Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ - ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΟΔΟ




Ευτυχισμένο   το    2021 











Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ο κιτς Χριστουγεννιάτικος στολισμός τ΄Κίτς κι τς Παγώνας




Φέτος ως γνωστόν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης λόγο πανδημίας, γι' αυτό και επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή, η κεκλεισμένων των θυρών τελετή φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου .

Επειδή υπάρχει και μια έρπουσα  οικονομική δυσπραγία, οι ιθύνοντες, αποφάσισαν ο στολισμός να γίνει ναι μεν εντυπωσιακός, αλλά με ελάχιστα έξοδα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν  οι ίδιοι . 

Το πείραμα πέτυχε εν μέρη στο Μεσολόγγι, στο οποίο φάνηκε ο πόθος κάποιων να αναδείξουν ένα στιλ νεοπλουτισμού με γεύση ριγανάδας, απέτυχε όμως παταγωδώς στις άλλες πόλεις του ιερού δήμου.
Γι' αυτό άλλωστε και είχαμε τις γνωστές αντιδράσεις στο Νιχώρι.

Στο Αιτωλικό η γύμνια της εικαστικής πρότασης, συνάντησε την ανυπαρξία των... αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος.


Το αποτέλεσμα τραγικό, από κάθε άποψη.

Ένα ξύλινο σπιτάκι με ένα φουγάρο, στα χρώματα του Σάντα Κλάους και κάτι λαμπιόνια από εποχής Καλλικράτη, υποτίθεται ότι στόλισαν την πόλη μας, ώστε να υπενθυμίζουν στον κάθε δημότη ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όσο για το ύψος των δαπανών, μπορεί να ήταν πράγματι χαμηλό, (πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι υψηλό, ένα  σκηνικό  βγαλμένο από τις βουκολικές εμπειρίες των δημιουργών του), ακούγονται όμως διάφορες καταγγελίες για την υπεύθυνη αντιδήμαρχο.

Η κυρία Μελαχρή, από ότι διαβάζουμε, έχει βαλθεί να ξεπληρώσει προεκλογικές επιταγές και προμηθεύεται προϊόντα, μόνο από ένα προμηθευτή, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υιός προϊσταμένης τμήματος, στο δημαρχείο του Ραδιοφωνικού Σταθμού.   
Αυτό όμως είναι θέμα, για μετά, όταν θα έχουμε το ξεστόλισμα .

Η όλη διαδικασία του κιτς στολισμού του Αιτωλικού, ανέδειξε για ακόμη μια φορά την απουσία πρότασης, αλλά και παρέμβασης των εκπροσώπων μας, δηλαδή του Κίτσου και της Παγώνας, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία ποζάρουν, ώστε να απαθανατίσουν τα τεράστια έργα τους, όπως το βάψιμο ενός από τα παγκάκια της πόλης.

Εμείς αντιπαραθέτουμε εικόνες από το στολισμό του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Το δέντρο στη κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου 


Το δέντρο στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού 


Μεσολόγγι 


Αιτωλικό 


Μεσολόγγι 



Αιτωλικό 
 
Οι υπόλοιποι κεντρικοί δρόμοι του Αιτωλικού, μήτε που είδαν έστω ένα κλεφτοφάναρο. 

Ρε παιδιά, εάν δεν σας βγαίνει, μην το κουράζετε, είναι κρίμα για μια ολόκληρη πόλη και ντροπή για αυτούς που σας ψήφισαν. 
Πιστεύουμε ότι ο Λύρος θα βρει κάποιο πόστο να σας δώσει, ώστε να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας στην άσκηση εξουσίας. 

Λυπηθείτε τουλάχιστον την όραση και τους οφθαλμούς των συμπολιτών σας. 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ
 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ






Με κατάνυξη και σεβασμό, υποδεχόμαστε τη γέννηση του Θεανθρώπου στη φτωχή και ταπεινή καρδιά μας .

Εκεί, όπου το σωτήριο κοσμογονικό γεγονός συναντάτε με το ιστορικό γίγνεσθαι .


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με Υγεία , Αγάπη και Ευτυχία.


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Οι Δημότες καθαρίζουν τις ακτές και η Δημοτική Αρχή τα ιδιωτικά οικόπεδα ...






Για ακόμη μια φορά η ζωή απέδειξε ότι, ο μόνος που μπορεί και πρέπει να επιβάλει τη σωστή λειτουργία μιας πόλης , μιας κοινωνίας, είναι μόνο οι δημότες και όχι κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα .

Αυτό ακριβώς απέδειξαν οι συνδημότες μας, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία, καθάρισαν το λιμανάκι του Αιτωλικού, απελευθερώνοντας το  από οκάδες αδιαφορίας, παραγκωνισμού και δυσοσμίας, από όλες τις  δημοτικές αρχές που παρέλασαν από το μεγάλο κτήριο της πλατείας και από το ιερό δημαρχείο του ραδιοφωνικού σταθμού .

Τα λόγια μάλλον περισσεύουν για το έργο που πρόσφεραν αυτά τα παιδιά .





 Λάμπρος Χαρέλος και Σταύρος Μπαρούχος, έκαναν σε όλους εμάς ένα δώρο όχι μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά ομόρφυναν τον τόπο μας με αγάπη,  στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα, σε αυτούς που υποτίθεται ότι διοικούν, αλλά στην ουσία είναι ένα ξένο σώμα για τον τόπο μας. 



Την ίδια ώρα, η επίσημη δημοτική αρχή της ιεράς πόλης, με αντιδήμαρχο τον Μασαούτη και Πρόεδρο τη Ματζή, καθάριζαν ιδιωτικά οικόπεδα, με χρήματα του δήμου, όπου μάλιστα επαίρονταν, γι' αυτό τους το κατόρθωμα, αναβαθμίζοντάς το, ως έργο υποδομής και καθαριότητας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν η κλίκα κυβερνά και ο επικεφαλής, με κάθε ευκαιρία αποκεφαλίζει και από ένα συνεργάτη του, μάλλον επειδή τον θεωρεί κρυφό εραστή της εξουσία και του δημαρχιακού θώκου. 

Έτσι,  οι φελλοί επιπλέουν, τα σκουπίδια εδραιώνονται στο πυθμένα του συστήματος και μόνο η αγάπη για το Αιτωλικό μας, από τους απλούς ανθρώπους, μπορεί να καθυστερήσει, την υποβάθμιση  και την απαξίωση. 

Απολαυστικός και ο Πάνος ο οποίος με το καυστικό του χιούμορ, δίνει το στίγμα και το  αίσθημα αβοηθητότητας, που θέλουν να μας επιβάλουν .






 

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Οι Βάνδαλοι της αισθητικής, από τη δημοτική αρχή, συναντήθηκαν με τους Βάνδαλους της καθημερινότητας στο Νιχώρι.









Σε καμιά περίπτωση δεν επιδοκιμάζουμε την ενέργεια κάποιων, να βανδαλίσουν τις τάβλες και το αχούρι που τοποθέτησε η δημοτική αρχή της ιεράς πόλης, προσποιούμενη ότι αυτό είναι στολισμός πρωτεύουσας Δημοτικού Διαμερίσματος, για τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Η απαράδεκτη συμπεριφορά της κλίκας που έχει εγκλωβίσει το σημερινό δήμαρχο, θεωρεί ότι τα άλλα κέντρα του δήμου, δεν έχουν βαρύνουσα σημασία για την πορεία του δημοτικού έργου, όσο η εξυπηρέτηση συμφερόντων της εκλογικής πελατείας, της ομαδούλας που διοικεί πλέον, τον ιερό δήμο.

Εξού και το ακαλαίσθητο αποτέλεσμα, από παράγκες λαμπιόνια της κακιάς ώρας και δέντρα που μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν.

  Απ' ότι φαίνεται, η παρεούλα που διοικεί, εκτός των άλλων, δεν διαθέτει καμιά άποψη αισθητικής, αλλά ούτε είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με άλλον, διότι πολύ απλά φοβάται ότι θα χάσει μέρος της επιρροής της, στο δήμαρχο. 




Έτσι ένα μάτσο από βλαχοκουτοπόνηρους παραγοντίσκους του ιερατείου στο δήμο Μεσολογγίου, προκαλεί αντιδράσεις και δίνει έδαφος σε ακραία στοιχεία, όπως αυτά που βανδάλισαν τις δημοτικές τάβλες (σπιτάκι δεν το λες), με συνθήματα και μπογιές. 




Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, αν και πιστεύουμε ότι το τραίνο έχει πάρει ανεπιστρεπτί το κατήφορο.

Η πρακτική ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη ή ακόμη και αν είναι απλά παρεκκλίνουσα θέση , θα πρέπει να τίθεται αυτόματα εκτός δημοτικής αρχής, έχει φέρει τις τοπικές κοινωνίες στα όρια της αντοχής τους. 

Η κλίκα που διοικεί, έχει αποξενώσει το δήμαρχο από τη πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να παραπαίει και να προκαλεί την αναρχία στη διοίκηση, αλλά και στην ίδια τη κοινωνία. 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Βήχας και κρυολόγημα: Τα αιθέρια έλαια που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα







Ως γνωστόν, τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως φυσικό μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης πολλών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και το κοινό κρυολόγημα.

Σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά προϊόντα, ένα φυτό έχει συχνά πολλές ιδιότητες. Για παράδειγμα η λεβάντα έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.


...

Τα αιθέρια έλαια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως εξής:

- Ρίξτε 8-10 σταγόνες σε βραστό νερό και κάντε εισπνοές έχοντας προηγουμένως τοποθετήσει μία πετσέτα πάνω στο κεφάλι σας για να συγκρατεί τους υδρατμούς.

- Κάντε μασάζ στην επιδερμίδα. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα, καθώς μπορεί να προκληθούν δυσάρεστες αντιδράσεις, π.χ. κάψιμο με την έκθεση στον ήλιο. Τα αιθέρια έλαια πρέπει να αραιώνονται με κάποιο ουδέτερο έλαιο, όπως είναι το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας.

Δείτε τα έλαια που μπορούν να ανακουφίσουν από τον βήχα και τα άλλα συμπτώματα του κρυολογήματος:

Έλαιο τεϊόδεντρου: Μελέτη έχει δείξει ότι έχει αντιιικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των ιών που προκαλούν λοιμώξεις του ρινικού βλεννογόνου και αναπνευστικά προβλήματα. Έχει βρεθεί επίσης ότι έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Έλαιο ευκαλύπτου: Έχει αντιιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, μειώνει τη φλεγμονή και καταστέλλει τον βήχα, ρίχνει τον πυρετό και καταπραΰνει τη θωρακική συμφόρηση.

Έλαιο μέντας: Λόγω της μενθόλης που περιέχει, αποτελεί φυσικό αποσυμφορητικό και αντιπυρετικό. Μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι βοηθά τους βρόγχους και διευκολύνει την αναπνοή.

Έλαιο χαμομηλιού: Μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι εισπνοές με αιθέριο έλαιο χαμομηλιού μπορούν να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Έλαιο δενδρολίβανου: Έχει βρεθεί ότι βοηθά στην αραίωση της βλέννας και τη μείωση της φλεγμονής.

Έλαιο λιβανιού: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα και της βρογχίτιδας.

Έλαιο ρίγανης: Περιέχει ενώσεις που καταπολεμούν τα μικρόβια.

Έλαιο θυμαριού: Έχει δράση ανάλογη με αυτή του ελαίου ρίγανης και προστατεύει από τους ιούς και τα βακτήρια.

Έλαιο κανέλας: Μελέτη του 2017 έδειξε ότι καταπολεμά τα μικρόβια που προκαλούν προβλήματα του αναπνευστικού.

Έλαιο λεβάντας: Έχει μελετηθεί περισσότερο από όλα τα αιθέρια έλαια. Βοηθά στον ύπνο και στη μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της διάθεσης και κατά την περίοδο του κρυολογήματος.

Έλαιο περγαμόντου: Μελέτη έδειξε ότι οι εισπνοές αρώματος περγαμόντου επί 15 λεπτά μείωσαν τα επίπεδα κορτιζόλης.

Έλαιο φασκόμηλου: Μειώνει το άγχος και σας βοηθά να κοιμηθείτε.


Έλαιο σανταλόξυλου:
 Μελέτη έδειξε ότι έχει ηρεμιστική δράση και βοηθά στην επιμήκυνση του σταδίου REM του ύπνου
.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Νέο είδος χώματος υπόσχεται επανάσταση στη γεωργία








Ένα νέο είδος χώματος που δημιούργησαν μηχανικοί στο The University of Texas at Austin μπορεί να τραβά νερό από τον αέρα και να το διανέμει στα φυτά, εν δυνάμει μεγαλώνοντας τον χάρτη της καλλιεργήσιμης γης ανά τον πλανήτη ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει και αφιλόξενες περιοχές- και μειώνοντας παράλληλα τη χρήση του νερού στη γεωργία.


...

H σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο ACS Materials Letters. Το σύστημα ατμοσφαιρικής άρδευσης της ομάδας χρησιμοποιεί εξαιρετικά απορροφητικά τζελ για τη συλλογή νερού από τον αέρα. Όταν το έδαφος θερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, τα τζελ απελευθερώνουν το νερό, καθιστώντας το διαθέσιμο στα φυτά. Όταν το έδαφος διανέμει νερό, μέρος του επιστρέφει στον αέρα, αυξάνοντας την υγρασία και διευκολύνοντας τη συνέχιση του κύκλου.

Κάθε γραμμάριο εδάφους μπορεί να τραβά περίπου 3,4 γραμμάρια νερού. Ανάλογα με τις καλλιέργειες, 0,1 με 1 κιλό εδάφους μπορεί να παρέχει επαρκές νερό για την άρδευση περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου καλλιεργήσιμης έκτασης. Τα τζελ στο έδαφος τραβούν νερό από τον αέρα κατά τη διάρκεια ψυχρότερων, πιο υγρών περιόδων τη νύχτα. Η ηλιακή θερμότητα την ημέρα ενεργοποιεί τα τζελ που περιέχουν το νερό, έτσι ώστε τα περιεχόμενά τους να απελευθερώνονται.

Η ομάδα πραγματοποίησε πειράματα στη σκεπή του Engineering Teaching Center του Cockrell School στο UT Austin για να δοκιμάσουν το νερό. Όπως διαπιστώθηκε, το έδαφος με το υδροτζέλ μπορούσε να διατηρεί το νερό καλύτερα από τα αμμώδη εδάφη που βρίσκονται σε ξηρές περιοχές, και χρειάστηκε λιγότερο νερό για την καλλιέργεια των φυτών. Κατά τη διάρκεια ενός πειράματος τεσσάρων εβδομάδων, η ομάδα ανακάλυψε πως το έδαφός του διατηρούσε περίπου το 40% της ποσότητας του νερού με το οποίο είχε αρχίσει. Αντίθετα, το αμμώδες έδαφος είχε μόνο 20% του νερού που είχε μείνει μετά από μόλις μια εβδομάδα.

Σε ένα άλλο πείραμα, η ομάδα φύτεψε ραπανάκια και στα δύο είδη εδάφους. Τα ραπανάκια στο έδαφος με υδροτζέλ επέζησαν σε μια περίοδο 14 ημερών χωρίς άρδευση, πέρα από έναν αρχικό γύρο για να διασφαλιστεί πως τα φυτά θα «έπιαναν». Τα ραπανάκια στο αμμώδες έδαφος ποτίζονταν αρκετές φορές τις πρώτες τέσσερις ημέρες του πειράματος. Κανένα από αυτά που ήταν εκεί δεν επέζησε πάνω από δύο ημέρες μετά την αρχική περίοδο άρδευσης.


https://m.naftemporiki.gr/story/1654805

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η μάχη των Φαρσάλων: Πώς κρίθηκε η τύχη του κόσμου στην πόλη της Θεσσαλίας





Η μάχη των Φαρσάλων στην Θεσσαλία το 48 π.Χ. ουσιαστικά έδωσε την μονοκρατορία στον Ιούλιο Καίσαρα έναν εκ των μεγαλυτέρων στρατηλατών που πέρασε από τον πλανήτη.

...

Το έτος 49 π.Χ. κλιμακώθηκε η ένταση που υπήρχε ανάμεσα στον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα (περίπου 100-44 π.Χ.) και στον Πομπήιο(106-48 π.Χ.) σε εμφύλιο πόλεμο. Ο Καίσαρας γρήγορα πήρε τον έλεγχο στην Ιταλία και νίκησε τους υποστηρικτές του Πομπήιου στην Ισπανία. Η αποφασιστική μάχη όμως έμελλε να γίνει στην Ελλάδα. Μια πρώτη σύγκρουση στο Δυρράχιοανάμεσα στον Καίσαρα και τον Πομπήιο ανέδειξε νικητή τον Πομπηίο. Η νίκη αυτή όμως δεν ήταν αποφασιστικής σημασίας.

Οι στρατοί

Οι δυνάμεις του Καίσαρα ανέρχονταν σε 22.000 λεγεωνάριους και περίπου 1.000 ιππείς. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του Καίσαρα που πολέμησαν σε αυτή την μάχη ήταν ο Μάρκος Αντώνιος, ο Πούμπλιος Σύλλας, κ.ά.

Οι δυνάμεις του Πομπήιου ανέρχονταν σε 45.000 λεγεωνάριους (11 λεγεώνες) και περίπου 7.000 ιππείς. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του Πομπήιου στην μάχη αυτή συγκαταλέγονται οι Λούκιος Δομίτιος Αενόβαρβος, Λαβηινός, κ.ά.

Η μάχη

Τον Αύγουστο του 48 π.Χ., οι δυο στρατοί βρέθηκαν στην Θεσσαλία. Ο Πομπήιος επιχείρησε πρώτος να επιτεθεί στον Καίσαρα και έτσι οι δυο στρατοί βρέθηκαν αντιμέτωποι κάπου κοντά στη σημερινή πόλη των Φαρσάλων στις 9 Αυγούστου. Και οι δυο στρατοί παρατάχθηκαν με το ένα πλευρό τους προς τον ποταμό Ενιππέα, σε σημείο με απότομες όχθες. Ο Πομπήιος βασιζόμενος στην συντριπτική υπεροχή του σε ιππείς, ήλπιζε να υπερφαλλαγγίσει τη δεξιά πτέρυγα του Καίσαρα αφού πρώτα έτρεπε σε φυγή το ιππικό του.

Ο Πομπήιος παρέταξε τις λεγεώνες του σε δέκα ζυγούς, λόγω της χαμηλής μαχητικής αξίας των λεγεώνων του σε σχέση με τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους και έμπειρους λεγεωνάριους του Καίσαρα.

Πράγματι, το ιππικό του Πομπήιου έτρεψε σε φυγή τους ιππείς του Καίσαρα όμως βρέθηκε αντιμέτωπο με μια αναπάντεχη έκπληξη. Ο Καίσαρας είχε προβλέψει την κίνηση αυτή του Πομπήιου και είχε τοποθετήσει στην δεξιά του πτέρυγα, πίσω από το ιππικό του, 2000 επίλεκτους λεγεωνάριους.

Οι λεγεωνάριοι αυτοί, χρησιμοποιώντας ως δόρατα τα ακόντιά τους (λατ. pilum, πίλουμ), κατάφεραν να τρέψουν σε φυγή το ιππικό του Πομπήιου. Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του Καίσαρα κινήθηκαν γρήγορα για να συγκρουστούν με τις λεγεώνες του Πομπήιου, οι οποίες είχαν παραμείνει ακίνητες.

Στην άγρια μάχη που ακολούθησε έβαλε τέλος η επιτυχημένη κυκλωτική κίνηση του σώματος των επίλεκτων λεγεωνάριων. Την στιγμή εκείνη ολόκληρη η παράταξη του Πομπήιου κατέρρευσε και τράπηκε σε φυγή.

Οι απώλειες στο στρατό του Πομπήιου ανήλθαν σε 15.000 λεγεωνάριους, 24.000 λεγεωνάριοι και 9 αετοί (σύμβολα λεγεώνων) αιχμαλωτίστηκαν.

Οι μεγάλες απώλειες στην πλευρά του ηττημένου στις μάχες της αρχαιότητας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην καταδίωξη που ακολουθούσε την μάχη. Οι απώλειες στον στρατό του Καίσαρα ανήλθαν σε 30 εκατόνταρχους και 200 λεγεωνάριους περίπου

https://www.pronews.gr/istoria/919153_i-mahi-ton-farsalon-pos-krithike-i-tyhi-toy-kosmoy-stin-poli-tis-thessalias




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κολυμβητήριο το Γυμναστήριο του Αιτωλικού, για ακόμη μια φορά.







Για ακόμη μια φορά, το γυμναστήριο της πόλης μας, παραδόθηκε στη βροχή, με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο κολυμβητήριο.

Η αμέλεια και η απραξία που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή, έρχεται να αντικαταστήσει τις αρπαχτές του καραπάνου , που εξοβέλισαν την περιοχή μας από το χάρτη της Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα , τραγικό και στις δυο περιπτώσεις .

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού .

Πληροφορούμαστε ότι κατόπιν συνεννοήσεως του δημάρχου με τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μασαούτη, συμφωνήθηκε να μετατραπεί το γυμναστήριο και μόνο κατά τις βροχερές ημέρες, σε υδροπονική καλλιέργεια ελιάς, με μια  απόχρωση προτίμησης, στην ελιά καλαμών .

Αυτό θα βοηθούσε τα μέγιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μασαούτη (μη το ξεχνάμε, το όνομα), τη θέση των παραγωγών μας στη μάχη που θα δώσουν στο ΣτΕ, για την ονομασία.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της προέδρου Μαντζή, η οποία έθεσε βέτο, κατόπιν συνεννοήσεως με τους Βασιλείου-Μελαχρή-Καραπάνο-Στέλλιος, οι οποίοι αντιπρότειναν να μετατραπεί το γυμναστήριο σε κέντρο διαλογισμού Φενγκ Σούι, με Φενγκ το τρεχούμενο νερό και Σούι , το άγαλμα της ίδιας.

Πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή, από το σύνολο των εναπομεινάντων δημοτικών συμβούλων, της λεγόμενης πλειοψηφίας, που διοικεί τον ιερό δήμο της χώρας μας. 

Περιττό να αναφέρουμε,  το πλήθος των λάικ που απέσπασε η συγκεκριμένη ανάρτηση του δημάρχου, από τη γνωστή παρέα, στήριξης και προώθησης των έργων της δημοτικής αρχής, στα κοινωνικά δίκτια.

Επιτέλους μια νέα εποχή ανατέλλει για τη πόλη μας.
Οι μαύρες σελίδες του αρπακτικού γύπα (βλέπε μπανιέρας), πέρασαν και οι δημότες μπορούν πλέον να απολαύσουν τον διαλογισμό τους, στις νέες εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου .

Βιαστείτε, διότι εάν έρθει το καλοκαίρι, ίσως να μην υπάρχει στέγη και έτσι αναγκαστικά να μετατραπεί το κτήριο, σε λιάστρα, για τα καπνά του αντιδημάρχου.


ΥΓ. Δεν μάθαμε για την θέση του Σωτηρακόπουλου, διότι ο ίδιος θεώρησε εξ' αρχής ότι όλα αυτά αντιπροσωπεύουν αλλόθρησκους και όχι τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας. 

  
Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 








Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Άφαντη η Δημοτική Αρχή του ΔΔ Αιτωλικού, στις τελευταίες καταστροφές από την κακοκαιρία .







Όταν μια καταστροφή και δη από Φυσικά Αίτια, γίνετε απλά θέμα αναφοράς ή καταγραφής, τότε αυτό σημαίνει   ότι, η τοπική Αυτοδιοίκηση απέτυχε και η δυστυχία είναι ένα καθημερινό αποδεκτό φαινόμενο. 

Το Αιτωλικό τις τελευταίες μέρες αντιμετώπισε ομολογουμένως, μια άγρια επίθεση από ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν αρκετές καταστροφές και για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι το Αιτωλικό είναι μια ανοχύρωτη πόλη, ανήμπορη να αντιμετωπίσει ακόμη και μια παρατεταμένη βροχόπτωση, όπως η πρόσφατη.

Το κοινό αίσθημα, που αντιδρά στην απραξία των τελευταίων δεκαετιών, σε ζητήματα θωράκισης και έργων υποδομής, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πόσο λάθος είναι, μιας και μας βάζει στη γνωστή λογική " Ας κάνουν επιτέλους κάτι και ας φάνε όσα θέλουν" .

...

Κανένα έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν σταμάτησε την καταστροφή, ούτε βέβαια προφύλαξε το βιός των ανθρώπων της θάλασσας, μα ούτε καν των δημοτών της πόλης μας.

 Ποια ήταν η αντίδραση της δημοτικής αρχής ; ΚΑΜΙΑ 

Άφαντη η πρόεδρος, στο λιοστάσι ο αντιδήμαρχος  ο δε δήμαρχος είχε κολλήσει  στη καταμέτρηση των πιστών σε αυτόν, δημοτικών συμβούλων. 




Στην ίδια περίπτωση, όταν την περιοχή μας την επισκέφθηκε ο Ιανός, ο δήμαρχος με τα στελέχη του ΔΔ Οινιαδών (και πολύ σωστά) ,  δήλωσε παρόν και συντετριμμένος,  απέναντι στο θέαμα, μιας ξεριζωμένης ελιάς ή την διάλυση κάποιων πρόχειρων κατασκευών, με τα φλας να παίρνουν φωτιά. 
  
Αυτό σημαίνει ότι ο εκεί αντιδήμαρχος και πρόεδρος, άσκησαν το θεσμικό τους ρόλο και επικουρικά  ο δήμαρχος ενήργησε, ως ο τελικός αποδέκτης, πριν την κοινοποίηση αιτημάτων προς το Υπουργείο. 

Στο Αιτωλικό είχαμε κάτι τέτοιο ; 
Όχι βέβαια. 
Ο αυτόματος πιλότος των Ματζή - Μασαούτης, για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε την μη επαφή τους με την πραγματικότητα του Αιτωλικού. 





Τι είναι γι' αυτούς το υδρόθειο ; Είναι κάτι που έχει άσχημη μυρουδιά ;
Τι πάει να πει, ότι η θάλασσα μπήκε στους δρόμους της πόλης; Ένα γραφικό στιγμιότυπο.
Τι σημαίνει βουλιαγμένες γαίτες και σπασμένα αλιευτικά καταφύγια; Κρίμα δεν θα πάμε βαρκάδα. 

Για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι κακό να είσαι άσχετος με την πραγματικότητα, άσχημο είναι να επιβάλεις την πραγματικότητα η οποία υπάρχει μόνο στο δικό σου φανταστικό κόσμο των μικροεξυπηρετήσεων, των αναγκών σου ή της ομαδούλας που υποτίθεται ότι υπηρετείς.

Το μήνυμα είναι καθαρό, πριν  ψάξτε γαίτα διαφυγής.

Προσγειωθείτε, ξυπνήστε από τα χαράματα και όχι από τις 10 και ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης που σας τίμησε, πριν να είναι  αργά. 

Η τετραετία περνά εύκολα ,  το μετά το μέτρησε κανείς, από εσάς; 
 
Πιστεύτε ότι ο Λύρος ή όποιο άλλο στέλεχος θα σας πάρει αύριο μαζί του στη δουλειά ή θα σας προωθήσει στον κρατικό μηχανισμό; 
Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχετε αφήσει έργο πίσω σας, κάτι να επιδείξετε.
Δεν φτάνει μόνο η αναφορά, ότι κάποτε ήμουν ...

Πέρα από όλα αυτά και πάνω απ' όλα, θα μετρά η γεμάτη καλημέρα που θα ακούσετε από τους συμπολίτες σας, που κάποτε διοικήσατε .

Όλα δείχνουν ένα Βατερλό για εσάς τους ίδιους, αλλά και για το Αιτωλικό, που για ακόμη μια τετραετία δεν μπόρεσε να εκλέξει αλλά να επιλέξει .  

Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ 







Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Με αναστολή μέχρι τη δίκη του ο πρώην επόπτης αλιείας.



Με αναστολή μέχρι τις 12/01 αλλά και με πρόσθετη εγγύηση 10.000 ευρώ και ακόμη μια μέρα υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει στη πλάτη του, ο πρώην επόπτης αλιείας δημητρίου, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Το πρόβλημα για τον ίδιο, δεν είναι βέβαια τα 10 χιλιάρικα, αλλά η μετακίνησή του στο αστυνομικό τμήμα για το παρόν που πρέπει να δίνει. 

Και επειδή, όπως είχαμε προβλέψει, τα στόματα σιγά - σιγά ανοίγουν, ο νταβατζής της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού απαιτούσε και έπαιρνε κανονικό μισθό από κάθε αλιευτικό συνεταιρισμό που δήθεν εκπροσωπούσε, συν βέβαια το μέρισμα κατά το τέλος της αλιευτικής περιόδου. 

Οι δήθεν αλιευτικοί συνεταιρισμοί, εκτός αυτών των χρημάτων για τον ίδιο, χρηματοδοτούσαν και τα μέλη των επιτροπών που επισκέπτονταν τα ιβάρια, ώστε να διενεργήσουν έλεγχο ή να υπογράψουν ότι ήταν μάρτυρες κάποιας συγκεκριμένης πράξης, όπως πχ, απελευθέρωση χελιών στον Πατραϊκό Κόλπο.

Ανάμεσα στα νταβατζιλίκια που πλήρωναν και πληρώνουν οι ανύπαρκτοι αλιευτικοί συνεταιρισμοί, είναι και τα τελάρα με ψάρια, σε προσωπικούς   φίλους του δημητρίου, οι οποίοι ανήκουν στη πλειοψηφία τους, στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου -Αιτωλικού και σε άτομα στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας. 

Εάν νομίζεται ότι τα ακούσατε όλα, μάλλον δεν ξέρετε ότι, η μετακίνηση, ανά την Ελλάδα,  μελών της οικογενείας δημητρίου, επίσης πληρώνονταν αδρά  από τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς. 

Όλα αυτά γίνονταν όχι μόνο με την ανοχή των δήθεν προέδρων των ανύπαρκτων συνεταιρισμών, αλλά και με την απειλή,  ότι μόνο όσοι μείνουν κάτω από την ομπρέλα της παρακρατικής προστασίας του δημητρίου, θα μπορούν να κατέχουν τα ιβάρια για όσα χρόνια το επιτρέψει ο ίδιος.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος Σύριζα , έβαλε ως κριτές, για την καλή λειτουργεία των συνεταιρισμών , στελέχη της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, οι οποίοι όμως μετά από παρεμβάσεις της βολευτίνας του Σύριζα, τριανταφύλλου  και του Κούστα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (σύμβουλος στη Περιφέρεια)  , είναι οι άνθρωποι του κυκλώματος δημητρίου, οπότε η απειλή για εδώ και τώρα έξωση από τα ιβάρια, ήταν εντελώς πραγματική. 

Τα στόματα ανοίγουν, γιατί σχεδόν το σύνολο των αλιευτικών συνεταιρισμών, ήδη διώκεται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και σίγουρα κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει να χάσει ότι έχει κλέψει από τη Λιμνοθάλασσα και τους ανθρώπους , που πραγματικά δούλευαν και δουλεύουν για το μεροκάματο, ώστε η κλίκα δημητρίου να απολαμβάνει το κόπο τους και τον ιδρώτα τους. 





Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Οι «μύθοι» του Ηροδότου που βγήκαν αληθινοί κόντρα σε όσα ισχυρίζονταν οι σύγχρονοι ιστορικοί







Πολλοί «μύθοι» του Ηροδότου έκαναν τους σύγχρονους  ιστορικούς να μειδιούν ειρωνικά...

Γνωστότερη- και σημαντικότερη για την ιστορία μας – η απαρίθμηση των Περσών του Ξέρξη: ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι των 300 του Λεωνίδα ή… 100.000; Μάλλον απίθανο να βρεθεί ποτέ έγκυρη απάντηση στο ερώτημα, αλλά για πολλά άλλα ρηθέντα υπό του ιδίου έχουν αρχίσει να προκύπτουν συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις.


...

Οι μούμιες
Η πρώτη αφορούσε το θέμα των μουμιοποιήσεων: οι φοιτητές Ιατρικής των πρώτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θεωρούσαν ανέκδοτο το ότι «στην Αίγυπτο υπήρχαν τρεις μέθοδοι μουμιοποίησης, ανάλογα με το βαλάντιο
των συγγενών του νεκρού». Όπως όμως απέδειξαν οι κατοπινές «εισαγωγές» μουμιών από τους γάλλους, γερμανούς και άγγλους αιγυπτιολόγους, ο Ηρόδοτος είχε δίκιο.

Τα «μυρμήγκια» του χρυσού
Ανέκδοτο επίσης θεωρούσαν τη διήγησή του για το πώς ο Δαρείος αβγάτιζε τον χρυσό στο θησαυροφυλάκιό του: στα βουνά του σημερινού Πακιστάν, έλεγε, «γιγάντια μυρμήγκια με γούνα, μεγέθους λίγο μικρότερου από σκύλου, εξορύσσουν το χρυσάφι»! Είναι δυνατόν να πιστέψεις κάτι τέτοιο; Κι όμως. Όπως ανακάλυψε το 1996 ο γάλλος εθνολόγος Μισέλ Πεϊσέλ (Μichel Ρeissel), η φυλή Μινάρο του υψιπέδου Ντανσάρ συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αντλεί χρυσό με τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο ανακάλυψαν και Αμερικανοί στρατιωτικοί όταν είδαν Πακιστανούς στρατιώτες να επιστρέφουν από περιπολίες με τις χούφτες γεμάτες χρυσόσκονη. Ποιο ήταν το μυστικό; Μαρμότες! Αυτοί οι «υπερμεγέθεις σκίουροι» είχαν τις φωλιές τους σε κοιτάσματα χρυσού και συχνά-πυκνά τις… καθάριζαν. Εκείνο που θα είχε δικαιώσει τον Ηρόδοτο από αιώνες θα ήταν μια καλύτερη γνώση των ιστορικών για τη γλώσσα των Περσών: ονόμαζαν τις μαρμότες «μυρμήγκια του βουνού»!

Οι Αμαζόνες
Πανάρχαιο «ιστορικό ανέκδοτο» ήταν επίσης η περιγραφή των Αμαζόνων. Αλλά… αν δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί οι Ελληνες είχαν τέτοια εμμονή με την «Αμαζονομαχία»; Τελικά τον Οκτώβριο του 1994 το περιοδικό «Νational Geographic»κυκλοφόρησε με κύριο θέμα μια μούμια, που βρήκε η επικεφαλής ερευνών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας του Νοβοσιμπίρσκ Ναταλία Πόλοσμακ. Η μούμια βρέθηκε στο Καζακστάν, στα μέρη όπου εικάζεται η φύτρα των Ινδοευρωπαίων και όπου, στα χρόνια του Ηροδότου, κάλπαζαν οι Μασσαγέτες. Ανήκε σε μια γυναίκα που έφερε στο σώμα της πολεμικά τατουάζ (ο Ηρόδοτος έγραψε πώς οι Αμαζόνες σημάδευαν το κορμί τους για κάθε εχθρό που σκότωναν) και είχε ταφεί μαζί με τον… οπλισμό της. Από τότε, επτά ακόμη σωροί γυναικών με οπλισμό βρέθηκαν κοντά στη ρωσική πόλη Ποκρόβκα, χρονολογημένοι στην περίοδο 600 ως 200 π.Χ., αλλά και στη… Βρετανία, σε τάφους Σαρματών (Σαυροματών κατά τον Ηρόδοτο) που υπηρετούσαν ως μισθοφόροι στον ρωμαϊκό στρατό.

Οι Ετρούσκοι
Επόμενος «μύθος του Ηροδότου» ήταν η αφήγησή του περί Ετρούσκων: έλεγε ότι αποίκισαν την Ιταλία προερχόμενοι από τη Λυδία, του γνωστού βασιλιά Κροίσου, έπειτα από 18ετή λιμό. Με επικεφαλής τον Τυρρηνό, μπάρκαραν από την τωρινή Σμύρνη για την περιοχή Ούμπρια της Ιταλίας. Κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά αυτή τη διήγηση έως ότου – το 1885- μια στήλη με Ετρουσκικά του 6ου αιώνα π.Χ. βρέθηκε… στη Λήμνο. Τελικά, στις 18 Ιουνίου του 2007, και έπειτα από έναν μαραθώνιο αναλύσεων DΝΑ του πληθυσμού της πρώην ετρουσκικής πόλης Μurlo της Ιταλίας, ο καθηγητής Αλμπέρτο Πιάτσα (Αlberto Ρiazza), του Πανεπιστημίου του Τορίνου, ενημέρωσε το ακροατήριο του ετήσιου συνεδρίου της Εuropean Society of Ηuman Genetics ότι «ο Ηρόδοτος είχε δίκιο».


Ο Φειδιππίδης

Μιλώντας για «μαραθώνιο», δεν αποφεύγουμε να θυμηθούμε ένα ακόμη ανέκδοτο των «Περσικών Πολέμων»: Οι ιστορικοί γελούσαν με το υπεράνθρωπο της κάλυψης της απόστασης Αθήνας- Σπάρτης (250 χλμ.) από τον Φειδιππίδη σε μόλις 36 ώρες. Το γέλιο κόπηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1982, όταν μια παρέα… βρετανών αξιωματικών της RΑF επανέλαβε το επίτευγμα. Από το 1983, το Διεθνές Σπάρταθλον λαβαίνει χώρα με πολυεθνή συμμετοχή, αποδεικνύοντας στους «ερευνητές της πολυθρόνας» ότι οι «ελληνικοί μύθοι» αξίζουν προσεκτικότερη ανάγνωση… ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τον Ηρόδοτο
!

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι 4 χρήσεις της μπύρας που σίγουρα δεν γνωρίζετε







Η μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους πέρα από το να την γευτείτε.


...

 

Λουστείτε

Είναι γνωστό πως στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα σαμπουάν μαλλιών με βάση τη μπίρα, καθώς όπως φαίνεται βοηθάει στη θρέψη της τρίχας. Η μπίρα και η μαγιά που περιέχει μπορούν να αναδομούν τους κατεστραμμένους θύλακες της τρίχας και αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας των μαλλιών σας.

Το τέλειο καθαριστικό

Η μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως καθαριστικό και να καθαρίσει τα πάντα, από κέρματα μέχρι κατσαρόλες. Με ένα μαλακό πανί μπορείτε να καθαρίσετε άψογα την κάθε επιφάνεια.

Κάνει καλό ποδόλουτρο!

Μετά από μια δύσκολη μέρα μπορείτε να κάνετε ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο με… μπίρα, καθώς τα ένζυμα που περιέχονται σ’ αυτήν μπορούν να φροντίσουν τα πόδια σας. Γεμίστε ένα δοχείο με αρκετό ζεστό νερό ως εκεί που καλύπτει τους αστραγάλους και στη συνέχεια προσθέστε μισό μπουκάλι μπίρα στο μίγμα. Χαλαρώστε και απολαύστε το.

Στη μαγειρική

Υπάρχουν συνταγές στηριγμένες στη μπίρα, όμως δεν ήξερες ότι το αγαπημένο σου ποτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το… νερό σε χιλιάδες συνταγές. Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ρύζι, αντικαταστείστε το νερό με μπίρα και θα δοκιμάσετε μια καινούρια γευστική πρόταση.

Η μπίρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θαλασσινά στον ατμό, σε σάλτσες και τα ψωμιά. Η μπίρα γενικά είναι ένα υλικό που θα δώσει υφή στη σάλτσα και φουσκωτή, τραγανή κρούστα αν τη χρησιμοποιήσουμε σε κουρκούτι

https://www.pronews.gr/lifestyle/good-life/899953_aytes-einai-oi-4-hriseis-tis-mpyras-poy-sigoyra-den-gnorizete

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Να τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε μέλι και κανέλα κάθε μέρα!








Το μέλι με την κανέλα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια.

Επιπλέον, αυτά τα συστατικά βρίσκονται εύκολα παντού και είναι φθηνά.

Καρδιακές παθήσεις


...

Για μια πιο υγιή καρδιά, φτιάξτε ζυμαρικά από μέλι και κανέλα. Τρώτε τα ζυμαρικά στο ψωμί (αντί για μαρμελάδα) για πρωινό κάθε πρωί. Αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένο επίπεδο χοληστερίνης στις αρτηρίες, εμποδίζοντας έτσι πιθανή καρδιακή προσβολή.

Αρθρίτιδα

Η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα συνδυασμό δύο κουταλιών της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε το ρόφημα αυτό το πρωί και το βράδυ. Αν το καταναλώνετε τακτικά, μπορεί ακόμη να βοηθήσει και ενάντια στον καρκίνο.

Λοίμωξη της χοληδόχου κύστης

Για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια στη χοληδόχο κύστη σας, ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας κανέλα και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Πίνετε καθημερινά.

Χοληστερίνη

Αν πίνετε τακτικά ένα μείγμα από δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας κανέλα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι, το επίπεδο της χοληστερόλης σας θα μειωθεί κατά 10% σε μόλις 2 ώρες.

Κρυολόγημα

Σε περίπτωση που είστε καταβεβλημένοι από ένα κρυολόγημα, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουταλιά της σούπας κανέλα για τρεις συνεχόμενες μέρες. Θα θεραπεύσει το κρυολόγημα, τον χρόνιο βήχα και θα αποφράξει τους κόλπους σας.

Στομαχόπονος

Εάν λαμβάνετε το μέλι με κανέλα τακτικά, όχι μόνο θα σας αποβάλει τον πόνο στο στομάχι σας, αλλά μπορεί επίσης να θεραπεύσει και τα έλκη του στομάχου.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Η τακτική κατανάλωση μελιού και κανέλας σε σκόνη βελτιώνει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φρουρεί τον οργανισμό σας από τα βακτήρια και τους ιούς.

Γρίπη

Το μέλι περιέχει φυσικά συστατικά που καταστρέφουν τους ιούς και προστατεύουν από τη γρίπη.

Απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους μπορεί να διεγερθεί με την κατανάλωση ενός ποτηριού βραστό νερό με μέλι και κανέλα, με άδειο στομάχι κάθε πρωί.

Κακή αναπνοή

Αν θέλετε να διατηρείτε φρέσκια αναπνοή όλη την ημέρα, ξεπλένετε το στόμα σας με ένα μείγμα ζεστού νερού, μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και κανέλας κάθε μέρα

https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/900397_na-ti-tha-symvei-ston-organismo-sas-trote-meli-kai-kanela-kathe-mera

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...