Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ποιο είναι το μυστικό για να αποφευχθεί μια καρδιακή προσβολή;

Το μυστικό για να αποφευχθεί μια καρδιακή προσβολή είναι να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Μια σταθερή ρουτίνα ώρας για τον ύπνο βοηθά την καρδιά να φιλτράρει τις ορμόνες του στρες - έτσι ώστε οι άνθρωποι με ‘’περίεργες’’ συνήθειες ύπνου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Η μελέτη μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες ή πραγματοποιούν μετακινήσεις μεταξύ αλλαγής ζώνες ώρας (ταξίδια εξωτερικό) είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά και μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ έχουν ψηλούς παλμούς και αυξημένα επίπεδα των ...επιβλαβών ορμονών του στρες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εάν κάνετε αρκετό ύπνο, την ίδια ώρα κάθε βράδυ, επιτρέπετε στην καρδιά σας να ανανεωθεί.

Οι γιατροί έχουν από καιρό προειδοποιήσει ότι η έλλειψη τακτικής ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, ακόμη και καρκίνου.

Αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν σίγουροι γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό.

Η νέα έρευνα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northwestern, στο Σικάγο, προτείνει ότι να βοηθάτε την καρδιά σας να ανανεωθεί σωστά είναι το κλειδί.

Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι αυτό είναι έντονα συνδεδεμένο με ένα εσωτερικό μηχανισμό που ονομάζεται κιρκαδικό ρυθμό.

Σχεδόν όλα τα έμβια όντα έχουν αυτό το κιρκαδικό ρυθμό ή οργανισμό ρολόι - το οποίο συγχρονίζει τις σωματικές λειτουργίες με το πρότυπο 24-ωρης περιστροφής της Γης.

Στους ανθρώπους, το ρολόι ρυθμίζεται από τις σωματικές αισθήσεις, το σημαντικότερο τον τρόπο που το μάτι αντιλαμβάνεται το φως και σκοτάδι και τον τρόπο που το δέρμα αισθάνεται αλλαγές στην θερμοκρασία.

http://www.el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: