Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Είναι η φυλλάδα του Μεσολογγίου Αιχμή, το παρόν Γραφείο Τύπου του καραπάνου; ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟ....χιχιχιχιχι!!!

Κουίζ,: Ποιος είναι ο σκύλος και ποιο το αφεντικό; Ο νικητής θα πάρει την Αιχμή για το σκύλο του ή για την τουαλέτα του. 
Βαρύγδουπο άρθρο εξαπέλυσε η Μεσολογγίτικη φυλλάδα Αιχμή, για την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα του Συλλόγου των ψαράδων του Αιτωλικού, εναντίον του Δήμου Μεσολογγίου, για το μολυσμένο νερό ύδρευσης που παρέχει στους δημότες του Αιτωλικού και για την μη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της πόλης.

Πριν ακόμη καθαρογραφεί, πριν ακόμη δημοσιευθεί και επικυρωθεί, η Αιχμή αρπάζει την απόφαση από τα χέρια της γραμματείας και δημοσιεύει το νέο, ως πουτάνα που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

Δεν είδαμε τέτοιο ζήλο από την συγκεκριμένη φυλλάδα, ούτε όταν απερρίφθη η προσφυγή του δημάρχου για διακοπή της προσωρινής διαταγής, όπου δικαίωνε τους δημότες του Αιτωλικού και εντέλλονταν ο δήμος να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να φέρνει καθαρό νερό στους δημότες, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών, ούτε όταν ο εισαγγελέας κάλεσε με αυτόφορη διαδικασία τον δήμαρχο καραπάνο, για να δώσει εξηγήσεις, γιατί δεν εκτελεί την προσωρινή διαταγή.
Επίσης δεν είδαμε καμιά αναφορά στο γεγονός ότι ο καραπάνος, ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων, ήδη διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εξαιτίας αυτής της παρακοής.

Στο πανηγυρικό αυτό άρθρο της Αιχμής διαβάζουμε ότι χάθηκε η δίκη για τους ψαράδες και για τους δημότες του Αιτωλικού, όπως επίσης και ότι παύει να ισχύει η άνω  προσωρινή διαταγή.

 Συμπέρασμα μετά από όλα αυτά; Μάλλον ένα, ο δήμαρχος μπορεί να παρέχει ακάθαρτο νερό στους δημότες και οι ψαράδες που σήκωσαν κεφάλι, ας πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα.

Είναι τα πράγματα όμως έτσι; ...

Το άρθρο της φυλλάδας Αιχμή
Έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το νερό του Αιτωλικού οι ψαράδες

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού και αρκετοί κάτοικοι κατά του δήμου Μεσολογγίου, για το θέμα του νερού του Αιτωλικού.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο είχε εκδώσει μια προσωρινή απόφαση με την οποία καλούσε το δήμο να παρέχει πόσιμο νερό στους κατοίκους, η οποία πλέον παύει να είναι σε ισχύ, μετά την απόρριψη της αίτησης. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση του Δικαστηρίου, που εκδόθηκε στις 1 Δεκεμβρίου, τονίζει ότι «η αίτηση θεωρείται απορριπτέα ως απαράδεκτη ελλείψει παθητικής νομιμοποίησης». Και αυτό διότι σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, υπεύθυνη είναι η ΔΕΥΑΜ και όχι ο δήμος. Επομένως «ο δήμος δεν νομιμοποιείται παθητικά στην άσκηση της εν λόγω αίτησης, η οποία τυγχάνει απορριπτέα», όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση ενώ ταυτόχρονα τα δικαστικά έξοδα βαρύνουν τους αιτούντες.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Εμείς όμως διαβάζουμε και την ανακοίνωση του Συλλόγου των ψαράδων, που βάζει άλλα δεδομένα στο τραπέζι και την παραθέτουμε.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Κάνουμε γνωστό σε όλους όσους έσπευσαν να χαρούν για το γεγονός της απόρριψης της αιτήσεως μας κατά του Δήμου Μεσολογγίου, αναφορικά με την καταλληλότητα του πόσιμου νερού,

συμπεριλαμβανομένου σ’ αυτούς που χάρηκαν και του έγκριτου ειδησεογραφικού site aixmi news – το οποίο πριν ακόμα δημοσιευθεί καλά καλά η απόφαση, ανέφερε τον βαρύγδουπο τίτλο «έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα οι ψαράδες» - ότι η λαϊκή ρήση λέει : «ο ψεύτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρονται».

Αν είχαν έστω και λίγη συναίσθηση ευθύνης θα διαπίστωναν ότι η απόφαση ΔΕΝ απορρίπτει την αίτηση μας στην ουσία αλλά για τυπικούς λόγους και δη για το γεγονός ότι δήθεν υπεύθυνη για το νερό είναι η ΔΕΥΑΜ και όχι Δήμος, και τούτο παρά το γεγονός ότι στην προκειμένη δίκη είχε προσεπικληθεί η ΔΕΥΑΜ, αλλά και ότι ΤΡΕΙΣ προηγούμενες αποφάσεις μας είχαν δικαιώσει πανηγυρικά στην ΟΥΣΙΑ.

Πέραν των ουσιαστικών και νομικών σφαλμάτων της αποφάσεως αυτής, αναφέρουμε στους υπευθύνους και επαΐοντες ότι,
όποιος και αν θεωρείται υπεύθυνος για το έγκλημα της μη χορηγήσεως πόσιμου νερού στην πόλη του Αιτωλικού – γεγονός αναμφισβήτητο – θα λάβει την
κατάλληλη δικαστική απάντηση, όσος χρόνος και όσοι αγώνες παραστείανάγκη να απαιτηθούν.

Πέραν δηλαδή της τακτικής αγωγής, η οποία

ήδη έχει εγερθεί, θα επανέλθουμε με νέα ασφαλιστικά μέτρα και τότε

αυτοί που κόπτονται για το συμφέρον των πολιτών ας υποβάλλουν νέες

ενστάσεις και ας απεκδυθούν των ευθυνών τους.

Αιτωλικό 2 Νοεμβρίου 2016


Δηλαδή για να καταλάβουμε, η απόφαση δεν απορρίπτει την ουσία του θέματος, παρά μόνο την διαδικασία;
Δηλαδή το πρόβλημα ήταν ότι η προσφυγή έγινε κυρίως ενάντια στο δήμο Μεσολογγίου και όχι ενάντια στη ΔΕΥΑΜ;
Αν είναι έτσι τότε τι χάθηκε και για ποιόν;

Εκείνος που πραγματικά έχασε, είναι η φυλλάδα Αιχμή, που βιάστηκε να αναμεταδώσει την είδηση που της έδωσε το γραφείο του δημάρχου και αποκαλύφθηκε ο ρόλος της στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης μας.

Αγαπητοί κύριοι της Αιχμής αν σας λείπουν χρήματα βγείτε αξιοπρεπέστατα στο δρόμο και ζητήστε τα από τους δημότες, πιστεύουμε ότι δεν θα αρνηθούν, δεν χρειάζεται να πηγαίνετε έρποντας σαν ύαινες, πίσω από την εξουσία και τον μαμωνά.
Υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας, ο δρόμος της υπεράσπισης του απλού δημότη, ο δρόμος του ιδρώτα και όχι της μασέλας.

Περιμένουμε να ζητήσετε επίσημα συγνώμη, από τους αναγνώστες σας και από όλη τη κοινωνία του Αιτωλικού, τώρα πριν βγουν τα έγγραφα στον αέρα, πριν συνειδητοποιήσει ο κόσμος τον ρόλο που επιτελείτε διαχρονικά, με ειδήσεις του τύπου βροχή εκατομμυρίων για την ύδρευση του Αιτωλικού κλπ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτιλισμενη εφημερίδα ξεφτιλισμένη μορφή αγραμματης δημοσιογραφιας