Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Εγγύηση ο καραπάνος στο Υπουργείο Γεωργίας








Νέο κυβερνητικό σχήμα έχουμε στην κυβέρνηση, με νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον Σ. Λιβανό. 

Ο νέος Υπουργός, ως νέος στο τομέα, διάλεξε και συνεργάτες, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, θα τον βοηθήσουν στα νέα του καθήκοντα, από το μετερίζι της πρωτογενούς παραγωγής, ώστε η Ελλάδα μας να δει μια άσπρη μέρα και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στις αγορές του εξωτερικού.

Διαβάζουμε ότι, ανάμεσα στους συνεργάτες του είναι και ο γνωστός στο πανελλήνιο για τα έργα και ημέρες , στον ιερό δήμο της ιεράς πόλης, κ. καραπάνος νικόλαος (για να μην μπερδευόμαστε) .

Ο πρώην δήμαρχος της ιεράς πόλης, είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά και θα βοηθήσει τα μέγιστα  τον νέο Υπουργό, από κάποια θέση στο γραφείο του.

Όλοι εμείς, δεν αμφιβάλαμε ποτέ,  ότι ένα πρόσωπο σαν τον καραπάνο, είναι αυτό που πάντα λείπει από το κάθε Υπουργείο.
Είναι πράγματι η ιδεατή λύση, στο πρόβλημα της τσαχπινιάς, της διαπλοκής και της μέγιστης απόδοσης για προσωπικό όφελος, που πάντα λείπει από τις επιλογές των Υπουργών. 
Είναι ο άνθρωπος που επιτέλους θα ξελασπώσει τον εαυτό του, από τις δυσθεώρητες οφειλές που άφησε στο Μεσολόγγι. 

Ποιος θα ξεχάσει, τα κατορθώματά του, με την απευθείας προμήθεια των 70.000 ευρώ για χαρτί και για ένα ένα μήνα, τα ρέματα που έσκαψε στον ύπνο του, αλλά παρέδωσε και πλήρωσε στον ξύπνιο του ή τα έργα που δεν υπήρξαν ποτέ ως αντικείμενο !!! 

Είναι πράγματι η εγγυημένο , ότι ο νέος Υπουργός θα διαπρέψει κάνοντας ακόμη και τους κουτόφραγκους ευρωπαίους, να απορούν για τα επιτεύγματα του γεωργικού τομέα στην Ελλάδα.

Και καλά ο καραπάνος, αγαπητέ μας Υπουργέ, εσύ που πας ξυπόλυτος στα αγκάθια; 

Πως κάνεις πρόσληψη χωρίς να υπάρχει δημοσίευση στο Διαύγεια; 
Ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της πρόσληψης, ως κείμενο και τεκμηρίωση ; 

Δεν σου είπανε ότι, αυτή η θέση απαιτεί κάποιες περγαμηνές επιστημονικές και μάλιστα συγκεκριμένης εξειδίκευσης; 

Ο καραπάνος εκτός από μπανιέρες και εικονικά έργα, ποια είναι η ειδικότητά του και ποια τα πτυχία του; 
...

Που είναι δημοσιευμένη η υπογραφή σύμβασης και ποιο το ποσό που έχει δεσμευτεί για να πληρώνεται ο ευτραφής αυτός κύριος; 

Είναι λογικό ότι από το γραφείο του Υπουργείου, περνούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, γι' αυτό άλλωστε και οι προϋποθέσεις είναι τόσο αυστηρές. 
Πιστεύει κάποιος νοήμων, ότι ένας άνθρωπος σαν τον καραπάνο, δεν θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί για ίδιο όφελος, αυτά τα δεδομένα; 

Ακόμη δεν ανάλαβες το Υπουργείο, Υπουργέ μας και συναγωνίζεσαι τους αναστενάρηδες, πατώντας καυτές πατάτες, τη μια κοντά στην άλλη .

Αίολη  η πρόσληψη και με δεδομένο τις αντιπαραθέσεις που έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο άτομο στη περιοχή μας, είναι θέμα χρόνου η καταγγελία και η υποβάθμισή σου στο χώρο που δραστηριοποιήστε  .

Το κυριότερο όμως από όλα τα προηγούμενα είναι ότι η πρόσληψη ατόμου σε αυτή τη θέση, προϋποθέτει πάνω απ' όλα, καθαρό ποινικό μητρώο .

Έψαξες καθόλου το μητρώο αυτού του κυρίου ή έβαλες να το ψάξει ο καραπαπάς , νυν ιδιαίτερος στο γραφείο σου και πρώην αντιδήμαρχος του καραπάνου; 

Το ξέρεις ότι ο καραπάνος έχει ήδη καταδικαστεί για υπεξαίρεση  300.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο και αν δεν ήταν ο κορωνοιός, θα είχαν τελεσιδικήσει ακόμη 200.000 χιλιάδες ευρώ ; 

Το ξέρεις ότι την ίδια στιγμή έχουν τελεσιδικήσει ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ από το μαγαζί του στην Αθήνα, που πουλούσε μπανιέρες ;

 Ευτυχώς που ο άνθρωπος βρήκε καταφύγιο στον ιερό δήμο και έβγαζε τα προς το ζην, παίρνοντας μίζες, της τάξης του 20-30 % από προμηθευτές και εργολάβους ; 

Για ρώτα τον, πόσο μπορεί να κοστίσει ένα φίλτρο για την ύδρευση του Αιτωλικού !
Όσο και να κοστίσει ... 700.000 ευρώ σίγουρα δεν κοστίζει και δεν θα το πλήρωνε κανείς, ακόμη και αν τον λέγανε  Ωνάση. 

Και αν σου φαίνονται  μάλλον παράλογα τα νούμερα, ίσως το παρακάτω να σε βοηθήσει περισσότερο.
Ο κύριος αυτός, όχι μόνο χρέωσε το δήμο τόσα χρήματα, αλλά και κατέθεσε αγωγή εναντίων δημοτών που μίλησαν ανοικτά για τις ανομίες του, ζητώντας τους μάλιστα το ποσό των 150.000 ευρώ, διότι όπως είπε ο ίδιος αισθάνθηκε θιγμένος μετά από αυτές τις συκοφαντίες που ακούστηκαν , τα δε χρήματα που θα έπαιρνε από τους δημότες, με την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε,  θα τα χάριζε σε ευαγή ιδρύματα, όπως είπε ο ίδιος.
 
Τόσο καλός ο συνεργάτης σου, τόσο συμπονιάρης και καραμπουζουκλής.

Ποιο όμως ήταν το αποτέλεσμα; 

Σήμερα ο κ. καραπάνος καλείτε να καταβάλει  στον ένα δημότη 100.000 ευρώ για ψευδή καταμήνυση, μιας και ότι καταγγέλθηκε ήταν σαφέστατα αληθινό .

Μετά από όλα αυτά, εάν ακόμη πιστεύεις, αγαπητέ Υπουργέ, ότι αυτός ο άνθρωπος θα δουλέψει έστω και μια ώρα για το καλό της αγροτιάς ή του κόμματος, μάλλον τότε μιλάμε για συνυπευθυνότητα, με απρόβλεπτη κατάληξη.

Μήπως σου λέει κάτι η πορεία και η κατάληξη της τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην επόπτη αλιείας, που ήταν στενοί του συνεργάτες, όταν ήταν δήμαρχος; 


 Η ΓΕΚΙΑ 




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MAYRO STON LIBANO POY KANEI HRVA TO LAMOGIO