Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πανέτοιμη δηλώνει η δημοτική αρχή για τις γιορτές του Πάσχα.






Πανέτοιμη δηλώνει η δημοτική αρχή του Ραδιομεγάρου στο Μεσολόγγι, στο ενδεχόμενο εμφάνισης της γιορτής του Πάσχα.

Ήδη το πρώτα κοπάδια έκαναν την εμφάνισή τους στα ανατολικά γεφύρια του Αιτωλικού , αφού προηγήθηκε μια ιδιότυπη  πασαρέλα στο Ραδιομέγαρο, καθώς και σε πρωτοσέλιδες φωτογραφίες στην φυλλάδα του Μεσολογγίου Αιχμή , με τους αρχιτσοπαναραίους, Λύρο και Καραπάνο.

Στην είσοδο της πόλης τα γιδοπρόβατα, δέχτηκαν το θερμό χαιρετισμό της δημάρχου Αιτωλικού (όπως αυτοαποκαλείτε) Μαντζή και του αντιδημάρχου Μασαούτη, ο οποίος εκείνη την ώρα συνομιλούσε με τον Γιάννη τον περπατητή σε μπλάκ έκδοση.

 Η δήμαρχος Αιτωλικού Μαντζή, τιμώντας στο ακέριο τη φήμη της ως άνθρωπος των έργων, άρχισε το άρμεγμα ευθύς αμέσως, σκορπώντας  ενθουσιασμό και μια δόση ικανοποίησης θα λέγαμε εμείς, σε όλο το κοπάδι, μιας και δεν μπορούσε, μάλλον από τον ενθουσιασμό και  τη χαρά της,  να ξεχωρίσει τα κριάρια από τις πρατίνες.

...

Ο Λύρος βέβαια, ως αρχιτσέλιγκας  μετά από πολύ σκέψη και διάβασμα του τελευταίου βιβλίου του Μπαμπινιώτη …   αναφώνησε !!!

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;;;

Τι να ΄χουν τα έρμα Κώτσο μας ;;; Αντί να τα πάτε σε βοσκοτόπι να φάνε διορισμό, εσείς τα φέρατε στην ανατολική Νίδοβα που ήταν μεν καταπράσινη, από τα μολυσμένα φύκια δε, του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας.

Εσύ Κώτσο μας, πρασνάδα είδες και όρμησες και καλά έκανες, τώρα όμως ποιος θα μαζέψει τα ψοφίμια; Και καλά τα ψοφίμια, τα ζωντανά που μείνανε κάγκελο από τη πολύ περιποίηση της δημάρχου Αιτωλικού, ποιος θα καταφέρει να τα μετακινήσει;

Κάποια από αυτά έχουν μείνει κολόνες με ένα χαμόγελο παγωμένο στη μουσούδα τους και δυστυχώς μαθαίνουμε ότι χαλάει και ο καιρός , τι κάνουμε τώρα Κώτσο μας ;;;

Έλα να τα μαζέψεις Κώτσο μας πριν σε βάλουνε στη μέση τα ίδια τα πρόβατα και πάει η φάπα σύννεφο.

Ειδοποίησε και την αγία οικογένεια και κυρίως την αυτοκράτειρα, ότι ο αγώνας σταματάει εδώ, για να γλυτώσεις τουλάχιστον την ταρίχευση αλα καλαμών .

Προτείνουμε επίσης ηρεμία και καθαρό μυαλό γιατί μαθαίνουμε ότι σε έπιασε ένας μαγαλοπανικός από χθες, τόσο μεγάλος που έφτασες στο σημείο να προσφέρεις γη και ύδωρ σε γαλάζιους βολευτές, που μέχρι χθες τους κατονόμαζες ως εχθρούς του δήμου μας και της πατρίδος γενικότερα.

Τα καλύτερα έπονται Κώτσο μας …  κουράγιο


Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: