Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Στιγμές παλιού καλού κινηματογράφου, ζει το Αιτωλικό με περίγελο τον Λύρο και θύμα τη προτομή του Καραϊσκάκη.



Ο παλιός ασπρόμαυρος κινηματογράφος, αναβιώνει αυτές τις μέρες στο Αιτωλικό, από τον περιφερόμενο θίασο του Κ.  Λύρου, στο έργο "Ένας ήρως με παντούφλες". 

Αναγγέλθηκε από το γραφείο Τύπου δηλ. από τον αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο, ότι την Πέμπτη και ώρα 8:30 μμ, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καραϊσκάκη, όπου θα παραβρίσκονταν εξέχοντα  πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και... ναι ναι, όπως το φαντάζεστε, θα παραβρίσκονταν και ο ίδιος ο δήμαρχος, εκπροσωπώντας τον... ότι προαιρείστε , περιφερόμενο θίασο του δημοτικού του συνδυασμού.
...





Εκεί που ήταν όλα έτοιμα, (εμείς βέβαια δεν είδαμε ούτε ίχνος προτομής, ούτε έστω τη βάση που θα στήνονταν), τι ανακάλυψε ο σαίνης δήμαρχος; 

Έμα τι άλλο; 
Το απλούστερο, είχε ξεχάσει να δημοπρατήσει το έργο και δεν το δημοπράτησε, διότι ούτε καν είχε παρθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου για το έργο. 

Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Η παρεούλα του ραδιομεγάρου, μπορεί να έκανε τους υπολογισμούς της, πόσο θα κοστίσει, πόσο θα κοστολογηθεί και πόσο θα πάρε ο καθένας, αλλά ξέχασε να το περάσει από τη βάσανο της τυπικής διαδικασίας, έγκρισης και χρηματοδότησης του έργου. 

Μιλάμε για πανικό, μιλάμε για ένα μάτσο άσχετους κλακαδόρους και οσφυοκάμπτες , που μάλλον έχουν αντιληφθεί ότι ο χρόνος τους τέλειωσε και κοιτάζουν να αρπάξουν από ότι κατεβάσει η κούτρα τους. 

Τουλάχιστον, κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής, αφήστε τα ιερά και τα όσια, είναι η μόνη παράκληση από όλους τους δημότες, η συμπεριφορά σας θα προκαλέσει οργή και τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Η μόνη σας ελπίδα θα είναι, να ανέβει η τιμή στο γιαούρτι και η παραγινωμένες ντομάτες να χρησιμοποιούνται μόνο για γεμιστά. 

Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

1 σχόλιο:

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Είσαι πολύ τυχερός ρε μπαγάσα Λύρο που σήμερα δεν ζει ο Καραϊσκάκης. Γιατί ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε μία ιδιαίτερη τιμωρία για τους άνδρες του που ήταν ανεπαρκείς. Μετά το τέλος της μάχης, τους υποχρέωνε να φορούν πάνω από τη φουστανέλα μία παλιά γυναικεία βράκα γνωστή με το παρατσούκλι «Το βρακί της Κατερίνας» και με αυτό τον τρόπο τους διαπόμπευε μέσα στο στρατόπεδο. Εσένα θα σου έβαζε « Το βρακί της Βάνας»