Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση Μπέκου για τα επεισόδια του Αιτωλικού



Ο κ. Μπέκος, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας των Γύφτων, που έστειλαν στο νοσοκομείο αρκετούς δημότες του Αιτωλικού και μάλιστα ορισμένους σε κρίσιμη κατάσταση, σήμερα δίνει συνέντευξη τύπου στην τοπική εφημερίδα Αιχμή και ζητά επιτέλους την κατανόηση και την απονομή δικαιοσύνης προς πάσα κατεύθυνση.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι Αιτωλικιώτες να είναι ρατσιστές και οι αρχές επιτέλους, να συλλαμβάνουν και μπαλαμούς, μιας και αυτοί, αρκετές φορές προβάλλουν αντίσταση στο σοσιαλιστικό και φιλειρηνικό έργο των Γύφτων, όπως αυτό της κοινωνικοποίησης της προσωπικής τους περιουσίας. 

Γιατί οι απόψεις του αξιότιμου κ. Μπέκου δεν μας ξενίζουν; 

Ίσως γιατί φρόντισαν γι’ αυτό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της φυλλάδας, της επονομαζόμενης Αυγής; 

Μήπως γιατί, οι θεσμοί όχι απλά είναι απόντες, αλλά και συνδράμουν στη καλλιέργεια τέτοιων απόψεων; 

Μήπως γιατί κάποιοι μετέτρεψαν τον διεθνισμό από ιδέα σε επάγγελμα και πληρώνονται για αυτό; 

Σε κάθε περίπτωση, απάντηση και μάλιστα τεκμηριωμένη θα βρείτε στην εφημερίδα Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ και στα γραφόμενα, από εκείνο το άδειο κουφάρι, τον κατ’ επάγγελμα μαλάκα, που θέλει να λέγετε δημοσιογράφος ή ανταποκριτής, ο οποίος έγραψε το κατάπτυστο και άκρως ρατσιστικό άρθρο (ΕΔΩ)  ενάντια στην αλήθεια, αλλά και ενάντια στην ίδια την αριστερά, το οποίο είναι μια παραλλαγή των όσων λέει και ισχυρίζεται ο κ. Μπέκος στην εφημερίδα Αιχμή και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. 
Ακόμη δεν λάβαμε ούτε εξήγηση, ούτε συγνώμη από την τοπική οργάνωση, έστω, του ΣΥΡΙΖΑ για το κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα.
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από τον δικηγόρο του Βασ. Μπέκου εστάλει και στην ΑΙΧΜΗ, όπως και στις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλα μέσα ενημέρωσης, επιστολή του στην οποία καταγράφει την δική του άποψη για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Αιτωλικό. Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πριν συμβούν τα επεισόδια, η εφημερίδα κατέγραφε τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, όσο κανένα άλλο μέσο.

Όπως έχουμε υποχρέωση και βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε, δημοσιεύουμε και την άποψή του και καταδικάζουμε ανώνυμα χαρτιά που κυκλοφορούν στο Αιτωλικό τα οποία μας εγκαλούν γιατί μένουμε πιστοί στις αρχές της ελευθεροτυπίας. Από δω και στο εξής οποιαδήποτε απειλή ή συκοφαντική αναφορά στην εφημερίδα θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η συντήρηση ενός δυναμιτισμένου κλίματος τώρα που τα πράγματα ηρέμησαν στην περιοχή, δεν ωφελεί κανέναν.

Στην επιστολή του Β. Μπέκου αναφέρονται τα παρακάτω:

Τα πρόσφατα επεισόδια στην περιοχή Αιτωλικού άρχισαν με την συγκέντρωσηκατοίκων του Αιτωλικού στη δυτική γέφυρα. Οι κάτοικοι αυτοί δεν είχαν ειρηνικό σκοπό αφού μαζί τους είχαν πυροβόλα όπλα, βόμβες μολότοφ, ξύλα, ρόπαλα κ.λπ.

Η πορεία τους προς την περιοχή που διέμεναν οι Ρομά, έφερε αυτούς σε θέση άμυνας υπερασπίζοντας την ζωή και την περιουσία τους. Οι κάτοικοι του Αιτωλικού πήγαν ενάντια στους Ρομά με πολεμικές διαθέσεις και όχι οι Ρομά ενάντια στους κατοίκους του Ατωλικού. Διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα έτσι και από τις δύο πλευρές, αλλά δυστυχώς μόνο από την μια πλευρά έγιναν συλλήψεις και αυτές από την πιο αδύναμη πλευρά, δηλαδή τους Ρομά που ήταν σε άμυνα. Οι βόμβες μολότοφ και οι πυροβολισμοί από την πλευρά των κατοίκων του Αιτωλικού αγνοήθηκαν. Δεν υπήρξαν συλλήψεις από την πλευρά των κατοίκων του Αιτωλικού, όπου υπήρχε παραβατική συμπεριφορά τους, όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας κ.λπ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση αυτών από την ατιμωρησία τους και φανερά πλέον με κράνη και ρόπαλα να μεταβούν έξω του δικαστικού μεγάρου Μεσολογγίου, δίνοντας, και χωρίς να ενοχληθούν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, την εντύπωση ότι έχουν πάρει το Νόμο στα χέρια τους και μην υπολογίζοντας κανέναν πήγαν να σπάσουν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Γιατί κ. Διευθυντά δύο μέτρα και δύο σταθμά; Θα μπορούσατε να κάνετε συλλήψεις προς παραδειγματισμό και να αποδείξετε ότι είσθε Αστυνομική Αρχή όλων των Ελλήνων και όχι να τιμωρείτε μόνο τους Ρομά λες και είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Πάρτε το υλικό των Μ.Μ.Ε., εάν δεν έχετε ιδία αντίληψη από τα γεγονότα και βρείτε τους πρωταίτιους των επεισοδίων αυτών, για να απονεμηθεί Δικαιοσύνη. Αυτό το κείμενο έχει γραφτεί προ δέκα ημερών, όμως αντί να υπάρξει ησυχία και περισυλλογή οι κάτοικοι του Αιτωλικού συνεχίζουν τις προκλήσεις και στις 29-8-2012 έριξαν στον οικισμό μας βόμβες μολότοφ και πέτρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί είναι το Κράτος και εμείς ανυπεράσπιστοι πολίτες μέσα στη χώρα μας.

Εάν δεν είναι έτσι τα πράγματα αποδείξτε ότι όλοι είμαστε Έλληνες ίσοι με όλους έχοντες τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός Ρομά, ο οποίος αγωνίζεται για την αποτροπή των συνεχιζόμενων επεισοδίων και προσπαθεί για την ειρηνική συμβίωση χωρίς έχθρες και συμπλοκές και μάλιστα χωρίς να φταίει στερήθηκε την ελευθερία του προσπαθώντας και μπαίνοντας στη μέση να αποτρέψει αυτά που έγιναν.

Κλειστές Φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα 30-8-2012

Βασίλειος Μπέκος




http://www.aixmi-news.gr/index.php/sinergasies/2011-02-08-10-27-07/10767#.UEnSXvBGnwI.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: