Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού Μασαούτης για παράνομη Υλοτομία. Τα πάρε - δώσε με εργολάβους, έχουν και το ανάλογο αντίτιμο





Τα μεγάλα έργα του Λύρου έχουν και και το ανάλογο κόστος,  το οποίο καλούνται να πληρώσουν εκτός από τους δημότες και οι πρόθυμα ανόητοι, όπως ο Μασαούτης, ο οποίος λέει ότι είναι αντιδήμαρχος Αιτωλικού,  χωρίς βέβαια να ρωτήσει την αυτοπροσδιοριζόμενη ''δήμαρχο'' Αιτωλικού Μαντζή.

Ο συγκεκριμένος κύριος, μάλλον  ήθελε να εξυπηρετήσει τις προσωπικές σχέσεις του δημάρχου με εργολάβο κοπής δέντρων, (μιας και το πετσόκομμα των ευκαλύπτων, απέδωσε τα μέγιστα σε χρήμα).  Διέταξε λοιπόν τον πρόθυμο Μασαούτη να κόψει το μεγάλο πεύκο της Εξέδρας, χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια και χωρίς να έχει παρθεί σχετική απόφαση. 

Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη.
Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο, διαπίστωσε ότι το μεγαλόπνοο έργο του θιάσου της δημοτικής αρχής Λύρου, στερείται εγγράφων, αδειών και μέτρων προστασίας για τα  διερχόμενα αυτοκίνητα και τους  πολίτες.
...

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση προσαγωγή του Μασαούτη στα κρατητήρια του τμήματος Αιτωλικού, ώσπου να γίνει το αυτόφωρο, με την κατηγορία της παράνομης υλοτομίας, της παρακώλησης κυκλοφορίας και έλλειψη μέτρων προστασίας .

Μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής και τα σχετικά  παρακάλια, ο πρόθυμος Μασαούτης, αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι τη Δευτέρα, όπου και θα περάσει το αυτόφωρο για τις ακατανόητες πράξεις του.

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας έχει ως εξής :

«Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Αιτωλικού, δυο άνδρες, διότι σε έλεγχο που
πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούσαν εργασίες υλοτόμησης, παρακωλύοντας την κυκλοφορία της οδού, χωρίς να κατέχουν την απαραίτητη άδεια εργασίας»,.

Το αποτέλεσμα του θεάρεστου έργου Λύρου-Μασαούτη και λοιπών εμπλεκομένων,     φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία.



Απορία προκαλεί το γεγονός ότι κανένα μέσο τοπικής ενημέρωσης δεν αναφέρθηκε στη σύλληψη του αντιδημάρχου, όταν σε ανάλογη περίπτωση με άλλον αντιδήμαρχο, ο οποίος το έπαιζε νταής, αφιερώθηκαν εκτενή ρεπορτάζ. 

Το ίδιο ισχύει και για κάποιους ευαίσθητους ζωόφιλους, οι οποίοι έκαναν πρώτο θέμα τον θάνατο ενός ξενικού είδους πουλιού... φλαμίγκο, ενώ την ίδια ώρα όταν κάποιος βλάκας, αφαιρούσε τη ζωή από ένα δέντρο, άνω των 50 ετών, κανένας δεν ασχολήθηκε.

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: