Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σήμερα αποχαιρετάμε δυο αγαπητούς συμπολίτες μας



Ο Γάκιας και ο Βασίλης δεν είναι πια κοντά μας . Ο  Θεός να αναπαύσει τη ψυχή τους 

Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους τους 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Εσείς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, μην ανησυχείτε για τα βρόμικα, τα πλένει ο αναγνώπουλος με τον δημητρίου σε ARIEL συσκευασία







Το μελετητικό γραφείο αναγνώπουλου με αρχιμάγειρα τον πρώην επόπτη αλιείας και διάφορους αφελείς δημοσίους υπαλλήλους, κατάφεραν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ να αρπάξουν προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όνομα της παράκτιας Αλιείας και των αλιέων, δείχνοντας με αυτό το τρόπο, ότι το μεροκάματο από τον ξαφνικό θάνατο της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, είναι μεγάλο και έχει εγγυημένο μέλλον.

Διαβάζουμε στα τοπικά σάιντ, τα οποία αναδημοσίευσαν το κείμενο που τους στάλθηκε, τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου στα πλαίσια του προγράμματος ARIEL και με θέμα την Παράκτια Αλιεία με σκοπό, κάτσε να δεις ... τι λέει   :


Το έργο «ARIEL» έχει αντικείμενο τη δημιουργία ενός καινοτόμου διακρατικού δικτύου μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, φορέων χάραξης πολιτικής, δημόσιας διοίκησης και κοινωνικούς εταίρους που θα ευνοήσει την συμμετοχική διαχείριση και λήψη αποφάσεων σε δύο βασικούς τομείς της μακρο-περιφερειακής οικονομίας, την αλιεία μικρής κλίμακας και τις υδατοκαλλιέργειες στην Αδριατική και το Ιόνιο. 


Μάλιστα... τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, όπως είπε και ο προλαλήσας εκπρόσωπος της εταιρείας αναγνώπουλου, ο οποίος  όμως στηρίζεται στις πλάτες του ανύπαρκτου κράτους μας και των ηλιθίων του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύουν ότι ο κάθε λογής  κομπιναδόρος θα τους ξαναφέρει στην εξουσία. 

Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η μακρο-περιφερειακή οικονομία (κυρίως αυτή), σε συνδυασμό με την αλιεία μικρής κλίμακας και με τις ιχθυοκαλλιέργειες σε Ιόνιο και Αδριατική, έχουν να πουν πολλά και μάλιστα, θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός, για να μη βλέπει τους δεσμούς αίματος μεταξύ, της εταιρείας ΝHΡΕΑΣ π.χ και του ελεύθερου αλιέα της Λιμνοθάλασσας.  

Ίσως σιγά σιγά κάποιοι να αρχίσουν να καταλαβαίνουν τον τελικό σκοπό, αυτών των κρατικοδίαιτων τρωκτικών, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα:

 Γιατί άραγε ο δημητρίου με τον  αναγνώπουλος και η τριανταφύλλου με τον κουρουμπλή, ήθελαν αλιευτικούς συνεταιρισμούς φαντάσματα, με παράλληλη απαγόρευση της Ελεύθερης Αλιείας εντός της Λιμνοθάλασσας ;  


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 










Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρά από κορονοϊό τα λύματα του Αγρινίου - Τι μας λένε τα παιδάκια του Αγρινίου !!! Εμείς δεν έχουμε καν Βιολογικό καθαρισμό. Το Αιτωλικό Πρωτοπορεί







Η ΔΕΥΑ Αγρινίου γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της αλλά

και με αίσθηση σεβασμού και ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, έχει διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχουςστα αστικά λύματα της πόλης του Αγρινίου προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πιθανότητα
διασποράς του ιού COVID19/SARS-CoV-2

Σύμφωνα με τις τελευταίες δειγματοληψίες οι οποίες διενεργήθηκαν στο αντλιοστάσιο συλλο-
γής των λυμάτων Αγρινίου (αντλιοστάσιο Κατρουλή) και στην είσοδο της μονάδας του βιο-
λογικού καθαρισμού διαπιστώθηκε ότι το φορτίοτου ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο – μηδενικό, δηλαδή
τα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ είναι απόλυτα ασφαλή.

Η προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι διαρκής και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν 


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

H μεγάλη επιστροφή των Pyramidos - Τραγουδούν «Πότε Βούδας πότε Κούδας» (βίντεο)





Οι Pyramidos, είναι ένα συγκρότημα που μας έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία. Τους είχαμε γνωρίσει το 2014, όταν προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση τραγουδώντας στα ελληνικά για τη «Μαρία με τα κίτρινα».

Αυτή τη φορά το συγκρότημα διασκεύασε το τραγούδι «Πότε Βούδας πότε Κούδας» και ξαναέρχονται στην επιφάνεια.


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ζει και Βασιλεύει το κύκλωμα Δημητρίου στο ΣΥΡΙΖΑ





Τραγική εικόνα παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και τώρα δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από το παρακρατικό κύκλωμα  του πρώην επόπτη αλιείας και του γραφείου μελετών Αναγνώπουλου που εκπροσωπεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην επόπτης αλιείας εκτός του ότι διώκεται από τη δικαιοσύνη, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, έχει προ πολλού εκδιωχθεί από την υπηρεσία που "υπηρετούσε" (σχήμα λόγου) και σήμερα κατά παράβαση του νόμου, δηλώνει τεχνικός σύμβουλος των ιχθυοτροφείων   της Λιμνοθάλασσάς μας. Ο νόμος αυτός,  απαγορεύει την επαγγελματική ενασχόληση δημόσιου υπαλλήλου, στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο της πρώην υπηρεσίας του.

Παρόλα αυτά ο κύριος αυτός δηλώνει σήμερα, τεχνικός σύμβουλος των ιχθυοτροφείων ή Ιβαριών χωρίς αιδώ και μάλιστα μέχρι χθες τύγχανε και πρόεδρος της επιτροπής του Υπουργείου Γεωργίας, για θέματα αλιείας.
Μη ψάχνετε κάποιο παρόμοιο παράδειγμα, είναι μοναδικό... άνθρωπος που εκπροσωπεί ιδιωτικά συμφέροντα του κλάδου, να είναι και επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Τα δε Ιβάρια, ήταν και είναι αναγκασμένα, να πληρώνουν αδρά το νταβατσιλίκι του δημητρίου, διότι έχει αποδείξει περίτρανα ότι το κύκλωμα στο οποίο ηγείται, μπορεί να επιβάλει, την απ' άπειρον κατοχή των Ιβαριών, από ανύπαρκτους συνεταιρισμούς, με εικονικούς συνεταίρους και πλαστά παραστατικά για ανύπαρκτα έργα, που όμως πληρώνει το Ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Ποιος μπορεί να ξεχάσει το νόμο που επέβαλε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δρομολογούσε την κατάργηση της ελεύθερης αλιείας στη Λιμνοθάλασσα, μέσα από προϋποθέσεις, που ακόμη και η ίδια η νομοθεσία τις απορρίπτει !!! 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το νόμο που επέβαλε στην τοπική Πολεοδομία να εκδίδει οικοδομικές άδειες, ακόμη και εντός της Λιμνοθάλασσας, με μια απλή επιβεβαίωση από επιτόπιο έλεγχο; 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει  το χαράτσι που επέβαλε, 10% επί της καθημερινής παραγωγής των ελευθέρων αλιέων, υπέρ των συνεταιρισμών, μιας και όλη η Λιμνοθάλασσα από τότε, ανήκει στους συνεταιρισμούς, με μια ανεπαίσθητη εμβόλιμη λεξούλα "ιχθυτρόφα ύδατα ".

...
Ή μήπως κάποιος μπορεί να αγνοήσει, ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει για πρώτη φορά το δικαίωμα ιδιωτικοποίησης ολόκληρης της Λιμνοθάλασσας, από άτομα και επιχειρήσεις, που φωτογραφίζουν την οικογενειακή  επιχείρηση του δημητρίου και τις δραστηριότητες που νομιμοποιεί διαμέσου του μελετητικού γραφείου του Αναγνώπουλου ;   

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά για τις κομπίνες και τις κακουργηματικές πράξεις αυτού του κυρίου, περιμένουμε όμως το αποτέλεσμα της δίκης του στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πάτρα, μιας και δεν είναι όλοι αφελείς, όπως οι συμμετέχοντες στους συνεταιρισμούς-Ιβάρια.

Ο σημερινός μας προβληματισμός, είναι οι σχέσεις αυτού του υπόδικου κρατικοδίαιτου κομπιναδόρου, με το ΣΥΡΙΖΑ και την εικόνα που πουλάει στους αδαείς, ώστε να απολαμβάνει την χρηματοδότηση από τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς, που ακόμη πιστεύουν ότι βρήκαν τον νταβατζή στην εκδιδόμενη έκδοση της  παρθενορραφή τους.

Διαβάζουμε λοιπόν την ερώτηση που κατέθεσε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (πλην Βαρεμένου και αυτό πρέπει να το υπερτονίσουμε ), με την οποία ζητά να απολογηθεί η κυβέρνηση, γιατί δεν δίνει κορωνοεπίδομα το Υπουργείο στους συνεταιρισμούς που εκπροσωπεί ο δημητρίου και το κύκλωμά του.

Προειδοποιεί  μάλιστα αυτή η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η μεγάλη συγκέντρωση ψαριών σε τάφρους διαχείμανσης (ένα από τα ανύπαρκτα έργα του κυκλώματος δημητρίου), θα επιφέρει λέει  την υποβάθμισης του περιβάλλοντος και θα πάει πίσω την παραγωγική διαδικασία δύο με τρία χρόνια, (αυτός είναι ο χρονικός στόχος, της αποζημίωσης).

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν καν στο κόπο να διαβάσουν, ποιος είναι ο ρόλος των τάφρων και η υποχρέωση των συνεταιρισμών να απελευθερώνουν τα ψάρια μετά την κρίσιμη περίοδο εντός της Λιμνοθάλασσας. 

Όπως βέβαια δεν μπήκαν στον κόπο να δουν από κοντά την αληθοφάνεια της έτοιμης πίτας που τους σέρβιρε το κύκλωμα δημητρίου δια της κουμπάρας του και πρώην βολευτίνας τριανταφύλλου. 

Εδώ θα πει κάποιος, δεν μπήκαν στο κόπο να ελέγξουν τις καταγγελίες για ενθυλάκωση από το κύκλωμα των ποσοτήτων χελιών που ήταν υποχρεωμένοι οι συνεταιρισμοί να απελευθερώνουν στην Θάλασσα, ούτε βέβαια να ελέγξουν την ορθότητα των αιτήσεων για αποζημίωση από φυσικές καταστροφές, ακόμη και από Ιβάρια που οι εγκαταστάσεις τους είναι από τσιμέντο, θα ήλεγχαν τις σημερινές αρλούμπες  του παρακρατικού κυκλώματος ; 

Το κύκλωμα αυτό που αρχίζει από το τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, περνά από το Πανεπιστήμιο Πατρών και φτάνει έως και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, έδωσε το κείμενο που υπέγραψαν οι ηλίθιοι του ΣΥΡΙΖΑ, με απώτερο σκοπό την επισημοποίηση του προσώπου, που τους και θα τους εκπροσωπεί , για θέματα αλιείας , επιπλέον προσδοκά  να δώσει και στους αλιείς της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, την διαβεβαίωση,  ότι το κουμάντο το κάνουν αυτοί δια του παρακρατικού κυκλώματος δημητρίου, το οποίο πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Ακολουθεί το ερώτημα 

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Αναγκαία η στήριξη των αλιευτικών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών από την τεράστια ζημιά λόγω αδιάθετων προϊόντων»

Η ζημιά στην οποία υπόκεινται οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί των λιμνοθαλασσών είναι τεράστια λόγω αδιάθετων προϊόντων.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει βρει τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς στο κορύφωμα της παραγωγής. Λόγω και της μείωσης της εργασίας των αλιευτικών σκαφών εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, η είσοδος ψαριών στις λιμνοθάλασσες ήταν πολύ μεγάλη.

Η υπολειτουργία των λαϊκών αγορών και των ιχθυοσκαλών δεν επέτρεψε την πώληση των προϊόντων.

Επίσης, αυτό το διάστημα στη Βιστωνίδα υπάρχουν 200 τόνοι αδιάθετοι κέφαλοι στις τάφρους διαχείμασης και άλλοι τόσοι στη λιμνοθάλασσα. Το ίδιο αδιάθετη έμεινε και η αθερίνα καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον κατανάλωσης.

Εάν δεν υπάρξει άμεσα διακίνηση του προϊόντος λόγω έλλειψης οξυγόνου και παγετού τα ψάρια δεν θα επιβιώσουν, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα μόλυνσης που θα καταστρέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα το περιβάλλον των λιμνοθαλασσών.

Στις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας προστέθηκαν και άλλα προβλήματα όπως η καταστροφή που υπέστησαν στο Αιτωλικό και το Μεσολόγγι από τον Ιανό.

Επιπλέον, από το πρώτο κύμα της πανδημίας έως σήμερα τα μέλη των αλιευτικών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών δεν έχουν την παραμικρή στήριξη από την πολιτεία ώστε να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως έχουμε επισημάνει σε σχετική ερώτηση 20 Ιουλίου 2020 και σε ερώτηση συνολικά για την αλιεία 8 Απριλίου 2020 χωρίς να λάβουμε απάντηση.

Επειδή η ζήτηση της κατανάλωσης έχει μειωθεί,

Επειδή η αδυναμία διαβίωσης τεράστιων ποσοτήτων ψαριών εντός των τάφρων διαχείμασης και των λιμνοθαλασσών για πολλούς μήνες θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα υποβάθμισης του αντίστοιχου περιβάλλοντος που θα πάει πίσω την παραγωγική διαδικασία δύο με τρία χρόνια,

Επειδή τα μέλη αλιευτικών συνεταιρισμών λιμνοθαλασσών δεν έχουν λάβει καμία οικονομική ενίσχυση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει ώστε να ελαχιστοποιηθεί το μέγεθος της ζημιάς;

Είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να αναλάβει το κόστος ώστε να διακινηθούν οι ποσότητες των ψαριών σε κοινωνικές δομές, σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στο στρατό;

Προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα μέλη των αλιευτικών συνεταιρισμών των λιμνοθαλασσών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Αβραμάκης Ελευθέριος 

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόκκαλης Βασίλειος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Παππάς Νικόλαος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης


 Η ΓΕΚΙΑ 








Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Πόσοι είναι οι νεκροί με κορωνοϊό και πόσοι από λοιπές αιτίες στην Ελλάδα; - Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αριθμοί;







Μια καθημερινή επικοινωνιακή καταιγίδα με «κρουσματολογία», θανάτους και διασωληνώσεις σε ΜΕΘ δέχονται καθημερινά σε επαναλαμβανόμενες δόσεις οι Έλληνες πολίτες από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Και το εντοπίζουμε τα τηλεοπτικά δίκτυα, γιατί οι συχνότητες που εκπέμπουν είναι κρατικής ιδιοκτησίας, άρα ανήκουν εν τέλει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Και εκεί το θέμα κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, αλλά δεν έχει καμία σχέση η «επίθεση» που δέχονται οι Έλληνες πολίτες από έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τα κρατικά, τα οποία όλα μαζί μεταδίδουν ακριβώς τα ίδια ρεπορτάζ και με το ίδιο «αφηνιασμένο» τρόπο.

Χωρίς καμία διαφοροποίηση ως προς την ένταση ή το περιεχόμενο των όσων μεταδίδουν αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Ούτε έναντι της Τουρκίας δεν έχουν τέτοια ομοφωνία και αντιμετώπιση της επίθεσης πουΓιατί δεν μας λένε συνολικά πόσοι έχουν «φύγει» μέχρι σήμερα;

Γιατί δεν μας λένε πόσοι είχαν «φύγει» την χθεσινή ημέρα 21/11 το 2019 για να την συγκρίνουμε με την χθεσινή;

Χθες 21/11 είχαμε 108 νεκρούς ΜΕ κορωνοϊό.  Πέρσι κατά μέσο όρο έφευγαν την ημέρα 344 άνθρωποι την ημέρα στην Ελλάδα.

Χθες, λοιπόν έπρεπε κανονικά να είχαμε 344+108 νεκρούς για να δικαιολογείται αυτός ο ορυμαγδός. Τους είχαμε;

Και επαναλάβουμε, η ερώτηση αφορά και το σύνολο θανάτων από την αρχή του 2020.

Πόσοι συνολικά πέθαναν το 2019 και πόσοι το 2020 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα που διανύουμε;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Covid-19 είναι μια, εν δυνάμει, θανατηφόρος ίωση, έστω εντοπισμένη σε υπερήλικες αρρώστους από υποκείμενο νόσημα, για την οποία πρέπει να λαμβάνουμε πιο «επίμονα» και πιο πειθαρχημένα μέτρα προστασίας για να προστατευθούμε.

Και ότι μπορεί να υπάρξουν θύματα και σε μικρότερες ηλικίες, όπως και στην γρίπη και σε άλλες ιώσεις από διάφορους άλλους κορωνοϊούς.


Δεν αμφισβητούνται αυτά. Αμφισβητείται το τεχνικό «φούσκωμα» των δεδομένων και κυρίως τίθεται ερώτημα ως προς τι αποσκοπεί αυτό το «φούσκωμα»...
 δέχεται η Ελλάδα.


Δεν είδαμε όμως κανέναν να θέτει τα φυσιολογικά ερωτήματα:

- Πέρσι πόσοι είχαν πεθάνει στην Ελλάδα από την 1/1/2019 μέχρι τις 21/11/2019;

- Πόσοι αντίστοιχα, έχουν «φύγει» συνολικά εφέτος το ίδιο χρονικό διάστημα;

Το 2019 είχαν πεθάνει κάπου 124.000 άνθρωποι στην Ελλάδα από διάφορες αιτίες.

«Κανονικά» θα πρέπει μέχρι χθες, 21/11/2020 και από 1/1/2020, να είχαν «φύγει» περί τους 110.000 συμπολίτες μας από διάφορες αιτίες σε ολόκληρη την χώρα από διάφορες αιτίες, αναλογικά με το 2019.


https://www.pronews.gr/ygeia/937079_posoi-einai-oi-nekroi-me-koronoio-kai-posoi-apo-loipes-aities-stin-ellada-giati-den



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Μια προσέγγιση από το Βλάσση Βασιλόπουλο - κόντρα στο νέο lockdown στην Ιταλία.







Για το σπάσιμο της κυκλοφορίας στη Νάπολη της Ιταλίας .Μια προσέγγιση από το Βλάσση Βασιλόπουλο με βάση ορισμένα κοινωνικο οικονομικά αίτια για την σύγκρουση στη Νάπολη και τη κόντρα στο νέο lockdown στη περιφέρεια της Καμπανίας. Κυρίαρχο ζήτημα η διάλυση των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας που από τα εργοστάσια στη Καμπανία απέμειναν οι πιτσαρίες, οι πιτσαδόροι, τα caffe και ο παρασιτισμός .


Vlassis Vasilopoulos

                    

>>Όταν επί τριάντα χρόνια η οικονομία μιας χώρας διοχετεύτηκε σε τρατορίες, καφέ, γυμναστήρια και B&B, γιατί τώρα να προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μια γενιά, που ωθήθηκε να κάνει τον πιτσαδόρο αντί του αγρότη,του μεταλλουργού ή του πυρηνικού φυσικού ξεσηκώνεται εναντίον των αποφάσεων μιας μπάντας μαθητευόμενων μάγων; Οι οποίοι χωρίς να ξέρουν τι άλλο να κάνουν, κλείνουν αυτό που σε ανάγκασαν να ανοίξεις.                     



Τι σχέση έχει η Camorra, οι ultras των γηπέδων και τα clan του υποκόσμου με την εξέγερση στη Νάπολη;
Όταν κλείνεις τη σιδηρουργία στο Bagnoli, μετά την Olivetti, ξηλώνεις τις φάμπρικες της Piaggio Aerei, σταματάς να συναρμολογείς ψυγεία και πλυντήρια στη Whirlpool , εμποδίζεις την αλιεία και το μόνο που απομένει είναι η πίτσα Margherita και τα κινέζικα σκατολοΐδια του κιλού, πώς θα επιβιώσουν με το lockdown οι άνθρωποι, που καλώς ή κακώς, έστησαν μια τέτοια μικροοικονομία στα στενά της γειτονίας τους;
Δυστυχώς, τώρα θα μαζέψεις αυτό που έχεις σπείρει. Δηλαδή το τίποτα.



Αυτά που συνέβησαν στη Νάπολη ή που πρόκειται να συμβούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, μπορεί να μην είναι πρόβα μιας Οκτωβριανής επανάστασης ,αλλά επ ουδενί αποτελούν ένα ρευστό φαινόμενο, κάτω από την εύκολη ετικέτα του χουλιγκανισμού ή της άρνησης.



Οι χθεσινές συγκρούσεις δείχνουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι το νεοφιλελεύθερο κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την δημόσια υγεία ταυτόχρονα με το δικαίωμα στο εισόδημα.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Διαβήτης: Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο σάκχαρο;






Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη διατροφική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. Ειδικά ένα είδος, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται προς κατανάλωση από άτομα με διαβήτη και προβλήματα στο σάκχαρο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική τους επίδραση στο σάκχαρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.

...

Επίσης αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, "τα αμύγδαλα είναι από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών απ' όλους τους καρπούς με κέλυφος", λέει ο O'Shea Kochenbach, διαιτολόγος στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Διαβήτης: Γιατί τα αμύγδαλα είναι επωφελή για τα άτομα με πρόβλημα στο σάκχαρο

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά έχουν μοναδικά οφέλη για τους πάσχοντες από διαβήτη. "Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα", λέει ο Kochenbach.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.

Μειώνουν τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Τα αμύγδαλα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αυτό είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη, διότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς, τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

"Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, το οποίο είναι το ίδιο είδος λίπους με εκείνο στο ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία της καρδιάς. Μια μερίδα αμυγδάλων περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ακόρεστου λίπους και μόνο 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους", λέει ο Kochenbach.

Οι ξηροί καρποί είναι μια υψηλής θερμιδικής αξίας σνακ, αλλά, όταν καταναλώνονται με μέτρο (περίπου 23-45 γραμμάρια) δεν συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Μέχρι πόσα αμύγδαλα συνιστάται να τρώτε

Καλό είναι να καταναλώνετε καθημερινά περίπου 23 αμύγδαλα που περιέχουν 161 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών.


https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/900728_diavitis-giati-ta-amygdala-einai-epofeli-gia-ta-atoma-me-provlima-sto-sakharo


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αντρέ ο γίγαντας: Ο τεράστιος παλαιστής που έπινε 50 μπύρες για ζέσταμα και αποκαλούσαν 8ο θαύμα του κόσμου




Αντρέ ο Γίγαντας: Πρόκειται για τον Αντρέ Ρενέ Ρουσίμοφ. Ο ίδιος ήταν επίσης γνωστός ως Αντρέ ο Γίγαντας. Ήταν Γάλλος και ασχολούνταν επαγγελματικά, με την πάλη. Επίσης, ο ίδιος ήταν ηθοποιός. Ο Αντρέ έπασχε από Μεγαλακρία. Σε αυτό οφείλεται το μέγεθός του, όπως και το παρατσούκλι «Όγδοο θαύμα του κόσμου».

Αντρέ ο Γίγαντας – Αληθινή ιστορία: Η γέννηση και το πρόβλημα του γιγαντισμού

Γεννήθηκε στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, ενώ οι γονείς του είχαν καταγωγή από την Βουλγαρία και την Πολωνία. Το πρόβλημα με τον γιγαντισμό, το αντιλήφθηκε στα 12 του χρόνια, όταν είχε φτάσει 1,90 μέτρα ύψος με 110 κιλά. Στο σχολείο τον πήγαινε ένας οικογενειακός φίλος, μιας και δεν χωρούσε στο σχολικό λεωφορείο. Ήταν καλός μαθητής, αλλά δεν τελείωσε τις σπουδές του, αφού θεωρούσε πως για τη δουλειά του αγρότη που θα έκανε δεν χρειαζόταν να σπουδάσει.


...

Η δουλειά αυτή όμως και στην συνέχεια σε εργοστάσιο, δεν τον ικανοποίησε ποτέ. Ο Ρουσιμόφ είχε μια κόρη γεννημένη το 1979 με το όνομα Ρόμπιν Κρίστενσεν Ρουσιμόφ. Έπινε αλκοόλ με τον ρυθμό που ένας φαλαινοκαρχαρίας ρουφάει πλανγκτόν. Έχουν υπολογίσει ότι σε μια μέρα κατέβασε 7000 θερμίδες μόνο από αλκοόλ, ξέχωρα δηλαδή από το τι έτρωγε.

Αντρέ ο Γίγαντας – Αληθινή ιστορία: Κάτοχος ρεκόρ γκίνες στο αλκοόλ

Θεωρείται, μάλλον δικαίως (κατέχει το ρεκόρ Γκίνες), ο μεγαλύτερος πότης στην ιστορία της ανθρωπότητας αφού δεν μιλάμε για κάποιον που έπινε πολύ όταν διασκέδαζε αλλά για κάποιον που κατέβαζε αλκοόλ ασταμάτητα. Είχε πιει μέσα σε μόλις 6 ώρες 119 μπύρες, δηλαδή 1 μπύρα κάθε 3 λεπτά…για 6 σερί ώρες!

Μια άλλη φορά ανέβασε τον πήχη, αφού ήπιε 156 μισόλιτρες μπύρες σε μια καθισιά και αφού λιποθύμησε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το προσωπικό δεν μπορούσε να τον σηκώσει οπότε τον σκέπασαν με ένα κάλυμμα από το μεγάλο πιάνο τους και τον άφησαν εκεί. Μέχρι που ξύπνησε την επόμενη μέρα δεν τον είχε ενοχλήσει κανείς, μπορεί να νόμιζαν ότι ήταν και έπιπλο. Σε μια άλλη ιστορία ήταν σε ένα μπαρ και όταν ο μπάρμαν ειδοποίησε τον κόσμο ότι θα κλείσει σε λίγο, ο Andre νευρίασε και αρνήθηκε να φύγει.

Ο μπάρμαν, προφανώς επειδή δεν ήθελε να τσακωθεί με το θηρίο απέναντί του, του είπε ότι θα συνεχίσει να τον σερβίρει όσο εκείνος πίνει ασταμάτητα. Σκέφτηκε ότι αργά ή γρήγορα δεν θα άντεχε άλλο και θα έφευγε… Ο Αντρέ παρήγγειλε 40 τζιν και τόνικ και έφυγε στις 5 το πρωί αφού τα ήπιε όλα χωρίς διακοπές.

Αντρέ ο Γίγαντας – Αληθινή ιστορία: Τα προβλήματα υγείας και ο θάνατος

Κάποια στιγμή χρειάστηκε να κάνει μια έκτακτη επέμβαση στα πόδια του για να μπορέσει να αγωνιστεί αργότερα την ίδια χρονιά σε ένα μεγάλο event. Ο αναισθησιολόγος, δεν ήξερε πόσο αναισθητικό θα χρειαζόταν για να κοιμίσει έναν άνθρωπο αυτού του μεγέθους και καμία από τις επιστημονικές μεθόδους δεν τον βοηθούσε.

Όταν ρώτησε τον Αντρέ αν πίνει και πόσο πίνει πριν λιποθυμήσει, αυτός του είπε “Κοίτα, θέλω τουλάχιστον 2 μπουκάλια βότκα σερί για να αρχίσω να ζεσταίνομαι λίγο”. Από αυτή και μόνο την πληροφορία, ο γιατρός βρήκε την δόση και έγινε η εγχείριση. Ο Andre the Giant ζούσε την ζωή του ξέροντας ότι η ασθένεια του “ακρομεγαλία” είχες πολλές πιθανότητες να τον σκοτώσει πολύ νέο. Γι αυτό και δεν είχε όρια στην καθημερινότητα του.

Το πρόβλημα με τον γιγαντισμό προκάλεσε πολλά προβλήματα στον Αντρέ, κατά την διάρκεια της ζωής του. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 80′, είχε αρχίσει η καταστροφή του σώματός του. Αρχικά είχε πόνους στα άκρα του και αργότερα η καρδιά του, δυσκολευόταν να μεταφέρει το αίμα σε όλα τα σημεία του σώματός του. Πέθανε στον ύπνο του, από καρδιακή επιπλοκή στις 27 Ιανουαρίου του 1993.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q7Zh07XQfpE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> https://www.enimerotiko.gr/kosmos/antre-o-gigantas-o-terastios-palaistis-poy-epine-50-mpyres-gia-zestama-kai-apokaloysan-8o-thayma-toy-kosmoy/?fbclid=IwAR3ij4QPak0XUJhAc8hRxFvQg3ZN_9NIrIo14KaTxUogmULwqyUDPHTvNQY


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Το «καταραμένο νησί»: Βγαλμένο από ταινία τρόμου - Κόκαλα και πτώματα παντού (φωτό)




Το «καταραμένο νησί» βρίσκεται στην Βρετανία και η ιστορία του είναι βγαλμένη από ταινία τρόμου. 


...
Πριν από περισσότερα από 200 χρόνια το νησί το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μεντγουέι στο Κεντ τ είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος ταφής για εγκληματίες που πέθαιναν σε πλοία-φυλακές πριν τη μεταφορά τους στην Αυστραλία.

Τα λείψανα των νεκρών είχαν τοποθετηθεί και κλειστεί μέσα σε ξύλινα σεντούκια, ωστόσο η διάβρωση του εδάφους και η αποσύνθεση από το πέρασμα ων ετών είχε σαν αποτέλεσμα τ’ απομεινάρια των νεκρών να βγουν στην επιφάνεια και να γεμίσει ο τόπος με κόκαλα και κρανία.

Μάλιστα το νησί είχαν επισκεφτεί το 2017 ομάδες από το πρόγραμμα του BBC, Inside Out και είχαν τρομάξει από τα ευρήματα.

 

 

 

 

https://www.pronews.gr/kosmos/908593_katarameno-nisi-vgalmeno-apo-tainia-tromoy-kokala-kai-ptomata-pantoy-foto




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...