Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοΐδης -> Ψήφισα το μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιχειρεί -μέσα από τηλεοπτικές του συνεντεύξεις- να εξηγήσει τη νέα του στάση απέναντι στο μνημόνιο, ειδικά μετά την παραδοχή του ότι δεν το είχε διαβάσει πριν το ψηφίσει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ομολόγησε ότι αναγκάστηκε να ψηφίσει το μνημόνιο «με το πιστόλι στον κρόταφο» όπως και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε όλες τις επόμενες ψηφοφορίες, μετά την αρχική, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων τόσο το υπουργικό Συμβούλιο όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα βρισκόταν ουσιαστικά υπό καθαρό εκβιασμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε στο ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και διευκρίνισε ότι έχει αλλάξει και έχει μετανοιώσει όταν στις 11 Νοεμβρίου η κυβέρνηση κατέρρευσε...και κλήθηκε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

Αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου και τις ευθύνες του ο υπουργός είπε ότι οι ευθύνες του είναι μεγάλες, αλλά είναι πολιτικές.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το πολιτικό προσωπικό του τόπου πρέπει συνολικά να αναλάβει τις ευθύνες του και να κριθεί από το λαό.

Απαντώντας δε στις ερωτήσεις γιατί δεν παραιτείται από την πολιτική υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα ήταν μια σωστή απόφαση και ότι ο ίδιος στους τομείς που είχε στην αποκλειστική του ευθύνη ως υπουργός είχε παραγωγή έργου.

http://greki-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: