Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

18 χρόνια φυλακή για τον πρώην Επόπτη Αλιείας Αιτωλ/νίας (με τη συγχώνευση 12), ακολουθούν με βήμα ταχύ, θεσμικά πρόσωπα πρώην και νυν







Πάνω από ένα εξάμηνο κράτησε η ακροαματική διαδικασία, της δίκης του πρώην Επόπτη Αλιείας του νομού Αιτωλ/νίας, Δημητρίου, με τις κατηγορίες της Απιστίας, Υπεξαίρεση εγγράφων και Απάτη.

Η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν 18 χρόνια, αλλά με τη διαδικασία της συγχώνευσης, κατέβηκε στα 12 χρόνια, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Μέχρι τότε ο Δημητρίου, θα πρέπει να δίνει το παρόν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, μιας και είναι ύποπτος φυγής και βέβαια ...  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Οι συγκατηγορούμενοί του,  είναι άτομα που στελέχωναν την κλίκα του.

 Όλοι μαζί ενορχήστρωναν τις απάτες, για να έχουν το μέγιστο χρηματικό όφελος, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους...
...

 Είναι άτομα που έχουν υψηλά πόστα στη δημόσια διοίκηση και σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η ποινή που επιβλήθηκε στους συνεργάτες του είναι τα 5 χρόνια.

Ο Δημητρίου ήταν ο άνθρωπος που στιγμάτισε δραματικά, με τη δράση  και τις επιλογές του τη πορεία της Αλιείας στο νομό μας.

Επί των ημερών της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε τις καταστροφικές του επιδιώξεις, μιας και είχε χρησιμοποιήσει την τότε βολευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ (κουμπάρα του)  Τριανταφύλλου και το στέλεχος της αριστεράς Κούστα, ως Δούρειο Ίππο. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες μέρες τον είχε αναβαθμίσει, παρότι ο ίδιος είχε εκδιωχθεί από την υπηρεσία, λόγο των προαναφερόμενων κακουργημάτων.

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να αλλάξει το νόμο περί Αλιείας, με αποτέλεσμα να αφανίσει την αλιεία και τους επαγγελματίες ψαράδες από τη Λιμνοθάλασσα και να θεσμοθετήσει έννομες διεκδικήσεις από τη Τουρκία, στο Αιγαίο. 

Ήταν ο άνθρωπος που πουλούσε προστασία και το ακαταδίωκτο, σε όποιον αποφάσιζε να ασκήσει το επάγγελμα του ψαρά ή του συνέταιρου στα δημόσια ή δημοτικά ιχθυοτροφία, μέσα από τις θέσεις  που είχαν τα  μέλη της κλίκας του, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο  νομό Αιτ/νίας, στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Σε τοπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να μην χρηματοδοτεί τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όπως αυτό της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, η οποία δεν δίσταζε να δημοσιοποιεί ακόμη και ψευδείς... δήθεν αποφάσεις δικαστηρίων, υπέρ του Δημητρίου και κατά αυτών που έρχονταν σε αντιπαράθεση μαζί του.

Για το λόγο αυτό, απ' ότι μαθαίνουμε, ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά του εκδότη της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, του συνηγόρου του Δημητρίου, όπως βέβαια και εναντίον του ψευδομάρτυρα που χρησιμοποίησε. 

Η συνέχεια θα είναι άκρως καταστροφική για τα μέλη του κυκλώματος Δημητρίου, που δεν τους έπιασε η τσιμπίδα του νόμου αυτή τη φορά, και  πρόκειται  για θεσμικά πρόσωπα της δημοτικής αρχής, για  ψαράδες που μπλέχτηκαν στα επενδυτικά δίχτυα του Δημητρίου και βέβαια για  νομικούς συμβούλους , για τους  οποίους όλα δείχνουν ότι, είναι μπλεγμένοι σε απάτες εκατομμυρίων. 


Μ.Ε.Π 

Δεν υπάρχουν σχόλια: