Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΠΑΣΟΚ>170.000 άνω-θρώσκοντες πανηγυρίζουν επειδή αδυνατώντας να παράγουν το νέο επέλεξαν την επιστροφή στο παλαιό



Εάν αυτό είναι νίκη η ήττα τι είναι;






Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χθες Κυριακή κάπου στα Βαλκάνια περισσότεροι από 170.000 άνω-θρώσκοντες πανηγυρίζουν επειδή αδυνατώντας να παράξουν το νέο επέλεξαν την επιστροφή στο παλαιό. Τα ΜΜΕ της χώρας των Βαλκανίων παρουσιάζουν το γεγονός αυτό ως νίκη του ηγέτη του κόμματος.

Γράφει ο Αντρέας

Εάν αυτό είναι νίκη η ήττα τι είναι; Εάν είναι νίκη το να μην μπορείς να παράγεις το νέο πόση διαστροφή της πραγματικότητας και πόση αυθυποβολή θα πρέπει να υποστούν οι καταναλωτές αυτού του προιόντος του οποίου η ημερομηνία λήξης δεν ήταν άλλη από την ημέρα του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου-23 Ιουνίου 1996.

...

Η χρήση του ταριχευμένου ονόματος αντανακλά τόσο την ανυπαρξία όσο και την επικινδυνότητα του ηγέτη ενός κόμματος που οφείλει 318 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και παρόλα αυτά προσθέτει νέα χρέη. Πόσο κόστισε το χθεσινό πασοκικό καραγκιοζιλίκι;

Εάν ήθελαν να απευθυνθούν στους οπαδούς τους γιατί δεν το έκαναν ψηφιακά; Η προσπάθεια να αναδειχθεί σε ηγέτη ένας πολιτικά ατάλαντος κομματικός καιροσκόπος ο οποίος δεν διστάζει να αποδεχθεί το στήσιμο αυτού του είδους των κοστοβόρων καραγκιοζιλικίων ενός χρεοκοπημένου κόμματος δείχνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε. Αποκαλύπτει επίσης ότι επιχειρεί διαρκώς να κρύψει κάτω από τη βαβούρα και το θόρυβο την απουσία οτιδήποτε νέου. Και πως να περιμένει κανείς κάτι νέο από έναν επαγγελματία κομματικό στέλεχος;

Όσο για τους 170.000 πολίτες της χώρας των Βαλκανίων που θυσίασαν μία Κυριακή για να ασχοληθούν με το παπατζιλίκι του κ. Ανδρουλάκη και των σκηνοθετών του ας αναρωτηθούν γιατί γεννήθηκαν.

Ακολουθεί το σχετικό (διθυραμβικό) ρεπορτάζ από το protothema>

Μια δεύτερη μεγάλη νίκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσα από μια εκλογική διαδικασία-σταθμό, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 170.000 μέλη. (Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα είχαν ξεπεράσει τις 176.000)

Το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ φέρνει ξανά στην «μαρκίζα», μαζί με το όνομα «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, τον ήλιο με ποσοστό, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και πάνω από 90%.

Ανδρουλάκης: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε
«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», δήλωσε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμώντας ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές. Όπως είπε χαρακτηριστικά από την Χαριλάου Τρικούπη, ανάμεσα σε στενούς συνεργάτες του και στελέχη:

«Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε.».

Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν ότι προσήλθε στις κάλπες πολύ μεγάλο μέρος της «πολιτικής προίκας» των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον περασμένο Δεκέμβριο και ότι σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης, της Αχαΐας, της Θεσσαλίας αλλά και της Αττικής το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μεγάλη συμμετοχή καταγράφηκε και εκεί που υπήρχε ανταγωνιστική διάθεση μεταξύ των υποψηφίων Συνέδρων και μελών για τις ηγεσίες των οργανώσεων, στελεχών από όλες τις τάσεις. Το σίγουρο είναι ότι η δεύτερη νίκη Ανδρουλάκη συμπεριλαμβάνει και κυριαρχία (υψηλά ποσοστά) των «προεδρικών» υποψηφίων στις κάλπες για την εκλογή Συνέδρων και των ηγεσιών στις Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά έτσι κι αλλιώς ότι η σημερινή κινητοποίηση συνιστά εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχείρημα και δίνει μια δεύτερη ισχυρή νίκη στο Νίκο Ανδρουλάκη να συνεχίσει στην κατεύθυνση της «ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας» με την «καθημερινή μάχη του συγκεκριμένου».

Ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε γιορτή αναγέννησης της δημοκρατικής τη σημερινή εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής καλώντας από τη Νέα Σμύρνη, όπου και ψήφισε, «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης».

https://kourdistoportocali.com/news-desk/pasok-gt-170-000-ano-throskontes-panigyrizoyn-epeidi-adynatontas-na-paraxoyn-to-neo-epelexan-tin-epistrofi-sto-palaio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: