Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αντιμέτωπη με παραιτήσεις και αιτήματα μετάθεσης η ΕΛ.ΑΣ.


Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει πλέον οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία, μετά και το διήμερο της κολάσεως που έζησε η πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως εκτός, από τις εκατοντάδες καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης βίας από την πλευρά των αστυνομικών...η ηγεσία του Σώματος, έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις δεκάδες (μέχρι στιγμής) αιτήσεις άμεσης μετάθεσης που καταθέτουν ολοένα και περισσότεροι άνδρες των ΜΑΤ αλλά και των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ .

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά τη συνοχή του Σώματος, ενώ την ίδια στιγμή και προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής επιχειρεί να ενισχύσει από τώρα την ομάδα ΔΕΛΤΑ, ζητώντας από όλο το αστυνομικό προσωπικό της Αττικής που επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για τη μετακίνηση του στη συγκεκριμένη ομάδα.


Δικαίωμα υποβολής αίτησης, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση, έχουν ακόμα και οι νεοτοποθετημένοι ειδικοί φρουροί της τελευταίας σειράς!

Παράλληλα, σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο εκατοντάδες απλοί πολίτες καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες και περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα το όργιο καταστολής.

Μια από αυτές ανήκει στον εν αποστρατεία υποστράτηγο Καταδρομών και εκπρόσωπο του Πατριωτικού Μετώπου, Σταύρο Βιτάλη, ο οποίος απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον διοικητή των ΜΑΤ, υποστράτηγο Σπύρο Παπασπύρο και στον οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Με την κλασσική επιχειρησιακή τεχνική του “σπιράλ”, οι δυνάμεις σου έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης, απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα έναντι δικαίων και αδίκων. Με την κίνησή σου αυτή διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα αθώων πολιτών.

Ύστερα από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός, πως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να υποβάλεις σήμερα την παραίτησή σου».

Παράλληλα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Ευστράτιος Ουζούνογλου σε δική του επιστολή, αφού περιγράφει πως έπεσε και ο ίδιος θύμα του χημικού πολέμου και τον περιέθαλψε η κόρη του ως εθελόντρια του Σώματος Σαμαρειτών, καταλήγει: «Ως στρατιωτικός σκεπτόμουν ότι το σχέδιο ενεργείας της Αστυνομίας ήταν από πλευράς επιτελικής σχεδίασης άψογο: Σωστή αρχική διάταξη – Αναγνώριση – Ελιγμός – Αιφνιδιασμός – Ρήγμα στο εχθρικό μέτωπο – Εκμετάλλευση του αποτελέσματος. Ίσως και κάπου ανάμεσα κατάλληλες “καταδρομικές ενέργειες”.

Μόνο που τέτοιος σχεδιασμός αφορά την αντιμετώπιση του ένοπλου εχθρού στο πεδίον της τιμής. Και όχι άμαχους συμπατριώτες μπροστά από το εθνικό τους μνημείο, τον Άγνωστο Στρατιώτη! Είμαι άραγε εγώ με τη σύζυγο μου και όλοι όσοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά δίπλα μας ένας απειλητικός εχθρός για την ελληνική Πολιτεία;»
newsbeast
http://www.trelokouneli.gr/2011/07/blog-post_527.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: