Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα στη λιμνοθάλασσα (φώτο και βίντεο)

Σε καταγγελία για περιβαλλοντική υποβάθμιση του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας, που συνεπάγεται και οικονομική αιμορραγία για τους ψαράδες της λιμνοθάλασσας, αλλά και σε διοικητική αφασία του δήμου Μεσολογγίου, προχώρησε ο Σύλλογος των ψαράδων της πόλης μας, μετά τη βλάβη που παρουσίασε ο αγωγός των λυμάτων της πόλης μας, η οποία οδήγησε σε μαζικό θάνατο των ψαριών.

Το ξεχαρβάλωμα της ΔΕΥΑΜ η οποία νοιάζεται μόνο για να εισπράξει χρήματα από το βοθρόνερο που μας έδινε να πίνουμε (ακόμη και μέσω απειλών) και η μπαράκα του δήμου Μεσολογγίου με μπροστάρη τον ίδιο τον δήμαρχο Μεσολογγίου, οδηγεί όχι μόνο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας, αλλά και στην πεποίθηση ότι η ζωή στο τόπο μας δεν είναι πλέον κάτι το δεδομένο.

Τα καραπανάκια, για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι θέτουν εαυτό στην υπηρεσία και τις προσταγές του αρχηγού τους, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται τον αφανισμό του Αιτωλικού και της λιμνοθάλασσας.


Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι κανένας από τα καραπανάκια δεν πήρε χαμπάρι το σπάσιμο του αγωγού;

Πως εξηγείτε ότι όταν ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού ψιλογιάννης, είδε τι έγινε και ήταν παρόν, δεν ειδοποίησε κανέναν ώστε να διορθωθεί η βλάβη;

Τα υπόλοιπα καραπανάκια που ήταν, έστω όταν μάθανε ότι υπάρχει βλάβη και χύνονται ανεξέλεγκτα τα βοθρολύματα στη λιμνοθάλασσα;

Που ήταν ο δήμαρχος Μεσολογγίου, γνωστός και ως ο 25%, να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης;

Τι κάνανε όλοι αυτοί, καραπάνος και καραπανάκια, όταν την επόμενη μέρα γέμισε η ανατολική πλευρά της Νίδοβας και του καναλιού με ψόφια ψάρια;

Δεν είναι βλάκες, είναι εγκληματίες και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Διαβάστε το χρονικό της καταστροφής όπως το περιγράφει ο Σύλλογος των ψαράδων.

================================================================================================================================================================================================================================================================================================

Περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα στη λιμνοθάλασσα.




Την Παρασκευή 14/07/2017 το απόγευμα ενημερωθήκαμε για βλάβη στον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων του Αιτωλικού, που οδηγεί στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού της πόλης.
Μετά από λίγο πήγαμε στο σημείο, όπου και διαπιστώθηκε η βλάβη η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη ροή ακάθαρτων υδάτων στη περιοχή της Νίδοβας.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Αιτωλικού κ. Ψιλογιάννης, ο οποίος όταν διαπίστωσε τη βλάβη, αποχώρισε από το σημείο και παρέμεινε για αρκετή ώρα έξω από το μουσείο Κατράκη.

Αμέσως ειδοποιήσαμε το λιμεναρχείο Μεσολογγίου, το οποίο έφτασε στο σημείο μετά από 10 λεπτά.

Έγινε καταγραφή του συμβάντος και ειδοποιήσαμε τηλεφωνικός τον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΜ κ. Σπύρο Σταματάτο, ο οποίος δήλωσε άγνοια, παρότι στο σημείο από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε ο ...αντιδήμαρχος Αιτωλικού.

Ο κ. Σταματάτος υποσχέθηκε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διορθωθεί η ζημιά.

Την επομένη και ημέρα Σαββάτο, διαπιστώθηκε ότι έχουμε να κάνουμε με μαζικό θάνατο ψαριών στην ίδια περιοχή πιθανότατα από τη μόλυνση και την έλλειψη οξυγόνου που ακολουθεί μια τέτοια καταστροφή.

Διαπιστώσαμε ότι η βλάβη δεν είχε διορθωθεί από την προηγούμενη μέρα με αποτέλεσμα τα λύματα να ρέουν ανεξέλεγκτα εντός της λιμνοθάλασσας, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και μέχρι το μεσημέρι της επομένης.

Ειδοποιήσαμε το λιμεναρχείο Μεσολογγίου για την νέα αυτή εξέλιξη, δηλ. τον μαζικό θάνατο των ψαριών και έγινε εκ νέου καταγραφή του συμβάντος στο σημείο της καταστροφής.

Μέχρι εκείνη την ώρα 15:00 του Σαββάτου, η βλάβη δεν είχε αποκατασταθεί, αλλά υπήρχε συνεργείο για την αποκατάστασή της.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας κατατέθηκε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού, στο οποίο ζητάμε να ληφθούν μέτρα ενάντια στους υπεύθυνους, οι οποίοι με την αμέλειά τους προκάλεσαν περιβαλλοντική ζημιά στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας, με συνέπεια την ποιοτική υποβάθμιση των αλιευτικών προϊόντων των μελών του Συλλόγου μας, αλλά και την δραστική μείωση του εισοδήματος μας.
Ζητήθηκε δε, η κατεπείγουσα λήψη μέτρων ενάντια στους υπεύθυνους με τη διαδικασία του αυτοφώρου.





http://aliisetolikou.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: