Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ολος ο πλανήτης μιλά για τον Α.Τσίπρα και το "ΟΧΙ" στην ΕΕ για νέες κυρώσεις στην Ρωσία

ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ή ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΥΣ;



Αίσθηση προκάλεσε σε ολόκληρη την Δύση η διαφαινόμενη rea politic του Α.Τσίπρα σε ότι αφοά τις σχέσεις με την Ρωσία και το χθεσινό "θερμό επεισόδιο" με την επικεφαλής της ευρωπαϊκή διπλωματία επίτροπο εξωτερικών υποθέσεων Φ.Μογκερίνι αναφορικά με την έκδοση ανακοινωθέντος κατά της Ρωσίας εξ ονόματος της Ελλάδας χωρίς η Αθήνα να γνωρίζει τίποτα!

Γερμανοί σχολιαστές αξιολογούν την αντιπαράθεση περί επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ως την πρώτη σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

Σήμερα ο γερμανικός Τύπος περιγράφει τα χθεσινά γεγονότα και δίνουν δίκιο στον Α.Τσίπρα γιατί η Ύπατη Εκπροσώπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ» σε σχέση με την ουκρανική κρίση, χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση!.

Με την δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, μεταξύ άλλων, προειδοποιούν την Μόσχα με την επιβολή νέων... κυρώσεων εξαιτίας της κλιμάκωσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία. Ευρωπαϊκοί κύκλοι απαντούν ότι ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία και πως η μη αντίδραση μιας χώρας-μέλους, αξιολογείται ως συγκατάθεση.

«Η Ελλάδα τάσσεται κατά νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που επισημαίνει ότι «μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ έχει ξεσπάσει ο πρώτος καβγάς, και αυτός δεν αφορά καν το χρέος. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας παίρνει αποστάσεις από τις νέες απειλές της ΕΕ κατά της Ρωσίας».

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ το αμερικανικό δίκτυο CNBC σε άρθρο που φιλοξενεί διατυπώνει το ερώτημα εάν η Ελλάδα αναθερμαίνει τις σχέσεις της με τον «παλιό της σύμμαχο», τη Ρωσία.

Επισημαίνεται πως είναι ένα πρώτο δείγμα της σύγκρουσης με την Ευρώπη, που πολλοί ανάμεναν μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όμως τονίζεται επίσης πως ίσως δεν πρόκειται απλώς για ένα «διαπραγματευτικό χαρτί» της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι σε αντάλλαγμα για τις παραχωρήσεις αυτές στο οικονομικό πεδίο, οι Έλληνες μπορεί τελικά να ευθυγραμμιστούν με την άποψη της ΕΕ πάνω για την Ουκρανία», λέει ο Timothy Ash, επικεφαλής αναδυόμενων αγορών στην Standard Bank.

«Η Ρωσία και η Ελλάδα όμως έχουν ιστορία στενών σχέσεων και πολιτιστικών δεσμών, όπως για παράδειγμα η κοινή θρησκεία, η Ορθοδοξία», αναφέρει το CNBC χαρακτηριστικά.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πόσο στοιχίζει στις ΗΠΑ η Ορθοδοξία και για αυτό κυνηγιέται απηνώς από διάφορα κέντρα εξουσίας που έχουν την έδρα τους στην Ανατολική Ακτή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: