Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η παραβίαση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία είχε στόχο την αποκάλυψη των νατοϊκών πυραύλων Patriot

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους η «τυχαία εισβολή» λόγω καιρικών συνθηκών» των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών , στην ουσία ήταν μια ακόμη αποστολή στα πλαίσια της ρωσικής «Maskirovka».

Η εισβολή των ρωσικών Su-30 στον εναέριο χώρο της Τουρκίας είχε σκοπό την αποκάλυψη των θέσεων και των συχνοτήτων , των νατοϊκών πυραυλικών συστημάτων Patriot.

Η εκδοχή αυτή πλησιάζει στην πραγματικότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης από την Μόσχα στην Συρία. Η αποκάλυψη της ενεργοποίησης του συστήματος αεράμυνας του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, εντάσσεται στα πλαίσια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Μόσχας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Υπενθυμίζουμε ότι στην Τουρκία υπάρχουν τρεις συστοιχίες πυραύλων SAM Patriot , οι οποίες ευρίσκονται ναι μεν σε ...φάση απόσυρσης, αλλά τώρα τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην.

Η Γερμανία έχει ήδη εν μέρει αποσυρθεί, ενώ υπάρχουν οι Ισπανοί στην τουρκική πόλη των Αδάνων. Η παραβίαση των ρωσικών αεροσκαφών του τουρκικού εναέριου χώρου δικαιολογείται πλήρως όσο αφορά τις δυνατότητες των συστημάτων αυτών.

Σκοπός δηλαδή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας είναι η αποκάλυψη όλων των στοιχείων σχετικά με τις θέσεις της νατοϊκής αεράμυνας, των ραντάρ του ΝΑΤΟ αλλά και η διερεύνηση των πραγματικών δυνατοτήτων και συχνοτήτων των πυραυλικών συστημάτων SAM Patriot.

Όλα αυτά «απαντούν» στο σενάριο ενδεχόμενης αντιμετώπισης από την ρωσική αεροπορία των συστημάτων αυτών. Κοινώς αφορά σε πιθανές αποστολές της ρωσικής αεροπορίας , καταστολής εχθρικής αεράμυνας ( SEAD), η καταστροφής εχθρικής αεράμυνας DEAD, σύμφωνα με την διεθνή στρατιωτική ορολογία.

Η καταστολή των νατοϊκών συστοιχιών θα λάβει χώρα σε περίπτωση πιθανής άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με άρθρο μας στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με τίτλο (Συστοιχίες ισπανικών πυραύλων Patriot αφίχθησαν στην Τουρκία), οι Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία έστειλαν η καθεμία από δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot το 2012, για την ενίσχυση της τουρκικής αεράμυνας σε απάντηση του αιτήματος από την Άγκυρα προς το ΝΑΤΟ. Οι μονάδες από τις ΗΠΑ και την Γερμανία θα παραμείνουν στην Τουρκία.

Η απροθυμία στρατιωτικής «συνεννόησης» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας , μπορεί να οδηγήσει σε εναέρια σύγκρουση στην Συρία έστω και κατά λάθος.


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: