Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Προσδεθείτε, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από την τελευταία απάνθρωπη φορολογική επιδρομή των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εδραιώνεται στην πρώτη θέση και με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο θα είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης της Ελλάδας. Είτε λοιπόν πρόκειται να προσγειωθούμε, είτε να απογειωθούμε ως λαός, σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσδεθούμε.

Ψυχολογικά πλέον η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αποδεχτεί την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί πολίτες, που μέχρι σήμερα δεν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, τώρα (και μετά τις τελευταίες εξελίξεις), παίρνουν ο ένας μετά τον άλλον απόφαση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί τώρα ΣΥΡΙΖΑ;

1) Γιατί οι...κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απαγκιστρωθούν από το άρμα των δανειστών και να κάνουν οτιδήποτε για την καλυτέρευση της θέσης του λαού, που δεν θα το επιτρέπει η τρόϊκα και ειδικότερα η Γερμανία. Όχι δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάτι άλλο, αλλά αφού δεν θα αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον τομέα, τότε γιατί θα πρέπει να συνεχίζουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος;

2) Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αν και το θέλει και θα το προσπαθήσει. Πρώτον γιατί απλά το 2014, δεν είναι 1981. Δεύτερον γιατί ο κ. Τσίπρας είναι ένας αναλώσιμος πολιτικός αρχηγός και δεν είναι ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν ο Α. Παπανδρέου ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ. Τρίτον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει έτοιμα πακέτα Ντελόρ και άνετο δανεισμό από τις αγορές, ώστε να εφαρμόσει το σοσιαλιστικό πελατειακό μοντέλο του ΠΑΣΟΚ και Τέταρτον, γιατί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά ρεύματα και απόψεις που δεν θα πάψουν να συγκρούονται, ακόμα και αν η εξουσία είναι ισχυρό συγκολλητικό.

3) Γιατί είναι βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει τουλάχιστον να περάσει πιο φιλολαϊκές διατάξεις στο πολίτευμα που θα απλώνουν τη δημοκρατία στους πολίτες.

4) Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει τα ΜΑΤ στους δρόμους για να κτυπήσει εργαζόμενους και κοινωνικά κινήματα. Άρα προσδοκούμε σε μια άνθιση του κοινωνικού κινήματος. Αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία της χώρας.

5) Γιατί, μετά την απομυθοποίηση του Πασοκικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα και την απέχθεια του σκληρού νεοφιλελευθερισμού της ΝΔ, έφτασε η ώρα να εξαλειφθεί και η αριστερά από την ελληνική συνείδηση, η οποία αριστερά έχει κυριαρχήσει μεταπολεμικά στον πνευματικό κόσμο και στον πολιτισμό. Ήρθε λοιπόν η ώρα και της Αριστεράς, η οποία δεν μπορεί να κρύβεται άλλο στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

6) Γιατί, σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως πάμε, μόνο μια δημιουργική καταστροφή μπορεί να αλλάξει τη ρότα του πλοίου που λέγεται Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να αποτελέσει ακούσια τον καταλύτη προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: