Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η απάντηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλικού η Αγία Αγάθη

Λάβαμε απάντηση από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοσίας η Αγία Αγάθη.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει συνέχεια στο κείμενο, αυτό μας ήρθε και αυτό σας δείχνουμε, ούτε είναι ανάγκη να πούμε το όνομα του αποστολέα, νομίζουμε ότι μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό που λέει και όχι ποιος το λέει.


ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΕΧΟΝΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ,ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ Α' ΒΑΘΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΖΥΓΟΥ,ΠΑΙΔΙΩΝ,ΜΗΤΕΡΑΣ,ΠΑΤΕΡΑ,ΠΕΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΑΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ,ΔΕ


Η απάντησή μας στα γραφόμενα του εκπροσώπου του συλλόγου δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα λιγότερο από αυτό το βίντεο που ακολουθεί....






Είδαμε λοιπόν στο βίντεο, μια ένοπλη ομάδα η οποία ονομάζετε Police να δολοφονεί εν ψυχρό μια αγανακτισμένη ομάδα απεργών σε ορυχεία μετάλλου η οποία κατευθύνεται με όχι και με τις καλύτερες διαθέσεις απέναντι στην πάνοπλη ομάδα. 


Δύναμή, τους είναι το δίκιο απέναντι στο άδικο της εκμετάλλευσης που δέχονται στην εργασία τους και την απαγόρευση της συμμετοχής τους στο μέλλον και στη ζωή.
Μετά από το μακελειό, η κάμερα δείχνει κάποιον ο οποίος ψυχορραγεί και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Τίποτα όμως δεν σταματά την πάνοπλη ομάδα, τον αφήνουν να πεθάνει και μάλιστα μέχρι τελευταίας στιγμής τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

Αν ήσουν εκεί αγαπητέ εκπρόσωπε τι θα έκανες; 

Θα κρατούσες τη λίστα με τα ονόματα του Συλλόγου σας και θα τσέκαρες αν είναι μέλος;
Θα του έλεγες ότι δυστυχώς δεν έχει προτεραιότητα;
Θα του ζητούσες το γενεαλογικό του δέντρο, μπας και έβρισκες έστω κάποιον συγγενή πρώτου ή δευτέρου βαθμού;
Ή θα του έλεγες, ας είχε μυαλό να γίνει εθελοντής αιμοδότης πριν τον τουφεκίσουν; 

Ακριβώς το ίδιο περιστατικό έγινε και στο Αιτωλικό, μια κοινωνία ολόκληρη ξεσηκώθηκε γιατί δεν άντεχε άλλο το άδικο, γιατί οι θεσμοί ήταν σε μόνιμες διακοπές, γιατί η ζωές όλων μας εξαρτιόνταν από το οίκτο που θα έδειχνε ο Γύφτος, απέναντί μας.
 Μια συγκεκριμένη ομάδα ήταν στη κορυφή της πορείας, αυτή ήταν που δέχτηκε και τα πυρά και τα πυρά δεν ήταν από αεροβόλο, ήταν από καλάσνικοφ, από ούζι και καραμπίνες με βόλια για αγριογούρουνα. 

Σε αυτό το σημείο, αυτά τα παιδιά συναντήθηκαν με το χάρο και ευτυχώς ο χάρος εκείνη τη στιγμή λοξοκοίταζε, η αιωνιότητα ολόκληρη συμπυκνώθηκε σε μια στιγμή θανάτου. Αυτή τη στιγμή έρχεσαι εσύ αγαπητέ εκπρόσωπε και με γλυκανάλατη φωνή ρωτάς, πείτε μου το όνομά σας και αν είστε μέλος του συλλόγου μας, ωχ δυστυχώς δεν δικαιούστε ζωή, δεν δικαιούστε τη συμπόνια μας, δεν σας αναγνωρίζουμε. 

Καληνύχτα σας, ακόμη μια φορά αποτύχατε να πείσετε για το άσπιλο των προθέσεων σας, για τις ουμανιστικές αντιλήψεις σας και για τον πραγματικό σκοπό της λειτουργίας του συλλόγου σας.
              Οι συμπολίτες μας που δεν αρνήθηκαν να θυσιαστούν για την ευημερία όλων μας, για την οικογενειακή μας ειρήνη και τη διαφύλαξη της συνοχής και της λειτουργίας της κοινωνίας μας, δεν είναι απλά ονόματα σε λίστα, δεν είναι κρέας για διαμελισμό, δεν είναι απλά αριθμός ή λογαριασμός. Εδώ ακριβώς αγαπητέ εκπρόσωπε η ανάγνωση του καταστατικού σας, αποδεικνύει το απάνθρωπο και το λάθος, το οποίο τολμάτε ακόμη και τώρα να μας το παραθέσετε. Αρνηθήκατε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να προσφέρετε κάτι και εσείς σε αυτό τον πόλεμο, προτιμήσατε την εύκολη απάντηση και την απανεμιά του καταστατικού σας, αρνηθήκατε την ίδια τη ζωή , την οποία ακόμη επαγγέλλεστε. 

Ντροπή !!!


                                                           Η ΓΕΚΙΑ




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Αιτωλικό έχασε την αίγλη της συνεργασίας για την ανάδειξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στις μέρες μας διακατέχεται από το σύνδρομο των Lobby με σκοπό την υπεράσπιση προσωπικών συμφερόντων και του "σώζων εαυτόν σωθήτω".