Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Π.ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ:«ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΜΕ ΣΤΗΣΙΜΟ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ» ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Ο δήμαρχος του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου έδωσε συνέντευξη σχετικά με τα πρώτα χρόνια της θητείας του. Αυτή η συνέντευξη όπως φαίνεται προκάλεσε την αντίδραση του Παντελή Καρατσόλη που αμφισβητεί πολλές από τις πανηγυρικές δηλώσεις του Καραπάνου.

Αξιοσημείωτη είναι και η «μαχητική» δημοσιογραφία, των «δημοσιογράφων» που πήραν τη συνέντευξη, αφού αντί να κρίνουν τα όσα έλεγε ο δήμαρχος, τον συμπλήρωναν!! Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας στο βίντεο που ακολουθεί στη συνέχεια.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που «πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» ο κ. Καραπάνος», «Αναθέσεις προσωπικές του ιδίου, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν περνούν από την Οικονομική Επιτροπή», είναι μερικές απο τις τοποθετήσεις που θα διαβάσετε παρακάτω.

Επιπλέον ο Π.Καρατσόλης τονίζει πως: ...«Νοικοκύρεμα όμως δεν φανερώνουν ούτε τα επίσημα στοιχεία» αφού: «Για πρώτη φορά από το 2012 και μετά, όπου και έχει τεθεί σε λειτουργία αυτός ο ελεγκτικός μηχανισμός, ο δήμος Μεσολογγίου εμφανίζει «ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 10% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ» και απαιτείται άμεσα «αναμόρφωση του προϋπολογισμού σε ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ»»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Π.Καρατσόλη:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ: Ιδού η αλήθεια για το «νοικοκύρεμα» του δήμου…

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου στο τηλεοπτικό σταθμό LEPANTO (27/6/2016).



Ειδικότερα το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης του δήμου, αφού είναι γνωστό πως είχα την ευθύνη αυτού του τομέα την περίοδο 2013 – Αύγουστος 2014, στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Παναγιώτη Κατσούλη. Γι’ αυτό και θα σταθώ μόνο στα όσα ειπώθηκαν περί των οικονομικών από τον κ. Καραπάνο, παρ’ όλο που προκαλούμαι και από πολλά άλλα που ανέφερε, όπως για τα λασπόλουτρα της Αγίας Τριάδας, την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων κ.α. Προσεχώς θα ειπωθεί η αλήθεια και γι’ αυτά…

Αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά «στην καραμέλα» της «κακοδιαχείρισης, το υπέρογκο χρέος, τις συνεχείς εντολές κατασχέσεων» – μέχρι πριν από 6 μήνες, όπως ο ίδιος ανέφερε, και το χρονικό διάστημα έχει τη σημασία του – και κατέληξε με το «νοικοκύρεμα του δήμου που τον επόμενο χρόνο μηδενίζει το χρέος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που «πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» ο κ. Καραπάνος. Έχει όμως σημασία, το γιατί επαναλαμβάνεται ΤΩΡΑ. Θυμίζω:

Έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέφερε τα ίδια σε συνέντευξη τύπου. Απαντήσαμε με στοιχεία σε συνέντευξη τύπου και ΣΙΩΠΗΣΕ!
Πριν από δέκα περίπου μήνες, στον δήθεν ετήσιο απολογισμό του, επανέλαβε σε μια διορθωμένη έκδοση τα ίδια. Τον προκαλέσαμε να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά δεδομένα με τη σφραγίδα και την υπογραφή των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και ακόμη τα ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!
Συνεχίζει να αναμασά την «καταιγίδα» των κατασχέσεων, όταν ξέρει: Α) Πως αφορούν κυρίως υποθέσεις των Καποδιστριακών Δήμων, όπως πχ το ΚΤΕΛ και τα απορριμματοφόρα που ανέφερε Β) Ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή σε 3 χρόνια, πλήρωσε πάνω από 5 εκατ. € σε ανάλογες υποθέσεις, ενώ στη δική του διετία πληρώθηκε 1 εκατ. €, όπως ο ίδιος είπε Γ) Πως το σταμάτημα της « καταιγίδας» εδώ και 6 μήνες, όπως ο ίδιος ανέφερε, σχετίζεται με το πέρασμα της 5ετίας, πέραν της οποίας διαγράφονται τα χρέη των παρελθόντων ετών, δηλαδή τα προ του 2011. Αν εμείς συνεχίζαμε την τριετία 2011 – 2014 την ίδια πολιτική, τότε η «καταιγίδα» θα ήταν τώρα ανεμοστρόβιλος!
Τέλος ανέφερε πως «το νοικοκύρεμα συνεχίζεται και σ’ ένα χρόνο το χρέος μηδενίζεται». Μόνο που η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και αυτός είναι ο λόγος που δόθηκε τώρα η συγκεκριμένη συνέντευξη, συνοδευόμενη με τα ίδια ψεύδη λάσπης.
Συγκεκριμένα:

Νοικοκύρεμα με στήσιμο «βιομηχανίας αναθέσεων» δεν γίνεται. Το αποκαλύψαμε με στοιχεία στο τέλος του πρώτου χρόνου. Θα το κάνουμε και φέτος. Αναθέσεις προσωπικές του ιδίου, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν περνούν από την Οικονομική Επιτροπή, στην οποία ο ίδιος είναι πρόεδρος, έρχεται σπανίως, αλλά κρατά το δικαίωμα της υπογραφής. Αναθέσεις σε ημέτερους, φίλους του και «δικά μας παιδιά». Αν οι αναθέσεις του κ. Καραπάνου γίνονταν διαγωνισμοί, ο δήμος θα εξοικονομούσε πολύ χρήμα για άλλες κοινωνικές δράσεις που αυτά τα δυο χρόνια εξαφανίστηκαν.

Νοικοκύρεμα όμως δεν φανερώνουν ούτε τα επίσημα στοιχεία. Δίνω σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών – Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. , 23 Ιουνίου 2016, αρ. πρωτ. 497, που αφορά «τον έλεγχο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016», του δήμου μας.

Για πρώτη φορά από το 2012 και μετά, όπου και έχει τεθεί σε λειτουργία αυτός ο ελεγκτικός μηχανισμός, ο δήμος Μεσολογγίου εμφανίζει «ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 10% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ» και απαιτείται άμεσα «αναμόρφωση του προϋπολογισμού σε ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ», διότι είναι εκτός ετήσιου στόχου και θα επιβληθούν ποινές, όπως πχ προβλέπεται η μείωση των προβλεπόμενων κρατικών επιχορηγήσεων προς το δήμο.



Διαβάστε το έγγραφο: Αποκλίσεις Α’τριμήνου
Τονίζω δε, πως εμφανίζεται «ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΕΣΟΔΩΝ» σε μια χρονική συγκυρία που ο δήμος έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του έσοδα άνω των 600 χιλ. €, από τους παρακρατηθέντες πόρους της δικής μας τριετίας!

Ο κ. Καραπάνος ένα δρόμο ξέρει και αυτόν εφαρμόζει από την αρχή της θητείας του. Συκοφαντεί και λασπολογεί για το παρελθόν, θεωρώντας πως μ’ αυτό τον τρόπο θα κρύψει τα ανομήματα του παρόντος.

ΜΑΤΑΙΑ. Το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λέει και ο λαός μας…



Μεσολόγγι 29 Ιουνίου 2016

ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: