Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Εμβόλια mRNA> Οι γιατροί είναι πλέον έκπληκτοι από την πανδημία του καρκίνου που σαρώνει τον κόσμο





Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα αδρανοποιημένα καρκινικά κύτταρα ξαναξυπνούν και αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, ακόμη και σε νεαρά άτομα


Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα αδρανοποιημένα καρκινικά κύτταρα ξαναξυπνούν και αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, ακόμη και σε νεαρά άτομα, λόγω χρόνιας και σοβαρής φλεγμονής στο σώμα.

Οι εμβολιασμοί κατά του Covid περιλαμβάνουν την εξαπάτηση των ανθρώπινων κυττάρων για την παραγωγή εκατομμυρίων πρωτεϊνών που μιμούνται τον ιό που ταξιδεύουν σε ολόκληρο το σώμα, εισέρχονται στα όργανα καθαρισμού και ακόμη και στον εγκέφαλο, προκαλώντας χρόνια φλεγμονή που επιδεινώνει ασθένειες και διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

...

Δεν χρειάζεται να είστε επιστήμονας, γιατρός ή ανοσολόγος για να δείτε τι συμβαίνει εδώ. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάποιο τεράστιο άλμα για να συνδέσετε αυτές τις «κουκκίδες» και καθώς όλο και περισσότεροι νέοι στους οποίους έγινε ένεση με «τεχνολογία» mRNA παθαίνουν τώρα «σπάνιους» καρκίνους που συνήθως παρουσιάζουν μόνο οι ηλικιωμένοι.

Οι πρωτεΐνες αιχμής είναι τροφή για τον καρκίνο, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι όσοι έκαναν εμβόλιο mRNA για τον Covid έχουν εκατομμύρια σωματίδια «πρωτεΐνης» που τροφοδοτούν τον καρκίνο μέσα στο σώμα τους

Οι γιατροί σε όλη την Αμερική έχουν μείνει έκπληκτοι από τα αυξανόμενα ποσοστά των ανθρώπων που νοσούν από καρκίνο και όσων πεθαίνουν από αυτόν, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Οι εργαστηριακές δοκιμές αποκαλύπτουν ότι οι πρωτεΐνες του κορωνοϊού μπορούν να «ξαναξυπνήσουν τα αδρανοποιημένα καρκινικά κύτταρα και να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξή τους», αλλά δεδομένου ότι η «τεχνολογία» του mRNA έχει τα κύτταρα του ατόμου που λαμβάνει την ένεση να δημιουργεί πρωτεΐνες ακίδας που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μαστών, του στομάχου και σε όλο το αγγειακό σύστημα. Αυτή η διαρκής φλεγμονή θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Με άλλα λόγια, οι εγκοπές γονιδιακής θεραπείας mRNA μετατρέπουν κυριολεκτικά τα ανθρώπινα κύτταρα σε μηχανές που παράγουν καρκινικές τροφές που συνεχίζουν να αναδεύουν την καρκινική τροφή και να την εξαπλώνουν σε όλο το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο τρύπημα mRNA που λαμβάνει το σώμα που έχει εγχυθεί επιδεινώνει τα καρκινικά κύτταρα και τους όγκους επειδή διπλασιάζει την ποσότητα των «πρωτεϊνικών προιόντων» που θέλει να καταναλώσει ο καρκίνος, όπως το να απλώνεις ζάχαρη σε όλο το σπίτι όταν έχεις ήδη πρόβλημα με τα μυρμήγκια.

Η νέα πανδημία καρκίνου που προκαλείται από το vax πιθανότατα προκαλείται από την «τεχνολογία» του mRNA

Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο είναι πλέον έκπληκτοι από την πανδημία του καρκίνου που σαρώνει τον κόσμο, από τότε που κυκλοφόρησαν τα jabs mRNA. Κανείς δεν επιτρέπεται να μιλήσει για αυτό. Εάν οι γιατροί αναφέρουν τόσο πολύ τα εμβόλια ως τον ένοχο, μπορεί να χάσουν την ιατρική τους άδεια.

Τώρα οι «σπάνιοι και ασυνήθιστοι καρκίνοι» εμφανίζονται ως συνηθισμένοι!

Μιλάμε για νέους και άτομα χωρίς ΚΑΠΟΙΟ οικογενειακό ιστορικό καρκίνου, που έχουν ξαφνικά καρκινικούς όγκους 8 κιλών στην κοιλιά, στις ωοθήκες, στο στήθος, στο συκώτι, στα νεφρά, στο κόλον. Ονομάζεται Turbo Cancer και δεν είναι κάποια θεωρία συνωμοσίας, είναι αληθινή. Είναι καρκίνος πρωτεΐνης ακίδας. Είναι καρκίνος που προκαλείται από mRNA εμβόλια. Συμβαίνει τώρα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι προσβάλλονται από καρκίνο που συνήθως προσβάλλει μόνο ηλικιωμένους, όπως το χολαγγειοκαρκίνωμα, και δεν έχουν γενετικές προδιαθέσεις. Μερικοί ασθενείς, σύμφωνα με τους γιατρούς τους, έχουν μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών ειδών καρκίνου που εμφανίστηκαν από το πουθενά, από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού.

5 γεγονότα για τα «εμβόλια» του Covid-19 που ίσως δεν γνωρίζετε

#1. Τα επαναπρογραμματισμένα κύτταρα σας δεν σταματούν να παράγουν πρωτεΐνες ακίδας, σε αντίθεση με αυτό που ισχυρίζονται οι περισσότεροι ιατρικοί «ειδικοί».

#2. Τα συστατικά της ένεσης δεν παραμένουν στο σημείο της ένεσης, εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων καθαρισμού, των ωοθηκών και του εγκεφάλου.

#3. Οι πρωτεΐνες αιχμής ξεγελούν το σώμα σας λέγοντας ότι ΕΙΝΑΙ ο ιός, έτσι το σώμα σας πιστεύει συνεχώς ότι δέχεται επίθεση από ξένους εισβολείς.

#4. Η ύπαρξη εκατομμυρίων απομιμήσεων ιών σε όλο το αγγειακό σύστημα προκαλεί χρόνια φλεγμονή, έναν από τους κύριους καταπέλτες του καρκίνου.

#5. Οι πρωτεΐνες αιχμής φράζουν το αγγειακό σύστημα, περιορίζοντας την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών και του οξυγόνου που παρέχεται σε όλο το σώμα, επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου.

Τα δεδομένα δείχνουν τώρα ότι από τότε που κυκλοφόρησε το «εμβόλιο» mRNA του Covid, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου έχει αυξηθεί κατά περισσότερες από 200.000 περιπτώσεις, με περίπου τους μισούς από αυτούς τους ανθρώπους να πεθαίνουν από καρκίνο. Αυτό είναι μια αύξηση 20%  στις περιπτώσεις καρκίνου που δεν θα υπήρχαν αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν αποδεχτεί ποτέ το πειραματικό εμβόλιο COVID.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Η αξία της αριστείας




Να γίνεις σπουδαίος, να διαπρέψεις, να είσαι ο καλύτερος. Αυτή η ανταγωνιστική διάθεση ήταν η κινητήρια δύναμη της αρχαίας Ελλάδας σε όλους τους τομείς, αυτή είναι και στον σύγχρονο κόσμο, τουλάχιστον στις χώρες που έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα. «Πάντα να αριστεύεις και να γίνεσαι καλύτερος απ’όλους» ήταν η πρώτη προτροπή προς τους νέους, από την εποχή του Ομήρου. Τίποτα δεν πρόσφερε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την αριστεία!

Ποιος είναι ο άριστος

Άριστος ήταν ο Αχιλλέας. Αυτός ο οξύθυμος, κακομαθημένος βασιλιάς που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Ήταν όμως ανίκητος στη μάχη! Ήταν η εγγύηση της επιτυχίας για αυτούς που τον είχαν στο πλευρό τους.

Άριστος ήταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και πονηρός Ιθακιώτης, ο οποίος, χωρίς να υστερεί σε γενναιότητα, κέρδιζε τις περισσότερες μάχες με τα λόγια και τις ιδέες του.

Άριστος ήταν ο Θαλής από τη Μίλητο, ένας από τους «φυσικούς φιλοσόφους», τους γεννήτορες της φιλοσοφικής σκέψης. Αρίστευσε στο πνεύμα, γιατί κατάφερε να το χρησιμοποιήσει μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο για την εποχή του: αντί να παραμείνει προσκολλημένος στην εικόνα που έδιναν οι μυθολογικές αφηγήσεις για τον κόσμο, έψαξε μέσα στον κόσμο να βρει τις απαντήσεις.

...

Άριστος ήταν ο Θεμιστοκλής, ο καπάτσος και εύστροφος στρατηγός, που ήξερε να πείθει και τους πιο στενοκέφαλους. Η δική του ξεχωριστή ευφυία έσωσε όλον τον πληθυσμό της Αθήνας, τότε που μπήκαν οι Πέρσες και ρήμαξαν τα πάντα.

Άριστος ήταν ο Περικλής, ο ψυχρός κι απόμακρος στρατηγός, που χωρίς ποτέ να χαϊδέψει τ’ αυτιά κανενός, οι Αθηναίοι τον ψήφιζαν για 14 χρόνια. Γιατί ήταν ο καλύτερος ομιλητής, ο καλύτερος στη διαχείριση κρίσεων και τόσο ψύχραιμος που τον αποκαλούσαν Ολύμπιο. Άριστος και στην αντοχή, γιατί παρά το σφυροκόπημα που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, εκείνος έπραξε αυτό που θεωρούσε σωστό για την πόλη του. Και από τα δημιουργήματα αυτού του άριστου άνδρα, αντλούμε ακόμα ηθικό και υλικό όφελος.

Άριστος ήταν και ο Αλέξανδρος, ο τόσο ξεχωριστός που ονομάστηκε Μέγας. Άριστος στη δύναμη ψυχής, στην αποφασιστικότητα, στη στρατηγική σκέψη, στην επίτευξη στόχων. Σε αυτόν τον σκληρό πεισματάρη οφείλει η Ελλάδα τη δόξα που μέχρι σήμερα συνοδεύει το όνομά της.

Άριστοι, ο καθένας στον τομέα του, ήταν πολλοί ακόμα, που είχαν την τύχη να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που ενθάρρυνε την αριστεία και την επιβράβευε με τιμές εν ζωή και υστεροφημία κατόπιν. Γλύπτες, ποιητές, ρήτορες, φιλόσοφοι, στρατιωτικοί, πολιτικοί, επιστήμονες, αθλητές, άφησαν πίσω τους μια ανεκτίμητη περιουσία – από την οποία ακόμα τρεφόμαστε – επειδή ήθελαν και μπορούσαν να γίνουν άριστοι στο είδος τους. Μπορούσε βέβαια ν’ αριστεύσει κάποιος και στο εμπόριο, αν ενδιαφερόταν μόνο για οφέλη υλικά. Αλλά, οπουδήποτε και αν δοκίμαζε την τύχη του, ήξερε πως υπάρχουν όρια, τα οποία δεν επιτρεπόταν να ξεπεράσει.

Μέτρον άριστον

Οι αρχαίοι λάτρευαν την ισονομία, αλλά δεν έβλεπαν με καλό μάτι την εξίσωση. Αυτός που είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο, όχι μόνο μπορούσε, αλλά και όφειλε να το αναπτύξει και να γίνει σπουδαίος, τιμώντας έτσι τον εαυτό του, την οικογένειά του και την πατρίδα του. Ωστόσο, δεν ήταν αφελείς. Γνώριζαν ότι η ανθρώπινη φιλοδοξία εύκολα οδηγεί στην υπερβολή και τίποτα δεν απεχθάνονταν περισσότερο από την έλλειψη μέτρου. Ο ανταγωνισμός είχε όρια, τα οποία όλοι γνώριζαν από την ημέρα που γεννήθηκαν.

Μπορούμε να τα συνοψίσουμε σε πέντε δελφικά παραγγέλματα:

ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, τίποτα σε υπερβολή. Ο καθένας οφείλει να συγκρατεί τον εαυτό του μέσα στα όρια που έχει θέσει η κοινωνία που τον ανέθρεψε.

ΥΒΡΙΝ ΜΙΣΕΙ. Η υπέρβαση των ανθρώπινων μέτρων, η υπέρμετρη αλαζονεία δεν μένει ατιμώρητη. Εκείνος που θα πιστέψει πως, επειδή είναι σπουδαίος στον τομέα του, μπορεί να περνιέται για θεός, σύντομα θα χάσει το μυαλό του και θα οδηγηθεί σε παράκρουση. Τότε επεμβαίνει η Νέμεσις, η ύψιστη τιμωρία.

ΥΦΟΡΩ ΜΗΔΕΝΑ, να μην υποβλέπεις κανέναν, όσο ψηλά κι αν φτάσεις. Ο σπουδαίος άνθρωπος οφείλει να είναι ευγενικός και ευπροσήγορος με όλους. Έτσι προστατεύει τον εαυτό του από την αλαζονεία και ωφελεί όλους τους άλλους γύρω του.

ΠΡΑΤΤΕ ΔΙΚΑΙΑ. Να δίνεις στον καθένα αυτό που του αξίζει, έτσι όρισε τη δικαιοσύνη ο Αριστοτέλης. Ούτε να χαρίζεσαι σε αυτόν που δεν αξίζει ούτε να στερείς από αυτόν που δεν αξίζει. Όσο ψηλά κι αν φτάσεις, ποτέ δεν φτάνεις ψηλότερα από τη δικαιοσύνη.

ΠΛΟΥΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ. Ο πλούτος δεν ήταν δαιμονοποιημένος στην αρχαία Ελλάδα. Ο άδικος πλούτος ήταν. Μπορούσε κανείς να κυνηγήσει το κέρδος, αν ήθελε, αλλά έπρεπε να το κάνει νόμιμα και να συνεισφέρει το μερίδιο που του αναλογούσε στην πολιτεία.

Γιατί να αριστεύει κάποιος;

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να κατανοήσει τη ζωή στην ολότητά της και να τη ζήσει όσο το δυνατόν πληρέστερα, είναι η επιδίωξη της αριστείας. Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός, επειδή ο κάθε άνθρωπος θέλει να γίνεται ικανότερος, να ξεχωρίζει από τους άλλους, να κάνει πράγματα για τα οποία θα τον θαυμάζουν, να ωφελήσει τον εαυτό του και τον κόσμο. Έτσι εξελίχθηκε η σκέψη, η επιστήμη, η τεχνολογία. Κάποιοι άριστοι έκαναν το μεγάλο βήμα και έλυσαν προβλήματα που απασχολούσαν και τους μη άριστους.

Σ’ έναν κόσμο που ο λιγότερο ικανός έχει τις ίδιες απολαβές με τον άριστο, τι θα κινητοποιεί την επιθυμία να γίνει κάποιος καλύτερος; Και τι νόημα έχει να προσπαθεί κανείς να κατακτήσει μια κορυφή, αν φτάνοντας κατάκοπος εκεί πάνω έχουν ήδη φτάσει εκεί οι μέτριοι με ελικόπτερο;

Η επιθυμία να ξεχωρίσουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να κάνουμε τη διαφορά, είναι εγγενής. Η επιβράβευση είναι το κίνητρο. Αν δεν υπάρχει το κίνητρο, τότε η επιθυμία είτε θα μαραζώσει κι ένα μεγάλο ταλέντο θα αδρανοποιηθεί είτε θα στραφεί στο περιθώριο της κοινωνίας, αναζητώντας χώρο να εξελιχθεί και να επιβραβευτεί. Αν τον βρει, τότε ο ταλαντούχος άνθρωπος θα στραφεί εναντίον της κοινωνίας την οποία κανονικά θα είχε ωφελήσει.

Πηγές: grethexis, ellaniapili
Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Τι διαφορά έχουν οι Αρβανίτες από τους Αλβανούς;




Πολύς λόγος γίνεται για τη σχέση που έχουν οι Αλβανοί και οι Αρβανίτες και πολλές φορές η σύγχιση που επικρατεί δημιουργεί εντάσεις.

...

Για να απαντήσουμε στο θέμα αυτό πρέπει να επιστρέψουμε στον 11ο αιώνα. Τότε οι Αρβανίτες πρωτοεμφανίζονται στις βυζαντινές πηγές από τον Μιχαήλ Ατταλειάτη και αργότερα ως Αρβανίτες από το Άρβανον (περιοχή της Βορείου Ηπείρου) στο βιβλίο της Άννας Κομνηνής «Αλεξιάδα». 

Τον 13ο αιώνα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αλβανίας ζει στις πεδιάδες και στις ακτές, μαζί με Έλληνες και Λατίνους. Όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν τις ακτές, αρκετοί απ’ αυτούς τους χωρικούς απωθήθηκαν στις ορεινές περιοχές της χώρας όπου διατηρούνταν ισχυρές παραδοσιακές κοινότητες. 

Η δημιουργία του Δεσποτάτου της Ηπείρου και η συμπαράταξη των ορεσίβιων Αλβανών στις συγκρούσεις εναντίον Σλάβων και Βενετών επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις των πρώτων με το ελληνικό στοιχείο. 

Οι Αλβανοί φύλαρχοι ανταμείφθηκαν για τις πολεμικές τους υπηρεσίες στον βυζαντινό αυτοκράτορα με απονομή τίτλων και απόδοση εκτεταμένων περιοχών. 

Μαζί στην επανάσταση του 1821

Οι Αρβανίτες συμμετείχαν ολόψυχα στην Ελληνική Επανάσταση. Οι φατρίες αυτές ήταν πιστές στην Ορθοδοξία χαράσσοντας ακόμη μια διαχωριστική γραμμή με τους άρχοντες, κυρίως των παράκτιων περιοχών, οι οποίοι πρόθυμα ασπάστηκαν το καθολικό δόγμα. Αρχικός τόπος εγκατάστασής τους ήταν η Θεσσαλία. Αργότερα, η οθωμανική εισβολή στην Αλβανία και στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα προκάλεσε νέα κύματα καθόδου προς τον νότο. Σχεδόν όλες αυτές οι φατρίες τάχθηκαν κατά καιρούς στη στρατιωτική υπηρεσία των Καταλανών, των Βενετών και των Παλαιολόγων. Στις πηγές ωστόσο, η επωνυμία Αρβανίτης (Αρναβούτ) κατέληξε να σημαίνει τον μισθοφόρο πολεμιστή από τα Βαλκάνια ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή.

Η ανάμειξη των Αρβανιτών με τους πολυπληθέστερους ελληνικούς πληθυσμούς είχε ως αποτέλεσμα με το πέρασμα των αιώνων, το μεγαλύτερο μέρος τους να αφομοιωθεί πλήρως γενετικά και πολιτισμικά. Κάποιοι ελάχιστοι πληθυσμοί διατηρήθηκαν με ενδογαμίες κυρίως σε απομονωμένα χωριά. Αυτοί διατήρησαν τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα που προέρχεται από την αλβανική γλώσσα με μεγάλες επιρροές από τρεις γλώσσες.

Την ελληνική, τα σλάβικα και τα λατινικά. Πάντως, έχει παρατηρηθεί πως σε πολλά μέρη εγκατάστασής τους, οι Αρβανίτες μετέδωσαν τη γλώσσα τους και στους ελληνόφωνους κατοίκους της περιοχής για τις καθημερινές συνδιαλλαγές τους. Το κοινό θρησκευτικό δόγμα, η κοινή καταγωγή (όσον αφορά στους Ηπειρώτες) και η όσμωση τόσων αιώνων με το ελληνικό στοιχείο κατέστησε τους Αρβανίτες «πιο Έλληνες από τους Έλληνες».

Φυσικό επακόλουθο λοιπόν ήταν η ταύτιση με τους αγώνες του ελληνικού έθνους (Ελληνική Επανάσταση, Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί πόλεμοι). Η ελληνικότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων μάλιστα, ήρθαν αντιμέτωποι με μουσουλμάνους Αλβανούς, τους λεγόμενους «Τουρκαλβανούς».

Τα Αρβανίτικα δεν είναι διάλεκτος της επίσημης Αλβανικής γλώσσας, αλλά αντίθετα η αρβανίτικη είναι μία αρχαία γλώσσα από την οποία κατάγεται η νεώτερη τοσκική διάλεκτος, που υιοθετήθηκε από το αλβανικό κράτος ως επίσημη γλώσσα του κράτους. Η αρβανίτικη είναι γλώσσα αυτόνομη και η σημερινή αλβανική γλώσσα μία διάλεκτος της.
Απλά οι Αρβανίτες ποτέ δεν θεώρησαν τους εαυτούς τους ξεχωριστό έθνος από τους Έλληνες, όπου και να βρέθηκαν στην γη, σε οποιαδήποτε ιστορική περίοδο, εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Έγραφαν με ελληνικό αλφάβητο, μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά και στις αρβανίτικες εκκλησίες υπήρχε το ελληνορθόδοξο τυπικό πάντα. Ενώ ο πληθυσμός του αλβανικού κράτους, που ιδρύθηκε το 1913, θέλησε να υιοθετήσει ξεχωριστό αλφάβητο, να κάνει μία νότια αλβανική γλώσσα της Βορείου Ηπείρου επίσημη γλώσσα με πολλά δάνεια από τα τουρκικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά. Για να δηλώσει ότι είναι πραγματικό έθνος και για να μην αφομοιωθεί με τους συγγενείς Έλληνες των γειτονικών περιοχών.

Με αυτό τον τρόπο όμως, από παραδοσιακοί αρχηγοί φατριών μεταλλάχθηκαν σε άρχοντες οι οποίοι στις σχέσεις με τους «ανθρώπους» τους, αψηφούσαν το πατροπαράδοτο εθιμικό δίκαιο και την αρχή της ισονομίας. 

Προσπαθώντας να ξεφύγουν από το νέο αυτό γαιοκτητικό καθεστώς των αρχόντων και αποκτώντας σιγά-σιγά νομαδικές συνήθειες (αφού οι άρχοντες άρπαζαν τη γη τους), πολλοί Ηπειρώτες και Αλβανοί άρχισαν να μετακινούνται προς τον ελλαδικό χώρο, συντασσόμενοι γύρω από τους αρχηγούς των φατριών τους, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν είχαν κατορθώσει να αποκτήσουν τον τίτλο του άρχοντα-γαιοκτήμονα. 

Οι φατρίες αυτές ήταν πιστές στην Ορθοδοξία χαράσσοντας ακόμη μια διαχωριστική γραμμή με τους άρχοντες, κυρίως των παράκτιων περιοχών, οι οποίοι πρόθυμα ασπάστηκαν το καθολικό δόγμα. 

Αρχικός τόπος εγκατάστασής τους ήταν η Θεσσαλία. Αργότερα, η οθωμανική εισβολή στην Αλβανία και στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα προκάλεσε νέα κύματα καθόδου προς τον νότο. 

Σχεδόν όλες αυτές οι φατρίες τάχθηκαν κατά καιρούς στη στρατιωτική υπηρεσία των Καταλανών, των Βενετών και των Παλαιολόγων. Στις πηγές ωστόσο, η επωνυμία Αρβανίτης (Αρναβούτ) κατέληξε να σημαίνει τον μισθοφόρο πολεμιστή από τα Βαλκάνια ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή. 

Η ανάμειξη των Αρβανιτών με τους πολυπληθέστερους ελληνικούς πληθυσμούς είχε ως αποτέλεσμα με το πέρασμα των αιώνων, το μεγαλύτερο μέρος τους να αφομοιωθεί πλήρως γενετικά και πολιτισμικά. 

Κάποιοι ελάχιστοι πληθυσμοί διατηρήθηκαν με ενδογαμίες κυρίως σε απομονωμένα χωριά. Αυτοί διατήρησαν τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα που προέρχεται από την αλβανική γλώσσα με μεγάλες επιρροές από τρεις γλώσσες. Την ελληνική, τα σλάβικα και τα λατινικά. Πάντως, έχει παρατηρηθεί πως σε πολλά μέρη εγκατάστασής τους, οι Αρβανίτες μετέδωσαν τη γλώσσα τους και στους ελληνόφωνους κατοίκους της περιοχής για τις καθημερινές συνδιαλλαγές τους. 

Το κοινό θρησκευτικό δόγμα, η κοινή καταγωγή (όσον αφορά στους Ηπειρώτες) και η όσμωση τόσων αιώνων με το ελληνικό στοιχείο κατέστησε τους Αρβανίτες «πιο Έλληνες από τους Έλληνες». Φυσικό επακόλουθο λοιπόν ήταν η ταύτιση με τους αγώνες του ελληνικού έθνους (Ελληνική Επανάσταση, Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί πόλεμοι). Η ελληνικότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. 

Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων μάλιστα, ήρθαν αντιμέτωποι με μουσουλμάνους Αλβανούς, τους λεγόμενους «Τουρκαλβανούς». Αμέσως μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία ωστόσο, οι κυβερνήσεις της γείτονος έθεσαν «αρβανίτικο» θέμα. Τη δεκαετία του ΄90 ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αρβανίτες είναι αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα. Οι οργισμένες αντιδράσεις των τελευταίων ήταν μια ηχηρή απάντηση στον νεόκοπο αυτό μεγαλοϊδεατισμό.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Πώς η θάλασσα επιδρά στην εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων - Ειδικός εξηγεί στο CNN Greece



Ο διευθυντής ερευνών στο Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης Νίκος Καμπάνης, εξηγεί στο CNN Greece πόσο έντονη είναι η επίδραση της θάλασσας στη λειτουργία του κλίματος και στην εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Καμπάνης και η ομάδα του, παρακολουθούν εδώ και χρόνια τους θαλάσσιους καύσωνες. Θαλάσσιος καύσωνας λέγεται το φαινόμενο όταν υπάρχει παραπάνω από ένα ποσοστό απόκλισης προς τα πάνω της θερμοκρασίας που αναπτύσσει η θάλασσα με μια έννοια ποσοστιαία, σε σχέση πάντα με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας την εποχή, την περίοδο, την ημερήσια κατανομή.

Όπως λέει, αναφορικά με τη διαδικασία, δεν κάνουν πρωτογενή παρατήρηση, δεν κάνουν καταγραφή, δηλαδή, αλλά παίρνουν δεδομένα από τις θαλάσσιες υπηρεσίες του Κοπέρνικου, και από άλλες πηγές και κάνουν μια εκ των υστέρων επεξεργασία «για να κατανοήσουμε πως η θάλασσα κάποιες περιόδους ανέπτυξε παραπάνω θερμοκρασία».

...
Nikos kampanis

Ο Νίκος Καμπάνης διευθυντής ερευνών στο Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης

«Υπάρχουν περίοδοι τις οποίες πραγματικά η θάλασσα ανεβάζει θερμοκρασία», τονίζει ο κ. Καμπάνης, η ομάδα του οποίου έχει μελετήσει τη Μεσόγειο, όπου όπως λέει «έχουμε χαρακτηριστικά τέτοια φαινόμενα».

Χαρακτηριστικά, είχαν παρακολουθήσει τον καύσωνα του 2022, με την προοπτική να δουν πώς αυτός συνδεόταν με κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα που προέκυψαν την περίοδο εκείνη του καλοκαιριού προς το φθινόπωρο του 2022. Μάλιστα, στην Κρήτη είχαν και κάποιες δύσκολες καταστάσεις, όπως σοβαρές πλημμύρες σε μια περιοχή στη Σητεία και δύο πνιγμούς στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο.

«Αυτό που είχαμε παρατηρήσει το 2022 ήταν ότι υπήρξε ένας θαλάσσιος καύσωνας πάνω από τους μέσους όρους της θερμοκρασίας για το καλοκαίρι και σε αρκετά μεγάλη διάρκεια. Αυτός ο θαλάσσιος καύσωνας συμπεριφέρθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ενώ συνηθώς όταν και η ατμοσφαιρική εικόνα είναι τέτοια που έρχεται πτώση της θερμοκρασίας, το φθινόπωρο, αυτός ο συγκεκριμένος του ’22 είχε μια πολύ αργή ανταπόκριση στην πτώση της θερμοκρασίας», μας εξηγεί.

«Και μάλιστα, προς τον Οκτώβριο, ξανά ανέβηκαν οι θερμοκρασίες της θάλασσας οπότε η θάλασσα ξανά άρχισε να συσσωρεύει θερμότητας και να την αποδίδει μετά πάλι σιγά-σιγά στην ατμόσφαιρα. Αυτό είχε μια εστίαση στην περιοχή του Κόλπου του Λέοντα, στη νότια Γαλλία», τονίζει ο Νίκος Καμπάνης.

«Την ίδια περίοδο που είδαμε ότι ο καύσωνας εκτονωνόταν, ήταν που παρουσιάστηκαν και αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία ήρθαν προς τη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα το ένα έπληξε την Κρήτη με ιδιαίτερα έντονο τρόπο. Τα φαινόμενα ήταν πάρα πολύ φορτωμένα σε υδρατμούς και νερό. Γι’αυτό έδωσαν και πάρα πολύ μεγάλες βροχοπτώσεις».

How catastrophic rising ocean temperatures are for the environment | DW News

Οι θαλάσσιοι καύσωνες γίνονται όλο και πιο συχνοί

Ο κ. Καμπάνης εξηγει αναλυτικά στο CNN Greece το φαινόμενο.

«Το σημείο που υπήρξε η ένταση του καύσωνα, δηλαδή στον Κόλπο του Λέοντα στη Γαλλία και την περίοδο την οποία είχε αρχίσει να υπάρχει η εκτόνωσή του, δηλαδή να αποδίδει τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα, τη συγκεκριμένη περίοδο δημιουργήθηκαν αυτά τα χαμηλά βαρομετρικά. Αν το δει κανείς με έναν πολύ απλουστευμένο τρόπο, θερμαίνεται ο αέρας από τη θερμότητα, η οποία εκπέμπεται από τη θάλασσα, αραιώνει, ελαφραίνει, άρα δεν πιέζει πάρα πολύ την επιφάνειας της Γης. Αυτό είναι το ελαφρό βαρομετρικό με έναν πολύ περιγραφικό τρόπο.«

»Αν αυτά τώρα, με κατάλληλες συνθήκες εμπλουτιστούν με πάρα πολλή υγρασία, με πολλούς υδρατμούς και βεβαίως με τους ανέμους και όλα μαζί κατευθυνθούν προς συγκεκριμένες περιοχές όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοήσουν αρχίζουν να εκτονώνονται. Και τότε έχουμε πολύ μεγάλες πλημμύρες. Είδαμε λοιπόν ότι όλη αυτή η διαδικασία συσχετιζόταν με τη διαδικασία που έγινε στη θάλασσα».

Όπως εξηγεί, «η θάλασσα δεν είναι σαν τον αέρα που είναι ένα πολύ αραιό ρευστό, είναι υγρό και έχει μια πιο έντονη μνήμη θα έλεγε κανείς, μέσω του ιξώδους του ας πούμε για τα φαινόμενα τα οποία εμπλέκεται και λαμβάνουν χώρα μέσα στο νερό».

Δυσοίωνη πρόβλεψη

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι προβλέψεις αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σημειώνει πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα αρχίζουν να εμφανίζονται πιο συχνά και η περιοδικότητά τους να μικραίνει. Και βεβαίως η έντασή τους είναι μεγαλύτερη.

https://www.cnn.gr/ellada/story/413255/pos-i-thalassa-epidra-stin-emfanisi-akraion-kairikon-fainomenon-eidikos-eksigei-sto-cnn-greece?utm_source=newsshowcase&utm_medium=discover&utm_campaign=CCwqGQgwKhAIACoHCAowxdb5CjCXxuYCMKjqowIwtNrVAg&utm_content=bullets

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...

Ganoderma lucidum> To μανιτάρι της αθανασίας [Mushroom of immortality]




Είναι διαδεδομένο μανιτάρι με ευρεία εξάπλωση στην Ελλάδα, καρποφορεί από το καλοκαίρι μέχρι και τις αρχές του χειμώνα σε νεκρούς κορμούς και σε θαμμένες ρίζες πλατύφυλλων και σπάνια σε κωνοφόρα είδη
...

Γανόδερμα θεραπευτικές ιδιότητες

Που φυτρώνει

Το Ganoderma lucidum είναι διαδεδομένο μανιτάρι με ευρεία εξάπλωση στην Ελλάδα, καρποφορεί από το καλοκαίρι μέχρι και τις αρχές του χειμώνα σε νεκρούς κορμούς και σε θαμμένες ρίζες πλατύφυλλων και σπάνια σε κωνοφόρα είδη.

Το μανιτάρι είναι σκληρό σαν ξύλο και δεν τρώγεται αλλά χρησιμοποιείτε σαν τσάι με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το Ιαπωνικό όνομα του είναι Reishi ή Mannetake που σημαίνει μανιτάρι της αθανασίας.

Είναι το πιο διάσημο από όλα τα θεραπευτικά μανιτάρια με πολλά οφέλη για την υγεία αφού έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 130 οφέλειμμα συστατικά.

Το Γανόδερμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες, στεροειδή, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες / πεπτίδια και ιχνοστοιχεία και το ευρύ φάσμα των ενώσεων τριτερπενοειδή (γανοντερικό οξύ, λουσιντεμικό οξύ, μεθυλο-γανοντερικό οξύ).

Ganoderma lucidum γανοδερμα το γυαλιστερο

Αντικαρκινικές ιδιότητες:

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μανιτάρι Γανόδερμα έχει ιδιότητες που συμβάλλουν στην επούλωση των όγκων. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν επιβεβαιώσει ότι το μανιτάρι έχει εκχυλίσματα που καταπολεμούν ορισμένα είδη καρκίνου, όπως του επιθηλιακού καρκίνου των ωοθηκών.

Όταν δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα το Γανόδερμα βρέθηκε να λειτουργεί όπως ακριβώς το μανιτάρι Shiitake στην πρόληψη της μετάστασης του καρκίνου. Μπορεί επίσης να αναστείλει την κίνηση των καρκινικών κυττάρων εντός του σώματος.

Έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίζει την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να πολλαπλασιάζονται.

Γανόδερμα για καρκίνο

Το Γανόδερμα, σε επιθετικές μορφές καρκίνου, ενισχύει την επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου και εμποδίζει την εξάπλωση.

Εμποδίζει το σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας τη δράση της φαρμακευτικής θεραπείας, σε τοπικό επίπεδο.

Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα.

Ομαλοποιεί επίσης τις άλλες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις πιθανότητες των άλλων συστηματικών επιπλοκών.

Ganoderma lucidum γανοδερμα το γυαλιστερο καλλιεργεια

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα ενεργά συστατικά που βρίσκονται στα μανιτάρια περιλαμβάνουν πολυσακχαρίτες, διαιτητικές ίνες, ολιγοσακχαρίτες, τριτερπενοειδή, πεπτίδια και πρωτεΐνες, αλκοόλες και φαινόλες, ανόργανα στοιχεία (όπως ψευδάργυρος, χαλκός, ιώδιο, σελήνιο και σίδηρος), βιταμίνες και αμινοξέα. Τα βιοενεργά συστατικά που βρίσκονται στο μανιτάρι Ganoderma lucidum πιθανόν να προσφέρουν θεραπεία σε παθήσεις όπως η ηπατοπάθεια, η χρόνια ηπατίτιδα, νεφρίτιδα, υπέρταση, υπερλιπαιμία, αρθρίτιδα, νευρασθένεια, αϋπνία, βρογχίτιδα, άσθμα, γαστρικά έλκη, αθηροσκλήρωση, λευκοπενία, διαβήτης, ανορεξία, και καρκίνος.

Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα του μανιταριού reishi είναι ότι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Το μανιτάρι Reishi μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω των λευκών αιμοσφαιρίων, που βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης και του καρκίνου. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως σε εκείνους που είναι άρρωστοι, όμως έρευνες έχουν δείξει ανάμεικτα αποτελέσματα σε εκείνους που είναι υγιείς.

Γανόδερμα πίεση και συκώτι

Εκτός από την καταπολέμηση του καρκίνου, το Ganoderma lucidum θεωρείται επίσης σημαντικό, στην καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης, της ρευματοειδή αρθρίτιδα, και βοηθά τους ασθενείς με διαβήτη.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα γανοντερικά οξέα, που βρέθηκαν στο Γανόδερμα, προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, διεγείρει το συκώτι, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος. Βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος.

Υποστηρίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση για την καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων, αυξάνει το επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο σώμα που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Πιθανές παρενέργειες και κίνδυνοι

Παρά τη δημοτικότητά του, υπάρχουν και εκείνοι που αμφισβήτησαν την ασφάλεια των μανιταριών reishi.
Κάποια έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι έλαβαν το μανιτάρι reishi για 4 συνεχόμενους μήνες, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια παρενέργεια, από εκείνους που έλαβαν συμβατικό φάρμακο.

Ωστόσο, αυτές οι παρενέργειες ήταν μικρές και περιελάμβαναν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο στομαχικής διαταραχής ή πεπτικής δυσφορίας. Δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες στην υγεία του ήπατος.

Άλλες πάλι έρευνες έδειξαν ότι μετά από τέσσερις εβδομάδες από τη λήψη εκχυλίσματος reishi δεν παρατηρήθηκε καμία επιζήμια επίδραση στο ήπαρ ή τα νεφρά σε υγιείς ενήλικες.
Σε αντίθεση όμως, με αυτές τις εκθέσεις, έχουν αναφερθεί σημαντικά ηπατικά προβλήματα σε δύο περιπτωσιολογικές μελέτες.

Ganoderma lucidum γανοδερμα το γυαλιστερο

Πως χρησιμοποιώ το γανόδερμα

Το φρέσκο γανόδερμα κόβετε σε λεπτές φέτες και αποξηραίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, μετά διατηρείτε σε αεροστεγή γυάλινα βάζα.

Πως πίνω το γανόδερμα

Βράζουμε 3 φέτες σε 1 λίτρο νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 μήνες.

Πίνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού 2 φορές την ημέρα. Μπορούμε να το συνδυάσουμε και με κάποιο άλλο βότανο.

Επίσης κυκλοφορεί στο εμπόριο με τη μορφή τσαγιού ή καφέ σε φαρμακεία και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.

Τα αποτελέσματα από τη κατανάλωση του γανοδέρματος αρχίζουν να γίνονται αισθητά από τις πρώτες 30 ημέρες λήψης, ενώ τις υπόλοιπες εβδομάδες και μήνες ο οργανισμός περνάει από τα στάδια της αποτοξίνωσης, της ρύθμισης και της τελικής αναδόμησης.

Μπορείτε να το λαμβάνετε εφ’όρου ζωής, χωρίς καμία απολύτως αντένδειξη

>

 

NEW ARTICLE: REISHI MUSHROOM (Ganoderma ludicum) – “Mushroom of immortality” – Immune support, Antioxidant, Cardiovascular health, Anti-diabetic, Neuroprotective and Anti-Cancer. New Research 2023-2024

Ganoderma lucidum is a medicinal mushroom known in Japan as “Reishi”, which means “spiritual potency”.

In China, it is known as “Lingzhi”, which means “divine mushroom”, while in Korea, it is called “Youngzhi”, meaning “mushroom of immortality”.

It has over 300 bioactive compounds, including polysaccharides, triterpenes, flavonoids, alkaloids, steroids, unsaturated fatty acids, Vitamins and minerals.

Therapeutic properties of G. lucidum have primarily been attributed to its polysaccharides and triterpenoids

I review two new extensive research papers on medicinal benefits of Reishi Mushrooms:

2023 April (Ekiz et al) – Exploring the Potential Medicinal Benefits of Ganoderma lucidum: From Metabolic Disorders to Coronavirus Infections

2024 Jan (Sijia Wu et al) – Ganoderma lucidum: a comprehensive review of phytochemistry, efficacy, safety and clinical study

G. lucidum-derived polysaccharides and triterpenoids exhibit anticancer activity through various mechanisms

polysaccharides: stimulate immune system (macrophages, T cells, B cells) to produce cytokines and activate anticancer activities of immune cells

also have cytotoxic effect on cancer cells, reduce integrin expression to hinder tumor cell adhesion, promote apoptosis of cancer cells, and impede angiogenesis

triterpenoids: inhibit metastatic growth of cancerous cells, suppress attack of cancerous cells, cause cytotoxicity in cancer cells

Cardiovascular disease: positive effects of G. lucidum extracts on CVD are based on their effects on blood pressure, lipids,

diabetes, and obesity; preventing blood platelets from sticking together; and reducing low-density lipoprotein cholesterol, total cholesterol, and triglycerides due to their antioxidant activities

G.lucidum polysaccharides prevent CVD by protecting endothelial cells in blood vessels, lower blood pressure, improve lipid metabolism

Diabetes: G. lucidum polysaccharides reduce serum glucose, insulin, lipid, triglyceride, and cholesterol levels

Diabetic rats fed with G.lucidum had significantly reduced fasting blood glucose and insulin levels

Neuroprotective Effects:

G. lucidum is neuroprotective in ischemia/reperfusion or traumatic spinal cord injury in experimental models

weekly seizure frequency was reduced in patients with epilepsy after administering

G. lucidum G. lucidum also shows curative effects on depression

Reishi mushroom could help the COVID-19 mRNA Vaccine injured who are suffering from:

1. mRNA Vaccine Damaged immune system (recurrent viral infections)

2. Cardiovascular disease, diabetes, high blood pressure, dyslipidemia

3. Suffered damage to their liver or kidneys

4. Suffered neurological damage or mental health changes

5. Suffering from stress, depression, anxiety, difficulty sleeping

6. Suffered damage to their gut microbiome

7. Chronic fatigue / mitochondrial damage (usually due to reactive oxygen species – Reishi is a powerful antioxidant)

8. Turbo Cancer

Read more about this fascinating medicinal mushroom in my new article.

Διαβάστε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα...