Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Παπαδόπουλος : ο Τάσος σκαρμούτσος συνεχίζει να μοιράζει δημοτικό χρήμα στον εαυτό του και σε ημετέρους του καραπάνου.



Έχουν χάσει το μέτρο οι συνεργάτες του καραπάνου και δη αυτοί που έχουν θέσεις διοικητικές στο δήμο του Μεσολογγίου.
Ένας εξ αυτών είναι και ο Τασούλης σκαρμούτσος ο οποίος όπως σας είχαμε πληροφορήσει, πριν τις προηγούμενες νικηφόρες δημοτικές εκλογές, είχε βάλει πωλητήρια στα κτήματά του, διότι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου συμψηφιζόμενος με την γενική κλινική εικόνα της ανικανότητας που τον διακρίνει, οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Ουρανοκατέβατο δώρο στάθηκε γι' αυτόν η νίκη καραπάνου στις προηγούμενες εκλογές, μιας και η ρεμούλα έγινε η σημαία του ήθους που ήθελε να μας διδάξει ο επικεφαλής του συνδυασμού του.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο Τασούλης για να επιβιώσει και να ηγηθεί των υπόλοιπων λαμογιών που ψωφάγανε για χρήμα, δέχτηκε να γίνει στην αρχή ο γλείφτης που μετεξελίχθηκε σε πειθήνιο όργανο του καραπάνου, ώστε ο δεύτερος να εφαρμόζει όλα τα σχέδια άλωσης του δημοτικού ταμείου.

Έτσι λοιπόν ο Τασούλης, έβαζε υπογραφές για διώξεις συναδέλφων του στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή αντιτάχθηκαν στον καραπάνο ή του άσκησαν κριτική ή έκοβε επιταγές δυσθεώρητες και δυσανάλογες του έργου προς παράδοση.

Κάπου τα τελευταία χρόνια, ο Τασούλης,  αγανάκτησε να βλέπει τόσο χρήμα να κυλά μπρος στα μάτια του και θεώρησε σωστό να βάλει και ο ίδιος το δάχτυλο στο μέλι.

Έτσι και έκανε.
Ως επιθεωρητής των σχολικών μονάδων του δήμου χρέωνε βλάβες μερικών ευρώ σε εκατοντάδες ή ακόμη και σε χιλιάδες και σαν να μην έφτανε αυτό, ως πρόεδρος της Κοινωφελούς, έκοβε επιταγές ως πρόεδρος για τον εαυτό του με την αιτιολογία "έξοδα παράστασης"
Περίπου τα 10.000 ενθυλάκωσε ο αγαπητός Τασούλης και αυτά μόνο το τελευταίο χρόνο, με αυτή τη δικαιολογία.
Εάν προσθέσουμε το μισθό από άλλες θέσεις δημοτικές και αυτή του εκπαιδευτικού, ο Τασούλης καθάριζε από 3 έως 5 χιλιάρικα το μήνα.

Ο νόμος βέβαια είναι σαφής και έχει προβλέψει τέτοιες λαμογιές, από αεριτζήδες τύπου σκαρμούτσου και καραπάνου.

Το παράδοξο είναι ότι ο Τασούλης και η παρέα του συνεχίζουν να κλέβουν από το δημοτικό ταμείο, παρότι ξέρουν ότι επίκειται έλεγχος οικονομικός και λογιστικός, από τη νέα δημοτική αρχή.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Τασούλης θα μοιραστεί τον ίδιο χώρο με το καραπάνο στη ψειρού.
Οι ελπίδες του για άφεση αμαρτιών, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πέσουν στο κενό.

Είχαμε εξηγήσει ότι οι ισορροπίες στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι μόνο για αυτούς που θέλουν να διοικήσουν σωστά και όχι να επαναλάβουν την πενταετία καραπάνου.

Οι 3 του Σύριζα, ο ένας του ΚΚΕ και ο Κοτσόργιος, ακόμη και να θέλει ο Λύρος να δώσει τέλος στις διώξεις, αυτοί δεν θα το επιτρέψουν, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο σε κόλαση δυσλειτουργίας.
Ο ίδιος ο Λύρος εξάλλου το έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος έχει βάλει χέρι στο δημοτικό ταμείο, θα αναγκαστεί να το πληρώσει και όχι μόνο σε χρήμα.

Έχουμε στη κατοχή μας μερικά από τα τιμολόγια, που αναφέρει ο Παπαδόπουλος στο Δελτίο Τύπου, όπου φαίνεται καθαρά το πως ο σκαρμούτσος εκμεταλλεύεται τη θέση του ως πρόεδρος της κοινωφελούς, αλλά και ως επιθεωρητής των σχολικών μονάδων.

Για την ώρα διαβάστε την καταγγελία Παπαδόπουλου. ...






Π. Παπαδόπουλος: κ. Αναστ. Σκαρμούτσε σταμάτησε άμεσα τις αναθέσεις μετά τις εκλογές!
Έλαβες 10.000 € επιπλέον έξοδα παράστασης από την Κοινωφελή, ναι ή όχι;

Ο “αξιοσέβαστος” και “αξιαγάπητος” απερχόμενος πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και επί 4,5 χρόνια πρόεδρος της “αμαρτωλής” Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, παρά τις προειδοποιήσεις του νέου Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου, αλλά και της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», συνεχίζει ακάθεκτος και μετά τις δημοτικές εκλογές το προκλητικό έργο κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος, στη λογική παράδοσης “καμένης γης” στη νέα δημοτική αρχή, μη αναλογιζόμενος (;) πλέον τις τεράστιες πειθαρχικές και ποινικές του ευθύνες.

Αυτό κατατίθεται μετά λόγου γνώσεως και δεν είναι σχήμα λόγου. Λίγες μέρες μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (από 12 έως 18-6-2019) προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις και κόβει χρηματικά εντάλματα αμφιβόλου ελεγξιμότητας, που προσέγγισαν ήδη τις 60.000 ευρώ!!

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: Δαπάνες για συντήρηση και επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, γηπέδων, παιδικών σταθμών, προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών, τηλεοπτικές καλύψεις εορτών Εξόδου, υπερβολικές εκτυπώσεις για εορτές Εξόδου, προμήθεια επίπλων και σκευών για τη λειτουργία παιδικών σταθμών, εκτυπωτικό χαρτί ΕΣΠΑ, μέχρι και δαπάνη για ρευματοληψία σε ιδιώτη για τη μάχη της Κλείσοβας! (όλα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Το θράσος και η προκλητικότητά του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ένα είναι όμως σίγουρο κ. Σκαρμούτσο και κ. Καραπάνο: Δεν ξοφλήσατε με τίποτα! Όσες “τρύπες” και αν προσπαθείτε να μπαλώσετε, είναι τέτοια η κακοδιαχείριση που έχετε κάνει που ο δρόμος σας προς τη δικαιοσύνη δεν έχει επιστροφή…

Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να καλέσω δημόσια τον κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο να διαψεύσει σήμερα – τώρα: Έχει λάβει επιπλέον είκοσι (20) έξοδα παράστασης από αυτά που δικαιούνταν όταν ήταν πρόεδρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση, κάνοντας “καβάντζα” για 1,5 χρόνο από σήμερα, που ισοδυναμεί με ποσό 10.000 ευρώ, ναι ή όχι; Έχει αρχίσει να τα επιστρέφει, ναι ή όχι; Γνωρίζει ότι αυτό είναι πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα, ανεξαρτήτως εάν μέχρι την ανάληψη διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή, προβεί στην “τακτοποίησή” του;

Αναμένω μια απάντηση από τον κ. Τάσο Σκαρμούτσο, άμεση και πειστική. Αν δεν ισχύουν αυτά, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Αν όμως ισχύουν, φωτιά στα μπατζάκια του…

Υ.Γ. Κοντά στα παραπάνω ενημερώθηκα να παραλάβω αρμοδίως, την προσεχή εβδομάδα, μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον μου από τον πατέρα και υιό Ιωάννη Τέγα για – άκουσον άκουσον – συκοφαντική δυσφήμηση! Θα περάσουμε πολύ ωραία κύριοι… τώρα που δεν έχετε πλάτες και προστάτες…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: