Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Αποχώρηση ΒΌΜΒΑ Από το Λιμενικό Ταμείο






Πλήρης κατάρρευση της Δημοτικής Αρχής Λύρου.Παραίτηση υπέβαλε και η αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Σαρδελή Παπαγιαννοπούλου Πόπη

Η παντελής έλλειψη εφαρμογής ενός προγραμματισμού, ο οποίος θα προωθούσε το κοινό όφελος όλων των δημοτών και του τόπου γενικότερα δεν υφίσταται πλέον.

Η απραξία και ο μη σχεδιασμός για την ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου και του λιμανιού γενικότερα φαίνεται να οδήγησαν και την αντιπρόεδρο του λιμενικού ταμείου σε παραίτηση.

Η μη τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ορθή λειτουργία των θεσμών δεν υπάρχει, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι δημοκρατικές αξίες.

...

Η εμφανής απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας και η έλλειψη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής αρχής είναι πλέον γεγονός.

Δυστυχώς ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων κατάντησε να είναι κυριολεκτικά “διακοσμητικός”. Το Δημοτικό Συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο του Δήμου στη λήψη των αποφάσεων έχει καταντήσει, με τις επιλογές του Δημάρχου, όργανο με μόνη αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Αλλά και όταν αποφασίζει και οι αποφάσεις του δεν είναι αρεστές στον Δήμαρχο και πάλι τοποθετούνται στα συρτάρια των αχρήστων.
Η κυριαρχία της αλαζονείας και το” ψέμα” στον λόγο του Δημάρχου που πολλές φορές σπιλώνει ανθρώπους, αποτελεί νοοτροπία και πρακτική συνυφασμένη με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Υποβαθμίζονται οι ανάγκες και τα προβλήματα των τοπικών διαμερισμάτων από τη Δημοτική Αρχή και η χρησιμοποίηση από τον Δήμαρχο των “Κοινοταρχών”για την εξυπηρέτηση δικών του συμφερόντων.


Όλα αυτά έχουν επιφέρει προβλήματα στην λειτουργία της Δημοτικής μηχανής και παραιτήσεις άξιων συνεργατών της.

Πλέον πρέπει να το καταλάβουν εκεί στο ραδιομέγαρο ό,τι είναι ακατάλληλοι να διοικήσουν το Δήμο και πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν.Την απραξία σε όλα τα επίπεδα την βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

https://messolonghivoice.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

arxizi o karapanos na sou fenete kalos tora ee?