Τρίτη 29 Απριλίου 2025

Ανίκανος να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη ο Διαμαντόπουλος για το περιστατικό με τα αδέσποτα. Περισσότερο επικίνδυνος δε γίνετε !!!



Μετά το περιστατικό με τον παραλίγο ξυλοδαρμό απλού δημότη...  Ανακοίνωση έβγαλε ο Διαμαντόπουλος για το περιστατικό όπου αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε μωρά στη πλατεία του Αιτωλικού, όπου ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες.

Φοβούμενος προφανώς τις αντιδράσεις, ο έκπτωτος δήμαρχος του Ραδιομεγάρου, στην ανακοίνωσή του παραδέχεται την ευθύνη του απέναντι στο σοβαρό αυτό περιστατικό και επιχειρεί να αυτομαστιγωθεί ώστε να γλυτώσει από την πραγματική του ευθύνη απέναντι στους γονείς και την παραλίγο τραγωδία.

Ενημερώνει δε, ότι την επόμενη κιόλας στιγμή έκανε αίτηση στον εισαγγελέα Μεσολογγίου για να του επιτρέψει να μαζέψει τα αδέσποτα.

Προσέξτε πόσο επικίνδυνος είναι ο συγκεκριμένος τύπος.

Πήγε δηλαδή στον εισαγγελέα για να του επιτρέψει να εφαρμόσει το νόμο, όπου επιβάλλεται να εφαρμόζει.

...

Άρα δεν φταίει ουσιαστικά ο ίδιος, αλλά η δικαστική αρχή η οποία όπως αφήνει να εννοηθεί δεν του το επέτρεπε μέχρι σήμερα.

Διαβάζοντας παρακάτω την ανακοίνωση, μαθαίνουμε ότι ναι μεν αναλαμβάνει την ευθύνη, αλλά για όλα φταίνε οι φιλοζωικές οργανώσεις , οι οποίες παλιότερα παρεμπόδισαν τη συλλογή και τη μεταφορά τους στο λεγόμενο καταφύγιο της Κατοχής.

Πληροφορούμαστε επίσης ότι ο ίδιος αγαπά τα ζώα και τα ταΐζει με χρήματα του δήμου, αλλά αυτές οι φιλοζωικές οι άτιμες τα ταΐζουν περισσότερο από το κανονικό και με δικά τους χρήματα και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Αυτές είναι υπεύθυνες και προς τα εκεί πρέπει να διοχετευθεί η αγανάκτηση, όχι στον φτωχό και καλόκαρδο δημαρχίσκο του ιερού Ραδιομεγάρου.

Και για να προκαλέσει έκρηξη αγανάκτησης, αυτό το αδέσποτο του θεσμού, μας καταγγέλλει ότι αυτές οι οργανώσεις παλιότερα παρεμπόδισαν ή ακύρωσαν την όποια προσπάθεια.

Την ίδια ώρα ο Τέγας ως εν ενεργεία αντιδήμαρχος (ακόμη να το πάρει χαμπάρι ότι είναι έκπτωτος) δίνει στη δημοσιότητα και ένα πίνακα όπου αναγράφονται τα χρήματα και οι ενέργειες που διαθέτει ο δήμος, ώστε να λύσει;;; το πρόβλημα των αδέσποτων.

Την καλύτερη απάντηση στον παρακάτω πίνακα, την έδωσε κάποιος φίλος του στο ΦέιςΜπουκ η οποία αντανακλά την ωμή πραγματικότητα και αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο…

 Συγγνώμη αλλά 650 χιλιάρικα για 64 ζώα σημαίνει 10156 ευρώ το ζώο ...τι διάολο ....Και το πρόβλημα δεν λύνεται . Εάν βάζαμε τα 64 ζώα σε γκαρσονιέρες το καθένα μόνο του λιγότερο θα μας στοίχιζαν ....

Εν τω μεταξύ εκείνες οι θέσεις για 10 γάτες είναι για να γελάμε ή να κλαίμε?

 


Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι καμιά φιλοζωική οργάνωση δεν παρεμπόδισε ούτε τη σημερινή ούτε την προηγούμενη δημοτική αρχή να μαζέψει τα αδέσποτα και να τα πάει σε πραγματικό και λειτουργικό καταφύγιο.

Παρεμπόδισαν την αλητεία κάποιων νταήδων της δημοτικής αρχής να μαζέψουν τα αδέσποτα και να τα πάνε στον Αχελώο, όπου τα άφηναν ελεύθερα και γίνονταν άκρως επικίνδυνα για περαστικούς και εργαζόμενους στα χωράφια, μιας και δημιουργούσαν πεινασμένες αγέλες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν κλήθηκε συνάδελφος αστυνομικός του πρώην αντιδημάρχου να μαζέψει έναν αδέσποτο σκύλο από το 3ο δημοτικό του Αιτωλικού, αυτός αφού το έπιασε το εκφόρτωσε στη κεντρική πλατεία του Αιτωλικού και μετά για να μη του ζητηθούν ευθύνες, κοινοποίησε φωτογραφίες στο Φατσοβιβλίο με χανζανπλάστ στις δήθεν πληγές του (ρητά απαγορεύετε η επικάλυψη μετά από δάγκωμα σκύλου)  και με διάγνωση από το αρχιλαμόγιο Αναγνωστόπουλο του Κέντρου Υγεία Αιτωλικού.

Παρεμπόδιζαν επίσης τη μεταφορά τους σε ένα βρωμερό, ακατάλληλο και παράνομο καταφύγιο αδέσποτων στη Κατοχή, όπου οι δημότες το πληρώνουν με τους φόρους τους, οι νταήδες του δήμου μοιράζονται το χρήμα που είναι για στειρώσεις και κροκέτες και κανείς τους τόσα χρόνια τώρα δεν προσπάθησε να νομιμοποιήσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κόστος για κροκέτες 50.000 ευρώ, καλά διαβάσατε, ο Βασλάρας και ο Τέγας ταίζουν τις τσέπες τους με 50 χιλιάρικα στο όνομα των φιλόζωων χειρισμών τους και των Λεπτών αισθημάτων τους.

Επιστρέφουμε όμως στην αρχή και αβίαστα επιρρίπτουμε ευθύνες στην δικαιοσύνη, η οποία όταν πήγαν αυτοί οι κύριοι για να ζητήσουν άδεια ώστε να εφαρμόσουν το νόμο που επιβάλετε να εφαρμόσουν… κακώς ο εισαγγελέας δεν τους επέβαλε άμεσο εγκλεισμό σε φρενοκομείο ή την παραμονή τους για όλα τα Σαββατοκύριακα στο παράνομο καταφύγιο στη Κατοχή, ως εθελοντές εργαζόμενους.

Υ.Γ

Πόσες έμειναν ακόμη στην απέξω καλόπαιδα ; τις μετράτε ή απλά κάθε ώρα που περνάει είναι και γιορτή για εσάς ;;;


Η ΓΕΚΙΑ 



Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Απριλίου 2025

Σπύρος Διαμαντόπουλος ή Βασλάρας είναι ο νέος Ζήκος του Ραδιομεγάρου




Μαλώνεις ρε ; Ναι μαλώνω … Ναι αλλά τώρα δε μαλώνω εγώ !!!

Τότε τουλάχιστον, ο αείμνηστος Ζήκος ήταν ο μπακαλόγατος της γειτονιάς και ήταν η μασκότ του κάθε περίοικου της περιοχής…

Σήμερα όμως στο Μεσολόγγι ο νέος Ζήκος διεκδικεί την αφέλεια της τότε φιγούρας , δυστυχώς όμως… ως ένοικος του ιερού Ραδιομεγάρου και με τον τίτλο του έκπτωτου δημάρχου.

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό του Αγκόπ του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πρωταγωνιστές το Διαμαντόπουλο και ένα δημότη ο οποίος κάθονταν αμέριμνος σε καφετέρια απέναντι από το κήπο των Ηρώων.

...

Δίχως αφορμή και αιτία, δίχως να έχει προηγηθεί κάποιο περιστατικό μεταξύ των δυο ανδρών, ο Ζήκος, Διαμαντόπουλος πλησιάζει το δημότη και του ζητά να απολογηθεί γιατί και με ποιο δικαίωμα, του κάνει κριτική για το τιτανοτεράστιο έργο του… στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το ΦειςΜπουκ.

Κόκαλο ο δημότης με αυτή τη γελοία συμπεριφορά του Διαμαντόπουλου.

Προσπαθούσε να τον συνετίσει και ζήτησε μάλιστα και την παρέμβαση του ατόμου που συνόδευε τον Βασλάρα (κάποιοι λένε ότι είναι ο έμμισθος μπράβος που τον προστατεύει).

Και σα να μην έφτανε ο απόλυτος εξευτελισμός του, στο τέλος απείλησε τον δημότη ότι θα τον βρει όταν θα είναι μόνος του και θα τον δείρει, γιατί έγραψε κακά λόγια για την ηγεμονία του.

Όλα δείχνουν ότι ο Διαμαντόπουλος έχει χάσει όχι μόνο τη ψυχραιμία του, αλλά και την επαφή του με το περιβάλλον και την πραγματικότητα.

Ποιος σου είπε Σπυράκο Διαμαντόπουλε ότι μπορείς να αφαιρείς το δικαίωμα της κριτικής και της αντίθετης γνώμης από τους δημότες ;

Σου έδωσε κάποιος το δικαίωμα να συμπεριφέρεσαι ως δικτατορίσκος μέσα από ένα θεσμό της δημοκρατίας;

Ποιος σου είπε ότι σε έχουν σε υπόληψη οι δημότες του Μεσολογγίου ;;;

Δεν έχεις καταλάβει ότι το Μεσολόγγι απλά γελάει με τα οικογενειακά σας κατορθώματα με τα οποία υπηρετείτε κατά το μέγιστο το προσωνύμιο  Βασλάρας;  

Πως και πως περιμένουμε νέο βίντεο στο ΤΙΚ ΤΟΚ, όπου αυτοεξευτελίζεσαι και μπουρδουλογείς για ανύπαρκτα έργα, για ευμάρεια και ανάπτυξη. Όλοι παρακολουθούν για να αποτυπώσουν την νέα ατάκα τύπου Ζήκου που θα εκτοξεύσεις (το ‘πε πάλι ο Βασλάρας χαχαχα )

Και αν όλοι νομίζουν ότι ήταν μια κακιά στιγμή, εμείς διαβεβαιώνουμε ότι ο Διαμαντόπουλος έχει χάσει τη ψυχραιμία του, όχι γιατί κάποιος του έκανε κριτική, αλλά γιατί του ήρθε η ειδοποίηση από την εισαγγελία Μεσολογγίου να ετοιμάσει τις αποσκευές του.

Επειδή είμαστε όμως καλά παιδάκια και επειδή φοβόμαστε την ηλιθιότητα του Διαμαντόπουλου, σας ενημερώνουμε ότι το τέλος της παράνομης θητείας του Διαμαντόπουλου είναι τόσο κοντά που μοιάζει απίστευτο.

Ακόμη ποιο απίστευτη θα είναι και η συνέχεια που θα ακολουθήσει αυτής της πτώσης, η οποία θα συμπαρασύρει ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Θα ξανάρθω Ζήκο είχε πει η Νέμεσις στο Διαμαντόπουλο  και αυτή τη φορά, όλα δείχνουν ότι θα είναι και η τελειωτική.

Υ.Γ

Από πότε Διαμαντόπουλε μπορείς και πληρώνεις μπράβους ;;; Ρωτάμε γιατί όλοι ξέρουν ποια ήταν η οικονομική σου κατάσταση πριν τις εκλογές.

Κάποιοι λένε ότι ρεμάλι δε γεννιέσαι, γίνεσαι… εσύ βάλθηκες να αποδείξεις τον αντίθετο… κοντά είσαι να τα καταφέρεις, τράβα μπροστά Βασλάρα !!!


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 27 Απριλίου 2025

Έρευνα δείχνει ότι απέδιδαν στον COVID-19 θανάτους σε νοσοκομεία της Αθήνας ασχέτως της πραγματικής αιτίας!




Πως σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ο Έλον Μασκ

Το σχόλιο του Έλον Μάσκ προκάλεσε η επιστημονική μελέτη 19 Ελλήνων γιατρών και ερευνητών σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε νοσοκομεία της Αθήνας και αποδόθηκαν στον COVID-19 είχαν άλλες αιτίες από τον COVID!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, ένα από τα πλέον καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά και πραγματοποιήθηκε από ομάδα 19 Ελλήνων γιατρών και ερευνητών.

...

Η ομάδα ανέλυσε 530 περιπτώσεις θανάτου που καταγράφηκαν σε επτά νοσοκομεία της Αθήνας κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022,  εν μέσω του «κύματος» της παραλλαγής Omicron και οι οποίοι αποδόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στον COVID-19 χωρίς όμως να είναι αυτή η αιτία.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα ένα 45% των θανάτων που αποδόθηκαν στον COVID δεν είχε σχέση με τον COVID, ενώ ένα 29,6% αν και είχε σχέση κάποια με τον COVID δεν ήταν αυτός η αιτία του θανάτου.

Μάλιστα ο Έλον Μασκ σχολιάζοντας την έρευνα έγραψε χαρακτηριστικά: «Πολύ πιο πάνω από το 45%».

Πιο ειδικά αναφέρεται στην έρευνα:

«Εξετάσαμε συνολικά 530 ενδονοσοκομειακούς θανάτους, που καταγράφηκαν ως θάνατοι από COVID-19, κατά την περίοδο της μελέτης. Δημογραφικά και κλινικά δεδομένα φαίνονται στον Πίνακα 1 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πληθυσμό μας, μόνο 12 (2,3%) ασθενείς ανέφεραν προηγούμενο επεισόδιο μόλυνσης από SARS-CoV-2.

Η συντριπτική πλειοψηφία (95,6%) του πληθυσμού των ασθενών μας είχε τουλάχιστον μία συννοσηρότητα. Μετά από εξέταση των πιστοποιητικών θανάτου, ιατρικών χαρτών και συνεντεύξεων με τους θεράποντες ιατρούς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι σε 240 (45,3%) από τα 530 κρούσματα που εξετάστηκαν, ο COVID-19 δεν σχετίζονταν με τον  COVID-19).»

Να σημειωθεί ο «εθνικός» λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αναφερθεί σε αυτή την τακτική το Μάιο του 2020 λέγοντας:

: «…και μάλιστα εμείς κάναμε μία ακόμη υπερβολή: οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με covid , καταγραφόταν σαν να πέθαινε από covid. Το να έχεις covid, δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις από covid, εμείς το καταγράφαμε σαν να πεθαίνεις από τον covid και νομίζω ότι είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό…»

Μάλιστα αν κάποιος ψάξει να βρει τις συγκεκριμένες δηλώσεις στη σελίδα του ΕΟΔΥ θα διαπιστώσει ότι αυτές έχουν αφαιρεθεί.

https://www.pronews.gr/ygeia/ereyna-deixnei-oti-apedidan-ston-covid-19-thanatous-se-nosokomeia-tis-athinas-asxetos-tis-pragmatikis-aitias/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τζoν Στάινμπεκ: «Η γυναίκα κρατάει τη ζωή της στα χέρια της. Ο άντρας την…»



Τα σταφύλια της οργής του Τζον Στάινμπεκ δεν είναι απλώς ένα μυθιστόρημα, είναι ένας ύμνος στην ανθεκτικότητα, ενορχηστρωμένος μέσα από τους ακλόνητους ρυθμούς της ανθρώπινης επιμονής.

Διαβάζοντας αποσπάσματα όπως εκείνο όπου ο Μα Τζόαντ συλλογίζεται την αδιάκοπη ροή της ζωής, μπορεί να νιώσετε σαν να ακούτε τον χτύπο της καρδιάς της γης, σταθερό και αποφασιστικό, ακόμη και μέσα στο χάος.

Πρόκειται για ανθρώπους που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την απόσπαση της τροφής από το άκαμπτο έδαφος, ωστόσο τα λόγια της Μα Τζοάντ χαράσσουν μια σχεδόν ιερή αισιοδοξία. Δεν είναι φιλόσοφος, είναι μητέρα και αυτό ίσως κάνει τη σοφία της να χτυπάει βαθύτερα από οποιαδήποτε πραγματεία.

...

Τζoν Στάινμπεκ –  Τα Σταφύλια της Οργής

Η γυναίκα είναι πιο εύκολη στις αλλαγές από τον άντρα “, είπε η μητέρα με ύφος παρηγορητικό. ” Η γυναίκα κρατάει τη ζωή της στα χέρια της. Ο άντρας την έχει όλη στο κεφάλι του. Μη σε νοιάζει. Του χρόνου μπορεί ίσως να βρούμε κάποιο σπιτάκι.”
– “Δεν έχουμε τίποτα τώρα ” είπε ο πατέρας. “Σε λίγο δε θα υπάρχει ούτε σοδειά ούτε λεφτά. Τι θα κάνουμε τότε; Τι θα τρώμε; Και η Ρόζα κοντεύει να γεννήσει. Έχω φτάσει ν’ αποφεύγω να τα σκέφτομαι όλα αυτά. Γι’ αυτό ανασκαλεύω το παρελθόν για να μη σκέφτομαι. Μου φαίνεται ότι ξόφλησε πια η ζωή μας. “
– ” Όχι δεν ξόφλησε ” είπε χαμογελαστά η μητέρα. ” Να κι άλλο ένα πράγμα που μόνο η γυναίκα το ξέρει. Το πρόσεξα αυτό. Ο άντρας ζει με πηδήματα… Ένα μωρό γεννιέται και ένας άντρας πεθαίνει, κι αυτό είναι ένα πήδημα…

Αγοράζει ένα χτήμα και μετά το χάνει κι αυτό είναι ένα πήδημα… Η γυναίκα κυλάει σαν ρέμα. Είναι σαν ποτάμι με μικρές δίνες, μικρούς καταρράκτες, αλλά είναι ποτάμι που κυλάει. Έτσι τα αντιμετωπίζει η γυναίκα. Δε θα πεθάνουμε. Θα επιζήσουμε. Η ζωή κυλάει… Αλλάζει ίσως λίγο, αλλά πάλι κυλάει”
– “Πώς μπορείς να είσαι τόσο σίγουρη; ” ρώτησε ο θείος Τζων. “Τι είναι εκείνο που θα εμποδίσει να σταματήσουν όλα; Που θα μας εμποδίσει από το να αποκάμουμε και να τα παρατήσουμε όλα;”

Η μητέρα σκέφτηκε για λίγο. Έτριψε τα χέρια της και μετά έπλεξε τα δάχτυλά της.
– “Δύσκολο να το πω” είπε.” Ό,τι κάνουμε μου φαίνεται ότι έχει σκοπό να κρατήσει αυτή τη συνέχεια. Έτσι μου φαίνεται εμένα. Ακόμη και η πείνα και η αρρώστια… Μερικοί πεθαίνουν, οι περισσότεροι όμως γίνονται πάλι καλά. Πρέπει να προσπαθείς να ζεις την κάθε μέρα, απλά και μόνο την κάθε μέρα.”

Αν σας παρασύρει η βαθιά ανθρωπιά του Στάινμπεκ, μη σταματήσετε εδώ. Υπάρχουν ποτάμια ανθεκτικότητας και επιβίωσης που ρέουν μέσα από άλλες σελίδες και σας περιμένουν να βουτήξετε. Γιατί να μην εξερευνήσετε τα φιλοσοφικά υπόγεια ρεύματα της επιβίωσης στο βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ «Η πανούκλα»;

https://www.lavart.gr/%CF%84%CE%B6o%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B9%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BA-%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B6/

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Το Μαντείο που Σταμάτησε την Εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ινδία



«Ο Μέγας Αλέξανδρος λαμβάνει την είδηση του θανάτου διά της θυσίας του Ινδού Γυμνοσοφιστή Calanus», του Jean-Baptiste de Champaigne. Εικόνα Δημόσιος τομέας


Η σχεδιαζόμενη εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ινδία ανακόπηκε μόνο το 326 π.Χ. από τη μαντεία που έλαβε από τον Ινδό Καλανό (sadhu Kalanus Calanus).

Από τον Ajith Kumar

Όποιος γνωρίζει την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα αναγνωρίσει εύκολα το όνομα Καλανός (Calanus, Kalana, Kalanos), του μυστηριώδους ασκητή βραχμάνου γυμνοσοφιστή από τα Τάξιλα που συνόδευε τον Αλέξανδρο σε όλη την εκστρατεία του στην Ινδία.

Ο Φλάβιος Αρριανός έγραψε: «Έχω αναφέρει τον Καλανό γιατί καμία ιστορία του Αλέξανδρου δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την ιστορία του Καλανού». Οι Έλληνες τον αποκαλούσαν κατάλληλα γυμνοσοφιστή, που σημαίνει «γυμνός φιλόσοφος». Ο Καλανός απέκτησε μεγάλη φήμη ως φιλόσοφος (σοφιστής) στο στρατόπεδο του Αλεξάνδρου.

Ο Καλανός ήταν ένας από μια ομάδα μοναχών που ανήκαν σε μια λατρεία που ασκούσε ακραίο ασκητισμό που έδειχναν την πλήρη περιφρόνησή τους για την ευπρέπεια και τις ανέσεις της πολιτισμένης ζωής απορρίπτοντας τόσο τα ρούχα όσο και το καταφύγιο. Αυτοί οι μανάδες, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ανατολικές μυστικιστικές λατρείες, ζούσαν στην ύπαιθρο στην Τάξιλα, συνήθως εκτεθειμένοι στα σκληρά στοιχεία της φύσης. Επειδή οι δυστυχίες της ζωής ξεκινούν με την ανάγκη για βασικές ανθρώπινες ανάγκες, περιόρισαν τις σωματικές και ψυχικές τους ανάγκες στα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση.

....

Η πρώτη εμφάνιση του Καλανού μπροστά στον Αλέξανδρο είναι απίστευτα θεατρική και είχε απρόβλεπτες συνέπειες στη ζωή του μεγάλου Μακεδόνα στρατηγού.

Ο Φλάβιος Αρριανός κατέγραψε το ενδιαφέρον επεισόδιο ως εξής: «Στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Αλέξανδρου και του τεράστιου στρατού του στις πύλες της πόλης της Τάξιλα, μερικοί γυμνοί ασκητές Βραχμάνοι που στέκονταν στην άκρη του δρόμου χτύπησαν με θλίψη τα πόδια τους στο έδαφος και δεν έδωσαν άλλα σημάδια ενδιαφέροντος».

Οι ασκητές Βραχμάνοι της Ινδίας κυκλοφορούσαν γυμνοί στη φύση, φιλοσοφούσαν και αμφισβητούσαν την εξουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τι συνέβη όμως όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μεγάλο στρατηλάτη.

Ο Φιλόσοφος λέει στον Αλέξανδρο να γδυθεί

Όταν ο Αλέξανδρος αντίκρισε τους Βραχμάμους, λέει ότι ο Καλανός ήταν ξαπλωμένος γυμνός, ακουμπισμένος σε μια πέτρα, όταν τον είδε για πρώτη φορά, τον πλησίασε και τον χαιρέτησε. Ο Καλανός του είπε ότι αν ήθελε να μάθει, θα έπρεπε να βγάλει τα ρούχα του, να ξαπλώσει γυμνός στις ίδιες πέτρες και έτσι να ακούσει τις διδασκαλίες του.

Αργότερα, ο Έλληνας ιστορικός Πλούταρχος επιβεβαίωσε αυτή την καταγραφή, δηλώνοντας «Όσον αφορά τον Καλανό, είναι βέβαιο ότι ακολούθησε τον Αλέξανδρο». Ο Καλανός συνόδευσε σύντομα τον στρατό μέχρι την Περσία και ο Αλέξανδρος λάμβανε την κάθε «αμερόληπτη» πνευματική του συμβουλή καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του.

Μεταγενέστερα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο Καλανός ήταν μέρος μιας σημαντικής στρατιωτικής στρατηγικής που ορίστηκε από τους Ινδούς σοφούς ως «kuta-yuddha» ή η Μάχη της ίντριγκας. Οι Ινδοί "φύτευαν" τακτικά τον Sadhu Kalanus στους στρατώνες του Αλέξανδρου, διεισδύοντας έτσι με επιτυχία στο εχθρικό στρατόπεδο.

Παραδόξως, ένα στέρεο αποδεικτικό στοιχείο με τη μορφή νομίσματος που απεικονίζει την πραγματική εικόνα του Καλάνου έχει επιβιώσει όλους αυτούς τους αιώνες στη θρυλική πόλη Τάξιλα. Το νόμισμα, που εξέδωσε ο βασιλιάς Τήλεφος των Τάξιλων, απεικονίζει την εικόνα του Καλανού. Ο βασιλιάς Τήλεφος φαίνεται ότι εξέδωσε το νόμισμα ως φόρο τιμής στον Καλανό, ο οποίος είχε σταματήσει ως εκ θαύματος τον Αλέξανδρο στο βωμό στην Κουρουκσέτρα και βοήθησε τους Ινδούς να ανακαταλάβουν τον θρόνο της Τάξιλα.

Το αναμνηστικό νόμισμα καταγράφει την αποφασιστική ήττα του Αλέξανδρου και επιβεβαιώνει το τέλος της ινδικής κατάκτησής του στο Παντζάμπ. Στην πίσω όψη του νομίσματος, ένας γυμνός Ινδός sadhu εμφανίζεται να κάθεται σε έναν βωμό από πέτρες και να προσφέρει μια θυσία στη φωτιά.

Αυτή η εικόνα έχει μπερδέψει τους περισσότερους μελετητές επειδή κανένα άλλο νόμισμα δεν απεικονίζει ποτέ την εικόνα ενός Σαντού Βραχμάνου, στην πλευρά στην οποία, κυρίως, εμφανίζεται συνήθως η εικόνα του βασιλιά. Συγκλονιστικά, όμως, σε αυτό το νόμισμα, ο βασιλιάς Τήλεφος είχε αντικαταστήσει με τόλμη την εικόνα του Αλέξανδρου με αυτή του Σαντού Καλανού.

Ο θρύλος του Kharosthi στο κέρμα γράφει: «Maharajasa Kalana kramasa Telephasa». Ο αντίστοιχος Ελληνικός θρύλος στην άλλη όψη του νομίσματος γράφει: «Βασιλέως Εὐεργέτου Τήλεφου». Καθώς η Ελληνική λέξη Ευεργέτης σημαίνει «κληρονομημένη θεϊκή δύναμη», μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αντίστοιχη λέξη Kharosthi kramasa στην άλλη όψη του νομίσματος σημαίνει επίσης Ευεργέτης, ή θεία κληρονομιά.

Ο Πλούταρχος αφηγείται την ιστορία

Ο αρχαίος Έλληνας ιστορικός Πλούταρχος αφηγείται τι συνέβη στο βωμό στο Παντζάμπ, πριν ο Αλέξανδρος αποφασίσει να σταματήσει την ινδική εισβολή του:

Ήταν ο Καλανός, όπως μας λένε, που έθεσε στον Αλέξανδρο την περίφημη απεικόνιση της κρατικής διακυβέρνησης. Πέταξε στο έδαφος ένα στεγνό τσαλακωμένο δέρμα και έβαλε το πόδι του στην άκρη του, το δέρμα πιέστηκε σε ένα μέρος, αλλά σηκώθηκε σε άλλα. Πήγε γύρω από το δέρμα και έδειξε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα όπου πίεζε την άκρη προς τα κάτω, και μετά επιτέλους στάθηκε στη μέση του, και εκπληκτικά, κρατήθηκε σταθερό και ακίνητο. Η μεταφορά αυτή σχεδιάστηκε για να δείξει ότι ο Αλέξανδρος θα έπρεπε να βάλει περισσότερους περιορισμούς στη μέση της αυτοκρατορίας του και να μην περιπλανηθεί πολύ μακριά από αυτήν.

Μετά από λίγα λεπτά, καθώς η θυσία τελείωνε στο βωμό, ο Αλέξανδρος δήλωσε στα πλήθη ότι αποδέχτηκε τη μαντική συμβουλή του Βραχμάνου και η πολεμική εκστρατεία στην Ινδία έληξε απότομα. Ο Αλέξανδρος ανακοίνωσε στα πλήθη ότι οι οιωνοί της θυσίας απέφευγαν να προχωρήσουν.

Αυτό το γεγονός από μόνο του βοήθησε τελικά να αλλάξει η άκαμπτη αποφασιστικότητα του Αλέξανδρου και άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Ο Πλούταρχος προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες για αυτό:

Επικράτησε βαθιά σιωπή σε όλο το στρατόπεδο και οι στρατιώτες ήταν προφανώς ενοχλημένοι με την οργή του, χωρίς να τους αλλάξει καθόλου. Ο Πτολεμαίος λέει ότι παρ' όλα αυτά προσέφερε θυσίες εκεί για να περάσει τον ποταμό. Αλλά το θύμα της θυσίας ήταν πάντα δυσμενές για αυτόν όταν θυσίαζε. Έπειτα μάζεψε τους γηραιότερους από τους συντρόφους και ιδιαίτερα αυτούς που ήταν φιλικοί μαζί του, και όπως όλα έδειχναν ότι ήταν σκόπιμο να επιστρέψει, έκανε γνωστό στον στρατό ότι είχε αποφασίσει να επιστρέψει.

Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις, Αλέξανδρε;

Ο θρύλος στον αρχαίο Ρωμαϊκό οδικό χάρτη, ο χάρτης Peutinger, χαραγμένος στο πλάι της εικόνας των βωμών, έλεγε στα αρχαία λατινικά: «Hic Alexander responsum accepit. Usque quo Alexander»

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αύγουστος είχε διατάξει τη δημιουργία αυτού του χάρτη το 12 π.Χ. Ο χάρτης ήταν χαραγμένος σε μάρμαρο και εκτέθηκε στο Porticus Vipsania στην περιοχή Campus Agrippae στη Ρώμη.

Η περίεργη ετικέτα στον χάρτη σημαίνει: «Εδώ ο Αλέξανδρος δέχτηκε τη συμβουλή του μαντείου στην ερώτηση: Πόσο μακριά μπορείς να πας, Αλέξανδρε

«Όχι άλλο», είχε απαντήσει ο ίδιος ο Ινδός ιερέας.

Αυτή η πρόταση είναι η πιο σημαντική απόδειξη, κυριολεκτικά λαξευμένη σε πέτρα, που αποδεικνύει ότι ο Αλέξανδρος σταμάτησε τη στρατιωτική του εκστρατεία στην Ινδία κατόπιν συμβουλής του sadhu (μαντείο) Καλανού.

Η ιστορία βασίζεται σε αποσπάσματα από το βιβλίο «The Murder of Alexander the Great», του Ajith Kumar.

https://arxaia-ellinika.blogspot.com/2022/07/manteio-stamatise-eisvoli-megalou-alexandrou-india.html


Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...