Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Τάκης Κοτσόργιος : Καταγγελία για παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Μεσολογγίου





Μεσολογγι 31 /05 /2021

Αγαπητοι συνδημοτες ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον αποτυχημενο και ανικανο Δημαρχο ο οποιος ξαναχτυπησε για άλλη μια φορα μαζι με τον περιγυρο του δειχνοντας τον βαθμο της πολιτικης τους ανικανοτητας .

Το προγραμμα Τριτσης εκλεισε σημερα το μεσημερι ……………………εχει πολιτικη υποχρεωση απεναντι στους δημοτες να μας πει δημοσια τι κατεθεσε μεχρι σημερα στο προγραμμα αυτό και φυσικα τι θα μπορουσε να καταθεσει .
Τα 22.000.000 <<δημαρχε τα πηρες από τον Τριτση ??????? >>


Παρ ότι υπαρχει σχετικη αποφαση του δημοτικου συμβουλιου για συμμετοχη του δημου στην ενεργειακη κοινοτητα της περιφερειας ο << δημαρχος>> κανει ότι μπορει προκειμενου να οδηγησει τον δημο ΕΚΤΟΣ ενεργειακης κοινοτητας της περιφερειας με ότι αυτό συνεπαγεται για τον δημο και τα νομικα του προσωπα .


Ποιο συγκεκριμενα :
Παρα την αποφαση τοτυ δημοτικου συμβουλιου και παρ ότι μεχρι μεχρι σημερα εχει πιεσθει ώστε να φερει στο δημοτικο συμβουλιο προς συζητηση και ψηφιση το καταστατικο της ενεργειακης κοινοτητας αλλα και να διασφαλισει τις αποφασεις των νομικων προσωπων , όχι μοινο δεν εχει κανει κατι προς αυτή την κατευθυνση αλλα δημιουργει οργανωμενα προβληματα ώστε να τεθει εκτος ενεργειακης κοινοτητας .
...


Στο προιγουμενο Δ/Σ ενώ επρεπε να εχει στειλει το καταστατικο στους δημοτικους συμβουλους ώστε να είναι ενημεροι σχετικα και να παρουν θεση δεν το εστειλε λεγοντας μαλιστα ότι δεν είναι δικα του ευθυνη ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ) εδώ πρεπει καποιος να του πει ότι δεν υπαρχουν ανικανοι υπαλληλοι αλλα ανικανοι πολιτικοι προισταμενοι.


Με το από 21 /05 /2021 εγγραφο της περιφερειας Δ.Ελλαδας που υπογραφει ο αντιπεριφεριαρχης ενεργειας περιβαλλοντος και φυσικων πορων κυριος Λαμπρος Δημητρογιαννης καλειται ο δημος Μεσολογγιου ΑΜΕΣΑ να προχωρησει στις παρακατω ενεργειες .

1) να εγγραψει στον προυπολογισμο το ποσο των 3.800 ευρω σαν συμμετοχη στο ταμειο της υπο συσταση ενεργιακης κοινοτητας

2) Να προχωρησει σε ψηφιση του σχεδιου καταστατικου από το Δημοτικοπ Συμβουλιο

3) να υπαρχουν αποφασεις εγκρισης του σχεδιου του καταστατικου από όλα τα νομικα προσωπα του δημου

4) Να προβλεφτουν τα σχετικα ποσα που αφορουν το κάθε νομικο προσωπο που αναλυτικα είναι : Πνευματικο κεντρο 300 ευρω , κοινωφελη 600 ,σχολικη πρωτοβαθμια επιτροπη 600 και σχολικη δευτεροβαθμια 600 ώστε συμπεριληφθει ο δημος και τα νομικα προσωπα στην ενεργειακη κοινοτιτα


Παρ ότι γνωριζει ότι μετα την Πεμπτη 03 /06 /2021 ο δημος και τα νομικα προσωπα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ενεργειακης κοινοτητυας όχι μονο δεν εχει επΙταχυνει καποιες διαδικασιες ώστε να προλαβει αλλα απεναντιας καθυστερει συνειδητα και μεθοδευμενα προκαλωντας Δ/Σ μονο για εςνημερωση και οχι για ψηφιση ώστε η περιφερεια να προχωρησει σε αποπομπη του δημου προκειμενου να ικανοποιησει τις προσωπικες του επιθυμιες .


Στο πλαισιο αυτό ΔΕΝ εφερε για ψηφιση το καταστατικο όπως ηταν υποχρεωμενος από την ιδη υπαρχουσα αποφαση του δημοτικου συμβουλιου για την συμετοχη του δημου αλλα με τερτιπια καθυστερουσε μιλοντας γι ενημερωση χωρις αντικειμενο .


Οι του περιγυρου του αγνοουν ότι με αυτά που κανει υπο την καθοδηγηση τους εναντια στις αποφασεις του Δημοτικου Συμβουλιου διαπραττει το σοβαρο διοικητικο παραπτωμα της παραβασης καθηκοντος με το αρθ 58 του Καλλικρατη .
<<δημαρχε >> εχεις υποχρεωση να υλοποιεις τις αποφασεις του Δ/Σ ανεξαρτητα αν αυτές αρεσουν σε σενα η στους γυρο σου .


Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να καταστρεφεις καθημερινα τον δημο χανοντας χρηματοδοτικα εργαλεια και επενδυσεις με αναπτυξιακη κατευθυνση . Με αυτά που πολιτικα κανεις να ξερεις οτι θα καταγραφεις ως ο χειροτερος δημαρχος της περιοχης από την Τουρκοκρατια μεχρι σημερα . Ακομα και για τις καταστροφικες ανεμογεννητριες στον ΑΡΑΚΥΝΘΟ η θεση σου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΠΤΗ .


Στο Δ.Σ που θα γινει εισαι δεσμευμενος από το αιτημα των δημοτικων συμβουλων να συζητηθει το καταστατικο της ενεργειακης κοινοτητας και να ψηφιστει καθως επισης να μας ενημερωσεις σχετικα με τα νομικα προσωπα αν εχουν παρθει οι αποφασεις και αν εχουν προβλεφθει τα σχετικα ποσα ώστε να διασφαλισθει η συμμετοχη . Σε περιπτωση αποπομπης του δημου και των νομικων προσωπων θα εισαι

ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ……………………………………
ΚΟΤΣΟΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΠΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Oύτε με τους hooligans αρνητές του εμβολίου ούτε με όσους θεωρούν το εμβόλιο θέσφατο. Είμαστε σκεπτόμενοι, θέλουμε απαντήσεις





MRNA>YΠΕΡΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΜΗΠΩΣ…

Αρνούμαστε λοιπόν το δίλημμα διασωλήνωση τώρα ή θάνατος σε δύο-τρία χρόνια




Πρόκειται για δύο ομάδες φανατικών. Τους hooligans αρνητές του εμβολίου και όσους θεωρούν θέσφατο το εμβόλιο-πίστευε και μη ερεύνα, τα ουρί του Παραδείσου και τα σχετικά.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αμφότεροι εξίσου απωθητικοί μια και τους διακρίνει ο φανατισμός. Εμείς ανήκουμε σε μια άλλη κατηγορία. Ζητούμε έρευνα, περισσότερη έρευνα, λεπτομέρειες, περισσότερες λεπτομέρειες. Και απαντήσεις που δεν έχουμε λάβει.

...

Όπως για παράδειγμα την προέλευση του ιού. Το σενάριο της παρασκευής του σε εργαστήριο μετατρέπει αυτόματα τη πανδημία σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Με ενόχους. Ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Με πολλές συμπτώσεις. Με νοσηρούς εγκεφάλους που προανήγγειλαν την πανδημία την ίδια ώρα που έκαναν επενδύσεις σε εταιρίες βιοτεχνολογίας οι οποίες επιχειρούσαν αποτυχημένα έως πριν την πανδημία να αναπτύξουν mRNA εμβόλια, θεραπείες, φάρμακα. Έχουμε νοσηρούς επιστήμονες οι οποίοι με το άλλοθι της έρευνας έπαιρναν χορηγίες και Νομπέλ την ίδια ώρα που παρασκεύαζαν ιούς-δολοφόνους στα εργαστήριά τους. Και όλα αυτά γινόντουσαν ταυτόχρονα.

Αυτή τη στιγμή εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παγκόσμιο πείραμα που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με ιστορική επανάσταση για την ιατρική επιστήμη ή θα μπορούσε να καταλήξει σε όλεθρο για την ανθρωπότητα με εκατομμύρια νεκρούς.

Κι εάν οι θρομβώσεις είναι άμεσα ορατές μία βλάβη σε άλλα ζωτικά όργανα του σώματος θα εμφανισθεί στο μέλλον. Το να γλιτώσει κανείς τις ισχυρές πιθανότητες (να το δεχθούμε) να κολλήσει κορόνα και να φύγει από τη ζωή άκλαυτος από του συγγενείς του είναι οδυνηρό, απάνθρωπο. Το να κάνει εμβόλιο κι εκεί που είναι υγιής να πεθάνει σε δύο η τρία χρόνια είναι εξίσου απάνθρωπο και εγκληματικό.

Και καλά να είσαι ο Mick Jagger που μπορείς να φρεσκάρεις το αίμα σου σε μια κλινική της Ελβετίας για παράδειγμα ή ο Bill Gates o oποίος ταυτόχρονα με το εμβόλιο που έκανε δημόσια θα μπορούσε την επόμενη στιγμή ή εάν κάτι δεν πάει καλά  να έχει κάνει και το αντίδοτο. Εάν όμως είσαι ο Μπάμπης και η Σούλα από τη Δραπετσώνα θα σου πουν ποιο εμβόλιο; Αφού το έκανες πριν ένα χρόνο. Δεν πεθαίνεις από το εμβόλιο αλλά από κοκομπλόκο και άντε οι συγγενείς να βρουν άκρη.

Αρνούμαστε λοιπόν το δίλημμα διασωλήνωση τώρα ή θάνατος σε δύο-τρία χρόνια.

Θέλουμε απαντήσεις. Εάν ο ιός είναι ανθρώπινος κάποιοι τον παρασκεύσαν. Αυτοί γνωρίζουν τα συστατικά του καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον συνάδελφό τους επιστήμονα. Εάν εντοπισθούν και ξεράσουν την συνταγή-εάν εκείνοι που κάποτε έκαναν πειράματα μαζί τους ανοίξουν το στόμα τους το φάρμακο ή το εμβόλιο που θα ακολουθήσει και αποτελεσματικό πλήρως θα είναι και χωρίς παρενέργειες.

Θέλουμε απαντήσεις. Όπως για παράδειγμα πως πήραν έγκριση τα εμβόλια της ΑΖ και της J&J αφού καθημερινά άνθρωποι σε όλο το κόσμο πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα από θρομβώσεις;

Γιατί θα πρέπει να εμπιστευθούμε τις αρμόδιες επιτροπές και τους τζιναβωτούς οργανισμούς που ενέκριναν τη χρήση των εμβολίων ενώ προκαλούν τον θάνατο σε κάποιους από τους λήπτες;

Το ίδιο ισχύει και για τα mRNA εμβόλια. Κι αυτά έχουν νεκρούς ανάμεσα στις πολλές παρενέργειές τους άσχετα εάν ουδεμία επίσημη βάση δεδομένων στον πλανήτη δεν καταγράφει θανάτους, αναπηρίες και ασθένειες ως παρενέργειες των ήδη δοθέντων εμβολίων κάνοντάς τα αυτόματα αναξιόπιστα. Από τη στιγμή που υπάρχουν μετρήσεις ακόμη και για το από που κλάνει το μπαρμπούνι πως είναι δυνατόν πουθενά να  μην καταγράφονται επίσημα οι νεκροί των εμβολίων;

Το όνομα επίσης Επιχείρηση Ελευθερία είναι τρολάρισμα της πραγματικότητας σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο ιός προέρχεται από σατανικό ανθρώπινο χέρι.

Όταν θα έχουμε εμβολιασθεί 4 δις άνθρωποι στον πλανήτη ο ίδιος νοσηρός εγκέφαλος ή κάποιος άλλος, θα δώσει οδηγία ή θα δείξει ότι θα χαρεί πολύ και θα επιβραβεύσει τον επόμενο σατανικό επιστήμονα που θα κατασκευάσει τον επόμενο ιό εξολοθρευτή όσων θα έχουν απομείνει.

Αρα κάθε άλλο παρά επιχείρηση Ελευθερία είναι ο εμβολιασμός σ΄αυτή την προαναγγελθείσα και κατά παραγγελία πανδημία των σατανικών συμπτώσεων.

Όσο για τα εμβόλια mRNA  είναι πράγματι το υπερόπλο που θα σώσει την ανθρωπότητα ή το υπερόπλο που θα την καταστρέψει.

Το αποτυχημένο (σύντομο) παρελθόν τους και η πλειοψηφία των βουλιμικών για χρήμα εμπλεκομένων δεν μας κάνουν αισιόδοξους.

Η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού θα έχει κόστος σε όλα τα επίπεδα-φυσικά και πολιτικό.

Γι αυτό και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους ανάμεσά τους και τον καθηγητή κ. Μόσιαλο να διαβάσουν τις δύο έρευνες που επαναδημοσιεύουμε οι οποίες αφορούν στην ιστορία των mRNA εμβολίων και στις εταιρίες Moderna, ΒιοNTech και Pfizer.

Δεν είμαστε αρνητές των εμβολίων. Δεν είμαστε με τους φανατικούς κανενός από τα δύο στρατόπεδα.

Είμαστε με το στρατόπεδο της λογικής και του ανικανοποίητου όπως έλεγε ο Σιμόν Πέρες.

Εάν ο κ. Μόσιαλος έχει άλλα επιχειρήματα θα ήταν χαρά μας να τον ακούσουμε. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι δεν μας κάνει με χαρά να θέλουμε να εμβολιαστούμε ώστε να διασωληνωθούμε σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα όταν το mRNA που στο μεταξύ θα έχει κάνει ζάπλουτους μία χούφτα ανθρώπων θα μας στέλνει στο θάνατο με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και ο κορόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Trikalinos Αυγοτάραχο: Από το Αιτωλικό στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου






Πρεσβευτές του Trikalinos αυγοτάραχου ο μεγαλύτερος σεφ του κόσμου, Ferran Adrià, ο οποίος το εντάσσει στα 30 καλύτερα τρόφιμα του κόσμου και ο γαστρονομικός δημοσιογράφος, Alan Richman - Η διαδρομή του από το 1856 έως σήμερα





«Για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε την ασχολία με το αυγοτάραχο το 1856 στο Αιτωλικό, ήταν δύσκολη η απόφαση να μετατρέψουμε ένα παραδοσιακό προϊόν - το οποίο ήταν γνωστό κυρίως στην τοπική κοινωνία- σε προϊόν gourmet γεύσης και υγείας», υπογράμμισε στο 2o Ετήσιο Συμπόσιο Δημιουργικής Ηγεσίας του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ, ο Ζαφείρης Τρικαλινός, ιδιοκτήτης της Trikalinos, προσθέτοντας, «ήταν ένα αρκετά δαπανηρό project και χρονοβόρο. Βοηθηθήκαμε από πανεπιστήμια, από ειδικούς, πληρώσαμε πάρα πολλά χρήματα και καταλήξαμε να φτιάξουμε ένα προϊόν που έχει γεύση και υγεία. Δεν έχει σχεδόν καθόλου αλάτι, είναι κάτω από 2%. Αυτό το προϊόν το… ντύσαμε και αρχίσαμε να το ταξιδεύουμε.

...

Κάνει… καλό στην υγεία

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πήραμε ένα προϊόν που ήταν παστό, αποξηραμένο, γευστικά έβγαινε το…αλάτι, ενώ ήταν απαγορευμένο για καρδιακές παθήσεις, υπέρταση κλπ. Εμείς όλο αυτό το φέραμε… τούμπα και βγάλαμε ένα προϊόν με όλες τις γεύσεις που αναγνωρίζει η γλώσσα, το πικρό, το γλυκό, το αλμυρό και το ξινό. Οι μελέτες που έχουμε κάνει με τα πανεπιστήμια της χώρας, μας δείχνουν ότι όποιος γεύεται το αυγοτάραχο Τρικαλινός, κάνει…καλό στην υγεία του. Πέφτει η χοληστερόλη, πέφτουν τα τριγλυκερίδια, καθαρίζουν οι αρτηρίες».

Επανασυστήθηκε

Ωστόσο, συνέχισε ότι αυτό το προϊόν έπρεπε να το συστήσει ξανά στην αγορά. «Φτιάξαμε την συσκευασία, βάλαμε τις οδηγίες χρήσης, βάλαμε ό,τι απαιτείται από τη νομοθεσία και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αμερική, άλλα έπρεπε να το γνωρίσει και πάλι ο κόσμος. Εκείνο που είχε μεγάλη επιτυχία ήταν ότι, πήραμε στην ομάδα μας την σεφ που είχε δουλέψει το προϊόν μας και με απλές συνταγές και με άλλα υλικά το γνώρισε στις κουζίνες. Κάναμε στοχευμένες κινήσεις, πήγαμε σε παντοπωλεία, σε καλά μπακάλικα, σε ομάδες, σε σεφ, σε σχολές μαγειρικής. Μετά από 13 χρόνια, οι προσπάθειές μας άρχισαν να δίνουν καρπούς».

Υψηλός ανταγωνισμός

Ο κ. Τρικαλινός παραδέχεται ότι έχει υψηλό ανταγωνισμό από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, «αλλά ποιοτικά τους… κοιτάζουμε στα μάτια. Αυτές όμως είναι πολύ μεγαλύτερες χώρες από εμάς. Ένας φίλος μου Ισπανός, που κάνει ίσως το καλύτερο jamon, μου είχε πει ότι η αδικία για το αυγοτάραχό σας είναι ότι παράγεται στην Ελλάδα».

Η εναλλακτική του… χαβιαριού

«Μόλις γνώρισε το προϊόν μας ο μεγαλύτερος σεφ του κόσμου, ο Ferran Adrià, το αγκάλιασε και το θεωρούσε ως την εναλλακτική λύση στο χαβιάρι. Μάλιστα, στο βιβλίο που έγραψε για τα 30 καλύτερα τρόφιμα του κόσμου, συμπεριέλαβε και το δικό μας προϊόν. Και στη Βαρκελώνη που έγινε μία πολύ μεγάλη έκθεση, ξεκινούσε με την Ακρόπολη, την Αθήνα, τον…πατέρα μου και το προϊόν μας». Ακόμη ανάφερε ότι, κάποια στιγμή του ζήτησε ο μεγαλύτερος γαστρονομικός δημοσιογράφος της Αμερικής, ο Alan Richman, να του παρουσιάσει 7 πιάτα που ενδεχομένως να αποτελέσουν μέρος του γαστρονομικού τουρισμού. «Έρχεται στην Ελλάδα, βλέπει και κατόπιν γράφει σε μέσο του Καναδά ότι, ίσως το αβγοτάραχο Τρικαλινός είναι το καλύτερο χαβιάρι του κόσμου».

Προβολή σε διεθνή μέσα

Σημαντική προβολή έκαναν στο προϊόν της Trikalinos και άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως π.χ. το κανάλι Asia Travel Channel, οι New York Times, η Washington Post, το Spiegel κ.ά. «Αυτά, η χώρα μας δεν τα εκμεταλλεύεται. Τον Δεκέμβριο του 2013 παρουσιάστηκε το αυγοτάραχο στο Κογκρέσο ως ένα από τα πιο υγιεινά προϊόντα. Καμία αναφορά δεν υπήρξε γι’ αυτό», σημείωσε ο κ. Τρικαλινός ο οποίος τόνισε ότι, «το προϊόν μας ταξιδεύει σε Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ, αραβικές χώρες και από το 2009 είμαστε στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου». Βρίσκεται ακόμη σε γνωστά διεθνή delicatessen, όπως είναι π.χ. τα: Petrossian, The Caviar House, Dean & DeLuca, Globus gourmet κ.ά.

Καμία έκπτωση στην πρώτη ύλη

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι, «εκείνο που μου κληρονόμησαν ο παππούς και ο πατέρας μου είναι να μην κάνω ποτέ έκπτωση στην πρώτη ύλη». Πρόσθεσε δε ότι, «από το 2007, μετέφερα την επιχείρηση από το Αιτωλικό στην Αθήνα, μετά από προτροπή του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια και για το μέλλον, εξελίσσοντας τα προϊόντα μας, κάθε φορά έχω και μία έκπληξη».

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/14776_trikalinos-aygotaraho-apo-aitoliko-sta-100-kalytera-estiatoria-toy-kosmoy


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Θα μπορούσε η εκστρατεία εμβολιασμού να εξαφανίσει ιστορικά κόμματα όπως οι Δημοκρατικοί και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα; Γιατί η απάντηση είναι ναι


ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ MRNA ΕΜΒΟΛΙΩΝ


Η θεωρία του εργαστηρίου εάν επαληθευθεί θα μετατρέψει τη Πανδημία σε Εγκλημα Κατά της Ανθρωπότητας



α μπορούσε η πανδημία σε συνδυασμό με την εκστρατεία εμβολιασμού να εξαφανίσουν ιστορικά πολιτικά κόμματα όπως οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ ή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Μέρκελ;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Θα μπορούσαν να υπάρξουν στιγμές στο κοντινό μέλλον όπου οι δημοσιογράφοι θα αναζητούν τρόπο επικοινωνίας με τον εξαφανισμένο Fauci ή τον εξαφανισμένο επικεφαλής  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας; Η ακόμη με τον εξαφανισμένο επικεφαλής της Pfizer Albert Bourla;

Θα μπορούσαν να είναι η αιτία της επιστροφής του επικίνδυνου δημαγωγού Donald Trump στην εξουσία και των ομοίων του ανά τον κόσμο;

Αλήθεια που βρίσκεται ο εξαφανισμένος Bill Gates και ποιος ήταν πραγματικά ο λόγος που η έντρομη καθολική σύζυγός του Melinda ζήτησε διαζύγιο; Ήταν το γεγονός ότι την έπεφτε στις υπαλλήλους της Microsoft ή μήπως το γεγονός ότι ήταν κολλητός του Παιδόφιλου Epstein; Αμφότερα δείχνουν “πολύ λίγα και πολύ αργά” για να προκαλέσουν την οργή και το διαζύγιό της.

...

Εάν όμως ο λόγος είναι οι παρενέργειες εκατοντάδων εκατομμυρίων εμβολίων mRNA στα οποία έχει επενδύσει διά μέσω των CureVac, Moderna και Novavax ο σύζυγός της αυτό θα ήταν κάτι πιο πειστικό για ένα τέτοιου είδους ζευγάρι.

Ο σπουδαίος συγγραφέας Nicholson Baker χρειάστηκε 12.000 λέξεις και την ανοχή της διεύθυνσης των New York Times για να δημοσιεύσει την συγκλονιστική έρευνά του για την πιθανότητα ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο της Wuhan μια και τα πρώτα θύματά του υπήρξαν επιστήμονες.

Η θεωρία του εργαστηρίου της Wuhan δεν είναι φαντασίωση του Τραμπ. Είναι το πιο πιθανό σενάριο που πλέον επιστρέφει όλο και πιο δυνατά στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Η θεωρία του εργαστηρίου εάν επαληθευθεί θα μετατρέψει τη Πανδημία σε Εγκλημα Κατά της Ανθρωπότητας. Ένα Έγκλημα του οποίου οι πολλές έως τώρα “συμπτώσεις” που έχει αναδείξει το Τhe Clockwork Orange Times πολύ σύντομα θα μπορούσαν να απασχολούν ένα στρατό Εισαγγελείς από ολόκληρο το κόσμο.

Αλλά επανερχόμαστε στο εξίσου τρομακτικό με τον ιό (ο οποίος είναι πραγματικός, φονικός, σατανικός μια και σμπαραλιάζει τους ανθρώπους και τους οδηγεί σε επώδυνο μοναχικό θάνατο) δεδομένο που είναι η άγνοια των παρενεργειών ενός φιλόδοξου εμβολίου (το mRNA) που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στη παγκόσμια κοινότητα χωρίς να έχει επιδείξει τις δυνατότητές του σε ουδεμία άλλη πάθηση στο παρελθόν. Όλες οι απόπειρες υπήρξαν αποτυχημένες γιατί οι επιστήμονες εντόπισαν ότι προκαλούσε βλάβη σε άλλα όργανα του σώματος.

Το The Clockwork Orange Times αναδημοσιεύει τις έρευνες του ιστότοπου STATnews που υπογράφουν οι εξειδικευμένοι συντάκτες βιοτεχνολίας Damian Garde STAT and Jonathan Saltzman — Boston Globe.

Η έρευνα που αφορά τις αποτυχίες της Moderna στο mRNA μέτωπο έχει δημοσιευθεί το 2017 ενώ η Ιστορία των mRNA εμβολίων δημοσιεύθηκε από τους ερευνητές συντάκτες της στο STATnews στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Πριν όμως από αυτό ας δούμε τη σημερινή (25 Μαίου 2021) παρέμβαση του Donald Trump ο οποίος εμφανίζεται πλέον σίγουρος  ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan, έπειτα και από το κυριακάτικο δημοσίευμα της Wall Street Journal που δημοσίευσε αποσπάσματα έκθεση μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στα οποία αναφέρεται ότι τρεις Κινέζοι επιστήμονες νοσηλεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2019 σε νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα με αυτά της covid-19.

Ο 74χρονος πρώην πρόεδρος έκανε το σχόλιο σε συνέντευξή του στον Dan Nongino του Fox Nation. Ο Trump είχε στο παρελθόν δηλώσει ως το πιο πιθανό σενάριο ο ιός να έχει ανθρώπινη προέλευση και επανειλημμένα είχε επιτεθεί στην Κίνα ενώ αντιμετώπιζε τις καταστροφικές επιπτώσεις του κορωνοϊού κατά την αποτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής του 2020.

«Νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις τη λέξη “πιθανότητα” στην προέλευση του κορωνοϊού από εργαστήριο», ανέφερε ο Trump στον παρουσιαστή. Ο πρώην πρόεδρος συμπλήρωσε ότι πλέον έχει «ελάχιστες αμφιβολίες».

Η έκθεση των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με το τι έγινε τελικά με τους επιστήμονες ενώ απουσιάζουν σημαντικές λεπτομέρειες για την ασθένειά τους. Ωστόσο, έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να ξαναμπεί στην κουβέντα η συζήτηση για την προέλευση του κορωνοϊού.

Ο Trump δεν ανέφερε νέα ή συγκεκριμένα στοιχεία, αν και ο ίδιος και η πρώην ομάδα του έδειξαν επανειλημμένα την Κίνα ως υπεύθυνη και έχουν υποστηρίξει τη θεωρία του εργαστηρίου.

Ένα ενημερωτικό δελτίο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κυκλοφόρησε πέντε ημέρες πριν από την αποχώρηση του Trump από τον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο WIV αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση της επιδημίας, με συμπτώματα COVID-19, που ταιριάζουν και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες (βήχας, πυρετός, δύσπνοια)».

Ο Τrump και οι υποστηρικτές του συσπειρώθηκαν γύρω από τη θεωρία του εργαστηρίου της Wuhan από την αρχή της πανδημίας, καθώς προσπάθησαν να κατευθύνουν την ευθύνη για την πανδημία στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στις 18 Απριλίου 2020, ο Trump είχε πει η κυβέρνηση εξετάζει τη θεωρία και ότι τα αποτελέσματα δείχνουν να καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, ο Trump είπε ότι είχε «υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης» στη θεωρία ότι η Covid-19 προήλθε από ένα εργαστήριο και ισχυρίστηκε ότι είχε δει στοιχεία που υποστήριζαν τον ισχυρισμό του.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα από πού προήλθε η Covid-19, αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ιός μεταπήδησε από ζώα σε ανθρώπους στην άγρια ​​φύση. Ωστόσο, οι επιστήμονες, μαζί με τον Πρόεδρο Joe Biden και τον Dr. Anthony Fauci, ο οποίος είναι σκεπτικός για τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου, αλλά πρόσφατα είπε ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο στην άγρια ​​φύση, ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση της προέλευσης του ιού.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo και του γερουσιαστή Tom Cotton (R-Ark.), έχουν υποστηρίξει τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο, ισχυριζόμενοι ότι τα μέσα ενημέρωσης και οι Δημοκρατικοί υποβιβάζουν τη δυναμική των στοιχείων σχετικά με τη θεωρία του εργαστηρίου.

Η Κίνα, από την πλευρά της, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς. Τον Μάρτιο, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Κίνα δημοσίευσαν μια έκθεση που δεν κατέληξε οριστικά στην προέλευση του ιού, αλλά δήλωσε ότι η πιθανότητα να απελευθερωθεί από ένα εργαστήριο είναι «εξαιρετικά απίθανη». Μετά την κυκλοφορία της έκθεσης, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για τη μελέτη της προέλευσης του ιού.

Σε συνέντευξή του στο CNN στις 28 Μαρτίου, ο Robert Redfield, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ, ενέκρινε τη θεωρία εργαστηριακής διαρροής. «Αυτή είναι η δική μου άποψη», είπε. «Είναι μόνο γνώμη. Επιτρέπεται να έχω απόψεις πλέον».

Ο ένθερμος ισχυρισμός Trump για τη θεωρία του εργαστηρίου ήρθε πέρυσι σε μια εποχή που η δική του διοίκηση επικρίθηκε έντονα για την ανίκανη αντίδρασή του απέναντι στον ιό. Ο Τrump αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ασθένεια ως «ιός της Κίνας» και «Κουνγκ Γρίπη» και ισχυρίστηκε ότι η Κίνα ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη.

«Τους τελευταίους μήνες, το έθνος μας και ο κόσμος έχουν πληγεί από την πανδημία του αιώνα που η Κίνα επέτρεψε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Τραμπ σε μία ομιλία του αποδέχοντας τον διορισμό του GOP τον Αύγουστο του 2020. «Θα μπορούσαν να το είχαν σταμάτησαν, αλλά τον άφησαν να βγει».
To να μιλήσουμε για δικαίωση του The Clockwork Orange Times μας προκαλεί ανάμικτα αισθήματα. Μετά τη νέα βόμβα της The Wall Street Journal αναμένεται παγκόσμιος πάταγος καθώς η θεωρία του εργαστηριακού ιού και των νοσηρών εγκεφάλων πίσω από αυτή λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά.

Γράφαμε το βράδι της Κυριακής: Για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η πανδημία την οποία προκάλεσε ένας εργαστηριακός ιός όπως συμπεραίνουν όλο και πιο πολλές πρόσφατες έρευνες. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές Κυριακή βράδι 23 Μαίου η The Wall Street Journal με έκτακτο αποκλειστικό ρεπορτάζ της αποκαλύπτει Έκθεση των Αμερικανικών Αρχών σύμφωνα με την οποία 3 ερευνητές από το Εργαστήριο Wuhan της Κίνας αρρώστησαν βαριά τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάσθηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη!!!

Mετά τις νέες αποκαλύψεις προβλέπουμε αλυσιδωτές πτώσεις κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο!

Ειδικά εάν υπάρξουν παρενέργειες και στα mRNA εμβόλια αυτό που θα συμβεί θα είναι πρωτόγνωρο στην Παγκόσμια Ιστορία. Πιο πρωτόγνωρο και από την πανδημία. Στη περίπτωση του εργαστηριακού ιού υπάρχουν ένοχοι για έγκλημα ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτό σε συνδυασμό με την προαναγγελία της πανδημίας το 2015 από τον Bill Gates και το ομιχλώδες τοπίο των mRNA των εμβολίων θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους…

Το The Clockwork Orange Times ήταν το μοναδικό ελληνικό ΜΜΕ που ακολούθησε (ενίοτε προηγηθήκαμε) στις στοιχειοθετημένες αποκαλύψεις για τη προσωπικότητα του Bill Gates.

Kαθώς λοιπόν το στραπατσάρισμα του Bill Gates συνεχίζεται στα αμερικανικά ΜΜΕ αρχίζουν δειλά-δειλά να εμφανίζονται φάρμακα κατά του ιού και να πέφτει η πίεση των κυβερνήσεων προς τους πολίτες για εμβολιασμό.

Μόνο από το Κουρδιστό Πορτοκάλι πάνω από 130.000 άνθρωποι διάβασαν και είδαν την συνέντευξη της Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων στο Mega η οποία υποστήριξε ότι τα εμβόλια δεν μπορούν να γίνουν υποχρεωτικά. Eκτιμούμε πως πολύ σύντομα τόσο η Αμερικανική Δικαιοσύνη όσο και η Δικαιοσύνη γενικότερα θα στραφεί το μείζον θέμα της προέλευσης του ιού. Σ΄αυτή τη περίπτωση δεν αποκλείεται κάποιοι να οδηγηθούν στην ηλεκτρική καρέκλα για προαναγγελθέν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το ίδιο θα συμβεί και με τους συνεργάτες του κυκλώματος σε ολόκληρο το κόσμο.

Όσο αφορά αυτό που ονομάζεται παγκοσμίως Επιχείρηση Ελευθερία είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για Επιχείρηση Υποδούλωσης της Ανθρωπότητας. Όχι δεν μιλάμε για σενάρια συνωμοσίας. Δεν υπάρχει ουδεμία συνωμοσία γιατί όλα έγιναν στο φως και όχι στο σκοτάδι. Κανείς δεν μας έκρυψε τίποτε απλά όσο πιο φανερό είναι το έγκλημα τόσο ανώδυνα περνάνε οι δράστες κι αυτό γιατί το ανθρώπινο μυαλό αρέσκεται στις θεωρίες συνωμοσίας.

Στη προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ουδεμία θεωρία συνωμοσίας.


Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ 






Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ηρακλής ο Μακεδών ο νόθος γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου






Ο Ηρακλής ο φερώνυμος Αλεξάνδρου ήταν νόθος γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της ερωμένης του Βαρσίνης, κόρης του Σατράπη Αρταβάζου της Φρυγίας και χήρας του Μέμνονα[1][2].

Γεννήθηκε το 327 π.Χ., και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Αλέξανδρου. Πήρε το όνομά του από τον μυθικό ήρωα, τον πρόγονό της βασιλικής οικογένειας των Μακεδόνων.

Την εποχή της γέννησής του δεν υπήρχε λόγος να θεωρηθεί πιθανός υποψήφιος του θρόνου. Ο πατέρας του ήταν μόλις 29 ετών και επρόκειτο να παντρευτεί τη Ρωξάνη, πριγκίπισσα της Βακτρίας, με την οποία σκόπευαν να αποκτήσουν νόμιμους απογόνους. Πράγματι, αν και ο Αλέξανδρος πέθανε το 323 π.Χ. σε ηλικία 33 ετών, η Ρωξάνη γέννησε το νόμιμο γιο του, ετεροθαλή αδελφό του Ηρακλή, Αλέξανδρο Δ' τον Μακεδόνα, λίγο μετά το θάνατο του Αλέξανδρου[3].

Αν και η μητέρα του δεν είχε ποτέ αναγνωρισθεί ως νόμιμος σύζυγος του Αλεξάνδρου, ο Πολυπέρχων επεδίωξε να υποστηρίξει τα κληρονομικά δικαιώματα του Ηρακλή στο μακεδονικό θρόνο το 310 π.Χ., αμέσως μετά το φόνο της Ολυμπιάδας και της δολοφονίας της Ρωξάνης και του γιου της Αλέξανδρου από τον Κάσσανδρο....


Ο Ηρακλής, όταν κλήθηκε από τον Πολυπέρχοντα ήταν τότε 21 ετών και διέμενε μαζί με τη μητέρα του στην Πέργαμο σχεδόν λησμονημένος, έχοντας μάλλον μετακινηθεί στη Μικρά Ασία μετά το γάμο του Αλέξανδρου με τη Ρωξάνη.

Τότε όλοι που διάγονταν εχθρικά προς τον Κάσσανδρο τον υποστήριξαν. Μάλιστα ο Πολυπέρχων συγκέντρωσε και στρατό από 20.000 πεζούς και 1000 ιππείς.

Όταν όμως ο Κάσσανδρος το έμαθε έστειλε επιστολή στον Πολυπέρχοντα που ήδη είχε στρατοπεδεύσει κοντά στη Τυμφαία στα όρια της Μακεδονίας, Ηπείρου και Αιτωλίας, υποσχόμενος σ΄ αυτόν να του δώσει τις πρότερες κτήσεις του στη Μακεδονία και να μοιράσει μ΄ αυτόν την εξουσία του στην Ευρώπη, εφόσον θα παραμέριζε τον νόθο γιο του Αλέξανδρου. Με την επιστολή αυτή του έστειλε και δώρο 100 τάλαντα.

Τότε ο Πολυπέρχων ευχαριστημένος από το δώρο σύναψε μυστική συμφωνία με τον Κάσσανδρο και καλώντας τον Ηρακλή για δείπνο τον δηλητηρίασε (κατ' άλλους στραγγάλισε), όπως και τη μητέρα του, Βαρσίνη. Με τη δολοφονία αυτή και του Ηρακλή εξέλιπε πλέον και ο τελευταίος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παραπομπές:

[1] Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοι, Αλέξανδρος, κεφ.21.
[2] Ιουστίνος, Βιβλίο 11, Κεφ. 10, 2-3
[3] Αλέξανδρος ο Μέγας - Ιστορία και Θρύλος

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Σουσάμι: Γιατί δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας






Μία από τις τροφές που προσφέρει ενέργεια αλλά και θρέψη ειδικά τη χειμερινή περίοδο, είναι το αγαπημένο σε όλους μας σουσάμι. Ο πολύτιμος αυτός σπόρος μπορεί και πρέπει να έχει εξέχουσα θέση στο χειμερινό μας διαιτολόγιο, καθώς τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλαπλά. Ο Γιάννης Χρύσου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος (giannischrysou.gr) μας τα παρουσιάζει. 

...

Ενισχύει την τριχοφυΐα και προστατεύει την επιδερμίδα

Αντιμετωπίζεις πρόβλημα τριχόπτωσης; Πρόσθεσε σουσάμι στη διατροφή σου. Η σύστασή του ενισχύει τη ρίζα της τρίχας ενώ τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, την ενυδάτωση της επιδερμίδας στο τριχωτό της κεφαλής και βελτιώνουν τη μικρο-κυκλοφορία. Παράλληλα, χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, το σουσάμι προστατεύει την επιδερμίδα, γεγονός το οποίο -ειδικά παλαιότερα- οδηγούσε τον κόσμο στο να το χρησιμοποιεί και εξωτερικά, για τη θεραπεία των πληγών. Σήμερα, βέβαια, προτιμούμε να το απολαμβάνουμε ενισχύοντας τον οργανισμό μας "εκ των έσω"!

Βελτιώνει την πέψη και τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Τα έλαια που περιέχουν οι σπόροι σουσαμιού συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. 

Συμβάλλει στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας

Το σουσάμι αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου και ψευδάργυρου, συνεπώς είναι μία ιδανική επιλογή για άτομα που αποφεύγουν ή δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων και στοχεύουν στη φυσική ενίσχυση της οστικής πυκνότητας.  Το μόνο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου σε αυτές τις περιπτώσεις  είναι ο τακτικός έλεγχος των επιπέδων βιταμίνης D, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη απορρόφηση του ασβεστίου.

Προσφέρει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών 

Παράλληλα, το σουσάμι αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και ιδανική λύση για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη, χωρίς να καταναλώσουν κρέας ή άλλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Ιδανική επιλογή για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους αγαπούν την άθληση και θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. 

Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης

Το σουσάμι είναι μία τροφή πλούσια στο αμινοξύ τυροσίνη, το οποίο συνδέεται άμεσα με τη δραστηριότητα της σεροτονίνης – ενός νευροδιαβιβαστή ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται άμεσα με την καλή διάθεση του ατόμου. 

Αποτελεί πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών 

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε σησαμίνη και σησαμολίνη, στοιχεία με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία των αγγείων και την πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση σουσαμιού μειώνει τον βαθμό οξείδωσης της LDL και αντιμετωπίζει το οξειδωτικό στρες σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα γονάτου, χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση. 

Πώς να προσθέσεις το σουσάμι στη διατροφή σου

Παραδοσιακά, το σουσάμι βρίσκεται σε πολλά αρτοπαρασκευάσματα, όπως το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Βέβαια, το σουσάμι έχει εξαιρετικό γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς προσθέτει γεύση αλλά και ενδιαφέρουσα υφή σε πολλές συνταγές. Δοκίμασέ το σε σαλάτες πράσινων λαχανικών, σε noodles και ζυμαρικά ή ακόμα και στο  κοτόπουλο και το ψάρι. Άλλη μία ιδιαίτερη πρόταση είναι η προσθήκη του σε χυμούς και smoothies, δίνοντάς τους μία πιο γεμάτη και ξεχωριστή γεύση. 

Επίσης, ένας ακόμα τρόπος που μπορείς να απολαύσεις το σουσάμι και όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του, είναι μέσα από το ταχίνι. Το ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι, το οποίο διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του πολύτιμου σπόρου, ενώ είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε αλειμμένο σε ψωμί, φρυγανιές, παξιμάδια, είτε σαν συστατικό σε διάφορες συνταγές όπως ταχινόσουπα ή ταχινόπιτα ή ακόμα και με φρούτα, προσθέτοντας γεύση και ενέργεια στο πρωινό ή το σνακ σου μέσα στην ημέρα.


https://www.capital.gr/health/3483095/sousami-giati-den-prepei-na-leipei-apo-ti-diatrofi-mas

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής που θα σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε






Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι μία από τις πιο συχνές διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα.

Ακόμα και όταν αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή, τα συμπτώματα από τη θυρεοειδίτιδα Χασιμότο μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας.

...

Έρευνες δείχνουν ότι οι αλλαγές σε διατροφή και τρόπο ζωής μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τα συμπτώματα, πέρα από την τυπική φαρμακευτική αγωγή. Κάθε άτομο με τη νόσο του Hashimoto ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θεραπεία, γι’ αυτό και μια εξατομικευμένη προσέγγιση είναι πολύ σημαντική.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Γενικά

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που καταστρέφει σταδιακά τον θυρεοειδή ιστό μέσω λεμφοκυττάρων, τα οποία είναι λευκά αιμοσφαίρια που αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινικός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Εκκρίνει ορμόνες που επηρεάζουν σχεδόν κάθε σύστημα οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, του σκελετού και του πεπτικού και κεντρικού νευρικού συστήματος. Ελέγχει επίσης τον μεταβολισμό και την ανάπτυξη.

Οι κύριες ορμόνες που εκκρίνονται από τον θυρεοειδή αδένα είναι η θυροξίνη (Τ4) και η τριιωδοθυρονίνη (Τ3).

Η βλάβη σε αυτόν τον αδένα οδηγεί σε ανεπαρκή παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Χρήσιμα συμπληρώματα διατροφής

Αρκετά συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής και των αντισωμάτων του θυρεοειδούς σε άτομα με τη νόσο του Hashimoto. Επιπλέον, τα άτομα με αυτή την πάθηση είναι πιο πιθανό να έχουν ανεπάρκεια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, επομένως μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωσή τους.

Τα πιο ευεργετικά συμπληρώματα διατροφής είναι:

  • Σελήνιο. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη 200 mcg σεληνίου την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των αντισωμάτων υπεροξειδάσης (TPO) και να βελτιώσει την ευημερία σε άτομα με τη νόσο του Hashimoto.
  • Ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την λειτουργία του θυρεοειδούς. Έρευνες δείχνουν ότι όταν χρησιμοποιείται μόνο του ή παράλληλα με το σελήνιο, η ημερήσια λήψη 30 mg αυτού του μετάλλου μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του θυρεοειδούς σε άτομα με υποθυρεοειδισμό.
  • Κουρκουμίνη. Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν δείξει ότι αυτή η ισχυρή αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική ένωση μπορεί να προστατεύσει τον θυρεοειδή. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία αυτοάνοσων ασθενειών γενικά.
  • Βιταμίνη D. Τα άτομα με νόσο του Hashimoto έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα αυτής της βιταμίνης σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Επιπλέον, μελέτες συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με τη σοβαρότητα της νόσου του Hashimoto.
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα άτομα με τη νόσο του Hashimoto τείνουν επίσης να έχουν έλλειψης βιταμίνης Β12. Η λήψη υψηλής ποιότητας βιταμίνης Β αυξάνει τα επίπεδα Β12 και άλλων σημαντικών βιταμινών Β.
  • Μαγνήσιο. Τα χαμηλά επίπεδα αυτού του μετάλλου σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο νόσου του Hashimoto και υψηλότερα αντισώματα του θυρεοειδούς. Επιπλέον, η διόρθωση ελλείψεων μαγνησίου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα σε άτομα με νόσο του θυρεοειδούς.
  • Σίδηρος. Τα άτομα με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αναιμία. Μπορεί να χρειαστούν συμπληρώματα σιδήρου για να διορθωθεί η σχετική ανεπάρκεια.
  • Άλλα συμπληρώματα, όπως ιχθυέλαιο, άλφα-λιποϊκό οξύ και Ν-ακετυλοκυστεΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσουν άτομα με τη νόσο του Hashimoto.

Να θυμάστε ότι η συμπλήρωση με υψηλές δόσεις ιωδίου ελλείψει ανεπάρκειας ιωδίου μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες σε άτομα με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο. Δεν πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα ιωδίου υψηλής δόσης, εκτός εάν σας το συστήσει ο γιατρός σας.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Ποιες τροφές κάνουν καλό

Εάν έχετε τη νόσο του Hashimoto, μια διατροφή με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας.

Εστιάστε στις ακόλουθες τροφές:

  • Φρούτα: μούρα, αχλάδια, μήλα, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, ανανάς, μπανάνες κλπ.
  • Μη αμυλούχα λαχανικά: κολοκύθια, αγκινάρες, ντομάτες, σπαράγγια, καρότα, πιπεριές, μπρόκολο, ρόκα, μανιτάρια κλπ.
  • Αμυλούχα λαχανικά: γλυκοπατάτες, πατάτες, αρακάς, κολοκυθάκια κλπ.
  • Υγιή λιπαρά: καρπός αβοκάντο, έλαιο από αβοκάντο, καρυδέλαιο, ελαιόλαδο, πλήρες γιαούρτι κλπ.
  • Ζωικές πρωτεΐνες: σολομός, αυγά, γαλοπούλα, γαρίδες, κοτόπουλο κλπ.
  • Σπόροι χωρίς γλουτένη: καστανό ρύζι, βρώμη, κινόα, ζυμαρικά ολικής άλεσης κλπ.
  • Ξηροί καρποί: κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια macadamia, ηλιόσποροι, σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο), φυσικό φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου κλπ.
  • Όσπρια: φασόλια, ρεβίθια, μαύρα φασόλια, φακές κλπ.
  • Υποκατάστατα γαλακτοκομικών και μη γαλακτοκομικών προϊόντων (εμπλουτισμένα με ασβέστιο ή/και βιταμίνη D): γάλα και γιαούρτι καρύδας, γάλα αμυγδάλου, πλήρες γαούρτι χωρίς ζάχαρη, κατσικίσιο τυρί κλπ.
  • Μπαχαρικά, βότανα και καρυκεύματα: κουρκούμη, βασιλικός, δεντρολίβανο, πάπρικα, σαφράν, μαύρο πιπέρι, ταχίνι, μέλι, χυμός λεμονιού, μηλόξυδο κλπ.
  • Ποτά: νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη, ανθρακούχο νερό κλπ.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα άτομα με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο αποφεύγουν μερικές από τις τροφές που αναφέρονται παραπάνω, όπως δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι σημαντικό να πειραματιστείτε με τη διατροφή σας για να μάθετε ποιες τροφές λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

https://www.pronews.gr/ygeia/968320_thyreoeiditida-hasimoto-oi-trofes-kai-ta-sympliromata-diatrofis-poy-tha-sas-voithisoyn

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...