Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Τίτλοι Τέλους και για τον Βασιλείου. Ο Τελευταίος να κλείσει τη πόρτα του Ραδιοσταθμού (δημαρχείο δε το λες)






Εικόνα κατ' ευφημισμόν  δημοτικής αρχής, θυμίζει εδώ και πολύ καιρό η σημερινή αρχή του ραδιομεγάρου της ιεράς πόλης.

Η σημερινή παραίτηση του αντιδημάρχου οικονομικών, Βασιλείου, δίνει τη χαριστική βολή, σε μια δημοτική παράταξη που παραπαίει ανάμεσα στον αυταρχισμό, την ίντριγκα των φελλών και την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του δημάρχου να επιλέγει εξωθεσμικούς  συνεργάτες με προσόντα και ικανότητες, ώστε  να μπορεί να σχεδιάζει και να δημιουργεί δυναμική η οποία θα παράγει έργο και συμπόρευση, όλων των δυνάμεων της κοινωνίας μας. 

Η ανακοίνωση του Βασιλείου είναι καταπέλτης για την κλίκα που διοικεί το δήμο, αλλά και για την ανικανότητα του δημάρχου να συνθέτει τάσεις, απόψεις και να ισορροπεί αντίρροπες δυνάμεις. 
...

Χαρακτηριστικά αναφέρει: 

Δυστυχώς με διέψευσε !!!!  Πίστεψε ότι η  Πολιτική είναι επάγγελμα θέτοντας τους συνεργάτες του στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αποδυνάμωσαν τη θέση του Αντιδημάρχου, και καθιστούσαν αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων μου, ενώ οι συνεχείς παρεμβάσεις από τρίτους  -πάντα με τις ευλογίες του– , δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα στην υπηρεσία.

Εδώ υπάρχει καθαρή ομολογία του πρώην πλέον αντιδημάρχου, ότι οι διάφοροι φελλοί τύπου Στέλλιου, δεν έχουν αντικαταστήσει μόνο το δήμαρχο (αντ' αυτού δήμαρχος), αλλά στη παραζάλη της εξουσίας, νόμισαν ότι θα πατρονάρουν και τους αντιδημάρχους, μαζί με το δημοτικό συμβούλιο.

Η παρεμπόδιση άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, μας έφερνε καθημερινά αντιμέτωπους με σωρεία  προβλημάτων τα οποία συνωστίζονταν  στο γραφείο του Δημάρχου αφού ο ίδιος  είχε βαφτίσει τον εαυτό του ως « απόλυτο διεκπεραιωτή ».

Η διαπίστωση του αντιδημάρχου, για τη μη αποδοτικότητα του πολιτικού  συστήματος της ηγεμονίας, ίσως θα ήταν μια καλή πρόταση, σε όσους στο μέλλον θελήσουν να ασχοληθούν με τα κοινά, οι οποίοι πρώτα απ' όλα μετρούν το σόι τους δηλ τους σίγουρους ψήφους και μετά βολεύονται με το ρόλο του χειροκροτητή.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι η περίοδος της αθωότητας πέρασε για τη σημερινή δημοτική αρχή.

Τα εξώγαμα που υιοθέτησε ο δήμαρχος, να διοικήσουν ένα θεσμό που βασίζεται στη δημοκρατία, τίμησαν το βεβαρημένο παρελθόν τους, προσφέροντας υπηρεσίες κίτρινου τύπου, παρατυπιών και πελατειακών εξυπηρετήσεων. 

Οι άβουλοι κλακαδόροι (αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) επέτρεψαν την κατρακύλα της δημοτικής αρχής, με μόνο αντάλλαγμα την διατήρηση της θεσούλας του αντιδημάρχου ή του μέλους επιτροπής.

Ακούγονται μάλιστα σενάρια, όπου φέρουν τον Καρβέλη της παράταξης του καραπάνου, κοντά στη σημερινή δημοτική αρχή, με αντάλλαγμα τη θέση του Βασιλείου. 

Η ίντριγκα και το πάρε δώσε βασιλεύουν στο δήμο Μεσολογγίου, με θύμα τον δήμο και τους δημότες, μιας και το αποτέλεσμα είναι μόνο η επιβολή του εγωκεντρισμού του δημάρχου και όχι η δημιουργία ή η δημοκρατία. 

Διαβάστε παρακάτω, όλη την ανακοίνωση του Βασιλείου : 

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Θα ήθελα με λύπη να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η απόφασή μου αυτή δεν συνδέετε με κανένα προσωπικό λόγο αλλά οφείλεται σε ζητήματα διοίκησης του Δήμου.

Εμπιστεύτηκα τον κ. Κώστα Λύρο καθώς πίστεψα πως μαζί μπορούμε να παράξουμε έργο και να προσφέρουμε στον τόπο μας .

Δυστυχώς με διέψευσε !!!!  Πίστεψε ότι η  Πολιτική είναι επάγγελμα θέτοντας τους συνεργάτες του στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!

Διαφώνησα και συγκρούστηκα πολλές φορές με το Δήμαρχο για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των Υπηρεσιών του Δήμου. Ωστόσο, όμως, η προσωπική του άποψη ( η οποία τις περισσότερες φορές ήταν λανθασμένη) υπερίσχυε πάντοτε έναντι όλων των υπολοίπων.

Η αναβλητικότητα που τον χαρακτηρίζει στη λήψη των αποφάσεων και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας είχαν τα ολέθρια αποτελέσματα, να κωλυσιεργούν όλες οι λειτουργίες  του Δήμου .

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αποδυνάμωσαν τη θέση του Αντιδημάρχου, και καθιστούσαν αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων μου, ενώ οι συνεχείς παρεμβάσεις από τρίτους  -πάντα με τις ευλογίες του , δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα στην υπηρεσία.

Η παρεμπόδιση άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, μας έφερνε καθημερινά αντιμέτωπους με σωρεία  προβλημάτων τα οποία συνωστίζονταν  στο γραφείο του Δημάρχου αφού ο ίδιος  είχε βαφτίσει τον εαυτό του ως « απόλυτο διεκπεραιωτή ».

Προβλήματα, για τα οποία η άμεση επίλυσή τους δεν απαιτούσε παρά μόνο συνεργασία ομαδικότητα και εμπιστοσύνη.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών, ο ρόλος μου έγινε περισσότερο  διακοσμητικός παρά ουσιαστικός και λειτουργικός.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους μου είναι αδύνατον να συμπορευτώ με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο.

Θα ήθελα, να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, με τους οποίους στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα είχαμε μια άριστη και υγιή συνεργασία .

Να ζητήσω Συγνώμη από τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους  και να τους διαβεβαιώσω ότι εξάντλησα κάθε περιθώριο στην προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας για την ευημερία του τόπου μας.

Με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ


Μ.Ε.Π




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

fimes lene pos den emine tipota gia fagoma

ta pontikia pidane prota apto karavi

oi kapetaneoi menoun telefteoi

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν έτσι, θα πήδαγε πρώτος ο Αιχμής και η παρέα του, οπότε μάλλον κάποιος θέλει να ξεμοναχιάσει το καπετάνιο με τα υπόλοιπα τρωκτικά.

Ανώνυμος είπε...

ο σκασμενος για εξουσία και θέσεις αποχώρησε?περίεργο..πως χάσαμε τέτοιο τεφαρίκι ρε παιδιά...και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς μπομπονάτσα

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Εμείς μαθαίνουμε ότι στο προϋπολογισμό του δήμου, υπάρχει ειδικό κονδύλι για τον χειριστή των λάικ του Facebook και των σχολίων σε ιστοσελίδες. Οπότε πες και ένα μπράβο, μιας και βρήκες μεροκάματο, μη γίνεσαι κακός με αυτόν, όπως τον είπες. Εκτός βέβαια, εάν είναι κονδύλι από τα ενθυλακωμένα του αντ΄ αυτού δημάρχου, ε τότε έχεις δίκιο.