Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Όταν η Αυγή παραδίδει μια ολόκληρη πόλη και τους κατοίκους της, στη Χρυσή Αυγή.





Βρήκαμε αυτό το κατάπτυστο, συκοφαντικό και ρατσιστικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αυγή (όργανο του ΣΥΡΙΖΑ) και μείναμε με το στόμα ανοικτό. 

Παρακαλούμε την τοπική οργάνωση ή κάποιο εκπρόσωπο της εφημερίδας να μας εξηγήσει τι λέει και τι εννοεί με αυτά που γράφει, διότι εμείς σε καμιά περίπτωση δεν μπορέσαμε να αποκωδικοποιήσουμε, τα ίσως βαθυστόχαστα ιδεολογικοπολιτικά ελατήρια αυτού του άρθρου. 

Και μια απλή ερώτηση, αυτός ο κύριος μπούρδας, αυτό το άδειο κουφάρι που έγραψε αυτό το άρθρο, συνεχίζει να είναι στη θέση του ;
Για την ώρα δεν θα πούμε άλλα, περιμένουμε με αγωνία την απάντηση της Αυγής ή του ΣΥΡΙΖΑ.



Σοβαρά επεισόδια στο Αιτωλικό με την παρότρυνση της Χρυσής Αυγής


Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/08/2012

Νέα επεισόδια είχαμε χθες έξω από τα δικαστήρια της πόλης του Μεσολογγίου με μπροστάρηδες πάλι μέλη της Χρυσής Αυγής

Πρωτόγνωρες σκηνές βίας για την επαρχία σημειώθηκαν στο Αιτωλικό Μεσολογγίου. Το βράδυ της Παρασκευής μία ομάδα κατοίκων, με... μαχητές πρώτης γραμμής μέλη της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, μαζεύτηκε σε κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον οικισμό των τελευταίων και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν παραμάσχαλα διάφορα ξύλινα δοκάρια, με σκοπό να επιτεθούν.

Οι Ρομά φαίνεται πως αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους και από απόσταση 100 και 200 μέτρων ξεκίνησαν να...πυροβολούν, χωρίς όμως να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν χθες στο Μεσολόγγι για να δικαστούν.

Όταν έφτασαν, μία ομάδα 50-60 ανθρώπων, αποτελούμενη και πάλι από μέλη της Χ.Α, τους περίμενε με άγριες διαθέσεις. Ωστόσο η ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι τρεις Ρομά αναζητούνται, ενώ όλοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρόκειται για ένα συμβάν που γεννά σοβαρά ερωτήματα. "Είναι τυχαίο ότι σε δεκάδες χρόνια συμβίωσης με τους Ρομά, παρά τα προβλήματα παραβατικότητας που πάντα υπήρχαν, δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε τέτοια οξύτητα;" επισημαίνεται χαρακτηριστικά και στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η παρουσία της Χρυσής Αυγής και στις δύο συγκεντρώσεις.




http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=706559

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙναι τυχαιο οτι στα τοσα χρονια συμβιωσης δεν ειχαμε τουλαχιστον τοση μεγαλη εγκληματικοτητα οπως αυτη κυριως την χρονια.Οποιος ζει και ζουσε παντα σε αυτον τον τοπο θα καταλαβει πολυ καλα γιατι εγιναν ολα αυτα την συγκεκριμενη στιγμη.Ολοι οι αλλοι λοιπον οπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφοι της αυγης δεν εχουν δικαιωμα ουτε καν να σχολιαζουν παρα μονο να κρινουν αυτους που εφεραν ολοι την χωρα στο αδιεξοδο.Και ενα τελευταιο για να μην σας κουραζω,ειτε με την βοηθεια της χρυσης αυγης ειτε οχι αυτα τα γεγονοτα αργα η γρηγορα θα γινονταν.ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι πιο κατάπτυστο να αποθεώνεις έναν γλείτσα νεοναζί-φασίστα επειδή δεν έκανε τίποτα, αλλά απλώς... παρευρέθηκε στα δικαστήρια ή μήπως έκανε;
Τουλάχιστον οι Συριζαίοι έχουν αποδείξει και έχουν συγκρουσθεί γι' αυτό, ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Αν διαβασες καλα αγαπητε φιλε δεν αποθεωσα κανεναν.Ειπα ειτε με την βοηθεια τους ειτε οχι αυτο θα γινονταν.Κι εκτος απο αυτο , το κατηγορο μου στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ειναι οτι προφανως για να μιλανε ετσι δεν γνωριζουν την κατασταση την τωρινη δηλ.εδω και 2 χρονια και μιλανε για αρμονικη συμβιωση ρομα και αιτωλικιοτων.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Αγαπητέ φίλε. Συμφωνούμε σε όλα όσα λες, αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε να μας εξηγήσει κάποιος, με αυτό το άρθρο σε ποιο σημείο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τα δικαιώματα της κοινωνίας και των εργαζομένων. Όσο για τον μπαρμπαρούση, αυτός έπραξε, δεν αγνάντεψε από μακριά και γι αυτή του τη πράξη κρίθηκε. Ένας απλός αναγνώστης της Αυγής, τι συμπέρασμα βγάζει από αυτό το άρθρο; Πόσο δε μάλλον ένας κάτοικος του Αιτωλικού. Μήπως για αυτό αποθεώθηκε ο χρυσαυγήτης; Μήπως για αυτό η Αυγή παρέδωσε το Αιτωλικό και τους κατοίκους της πόλης στη αγκαλιά του μπαραμπαρούση; Ας μας εξηγήσει κάποιος τελικά πως υπερασπίστηκε η Αυγή την κοινωνία, όταν λέει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ότι οι ροπαλοφόροι Αιτωλικιώτες κινήθηκαν ενάντια στους φιλήσυχους Ρωμά και ότι η αστυνομία αντί να συλλάβει τους ρατσιστές Αιτωλικιώτες (το αφήνει να εννοηθεί) συνέλαβε τους ελαχίστους και μικρής παραβατικότητας αθίγγανους.
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση, ας δικαιολογηθούν τουλάχιστον ότι έτσι τους πληροφόρησαν. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις και αυτές έχουν να κάνουν με τηλέφωνα που χτύπησαν κόκκινο εκείνη τη βραδιά από βουλευτές και άλλες λεπτομέρειες που εξηγούν γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.