Κόπωση
Χαμηλός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω αιμορραγίας
Αίσθηση ότι χόρτασαν μετά από κατανάλωση μικρής ποσότητας τροφής
Μειωμένη όρεξη γενικά
Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Διάρροια
Καούρα
Κακή αναπνοή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ένα άτομο έχει συμπτώματα με μαύρα κόπρανα και κόπωση θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια ή να επισκεφτεί τα Επείγοντα ενός νοσοκομείου, για να κάνει εξετάσεις για ενδεχόμενη εντερική αιμορραγία.

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Είναι μεταδοτικό;
Ναι, το βακτήριο H. Pylori είναι μεταδοτικό. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχει μια “γκρίζα ζώνη” στην ερμηνεία της έννοιας “μεταδοτικό” σε αυτή την περίπτωση. Ως λέξη, συνήθως εννοεί ότι ο μολυσματικός παράγοντας (δηλαδή το βακτήριο) μεταφέρεται από άτομο σε άτομο. Στην περίπτωση του H. Pylori πολλές φορές υπάρχει απλά “εποίκηση” ενός οργάνου από το βακτήριο, αλλά χωρίς να αναπτυχθεί ασθένεια, ακόμη και αν αυτό έχει μεταφερθεί από άτομο σε άτομο. Η “γκρίζα ζώνη” εμφανίζεται όταν πολλοί άνθρωποι που έχουν το βακτήριο δεν εκδηλώνουν συμπτώματα, ενώ άλλοι ασθενούν σοβαρά.

Μερικοί μικροβιολόγοι θεωρούν ότι τέτοιου είδους βακτήρια προσαρμόζονται στον οργανισμό που τα “φιλοξενεί” και αλλάζουν σιγά-σιγά, ώστε να αποικίσουν και να μολύνουν τον οργανισμό σταδιακά. Αν και αυτό είναι μια εικασία (δεν έχει αποδειχτεί) φαίνεται ότι ταιριάζει στην συμπεριφορά του H. Pylori.


https://www.pronews.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Φοινικικό Αλφάβητο - Μία ιστορική απάτη



Α. ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΓΡΑΦΗ "ΑΛΦΑΒΗΤΟ";

Κατά τη Γλωσσολογία ως "αλφάβητο" ορίζεται το «σύνολο συμβόλων με ορισμένη σειρά και τάξη, που χρησιμεύουν για να αποδίδονται οι στοιχειώδεις φθόγγοι μιας γλώσσας, με τον περιορισμό ο κάθε φθόγγος ν' αντιστοιχεί σ' ένα μόνο σύμβολο και αντίστροφα». Στην αλφαβητική γραφή επομένως (δηλαδή τη γραφή των λαών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη) κάθε γράμμα αποδίδει ένα στοιχειώδη ήχο.

Τούτο δεν ισχύει στις ατελέστερες της αλφαβητικής συλλαβικές γραφές, στις οποίες κάθε σύμβολο αποδίδει μία ...συλλαβή (δύο ή και περισσότερους ήχους-φθόγγους), όπως π.χ. στις συλλαβικές ελληνικές γραφές Γραμμική Α και Β ένα σύμβολο αποδίδει τη συλλαβή κο (κ+ο), άλλο σύμβολο τη συλλαβή πο (π+ο) κ.ο.κ.

Στη φοινικική γραφή (που διαθέτει μόνο σύμφωνα και κανένα φωνήεν), στα ελάχιστα διασωθέντα δείγματά της, η κατάσταση είναι ακόμα "χειρότερη", δεδομένου ότι κάθε σύμβολό της δεν αποδίδει ούτε καν μία συγκεκριμένη συλλαβή, αλλά διαφορετικές, που το διάβασμά τους αφήνεται στην "έμπνευση" του αναγνώστη.

Έτσι π.χ. ένα σύμφωνο μπορεί να διαβαστεί ως μπα, μπου, μπε, μπι, μπο κ.ο.κ., ή κάποιο άλλο ως γκου, γκα, γκε, γκο κ.λπ. Επομένως, η φοινικική γραφή όχι μόνο δεν αποτελεί αλφάβητο, αλλά δεν είναι ούτε καν εξελιγμένη συλλαβική γραφή, του βαθμού τελειότητας των αντιστοίχων ελληνικών συλλαβαρίων.

Και είναι πράγματι καταπληκτικό το γεγονός, ότι έχει καθιερωθεί στην επιστήμη κατά τα τελευταία 150 χρόνια περίπου ο αντιφατικός όρος "φοινικικό αλφάβητο", προκειμένου για μία γραφή που δεν έχει καμμία σχέση με την αλφαβητική. Και είναι ακόμη πιο απίστευτη η επιβολή του επιστημονικού δόγματος, ότι το ελληνικό αλφάβητο προήλθε από το φοινικικό, το οποίο όχι μόνο δεν είναι αλφάβητο, αλλά είναι μία ατελέστερη γραφή από τις ελληνικές Γραμμικές Γραφές Α και Β.

Για τους λόγους αυτούς κατά τον προσφάτως εκλιπόντα πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων Παν. Γεωργούντζο ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης στη φοινικική γραφή "οιονεί συλλαβικό αλφάβητο" (;!) απορρίπτεται και πρέπει να αντικατασταθεί με το ορθό "καθαρώς συνεπτυγμένο συλλαβικό" σύστημα γραφής (βλέπε Παν. Γεωργούντζου, Το Αλφάβητον Εφεύρεσις Ελληνική: άρθρο του στο περιοδικό Δαυλός, τεύχος 142,Οκτώβριος 1993,σ 8242).

Β. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

α) Οι αρχαιολογικές αποδείξεις
Η θεωρία ότι το Αλφάβητο είναι εφεύρεση των Φοινίκων συντηρήθηκε εκτός των άλλων με το επιχείρημα ότι ορισμένα σύμβολα της φοινικικής γραφής μοιάζουν με τα αλφαβητικά γράμματα, π.χ. το ?(άλεφ) είναι αντεστραμμένο ή πλαγιαστό το ελληνικό Α κλπ. Το επιχείρημα αυτό φαινόταν ισχυρό μέχρι προ 100 ετών περίπου, όταν οι γλωσσολόγοι και οι ιστορικοί ισχυρίζονταν ακόμη ότι οι Ελληνες δεν γνώριζαν γραφή προ του 800 π.Χ.! Γύρω στο 1900 όμως ο Αρθούρος Εβανς ανάσκαψε την ελληνική Μινωική Κρήτη και ανακάλυψε τις ελληνικές Γραμμικές Γραφές, των οποίων σύμβολα ήταν ως σχήματα πανομοιότυπα προς τα 17 τουλάχιστον εκ των 24 γραμμάτων του ελληνικού Αλφαβήτου. Με δεδομένα -α) ότι τα αρχαιότερα δείγματα των ελληνικών αυτών γραφών (Γραμμική Α και Β), που στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν και στην Πύλο, στις Μυκήνες, στο Μενίδι, στη Θήβα, αλλά και βορειότερα, μέχρι τη γραμμή του Δούναβη και χρονολογήθηκαν τότε πριν από το 1500 π.Χ. και - β) ότι οι Φοίνικες και η γραφή τους εμφανίζονται στην ιστορία όχι πριν το 1300 π.Χ. Ο Έβανς στο έργο του Scripta Minoa διετύπωσε, πρώτος αυτός, αμφιβολίες για την αλήθεια της θεωρίας ότι οι Έλληνες έλαβαν τη γραφή από τους Φοίνικες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την επιστημονική υποψία ότι μάλλον συνέβη το αντίθετο.

Οι αμφιβολίες για την μη προτεραιότητα των Φοινίκων έναντι των Ελλήνων στην ανακάλυψη της γραφής έγιναν βεβαιότητα, όταν ο καθηγητής Πωλ Φωρ, διεθνής αυθεντία της Προϊστορικής Αρχαιολογίας, δημοσίευσε στο αμερικάνικο αρχαιολογικό περιοδικό, εκδόσεως του Πανεπιστημίου της Ινδιάνας, Nestor (έτος 16ον,1989,σελ.2288) ανακοίνωση, στην οποία παραθέτει και αποκρυπτογραφεί πινακίδες ελληνικής Γραμμικής Γραφής, που βρέθηκαν σε ανασκαφές στο κυκλώπειο τείχος των Πιλικάτων της Ιθάκης και χρονολογήθηκαν με σύγχρονες μεθόδους στο 2700 π.Χ. Γλώσσα των πινακίδων είναι η Ελληνική και η αποκρυπτογράφηση του Φωρ απέδωσε φωνητικά το συλλαβικό κείμενο ως εξής: Α]RE-DA-TI. DA-MI-U-A-. A-TE-NA-KA-NA-RE(ija)-TE. Η φωνητική αυτή απόδοση μεταφράζεται, κατά τον Γάλλο καθηγητή πάντοτε :«Ιδού τι εγώ η Αρεδάτις δίδω εις την άνασσαν, την θεάν Ρέαν:100 αίγας, 10 πρόβατα, 3 χοίρους». Ετσι ο Φωρ απέδειξε, ότι οι Έλληνες έγραφαν και μιλούσαν ελληνικά τουλάχιστον 1400 χρόνια πριν από την εμφάνιση των Φοινίκων και της γραφής τους στην ιστορία.

Αλλά οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον ελληνικό χώρο την τελευταία 12ετία απέδωσαν και άλλες πολλές και μεγάλες εκπλήξεις: Οι Έλληνες έγραφαν όχι μόνο τις συλλαβικές Γραμμική Α και Β Γραφές τους αλλά και ένα είδος γραφής πανομοιότυπης με εκείνη του Αλφαβήτου τουλάχιστον από το 6000 π.Χ. Πράγματι στο Δισπηλιό, μέσα στα νερά της λίμνης της Καστοριάς, ο καθηγητής Γ. Χουρμουζιάδης ανακάλυψε ενεπίγραφη πινακίδα με γραφή σχεδόν όμοια με την αλφαβητική, η οποία χρονολογήθηκε με τις σύγχρονες μεθόδους του ραδιενεργού άνθρακα (C14) και της οπτικής θερμοφωταύγειας στο 5250 π.Χ. Τρία χρόνια αργότερα ο έφορος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ν. Σάμψων, ανασκάπτοντας το "Σπήλαιο του Κύκλωπα" της ερημονησίδας Γιούρα Αλοννήσου (Βόρειες Σποράδες), ανακάλυψε θραύσματα αγγείων ("όστρακα") με γράμματα πανομοιότυπα με εκείνα του σημερινού ελληνικού Αλφαβήτου, τα οποία χρονολογήθηκαν με τις ίδιες μεθόδους στο 5500-6000 π.Χ. Ο ίδιος αρχαιολόγος διενεργώντας το 1995 ανασκαφές στη Μήλο, ανεκάλυψε "πρωτοκυκλαδικά αγγεία" των μέσων της 3ης χιλιετίας π.Χ., που έφεραν πανομοιότυπα τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου Χ,Ν,Μ,Κ,Ξ,Π,Ο,Ε. Είναι πρόδηλο, ότι οι αρχαιολογικές αυτές ανακαλύψεις όχι απλώς προσέδωσαν ήδη το χαρακτήρα του κωμικού στη λεγόμενη "Φοινικική Θεωρία" περί ανακαλύψεως της γραφής, αλλά ανατρέπουν εκ βάθρων ολόκληρη την επίσημη χρονολόγηση της ελληνικής Ιστορίας, όπως αυτή διδάσκεται, αλλά και την επίσημη παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού.

β) Η οιονεί μαθηματική απόδειξη

Αλλά παράλληλα προς την κατεδάφιση του χάρτινου οικοδομήματος του "Φοινικικού" αλφαβήτου με τη βοήθεια της αρχαιολογικής σκαπάνης, προέκυψε κι ένα νέο συντριπτικό στοιχείο, που μας το πρόσφερε η επί 20 χρόνια σεμνή και αθόρυβη μελέτη της ελληνικής Γλώσσας και Γραφής από έναν μεγάλο ερευνητή, τον Ηλία Λ. Τσατσόμοιρο, που δυστυχώς χάθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1991, αφού όμως πρόλαβε να ολοκληρώσει , λίγους μήνες πριν απ' τον αδόκητο θάνατό του, την ριζοσπαστική έρευνά του «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας -Από τον έλλοπα θηρευτή μέχρι την εποχή του Διός- Η αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Αλφαβήτου».

Στην έρευνά του αυτή, την οποία ο υπογράφων το παρόν άρθρο είχα την τιμή να εκδώσω (έκδοση "Δαυλός",1991) και να την επιμεληθώ φιλολογικά -αλλά και να συνεργασθώ μαζί του επί μία δεκαετία συζητώντας τα άπειρα προβλήματα που προέκυπταν στην πορεία της και δημοσιεύοντας υπό μορφή άρθρων τμήματά της στον "Δαυλό"- ο αείμνηστος συνεργάτης μου απέδειξε με θαυμαστό τρόπο, ότι κάθε γράμμα του ελληνικού Αλφαβήτου περιέχει μια σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια στην γενική έννοια κάθε ελληνικής λέξεως στην οποία ανήκει. 'Έτσι τελικά κάθε (αρχαία) ελληνική λέξη αποτελεί ένα οιονεί αρκτικόλεξο [όπως π.χ. Δ(ημόσια) Ε(πιχείρηση) Η(λεκτρισμού): ΔΕΗ], όπου κάθε γράμμα (ανάλογα με τη θέση που κατέχει στην σειρά των γραμμάτων της λέξεως) δίνει ένα σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό νοηματικό στοιχείο της και όλα μαζί δίνουν τον λογικό ορισμό της έννοιας που εκφράζει η λέξη. Σημειώνεται εδώ, ότι την "ειδοποιό διαφορά" της έννοιας δίνει συνήθως το αρκτικό γράμμα.

Δεν υπάρχει εδώ ασφαλώς ο χώρος, για να παρουσιάσω τις κωδικές σημασίες των γραμμάτων του ελληνικού Αλφαβήτου εν τω συνόλω τους, όπως αναλύονται στην επαναστατική αυτή ανακάλυψη στον τομέα της μελέτης του ανθρωπίνου Λόγου. Αλλά ενδεικτικά θα διαλέξω ένα μόνο απ' τα 24 γράμματά μας, το υ ή Υ (μια που αυτό θεωρείται και ως "αντιπροσωπευτικά ελληνικό", Υ Greacum στο δήθεν "Λατινικό" Αλφάβητο, που δεν είναι άλλο από μία παραλλαγή του ελληνικού, της Χαλκίδας). Το ύψιλον λοιπόν, όπως και το σχήμα του δείχνει, έχει την κωδική σημασία της κοιλότητας ή (ανεστραμμένο) την κυρτότητας και αυτήν εισάγει στις έννοιες των ελληνικών λέξεων που το περιέχουν -και κατ' επέκτασιν, ενίοτε, και την σημασία των υγρών (τα οποία διά φυσικής ροής καταλήγουν και γεμίζουν την κοιλότητα).

Προχείρως αναφέρω μερικές ονομασίες αγγείων και υγρών όπου το αμφικωνικό κ-Υ-πελλο είναι του 2700 π.Χ. και απόκειται στο Μουσείο Ηρακλείου: στις αναφερόμενες εκεί λέξεις μπορούν να προστεθούν και πολλές άλλες όπως κοτ-Υ-λη, γο-Υ-ττος, τρ-Υ-βλίον, π-Υ-ξίς, αμφορε-Υ-ς, β-Υ-τίον, λ-Υ-χνος, πρόχο-Υ-ς, σκε-Υος κλπ. -όλες με την σημασία του κοίλου αντικειμένου), αλλά και πλείστες άλλες λέξεις όπως κ-Υ-ησις (κυρτότητα της κοιλιάς της εγκ-Υ-ου γυναίκας), κ-Υ-μα (κυρτότητα ή κοιλότητα στην επιφάνεια της θάλασσας), κρ-Υ-πτη (κοιλότητα εδάφους), Υ-πό (η πρόθεση:κοιλότητα κάτω από μία στάθμη ή επίπεδο), Υ-πέρ (η πρόθεση: κυρτότητα πάνω από μία στάθμη ή επίπεδο=Υ-ψος), όλες οι λέξεις που έχουν ως πρώτα συνθετικά τους τις προθέσεις Υ-πό και Υ-πέρ, που ανέρχονται σε εκατοντάδες, αλλά και χιλιάδες άλλες. Η μεγαλοφυής αυτή ανακάλυψη, την οποία δυστυχώς η επίσημη επιστήμη επί 8 χρόνια εξακολουθεί να "αγνοεί", αν και αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση της λησμονημένης Πλατωνικής προσεγγίσεως του προβλήματος της γλώσσας ("Κρατύλος"):

Διαλύει οριστικά την θεωρία, ότι η ελληνική Γλώσσα προήλθε από άλλη (την δήθεν "Ινδοευρωπαϊκή"), δεδομένου ότι αποδεικνύεται ως η μόνη μη συμβατική γλώσσα του κόσμου, η μόνη γλώσσα δηλαδή που παρουσιάζει αιτιώδη σχέση μεταξύ του σημαίνοντός της (λέξεως) και του σημαινομένου της (του πράγματος που ονομάζει η λέξη). Κατ' επέκταση αποδεικνύει, ότι είναι η πρώτη και η μόνη δημιουργηθείσα γλώσσα του ανθρωπίνου είδους, από την παραφθορά της οποίας απέρρευσαν οι συμβατικές γλώσσες (δηλαδή αυτές όπου υπάρχει αναιτιώδης σχέση μεταξύ σημαίνοντος και σημαινομένου), όπως είναι όλες ανεξαιρέτως οι λοιπές γλώσσες του πλανήτη.

Αποδεικνύει κατά μη επιδεχόμενο καμία λογική αμφισβήτηση τρόπο, ότι το Αλφάβητο έγινε από τους Έλληνες, για να αποδώσουν με τα κωδικά τους 24 ή 27 γράμματα τις έννοιες των ελληνικών λέξεων -και μόνον αυτών. Δείχνει συγκριτικά, ότι τα σύμβολα της φοινικικής γραφής και οι ονομασίες τους («αλεφ»=βόδι, «μπεθ»=καλύβα, «γκιμέλ»=καμήλα κ.λπ.) όχι μόνο δεν περικλείουν κωδικές ονομασίες, αλλά συνάπτονται ή παραπέμπουν σε πρωτόγονες ζωικές καταστάσεις.

Πηγή Λίθος Φωτός
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

24 τόσο παράξενα πράγματα που θα τα σκέφτεστε όλη μέρα!




Θα έχετε ακούσει κάτι παράξενο, όπως μια ιστορία ή ένα περίεργο πράγμα που σας είπαν. Τα παρακάτω όμως περίεργα σίγουρα θα σας κάνουν να μείνετε έκπληκτοι. Είναι από τις πιο παράξενες και σπάνιες πληροφορίες που βρέθηκαν στο διαδίκτυο, από τις πιο παράξενες συνήθειες ζώων μέχρι τα πιο απίθανα ατυχήματα που έχουν να κάνουν με την τουαλέτα!

Αυτά τα μικρά κομμάτια πληροφοριών θα σας διασκεδάσουν για μέρες και μερικά όπως το νούμερο 23 θα σας κάνει να γελάσετε πολύ. ...


#1 Η ηλεκτρική καρέκλα εφευρέθηκε από τον οδοντίατρο Alfred P. Southwick, το 1881, αφού προηγουμένως είχε ακούσει μια ιστορία για κάποιον μεθυσμένο που πέθανε όταν ακούμπησε μια γεννήτρια.
#2 Σύμφωνα με το National Geographic, ίσως να μην υπάρχουν κοκκινομάλλες  μέχρι το 2060.
#3 Ο πατέρας του Dennis Rodman είχε 29 παιδιά από 16 διαφορετικές γυναίκες!
#4 Στο τέλος κάθε εποχής, η Louis Vuitton καίει όλο το απούλητο εμπόρευμα.
#5 Από κηπουρικής άποψης, οι φράουλες και τα σμέουρα δεν είναι είδη μούρων. Αφού προέρχονται από ένα λουλούδι με περισσότερες από μια ωοθήκη,  θεωρούνται  φρούτα που αναπτύσσονται κατά ομάδες.
#6 Η επιστήμη λέει ότι οι γυναίκες πραγματικά χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες.
Μια μελέτη σε 210 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες βρήκε ότι οι γυναίκες αντικειμενικά  χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες και ότι  η έλλειψη του ύπνου οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας τις γυναίκες από ότι τους άνδρες.
Ο καθηγητής Jim Horne, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ύπνου στο πανεπιστήμιο του Loughborough είπε: ‘ Βρήκαμε ότι στις γυναίκες η έλλειψη ύπνου συνδέεται στενά με υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες και μεγαλύτερα αισθήματα μίσους, κατάθλιψης και θυμού.’
#7 Ο Tesla μπορούσε να εκτελεί πολύπλοκους υπολογισμούς στο μυαλό του και οι δάσκαλοι του νόμιζαν ότι αντέγραφε.
#8 Υπάρχουν περίπου 40.000 ατυχήματα τον χρόνο που έχουν σχέση με την τουαλέτα στις ΗΠΑ.
#9 Η Συναισθησία είναι μια νευρολογική κατάσταση όπου οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν αριθμούς ή γράμματα χρωματιστά ή μπορούν πραγματικά να ‘δουν’ τον  ήχο και την μουσική.
#10 Σε ηλικία 11 χρονών ο Βενιαμίν Φραγκλίνος βασικά επινόησε το  σημερινό βατραχοπέδιλο.
#11 Βαθιά στο Grand Canyon, ζει ακόμη μια αυτόχθονα  Αμερικανική φυλή.

#12 Πολλές ενήλικες πεταλούδες δεν έχουν ποτέ απέκκριση, αντίθετα χρησιμοποιούν όλο όσο τρώνε, για ενέργεια.
#13 Τα κεφάλια από  τα παιχνίδια  LEGO έχουν τρύπες στην κορυφή,  έτσι στην περίπτωση που κάποιο παιδί  καταπιεί ένα,  θεωρητικά θα μπορεί να αναπνέει.
#14 Το 2002, ένας 14χρονος που άφησε το σχολείο, ο William Kamkwamba, διάβασε βιβλία στην βιβλιοθήκη για να μάθει πως να κάνει μια αντλία νερού με ηλιακή ενέργεια. Η αντλία παρείχε νερό στο χωριό του.
#15 Το 1918, το ροζ ήταν ένα δυνατό χρώμα και συχνά συνδεόταν με τα αγόρια, ενώ το μπλε θεωρείτο πιο γυναικείο.
#16 Μια 19χρονη με το όνομα Iga Jasica ξύπνησε κατά την διάρκεια της εγχείρισης του εγκεφάλου της στην Πολωνία: Δεν αισθανόταν καθόλου πόνο και ρώτησε τον γιατρό πως πήγαινε η εγχείριση.
#17 Εάν διπλώνατε ένα κομμάτι χαρτί 103 φορές, θα είχε την διάμετρο του ορατού σύμπαντος.
#18 Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε μερικούς πλανήτες οι μεγάλες θερμοκρασίες και η πίεση μετατρέπουν το αέριο μεθάνιο της ατμόσφαιρας, που σημαίνει ότι στον Δία και στον Κρόνο βρέχει διαμάντια.
#19 Η ηρωίνη κάποτε ήταν ένα τελείως αποδεκτό φάρμακο που το συνταγογραφούσαν οι γιατροί για κοινές ασθένειες όπως ο βήχας και ο πονοκέφαλος.
#20 Δεκαπέντε πίθηκοι δραπέτευσαν από ένα ερευνητικό κέντρο στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας δέντρα για να περάσουν πάνω από τον ηλεκτρικό φράχτη.
#21 Το πιο συχνό όνειρο που αναφέρεται είναι ότι ο σύντροφος  σας  απατά.
#22 Τα ψηλά τακούνια φορέθηκαν αρχικά από τους άνδρες,για να φαίνονται ψηλότεροι και έτσι να δείχνουν  πιο ανδροπρεπείς.
#23 Υπάρχουν βάτραχοι στην Western Ghats, στην Ινδία γνωστοί σαν βάτραχοι χορευτές. Τα αρσενικά τεντώνουν τα πίσω πόδια τους, ένα κάθε φορά, για να προσελκύσουν τα θηλυκά.
#24 Οι γάτες νιαουρίζουν μόνο, για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους.



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...