Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες από κοινού θα «καταστρέψουν» την Τουρκία και τον Ερντογάν;

Σύμφωνα με Ρώσους εμπειρογνώμονες , οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλά και σοβαρά ερείσματα εναντίον της Τουρκίας , τα οποία «μεγαλώνουν» καθημερινά . Πρόκειται για την συνολική στάση της χώρας αυτής.

Μάλιστα στην πρόσφατη συνάντηση των συνομιλιών Πούτιν και Λαβρόφ, με τον Τ. Κέρι στο Κρεμλίνο, πάρθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις .

Πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία πρόκειται να υποβάλουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα κοινό ψήφισμα σχετικά με την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Όλοι θυμούνται ποιους ακριβώς κατηγορούσε ο Πούτιν για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών και οργανώσεων , με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει σαφώς η Τουρκία , και προσωπικά ο ... Τούρκος «Σουλτάνος» Ρ. Ερντογάν.





Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν θα είναι ένα συνηθισμένο διπλωματικό ψήφισμα όπως τα πολλά που ψηφίζει ο οργανισμός .

Η γενική αίσθηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είναι ότι θα καθοριστεί ένα «ειδικό καθεστώς», παρόμοιο με αυτό που υπάρχει εναντίον της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αυτό θα υπάρξουν περιορισμοί οποιασδήποτε νομικών προσώπων τα οποία θα έχουν δεσμούς με τον ISIS . Και αν υπάρξουν πληροφορίες για εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας και των τζιχαντιστών , τότε οι κυρώσεις θα πέσουν στο « κεφάλι» των Τούρκων, οι οποίοι μέχρι τώρα πούλαγαν πετρέλαιο από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Αυτές λοιπόν οι κυρώσεις στρέφονται σαφέστατα κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας!

Δεύτερον, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Al-Adab, και τον ενημέρωσε ότι κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Λευκός Οίκος δήλωσε τα εξής: «Ο αντιπρόεδρος υποστήριξε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και κάλεσε την Τουρκία να πράξει το ίδιο, αποχωρώντας από το ιρακινό έδαφος με τις στρατιωτικές δυνάμεις της , η παρουσία των οποίων δεν είχε επιτραπεί από την κυβέρνηση του Ιράκ».

Ο Πούτιν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου χθες ότι: «κάποιος στην τουρκική ηγεσία έχει αποφασίσει να γλείψει τους Αμερικανούς σε ένα συγκεκριμένο μέρος … «Δεν ξέρω όμως εάν οι Αμερικανοί το είχαν ανάγκη αυτό», κατέληξε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Υπονοώντας ο ίδιος ότι με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους , η Τουρκία νόμισε ότι θα είχε το «ελεύθερο»από τις ΗΠΑ να εισβάλει στο έδαφος του Ιράκ .

Παρ “όλα αυτά, η αμερικανική θέση είναι σαφώς εναντίον της Τουρκίας και προσωπικά εναντίον του Ερντογάν . Ο Πούτιν προφανώς με αυτή την άνευ προηγουμένου δήλωση ταπεινώνει την τουρκική ηγεσία, αποστέλλοντας πολλαπλά μηνύματα σε όλη την ιεραρχία της χώρας

Ο Ερντογάν εξόργισε ακόμα και τις ΗΠΑ, σε τέτοιο βαθμό που αυτές είναι πρόθυμες να ξαναγίνουν «φίλοι» με τη Ρωσία εναντίον του. «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος».

Σύμφωνα με άρθρο μας: Απομονώνεται από Ρωσία και ΗΠΑ η Τουρκία – Μόνη Διέξοδος η Βία …, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε πρόσφατα ΗΠΑ και Ρωσία ότι ενισχύουν με όπλα το PYD των Κούρδων της Συρίας.

Ο μόνος τρόπος πλέον να αντιδράσει η Τουρκία από τον ασφυκτικό κλοιό των δύο υπερδυνάμεων είναι αυτός της βίας.

Έχοντας ως γνώμονα αυτή ακριβώς την αντίδραση από την Άγκυρα, αλλά και τα τεράστια γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα ΗΠΑ και Ρωσίας , η Τουρκία και προσωπικά ο Ερντογάν αποτελούν σαφέστατο εμπόδιο.

Μια νέα «Οθωμανική αυτοκρατορία» το 2015 θα καταστραφεί εκ θεμελίων για τους ίδιος λόγους που καταστράφηκε και το 1918.


http://www.pentapostagma.gr/2015/12/myzm7kpi-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: