Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

«Κιτρίνισε» η περιμετρική


Όχι όχι μην χαίρεστε, δεν πήρε πρωτάθλημα ο ΑΡΗΣ Αιτωλικού ώστε να γεμίσει με κίτρινες σημαίες η περιμετρική του νησιού μας.
Αντιθέτως στεναχωρηθείτε, ξεράθηκε το γκαζόν στις νησίδες πράσινου της περιμετρικής με αποτέλεσμα να κιτρινίσει ο τόπος.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Μέσα σε εικοσιένα μήνες, από τότε που ανάλαβαν την διοίκηση, οι δημοτικοί άρχοντες της πόλης μας, από ότι φαίνεται, δεν μπόρεσαν να κάνουν το αυτονόητο, ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΝ το γκαζόν.
...
Και εδώ δεν θέλω φθηνές δικαιολογίες περί έλλειψης χρημάτων ή προσωπικού. Επειδή, πρώτον, από προσωπικό του δήμου τόσους μήνες, να σκουπίζουν δεξιά και αριστερά λες και δεν υπάρχει άλλη εργασία, το Αιτωλικό μπούχτισε και δεύτερον, οι νησίδες αυτές έχουν δίκτυο ύδρευσης για πότισμα, τουλάχιστον αυτό φανερώνουν οι επόμενες φωτογραφίες που είναι καταπράσινες και ολοζώντανες.
Εντάξει υπάρχει ένα θεματάκι με το πότισμα σε αυτές τις νησίδες και το νερό τρέχει εκτός νησίδων, αλλά μην είμαστε πλεονέκτες κοίταξε τις προηγούμενε φωτογραφίες, απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα, θα πω εγώ.
Και σ αυτό το σημείο μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ γιατί υπάρχει το πρόβλημα αυτό με το πότισμα και ξεράθηκε το γκαζόν, μήπως αυτό είναι τελικά το φυσιολογικό;
Μην τρελαθούμε τελείως και ξεχάσουμε όσα ξέρουμε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ Ή ΤΑ ΦΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και υπονόμευση της νοημοσύνη μας.
Το λυπηρό είναι ότι αυτές οι νησίδες πράσινου προ μηνών ήταν καταπράσινες, ολόφρεσκες και ολοζώντανες, με το προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου να τις περιποιείται σχεδόν καθημερινά, και τώρα που καλοκαιριάσε να τις βλέπουμε έτσι.
Μήπως πρέπει να βρεθούν εθελοντές και για το πότισμα, εκτός από το δασάκι;;;
Μήπως η υπηρεσία «πρασίνου» του δήμου να αλλάξει όνομα και να λέγετε «κιτρίνου»;;;
Μήπως οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Αιτωλικού, ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού, η Πρόεδρος του Αιτωλικού, ακόμα και ο Δήμαρχος, που λέει ότι είναι από το Αιτωλικό, δεν το πρόσεξαν ακόμα;;;
Ή μήπως ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει την ΔΕΥΑΜ για το πότισμα;;;
ΑΑΑΑΑ εδώ φίλοι μου, όλοι μας, πρέπει να δείξουμε την κατανόηση μας, γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις τσιμπημένες τιμές της ΔΕΥΑΜ!!!
Το τελευταίο ήταν αστειάκι.
Λοιπόν, τώρα, ευελπιστώ κάποιος – Αιτωλικιώτης και μη – από όλους τους υπεύθυνους του δήμου να διάβασε το κείμενο μου και να μεριμνήσει.
Είναι χάρισμα για την πολύ μας να έχει σημεία πράσινου ας μην τα «τραυματίσουμε» όπως το δασάκι.
Σπυρίδων Δ. Σταράμος


Δεν υπάρχουν σχόλια: