Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Αφαιρέθηκε η άδεια επαγγέλματος από τον νομικό σύμβουλο του Λύρου;







Κεραυνός εν αιθρία ή απλά,  λογική εξέλιξη αυτό που ακούγετε τις τελευταίες ώρες στη πιάτσα του Μεσολογγίου;

Το πειθαρχικό των δικηγόρων, επέβαλε στέρηση άδειας επαγγέλματος στο γνωστό για την νομική ανεπάρκειά  του στα δρώμενα του δήμου αλλά και της δικονομίας γενικότερα, κ. Αθανασίου ή Ευρύπορδου.

Ο συγκεκριμένος κύριος κατηγορείται για πλαστογραφίες, υπεξαιρέσεις εγγράφων και συμμετοχή όπως είχαμε πει στην εγκληματική οργάνωση που δικάζεται αυτή την περίοδο στο Αγρίνιο, μαζί με τον Λύρο, τον Καραπάνο ή Μπανιέρα και τον πρώην επόπτη αλιείας Δημητρίου.

...

Μαζί με αυτόν, ακούγεται ότι η μπάλα έχει πάρει  τουλάχιστον και άλλους δυο δικηγόρους… μια από Νιχώρι και έναν από το Αιτωλικό.

Όλα δείχνουν ότι το παρακράτος που έχει δημιουργηθεί  στο δήμο μας, με τη στήριξη και ενός παραδικαστικού κυκλώματος, με πολιτική και κομματική στήριξη, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος , παρασέρνοντας μαζί του την εικονική πραγματικότητα που μας επέβαλαν να ζούμε ως δημότες και ως άνθρωποι.

Οι εξελίξεις δείχνουν να γίνονται ανεξέλεγκτες και οι όποιες φαμφάρες ακούγονται για την κάθοδό τους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι απλά ευσεβείς πόθοι στην άπλα της Λιμνοθάλασσας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, θα έχουμε τις επόμενες μέρες.

Παραιτηθείτε τώρα 


Μ.Ε.Π 

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Κοινή κάθοδο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις από Λύρο και Καραπάνο.






Ένα χάπι εντ θέλουν να δώσουν οι δυο συνέταιροι του ιερού Ραδιομεγάρου ... ανακοίνωσαν ότι τελικά θα κατέβουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, ως πρωταγωνιστές.

Ο καθένας διεκδικεί για πάρτι του τον κεντρικό ρόλο και γι’ αυτό ο ανυποψίαστος δημότης ίσως μπερδευτεί, νομίζοντας ότι έχει να κάνει με δυο αντίπαλα στρατόπεδα, δυο γελωτοποιούς  από δυο διαφορετικά  στούντιο, που αγωνίζονται για το καλό του δήμου

Οι δυο συνεταίροι  Λύρος – Καραπάνος την τελευταία περίοδο έχουν μπει στον επιταχυντή, γιατί δεν θέλουν να πιστέψουν ότι μετά το καρναβάλι έρχεται η Καθαρά Δευτέρα και η κοινωνία θα διώξει τους τοξικούς καρνάβαλους, τοποθετώντας τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

...

Ο μεν Καραπάνος (ή Μπανιέρας) διαμηνύει ότι μετά την παρότρυνση του λαού και μετά την εκδίωξή του από δήμο,  Υπουργεία και πολιτικά γραφεία βολευτών της Ν.Δ, κατεβαίνει για το καλό του απλού πολίτη, για την επαναφορά του γέλιου και της ελπίδας ότι μαζί θα τα φάμε, μαζί θα διοριστούμε και μαζί θα αρμενίσουμε στη νέα γραμμή για τα Ιόνια νησιά.

Ο δε Λύρος μη μπορώντας να ανταγωνιστεί τη γελοιότητα του Μπανιέρα ή Καραπάνου, βάζει τους συνεργάτες του ή αυτούς που κρατά στο χέρι, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα κατέβουν μαζί του, στο δικό του άρμα στη καρναβαλική  παρέλαση, ή ότι δεν θα μπουν σε κανένα άλλο καρναβαλικό άρμα.

Τα κορυφαία  άρματα του  χαζοΛύρου - Καραπάνου Κλασομπανιέρα , βεβαίως  και θα υπάρξουν κάποια βλήματα που θα τα στελεχώσουν, είτε γιατί θέλουν διορισμό είτε γιατί θέλουν το μπαξίσι τους, είτε γιατί απλά είναι βλήματα σε ένα άρμα που το οδηγεί ο χαζοΛύρος ή ο Κλασομπανιέρας και κάπως έτσι θα καταφέρουν να κάνουν τις δουλειές τους.

  Κανείς τους όμως δεν έβαλε στο μυαλό τους ότι τελικά οι δυο καρνάβαλοι του Ραδιομεγάρου τελικά δεν θα κατέβουν στη παρέλαση γιατί πολύ απλά τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, γιατί η δικαιοσύνη έχει κόψει το μακρύ χέρι του Καραπάνου με καταδικαστικές αποφάσεις για υπεξαιρέσεις πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ και του χαζοΛύρου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 Έπεται και το μέγα σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών του κάμπου της Κατοχής, όπου εκεί θα αποδειχθεί περίτρανα ότι οι δυο γελωτοποιοί  είχαν κάνει μαζί κοινοπραξία με κοινό ΑΦΜ κάνοντας κομφετί επιδότηση εκατομμυρίων, χωρίς να βάλουν ούτε μια βίδα στην εν λόγω επένδυση, γιατί δεν τους έκατσε με τη δημιουργία δημοτικού ενεργειακού πάρκου και την καταψήφισή του, από το δημοτικό συμβούλιο του Ραδιομεγάρου.

Επίσης μαθαίνουμε ότι αμφότεροι έχουν κρυφά χαρτιά στα χέρια τους για κάποιους άλλους υποψήφιους καρναβαλιστές και απειλούν ότι θα τα αμολήσουν στην έτσι και αλλιώς  μολυσμένη ατμόσφαιρα του δήμου μας.

Ο ένας λέει ότι έχει βίντεο που δείχνει κάποιον θεσμικό παράγοντα της πρώην Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, να παίρνει φακελάκι και ο άλλος  έγγραφη υπεύθυνη δήλωση από  πρώην δήμαρχο, ότι δεν θα κατέβει στις ερχόμενες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αρκεί να τον καλύψει σε κάποια ΄΄στριμώγματα΄΄ της κακιάς στιγμής.  

Σε αυτές τις ρυπαρές εκδηλώσεις μας καλούν αμφότεροι να συμμετέχουμε .

Η λύση είναι μια… τους κλείνουμε κατάμουτρα τη πόρτα και τους αφήνουμε να φάνε τις σβουνιές που δημιούργησαν .

Μόνο τότε θα περάσουμε καλά και θα απολαύσουμε Καλό Καρναβάλι .




Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Ρωμανός: Η Ομάδα Ράμσταϊν διοικεί τον πολυεθνικό στρατό του πολέμου κατά της Ρωσίας




Γιώργος Ρωμανός: Η Ομάδα Ράμσταϊν διοικεί τον πολυεθνικό στρατό του πολέμου κατά της Ρωσίας. Σχολιάζουμε τους παράγοντες που συντελούν στη συνέχιση της πολεμικής σύγκρουσης. Εν συνεχεία παρουσιάζουμε τμήμα από την εκπομπή «Μακροκοσμικές Προκλήσεις» με τον Λουκά Ντουρντουρέκα, της 19-2-2023.



 
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Αιτωλικό: Ένοικος αφόπλισε και συνέλαβε Ρομά ληστή που «μπούκαρε» στο σπίτι του με πλαστικό όπλο



Τον παρέδωσε στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που έφτασαν αμέσως!








Ένοικος σπιτιού στο Αιτωλικό, αφόπλισε, ακινητοποίησε παρέδωσε στους αστυνομικούς τον ένοπλο Ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του.

...

Ο 45χρονος Ρομά μπήκε στο σπίτι και με την απειλή περιστρόφου, άρπαξε έναν χρυσό σταυρό με αλυσίδα.

Ο ένοικος του σπιτιού δεν φοβήθηκε, και πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Αφού όρμησε κατά πάνω του, τον αφόπλισε, τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που έφτασαν αμέσως.

Όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι το όπλο ήταν πλαστικό με καψύλλια!

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μεσολογγίου άσκησε στον 45χρονο δράστη δίωξη για απόπειρα ληστείας, και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής και στο Αγρίνιο, όπου ένας εικοσιεξάχρονος αποπειράθηκε να εισβάλει στον βοηθητικό χώρο ενός σπιτιού, αλλά τον αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σπίτι έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα κλοπής.


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/aitoliko-enoikos-afoplise-kai-synelave-epidokso-listi-pou-mpoukare-sto-spiti-tou-plastiko-oplo/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε μονάδα αποκατάστασης υγείας, εισήχθη ο δήμαρχος Μεσολογγίου




Μετά τα αλύπητα χτυπήματα που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Λύρος, από όλες τις κατευθύνσεις  ,  και σε συνδυασμό με την υπερπροσπάθεια που καταβάλει όλο αυτά τα χρόνια για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας, είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή του σε μονάδα αποκατάστασης της γαλήνης του.

Το τελειωτικό χτύπημα για τον δήμαρχο του Ραδιομεγάρου, ήρθε σήμερα, από όλους εκείνους που τον ζηλεύουν και εποφθαλμιούν τη θέση του. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της απένταξης του έργου στο ΧΥΤΑ  και σαν να μην έφτανε η πίκρα που τον κέρασαν οι από πάνω, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να του θυμίσουν το αποτέλεσμα της πορείας του στο δήμο , μέχρι σήμερα.

 

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας από χθες μέχρι σήμερα, τα οποία καθιστούν τον Λύρο, πιονιέρο στο άθλημα της χασούρας, σε Πανελλαδικό επίπεδο.

...

Έχουμε λοιπόν από τον Βασιλείου :

Αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν δεν ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
την υπογραφή της σύμβασης 240.000 ευρώ για αποκατάσταση του 3ου και 4ου
κύτταρου του ΧΥΤΑ με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα:

·         Την επιχορήγηση του ΧΥΤΑ με 600.000 ευρώ από ιδία έσοδα του ΔΗΜΟΥ εις
βάρος των Δημοτών.

·         Την καταπόνηση και καταστροφή των απορριμματοφόρων λόγω μεταφοράς των
απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, και επιβάρυνση του Δήμου με 4.500 ευρώ
ημερησίως.
Η παραπάνω ζημία θα μπορούσε να είχε μειωθεί εάν είχε υλοποιήσει την κατασκευή
ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ παρότι είχε και τη σύμφωνη
γνώμη του Δ.Σ.
Πόσα άλλα κ. Δήμαρχε πρέπει να γίνουν για να δείτε την πραγματικότητα;;;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτό τον ταλαιπωρημένο ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ   ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ ;;;
-Χάθηκε 1.000.000 ευρώ για την επισκευή της Παλαμαικής Σχολής διότι δε
συντάξατε μηχανολογική μελέτη ,
-Χάθηκαν 280.000 ευρώ για την επισκευή του αντλιοστασίου πίσω από την
Μητρόπολη και τοποθέτηση αντλιών στη Βόρεια πλευρά του Αιτωλικού με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν και οι δύο περιοχές κάθε χρόνο,
-Χάθηκαν 200.000 ευρώ για 4 παιδικές χαρές από το Πράσινο Ταμείο,
-Ζημιώθηκε το ταμείο του Δήμου κατά 100.000 ευρώ, αλλάζοντας τον τρόπο
Δημοπράτησης 10 παιδικών χαρών ( πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ) από Προμήθεια σε
Έργο ,
-Χάθηκαν 1.000.000 ευρώ από Επιχειρησιακά προγράμματα ( Ο.Χ.Ε. ) λόγω
έλλειψης προτάσεων για την κατασκευή του δρόμου από Τουρλίδα εως Μουσείο
Άλατος.

-Χάθηκαν 220.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις επειδή είχε έκπτωση 2 %.
Σας ενοχλούσε που η προηγούμενη Δημοτική αρχή έκανε αναθέσεις έργων με μικρό
ποσοστό έκπτωσης και εσείς σήμερα κάνετε το ίδιο και χειρότερα.
-Δημοπρατήσατε έργο στη Τουρλίδα 235.000 ευρώ από ιδία Έσοδα χωρίς έκπτωση,

Κάνατε Ασφαλτοστρώσεις 74.000 ευρώ με έκπτωση 2%.

Από τον Σαπλαούρα , τον γνωστό από την περίοδο Καραπάνου ή Μπανιέρα.

Η ακύρωση (κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης) της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο βασίστηκε στους εξής λόγους:

1.     Το έργο θα έπρεπε να ανατεθεί με ανοιχτό διαγωνισμό αλλά ο Δήμαρχος, με νέα απόφαση και παρά την αντίθετη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε να καλέσει μόνο τρεις εταιρείες να λάβουν μέρος, επικαλούμενος παράτυπα, τη διάταξη έκτακτου γεγονότος, που όμως  δεν στοιχειοθετήθηκε.

2.     Το ποσοστό έκπτωσης του έργου στο οποίο συμφώνησε η Δημοτική Αρχή ήταν 9%,  τη στιγμή που η πλειονότητα των έργων στο δήμο έχουν μέση έκπτωση 40%.

3.     Το Υπουργείο ενέκρινε χρηματοδότηση για το έργο, ποσού 600 χιλιάδων ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός του δημοπρατούμενου έργου ανέρχεται στο διπλάσιο ποσόν, κάτι που αμφισβητεί με την Πράξη του το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τη διαφορά θα την έβαζε ο Δήμος για να προχωρήσει το έργο. Και εδώ ερωτάται ο δήμαρχος. Γιατί δεν το χρηματοδοτούσε μόνος του ο Δήμος το έργο, εφόσον είχε τα χρήματα, από την αρχή που προέκυψε το πρόβλημα;

4.      

Από τον Διαμαντόπουλο :

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου στοιχίζει στους δημότες 4.500€ ημερησίως. Αν κάνει κανείς τις πράξεις αντιλαμβάνεται και κάποιος που δεν γνωρίζει από Δημόσια Διοίκηση ότι τελικά θα μπορούσατε από την πρώτη μέρα της θητείας σας να έχετε δημοπρατήσει το έργο με δικούς μας πόρους και όχι να « επαιτούμε » μήνες στην πόρτα του Υπουργού για να μας χρηματοδοτήσει τελικά κατά το ήμισυ.

Κόστος Μεταφοράς Απορριμμάτων στην Πάλαιρο

Μηνιαίο Κόστος : 4.500 * 30ημ. = 135.000€
Ετήσιο Κόστος : 135.000*12 = 1.620.000€

Χρηματοδότηση Έργου : 1.200.000€ ( 600.000 Δήμος + 600.000 Υπουργείο )

 

Με τέτοιες αποδόσεις, που πας βρε έρμο ντήμαρχο ;

Το έριξες στον ύπνο επί 3,5 χρόνια και τώρα κατάλαβες ότι είσαι σε όλα εκτός;

Τέτοια καταστροφή είχε να δει ο τόπος μας από τον καιρό του Κιουταχή.

Εκείνο το μαγαζί που διατηρείς, πως κρατιέται ακόμη, με τίνος τα χρήματα; με τα δικά σου και με το μυαλό που διαθέτεις, μάλλον θα είναι φυσικοχημικά αδύνατο.

Άντε καλέ μας συμπολίτη στην μονάδα αποκατάστασης γαλήνης, μπας και διασώσεις τουλάχιστον την αξιοπρέπειά σου,  τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για να μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς το ανάλογο ένδυμα, μη ξεχνάς είμαστε σε καρναβαλική περίοδο και δεν θα το προσέξει κανείς.

Πως τα κατάφερες έτσι;

Ακόμη και ο μέγιστος απατεώνας που έχει περάσει από τo δημαρχιακό θώκο του Μεσολογγίου, που δεν είναι άλλος από τον κλασομπανιέρα, φαντάζει ασύγκριτα καλύτερος από ΄σένα.

Έτσι κι αλλιώς, σε λίγες ώρες θα κάνει την εμφάνισή της και η εντολή από τη δίκη του Αγρινίου, τι το κουράζεις το πράγμα;

Παραιτήσου τώρα, μη κάνεις άλλη ζημιά πρωτίστως στον εαυτό σου και μετά στον τόπο μας.

Πάρε τη παρέα σου και στο καλό

Ο ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 

 

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Κ. Κούστας – Βάστα κουμπάρε δυνατά , μόλις εγκρίθηκε το κονδύλι για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού.




Εδώ ο κόσμος καίγεται , εδώ ο κόσμος εχάθη, αλλά  ο  Κούστας … ο γνωστός επαγγελματίας αριστερός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τρέχει ακόμη για να διασφαλίσει το κομπόδεμα του κουμπάρου του και πρώην επόπτη αλιείας Δημητρίου .

Μαθαίνουμε λοιπόν από τον ντελιβαρά του Δημητρίου, ότι σήμερα εκδόθηκε  μάλλον η τελική άδεια, που θα επιτρέψει στον κουμπάρο του, να βάλει χέρι στα 20 εκατομμύρια, που είναι για δήθεν  έργα εντός της Λιμνοθάλασσας.

Η χαρά του είναι τόσο μεγάλη που δεν διστάζει ούτε στιγμή να αναφωνήσει – είναι τα έργα τα οποία θα επιτρέψουν …να αναπνεύσουν τα οικοσυστήματα καθώς και να βελτιωθεί σημαντικά το σύνολο και της αλιευτικής δραστηριότητας σε αυτή.

Οπότε εσείς οι κακεντρεχείς για μαζευτείτε, απέναντί σας έχετε τον οπλαρχηγό   Κούστα που  κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια για να διασφαλίσει το καλό του οικοσυστήματος και ιδιαιτέρως , το μεροκάματο του απλού ψαρά, του μεροκαματιάρη, του προλετάριου της θάλασσας .... σύντροφοι.

 Τώρα βέβαια εάν οι αλιευτικοί συνεταιρισμοί της λιμνοθάλασσας αποτελούνται από 2 έως 3 άτομα ενώ θα έπρεπε να αποτελούνταν από 15 ή και 25, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Εάν αυτό γίνετε για να αρμέγει τους  συνεταιρισμούς ο κουμπάρος του ο οποίος παρανόμως δηλώνει τεχνικός σύμβουλος των ιχθυοτροφείων, επίσης είναι άλλη δουλειά.

...

Εάν το παρακράτος που είχε χτίσει ο κουμπάρος του,  είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή βλέπουν την έξοδο από την υπηρεσία και κάποιοι από αυτούς έχουν φορτωθεί ήδη από 5 χρόνια ο καθένας, για τις κομπίνες που στήνανε με τον Δημητρίου, επίσης είναι άλλη δουλειά.

Το ότι αυτά τα έργα είναι ανύπαρκτα, άρα και αποδοτικά χρηματικά, ίσως δεν πολυενδιαφέρει τον αριστερό Κούστα. Γιατί πιστεύει ότι κανένας  δεν θα το πάρει χαμπάρι.

Το ότι με αυτά τα έργα θα συμβεί το εντελώς αντίθετο από αυτό που περιγράφει ο Κούστας για τα οικοσυστήματα, ακόμη  και για το μεροκάματο των ψαράδων, ίσως ο αριστερούλης με δεξιές τσέπες Κούστας, να μην προβληματίζεται , γιατί τότε θα είναι παρελθόν από το πολιτικό σκηνικό του τόπου μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δηλώνει απλά γυμναστής της κακιάς ώρας, ο οποίος ασχολήθηκε με την έμμισθη  οικολογία για να βοηθήσει δήθεν το μεροκάματο της προλεταριακής αλιείας.

Μπορεί ο αγαπητός και φιλότιμος Κούστας να αγωνιά για το μέλλον των απογόνων Δημητρίου, οι οποίοι και αυτοί δηλώνουν τεχνικοί σύμβουλοι των ιβαριών της λιμνοθάλασσας, αλλά μάλλον θα τον απογοητεύσουμε.

Το καλύτερο που έχει να τους συμβουλεύσεις Κωστάκη είναι, να ασχοληθούν με πραγματική δουλειά και όχι να πουλάνε νταβατσιλίκι σε παράνομους και ανύπαρκτους συνεταιρισμούς, επειδή ο μπαμπάς τους είχε δημιουργήσει το παρακρατικό μηχανισμό, ώστε να καλύπτει το χρήμα που έρεε στις τσέπες του από ΕΣΠΑ κλπ.

Και μιας και μιλάμε μεταξύ μας, για ρώτα τον κουμπάρο τι ήθελε σήμερα στο Αγρίνιο στα γραφεία της Ασφάλειας με τον Δημητρακόπουλο ( το γνωστό δικηγόρο της Καιλή … από το Κορωπί και με άλλους δυο του ιδίου επαγγέλματος; ). Μήπως έχει ενεργοποιηθεί το ένταλμα που είναι κοινό με  κάποιους επιχειρηματίες του Μεσολογγίου  και βέβαια  για το δήμαρχο Μεσολογγίου; 

Εσύ Κωστάκη...  γιατί συναγωνιζόσουν με τον Καραπάνο ή κλασομπανιέρα, για το ποιος θα πιέσει περισσότερο ώστε να γίνουν τα έργα;

Για τον κλασομπανιέρα έχουμε την απάντηση, για σένα όμως δεν θέλουμε να το πιστέψουμε… είσαι  της Αριστεράς του νομισματοκοπείου και αυτό μας μπερδεύει λίγο.

Τρέξε όσο θες Κωστάκη, το αποτέλεσμα θα το νοιώσετε όλοι όσοι ανήκετε στην παρέα.

Τρέξε  όσο μπορείς … ως Έλληνας Φόρεστ Γκαμπ έχεις μέλλον, ως οικολόγος και αριστερός, είσαι απλά παράδειγμα προς αποφυγή 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Σωτηρακόπουλος σε ρόλο Μαριονέτας;


Δημόσια καταγγελία από τον Πάνο Παπαδόπουλο είχαμε τη περασμένη εβδομάδα, για τον ρόλο του Αιτωλικιώτη δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σωτηρακόπουλου (ή αλλιώς Μπαμπανάτσα), όπου τον αποκάλεσε μαριονέτα του δημάρχου.

Αιτία αυτής της διαπίστωσης είναι η αποκάλυψη ότι κάποιες σχολικές μονάδες δεν έχουν θέρμανση, με αποτέλεσμα τα παιδιά να υποφέρουν και τελικά να αρρωσταίνουν, επειδή κάποιοι από τη δημοτική αρχή ας πούμε ότι δεν μερίμνησαν.

Την επομένη κι όλας μέρα, ο Σωτηρακόπουλος, ανεβάζει Δελτίο Τύπου όπου διαβεβαιώνει ότι όλα είναι καλά και ότι η θέρμανση στα σχολεία είναι στο φουλ…  τώρα αν τα παιδιά κρυώνουν ή αρρωσταίνουν, αυτό φταίει η μαλθακότητα της εποχής που ζούμε και η ευμάρεια που προσφέρει η σημερινή κυβέρνησης σε κάθε ελληνική οικογένεια.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος παραθέτει με στοιχεία και αποδείξεις ότι τα χρήματα για θέρμανση στα σχολεία, έγιναν πίσσα και άσφαλτος, θυσία στην αγωνιώδη προσπάθεια του χαζοΛύρου να αποδείξει ότι επιτελείται έργο , έστω και με καθυστέρηση 3,5 ετών.

...

Βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί, και γιατί βρε παιδί μου δεν έπαιρνε ο χαζοΛύρος, χρήματα από κονδύλια ή άλλα προγράμματα που είναι σε πληθώρα αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από τη κυβέρνηση, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μα πολύ απλά, Λύρος και περίγυρος Λύρου , αναλώθηκαν όλο αυτό τον καιρό, με το  πως θα γεμίσουν τις τσέπες τους και δεν κατέθεσαν καμιά μελέτη, δεν ασχολήθηκαν καν με τα προβλήματα του τόπου, δεν διεκδίκησαν κανένα κονδύλι και έργο για το τόπο μας.

Ακόμη και η πολυδιαφημιζόμενη μαρίνα Μεσολογγίου όπου έγινε πολύς ντόρος και μάλιστα διοργανώθηκε λαϊκή σύναξη παραγόντων, μαζικών φορέων και δημοτών, θύμισε περισσότερο τις τελευταίες μέρες του καραπάνου ή Κλασομπανιέρα, όπου είχε εγκαινιάσει την ακτοπλοϊκή γραμμή Μεσολόγγι- Ιόνια νησιά, με πλοίο όπου και η ίδια η εταιρεία είχε ανακοινώσει,  ότι είναι ακόμη στο ναυπηγείο και ότι ουδέποτε έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, σε επίσημο επίπεδο.

Δικαίως λοιπόν ο Παπαδόπουλος χαρακτήρισε μαριονέτα τον Σωτηρακόπουλο, υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι ο Σωτηρακόπουλος τυγχάνει εκπαιδευτικός στη Πρωτοβάθμια και θα περίμενε κανείς ότι θα τιμήσει πρωτίστως  τον όρκο που έδωσε απέναντι στην επιστήμη και την Πολιτεία και κατόπιν να  μας εκπλήξει με την τετράποδη υπακοή του, σε έναν αποτυχημένο και καθαιρεμένο δήμαρχο όπως ο χαζοΛύρος.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τις πρώτες μέρες της δημοτικής αρχής Λύρου, ο Σωτηρακόπουλος ήταν η αιχμή του δόρατος ενάντια στην προηγούμενη αρχή καραπάνου. Ήταν αυτός που έβγαλε ποσά και σκάνδαλα στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διώξεις ενάντια στον Σκαρμούτσο και τον ίδιο τον καραπάνο.

Από τη στιγμή όμως που αποκαλύψαμε ότι Λύρος και καραπάνος έχουν μαζί κοινοπραξία με φωτοβολταικά και ανήκουν στην ίδια εγκληματική οργάνωση, ο Σωτηρακόπουλος προτίμησε τη δεξιά γωνία για κάλυψη – απόκρυψη και γιατί όχι και για ιδιωτικό βόλεμα, παρέχοντας παράλληλα προστασία,  από τις  αποκαλύψεις που από εδώ και πέρα θα σκάνε σε καθημερινή βάση για τη δημοτική αρχή του Λύρου –καραπάνου και της εναπομείνασας δημοτικής  παρεούλας.


Ο ΔΡΑΚΟΣ


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τρωικός Πόλεμος δεν έγινε για καμιά Ελένη… Μια “αποκρυπτογράφηση”






Την περίοδο που στην Ελλάδα ακμάζει ο λαμπρός Μυκηναϊκός πολιτισμός, στην Μικρά Ασία κυριαρχούσε μια άλλη αυτοκρατορία, αυτή των Χετταίων. Μετά τη μάχη του Καντές όμως (Χετταίου κατά Αιγυπτίων) τον 13ο αι. π.Χ. η ισχύς του κράτους αυτού άρχισε να κάμπτεται. Έτσι Στο δυτικό άκρο της Μικράς Ασίας δημιουργήθηκαν δύο κρατικά μορφώματα, αυτό της Ασσούβα (Αssuwa) στον Βορρά και αυτό της Αρζάβα (Αrzawa) στον Νότο.

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ Δ. ΚΑΡΥΚΑ

Έχοντας ξεφύγει από την «κηδεμονία» των Χετταίων, τα δύο αυτά κράτη ή συμμαχίες κρατών, αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν σε ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, αμφισβητώντας τα πρωτεία των Ελλήνων της δυτικής ακτής του Αιγαίου.

Σταδιακά το βόρειο κράτος της Ασσούβα κατέστη το κέντρο της «δυτικομικρασιατικής» ελληνικής συνομοσπονδίας. Πρωτεύουσα της δε αναγνωρίστηκε Τροία, το ομηρικό Ίλιον. Από τη θέση της η Τροία ήλεγχε μερικούς από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους της εποχής, με αποτέλεσμα γρήγορα να μεταβληθεί σε ισχυρή μητρόπολη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (η Τροία υπήρξε αποικία Ελλήνων που πέρασαν απέναντι από τη Λήμνο, για αυτό άλλωστε Τρώες και Αχαιοί μιλούσαν την ίδια γλώσσα και λάτρευαν τους αυτούς θεούς).

Σταδιακά η επιρροή της επεκτάθηκε και στην ευρωπαϊκή ακτή. Οι Κίκονες και οι Παίονες – θρακικά ελληνικά φύλα – εμφανίζονται στα Έπη ως σύμμαχοι των Τρώων. Ο Ήρόδοτος μάλιστα στο Ζ βιβλίο του αναφέρει, συγκρίνοντας την εκστρατεία του Ξέρξη με αντίστοιχη των Τρώων, ότι οι τελευταίοι όχι μόνο είχαν επεκτείνει την επιρροή τους στην Ευρώπη, αλλά είχαν θέσει υπό τον έλεγχο τους και ολόκληρη τη Θράκη και τη Μακεδονία και είχαν φθάσει ως το Ιόνιο Πέλαγος.

...

Με τον τρόπο αυτό οι Αχαιοί αποκλείονταν ακόμα και από τους χερσαίους εμπορικούς δρόμους προς Βορρά και απειλούνταν με οικονομική ασφυξία. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως μια τέτοια κατάσταση δεν ήταν δυνατό να γίνει ανεκτή από την ισχυρή Μυκηναϊκή Αυτοκρατορία. Οι Μυκηναίοι άνακτες – τοπάρχες στην πραγματικότητα – στάθηκαν στο πλευρό του αυτοκράτωρα Αγαμέμνωνος και επετέθησαν κατά των ομοφύλων τους. Ένας από τους μεγαλυτέρους και πλέον αιματηρούς εμφυλίους πολέμους μόλις άρχιζε.

Οι Μυκήνες και η Τροία, οι δύο μεγάλες αντίπαλες πόλεις, ως άλλη Αθήνα και Σπάρτη, διέγησαν βίους παράλληλους. Και οι δύο για ένα διάστημα θεωρούνται τόποι μυθολογικοί, υπαρκτοί μόνο στη φανατασία του Ομήρου. Η επιμονή ορισμένων ρομαντικών όμως τις έφερε και πάλι στο φώς, τις ανέστησε στο μεγάλο βιβλίο της Ιστορίας.

Οι δύο πόλεις κτίστηκαν περίπου την ίδια εποχή, με την Τροία να εμφανίζεται λίγο γηραιώτερη. Η Τροία σύμφωνα με τον διάσημο αρχαιολόγο Μπλέγκεν ιδρύθηκε το 3200 π.Χ. Όλα δε τα αρχαιολογικά τεκμήρια συντίνουν στην αποδοχή της απόψεως ότι ιδρύθηκε από Λήμνιους αποίκους, από την περίφημη Πολιόχνη. Αντίστοιχα οι Μυκήνες, τα ίχνη της πρώτης κατοίκησης στις οποίες χρονολογούνταν μέχρι πρότινος γύρω στο 3000 π.Χ. φαίνονται επίσης «γηραιότερες», μετά τις χρονολογήσεις του καθηγητού και ακαδημαϊκού Ιωάννου Λυριντζή, με τη μέθοδο της θερμοφωταυγίας.

Βάσει της μεθόδου αυτής τα κυκλώπεια τείχη της ακροπόλεως χρονολογούνται γύρω στο 3000 π.Χ. αντί του ~1400 π.Χ, που αποτελεί και την διαδεδομένη άποψη. Και οι δύο πόλεις διήλθαν από σειρά οικιστικών φάσεων. Οι φάσεις αυτές είναι εννέα για την Τροία η οποία και «έζησε» περισσότερο από την αντίπαλο της, η οποία κατεστράφη ολοσχερώς από τους Αργείους τον 5ο αιώνα π.Χ. Μια σημαντική ωστόσο διαφορά που προέκυψε ήταν αυτή η σχετική με την ταύτιση των ομηρικών πόλεων.

Για τις Μυκήνες κανένας δεν εξέφρασε αμφιβολίες ότι η πόλη που ήρθε στο φως μετά τις ανασκαφές ήταν η ομηρική. Αντίθετα για την Τροία οι γνώμες των επιστημόνων διήσταντε ως σήμερα. Οι περισσότεροι ταυτίζουν την Τροία της οικιστικής φάσεως VIIα με την Τροία της περιόδου των Τρωικών, η οποία αφανίστηκε από τους Αχαιούς . Υπάρχουν όμως και αυτοί που το αμφισβητούν. Όχι τυχαία οι περισσότεροι των αμφισβητιών είναι Γερμανοί και υποστηρικτές της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας. Ο Χ.Ντέρπφελντ, για παράδειγμα, έχει ταυτίσει την Τροία VI με την Ιλιαδική Τροία, η οποία όμως κατ’αυτόν κατεστράφη από επιδρομές Θρακών οι οποίες σημειώθηκαν στα πλαίσια της «Ιλλυρικής και Δωρικής μετανάστευσης». Τα τεκμήρια όμως τον διαψεύδουν.

Η Τροία VΙ κατεστράφη από ισχυρό σεισμό και όχι από εχθρική επιδρομή. Άλλωστε είναι επίσης αρχαιολογικά τεκμηριωμένο ότι θρακικά φύλα πέρασαν στην περιοχή της Τρωάδος μόλις το 1100 με 1000 π.Χ. και όχι νωρίτερα. Ένας άλλος αρχαιολόγος, ο Φ.Σάχερμάγιερ, υπεστήριξε την άποψη ότι ναι μεν η καταστροφή της Τροίας VI προήλθε από σεισμό, αλλά οι Αχαιοί την κατέλαβαν εκμεταλλευόμενοι αυτόν ακριβώς τον σεισμό. Για αυτό, υποστηρίζει, κατασκεύασαν και τον Δούρειο Ίππο, ως αφιέρωμα στον κοσμοσείστη Ποσειδώνα. Η απόψη αυτή δεν στηρίζεται σε αρχαιολογικά τεκμήρια. Στο στρώμα VI της Τροίας δεν βρέθηκαν σημάδια πυρκαγιάς και καταστροφής προερχομένης από ανθρώπινη παρέμβαση. Η πλέον περίεργη άποψη είναι ,τέλος, αυτή του Βίκελμαν, ο οποίος υποστηρίζει ότι ναι μεν ήταν η Τροία VIIα η οποία κατεστράφη από πολεμική επιχείρηση, αλλά κατεστράφη από Θράκες επιδρομείς.

Οι Έλληνες, υποστηρίζει ο ερευνητής, απλώς εξύφαναν αργότερα τον μύθο του Τρωικού Πολέμου για να καρπωθούν την πολεμική επιτυχία ενός άλλου λαού! Και πάλι όμως η αρχαιολογική σκαπάνη έρχεται αρωγός της αληθείας και αποδεικνύει περίτρανα το εντελώς αβάσιμο των ισχυρισμών του ευφάνταστου ερευνητού. Άλλωστε οι Έλληνες έχουν συνηθίσει να γράφουν με το αίμα και τη δράση τους ιστορία και όχι να καρπώνονται την δόξα άλλων, όπως κάποιοι απόγονοι των «προτούρκων», «προσκοπιανών» πράτουν κατά κόρον στην εποχή μας.

Η περιγραφή του Ηροδότου λοιπόν (Ζ’ 20, 2-5) αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα γιατί έγινε ο Τρωικός Πόλεμος. Γράφει ο Ηρόδοτος : «…μήτε κατά τα λεγόμενα τον Ατρειδέων ες ίλιον μήτε τον Μύσων τε και Τεύκρων τον πρό των Τρωικών γενόμενον, οι διαβάντες ες την Ευρώπην κατά Βόσπορον τους τε Θρήικας κατεστρέψαντο πάντας και επί τον Ιόνιον πόντον κατέβησαν μέχρι τε Πηνειού ποταμού το προς μεσαμβρίης ήλασαν».

Μετά την ανεξαρτοποίηση της από τη Χιττική Αυτοκρατορία λοιπον, η πόλη του Πριάμου κατέστη μεγάλη δύναμη. Εξελίχθηκε η ίδια σε μεγάλη αυτοκρατορία, καταλαμβάνοντας όλα τα βορειοελληνικά εδάφη,έως τον Πηνειό ποταμό. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Όμηρος στον Κατάλογο των Πλοίων δεν αναφέρει μυκηναϊκά αποσπάσματα από εκείνες τις περιοχές να λαμβάνουν μέρος στην μεγάλη εκστρατεία. Το αυτό μπορεί να υποτεθεί και για τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία επίσης θα πρέπει να είχαν καταληφθεί από τους Τρώες.

Η επερχόμενη σύγκρουση λοιπόν δεν θα πραγματοποιείτο για καμία Ελένη, αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους, μεταξύ των δύο ισχυρότερων εκείνη την εποχή συνασπισμών, αυτού των Ελλήνων των Μυκηνών και αυτού της ελληνικής αποικίας Τροίας. Λόγοι οικονομικού ανταγωνισμού άλλωστε δεν οδήγησαν οκτώ αιώνες αργότερα Αθήνα και Σπάρτη να αλληλοεξοντωθούν κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου; Και γιατί η δεκαετής διάρκεια του Τρωικού Πολέμου φαντάζει ως παραμύθι, όταν ο Πελοποννησιακός πόλεμος, ο οποίος διεξήχθη με σαφώς πιο εξελιγμένα μέσα και τακτικές διήρκεσε 27 ολόκληρα χρόνια;

https://www.history-point.gr/o-troikos-polemos-den-egine-gia-kamia-eleni-mia-quot-apokryptografisi-quot

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Το κρανίο της Ροδόπης






Η απουσία πτωμάτων ή άλλων απτών στοιχείων είναι ένα από τα πολλά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η επιστημονική κοινότητα για να αρνηθεί την πιθανότητα εξωγήινης ζωής στη Γη.

Αυτό προκαλεί μια κατάσταση που δεν θα κερδίσει, ωστόσο, αφού σχεδόν όλα τα στοιχεία είτε αγνοούνται ως πλαστά ακόμα και όταν είναι αληθινά, είτε απλώς εξαφανίζονται πριν εξεταστούν.

Τέτοια είναι η περίπτωση του συναρπαστικού, που δεν έχει ξαναδεί εξωγήινο κρανίο από την περιοχή της Ροδόπης.

Αυτό το κρανίο ανακαλύφθηκε στα βουνά της Ροδόπης της Βουλγαρίας από έναν κάτοικο της Φιλιππούπολης, μια πόλη 150 χιλιόμετρα (90 μίλια) νοτιοανατολικά της Σόφιας, της πρωτεύουσας της χώρας.

...

Ο ανώνυμος άνδρας βρήκε το κρανίο θαμμένο δίπλα σε ένα μικρό μεταλλικό αντικείμενο με οβάλ σχήμα.

Η συναρπαστική ιστορία του ξεκίνησε όταν είδε ένα όνειρο στο οποίο πέντε όντα φορώντας κίτρινα μεταλλικά ρούχα τον οδήγησαν σε μια τοποθεσία στα βουνά της Ροδόπης κοντά στα βουλγαροελληνικά σύνορα.

Πήγε στην τοποθεσία που είχαν επισημάνει οι άγνωστοι στις 21 Μαΐου 2001, και σίγουρα το κρανίο ήταν εκεί.

Πολλοί ουφολόγοι βλέπουν την ανακάλυψή του - η οποία προκάλεσε πολύ ενθουσιασμό και συζητήσεις - ως υποστηρικτική απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινων και την παρουσία τους στη Γη.

Το κρανίο φάνηκε αρχικά μόνο σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ήταν περίεργοι για το υπερφυσικό, αλλά αυτό δεν το κράτησε μυστικό για πολύ.

Το κρανίο επιθεωρήθηκε από τον καθηγητή Dimiter Kovachev, τον διευθυντή του Μουσείου Παλαιοντολογίας στο Asenovgrad και την αρχαιολόγο Katya Malamet της Bugarian Academy of Sciences. Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο.

Το κρανίο έχει το ίδιο μέγεθος με εκείνο ενός νεογέννητου ανθρώπινου μωρού, ωστόσο ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια και έχει ελαφρύτερη και λεπτότερη δομή οστού (8,8 ουγκιές). Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι έξι θάλαμοι σε αυτό είναι τα αισθητήρια όργανα του εξωγήινου.

Αυτή η οντότητα είχε έξι μάτια ή ίσως πιο εντελώς άγνωστα όργανα όσο ήταν ζωντανή. Είναι περίεργο να μην υπάρχει μια τρύπα στο στόμα όπου θα περιμέναμε να είναι.

Δεν του αρέσει κανένα κρανίο ανθρωποειδούς που είναι γνωστό στην επιστήμη και ο καθηγητής Κοβάτσεφ είναι σίγουρος ότι δεν είναι απολίθωμα. Σύμφωνα με τον Kovachev, «Δεν μπορέσαμε να αποκαλύψουμε καμία σύγκριση ή συσχέτιση με τίποτα από τα προηγούμενα 30 εκατομμύρια χρόνια».

Παρά τα χαρακτηριστικά που δεν μοιάζουν με αυτά οποιουδήποτε άλλου ζώου, οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι το κρανίο ανήκε σε ένα είδος ζώου που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εικασίες σχετικά με το κρανίο της Ροδόπης. Ο Koubrat Tomov, ένα πολύ γνωστό μέντιουμ στη Βουλγαρία, πιστεύει ότι ανήκε σε ένα γενετικά τροποποιημένο πλάσμα του Ατλάντιου.

Λέει ότι το κρανίο είναι τα απομεινάρια ενός λανθασμένου πειράματος που έλαβε χώρα εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια.

Σύμφωνα με μια διαφορετική πεποίθηση, είναι πιθανώς τα υπολείμματα ενός εξωγήινου που θάφτηκε γρήγορα μετά τη δολοφονία του από στρατιώτες που στάθμευαν εκεί κοντά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο χωρικός από τη Βουλγαρία που ανακάλυψε το κρανίο ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει πολλές ευγενικές προσφορές για να το πουλήσει. Δυστυχώς, το κρανίο εξαφανίστηκε πριν οι ερευνητές προλάβουν να κάνουν μια μελέτη DNA και χρονολόγηση άνθρακα.

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης, σίγουρα δεν θέλει να μοιραστεί το αντικείμενο του με την υπόλοιπη ανθρωπότητα, ακόμα κι αν αυτό θα μπορούσε να είναι απόδειξη ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

https://mystery.autodailyz.com/the-rhodope-skull-evidence-for-the-existence-of-aliens-on-earth/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Το λαχανικό που μειώνει το σάκχαρο στο αίμα σχεδόν κατά 20% αμέσως μετά το φαγητό






Το σέλινο φέρεται να έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία και να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου.

...

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά η αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με έρευνες, ένα λαχανικό μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μέσα σε 120 λεπτά από την κατανάλωσή του.

AD
AD
AD
AD
AD
ADΟ διαβήτης τύπου 2 μετά βίας θα εντοπίζετε, εάν λάβετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπό του. Το «κλειδί» είναι η σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τα οποία ανεβαίνουν σε επικίνδυνα επίπεδα όταν δεν ελέγχονται.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Saudi Medical Journal», η κατανάλωση σέλινου μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

https://www.pentapostagma.gr/ygeia/7068770_lahaniko-poy-meionei-sakharo-sto-aima-shedon-kata-20-amesos-meta-fagito

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...