Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζεται στο Αγρίνιο, για δεύτερη βδομάδα, η δίκη της εγκληματικής ομάδας δημητρίου.




Μιας και βρισκόμαστε στη δίνη των παραπλανήσεων και αποπλανήσεων , μαθαίνουμε ότι ο δικός μας σκηνοθέτης, που είχε τοποθετηθεί με τη σύμφωνη γνώμη, όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα, στην Εποπτεία Αλιείας του νομού μας, δικάζεται εδώ και δυο βδομάδες στο Αγρίνιο, για:
 
Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
  Απιστία στην Υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος,
 Υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, 
Υπεξαγωγή εγγράφων, 
Παράβαση καθήκοντος, 
Συκοφαντική δυσφήμιση
Άμεση συνέργεια στις ως άνω πράξεις

Συγκατηγορούμενοι σε αυτή την υπόθεση ή αλλιώς τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας είναι άνθρωποι σε υψηλά πόστα και σε κέντρα όπου διακινείτε το χρήμα από ευρωπαϊκά προγράμματα, κυρίως για την αλιεία.
...

Μαθαίνουμε επίσης ότι ανάμεσα στα μέλη της ομάδας είναι και άτομα  των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιοχής μας. 

Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει μόνο ένας μάρτυρας, ο οποίος εξετάζονταν επί τρεις μέρες.
Ακολουθούν αρκετοί άλλοι, οπότε όποιος προέβλεπε ότι είναι απλά διαδικαστικό το θέμα, έπεσε έξω. 

Η υπόθεση αναμένεται να συνταράξει τα λιμνάζοντα νερά της λιμνοθάλασσας, αλλά και του πολιτικομματικού τοπίου της περιοχής μας αλλά και της χώρας.

Όπως είπαμε στην αρχή, ο δημητρίου, ήταν παντός καιρού και παντός κόμματος, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε Νομάρχης να τον έχει ως επικεφαλής των έργων για την Λιμνοθάλασσα, αλλά και για την αλιεία.

Το αποκορύφωμα της καριέρας του, ήρθε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκλέχτηκε βουλευτής, η κουμπάρα του  Τριαναταφύλλου, ο Κούστας σύμβουλος στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και δήμαρχος Μεσολογγίου ο καραπάνος, με τον οποίο υπήρχε αγαστή συνεργασία, μέχρι τη στιγμή που ο καραπάνος απαίτησε μεγαλύτερο ποσοστό  από το κλεμμένο χρήμα. 

(Θυμηθείτε τα μεγάλα ευχαριστώ του καραπάνου στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, για τη βοήθεια που του δόθηκε από παράγοντες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.) 

Ήταν το ιδανικό τάιμινγκ για τον δημητρίου να εφαρμόσει όλα τα σχέδια που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν επί χάρτου.

Η απαγόρευση ουσιαστικά της ελεύθερης αλιείας  στη Λιμνοθάλασσα, ο διορισμός συνεταιρισμών με εικονικούς συνεταίρους, η δημιουργία επιτροπών αξιολόγησης όπου ήλεγχε όλα τα μέλη, η άρση της απαγόρευσης αλιείας με παράνομα εργαλεία, η δήθεν επιστημονικές άδειες από το Πανεπιστήμιο Πατρών για παράνομη αλιεία από τους συνεταιρισμούς που διόριζε, η μη επιστροφή αλιευμένων χελιών στη θάλασσα ως όφειλε, η κατά το δοκούν εφαρμογή της νομοθεσίας, ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Ο κύριος όγκος της υπόθεσης είναι στις χρηματοδοτήσεις για ερευνητικά προγράμματα, όπου εκεί, η εγκληματική ομάδα, διασκορπισμένη σε όλα τα πόστα, κατοχύρωνε και μοιράζονταν τα κονδύλια.
Η υπεξαίρεση εγγράφων, διασφάλιζε ότι στον λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας, δεν θα μπορούσε κανείς να βγάλει άκρη.

Μιας όμως και είμαστε εν μέσω Λιγναδιάδας και το πανελλήνιο απαιτεί και σωστά απαιτεί,  την εδώ και τώρα παραίτηση της Μενδώνη...

Τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βγει η απόφαση και ενδεχομένως να είναι αρνητική για τον προστατευόμενό του;  

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ήρθε ο Τσίπρας στο Μεσολόγγι, με όσους συναντήθηκε από τον αλιευτικό κλάδο, από ιδρύματα μέχρι συνεταιρισμούς, όλοι τους διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Θα παραιτηθεί κάποιος; 
Θα ζητήσει συγνώμη η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ; 
Θα αποπέμψει τις πλάτες του δημητρίου, που βρίσκονται εντός του κόμματος.

Υ.Γ 
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δημητρίου βλέπει συνομωσίες, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, φασισμούς και στημένες καταθέσεις.

Οι αντιδράσεις του, οι οποίες ήταν πολύ έντονες, προκάλεσαν την παρέμβαση του δικαστηρίου, όπου τον παρέπεμψαν  με αυτόφωρη διαδικασία, για ασέβεια και προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας. 
Η διαδικασία αυτή του φόρτωσε τρεις μήνες φυλάκιση, αλλά μάλλον τα χειρότερα έπονται. 


Μ.Ε.Π 



Δεν υπάρχουν σχόλια: