Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συμφέρει τους αγρότες η αποτύπωση των εξόδων τους (βίντεο)

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για τα αγροτικά θέματα και καλό είναι να ακούσουμε με προσοχή τι λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου.
Βέβαια το καλύτερο είναι να υπάρξει απευθείας ενημέρωση των αγροτών στις επαρχίες και όχι από τα κανάλια.


Από http://fantomarimbaud.blogspot.gr/2015/10/blog-post_26.html

«Αν αποτυπωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών που είναι πάρα πολύ υψηλό δεν θα υπάρξει φορολογητέα ύλη. Το μόνο που έχει η αγροτική δραστηριότητα είναι ένα μεροκάματο του αγρότη και της οικογένειάς του, δεν πρέπει να αποτυπωθεί αυτό το πράγμα;» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι πρέπει όλοι οι αγρότες να αντιληφθούν ότι έχουν ουσιαστικό όφελος από την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων.


Επιπλέον τηρώντας βιβλία εσόδων εξόδων θα γίνεται συμψηφισμός και θα τους επιστρέφεται το ποσοστό του ΦΠΑ εξήγησε ο υπουργός. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει ήδη πρόταση της κυβέρνησης για το εργόσημο, καθώς όπως παντού δεν μπορεί να είναι κανείς ανασφάλιστος.

Ενισχύσεις παίρνουν 750.000 αγρότες, από αυτούς οι 350.000 είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Το εισόδημα από τις ενισχύσεις θα προστεθεί στην βασική τους δραστηριότητα και θα φορολογηθεί συνολικά. Χωρίς να τους θίξουμε, τους διαχωρίζουμε από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες. Τέλος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τη συνεργατική λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: