Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ - ΦΟΒΑΜΑΙ

... τους φόβους του ποιητή για όλους εκείνους που δεν διστάζουν να μεταμορφωθούν και να προδώσουν ιδανικά, αρκεί να βρεθούν στην πλευρά των νικητών και να συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας...




Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Η Μεγάλη Απορία Διαμαντόπουλου



Βρε τι τραβάει και αυτή η ΔΙΕΞΟΔΟΣ, είχαμε το Κ. Λύρο που δεν ήξερε ούτε καν να διαβάσει το γραπτό κείμενο που είχε μπροστά του , τώρα έχουμε το Διαμαντόπουλο που ανακαλύπτει χαμένους στίχους του εθνικού ποιητή Σολωμού.

«Καλό Βαγιώνε» φαίνεται ότι αναφώνησε ο Σολωμός όταν άκουσε τα κανόνια της πολιορκίας του Μεσολογγίου από τη Ζάκυνθο, έτσι τουλάχιστον μας πληροφορεί ο νέος και όχι για πολύ ακόμη δήμαρχος Μεσολογγίου Διαμαντόπουλος.

Οι κοντινοί του συνεργάτες αμέσως τον διόρθωσαν... όχι δήμαρχε, αυτό το είπε ο Μέγας Ναπολέων στο δρόμο για τη Μόσχα, καμιά σχέση με την Έξοδο.

Κάποιος πιτσιρικάς ήταν ποιο διαφωτιστικός, ‘’ δήμαρχε αυτό το είπε η Σάττι’’ μετά από τηλεφώνημα του Θ. Λύρου, ώστε να αναδείξει τη περιοχή μας και να έρθει τουρισμός, μιας και δεν ήρθε τελικά η Φίνος Φίλμ, για το δεύτερο επεισόδιο  της ταινίας ΄΄Η λίμνη των Πόθων ΄΄…

...

Μετά από την αντίδραση των παρευρισκομένων ο δήμαρχος το διόρθωσε λέγοντας, (τ’ ΄χει το διορθωτικό του, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις και γι΄αυτό…)

 Καλώ τ΄ Βαγιώνε να φάμε όλοι μας σολομό και όχι μπακαλιάρο, ως πράξη αντίστασης και αυταπάρνησης στον αγώνα για να μη μας πάρουν το Πρωτοδικείο οι Αγρινιώτες.

Η μόνη που δεν μίλησε ήταν η Ζιζή, ΄΄τι μπακαλιάρος τι, σολομός΄΄ ποια είναι διαφορά; Το σίγουρο είναι, ότι δεν θα είναι μπριζόλα, άρα διαφώνησε δια της σιωπής.

Κάπως έτσι τα μπάλωσε τα πράγματα ο παραλίγο δήμαρχος και έφυγαν όλοι με μια πικάντικη απορία ή με ένα εύγευστο δίλλημα αν το δούμε διαφορετικά.

Μπακαλιάρο ή Σολομό για τ΄Βαγιώνε ;;;

 

Υ.Γ

Η δικαστικός που σας κάλυπτε όλους εσάς στο παρακρατικό και παραδικαστικό κύκλωμα, είναι με το ένα πόδι στα ενδότερα και όχι απλά στα αζήτητα

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Χρήστος Βλαχογιάννης - Ασεβείς, εμπαθείς και αμνήμονες Εκουσίως ή ακουσίως…




Τι παράξενο τελικώς! Αυτή η κοινή εμφάνιση των Φιλαρμονικών φαίνεται για δεύτερη φορά πως τις ενώνει όλες αλλά στις λεπτομέρειες ξεχνάει εμένα.

 

Την πρώτη φορά, το 2015, επί Δημαρχίας Καραπάνου, κατά την «Νύχτα των Φιλαρμονικών», με …πήδησαν εντελώς και ούτε ανέφεραν καν μια πορεία κοντά 30 χρόνωνμου ως Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατά την εισαγωγική ανάγνωση του ιστορικού τής μπάντας. Ο τότε εκφωνητής, Πέτρος Σκαρμούτσος, μου είπε πως του το έδωσαν έτοιμο από τον Δήμο κι αυτός απλώς το διάβασε. Και τότε υπήρχαν χίλιες δυο λεπτομέρειες για την ακριβή χρονολογία ιδρύσεώς της προπολεμικώς, εμπνευστές, μέλη Δ.Σ., έγινε αναφορά στους διατελέσαντες μαέστρους της, φτάνοντας μέχρι τον τελευταίο, τον Γεράσιμο Τούλιο, από το 1967 μέχρι το 1972, οπότε και ανέστειλε την λειτουργία της, για να επανέλθει το …2014, επί Καραπάνου, με νέα ονομασία! Όλα τα ενδιάμεσα χρόνια λες και δεν υπήρχε. Φυσικά υπήρχε αλλά υπήρχα κι εγώ και τους χάλαγα την …«Νύχτα»!

 

Φέτος, δεν μπορώ να πω! Μια αναφορά στο όνομά μου την έκανε ο συμπαθής Αντρέας Τσολίγκας, ο εκφωνητής τού ιστορικού τής μπάντας τού Δήμου μας. Κι ενώ για τους …αρχαίους μαέστρους (όλοι τους ξένοι) έγινε η ίδια λεπτομερής αναφορά, με χρόνια υπηρεσίας καθενός, από το 1975 και μετά ανεγνώσθησαν χύδην ονόματα των διατελεσάντων μαέστρων της. Ε, ήμουν κι εγώ ένα όνομα, μέσα σ’ αυτά!

...

 

Ήθελα να ’ξερα ποιος συνέταξε και έδωσε στον εκφωνητή το ιστορικό. Είμαι σίγουρος πως ο νυν Αρχιμουσικός, Δημήτρης Τσιάντας, δεν ήταν, αφού είναι ξένος, μικρός στην ηλικία και φυσικά αποκλείεται να γνώριζε τέτοιες λεπτομέρειες.

Άρα, κάποιος από τον Δήμο υποθέτω. Ναι, αλλά ποιος; Ποιος από την νέα Δημοτική Αρχή γνωρίζει τα της Φιλαρμονικής; Ουδείς. Είναι όλοι μικροί στην ηλικία και τους περισσότερους τους είχα μαθητές. Σίγουρα θα θυμούνται τον δάσκαλο με την στολή του, έστω και σαν παιδική ανάμνηση, να διευθύνει την Φιλαρμονική. Τι το πιο απλό, αν ήθελαν να μάθουν την ιστορία της Φιλαρμονικής, να ρωτούσαν εμένα, που τα έζησα και τα ξέρω και που -όσο κι αν ηχεί…κάπως- είμαι η νεώτερη ζωντανή (ακόμα) ιστορία της. Βλέπετε, κοντά 30 χρόνια Αρχιμουσικό, δεν μπορείς εύκολα να με διαγράψεις. Να με …πηδήσεις, ναι, αν αυτό έχεις στον νου σου.

 

Αλλά γιατί να το κάνεις; Μήπως δεν αποτελεί τιμή για τον ίδιο τον Δήμαρχο, που υπάρχει στον Δήμο του Αρχιμουσικός που υπηρέτησε επί 30 χρόνια την μπάντα, ανέδειξε και έμαθε μουσική εκατοντάδες παιδιά; Είναι αμελητέο, που αυτός ο άνθρωπος προσφέρει αφιλοκερδώς για 40 και πλέον χρόνια μέσα από όλες του τις δραστηριότητες στην Ιερά και την έχει κάνει γνωστή στα πέρατα της χώρας τουλάχιστον;Άλλες πόλεις, στις οποίες επίσης δραστηριοποιήθηκε πίνουν νερό στ’ όνομά του και έχουν να λένε «ο Μεσολογγίτης».

 

Για να ξέρετε, λοιπόν, για την επόμενη σύναξη Φιλαρμονικών, η παληά Δημοτική Μουσική ανέστειλε την λειτουργία της το 1972, επί χούντας, με τελευταίο μαέστρο τον Γεράσιμο Τούλιο.Αναγνώσθηκε ανακριβώς πως η μπάντα του Δήμου(!!) ξεκίνησε ξανά την λειτουργία της το 1975. Η αλήθεια είναι πως το 1974 ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου δημιουργεί Φιλαρμονική, στην οποία πρωτοπήγα κι εγώ, με πρώτο δάσκαλο τον Πατρινό, Βασίλη Αθανασόπουλο, ο οποίοςέμεινε ένα χρόνο. Έρχεταιμετά ο Κερκυραίος, Λεωνίδας Μπούας, που έμεινε μέχρι και των Βαΐων του 1984. Όμως ο Ρ/Σ δεν μπορούσε πλέον να συντηρήσει την μπάντα και πήρε απόφαση να την παραχωρήσει στον Δήμο, μαζί με ολόκληρο τον εξοπλισμό της (όργανα, στολές). Τότε ανέλαβα εγώ ως Αρχιμουσικός, επί Δημαρχίας Κώστα Αντωνίου, με την στήριξη και την ενθάρρυνση του μαέστρου μου, Λεωνίδα Μπούα, του οποίου διετέλεσα βοηθός από το 1981 και μετά.

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αντωνίου,3 χρόνια(1984-86), Ζωγράφος, 4 χρόνια(1987-1990). Με απομακρύνει ο Ρεπάσος και πηγαίνω για 4 χρόνιαστο Αιτωλικό (1991-94), όπου φτιάχνω μπάντα από την αρχή. Επιστρέφω επί Παλκογιάννη (1995-98), συνεχίζω επί Ρεπάσου (1999-2002) και Πρεβεζάνου (2003-06), σύνολο 12 χρόνια. Ο Αναγνωστόπουλος (2007-2010) με απομακρύνει. Την τετραετία αυτή, που πήγαιναν κι ερχόνταν οι «μαέστροι», με διαδέχθηκε πρώτα ο μαθητής μου, Χρήστος Γραβάνης, που έμεινε μόλις 6 μήνες, έπειτα ένας φουκαράς από την Πάτρα, του οποίου δεν έχω συγκρατήσει το όνομα και τέλος ουρανοκατέβατος ο έτερος μαθητής μου, ο θρασύς, Δημήτρης Μανωλάτος.

Με επαναφέρει ο Κατσούλης (2011-2014), 4 χρόνια, για να απομακρυνθώ για τρίτη και …φαρμακερή φορά από Δημοτική Αρχή, επίΚαραπάνου, και να κρεμάσω οριστικώς την μπαγκέτα μου. Πρέπει να είμαι μάλλον ο μοναδικός Αρχιμουσικός, πάνω στον οποίον ξέσπαγαν οι Δήμαρχοι. Πάσα απάντηση στο φαινόμενο δεκτή.

 

Αν προσθέσετε τα χρόνια μου ως Αρχιμουσικού, μαζί με αυτά του Αιτωλικού, φτάνω τα 27 κι αν βάλω και όσα ήμουνα βοηθός του Μπούα, υπερβαίνω τα 30 σε συνολική ενασχόληση με την Φιλαρμονική. Στην πόλη μου, στο Μεσολόγγι.

Ποιος απ’ όλους αυτούς, που αναφέρθηκαν στο ιστορικό τής Δημοτικής Φιλαρμονικής, έχει την δική μου ιστορία μ’ αυτήν; Αν μαζέψεις όλους μαζί,όσοι αναφέρθηκαν, δεν φτάνουν τα δικά μου χρόνια. Ήμουν, άρα, απλώς ένα όνομα Αρχιμουσικού, που έτυχε και πέρασε την πόρτα της;

 

Η συμπεριφορά αυτή, Δήμαρχε Σπύρο, δείχνει ασέβεια και εμπάθεια προς το πρόσωπό μου.Καθίστασαι, είτε εκουσίως είτε ακουσίως, ένας συμπλεγματικός αμνήμων. Πιστεύω πως εσύ δεν είχες λόγο να με …πηδήσεις και προφανώς διαβάζεις για πρώτη φορά όσα γράφω, αφού ούτε κι εσύ ξέρεις την ιστορία μου και μάλλον δεν σ’ ενδιέφερε ποτέ να την μάθεις. Όμως κάποιος/οι έβαλαν το χεράκι τους και σε εξέθεσαν. Και να ξέρεις, αντελήφθησαν πολλοί την απρέπεια. Ίσως πρέπει να προσέξεις λίγο περισσότερο την αλαζονεία τής αυλής σου, πριν καταλήξεις κι εσύ σαν τον προκάτοχό σου. Ας μην είναι τόσο αμετροεπείς να καταλαμβάνουν προκλητικώς τις πρώτες θέσεις των «επισήμων» με τα λιανοπαίδια τους. Το άγρυπνο μάτι τού αντ’ εσού αδερφού σου θα έπρεπε να το είχε παρατηρήσει και να το διορθώσει πάραυτα. Και μετά ας ανέβαζε και βίντεο στα social.

 

Σύσσωμη η Δημοτική σου Αρχή, Σπύρο, δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στο Μεσολόγγι. Πριν την εκλογή σας ήσασταν απόντες από τα δρώμενα της πόλης, παντελώς ανύπαρκτοι. Απλώς τώρα σας «έκατσε η μπίλια» και εξελέγητε. Καλείσθε δε να διαχειριστείτε θέματα, που οι περισσότεροι εξ υμών δεν κατέχετε. Η υπεροψία όμως και η αμετροέπεια κυριαρχούν.

Δήμαρχε Σπύρο, δεν είσαι υποψήφιος πλέον. Ο λαός σε εξέλεξε και τώρα είσαι ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.Ως τέτοιος δεν επιτρέπεται να αδικείς και να αποκλείεις κανένα πολίτη. Άνθρωποι ειλικρινείς και διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν, και μαζί μ’ εσένα και την πόλη που ζουν και αγαπούν, υπάρχουν. Αρκεί ν’ ανοίξεις τα μάτια σου και να τους δεις. Πέντε χρόνια θητείας δεν είναι ούτε λίγα ούτε πολλά. Στο χέρι σας είναι να κάνετε την διαφορά, να σπάσετε την παράδοση και να είστε η Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί συνεχόμενα περισσότερες της μιας φοράς.

 

Εμένα με γνωρίζεις προσωπικώς, αφού υπήρξα καθηγητής σου και ευθέως και εμφανώς ψηφοφόρος σου (μην τα ξεχνάμε κι αυτά!), που σε παρομοίασα μέχρι και με τον Ραζηκότσικα, κι ας μου είπε δημοσίως η μάνα σου πως έκανα λάθος! Που σε ψήφισα και σε υποστήριξα άραγε;Ρώτα την…

Σήκωσε το τηλέφωνο και πες μου «Χρήστο, θέλω βοήθεια σ’ αυτό το θέμα, που εσύ κατέχεις καλλίτερα». Θα είναι τιμή μου να με καλεί αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ασχέτως αν το εννοεί ή όχι. Θα τσακιστώ να πάω, μπορώ δεν μπορώ, θέλω δεν θέλω. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ βοήθεια σε όποιον μου την έχει ζητήσει. Εδώ πήγαινα πάντοτε απρόσκλητος στις συναυλίες τού«Σολωμού» (από νωρίς, για να βρω κι εκεί θέση), τους ηχογραφούσα, τους έκανα όμορφη και αληθινή κριτική στις εφημερίδες,γιατί το άξιζαν (τότε που δεν ήθελαν να με βλέπουν), σ’ εσένα δεν θα ’ρχόμουνα;

Ξεκαθαρίζω δε και δηλώνω πως ούτε επιθυμώ ούτε επιδιώκω την παραμικρή τιμή από ουδεμία Δημοτική Αρχή, είτε εν ζωή είτε μετά απ’ αυτήν. Την όποια τιμή μού αναλογεί την έχω λάβει από όσους συμπολίτες μου με σέβονται και μ’ εκτιμούν για την προσφορά μου στην πόλη που λατρεύω. Αυτούς που εκτιμούν την αλήθεια μου, την ευθύτητά μου, το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα μου, τον τρόπο ζωής μου. Δώστε όσα «Χρυσά Κλειδιά» θέλετε και σε όποιον θέλετε. Έτσι κι αλλοιώς «Χρυσά …Μπικιόνια» έχουν καταντήσει, με την λογική και στα πρόσωπα που δίνονται.

 

Περιμένω μιαν απάντηση από σένα για το ποιος συνέταξε το ιστορικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής και για ποιο λόγο δεν έγινε η αναλογούσα σ’ εμένα αναφορά.

 

Αγαπητή μου συνάδελφε, Ελένη Πλακίδα, το ξεκίνημα του «Ρωγών» δεν είναι ακριβώς τόσο …ρομαντικό, όσο μας το παρουσίασες. Ούτε εσύ γνωρίζεις τις λεπτομέρειες. Έπρεπε να ρωτήσεις τον Αρχιμουσικό σας. Να σου πει ποιος τον έμαθε μουσική, ποιος τον φρόντιζε και τον έτρεχε παντού, όταν ήταν μικρός, και να το αναφέρει με καμάρι. Να σου πει και με ποιο τρόπο εκδήλωσε την ευγνωμοσύνη του σ’ αυτόν, τώρα που φοράει σειρήτια και περικεφαλαίες και «σιέται και λυγιέται»;

 

Καλή μου Χριστιάνα, όταν πρωτοϊδρύθηκε ο «Σολωμός», το 1992, στα ιδρυτικά μέλη του ήμουνα κι εγώ. Είπαμε να κάνουμε δική μας ιδιωτική μπάντα, μην αντέχοντας το χάλι τής μπάντας τού Δήμου, επί Ρηγογιάννη. Τις ανησυχίες μας τις κουβεντιάζαμε στο κατάστημα οπτικών τού Κώστα Σιάμου, μαζί με τον Γιώργο Κουτσαγγέλη, τον μακαρίτη Ανδρέα Αραβανή ή Κούνελο, κατά καιρούς τον πατέρα σου, τον Κώστα Κατσούλα και άλλους παληούς μουσικούς. Μάλιστα είχα προσφερθεί να αναλάβω αφιλοκερδώς ως μαέστρος, όντας την ίδια στιγμή και μαέστρος τής μπάντας τού Αιτωλικού. Ούτε αυτό αποτελεί ντροπή για τον Σύλλογο να αναφερθεί αλλά ούτε και τίμιο να απαλειφθεί. Δεν θα είχε νόημα η συζήτηση που κάναμε τότε, αν δεν είχαμε υπ’ όψιν μαέστρο για να λειτουργήσει την μπάντα. Άμα τη ιδρύσει τού Συλλόγου και τη συστάσει τής μπάντας, το γιατί έπαψα να ενημερώνομαι και γιατί ανέλαβε αρχιμουσικός ο Μπούας δεν το έμαθα ποτέ, χωρίς να θεωρώ πως σας έπεφτε λίγος.

 

Στον νυν Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Δημήτρη Τσιάντα, εύχομαι να μακροημερεύσει στο τιμόνι της, επειδή μεταξύ άλλων έχει και το προσόν να είναι ξένος. Εμείς τους ντόπιους τους «πνίγουμε στο πλυσταριό», όπως έλεγε ο αμίμητος Χατζηχρήστος.

 

Χρήστος Βλαχογιάννης

Πρώην Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής

 

Υ.Γ. Παραθέτω δημοσίευμά μου στην «Αιχμή»το 2015, όπου σχολίαζα την τότε «Νύχτα των Φιλαρμονικών». Έχει ενδιαφέρον -πιστέψτε με- η σύνδεση με το τώρα, διότι αποδεικνύει πως συμπτώσεις που επαναλαμβάνονται παύουν να αποτελούν συμπτώσεις…

https://www.aixmi-news.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=35124:%CE%BC%CE%B5-%C2%AB%CE%BE%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%C2%AB%CE%BE%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%C2%BB%E2%80%A6


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Moνταζιέρα και στον Elon Musk! To άρθρο για την ερήμωση του ελληνικού πληθυσμού ανέφερε ως αιτία τα mRNA εμβόλια και την εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας





Δείτε τα στοιχεία-ΣΟΚ του άρθρου το οποίο ανέδειξε ο ιδιοκτήτης του Χ.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν Μονταζιέρα ακόμη και στον Elon Musk επειδή το άρθρο το οποίο υπέδειξε για την ερήμωση του ελληνικού πληθυσμού είχε αναφορά και στο ρόλο των mRNA εμβολίων και σχετικό γράφημα με την εμβολιαστική εκστρατεία COVID-19 στη χώρα μας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα και δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο το οποίο υπέδειξε ο Musk για την ερήμωση του πληθυσμού της Ελλάδας.

Στο μεταξύ είναι πλέον βέβαιο ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρέμβει για την επιβολή των εμβολίων ευθανασίας COVID-19 στον ελληνικό πληθυσμό.

...

However, the Greek government has not made any reference to the deadly effects of the Covid mRNA vaccination roll out in 2021, despite sudden and unexpected death statistics skyrocketing in perfect synchronization with the roll out.

The following data was retrieved by our friends at News Addicts from Our World in Data on April 10, 2024.

As you can see, the death rate in Greece had been falling steadily year-on-year for decades. Until something changed in 2021.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι είχε δημοσιεύσει το σχετικό άρθρο τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2024>

Η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει η πρώτη χώρα που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», καθώς οι ξαφνικοί και απροσδόκητοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται στα ύψη σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα ποσοστά γονιμότητας έχουν πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από ό,τι οι ειδικοί πίστευαν προηγουμένως πιθανά.

By Baxter Dmitry

Η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά, οι θρόμβοι αίματος και οι καρκίνοι ταχείας εμφάνισης μεταξύ κατά τα άλλα υγιών νέων προκάλεσαν την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες προκαλούν το ποσοστό γεννήσεων να πέσει κάτω, καταγράφοντας το χαμηλότερο αριθμός γεννήσεων σε σχεδόν έναν αιώνα.

Η προοπτική της πληθυσμιακής κατάρρευσης στην Ελλάδα είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» και μια «εθνική απειλή» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ερήμωση αναφέρεται στο φαινόμενο της ξαφνικής και μη αναστρέψιμης μείωσης του αριθμού των ζωντανών ανθρώπων σε μια κοινωνία.

Τώρα η Ελλάδα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, βρίσκεται σε καλό δρόμο να γίνει το πρώτο έθνος που θα πέσει θύμα της πολύπλευρης ατζέντας ερήμωσης του πληθυσμού της παγκόσμιας elite.

«Αυτό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ συνολικά», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη ραγδαία μείωση του πληθυσμού στη χώρα του. «Είναι η προτεραιότητά μας… ό,τι κι αν χρειαστεί».

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία αναφορά στις θανατηφόρες συνέπειες του εμβολιασμού mRNA του Covid που κυκλοφορεί το 2021, παρά τις ξαφνικές και απροσδόκητες στατιστικές θανάτων που εκτοξεύονται στα ύψη σε τέλειο συγχρονισμό με την κυκλοφορία.

Τα παρακάτω δεδομένα ανακτήθηκαν από τους φίλους μας στο News Addicts from Our World in Data στις 10 Απριλίου 2024.

Όπως μπορείτε να δείτε, το ποσοστό θνησιμότητας στην Ελλάδα μειώνονταν σταθερά από έτος σε έτος εδώ και δεκαετίες.

Μέχρι που κάτι άλλαξε το 2021.

Η κυκλοφορία του εμβολίου mRNA του Covid ξεκίνησε στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου 2020. Τουλάχιστον το 72,6% του συνολικού πληθυσμού είναι διπλοεμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν την ερήμωση.

Σύμφωνα με το Scientific American, «η μείωση του πληθυσμού θα μειώσει την πίεση που ασκούν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη».

«Όταν το σημερινό μας μοντέλο ατέρμονης ανάπτυξης και βραχυπρόθεσμων κερδών θυσιάζει ευάλωτους ανθρώπους και το μέλλον του πλανήτη, η μείωση του πληθυσμού θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία ενός μέλλοντος με περισσότερες ευκαιρίες και ενός υγιούς, βιολογικά πλούσιου κόσμου».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ήπειρος της Αφρικής είναι η μόνη περιοχή με αυξανόμενο πληθυσμό. Ο υπόλοιπος κόσμος έχει πληγεί από μια «κρίση γονιμότητας» που το Bloomberg ισχυρίζεται ότι «κανείς δεν είδε να έρχεται».

 

Εκτός από το ότι προειδοποιούμε τον κόσμο εδώ και χρόνια ότι η παγκόσμια elite σκοπεύει να ερημώσει τον κόσμο και η μείωση των επιπέδων γονιμότητας αποτελεί βασικό στοιχείο στην ατζέντα της.

Ο Bill Gates και άλλοι δισεκατομμυριούχοι της παγκοσμιοποίησης έχουν προωθήσει προϊόντα που εν γνώσει τους καταστρέφουν τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς ενήλικες σε ηλικία αναπαραγωγής.

Πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι είδη οικιακής χρήσης που προωθούνται στα κύρια μέσα ενημέρωσης και θεωρούνται απολύτως ασφαλή από τον μέσο καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΕΔΩ)
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε το δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» αναγνωρίζοντας το Κόσοβο




Αφήνει «μισάνοικτη» την «Κερκόπορτα» για την Δυτική Θράκη

Κίνηση με καταστροφικές συνέπειες για τον Ελληνισμό ήταν η υπερψήφιση από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας της αναγνώρισης του Κοσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο κάποτε ανήκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αποσπάστηκε βίαια με τον πόλεμο του 1999 από το σερβικό εθνικό «κορμό» όπως συνέβη το 1974 με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Δύο περιπτώσεις ακριβώς ίδιες.

...

Γιατί από την ενέργεια αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους ως «κανονικού» κράτους από την Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν είχε καν διανοηθεί να προχωρήσει σε έμμεση αναγνώριση της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από το σερβικό εθνικό κορμό για τον απλούστατο λόγο ότι θα αποδεχόμασταν το «νόμιμο» της τουρκικής απαίτησης να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου».

Οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς όμοιες. Εισβολή και κατοχή τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους και εν συνεχεία ανακήρυξη του τμήματος αυτού ως ανεξάρτητου, το οποίο κατέχεται δια της στρατιωτικής ισχύος, και εν τέλει αναγνώριση του.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της εισβολής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία με την απόσχιση εθνικού τμήματος της Δημοκρατίας της Σερβίας από ξένες δυνάμεις, εν προκειμένω το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα στην περίπτωση της βόρειας Κύπρου υπάρχει και ένα στοιχείο επιπλέον: Η Τουρκία ήταν βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης «εγγυήτρια» δύναμη και είχε δυστυχώς την νομική δυνατότητα να εισβάλει οπότε αυτή κρίνει.

Τότε έκρινε ότι απειλούνται οι Τουρκοκύπριοι, το ΝΑΤΟ όμως είχε εισβάλει εντελώς αυθαίρετα (δεν νομιμοποιήθηκε, η επιχείρηση του από τον ΟΗΕ)

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στην δυτική Θράκη.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην βόρεια Κύπρο ήταν τουρκικής καταγωγής και μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Κοσόβου ήταν αλβανικής καταγωγής.

Αυτό μόνο αρκούσε. Ποια θα είναι η διαφορά με την δυτική Θράκη;

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/i-kyvernisi-mitsotaki-anoikse-to-dromo-gia-tin-anagnorisi-tou-tourkikis-dimokratias-tis-voreias-kyprou-anagnorizontas-to-kosovo/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ισραήλ-Ιράν: Πώς οι ορκισμένοι φίλοι έγιναν άσπονδοι εχθροί - ΗΠΑ και Βρετανία πίσω και από αυτή την αντιπαλότητα!




Η επανάσταση του 1979 άλλαξε δραματικά τη σχέση των δύο χωρών, με την Τεχεράνη να γίνεται ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων.

Ισραήλ-Ιράν στα… εναέρια- για την ώρα- χαρακώματα. Πώς οι ορκισμένοι φίλοι έγιναν άσπονδοι εχθροί; Ποιος ο ρόλος των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην όλη ιστορία;

Υπό τη δυναστεία των Παχλαβί, η οποία κυβέρνησε από το 1925 μέχρι την ανατροπή της από την επανάσταση του 1979, οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, όχι μόνο δεν ήταν εχθρικές, αλλά, δίχως δεύτερη σκέψη, θα τις χαρακτήριζε κάποιος «ιδιαίτερα φιλικές». Οι Ισραηλινοί δεν ξεχνούσαν ότι το Ιράν ήταν η δεύτερη μουσουλμανική χώρα που αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ το 1948.

...

Το Ιράν ήταν ένα από τα 11 μέλη της Ειδικής Επιτροπής του ΟΗΕ, που σχηματίστηκε το 1947 για να βρει λύση για την Παλαιστίνη μετά τη λήξη της βρετανικής επιρροής στην περιοχή. Ή χώρα των αρχαίων Περσών, ήταν μία από τις τρεις που καταψήφισαν το σχέδιο διχοτόμησης του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, με επιχείρημα τις ανησυχίες ότι θα «κλιμακώσει τη βία στην περιοχή για τις επόμενες γενιές»· όπως τελικώς συνέβη.

Η... απλή μέθοδος των τριών

Το Ιράν, μαζί με την Ινδία και τη Γιουγκοσλαβία, κατέληξαν σε ένα εναλλακτικό σχέδιο, μια λύση που αφορούσε τη διατήρηση της Παλαιστίνης ως ενιαίου κράτους με ένα κοινοβούλιο, αλλά χωρισμένη σε αραβικά και εβραϊκά καντόνια. Τότε, είχε θεωρηθεί συμβιβασμός από τη μεριά του Ιράν, το να προσπαθήσει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη φιλοσιωνιστική Δύση και το ίδιο το Σιωνιστικό κίνημα, καθώς και με τις αραβικές και μουσουλμανικές γειτονικές χώρες.

Όμως, δύο χρόνια αφότου το Ισραήλ- με τον Α’ Αραβοϊσραηλινό Πόλεμο το 1948- κατάφερε να καταλάβει περισσότερα εδάφη από αυτά που είχε εγκρίνει ο ΟΗΕ, το Ιράν- υπό τον Μοχαμάντ Ρεζά Παχλαβί- έγινε το δεύτερο Μουσουλμανικό έθνος, μετά την Τουρκία, που θα αναγνώριζε επίσημα το Ισραήλ. Μέχρι την επικράτηση του Ισραήλ το 1948, περισσότεροι από 700.000 Παλαιστίνιοι εκκαθαρίστηκαν εθνοτικά από τα σπίτια τους από σιωνιστές πολιτοφύλακες. Οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν τον ξεριζωμό τους «Nakba», που στα αραβικά σημαίνει καταστροφή. Εκείνη η κίνηση της Τεχεράνης αφορούσε κυρίως τη διαχείριση των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων στην Παλαιστίνη, καθώς περίπου 2.000 Ιρανοί κατοικούσαν στην περιοχή και οι περιουσίες τους είχαν κατασχεθεί από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Για να θέσει τέλος στο καθεστώς της απομόνωσής του στη Μέση Ανατολή, ο- τότε- πρωθυπουργός (καιο πρώτος πρωθυπουργός) του Ισραήλ, Νταβίντ Μπεν-Γκουριόν επιδίωξε να συνάψει σχέσεις φιλίας με μη αραβικά κράτη στις «παρυφές» της Μέσης Ανατολής, γεγονός που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως το «δόγμα της περιφέρειας». Το Ισραήλ «αγκάλιασε» την Αιθιοπία, το Ιράν και την Τουρκία και στο μέλλον αποδείχτηκαν πως ήταν, μακράν οι πιο επιτυχημένες προσεγγίσεις.

Ο Μοσαντέκ, πρώτο θύμα της CIA. /copyright Ap Photos
Ο Μοσαντέκ, πρώτο θύμα της CIA. /copyright Ap Photos

Η κατάσταση άλλαξε όταν ο Μοχάμαντ Μοσαντέκ έγινε πρωθυπουργός του Ιράν το 1951 και πρωτοστάτησε στην εθνικοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας, την οποία μονοπωλούσε μέχρι τότε η Βρετανία. Ο Μοσαντέκ διέκοψε τις σχέσεις με το Ισραήλ, το οποίο θεωρούσε ότι εξυπηρετούσε τα δυτικά συμφέροντα στην περιοχή. Το επίκεντρο της πολιτικής του Μοσαντέκ, στο να εθνικοποιήσει τον Μαύρο Χρυσό, να εκδιώξει τη βρετανική αποικιακή δύναμη και να αποδυναμώσει τη μοναρχία της χώρας, ήταν η βασική προτεραιότητα για το Ιράν εκείνη την εποχή. Οι δεσμοί του με το Ισραήλ ήταν «παράπλευρες απώλειες».
Υπήρχε κάποια αντισιωνιστική τάση στο εσωτερικό του Ιράν και στην αντίπερα όχθη υπήρχε και ο Σιίτης κληρικός Ναβάμπ Σαφάβι- άνθρωπος με επιρροή-, ένας από τους πιο διάσημους χαρακτήρες που προπαγάνδισαν έντονα τον Σιωνισμό και την ίδρυση του Ισραήλ. Αλλά για τον Μοσαντέκ, ο κύριος στόχος ήταν να κερδίσει υποστήριξη από τα γύρω αραβικά κράτη για τον τερματισμό του βρετανικού ελέγχου στη βιομηχανία πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία επεμβαίνουν υπογείως!

Η κυβέρνηση του Μοσαντέκ ανατράπηκε με πραξικόπημα που συν-οργανώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και τη CIA το 1953. Το πραξικόπημα επανέφερε τον Σάχη, που ήταν διαπρύσιος σύμμαχος της Δύσης.
Το Ισραήλ ίδρυσε- de facto- πρεσβεία στην Τεχεράνη και τα δύο κράτη αντάλλαξαν πρεσβευτές στη δεκαετία του 1970. Οι εμπορικοί δεσμοί ισχυροποιήθηκαν και σύντομα το Ιράν έγινε ο σημαντικός προμηθευτής πετρελαίου για το Ισραήλ, με τους δύο να εγκαθιστούν αγωγό, με στόχο την αποστολή ιρανικού πετρελαίου στο Ισραήλ και από εκεί στην Ευρώπη.

Η Τεχεράνη και το Τελ Αβίβ είχαν στρατιωτική συνεργασία, όπως επίσης και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας (η ιρανική υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών, η διαβόητη SAVAK εκπαιδεύτηκε εν μέρει από τη Μοσάντ), κάτι που κρατήθηκε μυστικό, σε μεγάλο βαθμό, για να προκληθούν τα αραβικά έθνη στην περιοχή. Υπήρχε όμως (και) κάτι προσωπικό στην όλη υπόθεση: το Ισραήλ χρειαζόταν το Ιράν περισσότερο από όσο το Ιράν το Ισραήλ. Το Ισραήλ ήταν πάντα το ενεργό μέρος, αλλά ο Σάχης αναζητούσε έναν τρόπο για να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του, αλλά και του ίδιου, με τις ΗΠΑ και εκείνη την εποχή, το Ισραήλ θεωρούνταν ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Και όλα σέρνονταν ράθυμα και σιγαλά τις νύχτες της ανατολής, μέχρι που ένα πρωί, ο Κόσμος τρόμαξε από την οχλοβοή της Επανάστασης: ήταν 1979, όταν ο σάχης Ρεζά Παχλαβί ανατράπηκε και γεννήθηκε η νέα Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Κι έπειτα ήρθε η επανάσταση του Χομεϊνί... /copyright Ap Photos
Κι έπειτα ήρθε η επανάσταση του Χομεϊνί... /copyright Ap Photos
Ο Μικρός και ο Μεγάλος Σατανάς...

Ο μουλάς Αγιατολάχ Ρουχολάχ Μουσαβί Χομεϊνί, ο ηγέτης της Επανάστασης, εισήγαγε νέα κοσμοθεωρία που υπερασπιζόταν κατά κύριο λόγο το Ισλάμ και υποστήριζε ότι αντιστέκεται στις «αλαζονικές» παγκόσμιες δυνάμεις και τους περιφερειακούς συμμάχους τους, οι οποίοι καταπίεζαν άλλους λαούς- συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων- για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Με λίγα λόγια απλά, το Ισραήλ έμπαινε στο κάδρο των «εχθρών» του Ιράν και με δυο λέξεις χαρακτηριζόταν ως ο Μικρός Σατανάς· ο Μεγάλος ήταν οι ΗΠΑ!

Η Τεχεράνη διέκοψε όλους τους δεσμούς της με το Ισραήλ. Οι ιρανοί πολίτες δεν μπορούσαν πλέον να ταξιδέψουν, οι πτήσεις ακυρώθηκαν και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Τεχεράνη μετατράπηκε σε Παλαιστινιακή Πρεσβεία. Και ο Χομεϊνί- με το βλοσυρό βλέμμα στις φωτογραφίες των Δυτικών- κήρυξε κάθε τελευταία Παρασκευή του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού ως Ημέρα Quds (ετήσια φιλοπαλαιστινιακή εκδήλωση που πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού για να εκφράσει την υποστήριξη στους Παλαιστίνιους και να αντιταχθεί στο Ισραήλ και τον Σιωνισμό· πήρε το όνομά της από το αραβικό όνομα της Ιερουσαλήμ: al-Quds), και από τότε πραγματοποιούνται μεγάλες συγκεντρώσεις την ημέρα αυτή για την υποστήριξη των Παλαιστινίων σε όλο το Ιράν.

Και η αντιπαλότητα και το μίσος διογκώθηκαν με τις δεκαετίες, καθώς και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να εδραιώσουν και να αυξήσουν την ισχύ και την επιρροή τους σε ολόκληρη την περιοχή. Εδώ και χρόνια, το Ιράν υποστηρίζει ένα δίκτυο- «άξονα αντίστασης»- πολιτικών και ενόπλων ομάδων, σε πολλές χώρες σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Λίβανου, της Συρίας, του Ιράκ και της Υεμένης, που υποστηρίζουν επίσης την παλαιστινιακή υπόθεση και θεωρούν το Ισραήλ ως βασικό εχθρό.

Από την άλλη το Ισραήλ στηρίζει (οικονομικά και εξοπλιστικά) πολλές ομάδες που αντιτίθενται στο ιρανικό καθεστώς. Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι σε αυτές τις ομάδες συμπεριλαμβάνονται κάποιες που χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις.
Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ δεν έχουν περιοριστεί μόνο σε ιδεολογικό ή και διπλωματικό επίπεδο· οι δυο τους φέρεται να βρίσκονται πίσω από μια μακρά σειρά επιθέσεων εναντίον των συμφερόντων του άλλου εντός και εκτός του εδάφους τους, τις οποίες, όμως, αρνούνται δημοσίως. Ένας «σκιώδης πόλεμος» απλωνόταν όλο και περισσότερο καθώς οι εχθροπραξίες αυξάνονταν.

Προκλητική η δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ. /copyright Ap Photos
Προκλητική η δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ. /copyright Ap Photos
Δολοφονίες και δολιοφθορές... πυρηνικού χαρακτήρα

Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν πάντα στο επίκεντρο μερικών από τις μεγαλύτερες διενέξεις. Το Ισραήλ (που πιστεύεται ότι κατέχει λαθραία δεκάδες πυρηνικά όπλα) έχει ορκιστεί να μην αφήσει ποτέ το Ιράν να αναπτύξει πυρηνική βόμβα. Η Τεχεράνη, από την άλλη, τονίζει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα εκπονείται για μη στρατιωτικούς σκοπούς. Είναι πια κοινό μυστικό, ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ βρίσκονταν πίσω από το κακόβουλο λογισμικό Stuxnet, που προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν τη δεκαετία του 2000. Με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές επιθέσεις δολιοφθοράς στις πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν για τις οποίες η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ.

Οι επιθέσεις είχαν επίσης στόχους προσωπικούς, συμπεριλαμβανομένης της εξόντωσης μιας σειράς εξαίρετων πυρηνικών επιστημόνων. Η πιο θρασεία δολοφονία ήταν εκείνη του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, το 2020, όταν έπεσε νεκρός από σφαίρες κατευθυνόμενες από δορυφόρο μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI)!
Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ και οι δυτικοί σύμμαχοί του κατηγορούν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεων στα ισραηλινά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πετρελαιοφόρα ισραηλινών συμφερόντων, αλλά και κυβερνοεπιθέσεων. Και φθάσαμε στο ξημέρωμα της Κυριακής.

Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν. /copyright Ap Photos
Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν. /copyright Ap Photos
Τα φώτα του Κόσμου στραμμένα στο σκοτάδι του Πολέμου

Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Κρουζ προς το Ισραήλ, στην πρώτη άμεση επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο εβραϊκό κράτος, ως απάντηση στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε ιρανικό διπλωματικό κτίριο στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, που σκότωσε ένα ανώτερο στέλεχος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και άλλους οκτώ αξιωματούχους. Ωστόσο, η επίθεση- όπως μεταδίδουν πηγές από την περιοχή- προκάλεσε μέτριες ζημιές στο Ισραήλ. Τα περισσότερα από τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που πετούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, καταρρίφθηκαν από ισραηλινά, αμερικανικά, αλλά και βρετανικά αεροσκάφη προτού φτάσουν στους στόχους τους. Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει ξανά με μεγαλύτερη δύναμη εάν το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ αντεπιτεθούν για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.
Οι καπνοί του πολέμου πύκνωσαν απειλητικοί και αρκεί ένας άνεμος για να τους φέρει στις γειτονιές μας…

https://www.ethnos.gr/World/article/310861/israhliranposoiorkismenoifiloieginanaspondoiexthroihpakaibretaniapisokaiapoayththnantipalothta

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού - Στο αυτόφωρο ο υπεύθυνος των συνεργείων, η νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ και ο αξιωματικός υπηρεσίας του τοπικού Α.Τ









Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ανακοίνωση για τις διακοπές υδροδότησης από συνεργείο της ΔΕΥΑΜ

Του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», εδρεύοντος στο Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου

.//.

    Σχετικά με το θέμα της από 11/4/2024 διακοπής της υδροδοτήσεως των οικιών ορισμένων πολιτών του Αιτωλικού λόγω δήθεν καθυστερουμένων οφειλών, δηλώνουμε και πάλι και με στεντόρεια φωνή ότι οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια εκ μέρους της ΔΕΥΑΜ είναι μη νόμιμη, ανυπόστατη ανέφικτη και ποινικά κολάσιμη, δεδομένου ότι εκκρεμεί η τελεσιδικία της από 21.04.2021 τακτικής αγωγής μας κατά της ΔΕΥΑΜ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου - με αίτημα την αποζημίωση μας λόγω ηθικής βλάβης και την άμεση καταβολή των επιδικασθεισών ποινικών ρητρών από την μη συμμόρφωση της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου στις χορηγηθείσες προς εμάς προσωρινές διαταγές υπ’ αριθμ. 188/2016, 11/2017, 46/2019 και 244/2023, εμπεριεχούσης εκτελεστή εντολή απαγόρευσης διακοπής της υδροδότησης μέχρι της τελεσιδικίας – σε συνδυασμό με το από 20.12.2022 κατασχετήριο κατά της ΔΕΥΑΜ εις χείρας 1. Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.E, 2. Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», 3. Tης ανώνυμης Τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «EUROBANK EFG ERGASIAS A.E και 4. Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ALPHA BANK A.E μέχρι του ποσού του (1.000.000) ΕΥΡΩ με τον νόμιμο τόκο.

   Προς τούτο, προσφύγαμε την 11/4/2024 ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μεσολογγίου και ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας – καθ’ όσον το αδίκημα είναι διαρκές – κατά του υπευθύνου παροχών της ΔΕΥΑΜ, του υπευθύνου του εξωτερικού συνεργείου αυτής και πειθαρχικές διώξεις ατά της νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ και αξιωματικού του οικείου αστυνομικού τμήματος για παράβαση καθήκοντος.

  Από 15/4/2024 θα ενταθούν οι νόμιμες δραστηριότητες μας για οριστική επίλυση αυτής της δυσάρεστης και βλαπτικής για όλους κατάστασης

https://aliisetolikou.blogspot.com/2024/04/blog-post.html

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...