Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ακόμη και τα δημοτικά κτήματα έγιναν θυσία στο βωμό ... εύρεσης υποψηφίων για τον καραπάνο.




Μάλιστα καλά διαβάσατε, ο καραπάνος για να δελεάσει ή να λαδώσει άτομα ώστε να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του δεν δίστασε να χαρίσει ακόμη και τα δημοτικά κτήματα.

Ο κακός χαμός σήμερα στο ιεροπολίτικο δημαρχείο του Μεσολογγίου, με πρωταγωνιστές από τη μια, τους αγρότες που έχασαν τα χωράφια που καλλιεργούσαν για δεκαετίες και από την άλλη τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο (καραπαπά) για το θέμα, με τους νέους ιδιοκτήτες των χωραφιών.

Για την ακρίβεια, οι συγκεκριμένοι αγρότες που είναι και δημότες Αιτωλικού, πληροφορήθηκαν ότι ο καραπάνος με μια εν κρυπτό διαδικασία, κατοχύρωσε ως νέους ιδιοκτήτες δημοτικών χωραφιών που βρίσκονται στην Αστροβίτσα, σε άλλον αγρότη, για 25 χρόνια και με σχεδόν μηδενικό αντίτιμο.

Ο νέος αγρότης που είναι και κάτοικος Σταμνάς με το επώνυμο Γατζούδης, πριν μερικές μέρες είχε βάλει τη νύφη του στο ψηφοδέλτιο καραπάνου, από και με καθαρά ιδεολογικούς σκοπούς, όπως πληροφορηθήκαμε.
Τώρα εάν βρέθηκε και με κάποιες εκατοντάδες στερέματα για κάποιες δεκαετίες, είναι άλλο θέμα και βέβαια δεν αγγίζει ο ψόγος αυτός τη νύφη του, η οποία μέχρι πρόσφατα είχε άλλο επώνυμο.

Αγανακτισμένοι λοιπόν οι μέχρι τώρα ιδιοκτήτες, μπούκαραν στο γραφείο του αντιδημάρχου καραπαπά και ωωωως εκ θαύματος στο γραφείο του αντιδημάρχου ήταν παρόντες και οι γατζούδιδες, πεθερός και νύφη.

Το θεατράκι ξεσκεπάστηκε, οπότε μάλλον τα λόγια περίσσευαν, η πίεση χτύπησε κόκκινο, τα γαλλικά άπταιστα λες και ήταν με μεταπτυχιακό από Σορβόνη και οι χειραψίες μεταξύ γατζούδη και αγροτών θύμιζε κάτι παραπάνω από το "περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα και με τα παιδόπουλα"

Ο δε καραπάνος ... άντρας για ακόμη μια φορά, στάθηκε στο ύψος του ή στο πλάτος του εάν το προτιμάτε.
Ακόμη ψάχνουν να τον βρουν οι συνεργάτες του, που κρύφτηκε, μέχρι ντουντούκα επιστράτευσαν οι έρμοι, Νίκο βγες οι βάρβαροι Αιτωλικιώτες φύγανε, φτου ξελευθερία, Νίκο θυμήσου σε ζητάνε οι οπαδοί σου.

Τίποτα αυτός, εκεί στο λαγούμι του σαν τον σχωρεμένο τον Σαντάμ (εξού και η πρόσφατη γενιάδα).

Στο τέλος και αυτοί αναγκάστηκαν να ανάψουν κάρβουνα και να απλώσουν τις μπριζόλες που είχε φέρει ο γατζούδης νωρίτερα για να ευχαριστήσει τον δήμαρχο καραπάνο και τον αντιδήμαρχο καραπαπά.

Πόσο να κρατήσει και αυτός ο έρμος; Βγήκε και από τη τρομάρα του έφαγε και το μαγκάλι.

Πόσο άλλο και πόσα άλλα θα αντέξει αυτός ο έρμος τόπος;
Πόση γελοιότητα και τυχοδιωκτισμό θα ανεχθεί ο δημότης από τον γελοίο θίασο του καραπάνου;

Ήρθε η ώρα της αλλαγής σελίδας.

Μην τους πιστεύετε, δεν είναι δικά τους αυτά που υπόσχονται ή δίνουν. Θα τα πάρουν πίσω την επόμενη μέρα και όποιος συνεταιρίστηκε μαζί τους θα βρεθεί έτσι και αλλιώς αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Πόσο πούλησε ο καραπάνος την ιστορία του Αιτωλικού και το μαρτυρικό θάνατο των προγόνων του, από τους Τούρκους;




Στρεβλή εικόνα θέλει να παρουσιάσει ο καραπάνος και το επιτελείο του, για τους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ντολμά, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι ήταν μια μάζα πεινασμένων αρπακτικών, που δεν έχασαν την άδολη ευκαιρία που τους πρόσφερε ο ιερός δήμος για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Ντολμά, ώστε να κορέσουν την πείνα τους.

Όπως λέει και ο ίδιος, οι κύριοι και οι κυρίες που συμμετείχαν, χρέωσαν το δήμο, άνω τον 150 ευρώ έκαστος.

Οι δε δικηγόροι, οι οποίοι διεκδικούν το τίτλο του ψωμόλυσσα, έφαγαν όχι απλά του σκασμού, αλλά χρέωσαν το δήμο κάτι περισσότερο από 14.000 ευρώ.

Εμείς τασσόμαστε υπέρ του δημάρχου διότι είχαμε προειδοποιήσει ότι ο άνθρωπος λειτουργεί ως παρακράτος με νόμους ομερτά και μαφίας.

Ως δικηγόροι θα έπρεπε να ξέρουν τουλάχιστον αυτοί, ότι ο καραπάνος διώκεται για πολλά οικονομικά και άλλα κακουργήματα, όπως πλαστογραφίες, εικονικά τιμολόγια πολλών εκατομμυρίων ευρώ ...κλπ.

Μετά από πολλές πιέσεις και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης το επιτελείο καραπάνου, δημοσιοποίησε  το τιμολόγιο της διατροφής των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις στο Αιτωλικό, το οποίο και σας παρουσιάζουμε.



Οι υπάλληλοι στην εφορία μας ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο τιμολόγιο, αποτελεί την επιτομή των εικονικών τιμολογίων όπου ο τρόπος και η μέθοδος που πάει να παραπλανήσει τους εφοριακούς μηχανισμούς ελέγχου, είναι γελοίος και αφελής.

Επιβάλετε όπως μας είπαν, σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει καθορισμένο τιμολόγιο με αναφορά στα προϊόντα που θα καταναλωθούν, τι έφαγε έκαστος και ο επαγγελματίας που θα κόψει το τελικό τιμολόγιο, θα πρέπει να επισυνάψει από πριν το τιμολόγιο αγοράς όλων αυτών των προϊόντων.

Η εφημερίδα του καραπάνου, όπου ακόμη η εισαγγελία Μεσολογγίου, για κάποιον παράδοξο λόγο, δεν μπορεί να εντοπίσει και ονομάζεται Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι, παρουσίασε τη λίστα του μενού, η οποία όμως έρχεται σε αναντιστοιχία με το τιμολόγιο και είναι γραμμένη πάνω σε ένα φωτοτυπικό χαρτί (το οποίο μας κόστισε 70.000 ευρώ, μην το ξεχνάμε), χωρίς σφραγίδα και υπογραφή ή κάποιου είδους επικύρωση.



Δικαιολογεί μάλιστα το ύψος της δαπάνης λέγοντας ότι, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 1200 άτομα.
Οπότε 1200 το βράδυ και 1200 το πρωί πάμε στις 2400 μερίδες φαγητού για τις ψωμόλυσσες όπως αναφέραμε.

Δηλαδή τα παιδιά του Δημοτικού του Γυμνασίου του Λυκείου, οι δημότες του Μεσολογγίου, του Νιχωριού, της Κατοχής και όλων των υπόλοιπων χωριών του νομού που συμμετείχαν, περίμεναν από τον καραπάνο να τους ταΐσει και δεν πήγαν σπίτια τους.

Εμείς λοιπόν ενημερώνουμε ότι μόλις γύρω στα 100 άτομα φάγανε από την αβερτοσύνη του καραπάνου διότι, οι δε κάτοικοι των γύρω χωριών, έφυγαν αμέσως μετά την εκδήλωση για τα σπίτια τους, οι δε προσκεκλημένοι ή όσοι σύλλογοι δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, την τελευταία στιγμή, ανέβαλαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Την δεύτερη μέρα πήραν μέρος μόλις 600 άτομα, εκ των οποίων οι 400 ήταν ντόπιοι και δεν καταδέχθηκαν να συμμετάσχουν στο τιμολόγιο του καραπάνου.
Οι ξένοι, όσοι είχαν απομείνει, έφυγαν αμέσως, φοβούμενοι την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Όσο για το περίφημο λουκούλλειο γεύμα των δικηγόρων, οι ίδιοι μας πληροφόρησαν, ότι ουδείς έμεινε πίσω για να γευτεί τα εδέσματα της καραπανέικης κουζίνας.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα προϊόντα από τις γευστικές αυτές προτάσεις ήταν χορηγία των παραγωγών, όπως πχ το αυγοτάραχο.

Το καλύτερο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος.

Τι κάνει ένας βέρος μαφιόζο, όταν θέλει να καλύψει τις ανομίες του; Μα φυσικά επικαλείται τη συνδρομή της ... δικαιοσύνης.

Όλοι μας ξέρουμε ότι ένα τιμολόγιο, για να πληρωθεί από το δήμο, θα πρέπει πρώτα να λάβει εγκρίσεις από την οικονομική επιτροπή του δήμου και να τύχει και της έγκρισης του επιτρόπου της περιφέρειας.
 Αλλά ακόμη και αυτό να μην ισχύει, γιατί κυβέρνηση Σύριζα έχουμε και ως γνωστόν, όλα είναι δυνατά, πως εξηγείτε ότι ο επαγγελματίας που έκοψε το τιμολόγιο, προσέφυγε μετά από λίγες μέρες στη δικαιοσύνη ενάντια στον ιερό δήμο Μεσολογγίου, για μη εξόφληση τιμολογίου; Και ως εκ θαύματος, ο ίδιος ο δήμος δεν παρέστει στην εκδίκαση της υπόθεσης για να  εξηγήσει έστω,  στον άδολο δικαστή ... τουλάχιστον την χρονοβόρα διαδικασία πληρωμής εκ μέρους του δήμου.

Οπότε και ο δικαστής εξέδωσε διαταγή άμεσης πληρωμής, δικαιώνοντας τον Μπούλη (γνωστό λαμόγιο του Μεσολογγίου με προϋπηρεσία στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, σε όλους τους μέχρι τώρα δημάρχους του Μεσολογγίου).

Ο ιερός δήμαρχος, αναγκαστικά και βεβαίως, έθεσε το ταμείο στην υπηρεσία του Μπούλη, ώστε να πάρει τα χρήματα που δίνουν στον καραπάνο τα γνωστά Συριζόπουλα, κουρουμπλής-τριανταφύλλου, με την ομπρέλα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που κηρύσσουν τον ιερό δήμο κάθε εξάμηνο, επειδή έβρεξε ή φύσηξε στην πλατεία του Μεσολογγίου και στην ιερά Πύλη.


Καταλαβαίνουμε μετά από όλα αυτά ότι ο καραπάνος δεν γνωρίζει όρια, δεν έχει φραγμούς, δεν έχει ιερά και όσια, μπροστά στα χρήματα που δύναται να  ενθυλακώσει.

Αυτό είναι το παρακράτος και αυτοί είναι η μέθοδος που ακολουθεί ώστε να εξαγοράζει συνειδήσεις, υποψηφίους και ψηφοφόρους.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να παρέμβει τώρα, αργότερα θα γίνουν και επώνυμες καταγγελίες εναντίον δικαστικών λειτουργών για το τρόπο που χειρίζονται τις κακουργηματικές πράξεις καραπάνου.

Στα καραπανάκια του Αιτωλικού τους πληροφορούμε ότι τέλειωσαν, όλοι βάλανε το δάχτυλο στο μέλι και αν περιμένουν τον οίκτο μας, τους πληροφορούμε ότι θα κάνουν συντροφιά στον καραπάνο, όταν η πραγματική δικαιοσύνη αποδώσει τα του Καίσαρα τω Καίσαρι.


Δυστυχώς για κάποιους, μάλλον θα προηγηθούν του καραπάνου και αυτοί θα έχουν έντονο άρωμα Αιτωλικού.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ήρθε η ώρα της Λεφτεριάς. Η επανάσταση του '21 οδηγός και έμπνευση στον αγώνα μας.

Σχετική εικόνα


Ας πάψουν πια τα μοιρολόγια και οι ατέρμονες συζητήσεις, το δίλημμα Λεφτεριά ή Θάνατος στις μέρες μας έχει πάρει σάρκα και οστά.

Ήρθε ο καιρός εμείς οι απλοί πολίτες, να ανατρέψουμε το καθεστώς που επιβάλει τη διάλυση της οικογένειας, των ανθρώπινων σχέσεων και της συνύπαρξης.

Δεν παραδίδουμε σπιθαμή αξιοπρέπειας στους κατακτητές του τόπου μας.

Βάζουμε τέλος στα σχέδιά τους και διεκδικούμε το μέλλον μας με όλη μας τη πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Στο Αιτωλικό μας, ήρθε η ώρα να βρουν οι ντόπιοι εκφραστές, του δωσίλογου και κοιλιόδουλου καραπάνου τη θέση τους, στο βούρκο της Λιμνοθάλασσας.

Μην πιστεύεται τις υποσχέσεις τους, είναι χωρίς αντίκρισμα και έχουν κόστος την ίδια μας τη ζωή. 


Φωτιά και Τσεκούρι για τους προσκυνημένους.





Μη    Ενεργοί   Πολίτες

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ξύπνα καημένε Λιακατά, για ακόμη μια φορά οι Τουρκαλβανοί καρα-παναίοι, φέρνουν το θάνατο από τον Άι Νικόλα





Ο Ιερός δήμος Μεσολογγίου,
Βεβαιώνει ότι :

Το μνημόσυνο των 300 Ελλήνων με αρχηγό τον Γ. Λιακατά
που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους στο νησάκι του Ντολμά,
είχε φέτος αξία 25.000 ευρώ.

Ο ιερός δήμος ανακοίνωσε επίσης ότι σκέφτεται να εορτάζονται
από του χρόνου και τα γενέθλια του στρατηγού.

Δήμος για τα παιδιά μας και τη τσέπη μας.


Ζήτω η επανάσταση, ζήτω ο καραπάνος, ζήτω και ο Σύριζα με τη ΝΔ 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Ποια η σχέση του καραπάνου με την Μελάνια του Τράμπ ;;;





Ίσως η λέξη απάτη, να έχει χάσει πια την αξίας της ως έκφραση με όλα αυτά που συμβαίνουν στον ιερό δήμο του Μεσολογγίου, πιστεύουμε ότι αν ζούσε ο αρχαίος ημών πρόγονος που ξεστόμισε αυτή τη λέξη και καθιερώθηκε μέχρι τα σήμερα , μάλλον θα αυτοκτονούσε χώνοντας το κεφάλι του στο βούρκο της Πλώσταινας, από την ντροπή του.

Το νέο κατόρθωμα βέβαια του καραπάνου είναι τα 70.000 € που υποτίθεται ότι έδωσε για μελάνι και φωτοτυπικό υλικό.

Εμείς κάναμε ένα πρόχειρο υπολογισμό και βρήκαμε ότι με 70 χιλιάρικα σε φωτοτυπικό υλικό, η μάζα της ύλης που συγκεντρώνεται ξεπερνά ακόμη και αυτές τις ανάγκες του Λευκού Οίκου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ λέγετε Μελάνια.
Φανταστείτε λοιπόν ότι ο καραπάνος ξεπέρασε ακόμη και αυτή.

Αν πάρουμε την ανώτερη τιμή σε πακέτο εκτυπωτικού χαρτιού, η οποία είναι 4.5 ευρώ και το διαιρέσουμε με τα 70 χιλιάρικα του καραπάνου, έχουμε 15.555 πακέτα των 100 φύλλων.
Αυτά μας κάνουν ένα σύνολο 1.555.500 φύλλα.

Αν πάρουμε τη μέση τιμή σε τόνερ, μελάνι εκτυπωτικού μηχανήματος, η οποία είναι 15 € και το διαιρέσουμε με τις 70.000 ευρώ του καραπάνου, μπορούμε να αγοράσουμε 4.666 μελάνια.

Κάθε συσκευασία μπορεί να βγάλει 3.000 φωτοτυπίες, αυτό συνεπάγεται ότι μπορεί να μας δώσει 13.9998.000 φωτοτυπίες .

Αν μη τι άλλο, είναι προκλητικό, ακόμη και για τη νοημοσύνη της τριανταφύλλου του Σύριζα να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο μεγαλύτερος απατεώνας που πέρασε μέχρι αυτή τη στιγμή από το δημαρχείο του Μεσολογγίου.

ΟΥΣΤ λαμόγια


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Μελάνι ύψους… 70.000 € στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου!



Άλλη μία πρωτιά για τη δημοτική αρχή Καραπάνου και των συμβούλων του αυτή τη φορά με κοστολόγηση εκτυπωτικού υλικού αξίας 70.000€. Η μέθοδος γνωστή και άκρως «πετυχημένη». Βεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος ή ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και μέσω διαταγής πληρωμής μοιράζεται το δημοτικό χρήμα κατά το δοκούν. Κανένας διαγωνισμός καμία δημοσιοποίηση στο επαγγελματικό κοινό.

Στο δρόμο της αξιοκρατικής και της δίκαιης χρηστής διοίκησης που χαράζει ο Συνδυασμός Δήμος για τα δικά μας παιδιά ο Δήμαρχος δια των προέδρων και Αντιδημάρχων του, χρεώνει το δημοτικό ταμείο με εκτυπωτικό υλικό αξίας 70,000€ και το δίνει σε προμηθευτή που συγγενικό του πρόσωπο βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου..

Ο Δήμος για τα δικά μας παιδιά συνεχίζει το θεάρεστο έργο του δείχνοντας σε όλους μας το κλειδί μιας πετυχημένης διοίκησης. Αναρωτιόμαστε οι άλλοι Δήμαρχοι κοιτάζουν Μεσολόγγι να πάρουν ιδέες, μέρες που είναι;

https://fimotro.gr/melani-ypsous-70-000-e-sto-dimo-ieras-poleos-mesolongiou/

Που είσαι Μαρία του Σύριζα; Ο φίλος σου μεταμορφώθηκε σε καλαμάρι kleptomanius banieras sp. το οποίο ανακάλυψε ο έτερος φίλος σου και εξαίρετος επιστήμων, κουρουμπλής.

Τρέξε γρήγορα να μαζέψεις τα υγρά του, πριν ξεσηκωθούν τα συντρόφια του Σύριζα με τις φριτέζες.

Μ.Ε.Π

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς εκπροσώπηση ο ΣΥΡΙΖΑ και στο Μεσολόγγι; Ξέρει κάτι το επιτελείο της τριανταφύλλου του κουρουμπλή ... άπαπαπαπα πιπέρι στη γλώσσα των άλαλων ασεβών.




Ακόμη και την ύστατη ώρα κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κεντροαριστερό ψηφοδέλτιο στο δήμο Μεσολογγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παυσανίας Παπαγεωργίου έχει διαμηνύσει στο στενό του περιβάλλον ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, αλλά ακόμη ορισμένοι προσπαθούν να συντηρήσουν την υποψηφιότητά του.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό πολιτικό κλίμα στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Καρατσόλης έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή του για τη δημιουργία κεντροαριστερού συνδυασμού, ελπίζοντας ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή κάποιοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως δεν ανήκουν σε αυτούς που θεωρούν ότι επειδή έχουν ρόλο στο κόμμα ο δήμος Μεσολογγίου είναι βιλαέτι τους, βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα και ζητούν να υπάρξει μία πρώτη συνάντηση.

Στο Μεσολόγγι όμως έτσι όπως τα κατάφερε το μεγαλοστέλεχος, δεν μιλούν οι μισοί με τους άλλους μισούς… Αλήθεια ο ρόλος της βουλευτού περιορίζεται μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ή μήπως δεν θέλει να «ανακατευτεί» στα δημοτικά πράγματα γιατί όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει στο παρελθόν «εγώ είμαι βουλευτής και δεν ανακατεύομαι με τις δημοτικές εκλογές».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Εμείς επιβεβαιώνουμε την εφημερίδα Συνείδηση και την δήλωση της κυρίας τριανταφύλλου του Σύριζα.

Ουδέποτε η κυρία αυτή είχε ανάμιξη με τέτοια θέματα, ούτε βέβαια με τα της λιμνοθάλασσας, ούτε με τους συνεταιρισμούς των ιβαράδων που ελέγχει ο κουμπάρος της δημητρίου της ανάπτυξης και του οικοτουρισμού, ούτε με τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για να συνδράμει τον πόθο του καραπάνου για το απόβαρό του, ούτε βέβαια για την ανομία και το όργιο παρανομιών που διώκει η δικαιοσύνη.

Εάν έχει κάποιος κάτι άλλο να πει, ας το πει τώρα, ειδάλλως ας σιωπήσει για πάντα.

Εδώ τελείτε το μυστήριο του γάμου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όποιος ασεβής θέλει να διαταράξει αυτή τη σχέση, να καεί στα κάρβουνα της κόλασης του Μαμωνά.

Μ.Ε.Π
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Επίδομα ακαρπίας και ανίερης συναλλαγής έχει χτυπήσει τον Σύριζα Αιτ/νίας; Και στο Αγρίνιο ψάχνουν για υποψήφιο δήμαρχο

Το σύνδρομο του πολιτικού νεοπλουτισμού ή αν προτιμάτε ο νεοβυζαντινισμός ως τάση σε ένα άφαντο κόμμα όπως είναι ο Σύριζα, έχει χτυπήσει τους εγκεφαλικά νεκρούς, καθοδηγητές και κορυφαίους εκπροσώπους του εν λόγω κόμματος.

Αντί να κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να προσπαθήσουν να επανασυνδεθούν με την κοινωνία  που κατακρεούργησαν με τις επιλογές τους, αυτοί νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια των πολιτικών συντροφικών δολοφονιών και των πισώπλατων μαχαιρωμάτων.

 Η ατμόσφαιρα θυμίζει έντονα το πολιτικό παρασκήνιο της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού, εντός του κόμματος, με μια κοινωνία, όπου στη καλύτερη περίπτωση, χάσκει χαϊδεύοντας τα αχαμνά της, παρακολουθώντας την εκπόρνευση της ιδέας της αριστεράς, από τα μεγαλοστελέχη της και τις τσατσάδες τύπου κουρουμπλή και τριανταφύλλου. 


Μ.Ε.Π 
==================================================================================





Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη από την διεκδίκηση του δήμου Αγρινίου, στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι επικρατεί κατήφεια σε ορισμένα στελέχη σε αντίθεση με κάποια άλλα που είχαν ήδη πάρει την απόφαση να μην στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και τους τελευταίους μήνες την τορπίλισαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρουν νέο υποψήφιο δήμαρχο, για να διεκδικήσουν το δήμο. Μέχρι στιγμής όμως πέφτουν πάνω σε αρνήσεις, διότι όπως ακούγεται η παράταξη Τραπεζιώτη ουσιαστικά ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο. Είτε αρέσει αυτό είτε όχι, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να απομονώσουν το κόμμα και τις οργανώσεις.

Μάλιστα πολλοί είναι και αυτοί που είναι πυρ και μανία με τις μεθοδεύσεις στελεχών που κατάφεραν να μην έχει το κόμμα τη δυναμική που είχε μόλις τρία χρόνια πριν.
Αλλά ποιος θα μπορούσε να έχει την αναγνωρισιμότητα και τη δυναμική ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου; Και πότε περιμένουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να φτιάξουν ψηφοδέλτιο; Μήπως επειδή δεν βρίσκουν εύκολα υποψήφιο να ζητήσουν από άλλους ανεξάρτητους υποψηφίους να κατέβουν παρέα; Ποιοι όμως θα κάνουν συνεργασία με τον
τοπικό ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτοί που έφυγαν και δημιούργησαν τη ΛΑΕ; Κομμάτι δύσκολο ή μήπως οι «Πασοκογεννείς» που τους έδιωξαν κακήν κακώς; Όταν κάποιοι με τις μεθοδεύσεις τους οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, δεν είναι μακριά η ώρα που θα «λουστούν» τα αποτελέσματα.

Εφημερίδα «Συνείδηση» Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αιτωλικό: Απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης με χάπια – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου




Το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού ανέλαβε την προανάκριση για τη διερεύνηση των αιτιών απόπειρας αυτοκτονίας 16χρονης μετά από κατάποση χαπιών. Η υγεία της νεαρής δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση του Πετρονικολού Μιχάλη, για την διάλυση του συνδυασμού Σταμάτη.

Συντάχθηκα με το συνδυασμό του Δημήτρη Σταμάτη υπό το κράτος πίεσης και διακίνησης ατέρμονων και αναχρονιστικών φημολογιών, αλλά με κύριο γνώμονα τον αδιαπραγμάτευτο Μεσολογγιτισμό και ελπίζοντας στην αυτοδιοικητική αναγέννηση και την παγίωση της διαφάνειας και της νομιμότητας, στο Δήμο μας .

 Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν αρκεί για την οιαδήποτε ανατροπή , στο διαμορφούμενο θολό τοπίο της απολιτικής πραγματικότητας , των αγκυλώσεων και της αβελτηρίας της πόλης μας, η αγαθή προαίρεση και η διαυγής αντιμετώπιση των δημοσίων πραγμάτων.

 Παντελώς ξένος με πράξεις και νοοτροπίες εξουσιολαγνείας και βουλιμικής, συναλλαγής, τελικώς εγκλωβίστηκα επί μακρόν σε ένα συνδυασμό θύμα παραπολιτικών «εργολαβιών», που βρισκόταν επίσης μεταξύ σφύρας και άκμονος, ταλανιζόμενος από την καταλυτική αδράνεια του επικεφαλή του και την εν κρυπτώ και παραβύστω υπονόμευση και υποκατάστασή του από τα αυτάρεσκα ορμέφυτα και την παρασκηνιακή συμπεριφορά μωροφιλόδοξων «βλαχοδημάρχων».

 Απεργαζόμενος παράκεντρα και «μπανιέρες» λιμνάζουσας παρακμιακής συναλλαγής και υπό το πρίσμα της πλήρους διάλυσης του συνδυασμού μας, δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να κρατήσω την φιλία και την εκτίμηση για αξιόλογους συνυποψήφιούς μου και να παραμείνω ενεργός και ανήσυχος πολίτης, υποστηρίζοντας καθαρές λύσεις απέναντι στον εκχυδαϊσμό του αυτοδιοικητικού τοπίου και στον εξωραϊσμό της ανικανότητας και των σπιθαμιαίων πολιτικών αναστημάτων.


Μιχαήλ Πετρονικολός του Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Σκαρμούτσος και ψιλογιάννης, ανταλλάσσουν αβρότητες με χρήματα ΕΣΠΑ για να κάνουν ποιο βολική τη συνεύρεση τους στο ψηφοδέλτιο του καραπάνου.




Ότι προλάβουν να αρπάξουν οι εταίροι του καραπάνου στον  ιερό δήμο, όπου η ταχύτητα  μαζί με τον πανικό που τους χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα, τους εκθέτει ακόμη και στους νεοεισερχόμενους στο ψηφοδέλτιο του "Δήμος για την τσέπη μας".

Βέβαια θα πείτε ότι το μοναδικό ατού του καραπάνου για προσέλκυση ψηφοφόρων και υποψηφίων δεν είναι τίποτε περισσότερο από την αποδεδειγμένη ικανότητα που επέδειξε ο ίδιος και οι τριγύρω του, να κλέβουν από το δημοτικό ταμείο, να διορίζουν τα παιδιά τους και να εξαπατούν με εικονικά έργα και πλαστά τιμολόγια.

Αυτό έκαναν τα φιλαράκια και συνεργάτες στην απάτη σκαρμούτσος και ψιλογιάννης, ο ένας εκ' Πλατανίων Αιτωλικού ή Μάστρου αν προτιμάτε και ο άλλος απ΄την δυτική πλευρά των γεφυριών.

Με ένταλμα λοιπόν που κόβει ο ένας από χρήματα ΕΣΠΑ τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο άλλος αγοράζει έπιπλα για τα γραφεία όπου δουλεύουν νυχθημερόν τα παιδιά, για το καλό του τόπου βεβαίως βεβαίως.

Μένει να αποδειχθεί αν αυτά τα έπιπλα είναι και μέσω του εργαστηρίου ξυλοκοπτικής που διαθέτει ο ψιλογιάννης και κατά καιρούς επενδύει ... με απευθείας ανάθεση (δηλ. στον εαυτό του) από το δήμο και την υπηρεσία όπου είναι προϊστάμενος , δημοτικά κτήρια, σχολεία και γραφεία.

Επίσης μένει να αποδειχθεί, πως ο σκαρμούτσος μέγας διδάσκαλος, σχολικός επιθεωρητής πρωτοβάθμιας και βασικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή μας, από το ΠΩΛΕΙΤΕ που είχε κρεμάσει στα χωράφια του πριν τις εκλογές, σήμερα η διαβίωσή του είναι στο επίπεδο της Γκλαμουριάς και καλοπέρασης.
Βέβαια κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο άνθρωπος δουλεύει σκληρά κόβοντας βασιλόπιτες σε κάθε εκδήλωση της ΝΔ ή του δήμου και ενδεχομένως να του πέφτει κάθε φορά και το φλουρί με το χρηματικό έπαθλο.
Δεν λέμε, μπορεί να συμβαίνει και αυτό, εμείς όμως μαθαίνουμε ότι όπου κατασκευή, επιδιόρθωση ή άλλη εργασία σε σχολικά κτήρια, ο σκαρμούτσος ανεβάζει το τελικό ποσό του τιμολογίου ή έχει μια περίεργη εμμονή ανάθεσης  στον εργολάβο που πραγματοποιεί  τις εργασίες, ώστε να μπορεί να στηρίξει την βιτρίνα που έχει φτιάξει για το αξιοθρήνητο εγώ του.

Εξάλλου το ικετευτικό βλέμμα της στείρας αγελάδας που τον συνοδεύει σε κάθε του παρουσία, θέλει να προκαλεί οίκτο, ώστε να δελεάσει τους αντιπάλους του σε πολιτικό ή ακόμη και κομματικό επίπεδο, ώστε να τον αφήνουν στο απυρόβλητο με τη μιζέρια του και τη κατάντια του.

Από την άλλη έχουμε και τον Παπαδόπουλο της "Κοινωνία Μπροστά" ο οποίος καταγγέλλει με ατράνταχτα στοιχεία τις λαμογιές του καραπάνου και των καραπανόσκυλων.
Όμως κ. Παπαδόπουλε αν μετά από τόσες καταγγελίες και τόση υπερπροσπάθεια κάποιοι τύποι σαν τον σκαρμούτσο και τον ψιλογιάννη (δεν μιλάμε για τον καραπάνο, ο οποίος έχει γίνει διδάκτορας στη κλοπή), μπορούν και συνεχίζουν να τρώνε από το δημοτικό ταμείο, τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε κάποια ματιά στο στρατόπεδο του Σύριζα που σήμερα κυβερνά και κάνει πλάτες σε όλα αυτά τα λαμόγια.
Φως κ. Παπαδόπουλε, αυτό ζητά ο κόσμος, οι ψηφοφόροι, ο απλός δημότης και με μισόλογα ή δυσνόητα υπονοούμενα δεν έρχεται η άνοιξη.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία Παπαδόπουλου ...


Αν. Σκαρμούτσος (Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου)... κερνά και Σπ. Ψυλογιάννης (Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης)... πίνει!
Ανάθεση 4.465,25 ευρώ για προμήθεια επίπλων και σκευών ΕΣΠΑ


Οι απίστευτοι τύποι της Δημοτικής Αρχής Καραπάνου, συνεχίζουν το προκλητικό έργο τους. Που ακούστηκε Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου να κόβει χρηματικό ένταλμα επ’ ονόματι του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης για «Προμήθεια επίπλων και σκευών ΕΣΠΑ»; Αυτά μόνο στο Μεσολόγγι μπορούν να συμβούν!!

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος υπογράφει (!) χρηματικό ένταλμα (αριθ. 81/5-3-2019) ποσού 4.465,25 ευρώ, επ’ ονόματι του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Σπύρου Ψυλογιάννη για «Προμήθεια επίπλων και σκευών ΕΣΠΑ»! Τόσο καλά! Τόσο ανθηρά και τόσο ανερυθρίαστα!

Μόνο εσείς λοιπόν μπορείτε να πράξετε κάτι τέτοιο, καθότι κανένας ηθικός και πολιτικός φραγμός δεν υπάρχει.

Είπαμε κύριοι «Δήμος για τα δικά μας παιδιά», όχι όμως και έτσι… αλλά είπαμε, για να μην ξεχνάμε, πιθανότατα ανήκετε στη συνομοταξία των αρίστων…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Αφιέρωμα στο Αιτωλικό από μεγάλα σάιντ του ίντερνετ : Αιτωλικό: Η μικρή Βενετία της Ελλάδας – Σίγουρα δεν γνωρίζετε την ιστορία του [vid]





Η μικρή Βενετία της Ελλάδας, το Αιτωλικό ήταν παλιά μερικά νησάκια στην μέση της λιμνοθάλασσας, που οι ψαράδες κάτοικοι του τα είχαν ενώσει με ξύλινα γεφυράκια. Σήμερα είναι μια "πολιτεία".
Το Αιτωλικό, καλούμενη και μικρή Βενετία της Ελλάδας, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.

Τα δύο πέτρινα γεφύρια που ενώνουν το νησί του Αιτωλικού με την στεριά και εξασφαλίζουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών είναι κατασκευασμένα την περίοδο 1882-1885 ενώ αποτελούν επέκταση των αρχικών πέτρινων γεφυριών που είχαν κατασκευαστεί το 1848 από τον δήμαρχο Αιτωλικού Κωνσταντάκη Κουρκουμελή.

Ο Δήμος Αιτωλικού ήταν ένας ιστορικός Δήμος, που πλέον δεν υπάρχει, καθώς καταργήθηκε το 2010, και το Αιτωλικό αλλά και οι γύρω περιοχές, εντάχθηκαν στο καινούργιο καλλικρατικό Δήμο της Ιερής πόλης του ... Μεσολογγίου.

Από τους πιο φημισμένους ψαρότοπους, η λιμνοθάλασσα Αιτωλικού – Μεσολογγίου, η ίδια είναι τεράστιος βιότοπος και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του πολύτιμου οικοσυστήματος που ορίζεται από τις εκβολές του Ευήνου έως τις εκβολές του Αχελώου. Πηγή πλούτου και ευημερίας η λιμνοθάλασσα και για τις δύο πόλεις: Αιτωλικού και Μεσολογγίου, ιδιαίτερα δε για την πόλη του Αιτωλικού που γεννήθηκε (αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν αυτής του Μεσολογγίου) κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά της λιμνοθάλασσας και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του μεγάλου αυτού οικοσυστήματος, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Όλα τα είδη ψαριών αφθονούσαν στη λιμνοθάλασσα, ιδιαίτερα η περίφημη τσιπούρα και ο κέφαλος, από το θηλυκό του οποίου -την «μπάφα»- βγαίνει το αυγοτάραχο, γνωστό με την επωνυμία «αυγοτάραχο Μεσολογγίου». Οι περισσότεροι κάτοικοι πριν λίγα χρόνια ήταν αλιείς: Ιχθυοτρόφοι που ήλεγχαν εφτά ιχθυοτροφεία (τα ¾) της λιμνοθάλασσας τα όποια μίσθωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το Δημόσιο κατόπιν πλειστηριασμού, ενώ ένα άλλο μεγάλο ποσοστό ασκούσε το επάγγελμα του ελεύθερου αλιέα.




Μεγάλη η αλιευτική παράδοση του Αιτωλικού αλλά και η ναυτική. Το Αιτωλικό ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διατηρούσε στόλο από περίπου 35 εμπορικά ποντοπόρα πλοία πλέον των μικρότερων (δεν είναι τυχαία η ονοματοδοσία μεγάλης οδού στο λιμάνι του Πειραιά (οδός Αιτωλικού). Σε έκθεση – 12 Νοεμβρίου 1764 – του Βενετού υποπροξένου Λάππου στο Μεσολόγγι, περιέχεται κατάλογος των πλοίων που είχε τότε το Αιτωλικό (29 πλοία) με τα ονόματα των πλοιάρχων, την χωρητικότητα εκάστου πλοίου και τον τόπο ναυπήγησής του, επίσημο δηλ. νηολόγιο του έτους εκείνου. Αιτωλικό
Τα πλοία αυτά, που ήταν μέρος του Αιτωλικιώτικου εμπορικού στόλου, ελλιμενισμένα με αυτά του Μεσολογγίου στον Άγιο Σώστη του Μεσολογγίου κάηκαν από τον πειρατικό στόλο των Δουλτσινιωτών κατά τα Ορλωφικά. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Αιτωλικιώτες πλοιοκτήτες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που έδωσε το κράτος, δεν ανανέωσαν το στόλο, και έτσι άδοξα τελείωσε η παρουσία του Αιτωλικού στη ναυτιλία. Σήμερα το ποσοστό των ψαράδων, λόγω της αλόγιστης αποξήρανσης και καταστροφής (δεκαετία 1970) του 50% περίπου της λιμνοθάλασσας, έχει μειωθεί στο ελάχιστο όπως και τα ιχθυοαποθέματα της λιμνοθάλασσας και η ιχθυοπαραγωγή. Επίσης αρκετοί κάτοικοι είναι αγρότες – κτηματίες λόγω του εύφορου κάμπου του, και φυσικά ένα ποσοστό έμποροι και επαγγελματίες.

Στο μέσον ενός σπάνιου οικοσυστήματος, το Αιτωλικό περιβάλλεται από υγροβιότοπους στους οποίους φιλοξενείται μια τεράστια ποικιλία μορφών ζωής. Εδώ επιβιώνουν, διαχειμάζουν, φωλιάζουν και περνούν κατά τις μεταναστεύσεις τους πάνω από 250 διαφορετικά είδη πουλιών στα οποία περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη. Ολόκληρο αυτό το οικοσύστημα έχει συμπεριληφθεί και προστατεύεται από την διεθνή σύμβαση Ραμσάρ, και άλλες διεθνείς συμβάσεις που αποσκοπούν στη διατήρηση και ορθολογική διαχείριση των υγροτόπων.




Στην ιστορία του Ανδρέα Δημητρίου γίνεται λόγος για συστάδα από 4 ή πέντε πάρα πολύ μικρά νησάκια στο κέντρο της λιμνοθάλασσας, καλυπτόμενα το χειμώνα από το νερό και κείμενα σε ελάχιστη απόσταση το ένα από το άλλο. Οι πρώτοι κάτοικοι – κατά πάσα πιθανότητα ψαράδες – του κεντρικού μεγαλύτερου σε έκταση νησιού, τα ένωσαν αρχικά με ξύλινα γεφυράκια. Τελικά με συνεχείς επιχωματώσεις έγιναν ένα ακανόνιστου σχήματος νησάκι διαμέτρου τότε περίπου τριακοσίων μέτρων, το οποίο μόλις ήταν υψηλότερο από την επιφάνεια της θάλασσας η οποία εισχωρούσε, ιδιαίτερα το χειμώνα έως τα πιο κεντρικά σημεία. Γεγονός που συνέβαινε έως πρόσφατα, ακριβώς γι αυτό ονομάστηκε Μικρή Βενετία. Αιτωλικό
Με την πάροδο του χρόνου οι συνεχείς επιχωματώσεις άλλαζαν την έκταση του νησιού όχι όμως τη μορφή, τη συγκρότηση, τη δομή και την εικόνα του. Η τελευταία επιχωμάτωση που έγινε από το δημόσιο το 1969, σε μεγάλη έκταση βόρια και νότια, άλλαξε τελείως το νησάκι δίνοντάς του άλλη μορφή και εικόνα. Το βορινό μέρος που ήταν ιδιαίτερα έκθετο στη θάλασσα, έχοντας τα θέμελα των σπιτιών μέσα στο νερό και μικρούς όρμους – κανάλια που προχωρούσαν αρκετά μέσα στο νησάκι, δημιουργώντας ένα ποίημα νερένιας δαντέλας, ανάμεσα στις άκρες της οποίας φιλοξενούνταν οι γαίτες (βάρκες χωρίς καρίνα) των ψαράδων, επιχωματώθηκε ολοκληρωτικά δίνοντας οικοπεδική έκταση, διπλό παράλληλο περιμετρικό δρόμο και «προστατευτική από το κύμα» παραλιακή λουρίδα άσχετη προς το περιβάλλον. Το ίδιο έγινε και προς νότο, εδώ, επειδή η λιμνοθάλασσα ήταν ρηχή, η επιχωμάτωση ήταν πιο εύκολη, τετραγωνοποίησε το νησάκι και απέδωσε ακόμα μεγαλύτερες οικοπεδικές εκτάσεις.




Παρόλα αυτά το Αιτωλικό από θέση εξακολουθεί να παραμένει αντικειμενικά πανέμορφο διατηρώντας τη γραφικότητά και την εικόνα της Νερένιας Πολιτείας.



https://www.newsit.gr/ellada/aitoliko-i-diki-mas-venetia-mia-ploti-poli-katamesis-tis-limnothalassas/2600748/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Όχι στην ανταλλαγή του δρομέα με άγαλμα των Σκοπίων . Ναι στην ανταλλαγή με συγκεκριμένο άγαλμα από το ιερό Μεσολόγγι





Χαμός στα κοινωνικά δίκτυα με την πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού των υπερπολιτισμένων συριζαίων, για ανταλλαγή του δρομέα με άγαλμα των Σκοπίων.

Φανερά επηρεασμένοι οι του υπουργείου, μάλλον ζήλεψαν από το φερ πλέι των αθλητών όταν τελειώνει το ματς και ανταλλάσσουν τις αθλητικές τους φανέλες.
Πιστεύουν ότι ο όχλος θα τους δικαιώσει σε αυτή την ταπεινωτική ήττα που προξένησαν στη χώρα μας, με αβρότητες και θολοκουλτουριάρικες κινήσεις ικετεύοντος Αζόρ.

Ευτυχώς βέβαια που η απαίτηση των Σκοπίων δεν ήταν να ανταλλάξουμε σώβρακα και φανέλες ... θα είχανε γεμίσει τα υπουργεία με αρρενωπούς άνδρες άνευ γραβάτας απ' έξω, αλλά με στριγκάκια και ζαρτιέρες από μέσα.

Εμείς ... και μη σας φανεί παράδοξο αυτό, βρίσκουμε τη πρόταση θετική.

Αναζητήσαμε μάλιστα ακόμη και άγαλμα το οποίο θα ήταν υποψήφιο ανταλλαγής με την Μπρουτάλ κουλτούρα της γείτονος χώρας.

Μην ανησυχείτε, δεν κουραστήκαμε και πολύ με το ψάξιμο, το βρήκαμε αμέσως έξω από το δημαρχείο του Μεσολογγίου και το στείλαμε ως αντιπρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού και ανταλλαγής σωβρακοφανέλας.

Το συγκεκριμένο έργο στοίχισε στον Ελληνικό λαό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ και μια ανακήρυξη έκτακτης ανάγκης λόγο ηλιοφάνειας... αλλά χαλάλι, στο βωμό της Ελληνοσκοπιανής φιλίας και για το θεάρεστο " αγαπάτε αλλήλους ", τι αξία έχουν 10 ψωροεκατομμύρια, ο κουρουμπλής και η τριανταφύλλου του Σύριζα θα μας φέρουν κι΄άλλα.

Δείτε παρακάτω το άγαλμα που αυτή τη στιγμή κοσμεί το ιερό δημαρχείο του Μεσολογγίου.








Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση καραπάνου για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ... Σήμερα είμαστε όλοι γυναίκες



Αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, με  ειδικό ένθετο στην εφημερίδα Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι, αποφάσισε να χαρίσει ο δήμαρχος της ιεράς πόλης στους αναγνώστες της εφημερίδας του.

Δήλωσε μάλιστα ότι : Σήμερα τιμούμε το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία συντρώγοντας με όλους τους συνεργάτες μας στο δημοτικό συνδυασμό "Δήμος για την κοιλιά μας " , όπως ... πατσομπρίζολα της ώρας, κοντοσούβλι χοιρινό, γαρδούμπα αχνιστή, γουρνοπούλα στα κάρβουνα και για το τέλος πούρα Αβάνας κερασμένα από την συν. Μ. τριανταφύλλου του Σύριζα. Να είσαι καλά Μαρία μας.

Καλούμε όλο το γυναικείο πληθυσμό του δήμου μας να μας τιμήσει με την ψήφο του, όπως τιμούμε και εμείς σήμερα την γιορτή τους, με την εικόνα μας και τη φιγούρα μας.  






Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Εισερχόμενο mail από τον Σύριζα Μεσολογγίου για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας




Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κάθε χρόνο η 8 Μάρτη γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.
Το 1857 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργία από εργάτριες της Κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη με αίτημα καλύτερες συνθήκες.
Η ιστορία κύλησε με σημαντικούς αγώνες και κατακτήσεις.
Παρότι έχει βελτιωθεί αισθητά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία υπάρχουν ακόμη ‘’ άβατα ‘’ πεδία για τον μισό πληθυσμό του πλανήτη.
Στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες που απειλείται η κοινωνική μας συνοχή, τα αιτήματα για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και η διεκδίκηση ίδιων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τις γυναίκες είναι προτεραιότητες του προοδευτικού κινήματος.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Μεγάλη επένδυση στο χώρο των ΜΜΕ από τον καραπάνο με την ανοχή και στήριξη της εισαγγελίας Μεσολογγίου





Μεγαλόπνοη επένδυση πραγματοποίησε ο καραπάνος στο χώρο της ενημέρωσης, εκδίδοντας εφημερίδα η οποία μοιράζετε χωρίς χρέωση στο ίδιο το δημοτικό κατάστημα.

Το χωρίς χρέωση βέβαια πιστεύουμε ότι είναι μια πολιτική του δαιμόνιου μεγαλοεπενδυτή καραπάνου, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει την εφημερίδα, να μάθει επιτέλους να ενημερώνετε από την σωστή πηγή, χωρίς ψόγο υστεροβουλίας, ενδυναμώνοντας την κρητική που πρέπει να έχει κάθε ελεύθερο πνεύμα που ψυχανεμίζεται στην ελεύθερη αλλά πολιορκημένη ιερά πόλη του Μεσολογγίου.


Πρωτοσέλιδο Μεσολόγγι, ο τίτλος της εφημερίδας και αν κοιτάξει κάποιος να βρει τα στοιχεία που συνοδεύουν υποχρεωτικά κάθε εφημερίδα, μάλλον θα χάσει το χρόνο του, αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά μπροστά στην ελευθερία σκέψης κρητικής και οράματος που παρέχει ο άγνωστος σε εμάς εκδότης.

Χαλάλι το γεγονός ότι αυτή η εφημερίδα δεν έχει όνομα εκδότη, διευθυντή, ειδικού μητρώου που έχουν όλα τα νόμιμα έντυπα, χαλάλι ακόμη και το ότι λείπει το ΑΦΜ από αυτό το έντυπο, του μεγαλοεπενδυτή καραπάνου, τι να τους κάνει τους φόρους αυτό το Ελληνικό κράτος, όταν έχει για δήμαρχο ιεράς πόλης τον καραπάνο, βολευτές τον κουρουμπλή. την τριανταφύλλου του Σύριζα και για αντιπολίτευση τον σαλμά και καραγκούνη.

Χαλάλι και πάλι χαλάλι.

Εκείνο που μας κάνει όμως φοβερή εντύπωση, είναι ο ύπνος του δικαίου από τους εκπροσώπους του δικαίου που δεν είναι άλλος από την εισαγγελία του Μεσολογγίου αλλά και από τον δικηγορικό σύλλογο αυτής της ιερής πόλης.

Παρότι γίνανε ακόμη και δημόσιες καταγγελίες , όπως αυτή του Παπαδόπουλου (ΕΔΩ) , κανείς δεν ασχολήθηκε με την ουσία της επένδυσης του καραπάνου, παρότι πέραν της ανομίας στη διαδικασίας όσων αφορά το ΑΦΜ ή το μητρώο ή την δημοσίευση των προσώπων που εκπροσωπούν την συγκεκριμένη εφημερίδα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ελεύθερη πλέον κυκλοφορία μαύρου χρήματος, μιας και από πουθενά δεν έχει δηλωθεί από βρέθηκαν τα χρήματα για μια τέτοια επένδυση.

Στη Κολομβία της Αιτ/νίας όμως το μαύρο χρήμα έχει γίνει καθεστώς και ο τελευταίος ιερέας της διαπλοκής από ότι δείχνουν τα πράγματα είναι η ίδια η δικαιοσύνη.

Και αν κάποιος ακόμη έχει αμφιβολίες για το ποιον υποστηρίζει η εφημερίδα στον δίκαιο αγώνα του για την ενθυλάκωση όλου του μαύρου χρήματος από τα ταμεία του δήμου της ιεράς πόλης, ας ρίξει μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία.





Κύριοι της δικαιοσύνης, θέσατε σοβαρή υποψηφιότητα για το κρέμασμα της μεγαλύτερης κουδούνας που έχει φορεθεί σε δημοσίους λειτουργούς, ξεπεράσατε προ πολλού τα χρυσό βατόμουρο και το μετάλλιο του χρυσού κουμπάνου.


Η ΓΕΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Νέα ανάθεση από τον ιερό δήμο στον υιό τέγα, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες, για το ποιο είναι το αποδοτικότερο επάγγελμα στην περιοχή μας.




Σε νέα καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Παπαδόπουλος για τα στεγανά της μαφίας που υπάρχουν στο δημαρχείο του ραδιοφωνικού σταθμού και λυμαίνονται τα ταμεία του.

Για ακόμη μια φορά ο καραπάνος, ανάθεσε δημοτικό έργο στον υιό του τέγα, για να έχει χρήματα ο μπαμπάς τέγας και να τρέξει στους βολεμένους του, ώστε να τους αναγκάσει να ψηφίσουν καραπάνο στις δημοτικές εκλογές.

Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο του έργου, μιας και την προηγούμενη φορά ήταν ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών αυλακιών από τον φυσικό εχθρό τους, που είναι η φυσική πρασινάδα, το άλλο μεγάλο έργο ήταν ο καθαρισμός των νεκροταφείων από τον ίδιο φυσικό εχθρό δηλαδή τα ποώδει φυτά ή το καλύτερο απ' όλα, αυτό της καταπολέμησης του κόκκινου σκαθαριού του φοίνικα με όπλο την ευχή της μάνας και την ευλογία του μπανιέρα.

Ευτυχώς που δεν έκανε την εμφάνισή του στη περιοχή μας το πράσινο σκουλήκι ή πρασινοσκώληκας, διότι τότε ο τέγας θα έπρεπε να εξουδετερώσει πρώτα τον εαυτό του.

Και ποιος βάζει την υπογραφή του ώστε να πάρει την ανάθεση ο υιός τέγας; Μα και βέβαια ο δικός μας ψιλογιάννης, μιας και πρόσφατα διόρισε, αξιοκρατικά βεβαίως και με απευθείας ανάθεση χωρίς κριτήρια, τα παιδιά του στο αρχαιολογικό μουσείο και ο γαμπρός του δηλώνει προ πολλού δημοτικός υπάλληλος κατά κύριο επάγγελμα, αλλά φρουτέμπορας και διακινητής, τις ώρες που θα έπρεπε να είναι στο δήμο, αλλά δεν βρίσκετε εκεί... δηλαδή τις περισσότερες.

Έτσι λοιπόν για να μην χαθεί και η τέχνη του χαραμοφάη, το παρακράτος του καραπάνου λαμβάνει τις υπογραφές που χρειάζονται ώστε να τρέξει το μαύρο χρήμα για εξαγορά υποψηφίων και ψήφων στην Κολομβία της Αιτωλοακαρνανίας, όπου όλοι μας ζούμε σε απόλυτη ειρήνη, διαιωνίζοντας το όραμα της επαγγελματικής αποκατάστασης στη νέα γενιά με την εικόνα του κολογλύφτη χαμαιλέοντα επαρχιώτη, ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον η επιβίωση, από την φιλανθρωπία του εκάστοτε δημάρχου ή πολιτευτή.

Βέβαια μετά οι δημοσιογραφίσκοι της εκάστοτε εξουσίας, θα κλαίνε για την αιμορραγία που υφίσταται η Ελληνική κοινωνία από την μετανάστευση είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο.

Για ρωτήστε αυτά τα παιδιά που φεύγουν το γιατί... αν τολμάτε !!!

Ρωτήστε και τα παιδιά του κάθε βολεμένου από τον κλασομπανιέρα, τον κουρουμπλή και την τριανταφύλλου, γιατί δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο να βγουν έξω από την ιερή πύλη ή τα πετρόχτιστα γεφύρια του Αιτωλικού ... αν τολμάτε !!!


Μ.Ε.Π

============================================================================================================================================================================================

Άντρο αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου!

Έχουμε κατά καιρούς σχολιάσει τα “ανδραγαθήματα” της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου επί προεδρίας του κ. Σκαρμούτσου.

Κατά πως φαίνεται όμως και ο νέος Πρόεδρος κ. Ψυλογιάννης, συνεχίζει το ίδιο βιολί. Με τις υπ’ αριθ. 192 και 193/26-2-2019 αποφάσεις του, προέβη σε απευθείας ανάθεση στην ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ Ε.Ε. – συμφερόντων υιού Ι. Τέγα – συνολικού ποσού 5.972 ευρώ με ΦΠΑ, για τον καθαρισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΚΔΑΠ Αιτωλικού και Νεοχωρίου, τα οποία φιλοξενούνται σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου!

Ντροπή σας! Τη στιγμή κατά την οποία ο Δήμος απασχολεί 50 έως 60 άτομα στην καθαριότητα, από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, εσείς κάνετε απευθείας αναθέσεις με συναφές αντικείμενο εργασιών, σπαταλώντας δημοτικό χρήμα και υπηρετώντας τη διαπλοκή σε όλη της το μεγαλείο… Σύντομα λοιπόν, θα πρέπει να απολογηθείτε γι’ αυτό, να μην νομίζετε ότι είστε στο απυρόβλητο…

ΥΓ1. Στο χθεσινό (26/2/2019) Δημοτικό Συμβούλιο, λάβατε τη συνηθισμένη πλέον απόφαση περί αδυναμίας εκτέλεσης εκ μέρους του Δήμου, εργασιών για τον καθαρισμό των Νεκροταφείων και την απεντόμωση κοινοχρήστων χώρων, όπως και στο παρελθόν έχετε πράξει. Γνωρίζουμε δε που θα κατευθυνθούν οι εν λόγω αναθέσεις.

ΥΓ2. Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, με σχετική απόφασή του (177/20-2-2019) αναθέτει στο ΣΟΛ – Ορκωτούς Λογιστές, την σύνταξη σχετικής έκθεσης για το έτος 2014! Για τα επόμενα χρόνια μπορείτε να μας πείτε το γίνεται;

ΥΓ3. Τι ακριβώς έγινε με τις ενστάσεις στο διαγωνισμό της προκήρυξης με αριθ. πρωτ. 15331/20-11-2018 και προστρέξατε σε νομική γνωμάτευση;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...