Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Τέλος Χρόνου για το κύκλωμα που λυμαίνεται το δήμο Μεσολογγίου ...







Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν  στη περιοχή μας, μια περιοχή που έχει αναγάγει  τη ραστώνη, ως τρόπο ζωής, αλλά  και έκφρασης  αποτροπιασμού, για όλα αυτά που συμβαίνουν, για όλα αυτά που βλέπει και βιώνει.

Το παράδοξο όμως είναι ότι αυτή η περιοχή, αυτή η κοινωνία ανθρώπων,  αρνείται πεισματικά να βγει στο φως της ημέρας, γιατί έχει συνηθίσει το σκοτάδι, έχει βολευτεί στην ακινησία και στο ένδοξο παρελθόν. 

Οι εξελίξεις όμως των τελευταίων μηνών, έρχονται να ταράξουν τα ήσυχα νερά της λιμνοθάλασσας, απειλώντας να βγάλουν στη επιφάνεια, όλη τη δυσοσμία, όλο το μηχανισμό καταστολής του ψυχισμού αυτής της κοινωνίας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα, το που πήγαινε ο παραγόμενος πλούτος της περιοχής μας και να δώσει απαντήσεις, γιατί οι φελλοί έχουν περισσότερες πιθανότητες εκλογής, στα δημοτικά δρόμενα. 

Προειδοποιούμε ότι μετά τις Αυγουστιάτικες γιορτές, οι εξελίξεις δεν θα  είναι απλά ραγδαίες, αλλά και απρόβλεπτες.

Σήμερα, απλά  μαθαίνουμε για τα πρόσωπα που βρίσκονται υπόλογα στη δικαιοσύνη, η κλίκα όμως που απομυζά την περιοχή μας δεν είναι μόνο αυτοί... είναι άνθρωποι που αναρριχήθηκαν με τη βοήθεια έξωθεν μηχανισμών και εδραιώθηκαν ως εισπράκτορες του κόπου και του ιδρώτα αυτής της κοινωνίας. 

Για να γυρίσουμε όμως στα καλόπαιδα του Λύρου, Αθανασίου-Παπουτσάκη, σήμερα αυτοί οι κύριοι είχαν καλεστεί σε ανάκριση ενώπιον Εφέτη Ανακριτή και υπογραμμίζουμε τη λέξη Εφέτη, (γιατί ακόμη περιμένουμε από τους δυο πλαστογράφους δικηγόρους να δημοσιεύσουν τη βεβαίωση από το Εφετείο, ότι δεν διώκονται), σε κύρια ανάκριση για τα κακουργήματα που τους έχουν απαγγελθεί.
...

Οι κύριοι αυτοί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τετάρτη, μάλλον γιατί προβλέπουν άσχημες εξελίξεις. 

Το κλου της υπόθεσης όμως, δεν ήταν αυτό. 
Οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι, είχαν μαζί τους ως δικηγόρο υπεράσπισης, γνωστό πολιτευτή και πρώην βολευτή της Ν.Δ ο οποίος  εμπλέκεται  στο παρατραπεζικό σύστημα. 

Όσο για τον πρώην επόπτη αλιείας, δημητρίου, του επιδόθηκε νέο ένταλμα βίαιης εμφάνισης του, ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, ώστε να απολογηθεί για νέα, κακουργηματικής μορφής, συκοφαντικής δυσφήμισης κατά δικαστών. 

Το κολπάκι ώστε να εμφανίσει τον εαυτό του, ως πολιτικά διωκόμενο, έπεσε στο κενό και τώρα δρέπει τους καρπούς της πλεονεξίας του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δημητρίου, έχει ως δικηγόρο του (έναν από αυτούς)  τον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής, όπου εάν θυμόμαστε καλά, το ίδιο κολπάκι είχε δοκιμάσει και με τους βουλευτές της Χ.Α, αλλά μάλλον το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. 

Οπότε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα συμπορεύονταν η αγιότητά σας με τους κακούς της Χ.Α, μάλλον για όλους μας παραμένει μυστήριο.

Εκτός και αν στο παραμάγαζο του δημητρίου, όλοι οι καλοί χωράνε και κατά τα φαινόμενα,  μάλλον έτσι είναι.

Το γλέντι όμως, τώρα αρχίζει, μιας και μετά την περιθωριοποίηση των εξαρτημάτων της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος, θα ακολουθήσουν αναγκαστικά αποκαλύψεις για όλο το κύκλωμα δημητρίου, που αρχίζει από τους δήθεν αλιευτικούς  συνεταιρισμούς της Λιμνοθάλασσας και φτάνει μέχρι το Υπουργείο Γεωργίας και Ανάπτυξης.

Όσο για τους δυο πλαστογράφους δικηγόρους, θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι υποθέσεις και τα έγγραφα που έχουν προσκομίσει, τουλάχιστον σε βαρύνουσες υποθέσεις.
Επίσης θα ξεσκεπαστεί όλος η μηχανισμός που στήριζε τις ανομίες  των δυο λαμογιών, ο οποίος αρχίζει από τον σύλλογο των δικηγόρων και καταλήγει στο Ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου. 

Παρότι είχαμε προειδοποιήσει τον σαίνη δήμαρχο Λύρο, ώστε να παραιτηθεί από τώρα αξιοπρεπώς, αυτός συνεχίζει να τιτιβίζει το "μια ωραία πεταλούδα", ελπίζοντας σε νέο λοκ ντάουν, ώστε να μπορέσει να φτάσει στο τέλος της θητείας του. 

Αυτά τα ολίγα... κάνουμε διάλειμμα για να γιορτάσουμε τη μέγιστη γιορτή του Αυγούστου και ... από Δευτέρα τα νεότερα. 

Μ.Ε.Π 


Δεν υπάρχουν σχόλια: