Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Κλιμακώνεται η σύγκρουση με δανειστές - Μετά το ΔΝΤ ευθεία απειλή και από το Βερολίνο στον Α.Τσίπρα: «Θα χάσεις»!

«ΣΤΑ ΑΚΡΑ» Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ Α.ΜΕΡΚΕΛ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση των δανειστών με την κυβέρνηση, μια σύγκρουση που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές.

Μετά το θρασύτατο (για την Ελλάδα και για τους Ελληνες σε σχέση με τις καταστροφικές ενέργειες του Ταμείου από το 2010) άρθρο του Τόμσεν, ήρθε σήμερα η απάντηση πρώτα από τον υπουργό Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο και μετά από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, αλλά πριν λίγο το Βερολίνο πήρε την σκυτάλη από το ΔΝΤ και κάνει δεύτερη επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση:

Σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ σε ένα από τα γνωστά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. τα κράτη - μέλη βλέπουν με καχυποψία τον Έλληνα πρωθυπουργό και καλό θα είναι ο Α.Τσίπρας να μην απειλεί τους δανειστές με εκλογές!

«Ο κ.Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει» γράφει το γερμανικό πρακτορείο.

«Καλό είναι να μην απειλεί με πρόωρες εκλογές το 2017 καθώς μια τέτοια στρατηγική από την πλευρά της Αθήνας θα μπορούσε να ...γυρίσει μπούμερανγκ. Ο Τσίπρας έχει λάβει φιλική προειδοποίηση να μην προκαλέσει προβλήματα στην ευρωζώνη με απειλές για εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι οι επόμενοι μήνες φέρνουν εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η ίδια πηγή προσέθεσε στο ΜΝΙ ότι ορισμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ειδικά η Γερμανία, βλέπουν τον Ελληνα πρωθυπουργό με έντονη καχυποψία, καθώς ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει εκβιαστικά το ενδεχόμενο ελληνικών εκλογών προκειμένου να απαιτήσει μία καλύτερη συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Τέτοιου είδους στρατηγική από την ελληνική πλευρά «είναι αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ», είπε ο αξιωματούχος. Υπογράμμισε δε ότι μολονότι το Βερολίνο θέλει ομαλότητα πριν τις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει σε τυχόν απειλές από την πλευρά της Αθήνας. «Ο Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει».

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επισκέπτεται την Παρασκευή το Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει μία πολιτική συμφωνία ώστε λυθούν τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση>: Πλεόνασμα και β'αξιολόγηση. Οπως το pronews.gr έχει σημειώσει ότι μετά το χρέος που στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το κέρδισαν, τα άλλα δύο είναι απαραίτηση προϋπόθεση για να συνεχιστεί η συνεργασία. Αλλιώς, εκλογές!.

http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: