Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τιμολόγια - σκαρμούτσος σημειώσατε Χ . Το νέο ήθος που θα μας έφερνε ο καραπάνος, σε αριθμούς



Οι απευθείας ανάθεση, (χωρίς διαγωνισμό),  το δυσανάλογο κόστος με την παρεχόμενη υπηρεσία και η αρπαχτή με κάθε ευκαιρία, ακόμη και για χρονομέτρηση εκδηλώσεων, είναι το χαρακτηριστικό αυτών των τιμολογίων και ενταλμάτων πληρωμής.

Η προμήθεια ηλεκτρολογικών ανταλλακτικών, για ότι μπορεί ο καθένας να σκεφτεί, όπως γήπεδα, σχολεία, Παιδικούς σταθμούς, κυριαρχούν στην αγωνιώδη προσπάθεια του σκαρμούτσου, να καλύψει τα έξοδα ή τις μέχρι τώρα ενθυλακώσεις.

 'Όλα αυτά βέβαια στο όνομα των παιδιών και της εκπαίδευσης που δήθεν εκπροσωπεί. 

Ακολουθούν ... 

Τηλεοπτική κάλυψη 7.861€

Ψυχαγωγικό υλικό Παιδικών σταθμών 4.990 €

Εκτός συναγωνισμού τα πατροπαράδοτα έξοδα για μελάνια και χαρτιά 4.978 € 

Εκτυπώσεις για την Έξοδο 14.713 €


Δεν γλύτωσε ούτε η χρονομέτρηση του Ημιμαραθώνιου η οποία κόστισε 3.476 €

Βέβαια μια καλή φωτογραφία για τον Τ. σκαρμούτσο, πρέπει να έχει και ηλεκτρονική επεξεργασία η οποία μας κόστισε 2.085 € . Εμ πως δεν θα ήταν τόσο γυαλιστερή η πέπα του!!! 

Πόσο μπορεί να κοστίσει μια προσευχή στο Ύψιστο; 
Τουλάχιστον 1.158 € , φανταστείτε να είχε και εναπόθεση ταμάτων...

Πως θα πολεμούσαμε τους Τούρκους στη Κλείσοβα χωρίς ρεύμα; 
Μόνο που αυτό μας κόστισε μόλις 1.401 € 

Αυτά για την ώρα, ακολουθούν κι' άλλα.
Δώστε προσοχή στις ημερομηνίες και θα αισθανθείτε και εσείς την αγωνία της ηγετικής ομάδας του καραπάνου, να φάει ότι απέμεινε. 
 




... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ...




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Που θα πάει, κάποτε θα έρθει και η Λεφτεριά ...





Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Παπαδόπουλος : ο Τάσος σκαρμούτσος συνεχίζει να μοιράζει δημοτικό χρήμα στον εαυτό του και σε ημετέρους του καραπάνου.



Έχουν χάσει το μέτρο οι συνεργάτες του καραπάνου και δη αυτοί που έχουν θέσεις διοικητικές στο δήμο του Μεσολογγίου.
Ένας εξ αυτών είναι και ο Τασούλης σκαρμούτσος ο οποίος όπως σας είχαμε πληροφορήσει, πριν τις προηγούμενες νικηφόρες δημοτικές εκλογές, είχε βάλει πωλητήρια στα κτήματά του, διότι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου συμψηφιζόμενος με την γενική κλινική εικόνα της ανικανότητας που τον διακρίνει, οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Ουρανοκατέβατο δώρο στάθηκε γι' αυτόν η νίκη καραπάνου στις προηγούμενες εκλογές, μιας και η ρεμούλα έγινε η σημαία του ήθους που ήθελε να μας διδάξει ο επικεφαλής του συνδυασμού του.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο Τασούλης για να επιβιώσει και να ηγηθεί των υπόλοιπων λαμογιών που ψωφάγανε για χρήμα, δέχτηκε να γίνει στην αρχή ο γλείφτης που μετεξελίχθηκε σε πειθήνιο όργανο του καραπάνου, ώστε ο δεύτερος να εφαρμόζει όλα τα σχέδια άλωσης του δημοτικού ταμείου.

Έτσι λοιπόν ο Τασούλης, έβαζε υπογραφές για διώξεις συναδέλφων του στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή αντιτάχθηκαν στον καραπάνο ή του άσκησαν κριτική ή έκοβε επιταγές δυσθεώρητες και δυσανάλογες του έργου προς παράδοση.

Κάπου τα τελευταία χρόνια, ο Τασούλης,  αγανάκτησε να βλέπει τόσο χρήμα να κυλά μπρος στα μάτια του και θεώρησε σωστό να βάλει και ο ίδιος το δάχτυλο στο μέλι.

Έτσι και έκανε.
Ως επιθεωρητής των σχολικών μονάδων του δήμου χρέωνε βλάβες μερικών ευρώ σε εκατοντάδες ή ακόμη και σε χιλιάδες και σαν να μην έφτανε αυτό, ως πρόεδρος της Κοινωφελούς, έκοβε επιταγές ως πρόεδρος για τον εαυτό του με την αιτιολογία "έξοδα παράστασης"
Περίπου τα 10.000 ενθυλάκωσε ο αγαπητός Τασούλης και αυτά μόνο το τελευταίο χρόνο, με αυτή τη δικαιολογία.
Εάν προσθέσουμε το μισθό από άλλες θέσεις δημοτικές και αυτή του εκπαιδευτικού, ο Τασούλης καθάριζε από 3 έως 5 χιλιάρικα το μήνα.

Ο νόμος βέβαια είναι σαφής και έχει προβλέψει τέτοιες λαμογιές, από αεριτζήδες τύπου σκαρμούτσου και καραπάνου.

Το παράδοξο είναι ότι ο Τασούλης και η παρέα του συνεχίζουν να κλέβουν από το δημοτικό ταμείο, παρότι ξέρουν ότι επίκειται έλεγχος οικονομικός και λογιστικός, από τη νέα δημοτική αρχή.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Τασούλης θα μοιραστεί τον ίδιο χώρο με το καραπάνο στη ψειρού.
Οι ελπίδες του για άφεση αμαρτιών, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πέσουν στο κενό.

Είχαμε εξηγήσει ότι οι ισορροπίες στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι μόνο για αυτούς που θέλουν να διοικήσουν σωστά και όχι να επαναλάβουν την πενταετία καραπάνου.

Οι 3 του Σύριζα, ο ένας του ΚΚΕ και ο Κοτσόργιος, ακόμη και να θέλει ο Λύρος να δώσει τέλος στις διώξεις, αυτοί δεν θα το επιτρέψουν, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο σε κόλαση δυσλειτουργίας.
Ο ίδιος ο Λύρος εξάλλου το έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος έχει βάλει χέρι στο δημοτικό ταμείο, θα αναγκαστεί να το πληρώσει και όχι μόνο σε χρήμα.

Έχουμε στη κατοχή μας μερικά από τα τιμολόγια, που αναφέρει ο Παπαδόπουλος στο Δελτίο Τύπου, όπου φαίνεται καθαρά το πως ο σκαρμούτσος εκμεταλλεύεται τη θέση του ως πρόεδρος της κοινωφελούς, αλλά και ως επιθεωρητής των σχολικών μονάδων.

Για την ώρα διαβάστε την καταγγελία Παπαδόπουλου. ...






Π. Παπαδόπουλος: κ. Αναστ. Σκαρμούτσε σταμάτησε άμεσα τις αναθέσεις μετά τις εκλογές!
Έλαβες 10.000 € επιπλέον έξοδα παράστασης από την Κοινωφελή, ναι ή όχι;

Ο “αξιοσέβαστος” και “αξιαγάπητος” απερχόμενος πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και επί 4,5 χρόνια πρόεδρος της “αμαρτωλής” Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, παρά τις προειδοποιήσεις του νέου Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου, αλλά και της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», συνεχίζει ακάθεκτος και μετά τις δημοτικές εκλογές το προκλητικό έργο κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος, στη λογική παράδοσης “καμένης γης” στη νέα δημοτική αρχή, μη αναλογιζόμενος (;) πλέον τις τεράστιες πειθαρχικές και ποινικές του ευθύνες.

Αυτό κατατίθεται μετά λόγου γνώσεως και δεν είναι σχήμα λόγου. Λίγες μέρες μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (από 12 έως 18-6-2019) προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις και κόβει χρηματικά εντάλματα αμφιβόλου ελεγξιμότητας, που προσέγγισαν ήδη τις 60.000 ευρώ!!

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: Δαπάνες για συντήρηση και επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, γηπέδων, παιδικών σταθμών, προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών, τηλεοπτικές καλύψεις εορτών Εξόδου, υπερβολικές εκτυπώσεις για εορτές Εξόδου, προμήθεια επίπλων και σκευών για τη λειτουργία παιδικών σταθμών, εκτυπωτικό χαρτί ΕΣΠΑ, μέχρι και δαπάνη για ρευματοληψία σε ιδιώτη για τη μάχη της Κλείσοβας! (όλα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Το θράσος και η προκλητικότητά του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ένα είναι όμως σίγουρο κ. Σκαρμούτσο και κ. Καραπάνο: Δεν ξοφλήσατε με τίποτα! Όσες “τρύπες” και αν προσπαθείτε να μπαλώσετε, είναι τέτοια η κακοδιαχείριση που έχετε κάνει που ο δρόμος σας προς τη δικαιοσύνη δεν έχει επιστροφή…

Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να καλέσω δημόσια τον κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο να διαψεύσει σήμερα – τώρα: Έχει λάβει επιπλέον είκοσι (20) έξοδα παράστασης από αυτά που δικαιούνταν όταν ήταν πρόεδρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση, κάνοντας “καβάντζα” για 1,5 χρόνο από σήμερα, που ισοδυναμεί με ποσό 10.000 ευρώ, ναι ή όχι; Έχει αρχίσει να τα επιστρέφει, ναι ή όχι; Γνωρίζει ότι αυτό είναι πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα, ανεξαρτήτως εάν μέχρι την ανάληψη διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή, προβεί στην “τακτοποίησή” του;

Αναμένω μια απάντηση από τον κ. Τάσο Σκαρμούτσο, άμεση και πειστική. Αν δεν ισχύουν αυτά, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Αν όμως ισχύουν, φωτιά στα μπατζάκια του…

Υ.Γ. Κοντά στα παραπάνω ενημερώθηκα να παραλάβω αρμοδίως, την προσεχή εβδομάδα, μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον μου από τον πατέρα και υιό Ιωάννη Τέγα για – άκουσον άκουσον – συκοφαντική δυσφήμηση! Θα περάσουμε πολύ ωραία κύριοι… τώρα που δεν έχετε πλάτες και προστάτες…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Μετεκλογική Δήλωση

Αγαπητοί συνδημότες

Με συμπολίτες που προκρίνουν το Δημόσιο Συμφέρον και πολύ κόπο, ιδρύσαμε το ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Μετά από επίμονες και επίπονες διαδικασίες αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Δημοτικές Εκλογές. Ορίσαμε επικεφαλής τον συμπολίτη μας Τάκη Κοτσόργιο και με συγκεκριμένες θέσεις – δεσμεύσεις που δημοσιοποιήσαμε αρκετά νωρίτερα, προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε όλους αυτούς, που απογοητευμένοι και προβληματισμένοι απέχουν απ’ το πολιτικό γίγνεσθαι. Τα καταφέραμε σε ένα μικρό βαθμό. Το γεγονός όμως, ότι περάσαμε τις “συμπληγάδες” της συναλλαγής και εκπροσωπούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο από έναν Πανελληνίως και Διεθνώς αναγνωρίσιμο συμπολίτη μας, με συγκεκριμένους αγώνες υπέρ των τοπικών συμφερόντων, είναι επιτυχία. Η προσπάθειά μας ήταν ένας ακτιβισμός και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί αρκετά. Σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, που δεν έχει προηγούμενο “ψηφίστηκαν” το Δημοτικό “παγκάρι” και το κράτος σ’ όλες του τις εκφάνσεις: το Νοσοκομείο, η Εφορεία, οι Ελληνικές Αλυκές, το ΠΙΚΠΑ (δωρεά ομογενών Καναδά), η ΔΕΥΑΜ, το ΚΔΑΠ κ.α. Η επιχειρηθείσα από μας πολιτική αντιπαράθεση θέσεων και σχεδίων, απεδείχθη ματαιοπονία. Παρ’ όλα αυτά δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι δεσμευθήκαμε. Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους αυτούς που με ψήφισαν, αλλά και όλους εκείνους που “έπρεπε” αλλά επιφυλάχθηκαν, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην ψήφο αυτών που με τίμησαν. Με τα πρώτα απτά αποτελέσματα στα Δημοτικά μας πράγματα, είμαι βέβαιος ότι θα σπεύσουν να δυναμώσουν το 


ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ιούνιος 2019
Φιλοφρόνως υμέτερος
Γιάννης Κανής
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το αυγοτάραχο της Τρικαλινός στην ομάδα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.



Η εταιρεία Τρικαλινός αποτελεί νέο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Τρικαλινός, με αξιόλογη και μακρά πορεία στην παραγωγή και εμπορία του αυγοτάραχου συμβάλλει ενεργά στο όραμα της Πρωτοβουλίας για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του παραγωγικού και επιχειρηματικού πλούτου της χώρας.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία με γνώμονα την καινοτόμο επεξεργασία αλλά και τις πιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει αλλά και να διακριθεί εντός κι εκτός συνόρων για το "Αυγοτάραχο Τρικαλινός" που διαθέτει.
Με έμφαση στην προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας, το νέο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η εταιρεία Τρικαλινός, που έχει ταυτιστεί με το αυγοτάραχο, έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά, καθώς το "Αυγοτάραχο Τρικαλινός", έχει καταταχθεί στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του πλανήτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Στην ΚB Energy άδεια για καλλιέργεια και μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης στο Αιτωλικό. Η ανάπτυξη είναι εδώ και έχει άρωμα Αιτωλικού.





Ακόμα μια άδεια για εγκατάσταση μονάδας καλλιέργειας και μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης χορηγεί το ελληνικό δημόσιο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στο Αιτωλικό.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «χορηγούμε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας πέντε (5) ετών για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του άρθρου 2Α του ν.4139/2013 στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «K.B ENERGY Ε.Π.Ε. – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΣΗ» με δ.τ. «Κ.Β. ENERGY ΕΠΕ», με ΑΦΜ: 998505373, σύμφωνα με τα στοιχεία του ερωτηματολογίου και των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί και συνοδεύουν την παρούσα».
Σκοπός της εγκατάστασης είναι η «Καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».
Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον Ε.Ο.Φ. άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας.
Δείτε την απόφαση
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Κηρύκειο: Το έμβλημα του Θεού Ερμή που μοιάζει εκπληκτικά με το DNA



Το σχήμα του σύγχρονου DNA είναι σε όλους μας γνωστό, αυτό που είναι επίσης γνωστό είναι η μεγάλη του ομοιότητα με το κηρύκειο του Ερμή και το σήμα του Ασκληπιού στην Αρχαία Ελλάδα!

Το κηρύκειο του Ερμή έχει εκπληκτική ομοιότητα με το έμβλημα του Ασκληπιού, το οποίο έμβλημα υιοθετήθηκε από τους γιατρούς και την ιατρική επιστήμη γενικότερα.

Οι αναφορές στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία αλλά και στην Μυθολογία είναι αρκετές για τον «πρόγονο» του γνωστού σε εμάς γενετικού κώδικα DNA.

Σύμφωνα με τη Μυθολογία ο Ασκληπιός διδάχθηκε την επιστήμη της Ιατρικής από το Χείρωνα, έγινε τόσο διάσημος γιατρός, που όχι μόνο βοηθούσε τους ανθρώπους ν’ αποφύγουν το θάνατο, αλλά τόλμησε ν’ αναστήσει με την επιστήμη του και νεκρούς (Απολλόδωρος, «Βιβλιοθήκη», Γ΄118-120).

Στην Οδύσσεια του Ομήρου έχουμε και άλλες πληροφορίες, το όνομα Κίρκη δεν είναι κάποιο τυχαίο, αλλά τα γράμματα που το αποτελούν συναντώνται και στη λέξη Κηρύκειο.

Το όνομα του γιού της Κίρκης και του Οδυσσέα είναι Τηλέγονος [τήλε (= από μακριά) και γόνος]. Η Κίρκη είχε τέσσερις θεραπαινίδες («αμφιπόλους»: κ 348-349), όσες και οι βάσεις του DNA, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και τυχαίο αλλά δεν παύει για κάποιους να είναι ένα ...στοιχείο για την προηγμένη ιατρική στην Αρχαιότητα διότι μην ξεχνάμε ότι έχει σωθεί μόνο το 3% των έργων των Αρχαίων μας συγγραφέων και στα έργα που έχουν χαθεί σίγουρα θα υπήρχαν πληροφορίες για το καθετί, οπότε και για την ιατρική.

Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο το Κηρύκειο του Ερμή είχε επινοηθεί από το μάντη Τειρεσία, όταν βρήκε στην Κυλλήνη δύο φίδια ζευγαρωμένα και, επειδή τα πλήγωσε, έγινε γυναίκα. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Τειρεσίας χρησιμοποίησε μία ράβδο που κρατούσε για να χωρίσει τα δύο φίδια.

Τα φίδια τυλίχτηκαν αντικριστά σε σχήμα 8 γύρω από την ράβδο, παίρνοντας στην κορυφή το σχήμα Φ. (Τον αριθμό Φ τον αναφέρει ο Πυθαγόρας τον -5ο αιώνα, και τον εφήρμοσαν ο Ικτίνος ο Καλλικράτης και ο Φειδίας στην αρχιτεκτονική του Παρθενώνα και όχι μόνο, εφόσον με βάση τις αναλογίες του αριθμού χτίστηκαν ναοί και οικοδομήματα.

Η περιέλιξη ωστόσο των δύο φιδιών θυμίζει την διπλή έλικα του DNA.) Ύστερα από λίγο καιρό ο Τειρεσίας ξαναβρήκε τα ίδια φίδια ζευγαρωμένα και ξανάγινε άνδρας. Άλλος μύθος για το πώς προήλθε το κηρύκειο αναφέρει ότι κάποτε ο Ερμής διαχώρισε με το ραβδί του δύο φίδια που πάλευαν άγρια μεταξύ τους. Από τότε λοιπόν το ραβδί με τα δυο φίδια, στολισμένο και με τις φτερούγες του «φτεροπόδαρου» θεού Ερμή, έγινε σύμβολο της ομόνοιας και της καταπαύσεως της διχόνοιας (παρόμοιος μύθος του μάντη Τειρεσία).

Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να αποσυμβολίσουμε τον μύθο. Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, ο μύθος σημαίνει Λόγο, ομιλία, διήγηση, και είναι φορέας των παραδόσεων του κάθε λαού, ταυτόχρονα όμως για τους αρχαίους πολιτισμούς, αποτελούσε μια ιερή ιστορία που μετέφερε στους ανθρώπους αρχετυπικές αλήθειες, χρησιμοποιώντας μία αλληγορική, συμβολική γλώσσα, που απαιτούσε αποκρυπτογράφηση.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι μυστηριακές τελετές στην αρχαιότητα διαδραματίζονταν πάντα σε σχέση με κάποιον μύθο, παρέχοντας μόνο στους μύστες, τα κλειδιά ερμηνείας που θα αποκάλυπταν στον μυημένο, μία ανώτερη γνώση.

Παρότι λοιπόν η ιστορία του Τειρεσία όπως περιγράφεται είναι σύντομη, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συναντούμε πλήθος συμβόλων, ανάμεσα στα οποία, το σημαντικότερο ίσως αρχετυπικό σύμβολο της Αρχαίας Ελλάδος, το Κηρύκειο, την ιερή ράβδο που έφεραν οι «Κύρηκες» κατά την διάρκεια των Μυστηρίων, αλλά και οι πρεσβευτές, ο Ασκληπιός (χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως έμβλημα της ιατρικής), αλλά και ο Θεός Ερμής.

Αρχίζοντας λοιπόν από το σχήμα του, συναντάμε το σχήμα Φ, που μας παραπέμπει στον χρυσό αριθμό (1,618) , τον αριθμό της ομορφιάς. Ένας αριθμός, του οποίου τις αναλογίες συναντούμε παντού στην φύση, από τον μικρόκοσμο έως τον μακρόκοσμο.

Από τα ορυκτά και την γεωμετρική δομή των κρυστάλλων, έως την ανάπτυξη των φυτών (την κατανομή των φύλλων στον μύσχο) τα όστρακα, στην διατομή του DNA (οι έλικες του DNA ομοιάζουν στο σχήμα του κηρυκείου), τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος έως τις έλικες των γαλαξιών και τη στροφορμή των μαύρων τρυπών! Ως αρχέγονο σύμβολο το φίδι λόγω της σπουδαιότητας του συμβολισμού του, διαδραματίζει στην αρχαιότητα πρωταγωνιστικό ρόλο στις μυστηριακές τελετουργίες.

Ο Ερμής οδηγεί τους μύστες στις μυσταγωγικές τελετές, με σκοπό την κατανόηση των μυστικών της φύσεως, την διεύρυνση της συνείδησης, και την απόκτηση μίας ανώτερης γνώσης, καθώς το κηρύκειο εκπροσωπεί όπως και ο θύρσος στα Διονυσιακά Μυστήρια, την μαγική ράβδο ή το «δένδρο της ζωής», δηλαδή την μυστηριακή οδό, που οδηγεί στην γνώση των απόκρυφων επιστημών.

Το κηρύκειο συμβολίζει τις αντίθετες δυνάμεις, και την δυαδικότητα δια μέσω της οποίας είναι αναγκασμένη να λειτουργεί η ανθρώπινη αντίληψη, καθώς οι αισθήσεις μας περιορίζουν, σε αντίθεση με το «άχρονο ενιαίο Όλον», το οποίο υπερβαίνει κάθε διάκριση και πολλαπλότητα.

Κάτ’ αυτόν τον τρόπο τα δύο αντίθετα φίδια συμβολίζουν: Το θετικό και το αρνητικό, το αρσενικό και το θηλυκό, το καλό και το κακό, το Φως, την σοφία και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου (κατ’ αντιστοιχία της αλλαγής του δέρματος του φιδιού) αλλά και το σκοτάδι της ασυνειδησίας.

Το κηρύκειο αποτελείται από 2 όφεις – φορείς σοφίας – που μπλέκονται σαν έλικες σχηματίζοντας 7 κύκλους που λέγεται ότι συμβολίζει το DNA ή τα 7 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου. Φυσικά ο αριθμός 7 δεν είναι τυχαίος. Επίσης, κάθε κύκλος είναι μεγαλύτερος από τον άλλο με έναν λόγο, αυτόν του χρυσού αριθμού φ, κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Πιστεύω ότι πρόκειται για σύμβολο υπέρβασης, φώτισης, σοφίας και αυτό-ίασης που επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση και των 7 ενεργειακών κέντρων του ανθρώπου, γνώση που όπως φαίνεται υπήρχε σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Για κάποιους η Μυθολογία και αρκετά έργα των Αρχαίων μας συγγραφέων αποτελούν παραμύθια, αλλά ευτυχώς δεν ισχύει αυτό διότι μέσα από αυτόν τον τρόπο (της Μυθολογίας) διασώθηκαν όλα αυτά τα στοιχεία δια μέσου των χιλιετιών!!! Και πάντα στην πρόοδο των επιστημών και σε ότι αποδεικνύεται μέσω εργαστηρίου καλό είναι να υπάρχει έστω και η βασική γνώση της… ιστορίας!


https://www.pronews.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ξεφορτωθείτε οριστικά τη μούχλα! – Διαβάστε τα τέσσερα κόλπα




Η μούχλα θα γίνει παρελθόν με αυτά τα κόλπα.


Κάντε την μούχλα σε οροφή, ντουλάπα και τοίχους παρελθόν με 4 πολύ απλούς τρόπους.

Με τον όρο μούχλα χαρακτηρίζονται οι μικροσκοπικοί μύκητες που σχηματίζονται σε ορισμένες επιφάνειες. Στο εσωτερικό του σπιτιού μπορούν να αναπτυχθούν αρκετά είδη μούχλας σε σημεία, όπως η οροφή, η ντουλάπα, το μπάνιο και το στρώμα, λόγω της υγρασίας και της έλλειψης εξαερισμού των δωματίων.

Η εμφάνιση μούχλας μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως ασθματικές κρίσεις, βρογχίτιδα και αλλεργικές αντιδράσεις. Γι’ αυτό αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά με 4 φυσικούς τρόπους. ...


Έλαιο τεϊόδεντρου Χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου για να καθαρίσετε τον τοίχο, το ταβάνι, μέχρι και την κουρτίνα του ντους, αν έχει κάνει την επίσκεψη της η μούχλα και σε αυτό το σημείο. Φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κ.γ. έλαιο τεϊόδεντρου και 2 φλ. νερό και εξαφανίστε τη μούχλα ψεκάζοντας. Η μυρωδιά του συγκεκριμένου αιθέριου ελαίου είναι αρκετά δυνατή, αλλά εξαφανίζεται μετά από λίγες μέρες.


Ψεκάστε τη μούχλα με αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και νερό.

Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ανακατέψτε 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ και 2 φλ. νερό και το φυσικό σας σπρέι καθαρισμού είναι έτοιμο. Ψεκάστε το σημείο που έχει εγκατασταθεί η μούχλα και φροντίστε να μην το ξεπλύνετε μετά. Μπορείτε να βρείτε το άοσμο αυτό εκχύλισμα σε καταστήματα με αιθέρια έλαια.

Το μείγμα από γκρέιπφρουτ και νερό διαρκεί επ’ αόριστον.

Βότκα Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η βότκα μπορεί να καθαρίσει τη μούχλα στο σπίτι σας. Αρκεί να ρίξετε λίγη ποσότητα σκέτη βότκα πάνω στη μούχλα. Περιμένετε λίγα λεπτά και σκουπίστε την με ένα πανί για να φύγει. Μάθετε εδώ περισσότερα για τη βότκα και 8 διαφορετικές χρήσεις της που θα σας λύσουν τα χέρια.

Ρίξτε σκέτη βότκα στο σημείο που υπάρχει μούχλα για να την καθαρίσετε πιο εύκολα.

Χοντρό Αλάτι Τοποθετήστε 250 γρ. χοντρό αλάτι πάνω σε ένα τραπέζι, πάγκο ή καρέκλα κοντά στον τοίχο του δωματίου που υπάρχει μούχλα. Όσο περνά η ώρα το αλάτι θα απορροφήσει την υγρασία που προκαλεί τη μούχλα με αποτέλεσμα να εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή της και να κάνει το καθάρισμά της με ένα πανί ακόμα πιο εύκολο.

Το χοντρό αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία.

Extra Tip: Αν η μούχλα βρίσκεται σε ρούχα ή πετσέτες, σε ένα μπουκαλάκι ανακατέψτε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, 1 κ.γ. αμμωνία, 1 φλ. νερό και ψεκάστε με αυτό το ύφασμα που θέλετε να καθαρίσετε.


https://www.pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Στομαχόπονος: Νικήστε τον σε χρόνο ρεκόρ – Μικρές συμβουλές


Μικρές αλλά εξαιρετικά αποδοτικές οι συμβουλές για την καταπολέμηση του στομαχόπονου.


Ο πόνος στο στομάχι (στομαχόπονος) είναι μια -δυστυχώς- πολύ συχνή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους ανθρώπους.

Οι αιτίες που εκδηλώνεται ο στομαχόπονος είναι πάρα πολλές και κυμαίνονται από ασθένειες, όπως η ίωση, μέχρι και κάτι που φάγατε και σας πείραξε.

Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που ο στομαχόπονος θα σας ταλαιπωρεί, δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω τροφές, επειδή έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζουν από αυτούς τους πόνους. ...

Μπανάνες
Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, το οποίο θα χρειαστείτε, αν είστε αφυδατωμένοι από έμετο ή διάρροια. Περιέχουν επίσης φυσικά σάκχαρα, ώστε να πάρετε και τις θερμίδες που αναζητάει ο οργανισμός σας σε μια στιγμή που πιθανώς να μην έχετε καλή όρεξη.


Ρύζι
Το ρύζι, μαζί με άλλες αμυλούχες τροφές, όπως οι πατάτες και η βρώμη, δημιουργεί ένα στρώμα στο βλεννογόνου εσωτερικό του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη και παρέχοντας μια συνολικά καταπραϋντική δράση. Οι αμυλούχες τροφές δεν κάθονται στο στομάχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ούτε διεγείρουν τυχόν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πράγμα που θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα χειρότερα.

Πουρές μήλου
Ο πουρές μήλου γενικά ηρεμεί το στομάχι, επειδή είναι εύπεπτος, ανακουφίζει τη διάρροια και παρέχει θερμίδες. Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη (ιδιαίτερα στην φλούδα), η οποία θα σας διευκολύνει αν έχετε δυσκοιλιότητα. Φτιάξτε τον πουρέ μαζί με την φλούδα του μήλου.

Φρυγανισμένο ψωμί
Το φρυγανισμένο ψωμί δεν θα προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος, οπότε θα αισθανθείτε καλύτερα. Επίσης, δεν κάθεται για ώρα στο στομάχι όπως κάνει ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το οποίο θα σας έκανε να νιώσετε ακόμα πιο άβολα. Αλλά μην βάλετε καθόλου ή/και μαρμελάδα μέχρι να αισθάνεστε καλύτερα.



https://www.pentapostagma.gr/
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Αναζητείται η κεφαλή του επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος για τα Παιδιά μας και για την πάρτη μας.






Όλο και ποιο κοντά η ψειρού, για τον πρώην δήμαρχο καραπάνο.

Ο έρωτας που έχει αναπτυχθεί, εδώ και πάρα πολύ καιρό μεταξύ των δύο, αναμένετε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μετουσιωθεί εις γάμου κοινωνία.

Τα μεγάλα ανοίγματα, τα ενθυλακωμένα δωράκια και τα ατέλειωτα ταξίματα, φέρνουν όλο και ποιο κοντά την ενσωμάτωση των δύο θεσμικών οργάνων σε ένα σώμα και μια ψυχή.

 Ο καραπάνος έχοντας επίγνωση αυτής της σεξουαλικής έλξης, προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατό περισσότερο χώρο, ώστε να είναι σε θέση ισχύος, από τους υπόλοιπους ομοτράπεζους και συγκάτοικους στο ερωτικό κελί του τελικού του προορισμού. 

Να το πάρεις δήμαρχε το κορίτσι, να το πάρεις και μη το παιδεύεις.

Είν' κορίτσι από σπίτι
και δεν είναι όπως τα άλλα
κι όταν σου μιλά γιά γάμο μην τρομάζεις
και μη θαρρείς πως είν' κρεμάλα.
Δε σου λέμε να το πάρεις με τη βία,
να το πάρεις επειδή το αγαπάς
κι αν δεν ξέρεις το χορό του Ησαΐα,
μη φοβάσαι θα στον μάθει ο παπάς.




Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου -Αιτωλικού : Άμεση προτεραιότητα το ξήλωμα του κυκλώματος δημητρίου - αναγνώπουλου και μετά τα έργα υποδομής.



Η σημερινή κατάσταση στη λιμνοθάλασσα δυστυχώς δεν έχει  μέτρο σύγκρισης, με άλλες εποχές, ώστε να μας διευκολύνει στην απεικόνιση της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ο κλάδος των ψαράδων και ως συνέπεια ολόκληρη η τοπική κοινωνία.

Ένας παραγωγικός κλάδος και μια πλουτοπαραγωγική πηγή της πατρίδας μας, οδηγήθηκε στην πλήρη καταστροφή, εξαιτίας των αδιεξόδων  που δημιούργησε η παρέμβαση του πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου και του γνωστού κρατικοδίαιτου κομπιναδόρου-μελετητή αναγνώπουλου.

Η ανομία και η αναρχία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Λιμνοθάλασσα, ήρθε ως αποτέλεσμα της πολιτικής συγκάλυψης που παρείχε το πολιτικό σύστημα στο δίδυμο των κοινωνικο-παραγωγικών εγκληματιών.
Αυτή έφερε , την πλήρη φτωχοποίηση του κλάδου των ψαράδων, την εγκαθίδρυση ενός συστήματος εκδίωξης των ανθρώπων που ζουν από την αλιεία, βάζοντας ως θεματοφύλακες της τιμής των νέων αξιών και της νέας τάξης πραγμάτων, 15 αλιείς στους οποίους τους έχουν δοθεί τα ιβάρια, προς εκμετάλλευση.

Οι υπόλοιποι ψαράδες που αριθμούν γύρω στις 500 οικογένειες, πρέπει να λαμβάνουν  ειδική άδεια από τους μηχανισμούς του κυκλώματος δημητρίου, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν για δουλειά και να εξασφαλίζουν το δικαίωμα στη ζωή... αυτό βέβαια, μέχρι να το πάρουν και οι ίδιοι απόφαση ότι πρέπει να μην ξανά ασχοληθούν με την αλιεία.

Και για να είμαστε ποιο συγκεκριμένοι, το πολιτικό κατεστημένο, που αυτή τη φορά εκπροσωπούνταν από την τριανταφύλλου του Σύριζα και τον κουρουμπλή, έδωσαν όλη την απαραίτητη κάλυψη αλλά και σύμπλευση που απαιτούνταν από το Υπουργείο Γεωργίας, ώστε το δίδυμο δημητρίου - αναγνώπουλος, να μπορέσει να προωθήσει νόμους, που αφανίζουν το επάγγελμα του ελεύθερου αλιέα στη Λιμνοθάλασσα.

Με διάφορα νομικοτεχνικά τερτίπια,  εξαναγκάζουν τους ψαράδες σε παραίτηση ή την αποδοχή της ψυχολογίας του παράνομου κλεφτοκοτά αλιέα.

 Η απόδοση   του 10% της ημερήσιας παραγωγής των ελεύθερων αλιέων, υπέρ των συνεταιρισμώνπροωθήθηκε από το κύκλωμα δημητρίου και ψηφίστηκε ως χαράτσι  από την κυβέρνηση Σύριζα,  ώστε να γίνει κατανοητό από όλους για το ποιος κάνει κουμάντο πλέον στη Λιμνοθάλασσα (ανεξάρτητα αν αυτό αποδίδετε ή όχι). 
Βέβαια, για να μην έχουν πρόβλημα με το εξόφθαλμο αυτό κακούργημα απέναντι στο σύνολο των ψαράδων, οι κύριοι αυτοί μαζί με την  τριανταφύλλου το παρουσίασαν στους συντρόφους, ως μέτρο ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του συνεταιριστικού κινήματος.

Ποιοι είναι όμως αλήθεια όλοι αυτοί που απαρτίζουν τους συνεταιρισμούς;

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΣΔΟΕ, μετά από καταγγελίες, έκανε έλεγχο σε αυτούς του συνεταιρισμούς και ανακάλυψε ότι συνεταιρισμοί είναι μόνο στα χαρτιά και στις επιδιώξεις του δημητρίου και της τριανταφύλλου.

Ανακάλυψε ότι, συνέταιροι δεν υπάρχουν... τα δήθεν μέλη αυτών των συνεταιρισμών είναι ανύπαρκτα άτομα, πεθαμένοι ή απλοί εργάτες για το μεροκάματο.
  Ανακάλυψαν μάλιστα ακόμη  και την ακραία περίπτωση με το συνεταιρισμό της Κλέίσοβας, ο οποίος λειτουργούσε χωρίς καν να έχει  καν ΑΦΜ.
  Ενδεικτικό της ανομίας που επικρατεί. 

Σύμφωνα με το νόμο που διέπει τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των συνεταιρισμών της Λιμνοθάλασσας, ο αριθμός  των μελών των συνεταιρισμών, θα έπρεπε να ήταν 120 ψαράδες, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνά τα 15 άτομα, σε όλα τα ιβάρια της Λιμνοθάλασσας.

Κάπου εκεί αρχίζει και η διοικητική κάλυψη από τη Περιφέρεια, δια της Εποπτείας Αλιείας στο Μεσολόγγι και του αντίστοιχου τμήματος στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στη Πάτρα.  
Κανένας έλεγχος, καμιά ποινή, καμιά επίπτωση στους παρανομούντες.


Δεν υπήρξε καν σημάδι ντροπής και μεταμέλειας,  όταν η ίδια η Εποπτεία Αλιείας δημοσίευσε τα μερίσματα του κάθε συνεταιρισμού στα μέλη του.

Παρότι υπήρχε ανομοιογένεια ως προς το ύψος των χρημάτων, από αυτά που λάμβανε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού με τα μέλη και παρότι μιλάμε για συνεταιριστική ισόποση μερίδα, η Εποπτεία Αλιείας ανερυθρίαστα, συνέχισε να επιβραβεύει αυτούς τους συνεταιρισμούς και να τους δίνει ευρωπαϊκά προγράμματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι τα προγράμματα καθίστανται εγκεκριμένα, μόνο και εάν είναι μετά από ανάθεση στο μελετητικό γραφείο δημητρίου - αναγνώπουλου, το οποίο και παίρνει τη μερίδα του λέοντος, μέσω υπερτιμολογήσεων ή ανύπαρκτων έργων. 


Αυτά τα 15 άτομα, καθορίζουν στη σημερινή Λιμνοθάλασσα, ποιος και που θα πάει για ψάρεμα, μιας και ουδείς ο οποίος  έχει σώας τας φρένας, δεν θα τα βάλει με το κύκλωμα δημητρίου και το παρακράτος τριανταφύλλου- κουρουμπλή- κατσιφάρα.

Η παράκρουση της ισχύος της απόλυτης εξουσίας του παρακράτους, ανάγκασε το ίδιο το κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο ο οποίος επιβάλει στη τοπική Πολεοδομία την έγκριση και έκδοση οικοδομικών αδειών εντός της Λιμνοθάλασσας.
Βέβαια όλα αυτά έγιναν, για το καλό των ψαράδων οι οποίοι δεν μπορούσαν δήθεν να συντηρήσουν τις πελάδες τους και για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση του μετώπου της Λιμνοθάλασσας.
Όχι για να εγκριθούν επενδύσεις τυποποίησης και συσκευασίας από τους συνεταιρισμούς εντός των πελάδων, ούτε για να δημιουργηθούν οικοτουριστικά καταλύματα εντός της Λιμνοθάλασσας.


Το γεγονός ότι η οικογένεια δημητρίου  διατηρεί εταιρεία η οποία επέβαλε στους συνεταιρισμούς την υπογραφή  συμφωνιών αποκλειστικής εκμετάλλευσης  του οικοτουρισμού. είναι ακόμη ένα  φαιδρό ψέμα, κάποιων ζηλόφθονων. 

Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε με την ανοικτή στήριξη της υποψηφιότητας καραπάνου, από τον κουρουμπλή και συγκαλυμμένα από τη τριανταφύλλου του Σύριζα, μιας και ο νέος νόμος που προώθησε το παρακράτος στη βουλή, δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο Μεσολογγίου να διορίζει συνεταιρισμούς αποτελούμενα  
από άτομα της αρεσκείας του.

Γιατί όμως όλα αυτά;
Μήπως για να τρώνε τα προγράμματα οι άνω κύριοι ως μελετητές; 


Όχι βέβαια, ο στρατηγικός στόχος είναι να προκαλέσουν την εξαφάνιση του επαγγέλματος του ψαρά και να περάσουν τη Λιμνοθάλασσα στην ιδιοκτησία τους, ως άμεσα συνδεδεμένη με την εταιρία τους και έχουσα, ως μόνη, έννομο συμφέρον.


Είναι η πρώτη φορά, όπου ο νόμος που ψηφίστηκε από κυβέρνηση και αυτό έγινε επί Σύριζα, να δίνεται το δικαίωμα στον ιδιώτη να αγοράσει και να πουλά τη δημόσια πλουτοπαραγωγική πηγή της περιοχής μας, που είναι η Λιμνοθάλασσα.

Σύμμαχο σε αυτή το έγκλημα, το παρακράτος έβαλε ως μοχλό πίεσης ακόμη και τη ΛΑΕ, η οποία εκπροσωπούνταν από τον κούστα ο οποίος ήταν σύμβουλος στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.


Το τελευταίο άρθρο του κυρίου αυτού είναι ενδεικτικό του πανικού που αισθάνεται όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλη η παρακρατική συμμορία, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές και τις αλλαγές που ενδεχομένως να υπήρχαν.


Πιέζει ο άδολος αριστερός τον τότε Περιφερειάρχη κατσιφάρα, να κάνει άμεσα τις αναθέσεις σε συνεταιρισμούς, ώστε να καλυφθούν τα ιβάρια από δήθεν θέσεις εργασίας και να γίνει σωστά η εκμετάλλευση της παραγωγής. ΕΔΩ


Δεν αναφέρει όμως πουθενά στο άρθρο του ότι, οι αναθέσεις δεν έγιναν παρότι προκηρύχθηκε και έγινε δημοπρασία, διότι  μετά από καταγγελία, αποδείχθηκε ότι στη δημοπρασία αυτή παρουσιάστηκαν μόνο οι ίδιοι συνεταιρισμοί που κατέχουν σήμερα τα ιβάρια, (παρανομία ολκής, το απαγορεύει η ίδια η νομοθεσία). 

Όποιος προσπάθησε να δηλώσει παρών και δεν ανήκε στο κύκλωμα δημητρίου, η Εποπτεία Αλιείας Μεσολογγίου τον πέταγε έξω από τη πόρτα, με διάφορα προσκόμματα και δήθεν ελλείψεις στο φάκελλο τους,  (η γνωστή μέθοδος καραπάνου).

Ο κύριος αυτός της ΛΑΕ,δεν έθεσε καν ερώτημα, που θα αφορούσε τη σωστή λειτουργία των συνεταιρισμών, ούτε τον ένοιαξαν βέβαια οι οικοδομικές άδεις εντός της Λιμνοθάλασσας, ούτε η ιδιωτικοποίησή της.

Τι είναι όμως αυτό που συνδέει όλο αυτό το συρφετό των κρατικοδίαιτων λαμογιών;

Μα φυσικά το κοινό συμφέρον και οι οικογενειακοί δεσμοί.

Οι  τριανταφύλλου - δημητρίου και κούστας είναι κουμπάροι.
 Ο κουρουμπλής το μόνο δεσμό που έχει είναι αυτός με τη ροή του χρήματος, όπως βέβαια και ο καραπάνος.

Οι υπάλληλοι των τμημάτων αλιείας, ποτέ δεν θα έλεγαν όχι, για ένα μισθό ακόμη και βέβαια το παρακράτος, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιβραβεύει τους δικούς του ανθρώπους .

Οι δε αλιείς των επί τιμής δημητρίου, είναι το τελευταίο γρανάζι, αλλά και το ποιο σημαντικό στο στήσιμο αυτής της τραγωδίας. 


Τώρα όμως μετά τις εκλογές και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατατρομαγμένοι βλέπουν το τσουνάμι να έρχεται κατά πάνω τους και όχι άδικα.


Μάταια προσπαθούσε ο δημητρίου, σε κοινή συνάντηση όλων των συνεταίρων στο λιμάνι, να τους πείσει ότι, ο μηχανισμός που έχει στήσει σε Περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση , θα τους προστατεύσει και θα τους αναβαθμίσει.

Το τέλος είναι εδώ και θα είναι συντριπτικό για το παρακράτος και τους υπηρέτες του.

Η δικαιοσύνη θα αποτελειώσει τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχει με τον δημητρίου, ο οποίος διώκεται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.


 Το ίδιο ισχύει και με τους υπαλλήλους της Εποπτείας Αλιείας όπου τα νέα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ξεριζώσουν ακόμη και από τη μνήμη του νερού, τον Αρμαγεδδώνα του παρακράτους.

ΥΓ. Ο δημητρίου είναι ταυτόχρονα και έμμισθος τεχνικός σύμβουλος των συνεταιρισμών, παρότι αυτό απαγορεύεται από το νόμο που είναι σαφής για κάθε δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος λέει ότι, μπορεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα μετά την αποχώρησή του από το δημόσιο, αλλά όχι στο τομέα που κατείχε ως δημόσιος υπάλληλος.

Παράλληλα ως ανταμοιβή το επίσημο κράτος του Σύριζα, διόρισε τον δημητρίου σε επιτροπές του Υπουργείου Γεωργίας για την αλιεία, παρότι, όπως δηλώνει και ο ίδιος εκπροσωπεί το μελετητικό γραφείο αναγνώπουλου, το οποίο ασχολείται  αποκλειστικά με θέματα και προγράμματα αλιείας.

Εάν όλα αυτά δεν είναι η απογείωση της διαπλοκής και της ανάδειξης του παρακράτους ως κράτος, τότε τι είναι; 
Η ΓΕΚΙΑ





Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Agrinio Press - «Επένδυσε» στην πόλωση και στον λαϊκισμό και την πλήρωσε…






Πολύ ακριβά κόστισε η προεκλογική τακτική στον απερχόμενο δήμαρχο Μεσολογγίου. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν την χάραξε ο ίδιος, ή εάν είχε βοήθεια από αυτόφωτους «επικοινωνιολόγους» αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η τακτική αυτή τον… «χαντάκωσε».

Άνευ προηγουμένου λαϊκισμός, με επικλήσεις του θρησκευτικού συναισθήματος των ψηφοφόρων («εμείς είμαστε οι Χριστιανοί», είπε σε ομιλία του), με… πόλεμο κατά των αλλοθρήσκων, με στήσιμο κοντέινερ στο λιμάνι Μεσολογγίου για τα εκδοτήρια εισιτηρίων μιας ανύπαρκτης ακόμη ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με πολλές ακόμη γραφικότητες, που άφηναν ακόμη και τους ψηφοφόρους του με ανοικτό στόμα…

Απίθανη η εικόνα με τον ίδιον και τους υποψηφίους του να… πίνουν με το λάστιχο νερό στο Αιτωλικό!


Αποκορύφωμα, η (προβοκάτσια κατά τον ίδιο) κυκλοφορία φυλλαδίου με υποτιθέμενο διάλογο του Κ. Λύρου για τις «ψήφους των γύφτων». Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, για το οποίο ο ίδιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, ο κ. Καραπάνος, δεν υπήρχε περίπτωση να βρει αποθέματα για τον δεύτερο γύρο. 

Εξάντλησε την δυναμική του στον πρώτο γύρο, σε μια προεκλογική περίοδο που στην αρχή φάνταζε ... φαβορί.



Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως μερίδα των ψηφοφόρων, ορθά σκεπτόμενη, μετακινήθηκε στον δεύτερο γύρο, διαφοροποιούμενη από την ακραία ρητορική και τον λαϊκισμό του απερχόμενου δημάρχου.

Άλλωστε, δείγματα γραφής είχε δείξει και κατά το παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο , π.χ. με το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών στην πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ο κ. Καραπάνος -αν και ήρθε πρώτος στον α’ γύρο- πήρε χθες 1.300 λιγότερα ψηφοδέλτια, σε αντίθεση με το Κ. Λύρο που ενισχύθηκε με πάνω από 2.000. Τα δε ποσοστά του κ. Λύρου σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό, υπερβαίνουν το 60%.

Η όλη στρατηγική του λοιπόν, αποτελεί μάλλον ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αποφυγή για μελλοντικούς υποψηφίους.

Ο δε νέος δήμαρχος, καλείται να διοικήσει σε λίγους μήνες και μέχρι τότε , πρώτη του επιδίωξη θα πρέπει να είναι η εκτόνωση αυτής της νοσηρότητας , που πρώτοι – πρώτοι καταδίκασαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι.

Π.Η.Τ.
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Π. Παπαδόπουλος: Συνεχίζεται η απέλπιδα προσπάθεια για φαγοπότι






Κατασπατάληση στην ΔΕΥΑΜ, καίρια η ευθύνη του Γιώργου Κοντογιάννη, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο


Την επομένη των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών (2/6/2019), μετά την παταγώδη αποτυχία σας και την απομάκρυνσή σας με τη λαϊκή ετυμηγορία από την διοίκηση του Δήμου, θεωρώντας ότι έχετε ακόμη ένα τρίμηνο μέχρι 1/9/2019, να συνεχίσετε το καταστροφικό έργο σας, όχι μόνο είστε αμετανόητοι, αλλά προκαλείτε με χυδαίο τρόπο το δημόσιο αίσθημα.
Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 4/6/2019 δύο (2) αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ - απόντος φυσικά του προέδρου της κ. Καραπάνου – οι οποίες ελήφθησαν στις 24/4/2019 (Μεγάλη Τετάρτη) και οι οποίες μας αποκαλύπτουν τα εξής θαυμαστά:
α) «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών για την «Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των ΕΕΛ Οινιαδών και προτάσεις για την αναβάθμισή τους», αξίας 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%
β) «Έγκριση μελέτης και ανάθεση παροχής υπηρεσιών για έλεγχο παράνομων παροχών & επισκευή βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σε έκτακτες περιπτώσεις και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ΔΕΥΑΜ», αξίας 19.521,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%. Στο συγκεκριμένο κατατέθηκαν δύο προσφορές με 1% και 2%!!
Η κατασπατάληση δημοτικού χρήματος και ειδικότερα της ΔΕΥΑΜ, δεν έχει προηγούμενοΣχεδόν 40.000 ευρώ για «έλεγχο παράνομων παροχών» και «καταγραφή της κατάστασης στον βιολογικό Οινιαδών». Πόσο προκλητικοί, ακόμα και σήμερα, μπορεί να είστε! Και βέβαια, ομολογείτε ότι η ΔΕΥΑΜ δεν είχε πλήρη εικόνα, χρόνια τώρα! Ποιος όμως μπορεί να σας πιστέψει πλέον;
Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργο Κοντογιάννη, η ευθύνη σου είναι καίρια και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εάν κατάλαβες, κατάλαβες…
Καλώ το νέο Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως κ. Κώστα Λύρο να παρέμβει, χωρίς χρονοτριβή, ώστε τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Άμεσα - Τώρα!       
Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ποίηση νούμερο νέξτ. Λόγια Ψυχής. Εισερχόμενο e-mail








Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η ποίηση, στη υπηρεσία του δημότη ... Εισερχόμενα e-mail

ΤΟ ΜΠΑΝΙΕΡO



(Ονομάζομαι Ευλάμπιος Ντιγκιντάγκας και είμαι παιδικός φίλος του Δημάρχου Μεσολογγίου με τον οποίο και έχουμε φάει ψωμί και αλάτι(τρόπος του λέγειν γιατί πάντα τσίμπαγε κάτι παραπάνω).Το ποίημα αυτό, περιγράφει το βουκολικό έρωτα μιας αιτωλικιώτισας και ενός αγιωργίτη που έφερε στον κόσμο τον παιδικό μου φίλο, δηλαδή ένα τροφαντό ,παμφάγο, οπισθοβαρές κουνιστό αγόρι με γαλάζια μάτια ,τσιριχτή φωνούλα και ακατέργαστες κινήσεις μαριονέτας , που όπως λέγεται ,θέλει πάση θυσία να καταλύσει κάθε έννοια αξιοπρέπειας στο Δήμο Μεσολογγίου)

O φτερωτός ο έρωτας λόγχισε αγιωργίτη
πανώρια κόρη αιτωλικού έριξε σαν σπουργίτι
στο παθιασμένο του χορό έσυρε το ζευγάρι
γυμνούς τους βρήκε η αυγή πάνω σ ένα ταγάρι.

Στα φλογερά τους τα φιλιά ,στης ηδονής τη λήθη
ενώθηκαν τα δυό κορμιά σαν να ναι παραμύθι
σπόρο γερό εδραίωσε η ένωση των δύο
καρπό κοιλίας κόμισε αντελικού αιδοίο.

Πανήγυρης, βεγγαλικά φώτισαν τον αγέρα
στον αι γιώργη οι βοσκοί παιάνιζαν φλογέρα
γιο φωτισμένο έφερνε του ζευγαριού η μοίρα
το σόγι στο αιτωλικό ήπιε καφάσια μπύρα.

Της γέννας πόνοι αφόρητοι έσμιξαν με το κλάμα
χοντρό μωρό αντίκρισε του κόσμου μας το θάμμα
στο μπιμπερό του όρμησε σαν να ταν παϊδάκι
στο μήνα πάνω έτρωγε ,ψητό και σαγανάκι.

Γερό παιδί και φαγανό έπαιζε και αμάδες
στην τουαλέτα αφόδευε τεράστιες κουράδες
ήταν ωστόσο καθαρός, πλενόταν όλη μέρα
και ας σφήνωνε πολλές φορές ο δόλιος στην μπανιέρα.

Στη γειτονιά ολημερίς όξω από κρεοπωλεία
λουκάνικα ζαχάρωνε θωρώντας με λατρεία
δεν ρούπωνε με τίποτε, συνέχεια στη λιγούρα
από τις πιατέλες έπαιρνε πάντα μεγάλη τζούρα.

Τις γκόμενες δεν γούσταρε ,του ρίχναν όλες πίτα
τσουτσούνι δεν διέθετε, δεν τρύπαγε ούτε σίτα
έτσι το σέξ δεν ήτανε και το καλύτερό του
με γκέι πορνό την εύρισκε εις το δωμάτιό του.

Στη μόρφωση δεν τράβαγε μηδέ και στα βιβλία
ποτέ του δεν εστέριωσε στα σχολικά θρανία
οι δάσκαλοι του έριχναν φάπα και τιμωρία
αδιάβαστος επήγαινε ,έκανε φασαρία.

Έτσι δεν ευδοκίμησε να πάρει το πτυχίο
μπανιέρες εμπορεύτηκε την έκανε λαχείο
με δεξιά επούλησε λεκάνες και μπιντέδες
προσόντα δεν διέθετε ,μα ρήμαζε κεφτέδες.

...


Η όρεξη δεν έλειπε μα είχε και ταλέντα
στο τέλος την απηύδησε και την πολύ μερέντα
τούτος αξιοποίησε φύσης παπατζηλίκι
έτσι ευθύς εστόχευσε εις το βουλευτιλίκι.

Σπόνσορες δεν διέθετε μα ήξερε από μίζα
μπανιέρας επιχείρηση την έβαλε στην «πρίζα»
για αυτό όταν χρειάστηκε της έβαλε μπουρλότο
τα ασφάλιστρα τα μάσησε σαν νατανε καρότο.

Ψήφους πολλούς εμάζεψε εις τη βουλή να πάει
η κάλπη τον κατάφερνε πάντα να χολοσκάει
όσο και αν προσπάθησε δεν του φέρνε το γούρι
κάθε φορά του έμπαινε στον πάτο το αγγούρι.

Ιδέα του σφηνώθηκε να γίνει δημαρχίδης
και ας είχε πλήρη άγνοια της λέξης «ευπατρίδης»
για αυτόν προτεραιότητα ήταν να βγάλει φράγκα
με κάθε κόστος ήθελε να στήσει την «παράγκα».

Tην συνταγή την ήξερε , το γλείψιμο εις πρώτη
το κόμμα επροσκύνησε να πάρει πασαπόρτι
παπαμιμίκος του δωσε ,στη ζούλα την αβάντα
κι αμέσως με χρυσή αυγή τα βρήκε στα κουμάντα.

Στις εκλογές εσάρωσε σαν ναταν τρομοκράτης
στη βενετιά εδήλωσε πώς είναι δημοκράτης
της «μιχαλούς» της έταξε φράγκα και βασιλεία
σαν το παγώνι φούσκωνε από τα μεγαλεία.

Το ψέμα και την παπαριά την είχε καραμέλα
ποδηλατούσε και συχνά χωρίς να έχει σέλα,
εις το λιμάνι χώθηκε για να τα κονομήσει
τον νόμο παραβίαζε σαν έπαιρνε μπαξίσι.

Οι πρόσκαιρα συντρόφοι του, τον έκαναν ξεφτίλα
ποτέ τους δεν γουστάρισαν αυτή του την καφρίλα
έτσι την εκοπάνησαν σαν βρήκαν ευκαιρία
στο δήμο τώρα λειτουργούν με ανεξαρτησία.

Αυτός εναγκαλίστηκε όλους τους κατσιαπλιάδες
αγράμματους ,ανίκανους και κάτι φουκαράδες
τούτοι του δώσαν στήριξη και όλα τα εγκρίνουν
για το μισθό και το εφέ και κώλο τώρα δίνουν.

Καματερού παχύδερμο θα φέρνε το νεράκι
η βρύση όμως ξέρναγε ατόφιο κουραδάκι
για τις μελέτες στην πηγή έβγαζε και μαχαίρι
μα οι κάτοικοι στο Αιτωλικό του βάλαν όλοι χέρι.

Εις τις μηνύσεις στράφηκε κόσμο να εκφοβίσει
φύσει φασίστας. κυνικός ,πάντα για να μασήσει
για τον παρά τη μάνα του μπορούσε να ξεκάμει
με τα λεφτά των δημοτών το μάγκα πάντα κάμει.

Γιορτή χελιού οργάνωσε τον Μάη δίχως χέλια
κάτι χοντρές εχόρευαν με λύσσα τσιφτετέλια,
ο καραφλός ο πρόεδρος άστραφτε στο εσπέρας
σαν αρκουδιάρης χόρευε ζεϊμπέκικο ο μπανιέρας.

Στα γκάλοπ πάτο έπιασε πορδομπανιέρα η φήμη
μαύρη πλερέζα φόρεσε ,έκανε σαν αγρίμι,
οδύνες, θύμησες παλιές στης μνήμης το μπαούλον
όταν σαν βουλευτής δοκίμαζε και τσίμπαγε τον πούλον.

Mε τους πασόκους τά βρηκε, έστρωσε και φιλία
ο γιάννος ο αναγνωστό του έδειξε λατρεία,
με κατσιφάρα έδεσε να πάρει και κονδύλια
μα όμως οι δημότες του, του έχωναν καντήλια.

Με Κουρουμπλή επέτυχε στήριξη –ασυλία
έτσι μαζί εκίνησαν να κάνουν αυτοψία
αβάντες του δωσε πολλές, έργα με αναθέσεις
εισαγγελείς και επιθεωρητές φρέναρε με πιέσεις.

Μες το λιμάνι έστησε αυθαίρετα αλατιέρα
του γραμματέα του πασοκ ,του έστρωσε καριέρα
λουκάνικα τον κέρναγε ,του γίνε δεκανίκι
κλασομπανιέρας ξέχναγε πως χρώσταγε το νοίκι.


Στον Τέγα τον πασοκικό του στήριξε φαμίλια
χορτάρια να φροντίζουνε, να κόβουν χαμομήλια
ρίξε Αντόνιο άσφαλτο και στρώσε τα χαλίκια
αριβισμός στο έπακρον, φελλών τα μπεηλίκια.

Τους Συριζαίους γλείφοντας τους έδωσε την δάδα
έτσι Καψάλην όρισε με φυσική γενειάδα,
αυτοί λοιπόν σαν ήρωες και γνήσιοι επαναστάτες
μνημόνιο πυρπόλησαν με του χοντρού τις πλάτες.

Εθελοντής βολεύτηκε στο Κδαπ διπλοθεσίτης
με γλώσσα ως το πάτωμα τό παιξε ιερολοχίτης
ως ερπετό σερνάμενο πουλάει ψευδοκουλτούρα
μπανιέρα πεοθηλασμοί, αγνάντευε –κατούρα.

Στον γιο πρώην δημάρχου μας , τού δωσε υποθέσεις
στον άλλον με το πράσινο, χαλάζι οι αναθέσεις
δώσε σε μένα και μαλλί φώναζε ο Μπουσμπουρέλης
εδώ και τώρα πήδα μας ,δήλωνε ο Καρβέλης.

Στον Μπούλη και αβάσκαντο , σωρεία οι αναθέσεις,
με φαγητά και γραφικά ,χρηματικές ενέσεις,
το πλιάτσικο στο δήμος μας επήρε διαστάσεις
ο κάθε διαθέσιμος εδέχετο προτάσεις.

Τον μπουσμπουρέ μπαγλάρωσαν τον πήγανε στην ΓΑΔΑ
με πρόεδρο, συν γυναιξί εις την ψειρού αράδα
με τον μπανιέρα δάσκαλο εντρύφησαν στη μίζα
σε μελαψούς πακιστανούς τους έδιναν τη βίζα.

Το δεξιό το στέλεχος ο Τάσος ο Λαλάκης
στο κδαπ και στο πνευματικό είναι ο ρουβάς ο Σάκης
η πέπα του η καραφλή είναι ο ομφαλός της πόλης
με τον μπανιέρα έγινε εξώλης και προώλης.

Καρβέλης και Καραπαππάς , αυθεντικά ζαγάρια
κοστούμια τώρα φόρεσαν, έκρυψαν τα ταγάρια
είναι οι βέροι εραστές ,με οσμή και στις μασχάλες
με το μπανιέρα δίπλα τους ,ανέβηκαν τις «σκάλες».

Στις εκλογές που έφτασαν στα τέσσερα για ψήφους
διορισμοί, συναλλαγή ,λαμόγια ίδιου ύφους
της Μένιας νύφες βόλεψε στα σέα και στα μέα
μέχρι και σε μουσείο έχωσε μουστακοοδυσσέα.

Φρατζεσκανό Μουρκούσιο προσέγγισε με χάρη
φράγκα του έχωσε πολλά απ των δημοτών τα βάρη
έτσι του εξημέρωσε να πάρει Δαουτίδη
απ το λαιμό το γράπωσε του νιχωριού το γίδι.


Γκέι Αγρινιώτη έστησε να γράφει στα κρυφά
με τον μπανιέρα ορέγονται ,μυώδη Μουσταφά
έτσι μαζί εστήσανε φάντασμα εφημερίδα
από τις δυο πλευρές εψήνουνε ,οι δυό ,τη συναγρίδα.

Σκερπάνια και λιποβαρείς στηρίζουν τον Μπανιέρα
με στόμφο εδηλώνουνε στήριξη κάθε μέρα
πολιτικής απαύγασμα, μεγίστης ευφυΐας
λάτρεις του παιδοβούβαλου και ρέκτες μαλακίας.
Ότι και αν πεις για τον χοντρό, ποτέ δεν υπερβάλεις
της λαμογιάς προσκύνημα ,της μίζας της μεγάλης
πανήβλακες και άσχετοι την πόλη εξουσιάζουν
την τύχη και το μέλλον μας, σε υποθήκη βάζουν.

Στην πόλη ανεδείχθησαν γλείφτες και χατζηαβάτες
η αισθητική εξέπεσε, στο κιτς όλοι πελάτες,
βοσκοί, λελέδες ,καραφλοί πουλάνε εξουσία
εις του μπανιέρα την κοιλιά τελούν τη συνουσία.

Μεσολογγάκι δόλιο μου σε μάρανε ο μπανιέρας
σήψη και αμοραλισμός και της αξίας πέρας
βυσσοδομεί στα όνειρα, σε κάθε μας ελπίδα
φαυλότητα, κρετινισμός του μπανιερού ασπίδα.




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...